מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה לענות-מחיצהשיר17/03/2008
יש לי מחיצה עקומה באף (אני נושמת רק מנחיר אחד) שאם אני מותחת אותו כלפי מטה אני ממש רואה את הסחוס בולט ועקום. אם אעשה ניתוח רפואי בלבד הבליטה תיעלם גם מבחוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיצה
ד''ר אביגיל ארד18/03/2008בניתוח מחיצה מישרים את המחיצה. תיקון החלק הקרוב לנחיר דורש מעט יותר מומחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מהגרוןיפית17/03/2008
שלום,
אני בת 38 מעשנת קל (סיגריה ביום, אם בכלל)כ-18 שנים. בשנה שנתיים האחרונותבבוקר אחרי עישון סיגריה יורד לי דם מהגרון,הגרון יבש מאד ובלילה,מסתבר...כי אני נוחרת.
הפסקתי לעשן לפני כ-3 חדשים אך עדיין יש תחושה צורבת בגרון ונחירות. דם ירד רק אם ממש אכחכח או אעשן סיגריה.
הנחירות קרו גם בתקופות ההריונות ונסתיימו לאחר הלידה, אך מאז ההריון האחרון שלאחריו הוספתי 10 ק"ג במשקל , הנחירות קרו בעיקר לאחר עישון סיגריות או התקררות.
מה הגורם לנחירות ולדימום? האם יש לי פצע בגרון?
אודה על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר אביגיל ארד18/03/2008אינני יודעת מה גורם לדימום דווקא כשאת מעשנת, אבל אין ספק שצריך לבדוק את כל המערכת. הנחרה תלויה במצב האף. בהריון ובעישון יש גודש באף המחמיר נחירות. עליה במשקל אף היא מחמירה נחירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה לא ברורדנה16/03/2008
שלום רב,
באוגוסט ניגשתי לרופא בשל כאבים באוזניים. הוא רשם לי את התרופה הבאה: Amoxicillin and Clavulanate Potassium 875mg/125 mg (זה היה בארה"ב כך שאולי בארץ החומר ממותג אחרת...)
אחרי 3 ימים הרגשתי הקלה, סיימתי את האנטיביוטיקה בכל זאת עד הסו, וחזרתי לשיגרה.
לאחר שלושה חודשים הדלקת חזרה. מאחר והייתי בטיול, עשיתי טעות ולקחתי אנטיביוטיקה שוב על דעת עצמי (מוקסיפן 500 מ"ג אם אני לא טועה), הפעם היתה הקלה מאוד קטנה בתחושה ומאז עברו כבר חמישה חודשים והדלקת לא עוברת. מדובר בכאבי תופת וקשיי נשימה קשים שלא מאפשרים שינה נורמלית.
לאחר שחזרתי לארץ, נעשו צילום וגם CT של הסינוסים שלא הראו שום דבר חמור במיוחד.
הרופא נתן לי דקסמטזון 2 מ"ג (אנטי דלקתי) ותרסיס נזוקורט שלא הועילו במאום. כשחזרתי אליו הוא אמר שהוא לא יודע מה יכולה להיות הבעיה.
יש לי לחצים באזור במצח, תחושת לחץ באוזניים והרגשה כאילו יש שם מים או אויר ש"זזים" כשמקנחים את האף. לחץ על שורש האף ואזור העיניים, לחץ בחך העליון ותחושה כאילו שאני צריכה לשחק עם הלסת מידי כמה דקות כדי לשאוף אויר, כמו פיהוק. יתרה מזה, יש לי תחושה של ערפול כזה שמקשה מאוד להתרכז ועייפות רבה בשל חוסר השינה.
אשמח לשמוע כל הארה והערה שתהיה לך בנושא
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד''ר אביגיל ארד18/03/2008סיפרת על כאבי אזניים, עשו CT של הסינוסים ללא ממצא. נראה לי שהטיפול שקיבלת מכוון ליבוש נוזלים מהאזניים ולהורדת גודש באף. מה שמציק לך זה האזניים? מה נמצא בבדיקה? האם יש נוזלים באזניים? האם בוצעה בדיקת שמיעה ובדיקת לחצים באזניים שמטרתה לראות אם יש שם נוזלים?? זה נראה לי צעד חשוב באיבחון. האם נבדקת על ידי א.א.ג לאחרונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
דנה19/03/2008מה שמציק לי זה לחצים ברקות ובמצח, בשורש האף, "מאחורי" העיניים, בחניכיים וגם באוזניים.
עד כמה שהבנתי, ה CT יצא תקין.
אני בהחלט אעשה בדיקת שמיעה.
איך אפשר לבדוק אם יש נוזלים באוזניים? איך עושים בדיקת לחצים באוזניים?
הייתי אצל א.א.ג כבר שלוש פעמים והוא זה שרשם לי את הכדורים והתרסיס הללו. לא אמר מילה על כל הבדיקות האלו ורק דיבר על ניתוח יישור מחיצת האף.
תודה
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ד''ר אביגיל ארד20/03/2008הסימפטומים שלך נשמעים כסינוסיטיס או כלחץ בסינוסים. אולם בנוכחות CT תקין זה כנראה רק לחץ ולא דלקת והטיפול הינו הורדת גודש באמצעים שקיבלת. בדיקת נוזלים באזניים נעשית בבדיקת השמיעה. בדיקת הלחץ באזניים היא חלק מבדיקת השמיעה. אגב, גם כאבים שמקורם במפרקי הלסת יכולים לתת תסמינים דומים. אם את באזור המרכז את מוזמנת להיבדק במרפאתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע לדלקות בגרוןתמר16/03/2008
אני מטופלת באופן פרטי אצל מומחה א.א.ג אני סובלת מדלקות גרון חוזרות במשטח גרון היה לי סטרפטוקוק GR.A POSITIVE קבלתי רפאפן אך לא עזר לי ולאחר מכן שינו לי לאוגמנטין במשך 10 ימים והדלקת עברה. הומלץ לי טיפול מונע ע"י זריקות דורביוטיק. זריקה כל 4 שבועות למשך 5 חודשים ואז לעשות הפסקה. כטיפול מונע . בבקשה אם תוכלי לחוות דעה על הטיפול שניתן לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטפול שניתן הוא טוב ונכון
ד''ר דן גוטמן16/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהגרוןיפית16/03/2008
שלום,
אני בת 38 מעשנת קל (סיגריה ביום, אם בכלל)כ-18 שנים. בשנה שנתיים האחרונותבבוקר אחרי עישון סיגריה יורד לי דם מהגרון,הגרון יבש מאד ובלילה,מסתבר...כי אני נוחרת.
הפסקתי לעשן לפני כ-3 חדשים אך עדיין יש תחושה צורבת בגרון ונחירות. דם ירד רק אם ממש אכחכח או אעשן סיגריה.
הנחירות קרו גם בתקופות ההריונות ונסתיימו לאחר הלידה, אך מאז ההריון האחרון שלאחריו הוספתי 10 ק"ג במשקל , הנחירות קרו בעיקר לאחר עישון סיגריות או התקררות.
מה הגורם לנחירות ולדימום? האם יש לי פצע בגרון?
אודה על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לענות ללא בדיקה יש לגשת להבדק
ד''ר דן גוטמן16/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב אוזניים ובלוטות לימפהאלון14/03/2008
שלום,
כחודשיים סבלתי מכאב המום בצואר מאחורי הטוזן. הרופא לא מצא דבר במישוש. לאחרונה חליתי בדלקת ריאות ואוזניים חזקה. דלקת הריאות עברה, אך יש לי כאב באוזן שמאל וכאב חזק בצואר העליון מלווה בבלוטת לימפה גדולה וכואבת במקום סמןך בצואר.
רציתי לדעת מה עליי לבקש מהרופא והאם הסיבה היא כאב האוזן או קרוב לוודאי הפוך.
סופ"ש נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן16/03/2008יתכן וזיהום באוזן גרם לבלוטה בצוואר. יש לגשת להבדק מאחר וקשה לענות ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לכריתת פוליפיםלימור עמרם14/03/2008
שלום רב,
יש לי בת בת 4 אשר סובלת קרוב לשנתיים מנזלת כרונית מוגלתית, היא נושמת בלילה דרך הפה, נוחרת, יש לה גם הפסקות נשימה. רופא א.א.ג המליץ לנו על ניתוח לכריתת פוליפים.
אני נורא מפחדת מהניתוח והייתי רוצה לדעת אם יש סיכונים בניתוח ?
האם זה מה שיבטיח לי שלא תהיה לה נזלת כרונית יותר?
האם זה יחזור בעתיד?
האם אין סיכוי שהילד לא יתעורר מהרדמה כללית?
אני מאוד אשמח אם תכתבו תשובה בהקדם.
שבת שלום
אם מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אדנואיד
ד''ר דן גוטמן16/03/2008מדובר בניתוח פשוט עם סיכוי נמוך לסיבוכים. הניתוח מבוצע בהרדמה כללית ועתיד לשפר את כל התסמינים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילי13/03/2008
שלום ד"ר
האם נתקלת בעבר בנזקים שנגרמו בעור התוף כתוצאה מטיפולים
במי מלח כדוגמת טיפולים בים המלח?
אם כן האם ישנם מקורות שתוכל להפנות אותי לקריאה הנושא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ידוע לנו על נזקים אילו
ד''ר דן גוטמן16/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפאני13/03/2008
איך עושים צילום ושת בגרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נותניךם לשתות חומר ניגוד ומצלמים
ד''ר דן גוטמן16/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודש באוזן בהריון ...הצילו!!!ליז12/03/2008
שלום רב,
אני בהריון שלישי שבוע 23 . כל הריון אני סובלת מאותה בעייה שמציקה לי מאוד ומעכירה את אכות חיי בזמן ההריון. הנחיר השמאלי של אפי סתום מעט והאוזן השמאלית כתוצאה סתומה וכואבת. ההרגשה היא כאילו אני מתחת למים ,אני שומעת את הנשימות שלי ,קשה לי לדבר ,אני נעשית עצבנית ועייפה כתוצאה מהבעייה הזו.
ביקרתי אצל א.א.ג שאמר שאין מה לעשות ולנסות לקחת נוסידקס . הנוסידקס רק לעיתים עוזר.
מה אפשר לעשות? אני לא מנסה אדים כי זה קורה גם כשאני בעבודה . אני מחפשת פתרון שיעזור לי
כי אני ממש סובלת...
קראתי על ריסוס שנקרא WET שלא מזיק להריון, מה דעתך עליו?
אודה על תשובה מהירה.
בברכה,
ליז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן16/03/2008ה WET טוב וכן צריך לקחת תרסיס עם סטרואידים לאף שעוזר ובטוח בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליחהליאת11/03/2008
שלום, בני היה מקורר קצת לפני חודש ומאז יש לו ליחה מאוד מוצקה ירוקה כהה עם דם קרוש. מדוע יש דם? למה הליחה לא עוברת? מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן16/03/2008לאחר צינון לעיתים קיימת ליחה לתקופה ממושכת יותר מחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחה בגרוןבת שבע10/03/2008
יש לי נזלת שיורדת בחייך לגרון במקום לצאת מהאף .מה עושים אני שבוע בטיפול של סינופד ומוקוליט ומוקסיפן .כרגע סימתי את הטיפול הנל" אבל הליחה בגרון לא עוברת . ניסיתי שטיפות מי מלח וזה מעט מקל ת.מה עוד אפשר לעשות אני ממש ביאוש כל היום מחכחת בגרון ורצה לירוק ליחה זה ממש מגעיל ועושה לי בחילות . אבקש את עצתך האם להמשיך סינופד או היסטפד אייך אפשר לעצור את הדבר הזה .אגב זה יורד לי גם למטרי הקול ואני נעשת צרודה בבוקר ובערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך להוסיף תרסיס לאף
ד''ר דן גוטמן16/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ב 2002 נעשה צילוםשואל10/03/2008
רגיל (כנראה רנטגן) של סינוסים.
ונמצא שיש סינוסיטיס.
לאחר טיפול של אנטיביוטיקה ותרופות
הייתה הקלה קלה לפי צילום נוסף..
האם עכשיו בצילום CT
אמורים לראות סינוסיטיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 18.5
שואל10/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן16/03/2008אם אין סינוזיטיס פעיל אז ב CT לא יראו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקד שלישיתבל10/03/2008
ביתי בת השש צריכה לעבור ניתוח עקב שקד שלישי מוגדל וכתוצאה מכך ירידה משמעותית בשמיעה וכאבי אוזניים.אין לי מושג לאן לפנות ולאיזה מנתח.הניתוח צריך להיות בהקדם עקב המצב.אשמח לקבל כיוון.תדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן16/03/2008יש לפנות לכל רופא א.א.ג מנתח . אנחנו נשמח לעזור לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשהיעל א.10/03/2008
שלום רב
ביתי בת חודש ושלושה ימים.
אני מגלה בשבועיים האחרונים רעשים חזקים במהלך הלילה בעיקר (רעש שלא נשמע לי כמו תינוקת...אלא ממש כמו מבוגר..).ביום ישנם גם הרעשים אך פחות.כאשר אני משכיבה או מרימה לגרעפס גם ישנם אותם קולות.
קראתי בפורום על היצרות סחוסים האם זו יכולה להיות הסיבה?
כיצד מאבחנים זאת? אם אלך לרופא ביום הוא לא ממש יבין מהם אותם רעשים כי הם נשמעים לרוב בלילה?
האם יש לי דרך להקל על הבעיה? האם עליי למהר לפנות לרופא לאבחנה?
האם היווצרות חום בחדר שבו היא ישנה יכול לגרום לבעיה זו או להחריף אותה?
האם גם תחושת חנק בשכיבה יכולה לחזק את אבחון הבעיה הזו??
מה עושים? מאוד מוטרדת!!
**לא נראה כי מדובר בשיעול אלא בכחכוחים חזקים מאמץ ואי שקט!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן16/03/2008קשה לדעת ממה נובעים הרעשים אולם ככל הנראה הם כתוצאה מליחה ועימה חסימה אפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)