פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אף סתום
    יניב
    02/06/2011

שלום רב,

בחודשים האחרונים אפי סתום כמעט לחלוטין, ומונע ממני איכות חיים תקינה מבדיקות שעברתי עלה כי הבעיה הינה נזלת אלרגית, ומחיצת אף עקומה, שביחד מהווים שילוב לא נעים בכלל, בינתיים אני מטופל בתרסיסים אבאמיס ואוטריוין מהם אני לוקח בוקר וערב, כמו כן בכדור נגד אלרגיה אריוס, אתמול כשהשתמשתי בתרסיסים הנ"ל, הרגשתי שעיניי 'חמות' לא יודע איך להסביר כ"כ, יכול להיות שזה היה פסיכולוגי שכן אני יודע שכתופעת לוואי של השימוש באבמיס, יש סיכוי ללקות בלאוקומה או קטרקט (שימוש שאינו נכון בתכשיר, כך הבנתי לפחות..) כך שאחרי שהרגשתי את החום בעיניים, הפסקתי מיידית לנטול את האבאמיס, עשיתי נכון?, או שעלי לשוב ולקחת את התכשיר?, דבר נוסף, גיליתי שכשאשר אני סוגר את אפי עם 2 אצבעות טיפה מתחת לעצם באף, ודוחף דרך האף אויר החוצה (האיור אינו יכול לצאת) בעודי נושם מן הפה , אני חש הקלה בנשימה דרך אפי, האם הדבר מותר?, כאשר אני עושה כך אני חש במרכז הראש/מצח כאב כלשהו, בזמן הלחיצה וגם זמן מה אחריה, אני חושש שאני מסב לעצמי נזק רפואי נוסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אף סתום

הוספת תגובה

• אף סתום - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    04/06/2011

אבמיס הוא תרופה די בטוחה לשימוש גם לזמן ממושך. יש התווית נגד אם יש לך גלאוקומה. בכל מקרה שום דבר לא כדאי לקחת לאורך זמן בלי הפסקות. חשוב מאד להפסיק מיד את האוטריבין כי זו תרופה שמכניסה את האף למעגל קסמים של התנפחות יתר של הריריות. אבמיס ואריוס הם שילוב מצויין. כדאי לבדוק אצל רופא אלרגולוג למה אתה אלרגי. מותר לנשוף דרך האף בכל דרך שתרצה אבל יתכן שאתה גורם ללחץ רב באף וזה גורם תחושת לחץ בסינוסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ש
    02/06/2011

רציתי לישאול האים הרבה ליחה יכולה ליגרום לפיטריה בלשון או האים עשיית עגיל בלשון גם יכול ליגרום לפטריה בלשון

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    04/06/2011

ליחה אינה גורמת לפטריה. עגיל אינו גורם לפטריה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריבה בלשון
    ITAL
    02/06/2011

אני בת 53 , בריאה, לוקחת הורמונים לגיל המעבר דרך העור
    מידי פעם צורבת לי הלשון בצדדים ובשפיץ, לפני כחודש היו לי כמה ימים שסבלתי במיוחד כשאכלתי חמוץ וטחינה.
    אני נמצאת בחו"ל , נבדקתי אצל אאג, הכל תקין, לקחו משטח לשון, פיטריות אין, יש מעט חיידקים חיידקים מצורף תוצאת בדיקת המעבדה
    אשמח אם תוכל להדריך אותי מה לעשות.

הרופא אמר שאין כנראה צורך בטיפול תרופתי, כל ביקור עולה כסף רב. היתי כבר פעמיים , הוא רוצה שאמשיך לבקר אותו בכדי לחייב אותי על עוד ביקורים.

