מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ירידה בשמיעהשלומית25/03/2010
אני בת 44 ובתקופה האחרונה חלה ירידה בשמיעה שלי, הרופא שבדק ושלח לבדיקת שמיעה מסר לי שאני שומעת טוב מאוד, אולם כאשר אנשים מדברים איתי, אינני שומעת טוב, ואני שומעת מילים דומות למילים שנאמרות, מה לעשות בכל זאת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן25/03/2010תלוי מה יצא בבדיקת השמיעה. כמה ירידת השמיעה. קשה לומר ללא עיון בבדיקת השמיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינפקציה בגלל הנזםאני24/03/2010
שלום, מקווה שזה מתאים לפורום הזה,
יש לי נזם, נעשה עם מחט. הנזם ממתכת שלא מחלידה.
הייתי חודש בטיול ולא היה לי אמצעים לחטא ולנקות את הנזם, למרות שעברו כמה חודשים מאז שעשיתי אותו.
מאז יש לי אינפקציה, טיפלתי עם מי-מלח חמימים וקצת יוד אפילו, וכשה"גולה" ליד הנזם נעלמה הפסקתי לטפל. עכשיו שוב יש לי אינפקציה, והוצאתי את הנזם. כשניקיתי עם מי-מלח מסביב לחור הפנימי שמתי לב שבצד הפנימי יש אינפקציה גדולה יותר מזו שבחלק החיצוני של האף.
(זה לא בולט מדיי לעין, אבל מרגישים חלק מעוגל, שטוח יותר ונוקשה)
איך אפשר לטפל בזה?
הבנתי שסינטומיצין או ויטה מרפן לא תמיד מועילים ולפעמים עושים בדיוק ההיפך כי החיידקים מתרגלים אליהם.. איזה טיפול אנטיביוטי מומלץ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן25/03/2010צריך להמנע מלשים את הנזם כי ככל הנראה גם קיימת תגובה אלרגית. כרגע יש לתת תמקום להרגע ולמרוח משחה אנטיביוטית.לעיתים הריקמה שגדלה סביב הנזם אינה חולפת ויש להסירה בנתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בחלל הפהדורון לימור24/03/2010
אנחנו - דורון ותמי - הורים לאסף (בן שנתיים ועשרה חודשים) שסובל בעשרת החודשים האחרונים ממספר הפרעות בחלל הפה:
*ריור מוגבר (המחייב, לעיתים, החלפת חולצה מדי שעה)
*דיבור לא ברור
*בעיות בחיתוך ובלעיסת מזון מוצק שאינו חתוך לחתיכות קטנות
*תלונות חוזרות ונשנות על כאבים, תחושת חום, ואי נוחות בחלל הפה
*לאחרונה, מחלת הפה והטלפים למשך כעשרה ימים
לאחר שביקרנו אצל רופאת שיניים שווידאה שאין לאסף בעיות שיניים/חניכיים, פנינו לרופא א.א.ג שהעלה בבדיקתו חסימה של 80% מדרכי הנשימה באף. בהמלצתו עבור אסף ניתוח להוצאת אדונואידים, ולמרות זאת לא חל שיפור משמעותי במצבו (ראוי לציין שרופא א.א.ג של אסף טוען שהוא אינו סובל מהיפוטניה של שרירי הלסת).
אנחנו מניחים כי קיים קשר בין כל המאפינים הללו אך איננו יודעים להגדיר את התופעה וואת דרכי הטיפול האופטימליות.
נשמח לקבל עצתכם
בברכת חג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן25/03/2010ממש קשה לומר מה גורם ללא בדיקה. מה גם שלא מדובר בתופעה שיגרתית וכבר בנכם נבדק ע"י מספר רופאים. כדי לגשת לבדיקה מדוקדקת אשמח לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצם של דגדורית23/03/2010
שלום
לפני שבוע וחצי כשאכלתי דג הרגשתי את העצם/קוץ של הדג עובר בגרוני.
מאז שבוע וחצי אני מרגישה עדיין שמשהו מפריע ודוקר אותי שם.
האם יתכן שזה ישאר כ"כ הרבה זמן או שזאת רק סריטה? (האם סריטה לא היתה אמורה כבר לעבור?)
האם בהכרח שאם יש עצם גורם לחנק או שזה פשוט יכול להיתקע היכן שהוא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן25/03/2010אם לא חולך יש לגשת לבדיקה יתכן שקיים גוף זר בכ"ז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקת באוזןמאיה23/03/2010
לאחר כאבים קשים מאוד כשבוע באוזן [ללא הטבה עם טיפות ומוקסיפן] נבדקתי אצל א.א.ג שאיבחנה אצלי בצקת באוזן. הרופאה שאבה לי משהו מהאוזן ואז החדירה לי מעיין נייר דמוי צמר גפן לאוזן ליומיים, הגבירה את מינון הטיפות ואמרה להמשיך לקחת את המוקסיפן. אני אמורה לחזור אליה כדי שתוריד לי את הנייר ותבדוק מה עם הבצקת.
מה זה בצקת?? -אם זה מסוכן???
מה הדבר שהוכנס לי לאוזן??
מצפה לתשובה בהקדם. תודה רבה לך ד"ר!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה דלקת חיצונה באוזן וזה הטיפול
ד''ר דן גוטמן25/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חריפה בגרון- דחוף!!!!!!אושרה23/03/2010
שלום.
אני עם כאב גרון כבר שבוע. במוצא"ש הכאב החמיר וביום שני התעוררתי עם כאבים עזים מאוד.
הלכתי לרופא והוא נתן לי מוקסיויט פורטה 3 פעמים ביום למשך 10 ימים.
הכדור הזה לא משפיע עליי, להפך, הכאבים הולכים ומתעצמים!!!!
מה לעשות?
אני מתענה מכאבים.
אמא שלי אומרת שהאנטיביוטיקה עוזרת רק כעבור יומיים שלושה, אבל אני ממש סובלת.
יש משהו לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן25/03/2010אם המוקסיפן לא עוזר אז יתכן ומדובר בדלקת ויראלית. אם לא חולף יש לגשת לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיסגד23/03/2010
בעקבות התקררות וכאבים באוזניים ובפנים, בקרתי ביום חמישי אצל רופא (א.א.ג) שאבחנה אצלי סינוסיטיס.
בגלל שאני אלרגי למוקסיפן קיבלתי 1000מ"ג Zinat ביום ו- Flagyl 750 mg וסינופד. אני לוקח את התרופות למעלה מחמישה ימים.
יש שיפור במקצת האוזניים פחות סתומות אבל עדיין הלחיים נפוחות (האזור שמתחת לעיניים) ויש לחץ וכאב במיוחד באוזן ימין, האם לדעתך זה טיפול טוב לסינוסיטיס וכמה זמן עובר עד שמחלימים מזה? (מעולם לא סבלתי מזה)
בתודה מראש
ד''ר דן גוטמן25/03/2010יש המשיך ולקחת את הטיפול למשך 10 ימים לפחות וזהוא טיפול יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס וצפצופים באוזן ?מושיקו אלימלך23/03/2010
שלום לך ,
לפני שבועיים התחילו לי כאבי שיניים (צד שמאל למעלה) . רופא שיניים הפנה אותי לרופא אף אוזן גרון.בינתיים התחלתי להיות מצונן ,כאב גרון ,ובקיצור שפעת קלה .
ולאחר מספר ימים הגעתי לא.א.ג והוא שלח אותי לצילום מערות הפנים .
חזרתי אליו עם הצילום והוא אמר לי שהוא רואה סיסוניטיס קל בצד שמאל (באזור של הכאבי שיניים) . הרופא נתן לי אנטיביוטיקה ותרסיס לאף (עם סטרואידים) .
לאחר יומיים קינחתי את האף (כנראה חזק מדיי) ושמעתי רעש מוזר באוזן ומאז כל פעם שאני מקנח את האף אני שומע צפצוף באוזן שמאל והרגשה של יציאת אוויר (כמו בלון שמשתחרר לו האוויר) .
בנוסף אני מרגיש שינויים בשמיעה באותה האוזן .
האם יכול להיות שיש שנגרם נזק לאוזן שמאל שלי ?
האם עליי לחזור לרופא או לחכות מספר ימים עד להשפעת האנטיביוטיקה .
תודה ,
מושיקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן וחל נקב באוזן- יש לגשת לבדיקה
ד''ר דן גוטמן25/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "אוזני שחיינים"ענת23/03/2010
אני שוחה 3 פעמים בשבוע. סובלת מדלקןת אוזנים חוזרות. ניסיתי פקקים בהתאמה אישית, כובע שחיה מכסה אוזניים, ספריי ליבוש אוזנים... לא עוזר.
מה עושים???
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נמנעים מהרטבת האוזן במים
ד''ר דן גוטמן25/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גרוןיעקב23/03/2010
אני מרגיש שמשהו תקוע לי בגרון כל הזמן וגם שאני משתעל זה בקושי לא עוזר, ואני כל היום צמא וצריך לשירותים במיוחד בלילה.
יש את זה גם לאח שלי וגם לאבא שלי בשבוע האחרון.
רציתי לדעת מה זה, ואיזה תרופה ממומלצת לטפל בזה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש אבל ממש קשה לומר ללא בדיקה
ד''ר דן גוטמן25/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיתי רנטגן היום וקיבלתי תשובהמיכל22/03/2010
שאינני מבינה
למרות שנדמה שהיא תקינה
יש לי כבר יותר משבוע נוזלת וכאבי ראש רציניים של סינוסיטיס
בהזזת הראש בין העיניים ומעל האף
מה אומרים הממצאים?
ומה עושים?
אנטיביוטיקה לקחתי 5 ימים לא עזר
*הממצאים
. סינוסים פרונטליים מאווררים
. המקסילרי פלסי אויר נוזל בשני הסינוס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אומר שיש סינוזיטיס
ד''ר דן גוטמן25/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בסחוס של מיתרי הקולשירי22/03/2010
שלום,
לפני 7 ימים חליתי- יש לי כאב גרון חזק. יש לי גם נזלת ושיעול קלים. היה לי חום ביום הראשון למחלה אך מאז לא היה לי חום.
הלכתי לרופא אף אוזן וגרון והוא אמר לי שיש לי דלקת בסחוס של מיתרי הקול. הוא נתן לי אנטיביוטיקה.
אני בהריון בשבוע 21.
כבר 4 ימים שאני לא ישנה בכלל. בכל פעם שאני נרדמת אני נחנקת ומתעוררת. הדבר לא קורה כשאני ערה.
ניסיתי לישון עם יותר כריות ואפילו בישיבה אך התוצאה היא אותה תוצאה של חנק.
אני נורא מיואשת ולא יודעת מה לעשות....
תודה לכם על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן25/03/2010לא מוכר לי האבחנה של דלקת בסחוס של מיתרי הקול
בהריון התופעה הנפוצה של מה שתיארת היא של רפלוקס שזה מן סוג של צרבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזניים ושחייהאבי סופר22/03/2010
בן 39 יש לי כאבים באוזניים לאור נוזלים, התחושה היא של ריחוף וצלצולים . בעת שחייה יש לי תחושה שהכאב נהיה גרוע יותר, האם זה מוכר? האם לשים אטמי אוזניים בזמן שחייה? אם כן אשמח לקבל המלצה לאטמי אוזניים טובים.
ד''ר דן גוטמן25/03/2010תלוי איזה נוזלים באוזניים יש לך
אם מדובר בנוזלים פנימיים אז אטמים לא ישנו את המצב
לגבי אטמים, האטמים הכי טובים הם על פי מידה במכוני שמיעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף אזן גרוןדברת22/03/2010
היי, יש לי כאבים בגרון קצת עם גירוי כזה, אין לי חום אין שלשולים אין ממש נזלת, אבל האף סתום, האזניים אטומות כבר 3 ימים וכשמדברים לידי חזק זה כואב וכשאני שמה ידיים על האזניים יש לי ואקום וכואב לי.והרגשה כללית של הגוף לא חלשה ממש.. ובדיבור שמים לב לקול החולה. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולכים לרופא יתכן וקיימת דלקת
ד''ר דן גוטמן22/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אוזנייםמאיה21/03/2010
בת 18 בריאה, למעט בעיות שקדים כרוניות מאז ילדותי.
לפני שבוע קיבלתי רפאפן עקב כאב גרון קשה מאוד [אני רגילה לכאבי גרון אך כאב כזה חוויתי לדעתי רק פעם אחת בחיי לפי מה שזכור לי..]. קצת לפני שסימתי את האניביוטיקה לגרון החלו כאבים באוזן. ביומיים הראשונים אוזן כאבה רק כשגעתי בה- ממש נגיעה קלה מסביב לאוזן גרמה לי לכאב רב, וכך נימנעתי מלגעת באוזן. יום לאחר מיכן קמתי בלילה בגלל כאב בלתי נסבל! נראה לי הכאב הכי חזק שחוויתי בחיי!! הכאב היה עם הקרנה ללסת ולפה- לא יכולתי לפתוח את הפה. בנוסף הכאב החמיר בשכיבה -לא יכולתי לשכב במיטה במצב מאוזן,בישיבה הכאב גם כן בלתי נסבל אבל אם אני לא מזיזה את הראש אז יש רגיעה במיקצת. אני כבר יומיים ללא שינה! היום קיבלתי מהרופא מוקסיפן וטיפות אוזניים ואין הקלה במצב!! אופטלגין בקושי עוזר ונורופן מרגיע מעט את הכאב לשעה מקסימום..
הרופא אמר לי לחזור מחר אם יש החמרה בכאב, בינתיים אני מאוד דואגת. האם תסמינים אלה מוכרים ומצביעים על תופעה כלשהי??
תודה על ההתיחסותתתת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן22/03/2010כל כאב עז מצביע על משהוא שקורה ולכן יש להגיע לבדיקת א.א.ג אם אין הטבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)