מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוגלה ללא כאביםשירה02/08/2008
שלום , היום בבוקר הבחנתי שיש לי נקודה מוגלתית לא גדולה בתוך הגרון על השקד בצד ימין (אם אני לא טועה וזה אכן השקד). חשוב לי לציין שאין לי כאבים , חום וכיוצא בזה. מה שכן , יש לי כרגע הרפס (בשלבי סיום אחרונים) על השפה בצד ימין . האם יש קשר בין הדברים ? האם יכולה להיות מוגלה ללא כאבים וחום? ובכלל מה זה יכול להיות? אשמח אם תשיבו לפנייתי . גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך להודעה הקודמת
שירה02/08/2008בהמשך להודעה שלי ,רציתי להוסיף עוד משהו . לפני מס' ימים סיימתי טיפול בן חודש ושבוע בחיידק הליקובקטר ממנו סבלתי . התרופות אותן נטלתי למשך שבוע הן : אומפרדקס+מוקסיוויט+תרופה נוספת שאינני זוכרת את שמה . לאחר שבוע המשכתי לנטול אומפרדקס למשך חודש עפ"י הוראת רופא.בתקופת השימוש בכדורים הייתי מתעוררת בבוקר לעיתים עם הרגשה של טעם לא טוב בפה . בימים האחרונים יש לי מן כחכוח קצת מציק בגרון, אינני ממש משתעלת , אפשר לקרוא לזה שיעול קל , מגרה כזה שמרגיש כאילו בא לגרד בתוך הגרון.השיעול אינו עיקבי והגירוי הנ"ל בעיקר גורם לכחכוח שנמשך מספר שניות בלבד. בנוסף , לפני כשבוע אכלתי משהו והרגשתי מן יובש בצד ימין של הגרון שהקשה עליי את הבליעה (לא כאב), מהר ניגשתי וגרגרתי מי מלח עם סודה לשתייה וזה עבר כלא היה . כאן המקום לציין שאני שומרת על הגיינת הפה והגרון באופן סדיר . בעניין הגרון אני מגרגרת לפחות 4-5 פעמים בשבוע מים +מלח+סודה לשתייה.לכן גם אינני סובלת מריח רע מהפה. חשוב לי גם שמעולם לא ראיתי נקודה כזו ללא שיופיע כאב. בד"כ כשיש לי נקודת מוגלה כזו מופיע גם כאב . שאלתי אליכם , האם יתכן שהשימוש בכדורים להליקובקטר גרם לתופעה הזאת לצאת ? על אף שבתקופת הטיפול לא היתה לי נקודה כזאת? האם ייתכן שזהו משהו ויראלי שיחלוף מעצמו? האם יש קשר לכחכוח שהחל להופיע או ליובש ההוא שהיה בצד ימין של הגרון וחלף? כבר קבעתי תור לאאג אך מאחר והתור רק בסוף אוג' אני אשמח אם תוכלו להרגיע אותי קצת :) לתשובתכם אודה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקודה
ד''ר אביגיל ארד04/08/2008ראי בעמוד זה שתי תשובות בנושא. כנראה מדובר בכיס קטן בשקד שהתמלא בשאריות מזון ותאים מתים מהשקד. לפעמים זה פשוט נתקע ולרב בנגיעה קלה או בכחכוח או בגירגור מים זה יוצא. אין קשר להליקובקטר. לגבי השעול ואי הנוחות בגרון, זה יכול להיות מחומצה שעולה לך מהקיבה לגרון .בנוסף לטיפול שאת מקבלת שימרי על דיאטה של מזון לא חומצי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מוציאים זאת?
