מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאליה03/07/2008
שלום רב, האם היום את רוב כריתות הטחול שעושים עושים בניתוחים לפרוסקופיים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחול
ד''ר אנדריי קידר08/07/2008אכן כן, רוב כריתות הטחול הלא דחופות מתבצעות בלפרוסקופיה. (כיוון שלטרואמה זה לרוב מתבצע פתוח)
במקרים שיש הגדלת טחול מאוד משמעותית יש שאלה האם כדאי לעשות את הניתוח פתוח או לפרוסקופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקויותלי30/06/2008
שלום, אני מתענינת לגבי ניתוח שרוול קיבה כניתוח ראשון (בריאטרי ובכלל) רציתי לדעת מה הסיכוי באחוזים להיווצרות הידבקויות? מה זה אומר אם יש הידבקויות? האם זה יכול להשפיע או לפגוע באיברים אחרים? איך יודעים אם יש הידבקויות? ומה הטיפול? וכן באופן כללי אני אשמח אם תוכל לסקור את הסיכונים בטווח הרחוק והקרוב של ניתוח מסוג זה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקויות
ד''ר אנדריי קידר08/07/2008האינדיקציות לניתוח שרוול:
א) כשלב ראשון בחולים עם משקל מאוד גבוה - בהם ניתוח טבעת לא טוב, וניתוח מעקף או אחר קשה לביצוע בשיטה לפרוסקופית, ואז הניתוח גורם לירידה משמעותית - וא"כ ניתן להשלים ניתוח נוסף.
ב) ניתוח בחולים עם סיכון ניתוחי גבוה - עם מחלות כמו סכרת לא מאוזנת עם סיבוכים, מחלות לב, וכו, שלהם הטבעת לא מתאימה עדב הרגלי אכילה או אחרת.
ג)חולים עם BMI לא גבוה כלומר סביב 40, שהטבעת לא מתאימה להם ושיש להם מחלות נלוות משמעותיות- כניתוח בודד
ד) כניתוח בפני עצמו - לכל BMI
ה) כניתוח שני אחרי כשלון של ניתוח אחר - טבעת .
נכון להיום המעקב הכי ארוך אחרי הניתוח הזה הוא רק 7-8 שנים, ויש השערה שהקיבה תתרחב ויהי צורך בניתוח נוסף. זאת רק ההשערה - לא בטוח.
ניתוח שרוול הוא יותר קטן מניתוח מעקף, אך יותר גדול מניתוח טבעת.
הדבקויות נוצרות אחרי כל ניתוח בטן, (כולל קיסרי תוספתן וכו) אחרי ניתוח לפרוסקופי - פחות מפתוח. גם אחרי שרוול. כיוון שרוב הניתוח בבטן העליונה - הסיכוי להדבקויות שיערבו מעיים - נמוך.
אין דרך למנוע הדבקויות, או לטפל בהן.
הסיכון העיקרי של הדבקויות הוא חסימת מעיים - זה יכול לדרוש ניתוח במיעוט המקרים לטיפול בבעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק29/06/2008
יש לאישתי ציסטה שחלתית. אמרו לה שהיא צריכה לעבור ניתח לפרוסקופי. היא מפחדת נורא. האם יש דרך אחרת ובה ניתן להימנע מהניתוח? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר אנדריי קידר29/06/2008יש להפנות את השאלה לרופא נשים.
אנו כירורגים כללים, לא מהתחום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטות
ד''ר אנדריי קידר08/07/2008יש להפנות את השאלה לרופא נשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטינה25/06/2008
כיצד ניתוח לפרוסקופי נגד רפלוקס משפיע על הפרופיל הבריאותי בצבא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
ד''ר אנדריי קידר29/06/2008המידע על הפרופילים ניתן לקבל רק מספר פרופילים. אני ממליץ לפנות לבקו"ם, או רופא צבאי שמתמצא אולי בתחום זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת כליה בלפרוסקופיהגבר בן 4522/06/2008
שלום, נתגלה אצלי גוש ממאיר באגן הכליה, בגודל של 3.5 ס"מ.
האם הכליה ניתנת להסרה באופן לפרוסקופי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג22/06/2008ניתן להסיר לפרוסקופית , פנה לאורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת של כיס המרהכרמלי גיל20/06/2008
זהו האבחון שקבל בני בן החודשיים - cholestatic jayndice biliary atrefia
היכן אפשר להשיג מידע על אבחנה זו ,כרגע התינוק מאושפז בבי"ח , הרופאים הציעו לנתח וליצור מעקף ישיר כבד- מעי גס . כיצד אוכל לדעת היכן נמצאים הרופאים המומחים לתחום זה
תודה
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג22/06/2008גיל שלום
יש לעיית cholestatic jaundice biliary atresia
ניתן לבצע חיפוש באינטרנט
הרופאים המטפלים הם כירורגים ילדים לי יש הכרות עם בי"ח שנידר נסו לפנות לשם
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה מסוכן ?!!!ארי17/06/2008
ערב טוב ,
לפני ארבעה ימים בלעתי בטעות סיכת ראש 4 ס"מ ( ממש כמו מחט שבקציהו חרוז) , במיון שלחו אותו דחוף למכון גסטרו ושמה הוצאו אותה בעזרת ביופטר ( עברתי גסטרוסקופיה ) .
הבעיה היא עכשיו : אחרי שהוציאו לי את הסיכה בשעה עברתי צילום בטן והיה גם כן חתיכת מהמחט 1 ס"מ במעי הדק ... ואמרו לי שתצא עם היציאה , אבל היא עדיין בפנים ואני לפעמים מרגישה מין דקירות באיזור הבטן ( ימינה מהטיפור) , ... היום עשיתי עוד פעם צילום רנטגן בקהילה ואמרו לי שהחתיכה נמצאת במעי הגס והיא אמורה לצאת ...
האם כן החתיכה תצא ? ותוך כמה זמן ?! מה לא אמורה שהמחט ינקוב את המעי או לזהם אותו (זה מתכת!!!) ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג18/06/2008שלום רב
גופים קטנים אכן עוברים ויוצאים ממע העכול . אין באמת ערובה לכך שמחט לא תתקע ולכן אני מניח שעברת גסטרוסקופיה . ישנם מקומות במעי שקשה להגיע אליהם ולכן לא מבצעים הוצאה. קשה להגיד מתי הסיכה תצא כנראה מספר ימים יש להמתין ולנסות לשים לב אם יש החמרה בכאבי הבטן והופעת חום שיכולים לרמז על התנקבות המעי ולהיות בהשגחת רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ניתוחאור15/06/2008
אלו סיבוכים יכולים להיות בעקבות הסרת חצוצרה ועובר שהתפתח בה בלפרוסקופיה ?
תודה על כל מידע בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג15/06/2008נא להפנות השאלה לפורום גניקולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח אפנדיציטאמירם11/06/2008
עברתי ניתוח אפנדיציט אשר היה מסובך כלומר במקום חצי שעה כמעט שעתיים מסתבר שהייתה דלקת חריפה באזור התוספתן שגרמה לזיהום לאחר טיפול אניטיביוטי בבית החולים והמתנה עד לסגירת התפרים של קשירת המעי, אשר לא נסגרו או התיבשו באזור ההוא בגלל הדלקת וגרמו להפרשות. לאחר שהתיבש האזור מהפרשות שוחררתי מבית החולים עם החתך של הניתוח פתוח כי את הניתוח ביצעו בשיטה הישנה של חיתוך (בערך 10 סנטימטר ) . רציתי לדעת מהם המגבלות שלי עכשיו בזמן החתך עדיין פתוח במבחינת ספורט או הרמת משקל כי כרגע אני רק מחליף חבישה יבשה.
אגב הניתוח בוצע לפני שלושה שבועות והשתחררתי מבית החולים לפני שבוע
בתודה מראש
אמירם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אנדריי קידר11/06/2008קשה לדעת בלי לראות את הפצע.
בכל מקרה - גם אם הפצע סגור - יש להימנע מהרמת משא כבד או פעליות מאומצת, בטח עד שהפתע יסגר, ובכל מקרה חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלמה מניתוח לפרוסקופי בעקבות סעיפינתי10/06/2008
שלום רב,
אני בת 36 ועברתי לפני 3 שבועות ניתוח לפרוסקופי להוצאת חלק מהמעי הגס (אזור הסיגמה) כתוצאה מדיברטיקוליטיס חוזר (3 פעמים השנה). לפני שבועיים חזרתי הביתה.
אני עדיין חלשה, עייפה רוב הזמן ויש לי עצירות שמדאיגה אותי (לפני הניתוח לא סבלתי מעצירות). אמרו לי לקחת שמן פרפין, אבל זה לא עוזר. כמובן שיש לי עדיין כאבים באזור הניתוח ואני חושבת שזה קשור לעצירות.
מבחינת נתזונה- הדיאטנית אמרה לי לא לאכול ירקות ופירות וסיבים במשך 6 שבועות.
שאלתי- מה עושים עם העצירות והאם זה נורמלי אחרי ניתוח כזה?
כמו כן וזו שאלה חשובה - האם תפקוד המעיים נפגע כתוצאה מהסרת 19 ס"מ?
תודה מקרב לב
נתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אנדריי קידר11/06/2008החולשה יכולה להיות התוצאה של הניתוח, אבל יש לוודא שאין סיבוך הסימנים לסיבוך הם חום, צמרמורת, כאבים, חוסר תאבון, תפיחות הבטן, אודם בפצעים.
אם יש ספק - עדיף להיבדק על ידי הצוות המנתח.
העצירות היא תופעה שכיחה אחרי ניתוח.
יש בכל זאת להתחיל לאכול קצת סיבים - ירקות מבושלים, ובהדרגה גם טריים . שוב כדאי להתיעץ עם המנתחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...מור03/06/2008
כבר חודשיים אני סובל מכאבי בטן... הייתי באישפוז מכל מיני חשדות. עשו לי גאסטרוסקופיה וסי-טי בטן ואולטראסאונד בטן (שאגב מצאו המנגיומה בגודל ס"מ ואומרים שזה לא חשוד ופשוט צריך לעשות מעקב כל חצי שנה) וצילום בטן (רנטגן פשוט) וטופלתי בפפברין ופאמוטידין ולוסק ומאלוקס והכאבים, חשוב לציין, הם התקפיים הם לא ממושכים ותמידיים זה פשוט בא והולך. שאלתי היא האם אפשר לגלות אפנדיציט בסי טי בטן ומהצד הזה אני יכול להיות רגוע? והאם סיום הבירור ע"י קולונוסקופיה (מה שהמליץ הרופא) ותשובה חיובית כלומר אין לי כלום בבטן (אם בכלל זה סיום הבירור או שיש עוד בדיקות אני לא ידוע) אני יכול להיות רגוע ולדעת שזה פשוט מלחץ נפשי ועצבים מה שקרוי "תסמונת המעי הרגיז" או משהו כזה?... אשמח לקבל תשובה מספקת. תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ניר וסרברג04/06/2008CT בדיקה עם רגישות מצוינת לדלקת בתוספתן
נשמע שהבירור די ממצה אבל קשה להתיחס מתאורך להגיד שתם ונשלם . תמיד יש עוד בדיקות כולל אפילו לנתח לשם הסתכלות ויהיה זה לא רציני לסכם מ"הכרתנו" הוירטואלית הקצרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהה
מור04/06/2008לא ענית לי על כלום... תודה בכל מקרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפוזיהשני30/05/2008
שלום
יש לי שאלה ....
מהי אינפוזיה קבועה ??
ואיך זה נעשה ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינפוזיה
ד''ר אנדריי קידר30/05/2008לא ברור למה כוונתך. מה המטרה של האינפוזיה הזו? מי אמר לך את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני01/06/2008אני סובלת מאנמיה מאוד נמוך ערך של 9
הקיבה שלי לא סופגת ויטמנים וברזל
ההמוטולוג אמר לי שאני צריכה לקבל ברזל דרך אינפוזיה.
מה ההליך של זה ?? איך זה נעשה ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני01/06/2008אני מבינה שאתה גם עוסק בהשמנת יתר חולנית.
אני שוקלת 140 קילו בגלל בעיה בבלוטת התריס
הגובה שלי 1.61
אני מאוזנת ע"י אלטרוקסין
אבל אני לא מצליחה לרדת
בעבר עברתי קיצור קיבה לפני 8 שנים שלא עזר לי.
האם לדעתך יש דרך או אולי יש בדיקות שאני צריכה לעשות??
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח
ד''ר אנדריי קידר01/06/2008כן, קרוב לוודאי שאפשר לעשות ניתוח חוזר. תלוי במה עשעת.
ע"מ לדעת אילו בדיקות לעשות יש להגיע למרפאה.
מה ההליך לקבל ברז דרך עירוי - תשאלי את הרופא שלך.
אבל למה לא לקחת בכדור או בסירופ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני02/06/2008הקיבה שלי לא סופגת ברזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ אחרי שרוול קיבהלי27/05/2008
שלום,
אני עובדת בבית ספר לחינוך מיוחד עם ילדים נכים ולקראת ניתוח שרוול קיבה
בעבודתי מידי פעם אני עוזרת לילד שנפל לקום מהרצפה וממש "מרימה" אותו
כמו כן לעיתים אני תומכת בהליכה / עליה או ירידה במדרגות או לרכב / קימה וישיבה וכו
מידי יום בעזרת איש צוות נוסף אנו מרימים ילד/ה קל/ה מאד מכסא למיטה וחזרה
חשוב לציין שרוב הילדים מתניידים באופן עצמאי ואינם זקוקים לרוב לעזרה. כמו כן יש מנופים משוכללים עבור הילדים הכבדים שזקוקים לעזרה קבועה.
כך שרמת המאמץ בינונית ומטה.
רציתי לדעת כמה זמן מנוחה עלי לקחת בחשבון לאחר ניתוח שרוול ולאחר כזה זמן אוכל לחזור לעבודה שתארתי.
המון תודות מראש
ליטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאמץ
ד''ר אנדריי קידר30/05/2008חזרה לתפקוד מלא אך ללא מאמץ -לוקח כשבועיים.
יש להימנע כחודש מעבודה מאומצת, במיוחד מהרמת משא כבד. זה מאוד אינדיווידואלי לכל אחד - לא ניתן להגיד מה ההגבלה בקילוגרמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות-כמה זמן??024/05/2008
כמה זמן יש הפרשות מהנרתיק לאחר הסרת רחם ושחלות בשיטה הפרוסקופיה?..תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לשאול רופא נשים
ד''ר אנדריי קידר24/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת שכחתי....וב'כ
025/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו אקזמה מסביב לפצעי הניתוח!!
אביגיל26/05/2008לילה טוב!
אני 3 שבועות אחרי לפרוסקופיה בשחלות.
הפצעים מגלידים וכ"כ מגרדים.
נהיה כמו תפרחת אדומה מסביב לפצעים - מהגירוד.
רופאת המשפחה נתנה לי משחה בשם "אלוקום" שעוד לא ממש עוזרת.
מה כדאי לשים?
אפילו משו טבעי...
תודה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה כוללת בניתוח הלפרוסקופיה???.024/05/2008
האם בניתוח לפרוסקופיה -רחם ושחלות,הרופאים הכירורגים בודקים גם את המעי ?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בד"כ לא
ד''ר אנדריי קידר24/05/2008לא, כיוון שמהחתך שעושיםלניתוח זה לא ניתן להגיע בקלות למעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)