לקביעת תור
    סגירה
    צריבה בלשון

הוספת תגובה

• צריבה בלשון - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    04/06/2011

לשון צורבת היא בעיה מוכרת ותסמונת ידועה. יש לשמור על הגיינת פה וניתן לעשות שטיפות עם מים וסודה לשתיה (כפית לכוס מים). לעיתים תוספת מולטיויטמין מועילה. התרבית לדעתי חסרת משמעות כי זו פלורה רגילה של הפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    בעיה
    01/06/2011

יש לי בעיה.שבוע שעבר ביום שלישי זה התחיל.זה התחיל בכאבי אוזניים ובדונג רב שגרם לחסימה ופקק גדול מאוד בתעלת האוזן.כתוצאה מכך לא שמעתי בכלל באוזן שמאל.הלכתי לרופא אף אוזן גרון שהוציא את הפקק אך הוא טען שאין שום דלקת,למרות שנמשכו הכאבים שהלכו והחמירו,וכבר בקושי יכולתי להזיז את הפה וזה ממש כאב.הרופא נתן טיפות אוטידין לשיכוך כאבים.בוקר למחרת קמתי וכל האוזן והאפרכסת היו מלאים דונג וכך גם המיטה שלי,אבל הרופא טען שאין שום דלקת.זה נמשך ושמתי את טיפות האוטידין,האוזן שוב נסתמה,אך ביום ראשון כבר חלה הקלה מרשימה וכבר לא כאב.כתוצאה מכך באותו הלילה של ראשון ובבוקר של שני לא שמתי טיפות,אבל הכל היה טוב.אבל פחדתי שזה יחזור,אז בערב של יום שני שמתי טיפות,ועכשיו חזרה לי הדלקת ובגדול,רק בהרבה יותר חריף:כל האוזן שלי מלאה במוגלה ובדונג,היא שוב פעם נסתמה,יש גרד חזק מאוד בתוך האוזן,שוב פעם קשה לי לאכול ובעת האכילה מופיע הגרד מלווה בהתקפים של כאב.הלכתי לרופאה היא אבחנה דלקת אוזן חיצונית וביקשה לשים טיפות מי חמצן 3% למשך חמישה ימים וטיפות לקרומיצין למשך שבעה ימים.האוטידין כבר לא עוזר מבחינת הכאב,גם לא כדורים משככי כאבים(אקמול).שמתי את טיפות המי חמצן שפתחו קצת את התעלה,וכעבור כחצי שעה היא נסתמה שוב,כאשר כל הזמן גולש מוגלה החוצה והאוזן מגרדת וכואבת ואני מרגיש תחושה של כובד באוזן.בנוסף יש לי לפעמים צלילים בתוך האוזן,ואפילו דופק.
    מה לעשות?!?!מחר אני הולך שוב הפעם לרופא אף אוזן גרון,אבל אני לא יודע מה יהיה עם זה,כבר שבוע ויום יש לי את זה....

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• שלום רב - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    04/06/2011

סוג כזה של שאלה, אין אפשרות לענות בפורום זה. טיפול בדלקת חיצונית הוא אכן באמצעות ניקוי במי חמצן אם יש הרבה הפרשה וטיפטוף טיפות אנטיביוטיות כפי שקיבלת. חשוב מאד לא להרטיב כלל את האוזן במקלחת. אם אין שיפור יש לגשת שוב לרופא א.א.ג להמשך טיפול. לעיתים יש צורך בטיפול אנטיביוטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נקודות לבנות על השקד
    מיכל
    01/06/2011

לרופאים שלום

אני בת 30, בריאה בד"כ. מזה שנים שיש לי נקודות לבנות על השקד שבאות והולכות. רופא אף אוזן גרון אמר לי בזמנו שזה "קליפות" ולא מדובר בזיהום. בחודשים האחרונים אני סובלת מנזלת אלרגית כל הזמן, ויוצא שאני ישנה עם פה פתוח לא מעט. שמתי לב שהנקודות הללו חזרו ביתר שאת,והן לא עוברות כבר מספר שבועות. התחלתי לנקות את השקד עם תרודנט ומקלון אזניים. שמתי לב שלפעמים החתיכות הללו יוצאות ובמקומן יש לי חור בשקד.
    קראתי קצת על הנושא ואני מבינה שזה יכול לגרום לריח פה. נוסף על כך- השקד כואב לי לפעמים ואני חוששת שהחורים הללו שנוצרים יזדהמו.רופאת אף אוזן גרון שבדקה אותי אמרה שהדבר היחיד שניתן לעשות זה להוציא את השקד, ושמדובר בניתוח מסובך. שמעתי על אפשרות של טיפול והחלקת השקד בלייזר, מדוע זה לא אפשרי? כמו כן- הסברתי לרופאה שהשקד כואב לי (כאב עמום מבפנים) והיא לא נתנה על כך את הדעת. מה ניתן לעשות???

