מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איבוד שמיעה פתאומי וחזרתהלב24/02/2011
שלום רב.
אני בן 58 איבדתי באופן פתאומי את השמיעה בשני האוזניים לאחר יומיים השמיעה חזרה לאחת האוזניים באופו חלש ולשנייה באופן ממש חלש, ניגשתי לרופא משפחה שהפנה אותי לבית חולים נהריה ששם עברתי טיפול של שבוע אמרו לי שהטיפול עוזר ב-60% מהזמן נתנו לי אנטיביוטיקות ועשו לי טיפול של נשימה מבלון חמצן, כשיצאתי אחרי שבוע הטיפול לא עזר, אך השמיעה חזרה חלקית.
קיבלתי הפנייה ל- MRI בו לא מצאו כלום.
עברו כחודשיים מאז המקרה, השמיעה לא חזרה אך לאורך התקופה
כל פעם יש עלייה וירידה בשמיעה והיום שוב איבדתי לחלוטין את השמיעה בשני האוזניים וכעבור כמה שעות שוב התחלתי לשמוע באחת האוזניים.
אני לא יודע מה לעשות האם השינוי בשמיעה הוא משהו נורמלי או מעיד על בעיה כשלהיא שניתנת לטיפול?
והאם קיימות עוד בדיקות שאני יכול לעבור?
בנוסף הרופאים אמרו שאולי יש בעיה בעצבים שבאוזניים ושאין משהו שניתן לעשות במקרה כזה ואין אך לבדוק זאת.
האם זה נכון או שקיימות אלטרנטיבות?
תודה רבה מראש על כל עזרה שתוכלו לתת לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבוד שמיעה פתאומי וחזרתה - תגובה
ד''ר אביגיל ארד25/02/2011לפי התאור שלך והטיפול והבירור אני מסיקה שמה שקרה לך זה SUDDEN SENSORNEURAL HEARING LOSS. באמת פחות שכיח שזה דו צדדי. הטיפול לרוב בסטרואידים. בתל השומר הם גם עושים הזרקה תוך אוזנית של סטרואידים. חשוב שה MRI היה תקין. לא מאד שכיח שיש עליות וירידות, אבל אני מכירה מקרים כאלה. נראה לי שקיבלת את הטיפול המקובל. נסה לברר בתל השומר לגבי הטיפול שלהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
לב25/02/2011תודה רבה על התגובה המהירה אני אברר.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון חוזריםליעוז24/02/2011
שלום רב,
אני בן 19, ומאז שאני זוכר את עצמי אני חולה לפחות פעם בחודש-חודש וחצי.
בדר"כ המחלה מתחילה בכאבי גרון, ומתרחבת לוירוס הכולל חום וכאבים בכל הגוף.
לפני כחמישה שבועות זה התחיל שוב. הרגשתי כאבים בגרון וכבר ידעתי שאני אהיה חולה - לכן ניסיתי להקדים תרופה למכה.
זה לא עזר, הייתי חולה שבוע. לאחר מכן הבראתי (ליום אחד) וחליתי לשבוע נוסף, שבו התחלתי לקחת אנטיביוטיקה (5 ימים).
הבראתי, ושוב חליתי מספר ימים אח"כ. לקחתי אנטיביוטיקה יותר חזקה ל-10 ימים וסיימתי את הטיפול ביום שבת האחרון.
באותו יום, בשעות הצהריים שוב הרגשתי כאבים ברגליים, מאין חולשה בכל הגוף. עד היום אין לי חום אבל עדיין יש הרגשה לא נעימה בגוף וחשש מלהיות חולה, שוב.
בכל התקופה הזו כאב לי הגרון וזה היה מלווה בשיעולים.
אין לי מחלת הנשיקה.
מצפה לאבחנה, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גרון חוזרים - תגובה
ד''ר אביגיל ארד25/02/2011ברור שאי אפשר לעשות אבחנה דרך האינטרנט. חשוב מאד שבכל פעם שיש לך כאבי גרון כאלה, ובעיקר כשהם מלווים בחום וחולשה, יעשו לך משטח גרון. הגישה שלנו כאשר יש חיידק סטרפטוקוק בשקדים, לעומת כשמדובר בדלקות ויראליות, היא שונה. לאחר מספר משטחי גרון ניתן יהיה לשער אם מדובר בדלקת על רקע סטרפטוקוק, על רקע וירוס או מחלה בשם PFAPA שיכולה לחקות דלקת גרון חיידקית אבל הטיפול בה הוא בכלל מנה חד פעמית של סטרואידים. תעשה חיפוש ברשת PFAPA ותראה במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוס נזלת וסטימת אוזןשני24/02/2011
היי לכול לרפאים
היתי במצב קשה של שפעת , שיעולים, כאבי ראש ,חום והמון נזלת
נסטמה לי אוזן שמאל בצורה חזקה שמפריעה ומציקה לי מאוד הייתי אצל הרופא והוא נתן לי אנטביוטיקה וספרי לאף אני ממש מיואשת ממצב האוזניים ולא יכולה לתפקד. שאלתי מתי זה יעבור כמה זמן יקח לאוזן להפתח ,להשתחחר קצת במצבי ??
ממש קשה לי ככה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוס נזלת וסטימת אוזן - תגובה
ד''ר אביגיל ארד25/02/2011כפי הנראה עקב הנזלת והסינוסיטיס ישנה הצטברות נוזלים באוזן תיכונה. המצב יכול להישאר בין שבוע לחודש בערך. תרופות כפי שקיבלת פלוס מורידי גודש יזרזו בדרך כלל את הספיגה של הנוזל והאוזן תיפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מתחת לאוזן שמאלשולה24/02/2011
יש לי כאבים כבר מזה שנתיים הולכים וחוזרים מתחת לאוזן שמאל ,כבר חודש שהכאבים תוקפים אותי בחזקה מתחת לאוזן וכאשר אני לוחצת על שני צידי האזניים כואב לי אך ורק בצד שמאל,זה מרגיש כמו מעין דקירות באות והולכות.
ממה זה יכול להיות? זה מפחיד אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים מתחת לאוזן שמאל - תגובה
ד''ר אביגיל ארד25/02/2011נשמע כמו כאב שמקורו במפרקי הלסת. רופא א.א.ג או רופא שיניים יוכלו לאבחן זאת. אם את נוהגת ללעוס מסטיק או לאכול מזו קשה או לנעול או לחרוק שיניים, זו לפעמים הסיבה. אבל גם בלי זה יש לעיתים הפרעה במפרקי הלסת. הטיפול הראשוני הוא הורדת העומס מהמפרק (כלומר מזון רך ובלי מסטיק), חימום מקומי ותרופות נוגדות דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצי הכניס מקל לאוזןיפית23/02/2011
שלום
הבן שלי בן שנתיים וחצי הכניס מקל אוזניים לאוזן שלו
הוא מאוד נלחץ אבל עכשיו אחרי שנרגע נראה בסדר...בדקתי אם הוא שומע מהאוזן ונראה שתקין מה צריך לעשות? האם צריך ללכת לרופא? האם צריך ללכת מיידית ...עכשיון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן שנתיים וחצי הכניס מקל לאוזן - תגובה
ד''ר רועי הוד24/02/2011כדאי שרופא יבדוק שתעלת האוזן ועור התוף תקינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשריותויקי23/02/2011
שלום ,
עשיתי אולטרסאונד , וגילו לי בצוואר בצוואר עליון מצד ימין מס' קשריות לימפה
באיזור תת לסתי מימין קשרית לימפה באורך 2.9 ס"מ בעלות מראה סונגרפי תקין.
השאלה שלי איך יכול להיות קשרית בגודל כזה שהיא שפירה ותקינה?
ויקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות - תגובה
ד''ר רועי הוד24/02/2011יכולה להיות קשרית תגובתית לאחר זיהום או משהו בסגנון. צריך לעקוב ולראות שהיא קטנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתא23/02/2011
שלום!
לפני כ5 ימים החלו לי כאביםאוזן ימין, הכתי לבדיקת רופא משפחה, הוא נתן לי טיפול של משככי כאבים וטיפות מסוג דקס- אוטיק ו מסוג סילוקסן.
אמר שזו דלקת ושהטיפול אמור לעזור.
עברו כבר 4 ימים, ואין שום שיפור, ואף הופיעו כאבי גרון+ תפליטים.
הלכתי לרופא אחר היום, (משפחה) היא נתנה לי טיפות מסוג "אוטומיצין" ואנטיביוטיקה מסוג מוקסיפן.
כמו כן עשתה לי תרבית גרון, שעליי להביא אותה למעבדה מחר בבוקר.
אני לא יכולה לסבול את הכאבים, הם מחמירים בעיקר לקראת הערב ואני לא יכולה לישון בלילות.
רציתי לשאול מספר שאלות:
1. האם זה בסדר שהתרבית נמצאת אצלי עד מחר, והיא לא במקרר? או שעליי לשים אותה במקרר ללילה?
2. כמו כן, רציתי להתייעץ איתך לגבי האנטיביוטיקה שקיבלתי לדלקת גרון+אוזניים, האם המוקסיפן באמת יכול לעזור לי במצב שלי.
חשוב לציין כי כל 5 הימים לא סבלתי מחום! (טפו טפו טפו).
3. האם אני יכולה להפסיק בשימוש של הטיפות הראשונות שקיבלתי, מפנישהן בכלל לא עוזרות לי ואף מחמירות את המצב.
(רופאת המשפחה אמרה כי מתחילה לי מעט דלקת באוזן השניה!!) מה שהכי פחדתי ממנו.
סליחה על ההצפה... ומקווה שתענה בהקדם.
תודה רבה,
אלכס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת - תגובה
ד''ר רועי הוד24/02/20111. לא נראה לי שיש צורך לשים אותך במקרר.
2. מוקסיפן יכול לעזור לשתי הדלקות.
3. דקסאוטיק וצילוקסן לרב עושות את אותה עבודה, לא היית משתמש בשתיהן, לא בטוח שגם אחת תעשה משהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בבלוטת הפרוטיסאליהו23/02/2011
האם יש קשר בין גידול סרטני בבלוטת הפרוטיס לבין חשיפה מוגברת לשמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול בבלוטת הפרוטיס - תגובה
ד''ר רועי הוד24/02/2011לא אלא אם הגידול בפרוטיס הוא ממקור של גידול עורי ואז כן יכול להיות קשר לשמש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת גוף זר בגרון בחיבור עם האוזןללא תיווך23/02/2011
לפני שלושה שבועות היתה לי שפעת קשה עם כאבי גרון. לקחתי מוקסיפן 3 ימים.
השפעת חלפה אבל מאז ועד היום יש לי עדיין כאבי גרון עם תחושה של גוף זר שכאילו תקוע עמוק בגרון, מצד ימין, בחיבור עם האוזן. האוזן מרגישה מדי פעם מעט סתומה. הרופאים לא רואים כלום. יש לציין שבערב הכאב חד יותר. משככי כאבים עוזרים מעט, אבל רק מעט, התחושה הלא נוחה קיימת והיא בעיקר בעת בליעת רוק. גם בעבר היתה לי תופעה כזו והיא חלפה מעצמה אבל הפעם היא נשארת הרבה זמן.
האם ייתכן שזה נובע ממתח נפשי? איזו בדיקה נוספת עלי לדרוש כדי לוודא שאין שום גוף זר או פצע עמוק בגרון? זה מרגיש כמו גלד של פצע או יבלת או גוף זר קטן.
אודה מאד לתשובה מהירה כי אני קצת בלחץ מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת גוף זר בגרון בחיבור עם האוזן - תגובה
ד''ר רועי הוד24/02/2011יש צורך בבדיקת א.א.ג- בדיקה של חלל הפה ושל הגרון העמוק (לרינקס) ע"י סיב אופטי או מראה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיסנטע23/02/2011
שלום ד"ר
לפני כחודש היה לי סינוסיטיס- קיבלתי אנטיביאוטיקה ל10 ימים (הבחנה היתה במקום ללא צילום). זה עזר אבל לפני כשבוע עוד פעם הרגשתי משהו לא בסדר וחזרתי לרופא. הוא שלח אותי לצילום. לפי צילום - יש לי סינוסיטיס בצד שמאל. הרופא נתן לי אנטיביאוטיקה אחרת ל7 ימים ואמר לחזור אליו שוב.
מה עושים במקרה שזה לא יעזור?
ומה זה דקירות דרך אף שעושים לניקוז מוגלה?
אני חייבת לציין שזה פעם ראשונה בחיים שיש לי סינוסיטיס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס - תגובה
ד''ר רועי הוד24/02/2011אם לא עוזר מחליפים אנטיביוטיקה או מאשפזים לקבלת טיפול תוך ורידי. יש מחלקות שעושות ניקור וניקוז, אנחנו בבילינסון לא מבצעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש באףסיגל22/02/2011
שלום,
יש לי רוב שעות יום גודש באף, בשעות הבוקר שקמים מהמיטה יש לי התעטשויות ונזלת. כל הזמן מלווה בחוסר טעם וריח. נ.ב בעבר לקחתי כדורים לטיפול וכלום לא עזר ועד היום אני סובל מזה. כיצד לטפל ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודש באף - תגובה
ד''ר רועי הוד24/02/2011קשה לענות ללא בדיקה. האם בדקת אלרגיה למשהו? אם לא גש למרפאה אלרגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שמיעה כאילו שיש מים באזנייםיערה22/02/2011
לפני כשנה שמתי לב שהשמיעה שלי לא כרגיל וזה בא לידי ביטוי כאילו שיצאתי מתוך מים עמוקים והמים לא יצאו מתוך האזניים. לפני כחודש הייתי בבדיקת שמיעה אבל לא נמצא שום דבר חריג (שומעת מצויין). לאחר מכן פניתי לרופא אזניים נוסף ולאחר בדיקה נמסר שאין לי התגבשות של שעווה באוזן ולכן כטיפול נסיוני קיבלתי תרסיס לאף ונתבקשתי להשתמש פעם ביום למשך חודש. כשבועיים אני משתמשת בתרסיס אך ללא הועיל מה שכן לאחרונה אולי כיומיים לפני ביקורי אצל הרופא האחרון מלווה אותי תופעה חדשה של נזלת ולעיתים מאוד קרובות בבוקר, בצהריים ובערב ולא מצינון. כאשר אני מקנחת את האף יש תחושה מוזרה כאילו שיש שחרור מסויים מלחץ והאטימות שיש לי באזניים ומיד לאחר מכן המצב חוזר לקדמותו לאחרונה. בימים האחרונים החלו לי לחצים חוזרים ונשנים וכאבים קלים בתוך האוזניים.
לציין שלא סבלתי מאלרגיה הקשורה בצינון ו/או ליווי נזלת ,לאור המידע האם יש רופא מומחה שאוכל לפנות אליו ?
תודה מראש,
יערה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת שמיעה כאילו שיש מים באזניים - תגובה
ד''ר רועי הוד24/02/2011הייתי מתחיל ברופא מטפל ואז א.א.ג, יש צורך בבדיקה לצורך אבחנה וטפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזלת עם דםדנית22/02/2011
שלום רב,
מתנצלת מראש על התאור.....
יש לי תופעה של נזלת כרונית כניראה.
: הנזלת שקופה ומלווה פעמים רבות בדם.
בעיקר בבוקר לאחר ההשקמה.
כמו כן גם מהפה יוצאת לי נזלת שקופה ולעיתים עם דם.
שאלתי הראשונה : ממה הדם? והאם זו תופעה שאמורה להדאיג?
שאלתי השניה: האם זו צינון מתמשך או אלרגיה?
לפני כשנה הייתי אצל רופא אלרגיה והוא לא מצא שאני אלרגית למשהו והפנה אותי
לרופא א.א.ג. הרופא א.א.ג. לא ראה משהו מיוחד חוץ מאכן נזלת שקופה,והטענה היתה שיש לי אלרגיה למשהו לא ברור למה?
נתן לי טיפות. עזרו קצת ואח"כ הנזלת חזרה.
לסיכום: ותודה מראש.
בעיקר לגבי הדם האם אני אמורה לדאוג או לקבל טיפול כלשהו?
מה זו הנזלת המתמשכת: צינון ? אלרגיה למשהו לא ברור?
מה הטיפול?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת עם דם - תגובה
ד''ר רועי הוד24/02/2011כנראה דם מכלי דם קטנים באזור רירית האף שנפתחים כתוצאה מקינוח חזק. לא הייתי נלחץ אבל כן ניגש להבדק אם חוזר על עצמו. אלרגיה בודקים במבחנים מסוימים, לא ניתן לדעת ללא הבדיקה. טיפול נגד אלרגיה במידה וקיימת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעה שנייהנעה22/02/2011
שלום ד"ר
אני בת 35, "חטפתי" דלקת אוזניים לפני שבוע וחצי. פעם ראשונה בחיי.
נטלתי מוקסיפן, וטיפות אוזניים, למשך שבוע (בטיפות השתמשתי רק בארבעהימים הראשונים)
הכאב עבר, ולפי הרופא שביקרתי אצלו אתמול, הדלקת עברה.
האוזן שלי מלאה נוזלים, זה מציק, ואני לא שומעת בה. אני מסתובבת עם אטם-אוזן, כי צלילים נשמעים לי מוזר.
לשאלה:אתמול כשהייתי אצל הרופא, הוא אמר שאם אנ ירוצה שישאב לי את הנוזלים מהאוזן, יש לדקור לי את עור התוף, ולעשות בו חור- הוא לא נראה ממליץ על כך. וכדי שהנוזלים יעלמו, אני צריכה "לפמפם"...
כשאני סותמת את האף, ולוחצת, אני שומעת את הנוזלים מרשרשים לי באוזן, ולא נראה שזה מתקדם לאנשהו.
רציתי לברר אם יש עוד דברים שאפשר לעשות, האם הפמפום זה מה שאפשר? כמה זמן זה יכול לקחת עד שהנוזלים יעלמו? אפשר לקבל עוד דעה עוד עצה?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה שנייה - תגובה
ד''ר אביגיל ארד26/02/2011הרופא שלך צודק, ובדרך כלל לא מנקרים אוזן רק כדי לשאוב נוזלים. אפשר לקחת תרופות שמורידות גודש, כי מן הסתם זה בא לאחר הצטננות. בעיקר צריך לחכות בסבלנות ו"לפמפם" בעדינות. תוך שבוע עד חודש זה יחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל שניתקע בגרוןלינוי22/02/2011
בזמן האחרון בזמן שאני אוכלת ניתקע לי האוכל בגרון ואני מרגישה שהאוכל לא ניכנס ואני מרגישה בגרון גם כמו משהו תקוע זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל שניתקע בגרון - תגובה
ד''ר אביגיל ארד26/02/2011תשתדלי לא לשאול אותה שאלה פעמיים תחת כותרות שונות. אנחנו די עמוסים גם ככה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)