מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לתת מוצץ? תרופות מייבשות מותר בשקיעמיה16/04/2011
לד עם שקיעת עור התוף (דרגה ב'). לא בולע רוק (מירר ומנגב עם השרוול).
עבר ניתוח כפתורים לפני שנה וחצי. בן 3.
האם מוצץ חשוב לו?, האם יש קשר שאם יתחיל לבלוע רוק זה ישחרר את הלחץ באוזניים?
2- האם ניתן לתת לו סירופ לייבוש נוזלים (קבענו ביולי תור לניתוח נוסף שממנו מקווים להימנע).
תודה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתת מוצץ? תרופות מייבשות מותר בשקיע - תגובה
ד''ר רועי הוד19/04/2011קשה לי לענות ללא בדיקה. תהליך המציצה טוב כדי לשחרר לחצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באוזן ימין בזמן שינהאלה16/04/2011
ד"ר שלום..
לפני כמה חודשים לראשונה היה לי התקף של כאב באוזן ימין בזמן שינה, כאב שהעיר אותי והיה בלתי נסבל... אחרי בערך 20 דקות הכאב הזה עובר ואין שום זכר לדבר הזה במשך היום.. יש לציין שמאז, התופעה הזאת מופיעה פעם בשבוע, בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות כשאני עדיין ישנה.. לא קרה לי אף פעם שהכאב הזה הופיע כשהייתי ערה... וזה תמיד באוזן ימין.
הכאב הוא חזק מאוד!! נעלם לבד אחרי 20 דקות ואין שום סימן מחשיד במשך היום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באוזן ימין בזמן שינה - תגובה
ד''ר רועי הוד19/04/2011כנראה שאת ישנה על האוזן הימנית ולכן היא כואבת מיד כשאת קמה ולאחר מכן נרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון חריפהאורן15/04/2011
היי,
התפתחה לפני 4 ימים ויום אחרי התחלתי אנטיביוטיקה מסוג פן-רפא וי-קיי 500 על דעת עצמי. היה קצת חום אבל לא נורא ואין סימפטומים נוספים.
לאחר יומיים שלא חל שיפור הלכתי לרופאת משפחה שהבינה שאין טעם לבצע משטח מאחר וכבר התחלתי טיפול והסבירה לךי שהמינון שלקחתי (3 כפול 500) היה נמוך מידי ויש לקחת 2 כדורים בבוקר ו2 בערב.
למרות זאת עברו עוד יומיים ולא חל שיפור כלל... עדיו כאבי גרון חזקים מאוד ולאחרונה גם מקורר קצת...
האם יש להחליף אנטיביוטיקה ? יכול שזהבכלל ויראלי וייקח עוד זמן ?
אני שואל כי בדרך כלל אנחנו מודאגים מסטרפטוקוקוס מסוג A אבל מצד שני אני יודע שזה הטיפול הכי טוב במידה וזה המצב...
מה דעתכם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון חריפה - תגובה
ד''ר רועי הוד16/04/2011יכול להיות ויראלי או שהחיידק לא רגיש לאנטיביוטיקה הזו. אם לא משתפר/מחמיר גש לרופא מטפל מחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למומחים שכאןאנונימי15/04/2011
שלום לך/לכם.
לפני כשבועיים וחצי עברתי ניתוח לתיקון מחיצת אף+קונכיות תחתונות.
כמה ימים לאחר ההניתוח כשהגעתי לביקורת ראשונה אצל המנתח, הרגשתי שהנשימה אכן השתפרה/משתפרת ובנחיר שהיה אצלי "סתום" הרגשתי שאפשר לנשום ממנו כרגיל.
בשבוע האחרון משום מה משהו השתנה, נכון לעכשיו הנשימה אצלי חזרה לכמו לפני הניתוח, כשהנחיר הסתום הוא סתום והנשימה דרכו קשה/בלתי אפשרית ממנו כרגעף בעוד הנחיר שהיה תקין לפני הניתוח נשאר כמו שהוא, תקין.
יש לי ביקור שניה אצל המנתח רק בסוף החודש, האם אני צריך לפנות למנתח כבר עכשיו ו לחכות עוד קצת עד סוף החודש לביקורת? האם זה לגיטימי שהנשימה השתנתה לטובה אחרי הניתוח אבל פתאום עכשיו היא חזרה לאיך שהייתה? מה קורה כאן? אני די מבולבל ולא מאמין שהמחיצה או הקונכיות השתנו אחרי רק שבועיים וחצי.. או הייתכן איכשהוא שכן?
מה דעתך?
תודה רבה מראש
אנונימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה למומחים שכאן - תגובה
ד''ר רועי הוד16/04/2011לאחר ניתוח יישור מחיצת אף וכריתת קונכיות יכול להיות שינוי בהרגשה בנוגע לנשימה דרך האף, בדר"כ אנחנו מסבירים לחולים שעד מספר שבועות מהניתוח דברים ישתנו ואז זה אמור להסתדר. אתה מבצע שטיפות אף עם מי מלח?לא הייתי רץ לרופא המנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה על התגובה המהריה ותשובה
אנונימי16/04/2011פעלתי לפי הנחיית המנתח,
אמר לי לשטוף את האף 3 פעמים ביום למשך שבוע אחד לאחר הניתוח.
כאמור עברו שבועיים וחצי מאז, ככה ששטיפות אני כבר לא עושה
מומחה א.א.ג שלא אזכיר את שמו אמר לי שאולי מדובר בקריש דם שנוצר ושאפשר להסירו בקלות ע"י הרופא. ולכן גם ייעץ לי לפנות למנתח כבר עכשיו.
גם הוא שאל אותי לגבי שטיפות עם מלח.
מה דעתך? הייתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה על התגובה המהריה ותשובה - תגובה
ד''ר רועי הוד19/04/2011יכול להיות, אנחנו נותנים שטיפות לחודש שלם מכיוון שגם לאחר שבועיים יש עדיין הפרשות וקרישי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השקדים שלי "נתפסים"נוה15/04/2011
שלום , אני בן 16 ובזמן האחרון אני מרגיש הרבה פעמים שהשקדים שלי מעין "נתפסים" או "נתקעים" לי בגרון וכואב לי מאד לבלוע רוק עד שאני עושה לעצמי תנועות עיסוי באזור השקד שנתקע ומשחרר אותו. זאת הרגשה נוראית ומלחיצה מאד . זה ממש כואב ומציק ואני לא יכול להמשיך בשגרה עד שאני "משחרר" לעצמי את השקד שנתקע ..
ממה זה יכול לנבוע ? איך אפשר לטפל ? תודה רבה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השקדים שלי "נתפסים" - תגובה
ד''ר רועי הוד15/04/2011אין לי מושג, יש צורך בבדיקה כדי להגיד לך אם קיימת בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית אוזנייםדנית15/04/2011
אני בת 35 וסובלת מזה מספר חודשים מאזניים שנסתמות ונסגרות לסירוגין, זה נמשך ברוב שעות היום ובד"כ לא קיים בשעות הערב. כשאני שוכבת או מטה את ראשי לאחור/ קדימה האזניים נפתחות אך עם החזרה זה נסתם שוב. זהו מצב די בלתי נסבל שפוגם לחלוטין בכל אורח החיים. הייתי אצל רופא אא"ג שבדק אותי, כולל סיב אופטי, ואבחן שהריריות באף אלרגיות ונוטות להתנפח וזה כנראה מה שגורם למצב ויוצר חוסר חסימה ונוזלים באוזניים. לשאלתי למה קרה דווקא עכשו שכן בעבר לא היו כל בעיות אא"ג, אמר הרופא שאין לכך תשובה. בכל מקרה רשם לי כדורי אריוס, 1 ביום ופליקסונז- פעמיים ביום בכל נחיר. אני כבר 3 שבועות עם הטיפול הזה- בשבוע הראשון היתה הטבה משמעותית ואזני היו פתוחות אך לאחר שבוע הכל חזר- אני שוב נסתמת רוב שעות היום, פעם מאוזן ימין, פעם משמאל ולעיתים שתיהן ביחד וכאמור בערב המצב תקין. שאלותי-
אני כבר כמה חודשים במצב זה וחוששת שזה הופך לכרוני..
1. בהנחה שתרופות אלו אינן עוזרות, האם יש תרופות טובות יותר?
2. האם ניתוח כפתורים יכול להוות פיתרון למצב (אם כי הרופא ציין שבגילי אינו ממליץ על זה)? או שבכל מקרה נוזלים יכולים לחזור
3. האם יש בדיקות אחרות שמומלץ לעשות כדי לאתר את הסיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית אוזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד15/04/20111. ישנם סוגים שונים של תרופות אותם ניתן לתת. גם ספריים שונים.
2. אם לא עוזר- ניתן לשים כפתורים. לא הכי מומלץ אך אם אין ברירה- עושים.
3. בדיקת שמיעה וטימפנומטריה הייתי עושה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - בנושא בעיית אוזניים
דנית16/04/2011תודה רבה על תשובתך!
יש לי כמה שאלות נוספות, אודה מאד לתשובתך:
1. כפי שציינתי האזניים נסתמות בעיקר בשעות היום. בערב ובלילה הכל רגיל לגמרי ולא נסתם. וכן אם אני משפילה ראש/ מסיטה לאחור האזניים משתחררות אך שוב נסתמות בעת עמידה, ישיבה. האם הגיוני שיש בעיית נוזלים רק בשעות היום או רק בתנוחות מסויימות??
2. מאחר ואכן התרופות עזרו לשבוע אך השפעתם פסקה, האם כדאי לשנות לתרופות אחרות? מה הנזק בלקיחת כדור אריוס ליום במשך חודש רצוף? וכן פליקסונז? זה לא ממכר?
3. מדוע לא מומלץ בגילי (35) על ניתוח כפתורים? האם זו הדרך הכי וודאית לפתרון בעיה חמורה זו? לי נשמע שניתוח כפתורים מתמקד בסימפטום, ולא בבעיה ממנה נובע הכל שזה כנראה הריריות באף..
אשמח לתשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך - בנושא בעיית אוזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד16/04/20111. יכול מאוד להיות שיש שינויים יומיים.
2. אולי יש מקום לטיפול נוסף ושונה, גשי לרופא א.א.ג מטפל שיציע לך אלטרנטיבה.
3. ניתוח כפתורים פותר את הבעיה של הנוזלים כל עוד הכפתורים נמצאים באוזן, כמו בכל ניתוח יש סיכונים כולל נקב בעור התוף שנשאר לאחר הוצאת הכפתור, צלקת של עור התוף וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאול14/04/2011
יש לי מעבר של נזלת מהאף לגרון וכתוצאה מזה אני סובל ממש מריח פה.
אני עדיין בצבא ואני משתחרר עוד חודשיים והרופאים בצבא לא כל כך שמים על הבעיה שלי, ככה שאיך שאני משתחרר אני מתכנן לעשות ניתוח מחיצה באף. השאלה שלי האם יש משהו שאני יכול לעשות בינתיים כדי לטפל בבעיה הזאת? די דחוף כי אני ממש סובל מזה, הייתי כבר אצל אלרגולוג והוא הביא לי כדורים ותרסיס לאף שלא עוזרים כל כך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר רועי הוד15/04/2011קשה לי לענות ללא בדיקה, יכולות להיות הרבה בעיות שונות ורק חלקן מטופלות ע"י ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוחס14/04/2011
שלום,
שבוע לאחר ניתוח כריתת שקדים.
יש לי ביומיים האחרונים בעיות בבליעה. מצטבר לי לעיתים רוק בגרון ואני מנסה לבלוע ולא מצליחה, רק לאחר שאני שותה מים זה מסתדר. מה בעצם קרה? זה יסתדר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח - תגובה
ד''ר רועי הוד15/04/2011מהלך נורמלי לאחר ניתוח, יכול לקחת מספר ימים עד שבועיים שיחזור לנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיס טיפתי וסטרפטוקוק Aטלי13/04/2011
הי,
לפני שבועים התגלה על גופי פסוריאזיס טיפתי. בהמלצת רופאת העור בצעתי משטח גרון (למרות שלא היו כאביגרון ולא חום) ונמצא חיובי. לקחתי אנטיביוטיקה במשך 10 ימים (פן רפא). כמו כן נמצא שגם לבעלי ולביתי יש משטח חיובי למרות שגם אצלם לא היו כאבים / חום. גם הם לקחו אנטיביוטיקה. היום, אני 3 ימים לאחר סיום האנטיביוטיקה, עדיין יוצאים כתמים של פסוריאזיס. 1) האם אני נשאית? 2) באם כן, איזה טיפול עלי לקחת על מנת שלא אמשיך לסבול מהתקפות של הפסוריאזיס? 3) מה צריכים לעשות בעלי וביתי? 4) תוך כמה זמן עלי לחזור על משטח חוזר ובאם יוצא חיובי, איזו אנטיביוטיקה עלי לקחת?
אני מתוחה מהמצב ולא כל כך יודעת איך להמשיך הלאה. תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסוריאזיס טיפתי וסטרפטוקוק A - תגובה
ד''ר רועי הוד14/04/2011קשה לענות ללא בדיקה. לא בטוח שאת או בני המשפחה צריכים טיפול נוסף .בקשר למחל העור פני לרופא המתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הימצאות פוליפ על מיתרי הקוללידיה13/04/2011
שלום רב,
לפני כשנה אובחנן אצלי פוליפ באחד ממיתרי הקול שגודלו כ1/3 מהמיתר עצמו. לפני כחצי שנה נבדקתי שוב ע"י ביצוע צילום ונמצא כי הפוליפ אינה גדל אך בולט קצת יותר מבעבר והומלץ לבצע ניתוח להסירו.מה הדחיפות לביצוע הניתוח והאם יש בימצאות הפוליפ סיכון לפיתוח גידול?
אודה לתשובה מהירה.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הימצאות פוליפ על מיתרי הקול - תגובה
ד''ר רועי הוד14/04/2011כדי להגיד אם חשוד או לא יש צורך בבדיקתך, בכל מקרה רק לאחר הוצאה ניתן לדעת אם שפיר או לא. כל ניתוח יכול לגרום להרעה בקול אך בדר"כ שמורידים פוליפ הקול נשמר כמו שהיה או משתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלקת בעור התוףאבישי13/04/2011
יש לי צלקת בעור התוף עקב כך אני לא שומע באוזן שמאל.
האם יש טיפול או ניתוח כלשהו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקת בעור התוף - תגובה
ד''ר רועי הוד14/04/2011צריך לבדוק מה מידת ההצטלקות והאם יש סיבה אחרת לבעיה בשמיעה. גש להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצלקת בעור התוף
גיא01/09/2014שלום,אני בן 26.
יש לי צלקת בעור התוף שנוצרה ככל הנראה מדלקות חוזרות באזניים ושאיבות מים כשהייתי קטן.
כבר כמה שנים שאני סובל מבעיה מוזרה,מעין ואקום באוזן המדוברת המלווה בהפרעה שמיעתית.אני שומע מצוין אך כשאשר אני מדבר אני שומע מן הד עצמי מהאוזן שמאוד מקשה עלי בדיבור וגורם לי לבלוע ולשבש מילים.האם קיימת דרך לטפל בזה?.נ.ב-בדיקות שמיעה וטופונומטריה תקינות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעת תור
אבישי21/04/2011התקשרתי למס' אבל אמרו לי שאני צריך ללכת לרופא המשפחה והוא יפנה אותי
לרופא ממוחה.
אפשר לקבוע אלכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעת תור?
אבישי30/04/2011איך אני קובע תור במרפא?
התקשרתי למס' אמרו לי שאני צריך הפניה ולשלוח אותי לרופא ממוחה.
אפשר לקבוע תור אצלכם במרפאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקביעת תור? - תגובה
ד''ר רועי הוד01/05/2011לקביעת תור לאחד הרופאים מהפורום יש צורך לפנות לרופא עצמו או לקופת החולים בה הוא עובד, אם אתה רוצה להגיע למרפאת א.א.ג בבילינסון תתקשר 03-9377146
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוחס13/04/2011
שלום,
5 ימים לאחר ניתוח לכריתת שקדים.
1. מדוע כשאני ישנה עולה לי רוק או נוזל אחר וטעמו מר? אני מרגישה שזה עולה מאיזור הניתוח.
2. אתמול בלילה בעת שישנתי, הרגשתי משהו תקוע בגרון ירקתי אותו וזו היתה חתיכה קטנה בגודל חצי ס"מ של גוש דם, אולי קריש דם, מה זה היה?
3, יש לי ריח לא נעים מהפה למה זה ומתי זה אמור לעבור?
4,הלשון שלי לבנה ומעוותת מעט , דיבורי השתנה ולא ברור כ"כ מתי זה אמור להסתדר?
5, בנוסף יש לי על גבי הלשון ,בצידה מן קליפה עגולה לבנה שקוטרה ס"מ, מה זה , אם זה נופל זה מדמם?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח - תגובה
ד''ר רועי הוד14/04/20111. יכול להיות רוק מעורב בשאריות רקמה מהניתוח גורמות לתחושה, כמה ימים וזה ישתפר.
2. אם היה קריש דם זה סביר, אם מופיע דימום גשי מיד להבדק.
3. ריח רע נשאר זמן מה לאחר הניתוח- מספר שבועות.
4. דיבור ייקח גם מספר שבועות עד שהבצקת תרד ויסתדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה , מומלץ ביום הקרוב .חסוי12/04/2011
היי , אני בת 14 ומשלשום בערך הרגשתי שיש לי חום וכאבי גרון , מדדתי והיה לי חום 38 .
נחתי ולקחתי כדור להורדת חום , וסטרפסילס להקלה בגרון וכמובן שתיתי תה למרות שאני שונאת :D התופעות האלו היו מלוות בשיעול עם ליחה שלא יוצאת , צרידות , ועייפות . אני בטוחה ב100 אחוז שזה דלקת גרון ( לא חיידקית , אין לי את הסימנים של דלקת גרון חיידקית ואני יודעת מה זה , כי יוצא לי לסבול מזה לפחות פעמיים בשנה ), דרך אגב אני לא הלכתי לרופא וגם לא מתכוונת ללכת , אני יודעת שזה ויראלי והרופא ייתן לי סטרפסילס וכדורים להורדת חום שאת זה כבר יש לי בבית . מה הוא עוד יכול להגיד ? אני מאמינה שצריך לתת לגוף לרפא את עצמו .
בקיצור , אתמול אחר הצהריים לקחתי פעם אחרונה כדור להורדת חום ומאז לא עלה לי יותר החום , הכאבים בגרון די השתפרו בזכות הסטרפסילס והתה , השיעולים נשארו , ואני כל פעם שאני משתעלת מרגישה ליחה אבל לא מצליחה להוציא אותה , רק לבלוע . הדבר גורם לצרידות , ולפי מה שהבנתי ליחה שנתקעת בגרון גורמת לצרידות , אני מרגישה גם קצת נזלת שלא יוצאת . בקיצור מה אתם ממליצים לי כדי להעביר את השיעול או לפחות להוציא את הליחה , זה מציק .. יש לי קול מוזר , צרוד ומעצבן עכשיו :D
בבקשה אל תגידו לי ללכת לרופא או משהו , כי כמו שציינתי אני לא מרגישה צורך ללכת לרופא .. ובבקשה תענו לי ביום הקרוב . תודה רבה ומצטערת על החפירה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין .
חסוי12/04/2011היה לי עוד סימן של דלקת גרון ויראלית וזה דברים לבנים כאלו בשקדים :D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה עזרה , מומלץ ביום הקרוב . - תגובה
ד''ר רועי הוד12/04/2011לאחר הסיפור הארוך מה שיש לי להגיד הוא שאם את משתפרת וללא חום אין צורך בטיפול נוסף וגם הליחה והצרידות יעברו ללא טיפול, אם לא גשי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ו ..
חסוי12/04/2011האם יש משהו שיכול להקל בינתיים על הליחה השיעול והצרידות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ו .. - תגובה
ד''ר רועי הוד14/04/2011סירופ לשיעול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקדיםעוז12/04/2011
שלום אני אחרי ניתוח שקדים אשר הסתבך והוביל לצריבה נוספת +תפרים בשני הצדדים.
אני כבר שבועיים לאחר הניתוח ועדיין ישנו פיברין על שני הצדדים. מתי זה עובר?
ושאלה נופת היא לאחר כמה זמן חוזרים לדבר רגיל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקדים - תגובה
ד''ר רועי הוד12/04/2011פיברין זה ריפוי תקין של הרקמה, יכול להשאר מספר שבועות. לדבר רגיל לוקח גם מספר שבועות בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרוןשיר12/04/2011
היי
אני בת 16, פעם בכמה שבועות יש לי כאב גרון נוראי (זה בין הגרון לאף). הרופא תמיד אומר לי לאכול דברים קרים (גלידה, קרח וכו') ובד"כ זה עוזר והכאב נעלם לאחר כמה ימים.
לפני כמה ימים זה היה חזק במיוחד ופניתי לרופא אחר שנתן לי אנטיביוטיקה. התחלתי לקחת זה באמת עזר ואחרי יומיים הגיעו התוצאות של המשטח גרון, ויצא שאין חיידק. הפסקתי עם האנטיביוטיקה ליום אחד ושוב התחיל לכאוב לי, אז המשכתי לקחת.
האם זה מסוכן? ומה הבעיה בגרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרון - תגובה
ד''ר רועי הוד12/04/2011נשמע כדלקת, אם התחלת אנטיביוטיקה תמישיכי ותסיימי לפחות שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אין חיידק...
שיר15/04/2011עשיתי משטח גרון ואין חיידק... כשאני לוקחת אנטיביוטיקה זה נרגע אבל הפסקתי אחרי שאמרו לי שאין חיידק וכאב לי שוב, אז התחלתי לקחת עוד פעם... הרופא שלי אומר לי לאכול גלידה, אני אוכלת וזה לא באמת עוזר. מה עושים???
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אין חיידק... - תגובה
ד''ר רועי הוד15/04/2011לא תמיד יש חיידק במשטח גרון ועל כן אם הוא התחיל טיפול בחשד לדלקת חיידקית, הייתי ממשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)