פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם התרופות גורמות לקושי בבליעת רוק?
    א. כהן
    04/10/2008

אבי בן 75. לפני 11 שנה - סרטן בגרון שהחלים ממנו לאחר כריתה. מזה שנה וחצי סובל מגידול סרטני עם גרורות בצלעות ולפני כחודשיים - גרורות גם במוח הקטן. קיבל 10 הקרנות ולאחר כחודש החל לקבל שוב כימותרפיה ו- ארדיה. מצבו הפיזיולוגי הדרדר במהירות בחודש האחרון, מאדם עצמאי לחלוטין הוא הפך לסיעודי חלקי. משתמש בחמצן, אינהלציות, משאף, סטרואידים ועוד תרופות. בימים האחרונים הוא מתלונן על קושי בבליעת רוק (מים הוא יכול לבלוע). האם ייתכן כי התרופות גורמות לתופעה הזו או מה יכולה להיות הסיבה? ומה ניתן לעשות על מנת לאפשר לו לבלוע בקלות?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קושי בבליעה

ד''ר אביגיל ארד
    07/10/2008

מצטערת לשמוע על מצבו הקשה. קושי בבליעה יכול לנבוע הן מבעיה מקומית כגון גידול החוסם מקומית (לא כתבת היכן הגידול הסרטני. האם מדובר בגרורות מהגידול שהיה בגרון או גידול חדש), או פגיעה עיצבית למשל פגיעה בעצב המעצבב את אזור הגרון ומיתרי הקול, למשל בגלל גרורה או חדירה של הגידול, או שבעית הבליעה עקב הגרורות במח. ממליצה להגיע לבדיקת א.א.ג המומחה בבעיות בליעה. יש בדיקת בליעה שניתן לבצע על ידי הסתכלות לגרון באמצעות סיב אופטי ובאותו זמן מתן מזון מסוגים שונים צבוע בצבע מאכל.בדיקה זו נקראת FEES.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטביוטיקה שהופסקה האם לקחת שוב?
    ils
    04/10/2008

שלום לפני עשרה ימים התחלתי להרגיש רע עם חום שלא ירד ןכאב גרון שהלך והתחזק. ביום ראשון לפני החג הייתי אצל רופאה שנתנה לי מוקיסיפן ל10 ימים ושלחהלמשטח גרון. אמרה שאם הוא יהיה שלילי אוכל להפסיק לקחת את האנטיביוטיקה. המשטח חזר ללא ממצא פתלוגי והפסקתי לקחת אנטיביוטיקה ביום חמישי לאחר חמישה ימים. כיום לאחר ההפסקה חזר לי כאב הגרון (כרגע לא חזק במיוחד) האם לחזור לאנטיביוטיקה? תודה

הוספת תגובה

• לא

ד''ר אביגיל ארד
    04/10/2008

אלא אם כן החום עולה ובבדיקת הרופא יש תפליטים על השקדים ועדות קלינית להימצאות חיידק הסטרפטוקוק. בינתיים ניתן להסתפק בלגרגר מי מלח ולקחת כדורי מציצה לשיכוך הכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

ils
    04/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים
    רבקי
    02/10/2008

לפני כחצי שנה לערך גיליתי בעיה בשמיעה לבני בן ה4.5, התייעצנו עם א.א.ג והרופאה אמרה לעשות צילום ובדיקת שמיעה במכון. הבדיקה העלתה שיש לו נוזלים באוזניים ובמכון שמיעה גילו שיש לו ירידה משמעותית בשמיעה(כך לפחות נאמר לנו שזה משהוא כמו שמיעה של 50... - לא מבינה בזה הרבה) בכל מקרה היא המליצה לנו על ניתוח כפתורים. רציתי לשאול בבקשה: האם זה יועיל? עשיתי לו טיפול בנרות הופי ויוצא מהאוזן ממש גושים של פקקים, האם כדאי להמשיך? האם נכון לנסות להשתמש במכשיר האייר פופר? תודה על העזרה ושנה טובה ומתוקה!

לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים באוזניים

הוספת תגובה

• נוזלים באזניים.

ד''ר אביגיל ארד
    02/10/2008

סף שמיעה של 50 דציבל אכן נמוך מאד ופוגע מאד מאד באיכות החיים של הילד. אם הירידה הולכתית, כלומר נגרמה כולה על ידי הנוזלים, השיפור בשמיעה בעת הכנסת כפתורים הוא מיידי. כדאי לשלב זאת בכריתת אדנואידים אם הם מוגדלים. אחרי הניתוח יש לחזור על בדיקת השמיעה לוודא שאין מרכיב עיצבי. אירפופר יכול לפעמים לעזור, השאלה היא אם את רוצה לחכות את ששת השבועות שנדרשים לטיפול הראשוני באירפופר. עם שמיעה כזו לא הייתי מחכה יותר מדי. נרות הופי מועילים לניקוי שעווה, אך מנסיוני לא כל כך מועילים לנוזלים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון
    מ
    01/10/2008

שלום ד'ר דן. אני בן 16.8 ולפני שבועיים חזרתי ממשחק כדורגל ובאותו לילה התחלתי לשמוע ציפצופים באוזניי. בקרוב אני אהיה בבדיקת שמיעה ובנתיים הצפצופים ממשיכים. אין ספק שהתרגלתי אליהם ואני אפילו יושן די טוב. הבעיה היא ששמתי לב מאתמול שאני שומע קליקים\צרצורים באוזן ימין זה בא ועוזב בא ועוזב .. עד שהרגשתי שאני יכול להתעלם מהטינטון פתאום זה הגיע ואני מרגיש מיואש ופוחד שזה יימשך כי מזה אני לא יוכל כבר להתעלם. מה אתה יכול לייעץ לי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טינטון

הוספת תגובה

• טינטון

ד''ר אביגיל ארד
    02/10/2008

אכן, טינטון הוא מיטרד רציני. אם הוא מפריע לך להרדם נסה לישון עם אוזניה עם מוסיקה שקטה. הקפד לא להחשף לרעש חזק. אחרי בדיקת השמיעה ניתן יהיה לייעץ לך אם אפשר לעשות משהו ו\או אם צריך בדיקות נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה במפרק הלסת+ירידה בשמיעה
    ענבר
    30/09/2008

שלום, לאחרונה אובחנו אצלי 2 בעיות: 1. בעיה במפרק הלסת / שרירי הלעיסה עקב תופעת הידוק שיניים בלילה ולעיסת מסטיקים ברמה גבוהה.(אני מתחילה כרגע טיפול בסד לילה ופזיוטרפיה). 2. ירידה קלה בשמיעה בשתי האוזניים - הלכתי למכון שמיעה ועל פי הממצאים נמצא ליקוי הובלתי קל בתדרים הנמוכים. אציין שבתקופה זו אני גם חשה בגירודים עזים באוזניים ולעיתים אף כאבי אוזניים והרגשה של לחץ באוזניים. רציתי לדעת האם יכול להיות קשר בין 2 המחלות? האם ירידה בשמיעה יכולה לנבוע מבעיה במפרק הלסת? תודה מראש וחג שמח...

הוספת תגובה

• שמיעה

ד''ר אביגיל ארד
    02/10/2008

בדרך כלל אין קשר בין שני הדברים. תחושת לחץ אכן אופיינית לבעיית מפרק הלסת, אבל ירידה בשמיעה לא ממש. צריך לראות אם הירידה בשמיעה היא אכן משמעותית ואם ניקוי אזניים או הורדת גודש באף לא יביאו לפיתרון הבעיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרדניזון
    שישי
    29/09/2008

שלום אני בת34 לפני כשלושה שבועות הייתי מקוררת מאוד וזה התפתח לדלקת באוזן שמאל טופלתי באנטיביוטיקה בשם רוליד ל 10 ימים. הכאבים חלפו ולדברי הרופא (משפחה) גם הדלקת החלימה אך עדיין אני מרגישה שאוזן שמאל סתומה. הייתי אצל רופא א.א.ג שהפנה אותי דחוף לבדיקת שמיעה, היום עשיתי בדיקת שמיעה שהראתה ירידה קלה בשמיעה בטונים הגבוהים. הייתי שוב אצל רופא א,א,ג והוא רשם לי כדורים בשם פרדניזון למשך שבועיים בהתחלה במנון של 60 מ"ג לחמישה ימים אחרי זה 40 מ"ג לעוד 3 ימים אחרי זה 30 מ"ג לעוד 3 ימים אחרי זה 10 מ"ג לעוד שלושה ימים ולבסוף 5מ"ג לעוד יומים מאחר ואני מניקה נתן לי הוראה חד משמעית להפסיק להניק התינוקת בת 11 חודשים. השאלה: מעבר לכך שאני צריכה להפסיק להניק שבמקרה זה אני מוכנה לכך גם בגלל גילה של התינוקת וגם זה היה התיכנון בערך אני חוששת מתופעות הלואי שיש בהסטרואידים. כגון: אולקוס לחץ דם סכרת השמנת יתר ועוד בטוח אתם יודעים. מה הסיכוי שאני יסבול מתופעות אלו במינונים שאני אמורה לקחת. ואם במקרה ויש תופעת לואי האם היא פוסקת וחוזרת לקדמותה עם סיום הטיפול. הרופא ציין שלא בטוח שזה יעזור האם שווה להסתכן בכל האמור ולקחת את הטיפול למרות שאין 100% הצלחה. אני לוקחת ויטמין C לחיזוק מערכת החיסון האם אפשר להמשיך ולקחת אני יודעת שסטרואידים מחלישים את מערכת החיסון דבר שלא יטיב עימי מאחר שדווקא לאחרונה חשבתי שאני צריכה חיזוק במערכת החיסון. תודה על תשובתכם חג שמח ושנה טובה ובריאה לכולם שישי

לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון

הוספת תגובה

• נוזלים

ד''ר אביגיל ארד
    02/10/2008

אם מדובר בירידה פתאומית בשמיעה שהיא עיצבית, הטיפול המומלץ הוא סטרואידים. במינונים אלו, כאשה צעירה ובריאה, לא תפתחי תופעות לוואי מוגזמות. יש להבדיל זאת מירידה בשמיעה על רקע נוזל באוזן תיכונה, שאופייני עד אפילו 6 שבועות אחרי דלקת באוזן. במקרה כזה אפשר לטפל בפרדניזון אבל לא חובה. אפשר מורידי גודש מקומיים לאף, קצת סינופד והרבה סבלנות. בלי לראות את בדיקת השמיעה שלך במדוייק לא אוכל להגיב. אולי תנסי לסרוק לי אותה כדי שאוכל לייעץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובחנה אצלי בעיית טונסילוליט
    דרור
    29/09/2008

השקד השמאלי שלי נפוח כבר חודש, נראה ממש כמו גולה בגרון.
    אובחנה אצלי בעיית טונסילוליט, ואכן מדי פעם יוצאות חתיכות קטנות, משני הצדדים.
    האם יכול להיות שהשקד נפוח כתוצאה מהטונסילוליט או שזה מוגזם?

הוספת תגובה

• שקד

ד''ר אביגיל ארד
    02/10/2008

שקד יכול להיות נפוח מטונסילוליט. אם הוא מאד גדול ומלא. גש לרופא שינסה לנקות לך את השקד ואחר כך חכה כשבוע לוודא שהנפיחות ירדה. אם לא חלפה כדאי לבדוק שנית אם אכן זו הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה גרון
    מנחם
    28/09/2008

אני בין שישים מזה ארבעה ימים יש לי צרידות עד שאיבדתי את הקול כמו כן מרגיש גירוד וזה גורם לי להישתעל איך אפשר להיתפטר מזה כמו כן הייתי אצל רופא משפחה ולא מצא שום דבר ביקשתי שיעשה לי משטח גרון אמר לא צריך.

לקביעת תור
    סגירה
    מקרה גרון

הוספת תגובה

• יש לפנות לרופא א.א.ג לטיפול

ד''ר דן גוטמן
    28/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקד נפוח
    דרור
    28/09/2008

השקד השמאלי שלי נפוח כבר חודש, נראה ממש כמו גולה בגרון. אובחנה אצלי בעיית טונסילוליט, ואכן מדי פעם יוצאות חתיכות קטנות, משני הצדדים. האם יכול להיות שהשקד נפוח כתוצאה מהטונסילוליט או שזה מוגזם?

לקביעת תור
    סגירה
    שקד נפוח

הוספת תגובה

• ככל הנראה קיימת דלקת כלשהיא שם

ד''ר דן גוטמן
    28/09/2008

יש לגשת לבדיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפןל בנחירות
    אשר
    27/09/2008

שלום למומחים. יש לי כמה שאלות בנושא נחירות 1. האם נתן לקבוע מהו הגורם העיקרי לנחירות אצל אדם מסוים ע"י בדיקות כמו בדיקה חזותית, מעבדת שינה וכו'? 2. האם יש ניתוח/טיפול שמטפל ברב הגורמים בבת אחת(כמו ענבל, שקדים,כיך וכו")? תודה מראש אבי

לקביעת תור
    סגירה
    טיפןל בנחירות

הוספת תגובה

• נחירות

ד''ר דן גוטמן
    28/09/2008

התשובה היא כן ולשם כך יש לבצע בדיקה מקיפה א.א.ג על פי זה ניתן להתאים ניתוח או לקבוע שניתוח לא יעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסיטיס-קצת מבולבל
    daten
    26/09/2008

שלום רב, אני בן 30, בריא בדרך כלל, לפני כחודש התחיל וממשיך כאב גרון בזמן פיהוק,הקול שלי הופך לעיתים לעמום, כאב קל הולך ובא באוזניים, הנשימה דרך האף חלקה יחסית, מצבי הוא ללא נזלת או ליחה כלל, יובש לסירוגין בחלל הפה,שיעול יבש קל, וכאב קל שהחל מעל ארובת העין, ובמקביל ישנם בלוטות לימפה נפוחות במעט. בתחילה היה חשד לסטרפטוקוקוס, משטח גרון העלה כי היה לי NON GROUP A, ומשטח שנעשה לפני 5 ימים לא העלה כלל ממצאים. במקביל, צילום לפני מספר ימים הראה כי יש לי: עירפול כמעט שלם בסינוס מקסילרי שמאל והתעברות רירית היקפית בסינוס מקסילרי ימני. האבחנה היא: SINUSITIS ACUTE חודש אני נמצא כבר בטיפול אנטיביוטי ללא שינוי במצבי: בתחילה אוגמנטין וזינת ולאחר מכן בדאלאצין כדורים ותוך ורידי. רופא א.א.ג. המליץ מייד על בדיקת CT ושטיפת סינוסים, בעוד רופא אחר המליץ להפסיק מיידית את האנטיביוטיקה (כך אני עושה החל מהיום) ולהמתין, יש סיכוי טוב, שזה יעבור מעצמו. אני הולך על הגירסה האופטימית, ועם זאת הייתי מאוד מעוניין בעצתך והמלצתך, האם ישנה איזושהי דרך נוספת לטיפול? מה ההשלכות של אם ואצטרך לבצע שטיפה? רב תודות מראש על תשובתך, ושנה טובה ובריאה לכל.

לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס-קצת מבולבל

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    28/09/2008

לגבי שטיפת סינוסים אנחנו בבלינסון כבר לא עושים את זה. זה טיפול קצת מיושן לדעתי אם כי לעיתים יעיל. מה שצריך זה לבצע CT שם ניתן לראות הכול ולהחליט על הטיפול המתאים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבר באף
    ליאת ל וי
    25/09/2008

שלום אתמול קיבלתי בעיטה חזקה באף באימון קפוארה לאחר דימום ארוך ומאסיבי הגעתי לחדר מיון ונאמר לי שיש לי שבר באף ללא תזוזה ושאין משהו שצריך לעשות האף נפוח במקום המכה (קידמת האף בשליש העליון) התקשתי לישון מכאבים בכל האיזור כולל סביב העינים ועדיין יש נפיחות וכל לעיסה באכילה או צחוק או שיעול גורם לכאב האם יש משהו שצריך לעשות שיכול להקל או שצריך לעשות בכדי לטפל חוץ מאשר משככי כאבים? בתודה מראש ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    שבר באף

הוספת תגובה

• משככי כאבים זה הטיפול למספר ימים

ד''ר דן גוטמן
    28/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגנה לאוזניים
    אילי
    24/09/2008

מה מומלץ לשים באוזן בזמן חשיפה לרעש{בארועים למשל}?האם הפקקים לא דוחפים את השעווה פנימה?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הגנה לאוזניים

הוספת תגובה

• הגנה מרעש מזיק

ד''ר דן גוטמן
    28/09/2008

יש לשים אטמי אוזניים שלא אמורים לדחוף שום שעווה פנימה אם אין פקקי שעווה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גודש באף וקונכיות היפרטרופיות
    פבל
    24/09/2008

שלום רב. ממצאים של הבדיקה: המבנה הגרמי של עמות הפנים תקין. מודגם איוורור תקין של מערות הפנים. ה-OMC פתוח דו"צ. מחיצת האף נוטה לימין. קונחה בולוזה דו"צ,גדולה יותר משמאל. קונכות האף היפרטרופות עם עיבוי רירית משמאל והצרות יחסית של חלל האף מצד זה. מבנה הנאזופרינקס תקין. סיכום :ללא עדות לסינוסיטיס חריפה או חרונית. לפי מה שאני ראיתי ב CT זה שבחללי הסינוס מצד שמאל הכל נקי ובצד ימין עדיין יש זיהומים בסינוס פרונטלי ומקסילרי ועוד כל מיני חללים שהם רקים בצד השמאלי ומזוהמים בצד הימני.וכן קונכיה תחתונה ואמצעית גדולות בצד השמאלי ו המחיצה ממש נוגעת בקונכיה האמצעית בצד ימין.וגם לגבי עדות לסינוס חריפה או חרונית אני לא יודע עד כמה זה מדויק, הרי התרסיסים שאני משתמש בהם כרגע יבשו לי את רוב הנוזלים ואני ברגיש את זה כי הרגישות והגודש פחטו קצת. לפי מה שאני מבין זה שבגלל שבר שהיה לי מחיצת האף נוטה לצד ימין וגורמת לקשי נשימה וניקוז נוזלים פחות טוב בצד זה.הדבר כל הזמן גורם לצבירת נוזלים ורגישות בצד זה.הקונכיות בצד שמאל גדולות כי צעד הזה עושה את רב העבודה. מאוד אשמח לדעת מה דעתך על מה שכתבתי. האם אני צריך התערבות כירורגית כמו יישור מחיצה, הקטנת הקונכיות ?

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    28/09/2008

לדעתי ניתוח יכול להועיל אולם לא רק ישור המחיצה והקטנת הכונכיות גם ניתוח מוגבל אנדוסקופי של הסינוסים יכול להועיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על שאיבה ולא על שטיפה
    אילי
    23/09/2008

שאלתי טרם נענתה :האם יכולה להיות סחרחורת משאיבת שעווה?אם כן ,למה?תודה רבה

הוספת תגובה

• בטח, פעולת השאיבה גורמת לסחרחורת

ד''ר דן גוטמן
    28/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה