פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקדים מוגדלים
    אילה
    01/03/2008

שלום!

שמי הוא אילה ואני בת 13..

יש לי כאבי בטן עזים וכשביקרתי בבית החולים עשיתי משטח גרון ואמרו לי שהכאבים יכולים להיות כתוצאת מהשקדים.....

בזמן האחרון יש לי כאבי גרון חזקים, קושי בבליעה, נזלת, וגם דימום מהאף....
    הלכתי לרופאת המשפחה והיא אמרה לי שיש לי שקדים מוגדלים- בבית החולים בדקה אותי רופאה מוסמכת ואמרה לי שהשקדים שלי גדולים מאוד ושקלה עם לנתח אותם- בינתיים אני לא יודעת מה ההחלטה אבל בזמן האחרון התחלתי גם לנחור בלילות דבר שעד עכשיו מעולם לא קרה לי...

כאשר ממששים את האזור של השקדים מרגישים בלותות גדולות ונפיחות.....

מה כדי לי לעשות בנידון??

אשצח מאוד לתשובה,

בברכה אילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקדים מוגדלים

הוספת תגובה

• שקדים

ד''ר אביגיל ארד
    06/03/2008

אם השקדים המוגדלים הם משהו חדש,יתכן ומדובר במחלה זיהומית כלשהי שגרמה להם להתנפח. האם נלקח משטח גרון ?? האם קיבלת טיפול כלשהו?? יש גם מחלות ויראליות כגון זו המכונה "מחלת הנשיקה" הגורמות לכאבי גרון, שקדים נפוחים, בלוטות גדולות וכו'. זה חולף לבד. לא למהר לניתוח אם מדובר במחלה חריפה שרק עכשיו החלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות משטח גרון -תמר
    תמר
    29/02/2008

חליתי בדלקת גרון עשיתי פעמיים משטח גרון בביאות ובחולי עם טיפול אנטיביוטי וקבלתי תוצאת משטח גרון שלילית.
    עשיתי משטח גרון נוסף לאחר יומיים שלא הבראתי כדי לבדוק האם הטיפול שאני מקבלת הוא נכון.
    קבלתי תשובה לבדיקה: B.HAEMOLYTICUS STREPTOCOCCUS ממצא: GR.A חיובי.
    (POSITIVE) אשמח מאוד לקבל מענה !

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות משטח גרון -תמר

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    01/03/2008

כשיש חידק זה צריך לטפל באנטיביוטיקה מסוג רפפן בדכ למשך 10 ימים עד להחלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בגרון

תמר
    01/03/2008

ראשית, תודה על המענה. רציתי לשאול האם חידק זה מסוכן? וכיצד ניתן לבדוק אם אני נשאית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ ורחש באוזניים
    מזי
    28/02/2008

שלום, לפני כחודש תקפו אותי סחרחורות פתאומיות ביחוד כשהינחתי את ראשי על הכר או כשקמתי ממנו. וחוץ מזה לא היו תופעות אחרות, למעט כאב בשרירי הצואר והעורף (לדעתי מרוב ישיבה במחשב) עשיתי צילום צואר ובדיקת אורטופד, בדיקת עיניים, וא.א.ג. והכל נמצא תקין. בינתיים הסחרחורות הולכות ופוחתות, אך מלפני כעשרה ימים אני סובלת מלחץ באוזניים וברחש מתמיד כשל מנוע מקרר. ובאוזן ימין אני שומעת מן הד קטן ודק שחוזר אחרי הקול שנשמע אפילו כשאני בעצמי מדברת. קבעתי תור שוב לא.א.ג. לעוד מספר ימים. בינתיים אני דואגת שלא יגרם לי נזק בלתי הפיך לשמיעה, האם יש לי סיבה לחשוש? ואיזה בדיקות אני צריכה לעבור כדי לקבל אבחנה יסודית

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ ורחש באוזניים

הוספת תגובה

• רעש

ד''ר אביגיל ארד
    29/02/2008

אין צורך להילחץ אולם רופא א.א.ג אמור לשלוח אותך לבצע בדיקת שמיעה ועוד בדיקה הנקראת BERA הבודקת גם היא את עצב השמיעה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור הגרון
    יפרח תמי
    28/02/2008

כאבים בגרון בצד ימין עם תחושה של גולה חיצוני כאבים בנגיעה ובתנועה של הראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור הגרון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

כנראה דלקת בגרון או בחלל הלע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גרון חזקה מאוד
    תמר
    27/02/2008

לפני כ- 3 ימים התחלתי להרגיש כאבים בגרון, אך לא ייחסתי לזה חשיבות שתיתי תה עם לימון, שמתי תרסיס קל גרון. יום למחרת החום עלה והשקדים גדלו מאוד ועליהם תפליט דלקתי בצבע לבן. כך שמאוד קשה לי לבלוע . יש לציין שעשיתי פעמיים משטח גרון גם במצב של בריאות וגם במצב של חולי והתשובה היתה שלילית שאין חידק סטרפטוקוקוס.
    קיבלתי רפאפו 1000 מ"ג ל 10 ימים+רוקסט פלוס לשיכוך כאבים והורדת החום וגם תרסיס קל גרון.
    הייתי אמל מנל מחלקה אף אוזן גרון באופן פרטי והוא אמר שבשום אופן אין צורך בניתוח. האם יש טיפול מונע שאני יכולה לקחת? תרופה טבעית? ותוך כמה זמן אני צריכה השקדים יחזרו לגולם וללא הדלקת?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת גרון חזקה מאוד

הוספת תגובה

• דלקת גרון

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

דלקת גרון עלולה להיגרם על ידי סטרפטוקוק או חידקים אחרים או על ידי וירוסים. דלקת אחת אינה סיבה לכריתת שקדים. סיימית את הטיפול האנטיביוטי שקיבלת. אם יש הטבה, המתיני בסבלנות. שתי הרבה נוזלים. אפשר לגרגר מים עם מעט מלח או סודה לשתיה. השקדים יחזרו לגדלם בהדרגה. אם הכאבים ותחושת המחלה נמשכים אפשר לעשות בדיקת דם לוירוסים כמו "מחלת הנשיקה". בכל אופן - גם אם כן, לא מטפלים אלא מחכים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלילים של "פיצוצי סבון" באוזן שמאל
    אורי
    25/02/2008

מזה יומיים אני סובלת מתופעה שהכי דומה לצליל של פיצוצי סבון בתוך אוזן שמאלית. תחילה סברתי שזה נובע מסבון שנכנס לאוזן בחפיפה. אבל התופעה חוזרת על עצמה כבר יומיים כמה פעמים ביום. הכי מציק לפני שינה אם שוכבים על הצד. בנוסף כשסיפרתי לבן זוג שלי על כך, התברר שהוא סובל מהבעיה כבר קרוב לשבועיים (גם באוזן שמאל). בנוסף יש לי הרגשה שיש פגיעה קלה בשמיעה באוזן זו, אבל יתכן שאני סתם היסטרית.

מה יכולה להיות הבעיה?
    האם לרוץ לרופא?
    האם יכולנו להדבק במשהו מחתולה שלנו שסובלת מבעיות אוזניים חוזרות?

תודה מראש

הוספת תגובה

• אזניים

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

לפני ההיסטריה כדאי לגשת להיבדק. יתכן ויש פקק שעווה באוזן או שערה שנכנסה ונוגעת בעור התוף וגורמת ל"רעש" באוזן. אל תנסי לחטט ולנקות לבד. כשמצוננים לעיתים יש נוזל באוזן תיכונה שגורם לתחושת אטימות. גם את זה יראה רופא א.א.ג בבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורי
    02/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסיטיס כרוני
    אדוה
    24/02/2008

דוקטור שלום..
    ב8.11.07 עברתי ניתוח FESS וזאת משום שהייתה לי ציסטה דלקתית בסינוס מקסילרי ובסינוס אטמואידלי קידמי.היה לי חום וכאבי ראש.כחודש לאחר הניתוח החלו שוב כאבי ראש וחום לסירוגין.לאחר בדיקות רבות במרפאה וביקור במיון טופלתי ע"י 3 סוגי אנטיביוטיקה,אוגמנטין,זינט וטרביד אך לשווא.כמו כן נלקח לי תרבית אשר תוצאותיה היו דלקתיות.ונשלחתי שוב לביצוע CT .מימצאי הCT הינם: רירית חלל האף מעובה מאוד כנראה עם פוליפים בחלקו האחורי של חלל האף,בתאי האטמואיד הקדמיים והאחוריים הסננה רבה,במערת הלסת השמאלית למעשה הסננה מלאה המשתרעת אל חלל האף השמאלי,בסינוס הספנואידלי התעבות היקפית של הרירית.
    בעקבות מימצאי הבדיקה שוב הוחלט על ניתוח FESS חשוב לציין כי עדיין יש חום לסירוגין וכאבי ראש איומים!! הניתוח נקבע ל03.03.08.
    לצערי לא קיבלתי תשובה מדוע תוך 4 חודשים אני צריכה לעבור שוב את הניתוח? האם ניתוח חוזר יועיל? האם זה משהו שאסבול ממנו כל החיים? והאם יש תרופה אשר אפשר לקחת באופן יומיומי כדי למנוע בעתיד חזרתו של הפוליפ הדלקתי?
    אשמח לקבל תשובה.
    תודה רבה ושבוע טוב...!!!

לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס כרוני

הוספת תגובה

• סינוסיטיס כרונית

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

סינוסיטיס כרוני נגרמת לפעמים על רקע אלרגי תוך צמיחה של פוליפים אלרגיים החוסמים את פתחי האוורור של הסינוסים וגורמים לארועים חוזרים. כמו כן חשוב לדעת שניתוח סינוסים יכול להעשות ברמות שונות ותלוי במה טיפלו. רק CT חוזר מעיד על מה קורה באמת בסינוסים ומה נעשה בזמן הניתוח. במקרים מסוימים אנחנו מצרפים לטיפול האנטיביוטי גם טיפול בסטרואידים כדי להוריד בצקת מפתחי הסינוסים. שם המשחק בסינוסים הוא אוורור תקין של אותם חללי אויר. אנחנו מנסים להשיג זאת על ידי תרופות או ניתוחים. בהצלחה בניתוח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת סתימה מתמשכת באוזן לאחר טיסה
    שי כ.
    24/02/2008

שלום,

אני בן 38. לפני כחודשיים חזרתי מטיסה. כמו שקורה לי לפעמים נוצרה לי באוזן תחושת סתימה / הד אשר בדרך כלל חולפת תוך זמן קצר (לכל היותר מספר ימים). הפעם משום מה התחושה לא חלפה ואני ממשיך להסתובב עם "סתימה" באוזן. יתרה מזאת אני שומע מעין "נקישות" כשאני בולע או מזיז את הראש במהירות. אציין כי לא מתלוות לתופעה שום סחרחורות, צלילים צורמים ו/או כאבים.

יש מה לעשות? האם לחכות עד שיעבור או שמה "נדפק" לי משהו במערכת??

בתודה על תשובתכם,

שי

הוספת תגובה

• אוזן

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

חדשיים אחרי טיסה הבעיה היתה צריכה לחלוף גם אם היו נוזלים. חשוב לבדוק על הלע האפי שלך על ידי סיב אופטי כדי לודא שהצד הפנימי של חצוצרת האוזן לא חסום, וכן לבצע בדיקה של האוזן ובדיקת שמיעה לראות האם באמת מדובר בנוזלים או ירידה בשמיעה או סתם איזה פקק או ליכלוך באוזן .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    גלית
    24/02/2008

שלום,
    בני בן שנה ושבע, ביום שישי חום של 38.9 ביום שבת 37.9 ובלילה של יום שבת אין יום ראשון עדיין אין, מראה סימנים שכואב לו בפה האם זה דלקת גרון או פצע בפה ?

ממה יכול לנבוע הכאב?

בתודה מראש,
    גלית

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• חום וכאבים

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

בהחלט יכול להיות דלקת בלע או פצעים בחלל הפה, כפי שאנחנו רואים בזהומים ויראליים שונים. גם צמיחת שיניים יכולה לגרום כאבים. אני מניחה שהוא כבר בסדר מאחר וחלפו כמה ימים, אבל אם לא - גשי לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שומע בגלל מים באוזניים
    עדי
    24/02/2008

הייתה לי דלקת לפני כמה חודשים באוזן
    הדלקת עברה אבל יש לי נוזלים בתוך האוזנים
    בגלל זה יש לי ירידת שמיעה חזקה.
    מה מומלץ לעשות חוץ מסטרואדים וניקוב עור התוף?
    האם יש משהו פחות דרסטי?

לקביעת תור
    סגירה
    לא שומע בגלל מים באוזניים

הוספת תגובה

• איירפופר

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

היות ונוזלים באזניים אינם דחיפות ניתוחית להצלת חיים, אפשר בהחלט לנסות להתשמש באיירפופר. לצערי, מספר ילדים שאני נתתי להם לנסות את הטיפול, לא הסכימו לשתף פעולה אחרי פעם אחת, בגלל ה"פופ" באוזן. זה דווקא אומר שהטיפול יעיל, אבל הם לא הסכימו לחזור עליו. בהחלט כדאי לנסות. ניתוח כפתורים הוא פיתרון מצויין. כתשעים אחוז מהילדים לא יזדקקו לניתוח נוסף אולם קיימים אילו שכן. ודאי שטיפול לא פולשני עדיף, אלא שלא תמיד יש הענות וגם לא מועיל ב100 אחוזים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

מספר חדשים אחרי דלקת כבר לא אמורים להיות נוזלים. חשוב לבדוק את הלע האפי שלך, באמצעות סיב אופטי, לראות אם אין בעיה של משהו החוסם את חצוצרת האוזן (הצינור המחבר את האוזן התיכונה לאף). אם לא- אפשר לנסות סטרואידים, איירפופר, או כפתורים שהם המוצא האחרון כשכלום לא עוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי חמצן לנוזלים באוזניים
    דניאלה
    23/02/2008

שלום,

לפני כחודש הצטננתי, וכתוצאה מכך נוצרה אצלי הצטברות נוזלים באוזן שמאל. הרופאה הורתה לי לשים באוזן מי חמצן אכן השתמשתי מספר ימים במי חמצן באמצעות טפטפת. בפעם האחרונה ששמתי, נפלה הטפטפת אל תוך הבקבוק בדיוק לפני, כך שיצא לי לשים בטעות בכמות די גדולה. האם כמות גדולה מדי של מי חמצן עלולה לגרום נזק לעור התוף שלי? אולי זו שאלה מעט טפשית, אבל אני די מוטרדת מכך. אני חשה מעט כאבים באוזן, אך אני מניחה שזה עשוי להיות לאו דווקא קשור למי החמצן.

אודה לתשובה.

שבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    מי חמצן לנוזלים באוזניים

הוספת תגובה

• מי חמצן

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

מי חמצן בכמות גדולה יותר פשוט ישפכו החוצה. לא יגרמו נזק. מי חמצן אינם טיפול לנוזלים באזניים, הם נועדו לנקות אוזן כשיש פקק או הפרשה. אם הבעיה לא חלפה גשי לא.א.ג שינקה את האוזן, יאבחן, ויטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בסינוס אחורי
    איריס
    21/02/2008

שלום,
    אימי חולה בסכרת תפלה ומשתמשת במינרין באופן קבוע למעלה משמונה שנים. בשנה האחרונה היא סובלת מדלקת חוזרות ואף אושפזה כמה פעמיים כתוצאה מדלקת בסינוס האחורי, באישפוז מקבלת אנטביוטיקה .... וכך חוזר חלילה.
    אני מעלה השערה שמשום מה שללו אותה בביה"ח תלהשומר. ונשמעת לי מהידע הבריא שלי והלא מקצועי שיש איזה קשר ואולי השימוש בתרופת מינרין שנעשה ע"י הסנפה דרך האף.... הוא זה שגורם לדלקות.
    אשמח מאוד לשמוע את דעתכם ואף אם יש להעביר לכם את כל האינפורמציה הדרושה.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בסינוס אחורי

הוספת תגובה

• דלקת

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

אין לי ניסיון עם מינרין. אנחנו נותנים כל מיני תרסיסים דרך האף והם לא אמורים לגרום לסינוסיטיס, אולם יש היגיון מסוים בדבריך. השאלה אם אפשר להחליף את המינרין במשהו אחרי כדי לברר זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסיטיס ואטמי אזניים
    ענבר
    21/02/2008

שלום,

שאלתי מתחלקת לכמה חלקים. אשמח אם אוכל לקבל מענה לשאלות אלו:

1) לפני כחצי שנה חליתי בסינוסיטיס (לראשונה בחיי), נטלתי כדורי סינופד והבראתי. לאחר כחודש חליתי שוב, נטלתי אנטיביוטיקה ולמעשה הבראתי, אבל עדיין מידי פעם ישנם סימפטומים כגון גודש ו/או כאבי ראש, קשיים בזמן ואחרי טיסות. שאלתי היא: האם ניתן להבריא לגמרי מהסינוסיטיס או שהמחלה הפכה להיות כרונית?

2) לפני כחודשיים הפסקתי לעשן. האם יש קשר בין הפסקת העישון לגודש והליחה המרובים בתקופה זו?

3) הסינוסיטיס הופיעה לראשונה מיד לאחר שבוע שלם שבו השתמשתי באטמי אוזניים מידי לילה. האם יש קשר בין שימוש באטמי אזניים להופעת סינוסיטיס? האם שימוש באטמי אזניים (פעם או פעמיים בשבוע) עלול לגרום לסינוסיטיס להישנות?

אשמח לקבל תשובות לשאלות. במיוחד לגבי הקשר שבין אטמי אזניים לסינוסיטיס - שכן כל חיפושי באינטרנט עלו בתוהו בנושא זה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס ואטמי אזניים

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

לא ידוע לי על קשר, ולא נראה לי קשר הגיוני בין אטמי אזניים, שהם חיצוניים לחלוטין, לבין סינוסיטיס. ארוע אחד או שניים של סינוסיטיס אינם אומרים שזה יקרה שוב ושוב. נכון שאנשים שסובלים מסינוסיטיס חוזרת יש להם לעיתים רקע אלרגי או חסימה מכנית של אזור פתחי הסינוסים והם מועדים לארועים חוזרים, אולם טיפול בגודש באף באמצעות תרופות להורדת גודש יכול לשפר את העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ ל ניתוח שקדים ,כפתורים ופוליפ
    צביקה
    21/02/2008

הבן שלי בן 4 ,והוא סובל מנזלת כמעט קבועה , בעיות שמיעה בגלל נוזלים ,נחירות והפסקות שינה ברמה נמוכה והוא אמור לבצע ניתוח שקדים ,כפתורים ופוליפים בעוד כשבועיים .

בשלב 1 הלכנו לבית חולים א' עם תוצאות בדיקת שמיעה והרופא החליט על ביצוע ניתוח
    שקדים ,כפתורים ופוליפ.
    בשלב 2 הלכנו ליעוץ נוסף בבית חולים אחר ושם שלחו אותנו למעבדת שינה ואח"כ המליצו לנו לבצע ניתוח כפתורים ופוליפ ללא ניתוח שקדים .
    איך אני אמור להחליט האם לבצע ניתוח שקדים אם כל בית חולים אומר משהוא אחר .
    בבית חולים 1 הניתוח בעוד כשבועיים ושם מנתחים גם את השקדים .
    בבית חולים 2 הניתוח בעוד כשנה ושם ינתחו ללא שקדים .
    לי נראה שבית חולים 2 יותר מקצועי כי הוא שלח אותנו למעבדת שינה , החליט לא לנתח שקדים וזמן ההמתנה ארוך יותר.
    מה ההמצה שלך בנושא ? היכן לנתח ? והאם רצוי לנתח גם שקדים ?
    כרגע הניתוח בעוד שבועיים בבית חולים האם אני יכול להחליט על דעת עצמי ולהנחות את הרופא המנתח לנתח פוליפ וכפתורים ולא לנתח שקדים . בברכה

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

אין קשר בין בית החולים להחלטה. ההחלטה היא לפי שיקול דעתו של הרופא . לא כתבת מה התוצאות של מעבדת השינה, אולם כשיש דום נשימה בשינה, ואם ורק אם השקדים מוגדלים, כדאי לשלב גם את כריתת השקדים. מנסיוני, אם השקדים לא ענקיים , לעיתים מספיק להוציא את הפוליפים (שקד שלישי\אדנואידים).אולם זאת ניתן לקבוע על ידי בדיקה ולא במייל. כהורה, מותר לך לא להסכים לחלק מהניתוח, אולם עליך לסמוך גם על שיקול דעתו של רופא אחר. מה דעתך על התיעצות שלישית?? כ"כ האם הרופא מספר 1 ראה את תוצאות הבדיקה במעבדת שינה?? האם בוצע צילום צדדי לשקד שלישי??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באף
    רינה
    21/02/2008

שלום
    ברצוני לשאול שאלה דחופה.
    יש לי כאבים באף זה יום הכאבים זה מהאף כלפי המצח
    הכאב מתבטא אפילו בנגיעה קלה באף
    מה אני עושה?אנא תשןבתך

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באף

הוספת תגובה

• כאבים באף

ד''ר אביגיל ארד
    28/02/2008

כאבים באף בזמן נגיעה באף עלולים להיגרם על ידי זהום מקומי באף. צריך להיבדק ולקבל טיפול. אם הכוונה היא לכאב באף ובסינוסים - יתכן שמדובר בסינוסיטיס וגם בזה צריך לטפל. קשה לומר רק לפי התיאור. גשי לא.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה