מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהירון18/04/2010
האם כתוצאה ממתח נפשי רב מאוד, דאגה, לחצים רבים וממושכים ועצבים רבים יכולה להיווצר נפיוות באף???
אם כן, תוך כמה זמן היא אמורה לרדת?? האם זה תוך מספר ימים או מספר שבועות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר עניתי על שאלה זו.
ד''ר אביגיל ארד18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבי פרנק 33/3 ראשון לציוןהירש נתן18/04/2010
שלןם רב מאז היותי ילד בן 13 אני סובל מהצתננויןת כל חצי שנה שמלווה בנזלת צהובה בשעול מאד חזק לפעמים עד כדי חנק עשית כל מיני בדיקות ןלא נמצא שום דבר יש לצין שאני בן63 וככל שאמתבגר יוחר קשה לי אנה תנו לי עצה מה באפשרותי לעשות תרופות לא עוזרות לי עשיתי בדוקת אלרגיה וגפ לא נמצא כלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצטננות
ד''ר אביגיל ארד18/04/2010הצטננות פעמיים בשנה אינה דבר נדיר ולא ידוע לי על דרך למנוע זאת מלבד להתבודד לחלוטין כדי למנוע הדבקה. אני מניחה שלא לפיתרון כזה התכוונת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ, נזלתגלית18/04/2010
שלום ד"ר,
אדם בן 50 יש פוליפ בחלק העליון שחוסם נחיר ימין ויש נזלת כרונית.
יש כמה שאלות שאלות:
1) יש סיכוי שמבצעים ניתוח להסרת פוליפ והוא לא יחזור שוב?
2) האם יש פעולה נתוחית לעצירת נזלת כרונית חמורה?
3) קראתי על צריבת קונכיות האם זה עוצר נזלת?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד''ר אביגיל ארד18/04/2010כאשר יש פוליפ באף יש לבדוק גם את הסינוסים, לרוב על ידי צילומי CT. אם הסינוסים מלאים לא מספיק להוציא את הפוליפ אלא יש להרחיב את פתחי הסינוסים ואז הסיכוי לחזרה של הפוליפ קטן יותר. לא ידוע לי על ניתוח לעצירת נזלת. צריבת קונכיות מאפשרת נשימה טובה יותר דרך האף, אולם אינה מפסיקה נזלת. יש לגשת לבדיקת א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעורק בגרוןאביב18/04/2010
היי
כתוצאה מתנועה מסויימת התחילו לי כאבים בגרון באיזור העורק (במיקום בו בודקים את הדופק). אציין שכבר קרה לי בעבר אך חלף לאחר מספר דקות. בתמטא בכאבים בבליעה וגם בדיבור
האם אליי לפנות לרופא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר אביגיל ארד18/04/2010יתכן שזהו כאב שמקורו בשריר מרכין הראש (סטרנוקלידומסטואיד) שנתפס בתנועה זו. נסה אדויל או מוסקול. אם לא יועיל, גש לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות שקדים חוזרותחריזי אריק18/04/2010
אני בן 35 ועד לפני שנה סבלתימדלקות בשקדים חיידקי פעמיים שלוש בשנה בחודשיים האחרונים זה בה לי שלוש פעמים האים החיידק אחרי טיפול אנטיביוטי נשאר אבלרדום ובגלל זה חוזר שוב ושוב או שבכול פעם זו הידבקות חדשה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות שקדים
ד''ר אביגיל ארד18/04/2010אתה כנראה רגיש לזיהום על ידי סטרפטוקוק, אבל אם השכיחות עלתה, רצוי לבדוק אם אנשים שקרובים אליך כלומר ילדים או בני זוג למשל, נשאים של החיידק ולכן אתה נדבק כל פעם מחדש. הנשאים אינם חולים אולם מדבקים. בעבודה נסה להשתמש בספלים חד פעמיים כדי לא להידבק אם מישהו בעבודה נשא. את הנשאות בודקים על ידי משטח גרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית18/04/2010
מזה תקופה ארוכה אני סובלת מלחץ וגודש בין העיניים לחץ קל מעל הרכות וקושי למקד את הראייה על חפץ זמן ממושך בגלל הלחץ , וכן הרגשת גודש מעט בתחתית העין הנ"ל בצילום רנטגן נמצא שיש לי סינוסיטיס , וטופלתי באנטיביוטיקה שעזרה מעט ולזמן קצר .
עדיין יש לי הרגשת כובד בפנים מעין נוזלים שנעים לפי שינויי התנוחה והלחץ בעיניים נשאר .
ספירת דם תקינה לחלוטין וכך גם בדיקת עיניים מקיפה מאוד שערכו לי נמצאה תקינה לחלוטין - בנוסף אני מטופלת בלמודקס לטיפול באפילפסיה וכבר שנים רבות ( 14 שנים) אין לי התקפים .
איני סובלת מכאבי ראש ואף אני מלאת אנרגיה רק בעיית הלחץ בין העיניים אינה נותנת לי מנוח .
אני בת 34 -
האם בעיות קלות בשיניים או נסיגת חניכיים יכולים להיות קשורים לבעייה ?
כמעט ואין לי נזלת ואם כן היא בגוון לבן . האם עדיין יש לי סינוסיטיס ?
מה עלי לעשות כדי לבדוק ביסודיות מה הבעיה ולטפל בה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלה
אורית18/04/2010בהמשך להודעה קודמת : ביקור אצל הנוירולוג כולל EEG לא הראו שינוי מפעם וכן בדיקה נוירולוגית תקינה . האם ייתכן קשר לתרופה שאני נוטלת או בעיה נוירולוגית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד18/04/2010סינוסיטיס אפשר לאבחן לפי התסמינים פלוס בדיקה אולם אם יש ספק אפשר גם לעשות צילומי סינוסים או מדויק יותר CT של הסינוסים. לפני כן הייתי מוסיפה תרופות להורדת גודש. גשי לרופא א.א.ג. לבדיקה ויעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקות נשימה בשינה בזמן ההריוןniso17/04/2010
שלום אני בהריון בשבוע ה 26 לפני שנכנסתי להריון היתי חושדת שיש לי הפסקות נשימה בשינה כך שאני קמה כל בוקר עם עיפות וכל מני סמפטמים אחרים ( לפנ י ההריון ( כשנכנסתי להריון זה הפך להיות עוד יותר גם עם הרגשה של החנקות בלילה השאלה שלי ומאוד חשוב לי לדעת האם התופעה של הפסקות נשימה בשינה יגרום בעיה או סכנה לעובר שלי?\ האם הוא מקבל קמות החמצן הצריכה גם אם אני לא מקבלת ? האם צריך להתעקש ולעשות עכשיו במהלך ההריון בדיקת שינה ( במעבדות שינה ) ?? מה לעשות בדיוק מדע על הנושא כל מני מאמרים ? אשמח לקבל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד17/04/2010בהריון נוספים לגורמי הסיכון להפסקות הנשימה גם עליה במשקל וגודש באף. כדאי לא לעלות יותר מדי במשקל, לדאוג שהאף יהיה פתוח. להגביה מעט את מראשות המיטה. תחושת החנק בשינה היא לעיתים גם בגלל צרבות. אין מה להתעקש על בדיקת שינה. זה לא יקדם אותך אלא אם את מוכנה להתחבר כבר למכשיר CPAP. לא ציינת אם את בעודף משקל משמעותי ודברים נוספים. חשוב להיבדק על ידי א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקות נשימה
niso18/04/2010אני לא עליתי הרבה במשקל וגם לפני ההריון אני במשקל תקין אין לי עודף משקל
מה מכשיר יכול לעזור לי האים יש בעיה בשימוש ?
האם מזיק לעובר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCPAP
ד''ר אביגיל ארד18/04/2010מכשיר זה מזרים אויר בלחץ חיובי ומונע דום נשימה בשינה. מדובר בשינה עם מסיכה על הפנים ומדחס שדוחס אויר. זה לא מזיק. השאלה רק אם צריך. גשי לרופא א.א.ג ליעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ניתוח פתיחת סינוסיםשלמה17/04/2010
שלום
אני בחור בן 25, עומד לעבור ניתוח ליישור מחיצת האף ו פתיחת סינוסים.
רציתי לדעת ליפני זה כי הרופא המנתח לא ממש משתף אותי בפרטים ושמעתי מאנשים שהניתוח לא מומלץ רק אם המצב קשה מעוד. אם זה מסוכן? ואיך מיתבצע ניתוח פתיחת סינוסים ומה זה בדיוק? מה ההשלכות אחרי שתי הניתוחים אלו?
דבר נוסף, יש לי ציסטה איפושהו בסינוסים מתחת לגבה, וליפני יומיים ניסיתי לשאוף נזלת מתוך האף החוצה באופן חזק והרגשתי מייד כאב באותו מקום של ציסטה ועד היום הכאב נישאר במיוחד כאשר אני מקופף את הראש למטה הכאב נהיה חד מעוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד17/04/2010אם אתה סובל מסינוסיטיס חוזרת או שיש ציסטה החוסמת את פתח הסינוס, כדאי להרחיב את הפתחים בתקווה שזה יועיל בהמשך. ישור המחיצה נועד לנשימה טובה יותר דרך האף. ניתוח הסינוסים אמנם יש בו סיכון כי עובדים באזורים עדינים, אולם אם המנתח בעל ניסיון הסיכון קטן מאד. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעת מוזרהאיילן17/04/2010
אני נמצא כרגע בחול.
לפני כשבוע התחילה לי שפעת שעם הזמן הצטרפו אליהכאבים מוזרים מחוץ לצוואר באיזור שלפי הבנתי נמצאים בלוטות הלימפה. (צד הצוואר מתחת לאוזניים).
האיזור לפי הבנתי אינו נפוח רק כואב. לאחר ארבעה ימים שראיתי שאין שיפור ניגשתי לבית חולים מקומי שנתן לי תרופה בשם:
bronmycin
10 כדורים של 100 מיליגרם
ועשה לי בדיקת דם שיצאה תקינה.
אני סיימתי היום את הכדורים אך אין שיפור לא בשפעת ולא בכאבים בצוואר.
כיצד להמשיך בטיפול?
מה זה יכול להיות , האם הדאגה שלי מוצדקת?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפעת
ד''ר אביגיל ארד17/04/2010שפעת היא מחלה ויראלית. אם התרופה שציינת (לא מוכרת לי) היא אנטיביוטית, לא מפתיע שזה לא הועיל. מה הסימפטומים הנוספים? כאבים בשרירים? כאבי גרון? אם זו שפעת היא תחלוף תוך עשרה ימים עד שבועיים. קח משככי כאבים ושתיה מרובה. אם אין שיפור יש לגשת שוב לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אזהרה ניתוח המחיצה והקונכיות באף!גיל ב.16/04/2010
שלום רב לכולם!
הבוקר כמו כל יום מאז הניתוח שעברתי לפני יותר מ-4 שנים, התעוררתי עם יובש בגרון, בפה ובאף והתסכול הרגיל: "למה עשיתי את הניתוח הזה?!" והחלטתי שהגיע הזמן להזהיר עוד אנשים מפני הניתוח הזה בכמה פורומים.. אני חושב שהרופאים והמנתחים לא מודעים למה שקורה למטופלים אחרי הניתוח! המנתחים שומעים את הדיווח הראשוני שאכן אפשר לנשום טוב יותר, אבל אני לא חושב שהחולים מדווחים לאחר מכן! מתוך אי נעימות, בושה או תסכול!
לא רק שהשיפור בנשימה אחרי הניתוח הינו יחסית קטן, ושמעתי מקרים מאנשים שהאף פשוט שוב נסגר וחזר להציק להם.. אני גם לא חושב ששווה ומצדיק לעבור את הניתוח הבלתי הפיך הזה:
בכל עונת הקיץ, האף יבש באופן תמידי ודורש לחלוח בלתי פוסק.. בכל עונת החורף בגלל שאין הגנה מהקונכיות, האוויר הקר מגיע הישר לגרון. בנוסף לזה, כל זיהום אוויר, ריח של סיגריות וכו' הינו חריף יותר משום שאין הגנה באף! הסרת הקונכיות אומרת פחות נזלת שתפקידה להגן עלינו מפני חידקים וזיהומים! וכאמור, כל בוקר קמים עם אף, גרון ופה יבשים שמתייבשים יותר במשך היום, והצורך לשתות גובר כי הגרון מתייבש יותר מהר.
הרופאים לא מספיק מודעים או מזהירים את החולים מכך!! המנתח שלי רק אמר לי שזה פותח את האף ואנשום טוב יותר! למרות שידעתי בעצמי שיש תפקיד חשוב לקונכיות האף! זאת הסיבה שאסור לנו לעולם להתעלם מהידע האישי שלנו, ולעולם לא להתעלם מתחושת הבטן והאינטואיציה שלנו!
כי אכן היו לי חששות רבות ולבטים לגבי הניתוח הזה.
עוד עצה- לעולם אל תרוצו לעבור ניתוח שתצטרכו לחיות איתו לשארית חייכם! אני צריך לסבול ולהיות מודע לתחושת האף המציקה 24 שעות ביממה!! נכן שהוא הציק לי גם לפני כן, אך מי יודע האם הקונכיות המנופחות, לא היו מתוצאה של אלרגייה או בעייה זמנית שניתנת לתיקון, על ידי רפואה משלימה או חומרים טבעיים אחרים? באותה תקופה גם עברתי בחנות חיות, וזאת עוד אפשרות שלא נילקחה בחשבון. לפי דעתי גם זיהום אוויר של מכוניות, וסיגריות עלול לגרום לתופעה הזאת.
אז אל תרוצו ישר לניתוח בלתי הפיך! כי תתחרטו על זה בדיוק כמוני! והכעס והתסכול הינם גדולים!
לפחות אם אדם אחד יימנע מלעשות ניתוח בזכותי, כבר לפחות משהו טוב אחד יצא מהסבל שאני עברתי ועדיין עובר. אני מאחל לכולכם לדאוג טוב לגוף שלכם ולא לעשות ניתוחים לחינם! לא תמיד הבטחות הרופאים מתגשמות.. ובדרך כלל יש פתרונות אחרים טובים יותר! אני מקווה שתלמדו מהנסיון שלי ושהעצות שלי כאן יביאו למישהו תועלת בעתיד. לקחו לי שנים רק להתגבר על הכעס והתסכול של הטעות שכביכול אני עשיתי.. כי בידי היתה הבחירה.. אבל חוסר ידע וחוסר אמונה בעצמי היתה הסיבה, וחשוב שכולנו נבין זאת, שהאחריות לבריאות של גופנו היא שלנו! ואסור שאף רופא או ידע רפואי יחליף את מה שאנו מאמינים לנכון.. קחו אחריות על עצמכם והיו זהירים במיוחד כלפי ניתוחים!
שיהיו לכם חיים נפלאים ובריאים!
גיל :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי ניתח אותך?
שלמה28/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל הכבוד לך שאתה מזהיר אחרים
עדנה31/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח המחיצה והקונכיות באף! - תגובה
ד''ר דן גוטמן31/05/2011גיל שלום
צר לי לשמוע על תחושותיך
בניתוח כונכיות האף יש להזהר ולחתוך רק חלק קטן מהכונכיה על מנת שרובה ישאר.
אמנם יש אחוז ( קטן ) למזלינו של מנותחים הסובלים כמוך מאותן תחושות, אולם מנותחים רבים חשים בהקלה רבה ושיפור ניכר בנשימה האפית.
כאשר קיים יובש באף לאחר ניתוחים כאלה ואחרים שימוש בתרסיסים שונים יכול להקל על תחושת היובש
בברכת בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול של בני בן ה-6לילך16/04/2010
שלום,
בנינו בן ה-6 סובל בערך כחצי שנה משיעול טורדני שמופיע רק בלילות, לפנות בוקר. לעיתים בשעעות שחוזרות על עצמן (5 בבוקר בדר"כ) השיעול הוא התקפי ובזמן השיעול קשה לו לנשום, הופך לאדום , כחול ובין שיעול לשיעול מתקשה לשאוף אוויר ונראה כאילו סובל מקוצר נשימה. כאשר אנו מגביהים את ראשו עם כרית נוספת השיעול נרגע מהר יותר.
היינו מספר פעמים לאורך התקופה אצל רופא הילדים אך הוא לעיתים לא נתן דבר ולעיתים טיפול תרופתי כמו אריוס...שעזר קצת במהלך הטיפול 7 ימים ומיד כשהיפסקנו השיעול תקף שוב.
מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי פרט נוסף
לילך16/04/2010כשבנינו מתעורר בבוקר במהלך תקופה זו הוא מתעטש המון פעמים ברצף. ומנוזל בחצי השעה הראשונה של ההתעוררות. (אולי יש קשר)
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלרגיה
ד''ר אביגיל ארד17/04/2010התגובה לאריוס פלוס הפרט הזה מרמזים שאולי יש קשר אלרגי. כאמור,להתייעץ עם רופא ריאות ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעול
ד''ר אביגיל ארד17/04/2010כדאי להתייעץ עם רופא ריאות ילדים בשאלה של אסטמה. גם רפלוקס יכול לתת שעול לילי עם ספזם כזה שאת מתארת. נסו להפחית קפאין (שוקולד, שוקו), מזון חומצי כמו הדרים ועגבניות, מזון מטוגן ושמן. לא ללכת לישון מיד אחרי האוכל. להגביה קצת את מראשות המיטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעש חזק באוזן ימיןאיתן15/04/2010
מיזה חודש וחצי יש לי רעש כמו של סיר לחץ בצד ימין
כשאני פותח חזק את הפה הרעש משתנה בהתאם
היתכן שזה מפרק הלסת?
אני סוחב את הרעש כבר מעל חודש וכל שלושה ימים יש לי שקט ליום אחד
כך זה קרה לפחות 5 פעמים ברציפות
הרעש החזק חוזר בשעות הבוקר המוקדמות ואז נשאר כך שלושה ימים
זה מלחיץ ומתסכל
עשיתי בדיקות דם הכל תקין..בדיקת סיטי ראש ואוזניים הכל תקין
אני במתח נוראי לכן נתנו לי כדור מוריד לחץ וחרדה
השאלה שלי למה בדיוק אחרי שלושה ימים הרעש מפסיק לחלוטין ליום שלם
אם זה טינטון אז הוא כל הזמן ..כשאני נוגס באוכל אני מרגיש את הזרם כמו מין הרגשה שהרעש נמצא גם בגרון..היתכן שזה מגיע מהלסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון
ד''ר אביגיל ארד17/04/2010יש לבצע גם בדיקת שמיעה. לעיתים יתכן טינטון שמקורו במפרק הלסת. כדאי להיבדק על ידי פה ולסת. בינתיים לא ללעוס מסטיק, לא להדק שיניים, מזון רך יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, בקשר לניתוח ציסטהעדן15/04/2010
אני בת 19 וחצי וצריכה לעבור ניתוח להורדת ציסטה ברנכיאלית בגרון מצד ימין
בצילום רשום לי כך:
הרקמות הרכות של הצוואר הודגם מבינה ציסטי סגלגל בגודל כ 25*35 מ"מ מתחת לשריר scm הימני בגובה מעל גובה בלוטת התריס.
חוץ מזה בצצילום הכל היה רשום תקין. הניתוח בהרדמה מלאה ואני ממש פוחדת מהסיבוכים...
הצילום הזה לפני כחצי שנה, מאז הציסטה הצטמקה קצת..
מה דעת הרופא\ה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה ברנכיאלית
ד''ר אביגיל ארד17/04/2010ציסטה ברנכיאלית היא משהו שקיים אצלך מאז תקופת העוברות ובשלב כלשהו עוברת דלקת ואז מוצאים אותה. הציסטה קצת הצטמקה,אמנם, אבל בדלקת הבאה היא שוב תגדל ולא יהיה מנוס. אם את בחורה בריאה אין מה לחשוש מסיבוכי ההרדמה. נכון שהם קיימים באחוז מזערי, אבל פחות באנשים בריאים. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הסיכונים?
עדן17/04/2010מה הסיכונים וכמה זמן בערך הניתוח?
מה האחוז הסיכונים לזיהום או סיבוכי הרדמה שיכול לגרום למוות חלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכונים
ד''ר אביגיל ארד18/04/2010סיכוני הרדמה הם זעירים אצל אנשים בריאים. גם הסיכוי לזיהום לא גדול כי הניתוח מבוצע בתנאים סטריליים, כמו כן כיום יש אנטיביוטיקה ואם יש חשד לזיהום נותנים טיפול אנטיביוטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס חוזרדורית15/04/2010
שלום! בני בן ה-7 סובל מגיל 3 מנזלת כרונית בבדיקות אלרגיה לא נמצאה הסיבה לאלרגיה.בשנתיים האחרונות ויותר החל לסבול בתדירות גבוהה מחום, כאבי ראש חזקים ודלקתב סינוסים והרופא ממילץ לו אנטיביטיקה. לאחרונה כמעט כל כ- שלושה חודשים זקוק לאנטיביויקה- אוגמנטין. מאחר ואני סובלת גם מאלרגיה ובעבר מסינוסיטיס כרוני כמעט ולא לקחתי אנטיביוטיקה אךבסוף עברתי ניתוח לניקוי הסינוסים ופוליפים.קניתי את התרופה ונמנעת אך מצד שני חוששת מהשלכות במידה ולא אתן לו.
האם יש לכם עצות כיצד למנוע את ה\דלקות החוזרות?
הרופא לא נתן לי הפנייה לצילום מערות אף האם כדאי להתעקש לפני שאתן לו אוגמנטין?
האם מאחר כי לא נמצאה הסיבה לאלרגיה ייתכן כי מערכת חיסונית נמוכה או אנמיה יכולה לגרום לנזלת כרונית.........................האם יש איזשיהן בדיקות שעלינו לעשות בכדי למצוא את הסיבה לנזלות?
מודה לכם מאוד מאוד- דורית- נ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד17/04/2010סינוסיטיס חוזרת לא כל כך שכיחה בילדים אך בהחלט תיתכן. כמו הרופא שלך אני מעדיפה לא לצלם כל כמה חדשים, בכל זאת יש קרינה, אלא לטפל לפי הקליניקה. אם מדובר ב 4 פעמים בשנה כדאי להתייעץ עם א.א.ג ילדים (יש באיכילוב , בשניידר ועוד...) אולי כולל בדיקה עם סיב אופטי, כדי לשקול אם צריך לעשות משהו יותר דרסטי. בשלב ראשון אני מציעה בעת החמרת הגודש האפי כן לקחת תרופה אנטיהיסטמינית, למשל אריוס, שלא מרדים, כדי להוריד את הגודש, אולי כך אפשר למנוע את סתימת הסינוסים והדלקת. כמו כן שטיפות חוזרות של האף בתרסיס מי מלח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמונה שניההדר14/04/2010
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסים
ד''ר אביגיל ארד17/04/2010הסינוסים המקסילריים אינם מכילים נוזל או ציסטה, יתכן ויש עיבוי רירית קל, אולם לא דלקת חריפה. בכל אופן יש לגשת לרופא המטפל בתור שנקבע. אם הכל תקין יש להמשיך בבירור כאבי הראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)