מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מניירהדס24/07/2008
שכבתי מאושפזת שבוע בבית חולים עם ירידה פתאומית בשמיעה, סחרור וחוסר ש"מ, טופלתי בסטרואידים דרך הפה, משלא היה שיפור במצב התלבטו הרופאים האם להזריק לי את הסטרואידים ישירות לאוזן, סירבתי ושוחררתי עם סטרואידים לבית. ולהמשך בירור. לא הייתה להם אבחנה חד משמעית מה יש לי, אלא כנראה שמדובר במנייר. יש לי כמה שאלות בבקשה האם מטפלים במנייר בסטרואידים? האם זה נכון לבצבע את הזילוף דרך האוזן? הבנתי שאין הרבה אחוזי הצלחה. האם המצב באוזן יילך ויחמיר? או שאני עלולה לאבד את השמיעה לגמרי? יש טיפול למחלת המנייר? אם כן מהו? כמעט 10 ימים אני עדיין עם ציפצופים ורעש באזניים סחרחורת וחוסר שיווי משקל, קשה מאד לתפקד כך, אבל יותר קשה לחשוב שהמצב הזה ישאר כך באופן תמידי. תודה רבה, יום טוב, הדס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד24/07/2008הסתמינים שאת מתארת עשויים להיות מתאימים למה שמכונה sudden hearing loss ולאו דווקא עקב מחלת מנייר. הטיפול המקובל בכך הוא אכן בסטרואידים. יש לחזור על בדיקת השמיעה לאחר כחודש לראות אם חל שיפור. על מחלת מנייר ודאי קראת והיא מאופיינת בהתקפים חוזרים שעיקרם סחרחורת והקאות עם תחושת לחץ ומלאות באוזן וירידה בשמיעה בזמן ההתקף בדרך כלל, לפחות בהתחלה. אמנם לא ראיתי את בדיקת השמיעה שלך אבל נראה לי קצת מוקדם לחשוד במחלת מנייר. גם הטיפול שקיבלת מתאים יותר לאבחנה שבראש התשובה. בואי נהיה אופטימיים. יש להשלים את הבירור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת מנייר
הדס29/07/2008שלום ד"ר אביגיל, ראיתי את תשובתך , אל מאז עברו כמה ימים, ואכן התברר בסופו של תהליך שיש לי מנייר, וזאת גם עקב התקף גדול שעברתי בסוף השבוע סחרחורת חריפה, במשך כמה שעות שלא יכלתי לרדת מהמיטה כל החדר ואני סבבנו יחד, עם הקאת ותחושת בחילה איומה, שבסופה גם התאשפזתי שוב, ושם אובחן על פי כל התסמינים שקרוב לודאי חליתי במחלת המנייר, שוחררתי בתחילת השבוע עם המשך טיפול בסחרחורת, והמלצה על תפריט דל מלח, ושתיה מרובה (ללא קולה...כי אני מכורה...לציין שאני לא מעשנת ולא שותה משקאות אלכוהול). אני משוטטת ומצוטטת לי בשעות האלה מסיבה אחת : איני מצליחה לישון כבר כמה ימים מתחילת השבוע. הראש שלי כבד נורא, אני מאד לא יציבה, עם לחץ אדיר באוזן, ממש מותשת אך לא מצליחה להירדם. במשך היום אני מנסה להניח את הראש ולהכריח את עצמי להירדם וזה לא ממש הולך, עכשיו כבר 5 לפנות בוקר ועוד לא עצמתי עין. כך במשך כל השבוע. אני ממש מוטרדת מעצם המחשבה שאני לא ישנה...וגם חוסר שינה עלול לתקוף אותי שנית, וזה מכניס אותי שוב לחרדה. ידוע על תופעה כזאת במחלה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...אבי23/07/2008
שלום, אני בן 16 ושברתי את האף לפני כשנה וחצי. כיום האף שלי עקום(יש לו בליטה) וכשלוחצים על האף הוא כואב. אי אפשר ליישר את האף ללא ניתוח? הרי זה שבר. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף
ד''ר אביגיל ארד23/07/2008השבר, כמו בכל עצמות הגוף, מתאחה תוך מספר שבועות. כדי ליישר את האף צריך לשבור את עצמות האף שנית וליישרן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני יכול לעשות את זה בעצמי?
אבי24/07/2008עד כמה שזה נשמע דבילי ושאני הולך להכאיב לעצמי, אני יכול לעשות את זה לעצמי? אם כן, כיצד? תודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ולא
ד''ר אביגיל ארד24/07/2008אינך יכול לעשות זאת בעצמך. לא תצליח וגם שיקום אף שנשבר הוא ניתוח שצריך להיות מאד מדוייק. ממש לא עבור "עשה זאת בעצמך". אל תעשה שטויות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הומהופטי לבעיית השקד השלישי לדנה22/07/2008
לבני בן 6 נקבע ניתוח להסרת השקד השלישי. במקביל התיעצתי עם רופא ילדים הומהופט ולטענתו יש טיפול הומהופטי לבעיה של שקד שלישי בילדים ללא צורך בניתוח. שאלתי האם יתכן שטיפול הומהופטי אכן יכול לפתור את בעיית השקד השלישי ולאפשר נשימה דרך האף בצורהנורמלית? האם כדאי לי לנסות לפני הניתוח טיפול המוהופטי? (אני חוששת מבזבוז זמן וכסף) אודה לך מקרב לב על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקד שלישי
ד''ר אביגיל ארד23/07/2008עד כה לא ראיתי הטבה בילדים עם שקד שלישי מוגדל שקיבלו טיפול הומאופתי..מובן שלא ראיתי אלפי מקרים של טיפול כזה, אבל זהו ניסיוני. אין לי התנגדות שתנסו, לא מדובר לרב בדחיפות רפואית לניתוח. זהו ניתוח לאיכות חיים ולא להצלת חיים, אז יש זמן לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מהגרוןש.כ.22/07/2008
לאחרונה, עיניין של חודשיים שלושה, ולא תמיד כלומר לא כול בוקר, אני קם עם הצטברות של דם בפה, יש התקרשות של דם על הלשון, וכן יש המון דם שאני יורק החוצה. הדם הוא לא החלל הפה או מהשיניים (כמו שחשבתי בתתחילה) כמו כן יש לי כאבים מתחת לגורגורת, וכן בזמן בליעה מזה שבוע וחצי... קבעתי תור לרופא המשפחה אבל אני דיי בלחץ תגובתכם בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם
ד''ר אביגיל ארד23/07/2008אתה לא צריך רופא משפחה אלא אף אוזן וגרון שיבדוק את כל המערכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוחשושי21/07/2008
שלום אחרי ניתוח פרוטיס גידול שפיר מתי מוציאים תפרים? או שהתפרים נמסים? האם יש תחבושת אחרי הניתוח ? מידע יעזור מאד תודה מראש גיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד23/07/2008לרב מוציאים תפרים אחרי שבוע. לרב משתמשים בפלסטר, סטריסטריפ, על התפרים והוא נופל תוך מספר ימים. יש הסוגרים את החתך בסיכות, וגם אותן מוציאים אחרי כשבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כפתוריםאמא אחת20/07/2008
שלום רב, בתי בת שנה וחמישה חודשים. מזה 8 חודשים שיש לה נוזלים באוזניים וירידה בשמיעה(50 DZ), כאשר המצב מחמיר מבדיקה לבדיקה(ללא דלקות). היינו בטיפול ברפואה משלימה שלא עזר בכלל. הרופא ממליץ על ניתוח אך שמעתי על טיפולים אחרים כמו מתן אנטיביוטיקה לאורך זמן, שמוש ב EARPPOPER. שאלותיי הם, 1.האם מומלץ לנסות טיפולים אלו קודם לניתוח? 2. מה הסיכונים הכרוכים בניתוח? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים
ד''ר אביגיל ארד23/07/2008בגיל שנה וחמישה חדשים אין עדיין דחיפות היסטרית לנתח, מה גם שאין לה דלקות. מה שכן , זה גיל שחשוב להתפתחות השפה, לכן כדאי להמשיך לעקוב ולעשות החלטות. בקיץ יש לעיתים שיפור ספונטני. אם הנוזל עכור אני מנסה לעיתים טיפול של חודש במנה חד יומית של אנטיביוטיקה. למרות שזה נחשב טיפול מיושן, לעיתים, בסוג מסוים של נוזל, זה מועיל. לאירפופר יש בעיה בגיל זה שצריך שיתוף פעולה.עליה לבלוע בזמן שהמכשיר באף. לא בטוח שאפשר יהיה להשיג זאת. הניתוח פשוט סיכוניו מועטים. הוא אמנם בהרדמה כללית, אבל לרב אין כל בעיה בניתוח עצמו. אסור להרטיב את האזניים, לדעתי, כל עוד יש כפתורים. אולם יש רופאים שלא מצדדים בהימנעות ממים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אמא אחת24/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות ואיבוד שיווי משקלשוש20/07/2008
שלום רב, בעלי סובל מסחחורות כ 40 שנה (התקף בערך פעם ב5 שנים), עבר בירור נוירולוגי וקרדיאלי, שהיו תקינים. החשד נפל על קריסטלים באוזן התיכונה. לאחרונה מזה שבועיים נמצא בהתקף עם הפוגות קצרות. ההתקף מתבטא ב ירידה בשמיעה בחילות הקאות, איבוד שיווי משקל והזעה מרובה. כרגע הוא מטופל באגיסרק 14מג X3 בזמן התקף. הופנינו לפיזיוטרפיה לאוזניים אך אני חוששת כי יתכן והסיבה היא אחרת. אילו בדיקות נוספות ניתן לבצע על מנת לברר את סיבת התופעה/ לאיזה רופא (באיזו התמחות) לפנות?
ד''ר אביגיל ארד23/07/2008אם ההתקף מלווה בירידה בשמיעה או בתחושת מלאות באוזן או ציפצופים באזניים, אז יש לשקול גם מחלת מנייר. Meniere's disese. האיבחון והטיפול על ידי רופא א.א.ג. יש לבצע גם בדיקת שמיעה, רצוי בהתקף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת גרון בעקבות מין אוראלייעל20/07/2008
מספר ימים אחריי שאני וחבר קיימנו יחסי מין אוראלים חליתי בדלקת גרון וקיבלתי טיפול אנטיביוטי , רציתי לשאול אם קיום יחסי מין אוראלים יכול לגרום לדלקת גרון או שאין קשר בין הדברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון
ד''ר אביגיל ארד23/07/2008דלקת גרון חיידקית נגרמת לרב על ידי חיידק הסטרפטוקוק שמועבר באמצעות רוק. ההדבקה לרב מפה לפה ולא במין אוראלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דלקתית מהאוזןלירון19/07/2008
שלום רב, בתי בת שנתיים וחצי. בגיל 8 חודשים החלה לפתח דלקות אוזניים ומאז ועד היום יש לה באופן כמעט קבוע הפרשה דלקתית מהאוזן (אוזן ימין בלבד). ניסינו הכל: אנטיביוטיקה, שאיבות נוזלים, נטורופטיה, הומאופטיה... וכלום לא עוזר. בחודשים האחרונים ההפרשה גם מאופיינת בריח חריף ביותר. בהתייעצות שערכנו בזמנו עם רופא מומחה לאף אוזן גרון הוא טען שניתוח ממש לא מתאים במצבה (בגלל שיש כל הזמן נזילה). האם יש רעיון שטרם ניסינו לגאול אותה מהמצב (יש לציין שהיא איננה סובלת כאבים אך אנחנו די מודאגים בנוגע לנזק העתידי של המצב). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן מפרישה כרונית
ד''ר אביגיל ארד23/07/2008מה שאני הייתי עושה זה לקחת תרבית מהאוזן כדי לבדוק באיזה חיידק אנחנו נלחמים ולנסות להתאים שילוב של טיפות אזניים ולעתים גם טיפול אנטיביוטי, תלוי מהו החיידק. בנוסף, יש להקפיד מאד מאד מאד לבל תיכנס ולו טיפת מים לאוזן זו. אוזן מפרישה כרונית היא לעיתים אוזן עם חור בעור התוף, ואז ההפרשה לא תיפסק אם יכנסו מים. נדיר יותר שיש דלקת כרונית עקב כולסטאטומה, שהוא עור פרא שגדל באוזן התיכונה וגורם לתסמינים הנ"ל. אז קודם כל איטום קפדני , ניקוי במי חמצן, הזלפת טיפות מתאימות וכשהאוזן תתייבש קצת, לבדוק אותה אם יש נקב או מה יש שם. בשום פנים ואופן לא להישאר עם אוזן מפרישה ולהתייחס לך כמובן מאליו. גם אם אין לה כאבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של מים באוזן בטלטול הראשמתעניינת19/07/2008
ביומיים האחרונים יש לחבר שלי תחושה כאילו יש לו מים (או משהו בסגנון) באוזן כשהוא מטלטל את הראש ( הוא לא היה בים או בבריכה...).
הוא אומר שזה לא כואב, סתם מציק.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים
ד''ר אביגיל ארד23/07/2008או שמדובר בנוזל באוזן תיכונה ואז יש לתת תרופות לייבוש, או שמדובר בפקק שעווה שנרטב וצבר נוזלים בתעלה או כל ליכלוך אחר. כדאי ללכת לא.א.ג לניקוי האוזן ובדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה מרובה- תודה והמשךרוני17/07/2008
אני מודה לך על תשובתך. אשמח אם תסביר לי את המושג: כיסיה(דיברטיקולה) בושט. האם הבדיקה דחופה ? מה הטיפול בבעיה? תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיברטיקולום
ד''ר אביגיל ארד23/07/2008דיברטיקולום בושט הינו כעין התבלטות של שק העשוי מרירית הושט ופורץ מבין סיבי השריר המקיף את הושט. התסמינים תלויים בגודל ה"סעיף" הזה. אם הוא קטן הוא לעיתים ממצא מקרי ובילתי מורגש. אם הוא גדול יש נטיה של מזון להתאסף בתוכו, מה שגורם הן ללחץ על הושט והן לפליטה של מזון ישן שנכלא בו. ההחלטה לגבי ניתוח תלויה במידת ההפרעה וגודל הדיברטיקולום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר-שאלה דחופהד"ר-שאלה דחופ16/07/2008
ד"ר-שאלה דחופה ------------- שמאל אני כמעט ולא שומע מזה מס' ימים אני שומע מס' פעמים ביום"פיצוצצים&q והאוזן כאילו נפתחת האוזן יבשה ואני לא מרגיש כאבים מה התופעה? מה הפיתרון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפתרון לגשת לבדיקת א.א.ג
ד''ר דן גוטמן17/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה במיתרי הקולמאור16/07/2008
שלום אני בחור בן 22 שגר בצפון הארץ יש לי בעיה בגרון במיתרי הקול שקשה לי להוציא קול ויוצא לי קול חלש מאוד זה נגרם בגלל צעקות אני מאוד מתחרט על הצעקות הייתי אצל רופא א.א.ג שבדק אותי ואמר שאין לי שום גידול במיתרים אבל מיתרי הקול שלי צמודים אחד לשני כך שיש בעיה בסגירה הוא אמר שאי אפשר לתקן את זה רציתי לדעת אם הוא צודק או טועה והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי לתקן את זה אולי צריך לראות עוד חוות דעת מה אפשר לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן17/07/2008לכל בעיה יש פיתרון אולם יש לבדוק אותך ולראות בעיין מה קורה במיתרים שלך. טיפול ע"י קלינאית תקשורת עשוי להיות יעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחה מרובהרוני14/07/2008
קרוב לחודש אני סובלת מליחה מרובה הנתקעת בגרון . הליחה שקופה לבנה וצמיגה. הליחה מידי פעם עולה למעלה , גורמת לצרידות וגם גורמת לקשיי נשימה. גם בבליעה ישנה תופעה משונה- אני חשה רעשים ( מעין קליק) של בליעת הרבה נוזלים בוושט בכל פעולת בליעה. מה עושים? לפני כחודש הכל התחיל בגירוי בגרון. נטלתי מוקסיפן במשך עשרה ימים אך ללא הועיל. רופא א.א.ג ביצע בדיקת אנדוסקופיה (מצלמה המוכנסת לאף ועוברת בגרון). הרופא לא מצא שום בעיה- מה עושים בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן17/07/2008יש לבצע צילום של הושט ע"י בליעת חומר ניגוד על מנת לשלול כיסיה ( דיברטיקולה) בושט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים באוזןtali14/07/2008
שלום רב! בתי בת שנה וארבע ביקרנו אצל רופאת אף אוזן גרון שטוענת שיש לבתי מים באוזן רק באחת, הטיפול הוא פנסטיל טיפות ל 10 ימים האם זהו הטיפול??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים באוזניים
ד''ר דן גוטמן17/07/2008פניסטיל הוא אחד הטיפולים אולם יש להיות במעקב ולבדוק האם קיים הגדלת שקד שלישי ( אדנואיד)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)