בתודה...

לקביעת תור
    סגירה
    נקודות לבנות על השקד

הוספת תגובה

• נקודות לבנות על השקד - תגובה

ד''ר אביגיל ארד
    04/06/2011

אכן, מדובר בכיסים בשקדים המתמלאים מזון ותאים מתים של השקד. הכדורונים הלבנים האלו נקראים "טונסילוליטים" ויכולים לגרום לתחושה לא נעימה בגרון ובעיקר לריח פה. הורדת השקדים הינה טיפול אך יש לקחת בחשבון שזה ניתוח כואב ולא נטול סיכונים. אם הכיסים האלה לא מאוד עמוקים ואם השקדים גדולים, ניתן להקטין את השקד על ידי שיוף בלייזר או באמצעות מכשיר הקובליישן. אם השקד קטן והכיסים חודרים עד בסיסו, זה לא יועיל ויש לכרות את השקדים. נסי לגרגר מים לאחר כל ארוחה כדי לשטוף את האזור. לא להגזים עם טרודנט, מים עם מעט מלח או סודה לשתיה יעשו את העבודה. אפשר לנקות בזהירות אך להיזהר מפציעת השקד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בפרוטיס או קשריות לימפה
    שרון ג
    31/05/2011

שלום לפני כשנה הופיעה נפיחות מתחת לאוזן , באולטסאונד הובחן גידול אוסקולרי בפרוטיס, בעקבות כך נשלחתי לCT וFNA צווארי. היום קבלתי תשובה מהCT שבה לא נמצא גידול בפרוטיס כי אם נמצאו קשריות לימפה בקוטר של עד 1 ס"מ בג'וגולו דיגסטרי.
    שאלתי היא האם עלי להמשיך עם הFNA ? ביום ה' הקרוב אני אמורה לעבור את הבדיקה והרופא לא זמין עד יום ב' שאחריו ,תודה מראש שרון...

הוספת תגובה

• גידול בפרוטיס או קשריות לימפה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    01/06/2011

קשה לי לענות ללא בדיקה ובחינה של כל האינפורמציה עד כה. אם עדיין יש משהו שממששים באזור הפרוטיס- הייתי מנקר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אף אסטתי
    יואב
    31/05/2011

שלום, ברצוני לעבור ניתוח אף אסטתי.
    הבעיה היא שאני עוסק בספורט מקצועני ולא יכול להיעדר תקופה ממושכת מפעילות.
    שאלתי היא, כמה זמן לאחר הניתוח ניתן לחזור לפעילות ? תחילה פעילות שאין בה סיכון לקבלת מכה (ריצה וכדומה) ולאחר מכן פעילות עם סיכון למכה לאף (כדור סל).
    האם מסיכה מיוחדת לפנים( ראיתי לא מעט כדורסלנים שמשחקים איתה) יכולה לשמש הגנה לאף מחבלות?
    בנוסף האם החשש מפעילות הוא כתוצאה ממכה או מדימום שעלול להופיע? והאם דימום כזה יכול לשבש את התוצאה הסופית (אסטתית)?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אף אסטתי

הוספת תגובה

• ניתוח אף אסטתי - תגובה

ד''ר רועי הוד
    01/06/2011

לאחר ניתוח אף אסטטי יש צורך במנוחה של לפחות שבועיים, לאחר מכן מומלץ להיות חשוף לחום ולהזהר בפעילות ספורטיבית. מסכה יכולה לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוסטורוגרפיה דינמית
    עדנה
    31/05/2011

היכן ניתן לעשות בדיקה זו באזור המרכז / השרון? (בתשלום כמובן)

לקביעת תור
    סגירה
    פוסטורוגרפיה דינמית

הוספת תגובה

• פוסטורוגרפיה דינמית - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    31/05/2011

נדמה לי שבבית חולים אסף הרופא מבצעים בדיקה זו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגביי דימום לאחר ניתוח
    נ
    31/05/2011

שלום! ביום שישי האחרון ביצעתי ניתוח טורבינות (קונכיות האף התחתונות).
    לאחר הסרת הפדים היה דימום חזק. מיום ליום זה פוחת אך השאלה שלי היא:
    1. האם זה נורמלי שזה עדיין מדמם (בצורה איטית לחלוטין)?
    2. האם זה הגיוני שיצאו לי הפרשות של גושי דם מהגרון ?
    3. האם יש עוד טיפול חוץ מקרח על האף ומי ים?

תודה!

הוספת תגובה

• שאלה לגביי דימום לאחר ניתוח - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    31/05/2011

מה שתארת ממש תקין ושכיח לאחר הניתוח.
    קרישי הדם אגב צפויים להפלט עד מספר שבועות לאחר הניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיפוף באוזניים בעת השתנה
    חרגולון
    31/05/2011

זה נשמע הזוי אבל קורה באמת: כשאני משתין אני מרגיש מעין תיפוף/פכפוך עדין באוזן. כרגע אני לא יודע להגיד אם זה קורה בכל הפעמים כי לא תמיד אני שם לב. אבל זה קורה פעמים רבות. נשמע הגיוני או מוכר?

צריך לומר (אולי) שברקע יש גם פסוריאזיס יחסית קל (וגם סכרת 2 ול"ד גבוה, אבל זה נראה לי פחות רלוונטי). מדי פעם המוח המעוות שלי מדמיין שאולי התפתחו נגעי פסוריאזיס על עור התוף וזה מה שעושה את הרעש. זה ייתכן בכלל?

לקביעת תור
    סגירה
    תיפוף באוזניים בעת השתנה

הוספת תגובה

• תיפוף באוזניים בעת השתנה - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    31/05/2011

יש לבדוק שאין בתעלת האוזן פקקי שעווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיפוף באוזניים בעת השתנה - תגובה

ד''ר רועי הוד
    31/05/2011

לא מכיר קשר בין השניים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוש ריח מפותח למדי
    ממ
    31/05/2011

שלום,
    יש לי חוש ריח מאוד מפותח.
    אני מסוגלת להריח ריח של קפה מפיו של בן זוגי לאחר 6 שעות משתיית הקפה.
    יש לא מעט ריחות שמאוד מפריעים לי ואפילו מגעילים אותי - קפה, בשמים, זיעה, סיגריות...
    האם יש מה לעשות עם זה?
    זה מאוד מפריע לי ביומיום עם משפחתי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוש ריח מפותח למדי

הוספת תגובה

• חוש ריח מפותח למדי - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    31/05/2011

האמת היא שיש אנשים הרגישים לריחות וישנם כאלה ההפך. אין מה לעשות עם זה לצערי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גרון
    יעקב
    30/05/2011

שלום רב !

לפני כ 3 ימים הגשתי כאבים בכל הגוף יום לאחר מכן המשיכ הכאבים והתפתח חום
    של 39 מעלות וקצת כאבי גרון זה היה ביום שישי האחרון , ביום שבת כבר ירד החום אך הייתי קצת חלש והגרון עדיין קצת כאב, ביום ראשון בבוקר כשהתעוררתי כאב לי הגרון יותר והייתה לי נפיחות כזאת בבלוטות או בשקדים , בכל מקרה יש לי בית מרקחת ליד הבית שעושה משטחי גרון אקפרס כזה ומאחר שיש לי שני ילדים קטנים בבית אשתי הציעה שאעשה משטח לכל מקרה, עשיתי משטח ולפי המקרא אמורים להיות שני קווים כדי לומר שזה סטרפטקוקוס הרוקח לא המתין מספיק והיה קו אחד חזק שאם הוא לבד אז הכל בסדר והתחיל עוד קו מאוד חלש בכל מקרה הוא אמר לי שזה חיובי וגם שהגרון שלי היה עם מוגלה וללכת לרופא שלי ולהגיד שהוא אמר שזה חיובי. הרופא שלי לא עבד אך הרופא ילדים של הבן בן השנה וחצי שלי נמצא ליד ביתי , חייגתי אליו ואמרתי לו והוא ישר הוציא לי מרשם ל - רפא וי 500 משהו בקיצור פניצילין ל 10 ימים 4 כדורים ביום .
    הוא לא ראה את הגרון שלי והסתמך על מילת הרוקח השכונתי שלנו שכל הרופאים פה עובדים איתו. מצטער על אריכות הסיפור.. בעייתי היא שאני מכיר את הגוף שלי וכמעט מעולם לא לוקח אנטיביוטיקה שעה לאחר שלקחתי את הזוג הראשון הכאב פחת ב 80% וגם הנפיחות ואני יודע שזה לא קשור לכדורים תמיד שיש לי דלקת גרון זה עובר תוך יום יומיים לבד . אבל כולם הלחיצו אותי גם אשתי שזה מסוכן ויכול להסתבך.
    לקחתי פעם אחת שני כדורים ואז המשכתי עם אחד , התחלתי אתמול את הטיפול בבוקר אבל כבר אין לי כלום היום לקחתי סה"כ 5 כדורים עד עכשיו, שאלתי היא מה יקרה אם אפסיק ? האם זה בסדר שאני לוקח כדור פעמיים ביום ולא 2 פעמיים ביום ?
    הרופא שלי לא עובד פשוט ולא הייתה לי אפשרות להגיע לרופא לשאול . אני ממש מעדיף להפסיק אם זה לא נורא ..אני מרגיש שאני סתם לוקח כדורים.
    מצטער על כל אורך הסיפור רציתי פשוט להעביר אותו בדיוק מו שהוא עם על הפרטים.
    אני בן 37 סובל מאסטמה אלרגית לא משהו מסובך ובעייתי בכלל , התקפים לעיתים רחוקות ביותר וגם אז עוברים אחרי כמה דקות אחרי משאף .
    תודה רבה ושוב סליחה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון

הוספת תגובה

• דלקת גרון - תגובה

ד''ר רועי הוד
    31/05/2011

מרב אינפורמציה איבדתי את חוט המחשבה. יש צורך בבדיקה. אם יש דלקת גרון חיידקית הטיפול הוא אנטיביוטי למינימום שבוע. האנטיביוטיקה שקיבלת טובה בדר"כ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גרון - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    31/05/2011

קשה לדעת מה האמינות של הבדיקה אולם מאחר והתחלת בטיפול אז תמשיך שום נזק לא יקרה גם אם לקחת את הטיפול לחינם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסיטיס
    שרונה
    30/05/2011

שלום רב
    יש לי בעיה שהתחילה באוגוסט שנה שעברה ,בזמנו קיבלתי הומירה למחלת קרוהן ,אחרי תקופה התחלתי לסבול מליחה צהובה ,ואז היו כאבים בצד ימין בראש גם באזור העין וגם היה נימול מידי פעם אחרי מאמץ פיזי
    במיון עשו לי CT
    הכל תקין חוץ ממה שרשמו בפענוח
    "מודגמת מלאות היפרדנסית בסינוס מקסילרי ימיני"
    עשו לי ניקוב אבל בקושי יצא משהו
    קיבלתי אוגמנטין ,הייתה הטבה אבל כשהפסקתי עם האנטיביוטיקה זה שוב חזר
    הלכתי שוב לרופא א.א.ג הוא בדק אותי עם מכשיר גמיש באף (לא זוכרת את שמו) ונתן לי זינט וגם תרסיס פליקסונז, במקביל הפסיקו לי את היומירה בגלל הסינוסיטיס ובעצם עבר כל הסבל שלי עד היום...
    לפני חודשיים התחלתי לקבל סטרואידים בגלל משהו שלא קשור לסינוסיטיס,אני עדיין עם סטרואידים ,בתקופה הזאת אני שוב בהתחלה סבלתי מליחה צהובה ,אבל זה עבר אבל הופיעו שוב כאבי ראש צד ימין ושוב אותו סיפור מה שהיה
    הלכתי שוב לרופא א.א.ג הוא ראה את ה CT מאז אותו מקרה שהיה לי באוגוסט שעבר ,ואמר לי שיש לי"הצללה לא הומוגנית בסינוס מקסילרי ימיני"
    הרופא המליץ לעשות שוב CT ,בנתיים נתן לי שוב אותו טיפול זינט ותרסיס
    אני כבר 5 ימים וללא הטבה הכאבי ראש פעם מופיעים ופעם לא
    אני כולי מבולבלת וחוששת
    אך זה שאז עוד במיון לא ראו שזה הצללה ולא עשו כלום בנדון?
    מה זאת אומרת בכלל הצללה לא הומוגני? מה זה יכול להיות אם לא סינוסיטיס?
    אז אך אפשר להסביר את זה שאז עם טיפול אנטיביוטיקה הכל עבר ועכשיו אין שיפור?
    האם יכול להיות שבגלל שאני עדיין על סטרואידים בגלל זה אין שיפור כמו שהיה אז עם הומירה?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס

הוספת תגובה

• סינוסיטיס - תגובה

ד''ר רועי הוד
    31/05/2011

קשה לענות ללא בדיקה. יכול להיות ומדובר שוב בסינוסיטיס, במקרה כזה הטיפול הוא אנטיביוטי אך זינאט לבד בדר"כ לא יכסה את החיידיקים השכיחים, הייתי נותן טיפול אחר באוגמנטין/דלצין וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכשיר CPAP ואף סתום
    אבי גיא
    30/05/2011

אני בן 74 ומורגל מזה שנים (יוגה) לנשימה דרך האף. לאחרונה חזרתי לשימוש במכשיר CPAP להסדרת נשימה בעת השינה. אני מתעורר בלילה כמה פעמים עם אף סתום בשני הנחיריים ופה יבש בגלל הנשימה דרך הפה ונאלץ להפסיק את המכונה. שימוש בתרסיס מלך לא עוזר כלל. בבוקר, מייד אחרי הקימה מהמיטה, הנחיריים נפתחים מעצמם ואני חוזר לנשום באף כרגיל. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מכשיר CPAP ואף סתום

הוספת תגובה

• מכשיר CPAP ואף סתום - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    30/05/2011

צריך להבדק כדי למצא את הסיבה לכך שהאף סתום ולקבל טיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי מלח
    גלית
    29/05/2011

שלום,
    האם במקרה של אף סתום רצוי להשתמש ב"אלרין" או במי מלח טבעיים "סטרימאר" ?
    מה החסרונות של מי מלח לעומת תכשיר לא-טבעי ?

לקביעת תור
    סגירה
    מי מלח

הוספת תגובה

• מי מלח - תגובה

ד''ר דן גוטמן
    30/05/2011

מי המלח לא באמת תרופה. הם מחזירים לחות לחלל אף לעיתים מיבשים הפרשות אבל הם שונים מאלרין. טיפות אף כדוגמת אלרין לא מומלצים לשימוש ממושך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלרין גם לא תרופה

שמוליק
    30/05/2011

גם אלרין היא לא תרופה לאף סתום. מדובר בפתרון זמני לשחרור האף הסתום.
    ולכן אם מי מלח עושה את העבודה זמנית כמו אלרין, אולי עדיף להשתמש במי מלח מכיוון שזה אינו ממכר.
    האם יש משהו בדבריי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה