מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גוש בגרוןמקס13/09/2008
שלום, לפני כשבוע אכלתי צהריים, ולמנה ראשונה הוגש מרק בטטה. ברגע שלגמתי את הלגימה הראשונה, חשתי כאב בצוואר מצב שמאל, והתנפח שם גוש. הגוש נעלם תוך כשעתיים והרגישות במקום חלפה תוך מספר ימים. ממה הדבר יכול להיגרם? והאם יש סיבה לדאגה? בתודה מראש, מקס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש
ד''ר אביגיל ארד13/09/2008יתכן ומדובר בתגובה אלרגית למרכיב כלשהו במרק, יתכן ובמקרה היתה חסימה חלקית של צינור לבלוטת רוק וכאשר התחלת לאכול, במקום שרוק יזרום לחלל הפה הוא ניפח את הבלוטה. אם זה יחזור על עצמו גש לבדיקה של א.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונסילוליטיםמימי11/09/2008
שלום, במשך כשבועיים הפריע לי משהו באזור הגרון/לוע אחרי שקראתי קצת בפורום אני מבינה מה זה - טונסילוליטים ניסיתי להוציא את אותה חתיכה שתקועה לי בגרון, אך לא הצלחתי מה עוד אפשר לעשות? אני כל הזמן מרגישה שמשהו מפריע לי שם... אשמח לתשובה תודה מימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
ד''ר אביגיל ארד13/09/2008אפשר לנסות לגרגר תמיסת מי מלח מספר פעמים ביום. בעיקר אחרי האוכל. זה כדי למנוע הצטברות נוספת. לגבי מה שתקוע כעת, אם לא יצא בשעול או בנגיעה, גשי לרופא א.א.ג שיוציא את זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CTסיו10/09/2008
בעקבות כאבים באים והולכים של מעל לחודשיים באיזור ארובת העין ועצמות הלחיים הופנתי לCT חלל ומערות האף (על תוצאות הבדיקה נכתב במנח קורונלי) ממצאים: עיבוי קל של הרירית בבסיס גת הלסת משמאל תעלת דמע תקינה משני הצדדים בחלל האף הודגמה מחיצה גרמית מרכזית. הקונכיות הגרמיות וכן התעלות בינהן סימטריות למדי, עם ציפוי רירי תקין. ספנואיד, גתות המצח ותאי האתמואיד הקדמיים ואחוריים נראו ללא סטייה. מה זה אומר? האם הממצאים מאירים את הכאבים המציקים שאני חווה כבר חודשיים? יש לציין שאני לא מצוננת ומלבד התקף אלרגיה לפני מעל ל4 חודשים לא קרה לי שום דבר חריג במערכת הנשימה. מה צריך להיות הצעד הבא בבירור? בתודה סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי רירית
ד''ר אביגיל ארד13/09/2008עיבוי רירית בסינוס מקסילרי אינו ממצא חריג ולא מסביר כאבים כרוניים. יתכן ומדי פעם יש התלקחות של סינוסיטיס אבל אז זה מלווה לרב בנזלת מוגלתית ותחושת גודש באף. עליך להמשיך בירור. גשי לא.א.ג. ונוירולוג ורופא עיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של גוש בגרון וחנק כבר שנתייםסיגל09/09/2008
שלום דוקטור, יש לי שאלה בבקשה, אני סובלת כבר שנתיים וחצי מתחושה של חנק , גוש בגרון שמאוד מפריע לי לתפקוד יום יומי . עשיתי את כל הבדיקות מקיפות לפני שנה שיצוא תקינות כגון גסטרוסקופיה, CT , אולטרסאונד גרון, א.א.ג. וכו... לפני שנתיים היתי אצל רופאת משפחה , היא נתנה לי כדור בשם ALPRALID 0.5 פעמים ביום , בהתחלה הוא עזר אבל אחרי כמה זמן הוא היפסיק לפעול . פניתי לפסיכיאטר , היא נתנה לי כדור בשם ציפרלקס שאני משלבת ביחד עם ALPRALID 0.5 כבר כ4 חודשים , הביעה שלי לא נפטרת יש לי עדיין הרגשה הזאת כל הזמן , ניסיתי כדור בשם מירו אבל זה עשה לי ממש לא טוב אז הפסקתי וכרגע אני לוקחת 2 כדורים של ציפרלקס 10 מ"ג ו ALPRALID 0.5 3 פעמים ביום ואין שום שיפור. רציץי לציין שאני בכלל לא בדיכאון ואין לי חרדות ואני בת אדם מאוד רגוע , אולי זה בכלל משהו שלא קשור לפסיכיאטריה ? מה אתה ממליץ ? תודה מראש אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם
ד''ר אביגיל ארד13/09/2008האם קיבלת לניסיון של חודש תרופה שמטרתה להפחית חומציות בקיבה?? זה יכול להיות סימן של רפלוקס מהקיבה לגרון גם ללא ממצאים בבדיקת גסטרוסקופיה. שווה לנסות חודש ברציפות תוך הימנעות ממאכלים מעוררי חומציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול אצל ילדע.07/09/2008
יש לי ילד בן 5 המשתעל קרוב לחודש ימים. פנינו כמובן לרופא הילדים שעשה צילום חזה מיד ,במיוחד לאור ההיסטוריה של הילד ( ברוניכאוליטיס בתדירות גבוהה מהיותו בן שנה עד שלוש) הנזלת באה והולכת אך השיעול אינו תם .הוא ממש נחנק עד כדי חוסר נשימה וכמובן שהתופעה מתגברת בהיותו שוכב וישן בלילות. גם מתן אנטיביטיקה (אזניל) לא סייעה כלל. הצילום היה נקי ולא ניתן לשמוע כלום מן הריאות. מה עלינו לעשות????? מדוע השיעול אינו מרפה??? אודה מאד על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול
ד''ר אביגיל ארד08/09/2008שעול יכול להיגרם בגלל נזלת שיורדת לגרון, אולם גם בגלל בעית ריאות. משהו דמוי אסטמה או אפילו שעלת. האם ניסו לתת לו אינהלציה? גם אנשים שאינם אסטמתיים ומשתעלים לאחר איזה זיהום בדרכי אויר עליונות מגיבים לעיתים יפה מאד לאינהלציות. אם לא יהיה שיפור כדאי בכל זאת לפנות לרופא ריאות ילדים ובדרך לעשות גם צילום סינוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה הולכתית בתדרים 250-500 הרץליאורה04/09/2008
שלום רב, הייתי רוצה לדעת בבקשה בתוצאת בדיקת שמיעה כתוב: לא זיהתה סיגנל ממוסך, יתכן שקיימת ירידה הולכתית בתדרים 500-250 הרץ. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמיעה
ד''ר אביגיל ארד06/09/2008צריך לראות את כל הבדיקה בשלמותה יחד עם אינפורמציה על מצב האזניים והסימפטומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה לא נעימה בתחת ללסת שמאלאבישי04/09/2008
ד"ר שלום , אני בשבוע האחרון מאוד מודאג לפני כ4 חודשים אתחיל להציק לי בגרון בצד שמאל מתחת ללסת ועבר פחות או יותר ועכשיו לפני 3 שבועות ממש אתחלתי להרגיש מציק הלכתי לרופא הוא יסתכל ואמר שהוא לא רואה כלום חוץ מקצת אודם .זה מה שאומרים לי כבר 4 חודש וכן עשיתי תפליט(משטח) גרון לפני שבוע ויצא שלילי ועדיין ההרגשה לא עוברת ורק מחמירה הלכתי לרופא שוב והוא הפעם לחץ לי חזק בגרון באזור שמציק הרגשתי כאב . (יש לציין שבצד שמאל הבלוטה מוגדלת הרבה זמן) הוא שאל אותי איך הרוק שלי בפה , ואמרתי לו שהפה שלי ייבש במיוחד בצד שמאל ושאני מדבר אני מרגיש לא נוח בגלל היובש, הוא אמר לי אני חושב שאולי זה קשור בבלוטת הרוק והפנה אותי לא.א.ג . אני נורא מודאג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד06/09/2008אכן, כדאי שתיבדק על ידי א.א.ג. שיבדיל בין נפיחות של קשר לימפה לנפיחות של בלוטת רוק וימליץ על טיפול בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת הרוקשושי03/09/2008
שלום רב אני שלושה שבועות אחרי ניתוח בבלוטת הרוק גידול שפיר יש לי נפיחות אודם האזור קשה מאד ומלא נוזלים שואבים לי הרבה נוזלים משם שמו לי גם תחבושת לחץ ל 5 ימים שעזרה אבל שהורידו לי אותה הכל חזר הנפיחות האודם הנוזלים מה עושים החשב? איזה טיפול צריך? האם ניתוח צריך? האם מקרה כמו שלי קורה הרבה בניתוח מסוג כזה? האם יש תרופות שיכולות לעזור? אודה מאד לעזרה אני מיואשת מאד מהמצב תודה מראש אלמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
ד''ר אביגיל ארד06/09/2008מה שאת מתארת קורה לעיתים אחרי ניתוחים כאלה. הצטברות נוזלים במיטת הניתוח. מקובל לתת טיפול אנטיביוטי למניעת זיהום, חבישה לוחצת שתפקידה להדק את אותו חלל פוטנציאלי כדי של יצטברו בו נוזלים ולעיתים ניקוז לפי הצורך. זה הטיפול המקובל. לרב אין צורך בניתוח חוזר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה02/09/2008
מהי בדיקת ENG? האם הבדיקה גורמת לסחרחורות???????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר אביגיל ארד06/09/2008בדיקה זו בודקת את תיפקוד מערכת שווי המשקל של האוזן הפנימית. היא כולל מעקב אחרי אור מרצד, שינויי תנוחה של הראש, והזלפת מים חמימים וקרירים לאוזן. במהלך הבדיקה עלולה להיות סחרחורת קצרה שחלקה תגובה נורמלית וחלקה עם יש בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לשחרור לשוןקרן31/08/2008
הבת שלי עברה את הניתוח לפני מספר שנים אצל ע"י כירורג פלאסטי, ואילו עם הבן שלי נאמר לי לפנות לאף אוזן וגרון. האם יש חשיבות למי שעושה את הניתוח אם זה כירורג פלאסטי או אף אוזן וגרון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון קשורה
ד''ר אביגיל ארד01/09/2008ניתוח לשחרור לשון הוא ניתוח פשוט מאד. פשוט עד כדי כך שאם מדובר בתינוק עד גיל חצי שנה או קצת יותר, יש העושים זאת במרפאה עם אילחוש קל של האזור באמצעות ג'ל מאלחש, וגזירה של האזור במספריים. זה לרב נותן שחרור מספיק. לרב עושה את הניתוח רופא א.א.ג אבל אין כל חשיבות מי יעשה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פומפר-מכשיר ללמידת נשימה לילדיםאסתי31/08/2008
הובא לידיעתי כי קיים מכשיר אשר מלמד את הילד לנשום נכון. כתוצאה מכך ועל-ידי נשימה נכונה הילד יכול 'ללמד' את הגוף שלו 'ולשחחר' את הנוזלים מהאוזניים. שאלתי היא: האם משהוא מכם שמע על מכשיר זה או התנסה בו ומה המלצתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד01/09/2008אם אני מבינה אותך נכון מדובר במכשיר אשר מיועד להפחתת נוזלים ולחץ באזנים. שמו אירפופר. תמצאי על כך אם תקלידי earpopper בגוגל. יש לי מעט ניסיון איתו. הוא בהחלט עובד על חלק מהילדים, בתנאי שהם מסכימים לעשות את הטיפול פעמיים ביום ומקבלים את ה "פופ" באוזן בלי להיבהל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופהלהפחתת ירידה בשמיעה , מחלת מניויואן31/08/2008
אני חולת מנייר הרבה שנים ( איבחון מומחה אאג ) , כל המאפיינים שנזכרו באתר שלכם אני חווה אותם . האם יש באמת תרופה להפסקת ירידת שמיעה? ואם זה נכון , כושר גופני רב תחומי בעיקר ארובי ושחייה מהווים חלק ניכר מהטיפולים במערכת שווי משקל שקבלת דרך המחלה ? וויאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנייר
ד''ר אביגיל ארד01/09/2008לי לא ידוע שיש תרופה להפסקת הירידה בשמיעה. רבים נוטלים אגיסרק\בטיסטין להקטנת תדירות ההתקפים, אולם אם את מדברת על תרופה אחרת, אינני מכירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות בגרוןבתיה סגל29/08/2008
שלום רב, מזה כיומיים שלושה יש לי הרגשת אי נוחות בגרון, הבאה לידי ביטוי עם הרגשה של יובש בגרון כאשר אני מתעוררת, אבל לאחר שאני שותה משהו זה עובר, כמו כן הגרון לא כואב לי, מעבר לכך מרגישה שהקול שלי קצת מעובה כאילו צרידות קלה וגם מרגישה את הצורך לבלוע את הרוק, כאילו הצטברות של רוק. האם זה יכול להיות משהו ויראלי בגלל שאנו נמצאים בתקופת הקיץ ? כלומר בחוץ מאד מאד חם וכאשר אנחנו במשרד או בכל מקום אחר זה ממוזג ? האם יכול להיות שזה הולך לכיון דלקת גרון אשר מצריכה טיפול אנטיביוטי ? לתשובתך אודה מראש.
ד''ר אביגיל ארד01/09/2008זה דווקא נשמע לי יותר כמו סימפטומים של רפלוקס, עליית מיצי קיבה לגרון. ממליצה לנסות טבליות טאמס 3-4 פעמים ביום, מזון שלא מעלה חומציות, כלומר, ללא הדרים, חומץ, קפאין ומזון חריף או שמנוני, ושתיה מרובה של מים. אם אין שיפור תוך מספר ימים גשי לא.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כרונית בסינוסיםאוסי27/08/2008
אני בת 35 בריאה ושומרת על כושר (אופניים) בשנים האחרונות אני סובלת מדלקת כרונית בסינוסים הספנואידים .( בסי טי נמצאה גם סטיה במחיצה בצד שמאל.) בזמן האחרון ההתקפים מאוד ארוכים וצמודים אחד לשני .מקורם של ההתקפים באלרגיה . אניטביוטיקה לא עוזרת. הדבר היחידי שעזר זריקת סטראואידים. ניסתי גם טיפול מונע שכלל משאף אלגרו ,קלרינאז ושטיפת מי מלח. ההתקף האחרון נמשך כחודש אחרי הזריקה התאוששתי ,כעבור שבועיים הכאב/דלקת חזרה ואחרי שלושה ימים עם כאבים קבלתי זריקה נוספת (שמיד אוששה אותי). השאלה שלי האם בכדי לשפר את מצבי אני צריכה לעבור ניתוח? או שיש טיפול נוסף לפני. אני כבר מיואשת.... תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד''ר אביגיל ארד01/09/2008התגובה הטובה לסטרואידים בזריקה מחזקת את העניין כי מדובר בבצקת או נפיחות של הרירית, או פוליפים קטנים החוסמים את הסינוסים. בניתוח ESS מרחיבים את הפתחים האלו וזה יכול להביא הקלה בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצטברו לי נוזלים באוזנייםליטל27/08/2008
הנני סובלת מנזלת באופן שגרתי, ככל הנראה מאלרגיה.
כעת הצטברו לי באוזניים נוזלים, וקיבלתי קלרינז אשר אינו נותן מענה.
הרופא המליץ לי לקחת 40 מ"ג פרדניזון למשך 5 ימים ואח"כ להוריד את המינון ב 10 מ"ג ליום.
אני חוששת מתופעות הלואי של הפרדניזון ושאלתי היא האם אפשר לקחת מינון קטן יותר או לנסות טיפול אחר פחות קיצוני.
בכלל ברצוני לדעת מה עמדתכם בשמוש בפרדניזון כשמדובר בנוזלים באוזניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים
ד''ר אביגיל ארד01/09/2008סטרואידים הם טיפול די טוב באלרגיה ונוזלים באזניים. אם את בריאה ואינך סובלת מסוכרת או יתר לחץ דם או כיב קיבה, מינון זה לא יגרום לך שום בעיות בדרך כלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)