מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טינטון באוזןהררי חדוה08/04/2011
אני סובלת בזמן האחרון מצילצולים באוזן.א.כיצד יש לטפל בעניין?
ב.אני טסה בשבוע .הבא מה לעשות כדי למנוע סבל או החמרה?
תודה על תשובה מהירה למייל שלי בלבד.
חדוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון באוזן - תגובה
ד''ר דן גוטמן11/04/2011טיסה אינה קשורה לצילצולים האוזניים
אולם בשל צילצולים אליה יש להבדק ע"י א.א.ג וכמובן לבצע בדיקת שמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורי אריוסמתן08/04/2011
יש לי נזלת אלרגית.. וכל רופא אמר לי משהו אחר לגבי האריוס והאבאמיס.
אני אמור לקחת כדור אחד ביום, נכון?
מתי אני אמור לקחת אותו- בלילה או בבוקר?
וצריך לקחת אותו אחרי אוכל, או שזה לא משנה?
ולגבי ספריי אבאמיס- מתי אני אמור לשים - בלילה או בבוקר?
כמה לחיצות בכל נחיר? וכמה פעמים ביום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורי אריוס - תגובה
ד''ר דן גוטמן11/04/2011אכן יש להשתמש באוומיס או דומיו ובכדור אריוס או דומיו פעם ביום לא משנה מתי ובלבד להתמיד הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה- עזרהשאלה07/04/2011
שלום רב,
אני בת 28, בריאה. לפני כחודש בערך התחלתי להרגיש כאבי אוזניים. הכאב התפשט לאיזור הצוואר. היום הלכתי לרופאת א.א.ג שאמרה שהיא מרגישה שבלוטת הלימפה מוגדת והפנתה אותי לעשות אולטראסאונד באיזור הצוואר. על הטופס כתוב שההשערה שלה היא: lymphadenopathy nos. רציתי לדעת, מה זה אומר?
תודההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה- עזרה - תגובה
ד''ר דן גוטמן11/04/2011שהתשובה תקינה ואין ממצא חריג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחת סתימותitamar07/04/2011
איפה אפשר למצוא רופא תוך יום לפתיחת סתימה באוזן?
סתום כבר 4 ימים עם בכאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחת סתימות - תגובה
ד''ר דן גוטמן11/04/2011אני מקווה שמצאת כבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בשיעולתמיר07/04/2011
היי בחודשיים האחרונים..יש לי כאבי ראש.מעל המצח.ממש כואב בזמן השיעול.רק שאני משתעל.
מה זה יכול להיות?הסינוסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש בשיעול - תגובה
ד''ר רועי הוד11/04/2011יכול להיות סינוסיטיס, גש להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זו בעיה בסינוסים?מיכל06/04/2011
יש לי בעיה מוזרה קרוב לחודשיים כבר.
במהלך החודש וחצי האחרון אני לא מצליחה להתעטש, כל פעם הייתי מרגישה שזה מיד מגיע, ופתאום נעלם. בקיצור - אני לא מצליחה "להשלים" את הפעולה.
בשבועות האחרונים אני בכלל לא מתעטשת, או לא מרגישה צורך כזה בכלל, ושום דבר לא מגרה אותי לכך.
האם זה נורמלי? האם זה קשור לסינוסים או שזו בעיה נוירולוגית? האם יש סיכון כלשהו מכך?
יש לציין שאני לא סובלת או סבלתי מאלרגיות כלשהן אף פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זו בעיה בסינוסים? - תגובה
ד''ר רועי הוד07/04/2011לא מבין מה הבעיה, גשי להבדק. לא נראה לי שקשור לבעית אף או סינוסים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוכים במוח מסינוסיטיס....מעיין06/04/2011
אם אפשר לקבל פרטים על סיבוכים אפשריים של סינוסיטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכים במוח מסינוסיטיס.... - תגובה
ד''ר רועי הוד06/04/2011ישנם לא מעט: מנינגיטיס, אבצס סובדורלי/אפידורלי, אבצס מוחי, אבצס עיני וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזה אבצס? ו..
מעיין06/04/2011והאם הסיבוכים האלה נדירים?
מה עושים כדי למנוע אותם ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזה אבצס? ו.. - תגובה
ד''ר רועי הוד07/04/2011אבצס זה כיס מוגלה. סיבוכים אלו די נדירים בימנו. מטפלים בזמן בשביל לנסות למנוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מעיין07/04/2011רק באצמעות טיפול אנטיביוטי ?
והאם רוליד 150 מג' פעמיים ביום למשך 5 ימים זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזנייםדנה05/04/2011
אני אחרי דלקת אוזניים ורופא אאג מצא בבדיקה נוזלים. הוא המליץ לי לפמפם על מנת לשחרר מעט את הלחץ. אוזן אחת נפתחת בקלות והשנייה במאמץ. רציתי לדעת איזו אוזן יותר קשה לי לשחרר זו עם הנוזלים או הבריאה יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד05/04/2011יותר קשה לשחרר אוזן עם נוזלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן סתומהצוף05/04/2011
שלום רב,
לפני כשבוע חליתי, היה לי חום, שיעול, מעט כאב גרון ומעט כאב באוזן ימין. ניתן לי ע"י הרופאה טיפות לאוזן הנקראות דקס-אוטיק. שמתי אותן במשך כיומיים והפסקתי מאחר וכבר לא חשבתי בכאב. תוך כדי השימוש בטיפות (או מייד עם סיומן) נסתמה לי האוזן ונותרה באותו המצב כבר מספר ימים.
מה עליי לעשות על-מנת להחזיר את האוזן למצבה הרגיל? זה קצת מפריע לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן סתומה - תגובה
ד''ר רועי הוד05/04/2011צריך לבדוק, או שהטיפות סתמו את האוזן יחד עם הלכלוך שהיה שם או שיש נוזלים מאחורי עור התוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה!מעיין05/04/2011
שלום,
אני מבקשת עזאה באבחנה\הבנת המצב..
אני בת 20, ב 5 ימים האחרונים התחלתי לחוש נזלת חזקה, כאבי גרון קלים, התנפחה בלוטת הלימפה בצוואר, התעטשות ועליית חום עד 37.7 .
לאחר קשי נשימה קלים ניגשתי לרופא המשפחה ששלח אותי לצילום ריאות - שיצא תקין.
הרופא אבחן שזה ברוכניט ונתן לי טיפול ב"רוליד" 150 מג' פעמיים ביום למשך 5 ימים.
אני נוטלת את התרופה יומיים, והיום - ירד החום, אין שיעול, אין כאבי גרון, ההתעטשטויות פחתו אך הופיעה נזלת מוגלתית בכמויות, הנזלת לא הייתה לפני כן.
מה זה יכול להיות?.האם יתכן שבכלל מדובר בהתקררות קטנה שהייתה וכעת היא מתפתחת לסינוסיטיס? הייתכן שלא היה ברוכניט בכלל, והאם הטיפול התרופתי אותו דבר?
בתודה - עדן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה! - תגובה
ד''ר דן גוטמן05/04/2011יש להמשיך ליטול רוליד. לגבי הנזלת ניתן להשתמש לימים ספורים בתרופות ליבוש הנזלת אם לא חולף יש להגיע לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרילוד זה גם לטיפול בסינוסיטס?
מעיין05/04/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרילוד זה גם לטיפול בסינוסיטס? - תגובה
ד''ר רועי הוד05/04/2011אנטיביוטיקה שטובה לפעמים גם בסינוסיטיס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שיטות כריתהס05/04/2011
שלום,
האם כריתה מלאה בשיטת הקובלשיין יש לה פחות סיכוי לדימומים משיטת הכריתה המלאה, הקלאסית- ישנה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שיטות כריתה - תגובה
ד''ר דן גוטמן05/04/2011לקובלציה יתרון גדול בכריתה חלקית. בכריתה מלאה אין הרבה הבדל בנטיה לדימומים בן כל השיטות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן סתומה - סיבוך של דלקת?יעל05/04/2011
שלום, לפני כשבוע ימים התחילו לי דלקת + גודש באוזן שטופלו באוטומיצין ואוגמנטין. תחושת ה"אוזן הסתומה" אמנם החליפה את הכאבים הבלתי נסבלים שהופיעו עם הדלקת אבל לא חלפה עד היום.
בנוסף, איני שומעת כמעט דבר באוזן (עשיתי את ניסוי מישוש השערות) ולפעמים מופיעים צפצופים.
האם יש אפשרות שאיבדתי את השמיעה לחלוטין באוזן זו?
פניתי לרופא המטפל והוא טען שבהדרגה עד עשרה ימים מיום ההופעה הכל יחלוף, אבל אנחנו כבר נמצאים מאוד קרוב למועד ואין כל שינוי.
תודה רבה על הסיוע, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן סתומה - סיבוך של דלקת? - תגובה
ד''ר דן גוטמן05/04/2011לעיתים לאחר הדלקת קיים נוזל באוזן התיכונה. יש לגשת להבדק. בד"כ זה אכן חולף אולם יש תרופות המזרזות את ההחלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד ונוזל באוזןיעל05/04/2011
שלום,
לפני כמה ימים התחיל לי גירוד בתוך האוזניים בעיקר בצד ימין.
ואתמול גם הרגשתי נוזל, משהו רטוב בתוך אוזן ימין.
מה זה אומר? האם לגשת לרופא משפחה או א.א.ג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד ונוזל באוזן - תגובה
ד''ר דן גוטמן05/04/2011ככל הנראה מדובר בדלקת קלה חיצונה. יש לשים טיפות אנטיביוטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום סובל מטינטון שנים רבות חלה החמרובי05/04/2011
שלום רב
אני חיי עם הטינטון שנים רבות ותמיד ידעתי איך להסתדר עם התופעות של הטינטון אך לאחרונה מבלי שום סיבה שאני יוכל להצביע עלייה חלה החמרה ,כגון תחושת סתימה קשה יותר באוזן והתגברות הרעשים כאב בעת שיעול\קינוח האף
מבקש לדעת האם ישנו חידוש מסויים בטיפול הבעיה מבחינה רפואית
אני חסר אונים למול הבעיה הוצע בעבר ניתוח של העצב אך סירבתי
אשמח לשמוע מכם הרופאים
בתודה ובהערכה
רובי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סובל מטינטון שנים רבות חלה החמ - תגובה
ד''ר דן גוטמן05/04/2011אין חידושים מרחיקי לכת בטיפול בטינטון. אגב גם חיתוך העצב אינו מועיל בכל המיקרים. בכל זאת תשובה סופית תינתן רק לאחר בדיקה מקיפה ועיון בבדיקות שמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתיחה באוזןדנה05/04/2011
ד"ר שלום
לאחר פמפום או שימוש באייר פופר, האוזן נפתחת ומביאה למצב של חוסר נוחות, בה אני שומע את הקול שלי בצורה חזקה מאוד. נאמר לי כי מצב זה הוא המצב הראוי הטבעי של האוזן וכך צריך להרגיש כל הזמן. רציתי לדעת אם אכן הדבר. הפמפום נועד להחדיר אויר לאוזן על מנת לאוורר במצב של נוזלים באוזניים, אך האם זה אומר, כי זה צריך להתבטא במצב הקיצוני של פתיחה גדולה כמו לאחר שימוש במכשיר? או שהאוזן לאחר מכן צריכה לחזור למצב בה הפתיחה נסגרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתיחה באוזן - תגובה
ד''ר דן גוטמן05/04/2011לא כל כך הבנתי את השאלה. למה אתה משתמש באיר פופר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)