פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינוסים או כאב שיניים?
    דנה
    26/08/2008

שלום רב, מזה כשבוע אני סובלת מכאב כמו כאב שיניים בצד ימין למעלה, לאחר ביקור אצל 3 רופאי שיניים שונים, שלא מצאו כלום בצילומים ונתנו לי שני סוגי אנטיביוטיקה (מוקסיפן - 3 ימים, אוגמנטין מזה כיומיים) עדיין אני חשה באותו כאב. רופא השיניים האחרון חשד בסינוסיטיס והפנה אותי לא.א.ג.. טרם הגעתי לרופא א.א.ג, אך רציתי לשאול - אם האנטיביוטיקה לא עוזרת - האם יתכן שבכל זאת יש לי בעיה בסינוסים או בשיניים?? אולי כדאי לפנות גם לבעל מקצוע אחר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סינוסים או כאב שיניים?

הוספת תגובה

• סינוסיטיס

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

דלקת של סינוס מקסילרי יכולה להתבטא בכאב בשיניים עליונות או מעליהן. לרב זה גם מלווה בנזלת מוגלתית ורגישות על הסינוס. אוגמנטין הוא טיפול טוב בשני המקרים, וכדאי להוסיף משהו להורדת גודש כמו טיפות אף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בסינוס ספנואידלי MRI
    טלי
    26/08/2008

ערב טוב אני סובל מסחרחורות (ורטיגו) וטנוס (צלילים באוזניים). רופא אף אוזן גרון שלח אותי לבדיקת MRI. בבדיקה נמצא: בדיקת מוח ותעלות השמע הפנימיות בגדר הנורמה. קיימת ציסטה קטנה בסינוס הספנואידלי הימני ועיבוי רירית בסינוס המקסילרי השמאלי. מה ז"א? האם יש לי משהו חמור? האם אני יכול לטוס כרגיל? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בסינוס ספנואידלי MRI

הוספת תגובה

• ציסטה בסינוס

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

ציסטות קטנות בסינוס הן ממצא שאם הוא ללא סימפטומים אין צורך לעשות איתו כלום. אפשר לטוס כרגיל. זה לא קשור לסחרחורת. לעיתים מופיע אצל אלרגיים אבל לאו דווקא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בסינוס מקסילרי וכאבי ראש

נוגה
    06/01/2013

שלום,
    עברתי בדיקת MRI עקב כאבי ראש שנמשכים כבר ארבעה חודשים
    הממצא היחיד שהתקבל הוא ציסטה בסינוס מקסילרי

אין לי אף סתום או נזלת,
    האם ייתכן שהכאב נובע מהציסטה?

למרות שקבעתי תור לרופא אאג רציתי חוות דעת לפני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Aphtous Stomatitis ??? מאוד מבולבל
    אריק
    26/08/2008

שלום למומחי האתר ! אני חולה כשבועיים וחצי. מתוכם שבוע וחצי בבית מושבת לחלוטין. התחיל בנפיחות בבלוטה בגרון בצד ימין (כנראה בשקדים, למרות שאני לא מבין בזה), הרגשתי לא כל כך טוב אבל עדיין תפקדתי.(הרופא אמר לי לחכות זה יעבור תוך כמה ימים) שבוע אחרי התחילה נפיחות בצד השני, כאבי ראש וחולשה. הלכתי לרופא אחר, נתנה לי אנטיביוטיקה רפאפן ,וביצעתי משטח גרון, (היא חשדה בחיידק) לאחר כיומיים התחילו לי כאבים חזקים בגרון וחום גבוה, והתחלתי להרגיש ממש ממש לא טוב. בינתיים חזרו הבדיקות ולא מצאו חיידק אז הרופא אמר לי להפסיק עם האנטיביוטיקה, ושאולי זה מחלת הנשיקה. שלח אותי לבדיקות דם. למחרת הזמנתי רופא הביתה, כי הלילות נהפכו לממש סיוט עם חום גבוה חולשה וחוסר תפקוד. הרופא שהגיע הביט בגרון ומישש את הבטן, והוא אמר שזה בוודאות לא מחלת הנשיקה כי הטחול והכבד בגודל תקין, והוא ראה פצע מוגלתי בגרון שלי,ואמר לי שיש לי דלקת בשקדים. ונתן לי אנטיביוטיקה אוגמנטין. בינתיים אני ממש הרגשתי רע (מקסימום חום שהיה 39.7 !!!) אז למחרת בשבת הלכתי למר"מ שאמרו לי שהטחול מוגדל ועשו לי ספירת דם כללית ואמרו שזה מעיד על משהו אבל צריכים לחכות לתוצאות של הבדיקות המלאות. ובקיצור לאחר עוד מספר טרטורים הגעתי למומחה ברפואת אף אוזן גרון,עם תוצאות הבדיקות דם המלאות, והוא אמר לי שזה לא דלקת בשקדים, אז להפסיק עם האנטיביוטיקה, וזה כנראה גם לא מחלת הנשיקה, הוא אמר לי שהוא רואה מעין פצעים על השקדים, והוא טוען שזה משהו בסגנון מחלת הפה והטלפיים אצל חיות, אין לזה טיפול וזה עובר תוך שבועיים. הוא אמר לי את השם בעברית ולא קלטתי בדיוק מה, ביקשתי ממנו שירשום לי את השם על הדף, והוא רשם לי את השם באנגלית: Aphtous Stomatitis (ואם לא יעבור עוד 4 ימים לחזור אליו, והוא יתן לי בדיקות דם נוספות לזיהוי של מחלת הנשיקה - ואני חשבתי שהרופא הקודם כבר נתן לי את כל הבדיקות דם שצריך לגלות את זה) ועכשיו אני מבולבל, באינטרנט מופיע Aphtous Stomatitis כפצעים לבנים קטנים בחלל הפה, משהו פשוט ומאוד נפוץ, (היו לי הרבה פעמים אבל עכשיו ברגע זה אין לי בכלל) ומחלה הפה והטלפיים אצל אנשים זה בעצם עיוות של השם של מחלה אחרת אצל ילדים, עם הרבה פצעים על הלשון, בידיים וברגליים. לי אין שום דבר בחלל הפה, שום דבר על הלשון, ושום תופעה חיצונית על הידיים או הרגליים או בכל מקום אחר. אז אני עדיין לא מבין מה יש לי. האם יש גרסאות נוספות של Aphtous Stomatitis שקשורות לפצעים בגרון עם תופעות של חום גבוה, כאבי ראש, חולשה ונפיחות בבלוטות בגרון? יש לציין שהמחלה התחילה לאט לאט ורק כעבור כשבוע התחילו הכאבי גרון, ואחרי עוד חצי שבוע התחיל החום, וזה רק נהיה יותר גרוע ככל שעוברים הימים. (עבר עוד שבוע, ואתמול שברתי שיא של המחלה 39.7 מעלות) הנני מאוד מבולבל מ 6 רופאים שונים שביקרתי, לתשובתכם המקצועית אודה! אריק.

לקביעת תור
    סגירה
    Aphtous Stomatitis ??? מאוד מבולבל

הוספת תגובה

• מחלה ויראלית

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

כן, נתקלתי כבר במחולל הזה שעושה פצעים מעצבנים באזור הלע האחורי והשקדים. זה באמת לא מגיב לאנטיביוטיקה ולוקח עשרה ימים של סבל.. במחלת "הפה והטלפיים" אצל ילדים מועיל לפעמים טיפול, שחלק לא מאמינים בו, של שתית חלב עז לא מפוסטר. כך או כך, זה יעבור . אפשר להקל על ידי גירגור מים עם סודה לשתיה או נוזל בשם פרואנסטין הנמכר בבתי מרקחת ואפשר לשים כמה טיפות במים ולגרגר. זה מאלחש מעט את הלע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה באוזן התיכונה
    תקוע בחו"ל
    26/08/2008

שלום. עברתי בתאילנד תאונת צלילה(קריעת האפרקסת ע"י דג די אכזרי), עברתי ניתוח לשחזור האפרכסת אבל יש לי דימום באוזן התיכונה. הרופאים לא מאשרים לי לטוס חזרה לארץ מחשש שעור התוף שלי ינזק.... לצורך העניין, אני כרגע תקוע בתאילנד עד שהאוזן התיכונה שלי תחלים. כמה שאלות: 1. למה דימום פנימי? - הדג נשך לי רק את האפרכסת. 2. מה משך ההחלמה ? 3. האם יש טיפול שיכול לזרז את ההחלמה ? 4. האם הנזק שיכול להיגרם לי בזמן הטיסה הפיך - האם לקיחת הסיכון סבירה ?

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה באוזן התיכונה

הוספת תגובה

• דימוםח באוזן תיכונה

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

דימום באוזן תיכונה בצלילה נגרם לרוב כתוצאה מהשוות לחצים לא טובה בזמן הצלילה. יתכן ובגלל מה שקרה עלית או ירדת מהר מדי ולא היתה השוואת לחצים והאוזן דיממה. לוקח לפעמים מספר שבועות עד שזה נספג לחלוטין. אפשר להקל על ידי תרופות מורידות גודש ולעיתים סטרואידים. בטיסה תסבול מכאב באוזן בגלל קושי להשוות לחצים, או שאולי אם האוזן ממש מלאה נוזל או דם, בכלל לא תהיה השוואת לחצים. לא מומלץ לטוס כדי לא לחשוף את האוזן לשנויי לחץ תכופים, אבל אם אין ברירה תטוס ונסה להעזר בטיפות אף (כן, אף) לפני ההמראה ולפני הנחיתה כדי להקל על השוואת הלחצים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח שקדים ופוליפים
    א
    26/08/2008

שלום, בני בן השלוש סובל מגיל חצי שנה מדלקות אוזנים ונוזלים שמצטברים באוזן. לאחר בדיקה התברר שהוא אלרגי לחלב. השתמשנו בכל מיני תכשירים לייבוש הנוזלים עם הצלחה מינימלית לאחרונה התברר כי הוא נוחר בשינה והשקדים נפוחים עשינו בדיקת שמיעה ויש ירידה, בבדיקת מעבדת שינה יש לו 5 הפסקות שינה לשעה ויש לו גם פוליפים. הרופא א.א.ג החליט כי יש לעושת ניתוח להסרת השקדים והפוליפים. אני די מודאגת שכן הבעיה היא באוזנים ובפוליפים ואני בטוחה שכשיוציאו אותם הילד יוכל לנשום יותר טוב, אבל מדוע צריך להוציא את השקדים הרי הוא לא סובל מדלקות גרון כרוניות ולשקדים יש משמעות בבלוטות התריס. אני מתלבטת שמא זה יהיה טעות להוציא ולאחר מכן לא תיהיה דרך חזרה אשמח לקבל את תגובתך, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח שקדים ופוליפים

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

קודם כל אין קשר בין שקדים לבלוטת התריס. עבודות רבות מראות שאפשר לחיות בלי שקדים. בחלק גדול מהמקרים של דום נשימה בשינה (ילדך בגבול הנורמה לגילו מבחינה זו) מספיק לכרות את האדנואידים והבעיה נפתרת. אם השקדים מאד גדולים ולא רוצים לסלק אותם לחלוטין, אני משתמשת היום בהקטנת השקדים באמצעות מכשיר הנקרא קובליישן.. בעצם השקד נשאר אבל הוא קטן יותר ולא צונח ללע האחורי בזמן השינה וגורם להפסקת הנשימה. ההחלמה נראית לי קלה יותר ולא מאבדים את השקד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן שהתקפלה לתינוקת
    נורית גביש
    26/08/2008

שלום, יש לי בת כיום בת 7 חודשים ואני מודאגת מכיוון שבהתחלה השכבתי אותה על הצד ,בדיעבד הסתבר לי כי היא ישנה על אוזן מקופלת בצד ימין ומאז לצערי האוזן אינה אותה דבר כמו האוזן השנייה כלומר היא קצת גדולה יותר ו"רכה" יותר כלומר מתקפלת בקלות יתרה. האם גרמתי לנזק בלתי הפיך או שיש פתרון לבעיה אמא מודאגת

לקביעת תור
    סגירה
    אוזן שהתקפלה לתינוקת

הוספת תגובה

• אוזן

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

הסחוסים אצל תינוקות הם רכים מאד, אולם השינויים שניתן לעשות בהם אינם גדולים כי הם לרב חוזרים לצורתם. השתדלי מעכשיו לא להשכיב אותה תמיד על אוזן זו. אגב, לעיתים האזניים אינן סימטריות גם בלי קשר לצורת השכיבה. בכל אופן, אם ההבדל יהיה משמעותי אפשר יהיה בעתיד , אם זה יפריע לה, לעשות תיקון קוסמטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים מציקים חזקים יומיומיים
    נואש עד מאוד
    26/08/2008

שלום דוקטור אני סובל מכאבים שמרגישים כאילו נובעים מהנחיר הימני ומעליו בעין ימין. יש לציין שאני אדם אלרגי מאוד מאוד מטופל בחיסוני אלרגיה. לאחרונה עברתי גם ניתוח יישור מחיצה שקיוויותי שיעזור לכאבי אך נחלתי אכזבה. אני סובל מהכאבים האלה כבר 3 שנים... ואני כבר מאוד מאוד מיואש. אני בן אדם ספורטיבי מאוד, שללתי תחום נוירולוגי, אבל כל הזמן כואב לי וקשה לי מאוד לתקפד ולהתרכז ממש חש ניתוק. ישנה הקלה קטנה בשימוש ממושך בספריי מלח ו ספרי סטרואידי לאף, ההקלה גם נעשית כאשר אני מחזיק את האף ומנסה לנשוף אוויר ממנו, לפעמים יש תחושה כאילו מעין וואקום מתפקע וההקלה כ"כ רבה, פתאום אני מרגיש מחובר למציאות, אך מיד תחושת ההתנפחות בנחיר והכאבים חוזרים! לפני מספר שנים עברתי סיטי בלי ממצאים שמסבירים את הכאבים, מעבר לזה עברתי את ה SMR, שטוענים שעבר בהצלחה. אני משוכנע מאוד שהבעיה היא אפית ניסיתי כל תחום אחר.. אני מאוד מאוד מיואש כבר לא יודע מה לעשות מחכה בקוצר רוח לעצתך דוקטור :( אגב אין לי סינוסים מעל העיניים(נקראיים פרונטליים)?

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

אכן, מקרה מעניין אולם אינני בטוחה שנתקלתי בעבר במקרה דומה שיכול להאיר את עיניך בפיתרון. עליך לדבוק בשלב זה בדברים שמקלים עליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור אוטונוירולוגי לגבי אסימטריה.
    ליאורה
    25/08/2008

הייתי בבדיקת שמיעה וההמלצה היא לבירור אוטונוירולוגי לגבי אסימטריה. אני לא חשה כל בעית שמיעה נשלחתי לבדיקה כי אני סובלת מ ETD שממנה סבלתי גם במהלך הבדיקה באוזן שמאל. הייתי רוצה לדעת מה זה הבדיקה האוטונוירולוגית והאם החסימה שסבלתי ממנה בזמן הבדיקה יכולה לגרום לתוצאות של אסימטריה באוזן שמאל בתדר 8000 -6000 הרץ, תודה מראש.

הוספת תגובה

• בירור

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

ETD זה תיפקוד לא תקין של חצוצרת האוזן המתבטא בירידה באוורור האוזן ולעיתים בנוזלים, ולא בירידה עיצבית בטונים גבוהים כפי שיש לך . בירור אוטונוירולוגי כולל קודם כל בדיקת BERA ואם יש עדיין אסימטריה מומלץ לבצע בדיקת MRI של תעלת האוזן הפנימית לשלול מה שנקרא נוירינומה אקוסטית. ברב המקרים הבירור לא מעלה כלום אבל זה מה שצריך לעשות כדי לגלות את אותם מקרים נדירים המצריכים טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להוציא מי ים מהאוזניים?
    יוסי
    25/08/2008

אפשר בבקשה הסבר מפורט כיצד להוציא מים שמסרבים לצאת מהאוזניים? מהו מבנה התעלה? כך אדע כיצד להטות את ראשי...

הוספת תגובה

• מי ים

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

אם האזניים סתומות אחרי רחצה בים\בריכה, יתכן ויש בהן הרבה שעווה שפשוט כלאה את המים. גש לניקוי אצל רופא א.א.ג. כעיקרון, אם זו סתם טיפת מים שנכנסה, ישור התעלה על ידי משיכת האפרכסת לאחור, והטית הראש לאותו צד, יכולים לעזור בניקוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אוזנים
    קציאל קטיה
    23/08/2008

אני בחורה כבת 36, מעולם לא סבלתי מדלקות באוזנים, לפני כחודש וחצי הופיעה אטימות ולחץ באוזניים, ביצעתי פמפמום וקיבלתי סחרחורת שגרמה לי לנפילה. ניגשתי לרופא א.א.ג שבדקה אותי ושלחה אותי לבצע בדיקת שמיעה שהראתה ירידה של כ- 20 דב' הופנתי לחדר מיון א.א.ג בביה"ח איכילוב, שם נאמר לי שיש לי דלקת באוזן הימנית. אושפזתי למשך 21 ימים, וטופלתי במספר אנטיביוטיקות, כגון: רצופין, מוקסיפן, זינט, אוגמנטין ולבסוף ועד היום אני מטופלת בציפרודקס 500 מ"ג. אציין כי בוצע לי בזמן האשפוז מספר ניקורים וכן הוכנס לי כפתור אשר לא פותר את הבעיה. אני ממשיכה להפריש כל הזמן. במשך שהותי בבית החולים ביצעתי מספר בדיקות שמיעה שהראו ירידות בין 50 ל- 80 דב' באוזן הימנית בלבד. בנוסף ביצעתי סי טי שהראה את התוצאה כדלקמן: מלאות רקמה רכה בתאי המסטואיד ובאוזן התיכונה. הרופאים חשדו כי יש לי כולסטאטוומה. כיום הומלץ לי, מאחר והאוזן לא מפסיקה להפריש גם לאחר הכנסת כפתור, לבצע ניתוח בכדי לנקז את כל מה שהיווצר באוזן התיכונה. אני די פוחדת ומבקשת את התיעוצתכם בנדון. האם הניתוח מסוכן, האם יש לי משהו מעבר לכך? מהן ההשלכות של ניתוח שכזה? פגיעה בשמיעה? פגיעה מוחית? אודה לכם על תשובתכם המהירה. בתודה מראש ק.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אוזנים

הוספת תגובה

• דלקת אוזנים

קציאל קטיה
    31/08/2008

אני ממתינה לתגובה למכתבי מיום 23.08.2008 אקדים תודה למעשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזן

ד''ר אביגיל ארד
    01/09/2008

לצערי המקרה מורכב מדי והאינפורמציה אינה מאפשרת לי דיון בכך. אני מניחה שאת מקפידה על הכלל הבסיסי שלא להרטיב אוזן שיש בה כפתור. אקספלורציה של האוזן התיכונה נועדה לנקות את חלל המסטואיד שמאחורי האוזן ולאפשר אוורור תקין שלו וכן לסלק אם יש כולסטאטומה. אינני יודעת מה הניתוח שרופאייך התכוונו לעשות ועד כמה הוא יהיה נרחב. עליך להפנות את השאלות האלו למי שמכיר טוב את המקרה ולשאול מה מתוכנן ומה הסיבוכים האפשריים והסיכויים לשיקום האוזן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקוי בחצוצרת השמע ETD
    ליאורה
    21/08/2008

ואני מאוד סובלת רוב הזמן אני חשה לחץ והד בצד אחד, כפי הנירא מגודש כלשהו שמצתבר בין האף לאוזן. כבר השתמשתי בכדורים נגד גודש ותרסיסי אף. יש תקופות שהמקום מתנקה ומתנכז ואז יש לי הקלה כמו כן זילוף של מי מלח לנחיר של האף גורם להקלה מידית. מה עוד אני יכולה לעשות? איזה תרופה או תרסיס יכולים לעזור. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ליקוי בחצוצרת השמע ETD

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    21/08/2008

כאמור, תרופות מורידות גודש כגון סינופד, קלרינייז או אניטיהיסטמיניות. תרסיסים המכילים סטרואיד כגון פליקסונייז, סטרונייז ודומיהם. ברור שאם מי מלח מועילים אז זה הכי פשוט. אם את מעשנת, זה מחמיר את הגודש באף. במקרים קשים מחדירים לעור התוף צינורית אוורור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע בשקד
    דרור
    21/08/2008

שלום- כבר כחודש יש לי מין פצע לבן על שקד שמאל. לפני כן, היה פצע דומה לתקופה קצרה יותר בשקד השני. הפצעים לא כואבים, אין לי חום, פריחות וכו'. תפקוד רגיל לחלוטין מלבד הפצע שלא עובר. ביקרתי אצל רופא לפני שבועיים, הוא הסתכל ואמר לי שזאת דלקת גרון ושזה יעבור, בינתיים זה לא עובר. מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    פצע בשקד

הוספת תגובה

• שקד

ד''ר אביגיל ארד
    21/08/2008

אני לא בטוחה שזה אכן פצע אם הוא לא כואב. יתכן ומדובר בטונסילוליט, כיס בשקד שמתמלא בשאריות אוכל ותאי שקד מתים. ה"פקק" הזה ניתן לסילוק על ידי הרופא שלך בלחיצה על השקד. אם זה אכן זה, אין צורך בטיפול. הקפד לגרגר מים אחרי האוכל לשטיפת השקדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פוליפים
    ריקי
    21/08/2008

שלום אני בת 33 ואני צריכה לעבור ניתוח פוליפים להלן רישום הרופא איבדה חוש ריח 8-9 חודשים לדבריה נושמת טוב לפעמים האף סתום, מרגישה נזלת יבשה מהאף. אין תלונות סינוסיטיס F.O. - DSN מפריעה לגישה. פוליפים מיאטיס אמצעי ימין CT - הצללה שלמה של מנסורי RT חלקית. אתמואידים ופרונטלת מימין עיבוי רירית מקפלסו OMC ואתי משמאל. מתאימה ל - FESS+SMR+POLYP. הוסבר שניתוח לא יפתור בהכרח את איבוד חוש ריח. עכשיו השאלה שלי כמה זמן נוטלים תרופות אחרי הניתוח.. אני צריכה לעבור טיפולי פוריות וליטול גם הורמונים שונים.. אז רציתי קצת מידע על הדבר.. אם אפשר..תודה איך הולכים על ניתוח פוליפים וטיפולי פיריון במקביל עם אפשרי ומה אתה מיעץ לי.. תודה רבה ריקי

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח פוליפים

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    21/08/2008

אחרי הניתוח הנ"ל אין צורך לקחת תרופות במיוחד. שטיפות של האף בתרסיס מי מלח. למנוע חזרת הפוליפים אפשר להשתמש בתרסיס על בסיס סטרואידלי שלא בעייתי במיוחד בטיפולי פוריות או הריון. מובן שלא כדאי לעבור ניתוח בהרדמה כללית בזמן הריון. סיימי עם הניתוח ובהצלחה בטיפולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח פרוטיס
    שושי
    19/08/2008

שלום רב אני שבוע אחרי ניתוח פרוטיס גידול שפיר ויש לי נפיחות והאזור קשה מאד ורגיש מאד מתי עובר? התחלתי אנטביוטיקה היום ראשון בגלל שהנפיחות והכאבים מאד חזקים שהיו לי באזור הניתוח הניפוחת ירדה קצת אבל יש בצקת עוד למה זה לא עובר? אני גם לא מרגישה חלק מהאוזן הכוונה רדום מתי חוזר התחושה? מתי לשים משחה לצלקת אחרי הוצאת התפרים? והמלצה על משחה תעזור מאד? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי ניתוח פרוטיס

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    21/08/2008

בצקת של העור אופיינית לאחר ניתוח כזה. מובן שצריך לבדוק אותך ולראות אם זה במסגרת הנורמה או שיש הצטברות נוזלם מתחת למתלה העור. לוקח כשבועיים נוספים לפחות עד שהעור מתחיל להתרכך. אם יש לחץ חזק או אודם של העור או שינוי בצבע, גשי לרופא שלך. לגבי האוזן - העצב באזור נפגע לעיתים בניתוח זה. אם הוא רק נמעך קצת התחושה תחזור בהדרגה. אם הוא נחתך יתכן ותמיד יהיה הבדל בתחושה. לא חייבים למרוח משחה על קו התפרים, אבל כל משחה אנטיביוטית לעור כגון סינטומיצין 3% למשל, תהיה טובה . החלמה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסיטיס
    שירה
    18/08/2008

יש לי סינוסיטיס והבחנתי כי עין ימין סגורה יותר משמאל, כמו צניחת עף עף, אך עדינה יותר. בנוסף יש לי כאבים סביב העין. האם יכול להיווצר מצב כזה כתוצאה מסינוסיטיס או מדובר בפגיעה של עצב העףעף? אני חשה לחץ בכל הפנים בעיקר מעל עין ימין. האם זה חולף?

לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס

הוספת תגובה

• סינוסיטיס

ד''ר אביגיל ארד
    20/08/2008

סינוסיטיס חריפה בסינוס הפרונטלי, במצח, או בסינוסים האטמואידליים הסמוכים לעיניים , יכולה לגרום לנפיחות סביב העין. עליך לקבל אנטיביוטיקה חזקה ומורידי גודש ואם אין שיפור לעיתים יש צורך באנטיביוטיקה לוריד באישפוז.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה