מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אףירון10/04/2010
שלום יש לי שאלה מאוד ברורה והייתי רוצה לקבל עליה תשובה מדויקת.
האם כתוצאה מבכי רב וממושך יכולה להיווצר נפיחות באף???כלומר שיהיו שם בצקות כאלו שיוצרות נפיחות בגלל הבכי הרב והממושך????
אם כן- מה אפשר לעשות נגד זה, וכמה זמן זה ימשך?? יכול להיות שהאף ישאר גדול ונפוח לכל החים בעקבות הבכי הרב והממושך???
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אין דבר כזה. אין קשר לבכי
ד''ר דן גוטמן11/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפהיפית09/04/2010
שלום דר'
אני בלחץ נוראי לאחר שביצעתי בדיקתא ולטרסאונד צוואר ונתגלו דברים לא מובנים כלל:
איסטמוס : בעובי 5 מ"מ בחלק תחתון הודגמה קשרית היפואקואית כ 3.5 מ"מ
אונה שמאלית : מוגדלת, רוחב כ 2.8 ס"מ ואורך 5.5 מ"מ
הודגמו מס' קשריות, הגדולהכ 2.9 ס"מ איזואקואית בחלק תחתון של האונה -עם זרימת דם קלושה בתוכה
בחלק בתחתון של האונה הודגמה ציסטה כ 7.5 מ"מ עם מחיצות בתוכה וציסטה נוספת כ -1 ס"ס עם תוכן רקמתי- ללא עדות לזרימת דםבתוכה
אונה ימנית : מוגדלת ,רוחב כ -2.5 ס"מ ואורל כ 5.5 מ"מ
הודגמו מס' קשריות, הגדולה כ 9.5 מ"מ איזואקואית , ללא עדות לזרימת דם בתוכה
בצד שמאל של צוואר אמצעי, סמוך לכלי הדם הגדולים הודגמו 2 בלוטות לימפה מוגדלות ללא הילוס שומני, ללא עדות לזרימת דם מוגברת בתוכן. הגדולה כ- 2 ס"מ
זהו המכתב שקיבלתי מרדיולוג שביצע את הבדיקה.
ורפאת המפשחה נתנה לי רק הפנייה דחופה ללא הסבר מפורט.
אשמח אם תסבירו לי את הלא מובן
בברכה יפית
הבנתי שזה משוה לא טוב אך אני בלחץ נוראי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן11/04/2010קודם כל לא צריך להיות בלחץ
קיימת גדילה של בלוטת התריס ויש להמשיך בבירור ע"י ביופסיה אולם לפני כן יש לגשת לבדיקת א.א.ג המתמחה בבלוטת התריס
בכל אופן אין מקום ללחץ ודאגה
אשמח לעזור בתור רופא המתמחה במחלות בלוטת התריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק מוחלט במבוך האוזןגלית08/04/2010
שלום רב
אני בת 38 לאחר revision של ניתוח stapedectomy שלא הצליח השתל הוצא ומאזר כ-3 חודשים סובלת מסחרחורות כל הזמן בדיקת פיסטולה שלילית לפי בדיקת eng עולה כי קיים שיתוק מוחלט של מבוך האוזן משמאל עם משיכה לכיון ימין קיים גם ניסטגמוס במבחן head sake
ברצוני לדעת האם המצב יכול לחזור לקדמותו או ששיתוק מלא אומר שמערכת שיווי המשקל נפגעה לצמיתות ואני אסבול מסחרחורות כל חיי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן11/04/2010ככל הנראה מדובר בפגיעה בעת הניתוח או לאחריו
אחנם יש שיתוק של המבוך אולם עם הזמן המח יאזן את השיתוק וככל הנראה הסחרחורת תפחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה וסטבולארית עקב צלילהאיל פיינמן08/04/2010
שלום
שמי איל ואני בן 32 בריא בדרך כלל.
צללתי בתחילת השבוע באילת, 3 צלילות, באחת הצלילות היה צורך לעלות מהר מעל לפני הים וכך עשיתי. העלייה המהירה הייתה מעומק של 3 מטרים בערך...
יומיים לאחר הצלילות התחלתי להרגיש תחושות של סחרחורת קלה בתנועות ראש, תחושת כובד בראש ותחושת אי יציבות ברגליים וכמו כן קצת כאבים באוזניים.
האם זו בעיה וסטיבולארית? האם יש צורך לטפל בה? או שזה חולף? האם ניתן לטפל או לשקם? האם יש עדיפות להגיע כמה שיותר מוקדם יותר לטיפול? האם הגעתי לפורום הנכון? במידה ולא אנא הפנו אותי לפורום הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט
ד''ר דן גוטמן08/04/2010לעיתים צצלילה גורמת לנזק לאוזן המתבטא בסחרחורת ולאחר מכן ירידת שמיעה. בהחלט יש לגשת לביקורת ולבדיקת שמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על השקדיםyuval08/04/2010
אם יש כתמים לבנים בשקדים אבל אין שום דלקת. ממה זה נובע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן08/04/2010זה נובע מאוכל שנתקע בחריצים בשקדים. הופך ללבן וגורם לעיתים לריח רע מהפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיסנור08/04/2010
שלום,
בנובמבר האחרון קיבלתי סינוסיטיס והרופא אף אוזן גרון נתן לי זינט. מאז הסינוסיטיס חזר לי 5 פעמים.
כלומר 5 פעמים סינוסיטיס בחצי שנה. וכל פעם אני מקבל זינט.
פעם אחרונה היה לי סינוסיטיס בערב חג פסח והלכתי לרופאה לקבל אנטיביוטיקה שוב. סיימתי את האנטיביוטיקה לפני שבוע ואני עדיין עם הרבה נזלת צהובה שמתגברת וליחה והיום התחילו לי הכאבים של הסינוסיטיס.
כל פעם שאני הולכת לרופא אני שואלת מה אפשר לעשות ואיך למנוע כי זה כבר בלתי נסבל. הוא אומר שצריך לשחות. אני לא מבינה מה הקשר וזה נראה לי פיתרון מגוחך במיוחד שאין לי את האפשרות לשחות.
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן08/04/2010שחיה ממש לא קשורה לסינוזיטיס אום אם הסינוזיטיס חוזרת יש לבצע CT של הסינוסים וניתן בהחלט לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבק שיניים,האם יכול לגרום לדלקתדני08/04/2010
לפני כ 3 שנים נפל לי כתר (שן) קדמי.
מאחר והתלבטתי מאוד לגבי השתלת שן
רכשתי דבק (דבק זמני)להדבקת כתר והדבקתי בעצמי
ב3 שנים האחרונות הייתי מדביק את הכתר על בסיס יומי
סוג הדבק נמס וזלג לגרוני באופן קבוע (הייתי מרגיש את הדבק בגרון כל הזמן)
לפני יותר משנה הרגשתי בצד שמאל של תוך הגרון מעין הרגשת גוף זר שתקוע בגרון
מאז ועד היום לא עבר
כמו כן שאריות אוכל נתקעות במקום כל הזמן
אציין שלא סובל מחום ,כאבים, או נפיחות כלשהי
האם יתכן שהדבק גרם לדלקת או למשהו אחר ?
ד''ר דן גוטמן08/04/2010לא שמענו על דבק הגורם לבעיה מסוג זו אולם יש לגשת לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמוטי08/04/2010
יש לי ממש בסוף גב הלשון איזה 5 פצעונים קטנים שנראים כמו נקודות חן אדומות אני לא מרגיש כאב או אי נוחות לאחר התייעצות עם חבר הוא המליץ לי לגרגר את הגרון עם מי פה וכך זה יעבור לי לבד לאחר שאני מגרגר את הגרון עם מי פה אני מרגיש עקצוצים בלשון
לשאלתי
ממה נובע הפצעונים האלה
מה הם.
והאם השיטה שסיפרתי לכם עליה הכן עוזרת לטיפול בבעיה
ד''ר דן גוטמן08/04/2010לעיתים מדובר בפטרת בלשון הגורמת לתופעה מעין זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חוזר?אלון07/04/2010
שלום ד"ר אני בן 25. בגיל 18 עברתי ניתוח ליישור מחיצה. ניתוח שלא הצליח לשפא במידה ניכרת את הנשימה דרך האף.
האם כדאי לי לבצע ניתוח חוזר? רופא אף אוזן גרון ליד ביתי אומר שזה כרוך בסיכון גבוה שהאף "ייפול" מכיוון שזה ניתוח חוזר.
מה כדאי לי לעשות? תודה רבה...
ד''ר דן גוטמן08/04/2010האף ממש לא " יפול" אולם יש לבדוק אותך וראות מה קורה באף. אם המחיצה עדיין עקומה אז הניתוח מוצדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב!סובל מסחרחורת bppv!שי07/04/2010
ביצעתי את כל הבדיקות כולל הכול והכל תקין!בדיקה אחת שלא ביצעתי היא צילום או mri צווארי!מאחר ואני ספורטאי בתחום הכדורסל ברצוני לדעת אם רופא אאג נותן את ההפנייה או אורטופד!החשדות שלי והתחושה האישית אומרים לי שכתוצאה מכאבי הצוואר שלי נגרמת הסחרחורת!חשוב לציין שבהתקפי הסחרחורת אני מנוע מפעילות ספורט קרוב לשבועיים עד שאני חוזר לעצמי!תודה רבה לכם והמלצות חמות על הפורום המקיף!
ד''ר דן גוטמן08/04/2010לעיתים אכן נכון וכאבי בצוואר או בעיות אחרות עלולות לגרום לסחרחורת. יש לגשת לאורטופד לבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אזנים ופריחה?סטודנטית06/04/2010
בארבעה ימים האחרונים ממש כואבת לי האזן הימנית, אני מרגישה כאילו מגרד לי ממש בתוך האוזן עד הגרון. שמתי לב שיש נקודה לבנה בולטת על השקד הימני.
אני לא יודעת אם זה קשור אבל לפני שבועיים התחילה לי פריחה (שנראית כמו עקיצות) לא מגרדת, רופא עור אמר שהיא תעבור כנראה תוך 6 שבועות.
האם אני צריכה ללכת לרופא? או שהגירוד יעבור?
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן08/04/2010לעיתים בעיה בשקד מקרינה לאוזן ואז נדמה שיש כאב אוזניים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייורד06/04/2010
אני סובלת מכאבי אוזניים נמשכים ותמידיים
כשהיתי בת חודשיים עברתי ניכור באוזן שמאל.
ביקרתי אצל המון מומחי אף אוזן גרון ואף אחד לא מצא את הבעיה שלי הפנו אותי לבדיקת פה ולסת אך היא יצאה תקינה .
יש לי ירידה עצבית בשמיעה.
כאבי האוזניים שלי אינם חולפים והם חזקים מאד.
לעתים קרובות הם מתלווים בסחרחורות נוראיות וצלצולים.
אני מצליחה להקל במעט על כאב האוזניים כשר אני משתמשת בטיפות מסוימות (אוטומיצין).
יש לכם הצעות כלשהם כיצד אני יכולה לטפל בבעיה .?
אשמח לתשובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן08/04/2010ממש קשה לתת תשובה ללא בדיקה מה גם שמדובר בבעיה מאוד ישנה שנבדקה על ידי מספר רב של רופאים. יש לנסות טיפול בכאב שאינו קונבנציונלי כגון דיקור שיאצו או רפלקסולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לכאבי גרוןאיה06/04/2010
יש לי כאבים חזקים כבר שבועיים אחרי נשיקה צרפתית ועשיתי משטח גרון רק היום. האם יכולים לגלות במשטח כל זיהום, גם חוץ מחיידק הסטרפטוקוקוס? גם אם זה זיהום או משהו שקשור למחלת מין כלשהי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה לי שיש קשר לנשיקה
ד''ר דן גוטמן08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקפיים ואףאלישע06/04/2010
האם הרכבת משקפי ראיה בזמן גדילת האף בגיל ההתבגרות יכולה להשפיע על צורת האף ולשנותה? כמובן שהמשקפיים מורכבות רוב שעות היום ולפעמים גם בשינה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ד''ר דן גוטמן08/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה-וכאבי אזנייםרבקה06/04/2010
ד"ר שלום,
אני מתכננת טיסה בקרוב ואני קצת חרדתית בעניין
כבר טסתי בעבר -ובחלק מהטיסות סבלתי מכאבי אוזניים
כאשר בשנה האחרונה גיליתי שאני חווה כאבי אזניים גם בנסיעות ברכב-גם כשאין הבדל ניכר בשינויי גובה,
טיקים באזניים, יש תקופות בתדירות גבוהה-כמה פעמים ביום, רגישות לקור עז (רוחות)לפעמים,נוצרה לי דלקת כתוצאה משהייה בים המלח...
רציתי לדעת האם יש איזושהי סכנה בכאבי אוזניים מלחץ בזמן נחיתה
כמו כן אם יש משהו שניתן להמליץ עליו להקלה בכאבים
הכאבים ממש חזקים, הכאב נמשך לכל אורך הצוואר וזה ממש בלתי נסבל
תודה, רבקה
ד''ר דן גוטמן08/04/2010בנחיתה אכן הכאבים הם החזקים ביותר. ניתן להשתמש בטיפות אף וכאשר מופיע לחץ לפמפם כל הזמן על מנת להשוות לחצים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)