מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטרייה בלשון?לימור23/09/2008
שלום רב, בימים האחרונים אני מרגישה אי נוחות בפנים הלשון, כאילו שנדבק שומשום. אני מרגישה גם צורך לגרד את הלשון והגרון. הסתכלתי במראה וראיתי שעל החלק הפנימי של הלשון יש שכבה בצבע אפור/חום בהיר. האם זו פטריה? עליי לציין כי אני קצת מצוננת ביומיים האחרונים, כמו כן, סובלת משלשולים מזה חודש וחצי (במעקב אצל גסטרולוג). האם יכול להיות קשר בין השלשולים ללשון? האם זו יכולה להיות פטריה בלשון? תודה. לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן28/09/2008זה יכול להיות ממצב של חוסר שתיה והתיבשות אבל ללא בדיקה לא ניתן לומר באופן רציני מה יש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה על מיתרי הקולמאיה23/09/2008
בני בן ה 2.5 צרוד מלידה. אתמול אובחנה אצלו ציסטה על מיתרי הקול. הרופא אמר שהטיפול הינו ניתוח כירוגי להסרה. מה הסיכונים אם נחליט לדחות את הניתוח לגיל בוגר יותר? ומה הגיל המועדף על ביצוע ניתוח כזה שכן מדובר בהרדמה מלאה. מה הסיכוי שלאחר הניתוח הציסטה תחזור? שמעתי שממולץ לא לדבר לאחר הניתוח במשך 7-14 ימים איך אפשר לדרוש דבר כזה מילד בן 2.5? אודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן28/09/2008אני לא צפיתי במיתר ואל יודע את גודל הציסטה אולם אם מדובר בציסטה כזו שממש מפריעה לדיבור אז מקובל להוציאה ואם הדיבור אינו נפגש אז כדאי לדחות את זה לכשיגדל יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרון ואנטיביוטיקהנתנאלה23/09/2008
לפני יומיים הייתי אצל רופא המשפחה שלי, לאחר שסבלתי כל סוף השבוע מכאבי גרון, שיעול ואף הוא עשה לי משטח גרון, לאחר שראה קצת מוגלה, נתן לי אנטיביוטיקה- רפאפן וביקש שאתקשר אליו ביום רביעי לבירור התוצאות ולבירור האם עלי להמשיך לקחת את הכדורים. התוצאה יצאה שלילית(את התוצאות ראיתי דרך האינטרנט), התקשרתי לרופא שלי, וענתה המזכירה, היא שאלה את הרופא והוא אמר לי להפסיק לקחת את האנטיביוטיקה, מכיוון שאין חיידק שאלתי אליך, היא, האם לא מומלץ לסיים טיפול אנטיביוטי בכל מקרה? שנים על גבי שנים לימדו אותי שטיפול אנטיביוטי לא עוצרים באמצע, גם אם משתפר המצב. האם להמשיך לקחת את הכדורים? או להשמע לרופא ולהפסיק? אשמח לתגובתך. נתנאלה
ד''ר דן גוטמן28/09/2008לעיתים זה נוהל מקובל שלוקחים אנטיביוטיקה עד שהתשובה של המשטח מגיעה ואם שליי זאת אומרת שיתכן ומדובר הזיהום יראלי, מפסיקים לטול את האנטיביוטיקה כי אין טעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת חנק וקושי בבליעת רוקיואב23/09/2008
בן 45, מזה מספר חודשים אני סובל מהתופעה. מרגיש כאילו משהו נוזל בגרון ומנסה לבלוע כל הזמן. לפעמים פשוט לא מצליח לבלוע ומרגיש חנק. תחושה מפחידה למדי. קושי להירדם. מציק כל היום ללא הפסקה, במיוחד בשעות הערב. לא מרגיש צרבת אך לוקח אימפרדנקס כשבועיים, כדור בבוקר חצי שעה לפני הארוחה - ללא הועיל. יש לי תור לגסטרואנתולוג רק עוד חודש. די מיואש, לא יודע מה זה יכול להיות ולמה לצפות. תודה על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליואב
עדן המיואשת26/09/2008אני לא רופאה אבל אני סובלת מאותה בעייה יש לי בעיה בקיבה ויחד עם זה התחיל לי מן יובש בגרון בשעות הלילה כשאני שוכבת במיוחד יש לי מן יובש בגרון וכאב מוזר כמו בדלקת גרון ולעיתים כשאינני מצליחה לבלוע אני מרגישה שאני נחנקת עצתי לך ללכת לרופא גסטרו ייתכן ומדובר ברפלוקס ככה לי נאמר תנסה לישון בזווית יותר חדה לשים 2 כריות כדי שהראש יהיה למעלה ותראה אם יש הקלה.. וגם לאכול דברים עם פחות חומציות -שוקולד תפוזים עגבניות קפאין שמעודדים חומציות בקיבה והאוכל בעצם חוזר מההוושט וגורם לתחושת החנק אם עצתי לא עזרה תעשה משטח גרון לייתר בטחון ואולי תגלה שיש לך דלקת או תסמונת סיורוגן שגורמת ליובש בפה ובגרון תרגיש טוב עדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לומר מה יש שם ללא בדיקה מקיפה
ד''ר דן גוטמן28/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודות בלשוןדורון22/09/2008
שלום, בשבועיים האחרונים הופיעו לי נקודות בלשון: אחת אדומה בקצה ושתי בליטות לבנות קטנות בצד. בדק אותי המטולוג עקב פריטין גבוה ומסתבר שכל המדדים הדלקתיים גבוהים אצלי FERRITIN 900 FIBRINOGEN 531 CRP 1.49 ESR 49 עשו לי משטח גרון אבל לא מצאו כלום. גם ביקשתי מהרופא משטח לשון אבל האחות בכלל בדקה גרון, איך בודקים לשון? דרך אגב אני כבר שנה עם הרגשה של חום במצח ומצאו את הפריטין הגבוה מאוד כבר לפני 4 חודשים, אבל אין לי חום ממש עם המדחום. (רק במצח). אשמח לקבל המלצות לכיוונים אפשריים. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד22/09/2008לגבי נגעים בלשון יש לבדוק אותך. לגבי הנושא ההמטולוגי - אינו בתחום התמחותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים באוזן בעקבות צלילותחיים נשיא22/09/2008
המים לפי דברי הרופאה נמצאים מעבר לעור התוף קיבלתי כדורים לניקוז המים יש לי ירידה בשמיעה האים זה יעבור. עומק צלילה מירבי 15 מטר (הירידה בשמיעה עקב זה שהאוזן סתומה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוטראומה
ד''ר אביגיל ארד22/09/2008כאשר בצלילה או בטיסה לא נעשית השוואת לחצים תקינה יכול להצטבר באוזן תיכונה נוזל. תרופות להקלת גודש בצורת כדורים ו\או תרסיסים מזרזרות את תהליך הספיגה, אולם זה עלול לקחת עד חודש. סבלנות. אם אין שיפור תוך חודש כדאי להיבדק שנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תקינות מיתרי הקולניר22/09/2008
שלום רב אני עומד לקחת בקרוב שיעורי פיתוח קול במוסד ללימודי מוסיקה. המוסד ביקש ממני להמציא אישור מרופא אף-אוזן-גרון בדבר תקינות מיתרי הקול שלי. עלי לציין שמעולם לא סבלתי מצרידות (שלא הייתה קשורה למחלה חולפת כגון שפעת), ולא היו לי בעיות מיוחדות בקול או בגרון. כמו כן אציין שאני נוהג לעשן כ-5 סיגריות ליום או פחות מכך, ואיני צורך אלכוהול. ציינתי מראש בפני הרופא שאצלו הייתי שיש לי גאג-רפלקס מאוד רגיש. הרופא ניסה לערוך לי בדיקה באמצעות שפדל ארוך ומראה, ואכן מהר מאוד הרגשתי תחושת הקאה וככל הנראה לא ניתן היה לבצע את הבדיקה כפי שצריך. גם הניסיון להחדיר פייבר-אופטי דרך מחילות האף לא עלה יפה. מצטער, אבל יש לי בעיה אמיתית עם בדיקות פולשניות מעין אלה. עלי גם לציין שהרופא היה קצר רוח למדי, אפאטי, לא הסביר לי את מהות הבדיקה, ולגמרי לא ניסה להקל על תחושותיי הקשות. חבל שכך המצב אצל חלק מהרופאים בקופות החולים. אני מבין שאני לא הפציינט האידיאלי לבדיקות, אבל ציפיתי מאדם הנושא תואר של רופא למעט יותר רגישות. שאלתי היא - האם בדיקות מעין אלה הן אכן הכרחיות על מנת לבדוק תקינות כללית של מיתרי הקול ולצורך מתן אישור ללימודי פיתוח קול? האם בדיקות כאלה יכולות להתבצע תחת הרדמה או טשטוש? והאם טשטוש אכן עוזר לבעלי רפלקסים רגישים וסף כאב נמוך? תודה מראש ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מיתרי הקול
ד''ר אביגיל ארד22/09/2008בדיקת מיתרי הקול היא דרישה של מוסדות לימוד רבים. אני חושבת שזה חשוב גם עבורך, בעיקר מאחר והינך מעשן. לגבי עישון, חבל על הכלי שלך שהוא מיתרי הקול. אבל זה השיקול שלך. ניתן לבצע את הבדיקה בקלות דרך האף תוך אילחוש מקומי של האף והלע באמצעות תרסיס, וקצת סבלנות שלך ושל הרופא. אני עושה את הבדיקה הזו גם לילדים מגיל 6 והם עומדים בזה. אז אין סיבה שאתה לא. אין צורך ולא מוצדק לעשות זו בהרדמה כללית. אם אתה מאד חרדתי ניתן לקחת תרופה נגד חרדה לפני הבדיקה ולא לאכול מספר שעות קודם לכן. תוכל לעבור את הבדיקה בקלות עם קצת אילחוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלישני21/09/2008
לאחר צעקה חזקה נפגעו מיתרי קולי ואני סובלת מזה זמן רב מעל חצי שנה ממעט שטפי דם במיתר קולי שנספגו חוץ מאחד קטן העלול להפוך למצולק ובכך להיות פוליפ והדבר כמובן יצריך ניתוח להסרתו,אני מוזמנת למעקב עוד שנה,מה הסיכוי שייספג והאם אין תכשיר טבעי או שלא טבעי העוזר בכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום במיתר קול
ד''ר אביגיל ארד22/09/2008פוליפ דמי במיתר קול הוא ממצא העלול להיווצר לאחר דימום בגלל צעקה או שעול חזק וכד' . שטפי דם במיתר נספגים אולם הפוליפ הוא כעין שקית שלרב יש להוציא בניתוח. חצי שנה אחרי הדימום הדם אמור היה להיספג מהמיתר. אם נותר פוליפ גדול יחסית, הסיכוי שיעלם לבד לא גדול. שנה נראה לי הרבה זמן לחכות אם יש צרידות. אם אין צרידות משמעותית אז זו לא בעיה. אין תכשירים טבעיים. כדאי להימנע ממרחיבי כלי דם כגון אלכוהול, או מתרופות שעשויות להחמיר דימום כגון אספירין, אדויל וכד'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת מיפוי כל גופישרית21/09/2008
שנה אחרי כריתת בלוטת תריס ויוד רדיואקטיבי 175 מיליקירי. השנה (לפני שבוע)שוב עברתי יוד רדיואקטיבי.היות והיו בלוטות בצוואר. להלן תוצאות מיפוי כל גופי מלפני שבוע: מוקד קליטה קלוש בחזה אמצעי תחתון.בדומה למיפוי קודם. ממצאים במיפוי מתאימים לשארית חומר בושט ו /או מחלה שקלטה את המנה הטיפולית במיצר. מוקד הריכוז הגדול בצוואר אצמעי לא מודגם כעת. 1 מה פשר תוצאת מיפוי כל גופי?זה טוב לא טוב? 2 מדוע בלוטת מימין ושמאל בצוואר לא הוזכרו?נעלמו?הושמדו?יוד לא נקלט? 3 הייתכן שקליטה במיצר איננה הטימוס שראו ב CT שנה שעברה? תודה מקרב לב על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד''ר אביגיל ארד22/09/2008אני לא חושבת שיש לי כאן מספיק אינפורמציה לגביך ולגבי מחלתך אולם אנסה לענות באופן כללי. יוד עשוי להיקלט בריקמה גידולית של בלוטת התריס אולם גם ברקמות אחרות, כפי שציינת - טימוס, או בלוטות רוק, או כפי שהם מציינים, אולי זה חומר שנותר בושט. מוקד ריכוז שהיה בעבר ונעלם יתכן והושמד על ידי היוד שקיבלת בעבר. אני מניחה שהרופא שלך ישווה את הבדיקה לבדיקה קודמת ואם צריך יעשה גם CT חדש כדי להתאים את מקום הקליטה למה שהוא רואה ב CT. אם המיקום מתאים לטימוס זה כנראה טימוס. יתכן והמפענח של המיפוי לא ידע שעשית CT ונמצא טימוס, או שהמיקום לא מתאים. עליך לחזור לרופא המטפל שלך שיודע היטב את כל ההיסטוריה של מחלתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת שטרם נענתה...תמר21/09/2008
זה שעושים מיפוי אחרי יוד רדיואקטיבי ברור לי. אבל לא הבנתי מדוע צריך אחרי יומיים לחזור על המיפוי הכל גופי? האם זה סטנדרטי לעשות שוב מיפוי כל גוף אחרי יומיים? או שמא יש פה סיבה אחרת? תודה תמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד22/09/2008אינני בטוחה, אולם יתכן ואחרי יומיים רוצים לעשות רק קריאה של החומר הרדיואקטיבי כדי לראות אם יש ריכוז מאוחר יותר של החומר באברים מסויימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה במיתרי הקולפאני20/09/2008
האני בת 40 ולפי אבחון של רופא א.א.ג יש לי ציסטה במיתרי הקול. רופא המליץ על ניתוח. שאלתי היא האם יש אפשרות בטיפול הומופאטי והאם כדאי לנסות. ועוד ברצוני לשאול האם יש איזושהיא סכנה בניתוח מסוג זה, אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בצד האף חלק עליון חיצוני
זאב22/09/2008הייתה לי נקודת שומן ,באף לחצתי את השומן החוצה , עם אצבעותי . פעולה זו בצעתי מספר פעמים . כתוצאה מכך נוצרה נפיחות ,חיצונית מוקשת, לדעתי ציסטה . הדבר אינו אסטטי, מה ניתן לעשות על מנת להעלים זאת ולהחזיר המצב לקדמותו ? אודה על התשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה בעור
ד''ר אביגיל ארד22/09/2008יש ציסטות גם מבלוטות חלב והן בעור. אם הציסטה נותרה כדאי להוציא אותה אם היא נוטה לזיהומים חוזרים או שאינה אסתטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה במיתר קול
ד''ר אביגיל ארד22/09/2008אם אכן מדובר בציסטה במיתר הקול הפיתרון היחיד הוא ניתוח. נדיר שציסטה נעלמת לבד. היות ומלבד הצרידות לא מדובר בבעיה דחופה, את יכולה לנסות טיפול הומיאופתי בינתיים. אם לא יועיל תמיד אפשר לנתח ואחר כך מומלץ לעבור שעורי דיבור. הסכנה בניתוח זה אם נעשה על ידי מי שאינו יודע לנתח ציסטה, הוא צרידות קבועה. אבל עם מנתח מנוסה, זה לרב לא קורה. ציסטה יכולה גם להישנות אם לא מוציאים את כולה ואז יש לנתח שנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- silent sinus syndromשרית19/09/2008
שלום, אובחנתי ע"י בדיקת MRI ובדיקת CT כלוקה בסינדרום הסינוס השקט. בנוסף יש לי תופעות נוירולוגיות שלא נמצא להן שום ממצא מלבד קשר לסינוס (במקרה שלי השמאלי). יש לי מעין "התקפים" שמתחילים בסחרחורות קשות ונמשכים בנימול של חצי גוף שמאל ובעיקר סביב עין שמאל עם כאב באיזור הסינוס. סחרחורות יותר קלות יכולות להופיע גם ללא קשר ל התקף מעין זה. עברתי בדיקות נוירולוגיות מקיפות והכל תקין ב"ה. יש לי תחושה חזקה מאוד שיש קשר בין התופעה בסינוס לתופעות האחרות- איכשהו לחץ על עצב הראיה וממנו למוח.... כמו כן גילו בCT ששן כלואה שלי (עליה ידעתי) נמצאת בחציה בתוך הסינוס השמאלי. רופא פה ולסת טוען שלא יכול לשלול שהשן לא גרמה להתפתחות המצב ואולי כדאי דבר ראשון לבצע ניתוח לעקירתה. אני חסרת אונים ויודעת שמעט ידוע על התופעה של SSS. האם נתקלת במקרה של SSS? נראה לך שיכול להיות קשר בין התופעות? אני חסרת אונים ולא יודעת איך להתקדם ונראה לי שגם הרופאים לא יודעים מה לעשות איתי.... אשמח לעזרתך.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת
ד''ר אביגיל ארד22/09/2008לצערי לא נתקלתי בתסמונת זו. שן כלואה בסינוס יכולה לגרום לכאבים ו\או סינוסיטיס כרונית, אולם לא ידוע לי על קשר לסחרחורת או לנימול בגוף.מצד שני, טיפול בשן כזו, ולו רק בשביל הסיכוי שיועיל בהתקפים....אולי כדאי לשקול???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בסינוסיםאוסי18/09/2008
אני צריכה לעבור ניתוח בסינוסים הספנואידים וישור מחיצת האף. סובלץ מדלקת כרונית. הרופא שינתח אותי (דר יניב איתן)אמר שהניתוח יתבצע בהרדמה מקומית. האם אפשר לדרוש הרדמה מלאה ? מה היתרונות של הרדמה מקומית על פני הרדמה מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח ESS
ד''ר אביגיל ארד22/09/2008בהחלט ניתן ואף מקובל לעשות את הניתוח בהרדמה כללית . היתרון היחיד בהרדמה מקומית הוא שבניתוח זה עובדים קרוב מאד למקומות רגישים כגון עין או בסיס המח ובהרדמה מקומית תוכלי לומר למנתח אם את מרגישה משהו לא בסדר. מצד שני, הסיכון בהרדמה מקומית, מלבד אי הנעימות, הוא שתזוזי ברגע לא נכון. אני באופן אישי הייתי מעדיפה בכללית. את צריכה לסכם זאת עם ד"ר יניב ולשאול אותו את השאלות הרלוונטיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרומןאילי18/09/2008
בעבר עברתי בדיקה לא נעימה של האוזן(הזרקת מים כדי לבדוק בעיית סחרחורות). כיום יש לי עודף צרומן ואני אמורה לעבור שאיבה של השעווה.דחיתי את שאיבת ה -צרומן אך ורק בשל חרדת סחרחורת.הרופאה אמרה לי שבדרך כלל אין סחרחורת בזמן שאיבת שעווה אבל לעיתים רחוקות זה קורה. שאלתי-למה זה אמור לקרות?והאם זו סחרחורת בדומה לבדיקה שעברתי? אני מאד מודאגת . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטיפה
ד''ר אביגיל ארד22/09/2008לא חייבים לנקות צרומן בשטיפה דווקא. אבל אם כן, חום המים צריך להיות קרוב לחום הגוף . מים חמים או קרים יותר יגרמו לסחרחורת כפי שנעשה בבדיקה (בכוונה) שזו תגובה תקינה של מערכת שווי המשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים ושקד שלישי לילד בן 2.2דור17/09/2008
הי. בני בן 2.2 נושם בעיקר דרך הפה ולכן הפה שלו פתוח והוא מרייר. רופא אאג הסביר לנו שזה בגלל השקד השלישי והמליץ להרחיקו. בנוסף המליץ להקטין בעזרת קובליישן את שני השקדים באותו ניתוח. רציתי לדעת האם ניתוח "כפול" כזה מתאים לילד בן 2.2 והאם בכלל כדאי לגעת בשקדים אם אינו סובל מדלקות אלא רק מנשימה כבדה בשינה (לא נחירות). בנוסף, מה דעתך על שיטת הקובליישן? לפני 6 שנים כשניתחנו את בני הבכור לא המליצו לנו על שיטה זו. האם משהו השתנה או הוכח מאז? בתודה דור
ד''ר דן גוטמן17/09/2008אם השקדים גדולים מאוד אז כדאי באותו ניתוח לבצע גם את הקטנתם כי רק להוצא את השקד השלישי לא תמיד עוזר. לגבי קובליישן , גם אני לעיתים מבצע את הניתוח בשיטה הזו צאחר ובה ניתן להסיר רק חלק מהשקד ולא לכרות את כולו. במצבים של דום נשימה לילי אין צורך להוציא את כל השקד אולם מספיק רק להקטינו ולכן הייתי ממליץ על השיטה הזו שהינה בטוחה יחסית ואמורה לגרום לכאבים פחותים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)