מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CT מערות פנים - חוו"דדרור21/03/2010
שלום רב,
סובל מסינוסיטיס חוזר ב- 3 חודשים אחרונים,: כאבים של כחודש רצוף עם טיפול אנטיביוטי לא הואיל, רגיעה של שבועיים ושבוע אחרון נוסף בצורה חריפה יותר.
כעת עם דלקת מוגלתית ומטופל עוד שבועיים בזינט.
לפני כן במהלך 4-5 השנים האחרונות - סובל מסינוסיטיס לפחות פעם בשנה, בדר"כ חולף אחרי כשבוע (לרוב עם טיפול אנטיביוטי).
תוצאות CT :
סריקות במנח אקסיאלי ושחזורים לברור סנוסיטיס.
סטית מחיצת האף לשמאל. עיבוי הקונכות התחתונות.
עיבוי רירית פוליפואידי בסיסי הסינוסים המקסילריים, יותר משמאל.
איורור תקין של סינוסים ספנואידליים ותאים אטמואידליים.
ללא חסימה. חוסר התפתחות בסינוסים הפרונטליים, אין הרס גרמי.
ארובות עיניים ופירמידות תקינים.
בהתחשב בנתונים הנ"ל אשמח לחוו"ד לגבי רמת החומרה
והאם לדעתך מצריך ניתוח FESS+SMR+chonchotomy ורמת הדחיפות?
מה העדיפות בניתוח זה לגבי הרדמה- מקומית או מלאה?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן22/03/2010הממצאים ב CT אינם כו חמורים מה גם שאתה לדבריך סובל מארועים של סינוזיטיס רק פעם בשנה. אולם לשם החלטה סופית האם לנתח או שלא יש לבצע בדיקה מדוקדקת גם שלך כולל רינוסקופיה. קשה רק מעל דפי האינטרנט לקבל החלטות רפואיות אחראיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך גבוה של בדיקת Streptolysin 0עידית21/03/2010
שלום רב,
לפני מספר חודשים חוויתי כאבים נודדים במפרקים השונים, לאחר מספר בדיקות הראומטולוג סבר כי לא מדובר בדלקת פרקים אלא בתוצאה של חיידק סטרופטוקוק שכנראה חוויתי ולא טופל. משטחי גרון ספורים שבצעתי בזמן ההוא יצאו שליליים. (מצורפות התוצאות)
מאז הכאבים במפרקים חלפו ולפני כשלושה שבועות חזרו וחלפו.
שוב לפי בדיקות הדם הכל תקין אבל רמת הנוגדנים לסטרפטוקוק גבוהה.
שאלתי היא: האם בוודאות היה לי סטרפטוקוק ואם כן, האם מכיוון שלא טופלתי בזמנו עליי לבצע בדיקות שונות (הבנתי שהחיידק יכול להיות אלים למדי).
ובנוסף מדוע רמת הנוגדנים בדם לא יורדת, האם זה מעיד על משהו?
תודה רבה
עידית
Streptolysin 0 (ASLT) Ab| 15/03/10 |IU/ml |426.9
Streptolysin 0 (ASLT) Ab| 15/10/09 |IU/ml |428.3
treptolysin 0 (ASLT) Ab | 26/08/09 |IU/ml |425
Streptolysin 0 (ASLT) Ab| 20/07/09 |IU/ml |451.9
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן22/03/2010רצוי לקחת משטח גרון על מנת לשלול נשאות לסטרפטוקוק. אם יש עדות במשטח דם רצוי לטפל באנטיביוטיקה עד להכחדתו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדנים לסטרפטוקוק
עידית24/03/2010שלום,
במשטחים קודמים שבוצעו התוצאה היתה תמיד שלילית.
מה זה אומר?
תודה
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אומר שהזיהום האחרון היה מסטרפטקו
ד''ר דן גוטמן25/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה כלליתאלון21/03/2010
יש לי שאלה כללית שמפריעה לי. בשינה, לרוב, מעברי הנשימה באף חסומים בכמה אחוזים, נאמר 20. עכשיו, ביוםיום אני צורך די הרבה אויר, לא יודע למה זה קשור. האם יש דרך שאוכל להגדיל את כמות האויר הנכנסת בשינה? נאמר לי בעבר שאני נושם דרך הפה, אך זה לא הגיוני שכל פעם זה ככה, הלשון נצמדת לחך העליון הרי והפה ננעל בשינה ובקושי אני מצליח לפתוח אותו שאני מתעורר, אז בטח בשינה.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן22/03/2010צריך לבצע בדיקת א.א.ג ולראות היכן החסימה יתכן ומהאף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחנק בגרוןשרון21/03/2010
שלום,
אני בהריון, שבוע 35. לפני שבועיים התחילתי להרגיש מדי פעם שמשהו מתכווץ בגרון ובשניה שזה קורה זה גם עוצר לי את הנשימה. זה מרגיש כאילו מדי פעם באחת מהפעימות של הדופק, בפעימה עצמה הצינור בגרון מתכווץ. בשבועיים האחרונים זה קרה מסםר פעמים, בהתחלה נמשך כמה דקות, אבל בימים האחרונים זה נמשך כמה שעות. במחלקת יולדות לא ידעו לומר בדיוק במה מדובר, אבל הציעו לי לנסות לקחת משהו נגד צרבת. הם אמרו שאין לי את התסמינים של צרבת, אבל לפעמים יכול להיות רק מחנק ללא סימנים אחרים. אני חייבת לציין כי לא מדובר בתחושה של גוש שתקוע בגרון, אלא מן התכווצות לשניה. כל כמה נשימות רגילות פתאום משהו מתכווץ בגרון לרגע.
מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן22/03/2010בתופעה הזו כן מיוחסת לרפלוקס שזה עליית מיצי קיבה השכיחה בהריון. לעיתים הדבר קשור גם למצבי לחץ
אם לא חולף יש להגיע לבדיקת א.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע בשקדפירחי20/03/2010
שלום וברכה!
יש לי מעט לובן על השקד וכאב חד כאשר אני בולעת\נוגעת בו עם הלשון.
חוצמזה הוא גורם לי לגירוי וגירוד בחך.
אין לי חום\כאבים אחרים\כאבים בגרון\תחושה כללית רעה.
לפני חצי שנה פניתי עם אותה בעיה לרופא משפחה,בטוחה שזו דלקת, והוא אמר לי שיש לי פצע על השקד והמליץ לי מקסימום למרוח עליו 'אפטהגון' ולחכות שיעבור.
העניין נמשך כבר יומיים וממש מציק לי! יש עוד משהו לעשות בנידון?
והמלצה ממה להימנע כדי שהעניין לא יחזור שנית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן22/03/2010זה ממש לא דלקת מדובר על אוכל שנתקע באחד מהחריצים בשקד וגורם לתחושת גוף זר שתקוע. התופעה הזו נפוצה ואין הרבה מה לעשות אלא לכרות קטי מהשקד " לשייף| את שטח הפנים. את זה עושים רק במיקרים קיצוניים שמפריע מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אףג20/03/2010
שלום רב!
לגבי ניתוח אף שעוזרים לדיבר מהאף: האם בניתוחים אלה יש צורך בהרדמה כללית ובאישפוז?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן22/03/2010או הרדמה כללית או הרדמה מקומית. לגבי האשפוז תלוי בסוג הניתוח ובהקיפו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליקס (פירסינג באוזן)אודי20/03/2010
האם יש סכנה כלשהיא בעשיית עגיל הליקס בחלק העליון החיצוני של האוזן, וזאת בהתייחס לעשיית עגיל בתנוך (לוב)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן יש סכנה של זיהומים
ד''ר דן גוטמן22/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לשלילת אבסס בגרוןדנה19/03/2010
היי, כבר שלושה ימים שיש לי כאבי גרון מטורפים, כך שלא מסוגלת בקושי לבלוע רוק ולא יכולה לאכול כבר שלושה ימים מלבד לשתות תה, ביומיים האחרונים זה לווה גם בחום גבוה של 39.9 שכל פעם ירד קצת ושוב עלה.
יד לי נקודות לבנות על השקדים והגרון כואב אפילו שאני רק נושמת שלא לדבר על כך שבקושי יכולה לדבר.
רופא המשפחה נתן לי עכשיו הפניה למיון לשלילת אבסס בשקד ימין.
אני חוששת מאוד ללכת למיון .מה הפרוצדורה אם אכן מאבחנים זאת ואיך מתבצעת הבדיקה הנ"ל.
תודה מראש,דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן22/03/2010יש להבדק ע"י א.א.ג בשניה ניתן לומר אם יש אבסס או שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספנואידאטי19/03/2010
בבדיקת סי.טי התגלה אצל אימי הממצא: "ספנואיד מובלט עם דפנות מעובים", המליצו לה לנתח.
רציתי לשאול: מה משמעות הממצא?
האם הניתוח הוא דרך האף או הראש?
אימי אישה מבוגרת מאוד וסובלת מבעיות לב, מה מידת הכדאיות והסיכון לניתוח כזה?
תודה מראש, אטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן22/03/2010הניתוח הוא דרך האף אולם לא ברור לי עדיין מדוע צריך לנתח?
רק בשל ספנואיד מובלט לא עושים ניתוחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיסשואלת19/03/2010
בעקבות כאבים בסינוסים בשבוע האחרון לאחר התקררות הופנתי לסי טי ותוצאותיו:
הנאזופרינקס תקין.
מחית האף מרכזית.
עכירות ממלאה את הסינוס המקסילרי מימין.
עיבוי רירית היקפי בסינוס המקסילרי משמאל.
עכירות בתאים האתמואידלים.
עיבוי רירית בסינוסים ספנואידלים ובסינוס פרונטלי שמאלי.
סינוס פרונטלי ימני קטן.
יש לציין שאני סובלת גם מנזלת אלרגית
מה פירוש התוצאות? האם יתכן כי יש לי פוליפים בסינוסים (לדברי הרופא לפני קבלת התוצאות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן22/03/2010כן על פי תוצאות ה CT מדובר בסינוסיטיס כרוני וניתוח הקרוי FESS יכול לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטה באףעמית19/03/2010
אני בת 14 אני שמה אצבע בפה ונוגעת באף .
כתוצאה מכך נוצרה לי בליטה על האף.
האם הבליטה יכולה להעלם ואיך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשןבה
ד''ר דן גוטמן22/03/2010אני ממש לא יודע מה לומר? איזה בליטה? היכן? מה משמעותה? ללא בדיקה קשה לומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה למצוא תרגום ללא הצלחהליהי18/03/2010
שלום, אני מנסה למצא תרגום למילים הבאות אשמח אם תצליחו לתרגם
eustachian- tonsils בשפה אחרת tubal- tonsil
וגם-
Hasopharyngeal
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה TTH?
ליהי18/03/2010האם TTH היא מחלה בפני עצמה עם תסמינים זהים לשקד שלישי מוגדל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשןבה
ד''ר דן גוטמן22/03/2010למילה הראשונה- הכוונה לריקמת אדנואיד או שקד שלישי
המילה השניה כתובה עם שגיעת כתיב ככל הנראה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות אוזניים+שקדיםיעל18/03/2010
שלום,
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי. עשתה ניתוח אנדנואיד+כפתורים לפני כשנה. כעת,לאחר שנפלו הכפתורים, יש לה שוב דלקות אוזניים חוזרות. והתווסף לכך התנפחות שקדים משמעותית שמקשה עליה לישון+הפסקות נשימה.
התנפחות השקדים שלה הופיעה בסמוך מאוד לחיסון שעשתה בטיפת חלב (חיסון של גיל שנתיים וחצי) וכן בסמוך למחלת פה וטלפיים שהיה לה. האם זה קשור?
האם יש קשר בין דלקות אוזניים לשקדים נפוחים?
האם אנטיביוטיקה לדלקת אוזניים מסייעת בהורדת נפיחות השקדים?
ד''ר דן גוטמן22/03/2010אם חזרו הדלקות אוזניים לאחר נפילת הכפתורים יש לשקול מחדש את הצורך בביצוע שוב ניתוח.
לגבי השקדים- קשה לי לומר ללא בדיקה אבל אם קיימת הגדלה ניכרת של השקדים יש לשקול הסרתם.
בכל אופן יש להגיע לבדיקת א.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגרסיה לאחר ניתוח אדונאידקרן17/03/2010
שלום רב,
בתי בת ה-5 עברה באוגוסט האחרון ניתוח להסרת אדנואיד. זאת, בעקבות זמן ממשוך של חוסר יכולת נשימה בשינה, הפסקות נשימה, דיבור "מאנפף" ופה פתוח רוב הזמן. הוחלט אז שלא להסיר השרדים מאח ולא היו מוגדלים באופן חריג (הרופא העריך את גודלם כ-2 מתוך 4)
מיד לאחר הניתוח חל שיפור משמעותי מאוד באיכות השינה שלה, מס' הפעמים שהילדה היתה חולה ירד משמעותית והיא אף העלתה במשקל כ-3.5 ק"ג ב-4 חודשים.
בחודש האחרון, לאחר הצטננות לא חריפה במיוחד שוב חזרו "נחירות" בשינה, מתקשה לנשום עם האף בשינה, השינה רועשת מאוד. הסתכלתי בפה - השקדים מוגדלים מאוד (ואף נושקים כשהיא אומרת אאאאאאא), אבל לא אדומים.
בבוקר, כשהיא מתעוררת, נחיר אחד סתום לחלוטין, אך משתחרר מאוחר יותר. במהלך היום הילדה ערנית, אין סימני צינון או נזלת כלשהם, שומרת על פה סגור ולא נראה כי מתקשה בנשימה.
אודה לך אם תוכל לחוות את דעתך כיצד ניתן לסייע לה (אולי טיפות אף כלשהן או טיפול אחר) והאם מוכרת תופעה של גדילה מחדושת של אדנואיד זמן קצר כ"כ אחרי הניתוח (קצת מעל חצי שנה).
בתודה מראש וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנואידים
ד''ר אביגיל ארד01/04/2010לא שכיח שאדנואידים גדלים כל כך מהר, אבל אם השקדים מאד נפוחים יתכן שיש גם נפיחות מסויימת של שארית אדנואידים. האם נלקח משטח גרון? אולי יש דלקת, גם דברים כאלה כבר ראיתי שילדים התחילו פתאום לנחור נורא והסתבר שיש סטרפ. בגרון ללא חום או כאבים. שווה לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבלה באףעינת17/03/2010
לפני 9 ימים קבל בן זוגי מכה חזקה בחלקו הימני של האף.
בימים הראשונים היה פצע בצד ימין ונפיחות בשני צידי האף בעיקר בצדו השמאלי. כעבור יומיים נבדק על ידי א.א.ג. שלחץ משני צידי האף ולטענתו יישר תזוזה קלה. בצילום רנטגן לא נראה שבר.
מאחר שה"נפיחות"/ בליטה בצד שמאל לא חלפה פנה שוב לא.א.ג. כ-6 ימים לאחר המקרה ובהתייעצות של מס' רופאים כולל השוואה לתמונות עבר הוחלט לא לבצע התערבות ליישור.
נכון להיום עדין קימת בליטה בצידו השמאלי של האף(הצד שלא נפגע ישירות).עם הפעלת לחץ היא נעלמת ושוב חוזרת.
שאלתי:
א. מה זו ה"בליטה" הזו? עדין נפיחות? מתי עשויה לחלוף?
ב. יתכן שקיים שבר שלא נראה בצילום?
ג. מה ניתן/צריך לעשות בשלב זה מבחינת הטיפול?
מטריד אותי שהאף ישאר כך...
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף
ד''ר אביגיל ארד01/04/2010על שאלה כזו ניתן לענות רק אחרי שבודקים את האף. לעיתים לא נראה שבר בצילום. לעיתים יש נפיחות וכאבים גם ללא שבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)