מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף !! הופעת טיניטוס באוזן ימניתאיתן09/05/2011
שלום לד"ר.
בחודשים האחרונים לפני השינה חשתי מספר פעמים בציפצוף טיניטוס ממש לפני שנרדם בלילה. מאז נעלם, ואילו היום הופיע צפצוף חזק באוזן ימין למספר שניות ונעלם, צפצוף חזק הרבה יותר מזה שחשתי לפני מספר חודשים. האם יש חשיבות לפניה מהירה לרופא מומחה בנושא ? אם אני זוכר לא מזמן קראתי שניתן לבצע איזשהו טיפול עם ביום-יומיים הראשונים להופעת הבעיה שמאוחר יותר לא ניתן ? יש לציין שאני מוזיקאי העובד הרבה עם אזניות (עכשיו כבר לא !) ונוהג לישון עם אטמי אזניים שנים רבות באופן קבוע (האם גורם נזק) ??
תודה על תשובתך המהירה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף !! הופעת טיניטוס באוזן ימנית - תגובה
ד''ר רועי הוד12/05/2011טמטון יכול לרמז על ירידה בשמיעה ולכן ממליץ לבצע בדיקת שמיעה, יכול להיות שהיית חשוף לרעשים ויש נזק כתוצאה מכך. בלי קשר, האם הטנטון מופיע כקצב הלב? האם ללא קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר
איתן13/05/2011לא בטוח שהבנתי את הכוונה אבל אלו לא פולסים, אלא צליל רצוף כמו סינוס בתדר גבוה מאד. למעשה מאז המקרה לפני יומיים תודה לאל לא חזר. לא נחשפתי לעוצמות גבוהות בזמן האחרון וגם כשניגנתי בחזרות (אני מוזיקאי) אני תמיד עם אטמי אזניים יעודיים. האם יש קשר לעובדה שאני ישן באופן קבוע עם אטמי אזניים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לד"ר - תגובה
ד''ר רועי הוד13/05/2011אין קשר לאטמים. טנטון כמו שאתה מתאר יכול להיות כתוצאה מירידה בשמיעה, אם השמיעה תקינה ככל הנראה אין סיבה למצב ואז סביר להניח שהמוח יסתגל לחיות עם זה או שזה יעבור ללא טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. האם להפסיק עם אזניות ?
איתן13/05/2011באופן מוחלט ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. האם להפסיק עם אזניות ? - תגובה
ד''ר רועי הוד13/05/2011לא חושב שזה ישנה הרבה, כמובן שלא להיות חשוף לרעש בעוצמה גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון חוזרים ונשניםדוד09/05/2011
שלום רב
אני בחור בן 38 בדרך כלל בריא
משקל 60 גובה. 1.70
עובד בעבודה במשרדית בסביבה לחוצה
מזה כ 3.5 חודשים יש לי כאבי גרון החוזרים כל מספר ימים עם תחושת חולי
נזלת משתנה - מידי פעם נזלת שקופה ומידי פעם נזלת צמיגית ירוקה צהבהבה
מעט שיעול - יכול להיות שבגלל הנזלת
בקרתי אצל הרופא פעמיים וההבחנה היא דלקת גרון ויראלית - גרון מעט אדום
בצעתי שני משטחי גרון ו - Strep. A שלילי
בצעתי בדיקות דם לפני מספר ימים ונמצאו חריגות ב:
WBC-Leucocytes - 12
Neutrophils % - 78.1
Lymphocytes % - 15.2
Neutrophils # - 9.39
לדעת הרופא בסה"כ הבדיקות תקינות למרות החריגות הנ"ל
מה יכול להיות הגורם לכאבי גרון החוזרים ?
האם הדבר מצביע על מערכת חיסון חלשה ?
האם יש בדיקות נוספות שכדאי לבצע ?
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון חוזרים ונשנים - תגובה
ד''ר רועי הוד12/05/2011ספירת דם יכולה להצביע על דלקת שקדים המצריכה אנטיביוטיקה גם אם משטח גרון שלילי. זה עדיין לא אומר כלום על מערכת החיסון שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משהו תקוע בגרוןפלורה בן ציון09/05/2011
לאחרונה אני חשה שתקוע לי משהו בגרון.הבדיקות בבלוטת התריס תקינות.זה מלווה בנזלת פנימית.ושמתי לב כאשר אני עושה גרפסים יזומים יש לי הקלה מסויימת.עליי לציין לפני מספר שנים איבדתי את הקול ונותחתי בשל פוליפ שישב על מיתרי הקול .הניתוח והבדיקות עברו בהצלחה.האם התחושה שיש לי קשורה לכך?האם להיבדק באף אוזן גרון או אוליי מדובר בגסטרו?אני בת 52
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו תקוע בגרון - תגובה
ד''ר רועי הוד12/05/2011הייתי נבדק קודם כל אצל רופא א.א.ג ואז במידה והכל תקין שוקל בדיקת גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI באוזן- ציסטהנדב08/05/2011
שלום רב,
לפני כמספר חודשים קמתי בבוקר עם אוזניים סתומות. הלכתי לרופא א.א.ג כאשר אחת מהאוזניים הסתדרה בעוד שבשנייה עדיין השמיעה לא הייתה תקינה. קיבלתי טיפול בסטריאוידים והכל עבר. נשלחתי לבצע MRI והתוצאות שחזרו היום אומרות כי יש:
הדגמה תקינה של תעלות השמע.
הצללה של תאים פטרוזליים קרוב לאפקס.
ציסטה ארכנואידלית בגומה האחורית
אשמח לדעת מה זה בדיוק אומר ומה הטיפול, מכיוון שהתור שהזמנתי לרופא יקח עוד למעלה משבועיים.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI באוזן- ציסטה - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/05/2011אמנם קיים ממצא אבל לא ציינת את הצד. האם זה ממוקם בצד של ירידת השמיעה?
ציסטה כזו בד"כ דורשת מעקב בלבד ולא טיפול ניתוחי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להודעה הקודמת ולתגובתך
נדב08/05/2011שוב שלום,
ליקוי השמיעה היה משמאל. לגבי מיקום הציסטה רשום שני דברים:
"מודגם תהליך ציסטי בגומה האחורית מאחורי הצרבלום המחובר לציסטרנה מגנה משתרע מאחורי הצרבלום לכל אורכו בעיקר מימין, גודלו 3.2*5.6 ס"מ.
עקב עיוות קל של הספטום האינטר המיספרלי המוקד חשוד לציסטה ארכנואידלית יותר ממגה ציסטרנה מגנה".
"לציין שמודגם מוקד בעל סיגנל ציסטי בקצה הקדמי של העצם הפטרוזלית השמאלית בגודל 8*13 מ"מ. הסיגנל מוגבר ב T2 ואיזואינטנסי ב T1 וללא רסטריקציה בדיפוזיה, חשוד להצללה של תאים פטרוזליים".
הצללה ועיבוי רירית בתאים הפטרוזליים הקדמיים.
ביתר המוח אין האדרה חריגה"
לא הבנתי מפה על איזה צד בדיוק זה מדבר ומה זה הציסטה הארכנואידלית ומה זה אומר הצללה של תאים פטרוזליים.
המון תודה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות?
נדב13/05/2011ד"ר, אודה להתחייסותך. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייחסות? - תגובה
ד''ר רועי הוד13/05/2011נדמה לי שאתה צריך לפנות לרופא נוירוכירוגי שמטפל בכל מה שקשור למוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםבר08/05/2011
פעם כתבתי פה שהצוואר כאב לי כי שמתי תוסופות שיער עם קוקו לצד אז ניתפס לי הצוואר וכתבו לי פה שזה יכול לגרום לבעיות בקול , למה התכוונו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר דן גוטמן08/05/2011תוספות שער ובעיות קול? א חושב שכתבנו אנחנו דבר כזה. בכל אופן לא אמור להיות קשר בן הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא לקחתי בכלל אנטיביוטיקהדימה07/05/2011
לא לקחתי אנטיביוטיקה בכלל, עד עכשיו אני לא לוקח, אני לא מרגיש שהדלקת החמירה וההפך, אני מרגיש שהנפיחות ירדה ובכלל לא כואב לי, אולי יש גולה קטנה ויכול להיות שאני כבר מדמיין את זה. השאלה שלי היא האם דלקות מסוג זה יכולות לעבור לבד או שזו טעות לא לקחת אנטיביוטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לקחתי בכלל אנטיביוטיקה - תגובה
ד''ר רועי הוד08/05/2011אם לא התחלת עד היום ואתה מתאר נסיגה בממצאים לא הייתי מתחיל, אם תהיה החמרה או לא יהיה שיפור- אז הייתי שוקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דום נשימה בשינה, כאב בגרגרתמישל06/05/2011
אני סובלת מבעיה של דום נשימה בשינה - ולא הסתדרתי עם המכשיר spp
בבדיקה עם סיב אופטי - חסימה באורופקינקס, חך צנוח, לשון גדולה ובסיס לשון גדול.
לאחונה יש לי קושי בבליעת אוכל מוצק, וכאב בגרגרת- צורך לעשות גרפס ללא כל קשר בין אם שתיתי משהוא או לא, תחושה שהגרגרת חוסמת לי את האוויר.
השאלה : האם ניתן לנתח אותי| ואיזה מרכז רפואי\ מנתח מומחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום נשימה בשינה, כאב בגרגרת - תגובה
ד''ר רועי הוד07/05/2011יכול להמליץ על ד"ר גידי בכר ממחלקת א.א.ג בילינסון, מומחה א.א.ג ובמיוחד לבעיות של דום נשימה בשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיבור מאונפףשני05/05/2011
בן שלוש עם איחור שפתי והגייה משובשת מטופל עי קלינאית ,נבדק עי רופא התפתחות שאמר שיש לבדוק את אזור האף החיך והפה,איזו בדיקה זו בדיוק-צילום\ אולטרסאונד?
האם עליי ללכת לרופא א א ג רגיל או שמומחה בתחום מסויים?
גילינו לאחרונה שיש לו פוליפ ,האם גם זה יכול לגרום לשיבוש בדיבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיבור מאונפף - תגובה
ד''ר רועי הוד07/05/2011צריך בדיקה של רופא א.א.ג ילדים כשלב ראשון, הבדיקה היא קלינית בעזרת סיב אופטי לחלל האף כדי לראות אם יש קשר בין האף לפה שלא צריך להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיה וטינטוןיואב05/05/2011
שלום,
אני בן 41 וסובל מטינטון מגיל 16 אבל כזה שלא הפריע לי לתפקוד עד עכשיו.
לפני שבועיים לקחתי תרופה אורטופדית בשם ארקוקוסיה לתקופה מאוד קצרה והטינטון התגבר כך שאיני מצליח לישון בלילה.
האם יש קשר בין התרופה להחמרה?
האם ההחמרה קשורה ללחץ ומתח?
האם זה יכול לחזור למצב הקודם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארקוקסיה וטינטון - תגובה
ד''ר רועי הוד07/05/2011צריך לראות בעלון המצורף אם יכול לגרום לטנטון, הרבה תרופות יודעות לעשות את זה. יכול לחזור למצב הקודם. האם יש לך גם ירידה בשמיעה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארקוקסיה וטינטון
יואב12/05/2011שלום,
כן, טינטון מופיע כתופעת לוואי נדירה לארקוקסיה.
לא מרגיש ירידה בשמיעה.
תוך כמה זמן זה יכול לחזור למצב הקודם?
האם זה אומר שהטינטון זה תגובה לרעילות של התרופה?
אגב התרופה שייכת לקבוצת התרופות ממשפחת ה NSAID שגורמת לטינטון אבל את בדקתי בדיעבד :(
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקררות חוזרת ונשניתאנדי05/05/2011
שלום !
רציתי לשאול במידה ותשובה של בדיקה תרבית יוצאת Beta hem strep.not A האם יש צורך באנטיביטיקה ,ואני אסביר למה אני שואלת . בתקופה האחרונה "חטפתי " כמה וכמה פעמים התקררות לא ראו מוגלה בגרון ולא היה לי חום אבל נתנו לי אנטיוטיקה
והמשטח יצא עדיין חיובי ואז נתנו לי זריקה בישבן וגם לא עזר ,בא רופא אף אוזן גרון שאמר תפסיקי עם כל הטיפולים וזה יעבור וכך היה עד עכשיו ששוב יצא לי STREP. NON. A - תרבית חיובית השאלה שלי היא מה לעשות האם יש צורך באנטיביוטיקה או שלא בסוג זה של סטרפטוקוק ??? או שזה סוג שעובר לבד
תודה אנדי :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקררות חוזרת ונשנית - תגובה
ד''ר רועי הוד07/05/2011בסוג כזה של חיידק אין צורך בטיפול כל עוד אין חום או סימנים נוספים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן קול ורק בטונים גבוהיםyaniv05/05/2011
שלום לכם.
אני זמר בן 28 ששר כבר שנים ובשבוע האחרון נתקלתי בתופעה שלא היתה לי מוכרת.
התחלתי להיות צרוד וזה נמשך כבר שבוע.
מה שמאוד מוזר היה לי שרק בצלילים הגבוהים שמצריכים יותר מאמץ ועליה בטון אני חש צרוד.בשירה הרגילה חשתי בסדר.
אני לא שר כבר שבוע ומאפשר מנוחה לגרון.האם הדבר יחלוף?זה דבר שנורא מדאיג אותי וכמובן פוגע לי בפרנסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן קול ורק בטונים גבוהים - תגובה
ד''ר רועי הוד07/05/2011קשה לי לענות ללא בדיקה, הצרידות יכולה לחלוף אך חשוב לדעת מה הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח MRI לאחר מסטואידקטומיבן04/05/2011
שלום ד"ר,
עברתי MRI לאחרונה לאחר ניתוח מסטואידקטומי וריקונסטרוקציה באוזן שמאל,
אני נמצא בחו"ל ולא יצא לי לראות רופא בזמן הקרוב אז אשמח אם תיעץ לגבי הפענוח:
נוזל בתאי המסטואיד ובאוזן תיכונה גם מימין.
מודגמים שינויים היפראינטנסים בסדרת T2 בתאי המסטואיד והאוזן משמאל. בסדרת T1 לפני הזרקה מודגמים שינויים היפראינטנסים באיזור הניתוח משמאל.
לאחר הזרקת חומר ניגוד אין עדות להאדרה ברורה של תהליך באוזן.
האדרה קלושה היכולה להתאים לשינויים פוסט ניתוחיים.
בסדרות הדיפוזיה אין עדות לממצא בוהק באוזן משמאל.
לציין נקודה מעט בוהקת בדיפוזיה בתאי המסטואיד/ מאחורי תעלת האוזן החיצונית מימין.
טיב הממצא מימין אינו ברור.
לסיכום:
מלאות ונוזל באוזן מימין.
מוקד קטן בדיפוזיה רסטרקטיבי באוזן מימין שטיבו אינו ברור, מיקומו אחורי לתעלת האוזן החיצונית.
משמאל מצב לאחר ניתוח, באוזן משמאל אין עדות לממצא בעל דיפוזיה רסטרקטיבית.
כל השאר צויין כתקין.
תודה מראש,
בן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח MRI לאחר מסטואידקטומי - תגובה
ד''ר רועי הוד07/05/2011נראה כשינויים תקינים שיש בחלל האוזן לאחר ניתוח, לא הייתי נלחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום רב מהאף ובלחהמתן04/05/2011
שלום. בחודש האחרון אני משתאל חזק עם הוצאת לחה ונזלת ירוקה וכל זאת בליווי כאבי ראש שיניים... בעבר התנסתי כבר בסינוס ונראה לי שזה העיניין. רק שעכשיו מדאיג אותי קצת שבבקרים תוך כדי קינוח אף חזק העיניין מתגבר לכמויות אדירות.
לאחרונה בבקרים יוצאים לי מהאף כמויות של דם רב בצורה דומה ללחה ולא דם נוזלי.
האם זה דבר מוכר כחלק מהעיניין בדרך כלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום רב מהאף ובלחה - תגובה
ד''ר רועי הוד07/05/2011יכול להיות בעת צינון וסינוסיטיס הפרשה מוגלתית מלווה בדם טרי/יבש. אם ממשיך- גש להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בבלוטת הרוקדימה04/05/2011
שלום רב!
כבר כמה ימים שיש לי מתחת לסנטר מעיין גולה, אתמול הלכתי לרופא אא"ג והוא איבחן דלקת בבלוטת הרוק. הוא נתן לי מרשם לאוגמנטין, ורציתי לדעת האם כדי לטפל בדלקת חייבים לקחת אנטיביוטיקה? מפני שהיום זה היום הרביעי כבר ואני מרגיש שהנפיחות רק יורדת ולא מתגברת. אם ניתן להמנע משימוש באנטיביוטיקה אני אשמח, מצד שני אם בשום פנים ואופן אין דרך אחרת לעבור את הדלקת אני אשמח לחוות דעתך. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בבלוטת הרוק - תגובה
ד''ר רועי הוד07/05/2011אם התחלת טיפול אנטיביוטי בחשד לדלקת כדאי לסיים את כולה לפחות שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס או בלוטת התריס?לירן03/05/2011
יש לי ריפלוקס ולאחרונה אני מרגישה כשאני בולעת את הרוק כאילו משהו תקוע לי בגרון למטה. וגם לאחרונה כשהייתי אצל נטורופטית היא הפנתה את תשומת ליבי לכך שבלוטת התריס שלי נפוחה לדעתה.עשיתי בדיקת דם ויצא הכל בסדר מבחינה הרפואה הקונבנציונאלית למרות שהנטורופטית שלי כשהיא ראתה את התוצאות היא אמרה שהבלוטה בתת תפקוד.עשיתי אלוטרסאונד ויצא שיש לי ציסטה בצד ימין בגודל 0.2X0.3X0.2 ונבהלתי.הרופאת משפחה שלי מארה שזה שכיח ושאין לי כל סיבה לבהלה אבל אני מפחדת שזה יהפוך לגידול סרטני.אני תוהה אם זה שאני מרגישה שתקוע לי משהו בגרון למטה זה בגלל הציסטה או בגלל הריפלוקס.מה דעתך?תודה מראש על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפלוקס או בלוטת התריס? - תגובה
ד''ר רועי הוד07/05/2011נשמע שמה שמציק לך זה הרלפוקס, הציסטה בבלוטה היא קטנה מאוד ויש אותה למרבית האוכלוסיה, צריך רק לעקוב ולראות שלא גדלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)