שירה05/08/2008ד"ר ארד שלום, תודה לך על תשובתך . איך מוציאים זאת? ניסיתי לכחכח, ניסיתי עם קיסם לגעת בזה ולהוציא אבל זה כאילו צמוד לשקד באופן שאינני יכולה לעשות דבר . גרגרתי מים עם מלח וגם זה לא עוזר . לתשובתך אודה , גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא שאריות מזון
שירה05/08/2008שלום , הייתי היום אצל רופא משפחה הוא ניסה להוציא זאת עם קיסם וקבע שזאת מוגלה ולא שיירי אוכל. האם יכולה להיות מוגלה רק בצד ימין ללא כאבים , חום וכיוצא בזה ? אשמח לתשובתכם, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מוגלה
ד''ר אביגיל ארד12/08/2008אם הוא חושב שזו מוגלה שיקח משטח גרון. אם זה לא חיובי והממצא לא נעלם, גשי שוב לא.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוגלה ללא כאבים
שירה13/08/2008ש"ר ארד שלום, סליחה על הטרחה ועל כך שאני עדיין לא מבינה כ"כ את התשובה . ברצוני לדעת האם יכול להיות שתהיה מוגלה ללא כאבים ותופעות לוואי אחרות? אגב , הייתי אצל אאג והוא בדק ואמר שאלו שאריות אוכל אך לא הוציא לי אותם ואמר לי להמשיך לנסות עם קיסם להוציא . האם כך צריך להיות? האם הרופא לא אמור לנסות להוציא לי זאת לגמרי? הוא טען שהוא קצת הקטין אותו ושהוא עשוי לצאת ע"י חיכוך של אוכל שאני אוכל עם השארית שנותרה בשקד. היום שמתי לב שהמקודה ממש קטנה על סף ההעלמות כבר . בכל מקרה עשיתי גם משטח גרון. האם יש ממה לדאוג? בעיקר חשוב לי לדעת אם יכולה להיות מוגלה ללא כאבים? אשמח לתשובתך ושוב סליחה על כך שאני מטריחה . תודה, גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שקדים ופוליפים - שינוי קולדני ב01/08/2008
שלום רב, בתי בת השנתיים וחצי עברה אתמול (יום חמישי) ניתוח להסרת שקדים ופוליפים. לאחר יום האישפוז היא השתחררה הביתה. הדיבור שלה השתנה. היא לא מבטאת אותיות מסויימות. אני חייב לציין שלפני הניתוח הדיבור שלה היה רהוט וברור. כרגע כאמור הדיבור שלה לא ברור וזה נשמע כאילו היא מדברת עם אף סתום. האם התופעה שכיחה והיא עתידה להיעלם? או שיש מקום לדאגה? תודה רבה. דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח
ד''ר אביגיל ארד04/08/2008כן, יממה אחרי ניתוח כזה הקול נשמע קצת מצחיק. קודם כל יש עדיין כאבים, בצקת ונפיחות של האזור, בעיקר באזור השקדים, וכן שינוי מסויים בתהודה של הקול בגלל שחלל התהודה, שהוא הלע האחורי, התפנה ממסה מציקה. אחרי שהנפיחות והכאבים יחלפו, אני מניחה שהיא תחזור לדבר רהוט וברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח פוליפים
מרגית05/08/2008שלום דני קראתי כי בתך עברה לפני יומים ניתוח להסרת שקדעם ופוליפים -ברשותך היכן בצעתם הניתוח?בהרדמה מלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזנייםגלית31/07/2008
בוקר טוב, בני בן שנתיים, סובל מדלקות אוזניים תקופתיות ולאחר מכן יש הפוגה זה מתרחש דווקא בקיץ, בהתחלה השתמש במוקסיפין לאחר מכן אוגמנטין ועכשיו שוב יש לו דלקת אוזניים קיבל זניט הרופא המטפל שלו בחופשה והלכתי לרופא מחליף האם זינוט מתאים לדלקות אוזניים? בתודה מראש, גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זינט
ד''ר אביגיל ארד04/08/2008כן, זינט מתאים לאזניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרזיה של האוזןנעמי30/07/2008
שלום ברצוני לדעת האם ניתן לאבחן גנטית בעובר, נשאות? במי שפיר או בדיקה גנטית אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד30/07/2008אטרזיה של האוזן לא תמיד קשורה דווקא בסינדרום עם גנטיקה ספציפית לכן אינני בטוחה שניתן לזהות זאת בבדיקה בזמן הריון. לצערי, אין לי ידע מעבר לזה וכדאי להתייעץ עם הגנטיקאי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקסאמיצין לאףרותי29/07/2008
לבתי בת ה-3 שקד שלישי מוגדל. כיוון שניתוח לא בא בחשבון מבחינתנו, רופא האף אוזן גרון הציע לנסות טיפות דקסאמיצין לאף לפני השינה במשך חודש. השינה אכן השתפרה, אך בלילות ששכחנו לתת ראינו שינה פחות רגועה ויותר קולנית. הרופא בדק אותה וראה שיפור-מה והציע להמשיך במשך חודש וחצי לילה כן לילה לא לסירוגין. האם יש סיכוי שמצבה ישתפר לאורך זמן גם אם נפסיק את הטיפות? וחשוב יותר - כמה זמן אפשר לתת ברציפות תרופה כזאת, והאם אין לה תופעות לוואי בגיל כה רך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקסמיצין.
ד''ר אביגיל ארד30/07/2008הדקסמיצין מכיל סטרואיד מקומי המכווץ אולי במעט את האדנואידים, וכן אנטיביוטיקה מקומית שעוזרת במקרה שיש התיישבות חיידקים על השקד השלישי. לעיתים הסטרואידים מועילים לזמן מה. בקיץ גם יש הרבה פעמים שיפור ספונטני. לא הייתי נותנת את הטיפות לתקופה ממושכת מדי, אבל חודש, חודש וחצי, לא צריכה להיות בעיה מיוחדת. למה ניתוח לא בא בחשבון?? מדובר בניתוח פשוט ולא מסוכן במיוחד שמשנה מאד את איכות החיים במקרים שהשקד השלישי אכן מוגדל. במקרים שהשינה לא טובה ושהילד כל הזמן עם פה פתוח, דבר שיכול להביא להתפתחות לא טוב של עצמות הפנים, יש לשקול בחיוב ניתוח זה. גם במקרים שבנוסף יש נוזלים באזניים המורידים את השמיעה. לא צריך להיות כל כך נחרץ נגד. אם הילדה היא ילדה בריאה בסך הכל, זה יכול לשפר את איכות החיים שלה. יש לשקול, כמובן, כל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגולים לבנים שבאים מהגרוןורוש28/07/2008
מהיותי ילדה קטנה פעם בכמה זמן אני עושה אפצ'י ויוצא לי מעים עיגול לבן עם ריח של מוגלה מהגרון. בשבוע וחצי האחרונים(הייתי מקוררת) זה הפך מטרד נוראי כל יום הרבה פעמים ביום. דיברתי עם הרופאה בטל' ונאמר לי שזה יוצא מהשקדים.השקדים מתנקים לפי מה שהבנתי. אתמול הרגשתי כל היום משהו תקוע לי בגרון הגעתי הבייתה הבטתי במראה ובאמתת היה תקוע בחור בצד שמאל של הגרון הדבר הלבן הזה.מרב שהוא היה גדול הוא לא הצליח לצאת הוצאתי אותו עם קיסם ואחריו עוד אחד ועוד אחד ממש מלא והם היו ממש גדולים. מצטערת על התיאור המבחיל אבל חשוב לי להסביר בבירור על מנת שאוכל לקבל תשובה מתאימה. בכל אופן נאמר לי על ידי הרופאה שאם זה לא עובר-צורבים את זה. נשמע מעט מלחיץ-מה זו הצריבה הזאת בדיוק כיצד היא מתבצעת והאם היא הבטחה שלא יצוצו להם עיגולים כאלה בעתיד? אודה לתשובותיכם. ורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טונסילוליטים
ד''ר אביגיל ארד30/07/2008העיגולים, כפי שהוסבר לך, הם שאריות מזון ותאים מתים מן השקד עצמו המצטברים בכיסים בתוך השקד. זה לא נורא לנקות אותם מדי פעם עם קיסם, אך אל תפצעי את עצמך. עלייך להקפיד לגרגר מי מלח אחרי כל ארוחה. אם הבעיה לא חולפת אפשר לצרוב כיס כזה על ידי מקלון של חומר צורב מקומי. הפעולה פשוטה ולא מאד כואבת ולעיתים הכיס מצטלק ונסגר. אם מדובר בכיסים רבים יש אפשרות לכרות את השקדים בדרך המקובלת או להקטין\לשייף את השקדים. הדבר נעשה בטכנולוגיות שונות . או על ידי לייזר או על ידי מכשיר הנקרא קובליישן. זו לא מחלה מסוכנת ואין דחיפות בעניין, רק עניין של אסטתיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוסיטיס כרוני?e12328/07/2008
שלום רב, אני פונה אליך על מנת לקבל חוות דעת נוספת. בני בן 4.5 אובחן ע"י רופא אא"ג לאחר צילום הסינוסים כסובל מסינוסיטיס כרוני. הרופא אבחן זאת בעזרת הצילום, כמובן, אך ברצוני לציין כי הילד סובל בעצם מדלקות גרון חוזרות (יותר משלושה חדשים ברצף) וזו הסיבה שהגענו אל האא"ג, שטען שדלקות הגרון נובעות בעצם מהסינוסיטיס. ממה שהצלחתי להבין, סינוסיטיס כרוני מלווה בגודש באף, נזלת, כאבי ראש. הילד אף פעם לא סבל מכל הנ"ל... 1. האם לדעתך יש מקום לבדיקה מעמיקה יותר, או שע"י הצילום שילדי עשה ניתן לאבחן בוודאות כי הוא אכן סובל מסינוסיטיס? 2. כיצד ניתן לטפל בסינוסיטיס כרוני על מנת למנוע מדלקות הגרון שלו לחזור? (הרופא לא נתן לנו טיפות או משהו דומה) האם אמבטיות במי אקליפטוס אכן עוזרות? תודה מראש על תשובתכם ועל הסבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד30/07/2008דלקות גרון חוזרות נגרמות לרב על ידי סטרפטוקוק. האם נעשו משטחי גרון ואכן כך?? נזלת כרונית, כביטוי, למשל, לסינוסיטיס, יכולה לגרום לכאב גרון אבל לא ממש דלקת גרון. סינוסיטיס ללא נזלת , ללא כאבי ראש וללא גודש באף..... אכן לא אופייני. אני הייתי ממליצה על משטחי גרון כדי לברר את עניין דלקות הגרון, וכן גשי עם הילד והצילומים למומחה א.א.ג. אם אכן המשטחים מעלים סטרפטוקוק, כדאי לבדוק את שאר בני הבית, אולי יש מישהו שהוא נשא של החיידק ואינו חולה אולם מדביק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בגרון+ שיעולספיר28/07/2008
אני בת 22, ליפני כעשרה ימים עברתי להתגורר בניו ג'רזי. כ5 ימים אני סובלת מיובש בגרון, שגורם לי להתקפות שיעול . בעיקר בלילה השיעול לא ניפסק ואיני יכולה לישון התחושה היא שהגרון מתייבש ואז אני מתחילה להשתעל ללא הפסקה. מבחינת התחושה הכללית אני מרגישה מצויין... רק שהחוסר שינה מתחיל להשפיע... הלכתי לקחת תרופות טבעיות נגד אלרגיה+ויטמין C וללא הצלחה. ממה זה נובע? מה אפשר לעשות כדי להרגיע את התחושה ולחזור לישון? אשמח לתשובתך ספיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול
ד''ר אביגיל ארד30/07/2008שעול כמו שאת מתארת עלול לנבוע מאלרגיה, מדלקת או מעליית מיצי עיכול לגרון. נסי לאכול מזון שאינו מעלה חומציות (להימנע מקפאין, הדרים, לימון , חומץ, עישון, אלכוהול, מנטה ואוכל חריף או מטוגן) וקחי ליתר ביטחון גם תרופה נגד אלרגיה אמיתית. יש תרופות כאלה שניתן לקנות ללא מרשם רופא. אם לא יהיה שיפור תצטרכי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרידות מתמשכת + רמז לפוליפליאור27/07/2008
לרופאי הפורום שלום רב, אני בן 32. מזה כשלושה חודשים אני סובל מצרידות / אי יכולת לדבר שהחלה בעקבות ברונכיטיס קשה שנמשך כ-3 שבועות. כעת הצרידות החמירה ולעיתים כאשר אני מנסה לדבר לא יוצא כלום. לאורך כל התקופה אני מרגיש גודש בגרון שאותו אני מצליח להעביר רק עם כחכוח, אם כי אני משדל להימנע מכך. אחת למספר ימים אני אף מרגיש כאילו אני נחנק ולא מסוגל לנשום דרך הפה אלא רק דרך האף - זה נמשך למספר שניות עד שה"גרון מתנקה". אני משתדל להימנע מדיבור - עד כמה שאפשר - אם כי הנ"ל קצת קשה עקב אופי עבודתי. בנוסף - אני אסמטתי - מטופל באופן קבוע בפליקסוטייד דיסקוס. ניסיתי להפסיק שימוש בדיסקוס בהמלצת רופא ריאות וחזרתי להשתמש בו לאחר שרופא אאג אמר לי זאת לא הסיבה לצרידות. ביקרתי לאורך תקופה זאת 3 פעמים אצל רופא א.א.ג. בהפרש של כחודש מביקור לביקור. תחילה טופלתי בקלרינז, אח"כ במוקוליט ועכשיו בסולבקס. מסיים אוטוטו טיפול של 10 ימים בסולבקס. ממצאי הבדיקה האחרונה (מלפני שבוע): "צרידות בינונית ללא קוצר נשימה. בלרינגוסקופייה בלתי ישירה ניתן לבדוק הלרינקס היטב, ליחה לבנבנה בשטח הפנים העליון של מיתרי הקול, עיבוי דיפוזי של מיתרי הקול האמיתיים, רמז לפוליפ קטן באמצע מיתר הקול השמאלי, פחות בימני". לפני כחודש ושבוע נבדקתי אצל אותו רופא עם אנדוסקפייה של סיב אופטי ואז נרשם: "צרידות בינונית, הפה והלוע תקינים. מבנים תקינים מלע האף עד הלרינקס ועד בכלל. סגירה לקויה בפונציה בפרט במחצית האחורית בין המיתרים". לפי מה שהבנתי מדבריו - הליחה היא הגורמת לצרידות ולא הפוליפ. נתן לי כדורי סולבקס 2x3 למשך 10 ימים. כמו כן, אמר לי שאני יכול להמשיך לקחת כדורי הומווקס במידה וזה משפר את ההרגשה. גם לאחר טיפול של שבוע ימים בסולבקס ממשיך להרגיש ליחה בגרון ותחושה של צריבה בגרון. שאלותי הם: 1. האם אני צריך להיות מודאג מהפוליפ? הרופא לא דיבר על ניתוח. במידה ואין צורך בניתוח - כיצד ניתן להימנע מגדילתו? 2. האם קלינאית תקשורת יכולה לעזור? לא סבלתי מצרידות כזאת אף פעם. 3. האם אני יכול לחזור לקחת את הפליקסוטייד דיסקוס? רופא א.א.ג שהייתי אצלו המליץ על זה. רופא הריאות אמר שזה יכול לגרום לצרידות. 4. במידה ולאחר 10 ימים של לקיחת הכדורים - עדיין יש ליחה - לאורך כמה זמן ניתן להמשיך עם הטיפול? 5. בעברי סבלתי מכיב בתריסריון המשני וטופלתי באומפרדקס. האם זאת יכולה להיות הסיבה לצרידות? 6. האם תוכלו להמליץ על רופא מומחה באיזור חיפה? כל טיפים נוספים שתוכל לספק יתקבלו בברכה. תודה רבה מראש, ליאור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צרידות
ד''ר אביגיל ארד30/07/2008צרידות לאחר ברונכיטיס קשה תיתכן הן עקב השעול והן עקב מעורבות של אזור מיתרי הקול בדלקת עצמה. הסרטייד אבקתי ולעיתים גורם גרוי בעצמו. אולי כדאי להחליף לבודיקורט שאינו אבקה. אם היתה דלקת של המיתרים ולא עשית אז מנוחה קולית - יתכן שהופיעו יבלות או נפיחות באזור מרכז מיתרי הקול. לעיתים לאחר דלקת כזו בגרון קשה לנו לחזור לדבר בטכניקה הקולית הנכונה ואז אפשר להעזר בקלינאית תקשורת. לגבי עניין הצרבת - מאד יכול להיות שרפלוקס\עליית חומצה לגרון, הוא הגורם להתמשכות של הבעיה. חזור מיד לאומפרדקס לפחות 40 מ" ג ביום, הימנע ממזונות שעשויים להחמיר חומציות. עשה מנוחה קולית מספר ימים, אל תשתמש בינתיים בסרטייד אלא מכסימום בבודיקורט, ולך לבדיקה אצל מומחה למיתרי קול. לא מכירה באזור חיפה, אבל אתה מוזמן לקפוץ לתל אביב למרפאתי אם תרצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמיעה מעוותתצליל27/07/2008
אני כבד שמיעה מלידה ,מרכיב באוזן מכשיר שמיעה בצד שמאל ובאוזן ימין אין לי מכשיר ,מפני שהשמיעה באוזן ימין מעוותת. ב 16.7.08 שמעתי עיוות באוזן שמאל,הלכתי לרופאת אא"ג להוציא סתימה,אחרי שהוציאה את הסתימה ,השמיעה לא נשמעה לטעמי,אך למחרת למשך יומיים שישי שבת שמעתי היטב ביום ראשון חזרה העיוות חזר עם סיבוב ראש חזק,הלכתי שוב לרופאת אא"ג ,ניקתה את האוזן שמאל ,אחרי שהרכבתי את המכשיר,ראיתי שלא חל שינוי בשמיעה ,היא שלחה אותי לבדיקת שמיעה ,נבדקתי וחזרתי עם 2 אודיגרמות אחד מלפני שנה ואחד עכשיו לרופאת אא"ג וראתה שיש לי ירידה בשמיעה,ונתנה לי כדורים פרדניזון פעמיים ביום כל אחד 40 מ"ג לא היה שיפור משמעותי ,ואני עדיין שומע בצורה מעוותת את הטלווזיה והמוסיקה במחשב וכל פעם אני מקשיב אם השתפר ,אני ממש מיואש ומדוכא,מה עושים?
ד''ר אביגיל ארד30/07/2008מדובר כנראה במה שמכונה ירידה פתאומית בשמיעה מסוג עיצבי. מקובל לתת טיפול בסטרואידים אולם יש להתאזר בסבלנות כי השיפור לא מיידי. בחלק מהמקרים השמיעה לא חוזרת למה שהייתה. יש לשתות הרבה. לנוח. להימנע מרעש ולהיות סבלני. חזור על בדיקת השמיעה בעוד חודש. כדאי להשלים את הברור על ידי בדיקת BERA ולפי הצורך הרופאה תחליט אם צריך MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמיעה מעוותת
צליל03/11/2008אחרי שסיימתי את השבועיים הראשונים של בליעת הסטרואידים נשלחתי בהמלצה הרופאה לפרופ, הוא בדק אותי והציע עוד ניסיון של בליעת סטרואידים שבועיים נוספים,במהלך התקופה עשיתי 3 בדיקות שמיעה ,2 מהם לא היו טובות בשלישית היה קצת שיפור כי שמעתי מספר מילים,במהלך התקופה עשיתי בדיקת MRI והיא היתה תקינה,אבל אני עדיין סובל משמיעה מעוותת,טינטון והיפראקוזיס,בנוסף לזה השמיעה משתנה מדי פעם. רציתי לדעת אם אני מתאים לניתוח שתל למרות שמיעה מעוותת ,ולעשות באוזן ימין הפחות טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשתל השבלול
ד''ר אביגיל ארד07/11/2008לגבי משתל השבלול, צריך לחכות עוד קצת לראות מה השיפור שיחול באוזן. כדי לענות על שאלה זו עליך לפנות למומחים למשתל השבלול ולהביא איתך את בדיקות השמיעה האחרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עינבל נפוח לאחר כריתת שקדיםהדס26/07/2008
בעלי עבר ניתוח לכריתת שקדים לפני שבוע וחצי (בעלי בן 36) כרגע העינבל נפוח וארוך יותר מהרגיל שאלתי היא, האם זה נורמאלי מצב זה לאחר ניתוח והאם העינבל חוזר למצבו הקודם ומתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר אביגיל ארד30/07/2008כן, זו בעיה שכיחה אחרי ניתוחי שקדים. חולף תוך כשבועיים. לעיתים אני נותנת קצת סטרואידים לזרז את הריפוי. שתיה קרה. מזון לא חם ולא חריף. לגרגר מי מלח. כל זה עשוי להועיל. סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי אוזניים כתוצאה מרעשיוסי26/07/2008
לאחרונה נחשפתי לרעש בעוצמה גבוהה ומאז התחילו כאבים באוזניים, הכאב בזרך כלל בא והולך אך לפעמים הוא נשאר למשך מספר ימים. איני שומע צילצולים באוזניים אך כשאני נמצא במקום רועש למדי הכאב מתגבר ובנוסף שמתי לב שאוזני הפכו רגישות יותר לרעש. הכאב הוא לאוו דווקא בתוך אוזן אך גם מבחוץ ובאפרקסת. מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל להימנע מרעש
ד''ר אביגיל ארד30/07/2008הימנעות מוחלטת. שנית יש לבצע בדיקת שמיעה לבירור מידת הנזק שנגרם .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלצולים באוזנייםשרה24/07/2008
שלום רב, אני בת 46. לפני כשנה נוצרה לי בעייה בבלוטת התריס שבעקובתה הצטרכתי לשתות אספירין. נטלתי את האספירין במשך 3 ימים 3 פעמיים ביום, ולפתע התחילו אצלי רעשים חזקים כמו צלצולים. כמובן הפסקתי את השימוש באספירין בהתייעצות עם הרופא. ולמרות שהפסקתי הצלצולים באוזן ממשיכים עד עכשיו ללא הפסקה, מה עלי לעשות?? האם יש טיפול לתופעה זו? למה זה לא חולף? לאן אני צריכה לפנות לטיפול בעיה זו ? אודה מאוד לתשובה.. בתודה שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טינטון
ד''ר אביגיל ארד30/07/2008ידוע שאספירין במינונים גבוהים מאד יכול לגרום לתופעה זו, אולם לא בטוח שאכן זה מה שקרה אצלך. הטיפול בטינטון מבוסס בעיקרון על מיסוך הרעש, בין אם על ידי השמעת רעש אחר ברקע, כגון מוזיקה, או ישנם מומחים לדבר שמטפלים על ידי מכשירים מסויימים שעושים זאת. תוכלי למצוא את האתרים שלהם באינטרנט. הדבר החשוב ביותר הוא להתעלם מהרעש ולחיות איתו בשלום ולא להתעצבן ממנו. אבל לפני כן יש להשלים בירור הכולל בדיקת שמיעה, בדיקת BERA ולעיתים, לפי תוצאות הנ"ל יש לשקול אם לבצע CT או MRI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאושר מוצפי24/07/2008
שלום!חמותי בת 72 חולה כ-3 שנים בכאבי ראש חזקים מאוד ושיעול יבש חזק מאוד ויובש בפה..וזה תוקף אותה כל היום שהיא הולכת לישון היא נחנקת מהשיעול יבש..ומיום ליום זה רק הולך ומתחזק..היא גם סובלת מלחץ דם גובה היא נוטלת עד 4-5 כדורים ביום בהתאם ללחץ הדם שלה היא גם התעלפה מספר פעמים..היא הולכת לרופא המשפחתי אבל הוא לא עוזר לפני כ-5 שני היא איבדה את הכרתה והובלה לבית החולים שם עשו בדיקות ואז היא לא נבדקה ביסודיות שוב נתנו לה כדורים שעזרו לה ומאז היא לא לוקחת אותם..היא לוקחת כמה סוגים של כדורים שהרופא המשפחתי נתן לה.. אשמח אם תענו לי בהקדם האפשרי כי המצב שלה רק הולך ומחמיר.. בתודה,איריס.
ד''ר אביגיל ארד30/07/2008קשה מאד לענות לשאלתך כי לא ברור לי מה את שואלת וכמו כן נראה כי מדובר בבעיות רפואיות רבות ולא נתת את כל האינפורמציה על התרופות שהיא מקבלת. שעול יבש כרוני יכול לנבוע ממחלת ריאות כמו אסטמה, מעליה של חומצות מהקיבה לגרון או מתגובה לתרופות מסויימות ללחץ דם. מעבר לזה אינני יכולה לומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בבלוטת הרוקמריה24/07/2008
שלום רב יש לי כאבים בעת בליע בגרון. רופא משפחה אמר לי שכנרא יש לי אבן בבלוטת הרוק האם אני צריכה לגשת לרופא אף אוזן גרון או רופא פא ולסת? ואולי יש רופא שמתמצא בנושא? מה יכול לגרום לאבנים בלוטת הרוק? תודה מראש מריה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים
ד''ר אביגיל ארד24/07/2008אבנים בבלוטות הרוק נוצרות מחמרים סידניים הנמצאים ברוק. אופייניים בעיקר בבלוטות הרוק התת ליסתיות.. האבנים גורמות לסתימה של הבלוטה ונפיחות שלה, ולא לכאבים בגרון בזמן בליעת הרוק. גשי לרופא א.א.ג. לאיבחון וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)