פורום ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית) - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הרדמה
    גלית
    07/09/2008

לאדם רגוע ולא היסטרי בעליל. האם אפשר לבצע ניתוח לפרוסקופי בבטן, להוצאת גידול שפיר מהמעי ללא הרדמה כללית? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הרדמה

הוספת תגובה

• הרדמה

ד''ר אנדריי קידר
    10/09/2008

לא ניתן. יש צורך בניפוח הבטן, ודרושה הרפית שרירי נשימה. לכן חייבים הרדמה כללית והנשמה. וגם בלי זה לא נתין לבצע ניתוח בגודל כזה בהרדמה מקומית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלה על בקע
    מזי
    04/09/2008

דר קידר היקר, ענית לשאלתי כך: "בקע טבורי קטן מ2-3 סמ' לא מקובל לתקן לפרוסקופית כיוון שאין בכך תועלת רבה יותר מניתוח פתוח, והנזק יכול להיות גדול יותר. ניתן לתקן בקע קטן דרך חתך קטנטן בטבור כך שלא יראה א"כ" הבקע שלי נמצא ממש במרכז הטבור וקוטרו אינו עולה על 1 ס"מ- האם לדעתך אפשר לבצע חתך שלא יהיה נראה לעין? חתך מתוך הטבור?- הרופא מטעם קופ"ח "צייר" לי על הבטן מאין אות U מעל הטבור עם 2 קוים ל2 הצדדים שלו(קו אופקי חצי עיגול ושוב קו אופקי ) אני מוכנה לערב פלסטיקאי ולבצע הטיפול באופן פרטי- השאלה אם במצב של הבקע שיש לי באמת ניתן בטכנולוגיה של ניתוח פתוח לא להשאיר צלקת על הבטן

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לשאלה על בקע

הוספת תגובה

• בקע

ד''ר אנדריי קידר
    10/09/2008

לא ניתן לתת לך תשובה ללא לבדוק אותך. כאן ניתנות תשובות כלליות, של מידע, ולא על מצבים ספציפים. אישית לגביך , האם ניתן או לא - רק אחרי הבדיקתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנתח או לעקוב? תודה.
    חיים
    04/09/2008

הכירורגים חלוקים בהעדפתם לגבי ציסטת התריסריון, האחד בעד לנתח והאחר בעד לעקוב. שאלתי: לנתח (סיכון) או לעקוב (ריבוי CT כרוך בקרינה, EUS בוצע וחודרני , US לא מדויק)? להלן הממצאים: CTבטן ואגן אחרון (31.07.2008) בוצעה השוואה ל CT קודם מיום 12.07.2007. נגע ציסטי בגובה IVC והאאורטה בסמוך לדופן של החלק השלישי בתריסריון בקוטר 1.8 ס"מ ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. קרוב לוודאי מדובר בציסטה מדופליקציה או תהליך ציסטי רטרופריטוניאלי אחר?. ללא שינוי. EUS אולטרה סאונד אנדוסקופי של דרכי עיכול עליונות (24.09.2007) תריסריון- בחלק ה-3 ממצא סיסטי בקוטר 26 מ"מ עם מחיצות לא שלמות. בוצעו מספר מעברים. לא נצפתה מחט בתוך הממצא בברור. לאחר הניקור הציסטה נעלמה (דלף?) לא נשאב נוזל. US בטן עליונה (6.09.2007) רטרופריטונאום – באיזור קו האמצע קדמית לאאורטה ואחורית לתריסריון מודגם ממצא ציסטי עם גבולות חדים ותוכן צלול כ- 1.7X2.5 ס"מ, אשר לא השתנה בגודלו לאחר שתיה.

לקביעת תור
    סגירה
    לנתח או לעקוב? תודה.

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר אנדריי קידר
    10/09/2008

לא ניתן לענות תשובה מקיפה על שאלה מורכבת כזו. זו החלטה לא פשוטה, ואין במצב זה החלטה חד משמעית. דרוש ביקור אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת התוספתן
    הגר
    04/09/2008

לפני כ-24 שעות עברתי ניתוח לכריתת התוספתן (ניתוח בלפרוסקופיה) הבטן שלי מאוד נפוחה. מעבר לכך, לא אכלתי בשלושת הימים האחרונים, לרוב הייתי בצום וגם מאז שבירת הצום רק שתיתי - עם זאת אני רואה שעליתי בשלושת הימים האחרונים 3 ק"ג!!!! איך זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח להסרת התוספתן

הוספת תגובה

• תוספתן

ד''ר אנדריי קידר
    10/09/2008

כשיש דלקת בגוף - אוגרים נוזלים. כנראה קיבלת עירוי נוזלים, ולכן עלית במשקל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה באגן הקטן צמודה לרקטום ו
    ליאת
    03/09/2008

אני בת 28 לפני 4 חודשים גילו שיש לי ציסטה 6 ס"מ באגן הקטן צמודה לרקטום לא דבוקה קרובה לעצם הזנב ונמשכת מהפורמינות העצביות אני אמורה לעבור עןד שבוע ניתוח פתיחת בטן להוצאת הציסטה מאחר והיא קרובה לכל האזורים הללו החליטו לבצע לי ניתוח פתיחה ולא לפרוסקופי לפי בדיקת mri הציסטה קרובה לכל האזורים ולא בהכרך צמודה כמוכ' אין הערכה חד משמעית לסוג הציסטה ז"א היא נראת שייכת לcystic sacroccygeal eratoma מניסיונכם ככירורגים האם נפגשתם בתופעה כזו? האם ניתוחים מסוג זה עוברים בהצלחה? אני מלאה חששות עזים מחר וציסטה כבייכול נמשכת מהעצבים

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר אנדריי קידר
    03/09/2008

לא ניתן לדעת לפני הניתוח. מאוד תלוי במה ימצא בניתוח. אם זה לא מחובר לאיברים אחרים - זה יהיה קל, ואם לא - זה קצת יותר מסובך. לא ניתן לדעת...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיבים עומדים לטיפול , האם כדאי לנתח
    ארי
    01/09/2008

צוהריים טובים , אני בת 25 , בריאה בד"כ , לא נוטלת תרופות אפילו לכאבים לא לוקחת ... כשמונה חודשים סובלת מכאבים חזקים ברום הבטן עם בחילות קשות ולפעמים הקאות וגם כן כמה פעמים הקאות דמיות ... כמובן אושפזת בבה"ח כמה פעמיים לאותן תלונות .... וחוץ מזה בחצי השנה האחרונה סובלת מאנימיה קשה ( HB= 7.5-10.3 ) , בתקופה הזאות לקחתי שש מנות דם ( לא בבת אחת ) ... עברתי יותר מעשרה גסטרוסקופיות בתקופה הזאת , וכולן הדגימו כיבים מרובים ודלקת כרונית בקיבה ולפעמים בתריסריון , המצב לא כל כך משתפר , למרות הטיפול שלוקחת - לוסק 40 מ"ג פעמיים ביום וגסטרו 40 מ"ג פעם ביום . הגסטרוסקופיה האחרונה הייתה היום בבוקר , והתשובה היא כך : מס' כיבים עד 8 ממ' באנטרום וצלקות גדולות . בפילורוס ארוזיה , אנגלולתיה חדה במעבר לחלק שני של אנטרום . בקיצור כיבים בקיבה עמידים לטיפול , HP שלילי , רמת גסטרין תקינה , ביופסות מראות דלקת חמורה , מציעים טיפול כירורגי ולכן נציג אותה לישיבת כירורגית . האם נראה לך , ממשכתבתי שצריך ניתוח , ואם כן , מה עושים בניתוח ? ( משהבנתי מהגסטרואנטרוג שיכרתו חצי מהקיבה ) האם זה נכון ?

הוספת תגובה

• כיבים

ד''ר אנדריי קידר
    01/09/2008

זה נשמע שאת אכן קרובה לניתוח... בימיינו זה נדיר - להזדקק לניתוח בשל כיב. האם את מעשנת?
    אם כן - תנסי להפסיק - זה יכול לעזור לריפוי ולמנוע ניתוח.

בניתוח יש מספר אפשרויות:
    1. חיתוך העצבים הווגוסים ופילורופלסטיה - הכי פשוט, שיעור חזרת הכיבים סביב 20%, אך הנתונים מזמנים שלפני לוסק.

2 חיתוך העצבים וגסטרואנטרוסטומיה קצת יותק מסובך, שיעור חזרת הכיבים אותו הדבר.

3. חיתוך העצבים וכריתה חלקית של הקיבה - משלושת הניתוחים הכי מורכב, שיעור חזרת הכיבבי ם הכי נמוך - 3-5%

בכל מקרה, שלושת הניתוחים ניתנים לביצוע בשיטה לפרוסקופית באופן מאוד בטוח, וזה יקטין את שיעור הסיבוכים להמשך.(זה דורש ידיים מאוד מיומנות בשיטה לפרוסקופית, ואין הרבה כאלה)

הייתי הולך לקבל דעה שניה - המקרה לא שגרתי.
    כ"כ הייתי מתעקש על לפרוסקופיה ואני מוכרח להגיד שהאנשים שיש להם הרבה ניסיון בניתוחי קיבה הם אלה שעוסקים בניתוחי השמנה - אלה הניתוחים שהם מבצעים יום יום.

מספק?
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך..

ארי
    02/09/2008

בוקר טוב ותודה לך מקר הלב על תשובתך המפורטת , בהתחלה אני לא מעשנת ולא שותה ... מה היא השיטה לפרוסקופית ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטה

ד''ר אנדריי קידר
    03/09/2008

שיטת ניתוח ללא פתיחת בטן, הניתוח מתבצע דרך חורים זעירים, בעזרת מצלמת וידאו. החלמה קצרה יותר, פחות סיבוכים, איחן צלקת ענקית, ואין כמעט סיכוי להתפתחות של בקע (הרניה) בצלקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לתיקון בקע
    מזי
    01/09/2008

דר יקר שלום אני בת 26 הבחנתי לאחרונה בבליטה קטנטנה שיוצאת לפעמים אחרי ספורט עמידה ממושכת וכו הלכתי לכירורג בקופח שלי והוא אמר שיש לי בקע קטנטן בטבור (בצד העליון של הטבור-לרוב לא ניתן להבחין בדבר). אני חוששת מניתוח לתיקון ב2 השיטות כי אני צעירה ויש לי בטן יפה ואינני רוצה צלקות עליה. רציתי לדעת 1. מהם גדלי הצלקות בשיטת הלפרוסקופית/רשת והאם אפשר למקם את החתכים במקומות שלא רואים כמו בטן תחתונה (מוסתר עם תחתון) ובתוך הטבור?. 2.האם שיטת הליזר/רשת מונעת קריעה נוספת של דופן הבטן כתוצאה מהריונות וכו? -הבנתי שבשיטה זו לא מאחים את השבר רק שמים רשת אז מה בעצם ימנע המשך גדילה של השבר בעתיד שאכנס להריון? 3.עניין הצלקות באמת מטריד ומתסכל אותי- האם עבור ניתוח בשיטה החדשנית יש ייתרון כאשר הבקע עוד קטן או שגודל הצלקות והאפשרות להיות מנותח בשיטה זו לא משתנה על פי גודל הבקע- כך שאין מגבלה שאחכה כמה שנים עד שארצה להרות או אחרי הריון? (האם דחיית הניתוח בשיטה הלפרוסקופית יכולה לגרום לניתוח מורכב יותר בעתיד בעל צלקות גדולות ורבות יותר?)

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לתיקון בקע

הוספת תגובה

• בקע

ד''ר אנדריי קידר
    01/09/2008

בקע טבורי קטן מ2-3 סמ' לא מקובל לתקן לפרוסקופית כיוון שאין בכך תועלת רבה יותר מניתוח פתוח, והנזק יכול להיות גדול יותר. ניתן לתקן בקע קטן דרך חתך קטנטן בטבור כך שלא יראה א"כ.

גם שיטה לפרוסקופית משאירה צלקות , וצריך לפחות שלוש, אחת 10 ממ ושתיים של 5ממ'.

התוצאות הקוסמטיות של ההריון לא קשורות לשיטת הניתוח.

ברור שככל שהבקע גדול יותר בניתוח פתוח יהיה צורךבצלקת גדולה יותר. בלפרוסקופיה - גודל הצלקת יהיה אותו הדבר.
    בכל מקרה בקע מומליץ לנתח, לא דחוף, אך לא לדחות שנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת ושט לאחר ניתוח טבעת
    ירין
    31/08/2008

לפני כשמונה חודשים עברתי ניתוח טבעת. בשל הקאות וכאבים נשלחתי לצילום רנטגו - ושט קיבה ותרסריון. התוצאות של הבדיקה - הודגם מעבר קלוש של חומר ניגודי מוושט לקיבה עם רחבה משמעותית של הושט בשל חסימה תת שלמה ע"י הטבעת. הכירורג שניתח אותי יוכל לקבל אותי רק בעוד שבוע ואני מאוד מודאגת. מה משמעות התוצאות? האם פתיחת הטבעת תעזור להחזרת הושט לצורתה המקורית או שמא אני זקוקה לניתוח נוסף? אודה לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    הרחבת ושט לאחר ניתוח טבעת

הוספת תגובה

• בעת

ד''ר אנדריי קידר
    01/09/2008

הוושט התרחבה בעקבסות חסימה כרונית על ידי הטבעת
    צריך לרוקן את הטבעת לחוטין ולהשאיר אותהנ פתוחה. לבצע שוב צילום, ואם זה לא משתפר- להוציא את הבטעת.
    אם זה עובר - להמתין חצי שנה, והתחיל בניפוחים באור עדינים, תוך מעקב אחרי מצב הוושט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרחבות הושט

עברון רינה
    29/01/2010

גם אצלי אובחנה התרחבות הושט עד 35 סמ .האם זו בעיה?האם יכול להיות לי נזק כתוצאה מזה?
    אני לא מעונינת להוציא את הטבעת.מה הסכנה בכך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת ושט

פרופ' שלמה קייזר
    31/01/2010

הרחבתהושט שנמדדה אצלך היא של 35 ממ ולא 35 סמ כפי שכתבת .הרחבה כזאת היא קלה ביותר במיוחד באם היא נמדדה תוך בליעת חומר נגודי ומאוחר יותר הושט מתרוקנת וחוזרת לקוטרה התקין של כ20 ממ .רצויי להגיע עם הצילומים לכירורג המנוסה בניתוחי טבעת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת ושט

פרופ' שלמה קייזר
    31/01/2010

לאור הקאות והרחבת ושט על ידי הטבעת יש להגיע בדחיםות לכירורג עם הצילומים על מנת שירוקן את הנוזל מהמאגר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכיס מרה ותפקודי כבד
    אתי
    28/08/2008

שלום מזה שנתיים סובלת מהתקפי כאב באזור הסרעפת אשר מקרינים אל הגב העליון. יום לאחר ההתקף האחרון, שהיה כואב באופן מיוחד החלטתי לסור אל רופאת המשפחה לבדוק מה העניין וזו הפנתה אותי למוקד לאחר שהתקבלו תוצאות דם שכללו 2 תוצאות חריגות כדלקמן: alt 993 , got 1594. במוקד,יומיים לאחר ההתקף - התקבלו תוצאות כלדקמן: alk 199.4 (לא נבדק יום לאחר ההתקף), alt 714, (לא נבדק ביום שלאחר ההתקף)ggt 214 , got 231. כמו"כ בוצע אולטרא סאונד איברים ונתגלו אבנים "קטנות מרובות" בכיס מרה. בדיקה של hipatetis b ו hipatetis c יצאו שליליות כמו"כ bilirubin יצא תקין. שבוע לאחר ההתקף נלקחה דגימה נוספת התוצאות הנן: alk 134.4, alt 104, ggt134 got 28. שבועיים לאחר ההתקף התקבלו פרמטרים תקינים חוץ מ- alt 61 . והשאלה שלי היא- האם לבצע ניתוח לכריתת כיס מרה? האם, בנוסף לפנייה לכירורג לביצוע הניתוח, עליי לפנות גם לגסטרולוג לבחינת ההשפעה על הכבד או שהערכים הלא תקינים של אנזימי הכבד, אשר התקבלו בסמיכות להתקף ,למעשה נגרמו כתוצאה מהאנבים?

הוספת תגובה

• כאב

ד''ר אנדריי קידר
    30/08/2008

זה מאוד מתאים להתקף של מעבר אבני מרה, אך איני יכול להמליץ על ניתוח מכאן. יש לגשת לכירורג עם כל התוצאות. לא נראה לי כי יש צורך ברופא גסטרו.
    במקרים בהם אבני מרירה סימפטומטיות - ממליצים על ניתוח כריתת המרירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רבקה
    27/08/2008

שלום רב, עברתי ניתוח מיוטומיה לפרוסקופי לפני 10 חודשים. לפני שבועיים עברתי הרחבת וושט מכאנית (בוג'י) ועדיין סובלת מקשיי בליעה, צרבת, תיאבון ירוד וירידה במשקל. שאלתי היא: אם היה מבוצע ניתוח פתוח לבעיית הרפלוקס, היו סיכויים גבוהים יותר להקלה בסיפטומים ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מיוטומיה

ד''ר אנדריי קידר
    28/08/2008

אין קשר לשיטת הניתוח. יש קשר לשלימות ביצוע המיוטומיה - עלולים לא לבצע מיוטומיה שלימה גם בפתוח וגם בלפרוקופי. כלומר - מיומנות המנתח או התנאים של איזור הניתוח - זה מה שקובע. איפה נותחת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפרוסטומיה
    ערן
    24/08/2008

בעקבות הידרונפרוזיס בכליה, הוכנס נקז נפרוסטומיה, ולאחר מעקב הוחלט על כריתת הכליה שאינה מתפקדת אך היא מזוהמת. הניתות המיועד, לפרוסקופי, נקבע לעוד חודש. יציאת הנפרוסטומיה מהגב מזוהמת ומפרישה מוגלה . מאד כואב. האם לדעתך אפשר להוציא את הנפרוסטומיה לפני הניתוח? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    נפרוסטומיה

הוספת תגובה

• נפרוסטומיה

ד''ר אנדריי קידר
    24/08/2008

אני לא אורולוג. יש להפנות את השאלה לאורולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברטיקוליטיס בסיגמא
    סמדר
    21/08/2008

אני בת 47 לאחר 3 התקפים ב - 5 שנים האחרונות, המליצו לי על ניתוח, מאד חוששת ומנסה לברר באיזה בית חולים בארץ נרכש הכי הרבה ניסיון בניתוח כזה בלפרסקופיה??? תודה רבה סמדר

לקביעת תור
    סגירה
    דיברטיקוליטיס בסיגמא

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ניר וסרברג
    21/08/2008

סמדר שלום

הניתוח די שגרתי ומבוצע בהרבה בתי חולים כאשר ברובם מעבר לעקומת הלמידה הנדרשת. אשמח לעמוד לרשותך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליפים
    עידית
    18/08/2008

באולטרהסאונד אובחנו פוליפים בכיס המרה. אני חודשיים לאחר לידה. האם יש קשר להריון? (חשתי כאבים באזור כיס המרה במהלך סוף ההריון עם לחץ הרחם ), באם יש צורך בניתוח להוצאת כיס מרה, מהן ההשלכות לגבי הנקה? לגבי הריון נוסף? עד כמה דחוף לבצע את הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה
    פוליפים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ניר וסרברג
    19/08/2008

ככלל פוליפים אינם התוויה לכריתה תלוי בגודלם וכן במיספרם מבחינת היכולת לעקוב אחריהם ( שכן גם גדילה היא התוויה לניתוח גם כן ) . בכל מיקרה לא מדובר בניתוח דחוף ואם כן אין לו השלכות על שאלותיך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר אנא דעתך - האם לנתח את הציסטה??
    משה
    15/08/2008

ד"ר אנא דעתך - האם לנתח את הציסטה בתריסריון ??? CT בטן ואגן 31.07.2008 (בהשוואה ל CT מ 12.07.2007 ראה למטה) * נגע ציסטי בגובה של IVC והאאורטרה בסמוך לדופן של החלק השלישי בתריסריון בקוטר 1.8 ס"מ ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. קרוב לוודאי מדובר בציסטה מדופליקציה או תהליך ציסטי רטרופריטוניאלי אחר?. ללא שינוי. EUS אולטרה סאונד אנדוסקופי של דרכי עיכול עליונות 24.09.2007 תריסריון- בחלק ה-3 ממצא סיסטי בקוטר 26 מ"מ עם מחיצות לא שלמות. בוצעו מספר מעברים. לא נצפתה מחט בתוך הממצא בברור. לאחר הניקור הציסטה נעלמה (דלף?) לא נשאב נוזל. US בטן עליונה 6.09.2007 רטרופריטונאום – באיזור קו האמצע קדמית לאאורטה ואחורית לתריסריון מודגם ממצא ציסטי עם גבולות חדים ותוכן צלול כ- 1.7X2.5 ס"מ, אשר לא השתנה בגודלו לאחר שתיה. CT בטן ואגן 12.07.2007 (פוענח ע"י שני רדיולוגים) * פיענוח רדיולוג I: תריסריון- מודגם ממצא ציסטי, ללא האדרה לאחר הזרקת חומר ניגודי כ- 2.3 ס"מ. הממצא ממוקם בצמוד לדופן עליונה של החלק השלישי של תריסריון, קדמית לאאורטו IVC. מדובר, בקרוב לוודאי לציסטה רטרופריטונאלית או דופליק ישן ציסט של תריסריון. * פיענוח רדיולוג II: ממצא ציסטי ברטרופריטונאים – מדובר על ממצא ציסטי בקוטר מירבי של 2 ס"מ הממוקם סמוך לחלק השלישי של התריסריון – מדובר קרוב לוודאי בציסטה דופליקציה אך אין לשלול ממצאים אחרים (אפילו תהליכים נאופלסטים ממאירים ראשונים או משניים). MRI לא יוסיף הרבה ולא יתן איפיון היסטולוגי. הממצא אינו ניתן לניקור על-עורי וקרוב מאוד לאאורטה ולונה-קבה. תודה.

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר אנדריי קידר
    16/08/2008

לא ניתץן להתיחס באינטרנט. מסובך מדי, יש לפגוש רופא באופן אישי, הכירורג צריך לעיין ב CT, לעבור על כל בדיקות, להתרשם לבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומה ברחם
    גל
    13/08/2008

האם אפשר להוציאה בניתוח לפרוסקופי? גודלה : 7 ס"מ. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מיומה ברחם

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ניר וסרברג
    14/08/2008

שאלה לגניקולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה