מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לקראת ניתוח להוצאת שקדיםגנור27/03/2008
בעוד כחודש אני אמורה לעבור ניתוח להוצאת שקדים, אני מאוד מתוחה ומפוחדת ואני יודעת כי גופי צריך להיות רגוע לקראת הניתוח. מה ניתן לעשות על מנת להוריד מהמתח ומהלחץ הרב הפוקד אותי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח
ד''ר אביגיל ארד28/03/2008מתח לפני ניתוח זה דבר נורמלי לחלוטין, אולם יש לקחת את זה בפרופורציה הנכונה. אם החרדה מאד גדולה אפשר להתיעץ עם רופא המשפחה ולקחת תרופה להרגעה בינתיים. סה"כ אמנם יש כאבים אחרי הניתוח אבל זה לא ניתוח מסובך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
גנור28/03/2008שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Rt Vocal Cord Paralysisשלומי27/03/2008
שלום רב,
מזה כשלושה שבועות אני צרוד מאוד. אציין שאיני מעשן ואיני נוטה להפעיל את קולי בצורה קיצונית. לאחר ביקור אצל רופא מומחה, אובחן שיתוק מיתר קול ימני בעמדה פראמדיאנית.
על מנת לנסות ולברר את הסיבה למצב זה, הרופא המומחה שלח אותי לצילום CT של בסיס הגולגולת והצוואר.
כאשר הגעתי עם ההמלצה לרופאת המשפחה שלי, היא המליצה לעשות בנוסף גם צילומי מוח וחזה.
אשמח לקבל תשובות למספר שאלות:
1. האם ישנה הצדקה לביצוע הדמיות גם של המוח ושל בית החזה? אני מבין שנדרש לעקוב אחר עצב הואגוס, אולם האם לחיצה עליו באזור בית החזה מסוגלת להשפיעה "אחורה" על מיתר הקול הימני?
2. האם ניתן לבצע במקום ה- CT הדמיית MRI? האם ה- MRI מסוגל לספק את התוצאות הנדרשות עבור הדיאגנוזה הדרושה? אני שואל מתוך שיקולי קרינת ה-CT.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור
ד''ר אביגיל ארד28/03/2008הבירור למיתר קול ימני לא כולל לרב את החזה היות ובניגוד לשמאלי היורד מבסיס הגולגולת לחזה ומשם עולה חזרה לצואר, הימני יורד מבסיס הגולגולת ישר לצואר. הצילום צריך לכלול גם את בסיס הגולגולת. מקובל לעשות צילום CT עם חומר ניגוד כבירור. יש המוסיפים אולטרסאונד של אזור בלוטת התריס שלעיתים רגיש יותר לבעיות בבלוטה עצמה מאשר CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש באיזה אמצעים לבדוקבוריס ד27/03/2008
מבקש לחלק, באיזה אמצעיים אפשר לבדוקמ אם יש לי ספנוידית או פרונטית.
כי סינוסים לפי צילומים תמיד תקינים. אלא בעיית נוזלים ורגישות משתנה באיזור מעל עיניים ואף ממושכת, שנים רבות. איך בודקים את זה? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
ד''ר אביגיל ארד27/03/2008צילום CT הוא המדגים הכי טוב את כל מערכת הסינוסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש נמוש בזנב הפרוטיסרפי25/03/2008
שלום ביתי בת 19 בריאה בדרך כלל.
מזה נמספר חודשים גוש מתחת לזוית הלסת מימין.בחודשים האחרונים הגדלת הגוש.
בבדיקה-מצב כללי טוב.
באזור מתחת לזוית הלסת מימין נמוש גוש בקוטר כ2 ס"מ ללא רגישות ללא פלוקטואציה ללא אודם מקומי.
פה ולוע -הגדלת שקדים ללא אודם. ללא תפליט. ללא pnd.
ct צוואר-גוש באזור זנב הפרוטיס מימין.
בוצע fna
ביקורת במרפאה אאג בעוד כשבועים.
אני מאד מודאג ? האם יש סיבה לכך . עד לקבלת התשובה הרופא ביקש ליקבוע תור לניתוח על מנת להוציא את הגוש..
ממתין לתשובה בבקשה מהר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן25/03/2008יש לחכות לתשובות הFNA מאחר שעד אז לא ניתן לקבוע מה טיבו של הגוש בדיוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש נמוש
רפי30/03/2008שלום הגיע תשובה fna ושם נאמר גידול מסוג אפיטל בעל תאים גדולים ובעל היתמיינות נמוכה.
האם הגידול אגריסיבי? בשיחה עם רופא נאמר שצריך להסיר את הגוש בעזרת ניתוח .
בבקשה מה נתן לילמוד מאבחנה מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן31/03/2008ניתן ללמוד שהגידות סרטני ויש לבצע ניתוח לכריתת הבלוטה ולאחר מכן ככל הנראה טיפול משלים בהקרנות.
בהצלחה ורפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש נוזלים מוזרים מאוזן שמאלית.בוריס ד25/03/2008
יש נוזלים מאת מאוזן, לא דומה לגפר. אלא נוזלי יותר בצבע חום ואפילו קהה בערך, נדמה גם ריח יש או הרגשתי .
אם צריך בדיקת מעבדתי ועל מה. איזה טיםול מקובל במקרה.
אין כואבים, אלא הרגשת סתימה, שמיעה ירודה מזמן לאחר מחלה הרעלתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן25/03/2008נראה שיש דלקת אוזן חיצונה ויש לגשת לרופא א.א.ג לשאיבה ולקבלת טיפות אנטיביוטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ד"ר.אתה מתכוון על כדורים אנטי
בוריס ד27/03/2008תודה, ד"ר גוטמן. אם אתה מתכוון על טיפול ע"י כדורים אנטיביאוטיים כמו מוקסיפן? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר אביגיל ארד27/03/2008אם מדובר בדלקת אוזן חיצונית הטיפול אינו מוקסיפן אלא טיפול מקומי בטיפות ולעיתים אנטיביוטיקה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר ארד. השתפר המצב.
בוריס ד27/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתשובה
ד''ר דן גוטמן31/03/2008הכוונה לטיפות עם אנטיביוטיקה ללא צורך בנטילת כדורים . הטיפות הם מסוג צילוקסן או דקסאוטיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי תופעת הרפלוקס הלרינגופרינגיאלימיה24/03/2008
מהי תופעת הרפלוקס הלרינגופרינגיאלי. תינוקת בת 10 חודשים
נאמר לי שבתי סובלת מרפלוקס קיבתי אך לי נראה שזה יותר מזה. היא כל הזמן מנוזלת, כאילו צרודה, משתעלת הרבה בזמן האוכל, מתעטשת, מגרדת את האף והאוזניים בזמן האוכל ועוד בעיות אחרות הקשורות לאכילה, פשוט גם לא אוכלת ונראה שיש לה בעיה בבליעה. האם זו יכולה להיות התופעה? איך מאבחנים ומה הטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן25/03/2008אם אכן היא סובלת מרפלוקס אז יש לגשת לגסטרו ילדים לאבחון וטיפול. כל מה שתארת יכול להיות אכן מרפלוקס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע באף למעלה מחודשייםדנה24/03/2008
שלום רב!
יש לי פצע באף במחיצה הימנית של האף וכל פעם מחדש הוא מתקלף (או שאני מקלפת אותו) והוא חוזר. לפעמים יוצא ממנו דם ולפעמים זה דם קרוש עם נזלת עליו.
הפצע הזה כבר חודשיים (אם לא יותר) באף ואיני יודעת מה לעשות.
אנא עזרו לי..
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע באף
ד''ר דן גוטמן25/03/2008פצע כזה דורש בדיקה רפואית ורק לאחר מכן טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפאני23/03/2008
שלום רצציתי לדעת מהי בדיקת אנדוסקופית בגרון ואיך היא מתבצעת???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן25/03/2008בדיקה זו מתבצעת ע"י החדרת סיב אופטי דרך האף לגרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהקשר לתשובתך דוקטור
פאני26/03/2008הרופא שלי הפנה אותי לאנדוסקופיה לשלול גוף זר בגרון!
האם מבצאים את האנדוסקופיה דרך האף או הגרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
ד''ר אביגיל ארד26/03/2008הסיב האופטי הדק מוחדר דרך האף, לרב עם הרדמה מקומית של האף בתרסיס או ג'ל מיוחד, משם ללע האפי (מאחורי האף) ומשם ללע תחתון והגרון. הבדיקה אינה קשה ואינה מכאיבה כשהיא נעשית בידי אדם מיומן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראקוזיסטל23/03/2008
שלום,
אני סובלת מהיפראקוזיס מזה 4 שנים,
כיצד אני יכולה להירפא מבעיה זו?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפראקוזיס
ד''ר אביגיל ארד23/03/2008לא יודעת משאלתך מה מקור ההיפראקוזיס. האם זה קשור לפגיעה תחושתית בשמיעה? האם בוצע בירור שמיעה כלשהו? מה הרקע?מחלות? תרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפראקוזיס
טל23/03/2008התופעה התחילה פתאום ללא שום גורם. לא נחשפתי לשום רעש. גם תרופות לעולם לא לקחתי חוץ מאנטיביוטיקה ואקמולים במקרים של מחלה. ירידה בשמיעה לא הייתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם ניתן לקבל תשובה על שאלתי?
טל27/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפראקוזיס
ד''ר אביגיל ארד27/03/2008ממה שכתבת לי אני לא יודעת לענות. יתכן שמדובר בפגיעה כלשהי בתאי השערה באוזן, יתכן שרק איזה מצב של עוררות יתר חושית שלך, שאז הטיפול הוא בהרגעה, תרופתית או בשיטות אחרות. נסי להיבדק אצל נוירולוג אם כל הבדיקות הקשורות בשמיעה בוצעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן סתומהלי22/03/2008
שלום,
לפני שבוע התחילה אצלי הרגשה של אוזן סתומה.
רופא המשפחה איבחן דלקת באוזן התיכונה כתוצאה מגודש באף שלא נתן לנוזלים להתנקז.
(אני בעלת נזלת כרונית אל פי איבחון של רופא אף אוזן גרון).
לכן נתן לי הרופא אנטיביוטיקה לטיפול בדלקת ואוטריווין וקלרינז לטיפול בגודש האף למשך שבוע.
לפני יומיים היתה הרגשה של השתחררות אך היום שוב יש הרגשה של אוזן סתומה,
האם זה נורמלי? האם כדאי לפנות שוב לרופא המשפחה או לפנות ישר לרופא א.א.ג.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים
ד''ר אביגיל ארד23/03/2008תהליך היבוש של האוזן עלול לקחת עד חודש. המשיכי לקחת תרופה מורידת גודש ו\או טיפות אף. סבלנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהפאני21/03/2008
בשביל צילום גרון צריך הפניה מרופא מישפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין לי מושג למה הכוונה צילום גרון.
ד''ר אביגיל ארד21/03/2008מה בדיוק הבעיה?? אם מדובר בבעית האלרגיה שרשמת קודם - צילום הוא לא העניין פה. גשי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כאבי גרוןעדי21/03/2008
בגלל אלרגיה לזיתים.
אכלתי בטעות סלט שהיו בו קצת זיתים. לא ראיתי שהיו שם זיתים ולא אכלתי זית שלם. נראה לי שהיה שם שמן-זית.
מיד אחרי כן הרגשתי כאב גרון, האף שלי התנפח קצת, ויש לי אף סתןם עכשיו.
הכאבים בגרון לא עוזבים אותי, הקול שלי צרוד, ואני מרגישה את הבלוטות בגרון. בלוטת התריס נפוחה קצת..
מה עושים במקרה כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלרגיה
ד''ר אביגיל ארד21/03/2008נוטלים תרופה אנטיהיסטמינית (אנטיאלרגית). יש תרופות כאלו בבית מרקחת גם ללא מרשם. אם המצב מחמיר יש לפנות למוקד או למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעולים שלא נפסקיםמורן21/03/2008
שלום, אני בחורה בת 28 בריאה, מאז שהייתי קטנה אני לא מפסיקה להשתעל ולא משנה אם אני חולה או לא.
השיעול נובע כי כל הזמן משהו "תקוע" לי בגרון, ז"א יש לי ליחה תמידית אבל היא צמיגית כל הזמן אני מכחכחת בגרון, וסליחה שזה נשמע קצת מגעיל אבל כל הזמן שאני מכחכחת ויוצאת לי ליחה אני יורקת אבל זה חוזר זה מצב שמאוד מפריע לי ביום יום, בעבודה זה הגיע למצב שאפילו הסובבים שלי מעירים לי ואני מבינה אתם כי לי זה הכי מציק אבל אני לא יודעת מה לעשות הייתי אצל כמה רופאים וכולם אמרו ש"הכל בסדר" לא נשלחתי לבדיקות מסוימות רק נתנו לי כמה פעמים כדורים שעוזרים לליחה אבל זה עזר ליומיים-שלושה וחוזר חלילה. ללא קשר עברתי ניתוח להוצאת שקדים לפני כשנתיים אבל גם אם זו הייתה הבעיה זה לא עזר.
המצב ממש מפריע לי אני קמה כל בוקר עם שיעולים כי ממש מציק לי משהו בגרון (אני כמעט בטוחה שזו ליחה כי כל הזמן בשיעול אני חייבת לירוק והיא קשה וצמיגית ולפעמים מלווה בדם) .
סליחה שהיה ארוך,
אשמח לתשובה מהירה ואף להפניה לרופא מאיזור המרכז שיוכל לעזור לי.
תודה מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף שמעולם לא עישנתי
מורן21/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעול
ד''ר אביגיל ארד21/03/2008התחושה שמשהו תקוע בגרון ושעול כרוני ללא ליחה אמיתית אלא משהו שקוף צמיג, מתאים מאד לרפלוקס. זה מצב שבו החומצה מהקיבה עולה לגרון ויוצרת שם גרוי ונפיחות. גם אם אין לך צרבת זה עדיין יתכן. אם את רוצה להיבדק על ידי פני ישירות למייל שלי (נמצא בכותרת הפורום). המרפאה במרכז הארץ. הטיפול בבעיה שלך הינו תרופתי בשילוב דיאטה. שווה לבדוק ולנסות אחרי כל כך הרבה שנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותכ.19/03/2008
שלום רב,
ברשותכם, יש לי שתי שאלות.
אם לילד בן שנה דלקות חוזרות באוזניים ולא מלווה החום, האם זה בסדר או האם הגוף לא מתמודד עם הדלקת?
האם ניתוח פוליפים תגרום להפסקת ד. אוזניים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר אביגיל ארד20/03/2008מה הכוונה דלקות אזניים חוזרות?? כל כמה זמן?? האם קיבל טיפול אנטיביוטי?? אנחנו מאפשרים לגוף לנסות להתמודד בעצמו אם לילד אין חום והוא במצב טוב, אבל אם הדלקת חוזרת לעיתים קרובות יש צורך בטיפול, לדעתי, ולפעמים גם בצורת טיפול מונע שהוא מנה חד יומית למשך כחודש. הכל תלוי בכמות הדלקות. ניתוח כריתת אדנואידים נעשה כאשר הם מוגדלים וחוסמים את הנשימה דרך האף. כשלעצמו לא תמיד מקל על דלקות אזניים, אלא כשבשילוב עם הכנסת צינוריות אוורור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות נחירהעוז17/03/2008
יש לי בן בן 13 שסובל לפי דברי הרופאה אא'ג מאלרגיה קשה שגורמת לו לנחירות קשות בלילה,לאף סתום,לצרידות,הפסקות בנשימה קצרות במהלך השינהתשינה לא סדירה ועיפות במשך היום.לפי צילום יש לו אינדואידים מוגדלים ומחיצה באף.הרופאה טוענת שכרגע לא מומלץ לנתח עקב גדילת הפנים קיבל טיפול של לחיצה פעמיים בים של אלגרו לתוך האף ובמשך חודש כדור כל לילה של אלרגי' אך ללא הועיל לאחר מכן היא עברה לתרופה אריוס שגורמת לו לסחרחורת ולא עוזרת לו כלל.
לכן הפסקנו את הטיפול.מה עלינו לעשות עם הילד?האם יש לכם המלצה שתעזור לו לישון טוב בלילה?אודה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נחירות
ד''ר אביגיל ארד18/03/2008לילד בן 13 עם אדנואידים מוגדלים וקונכיות אף נפוחות בגלל אלרגיה הייתי מנתחת וכורתת את האדנואידים עם או בלי לטפל בקונכיות באמצעות "קובליישן" שהוא טיפול יחסית שמרני בקונכיות. זה לא יעשה אותו פחות אלרגי אבל ישפר קצת את הנשימה דרך האף בלי לפגוע בהתפתחות הפנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)