מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלוטה בשקד ימניאורלי13/01/2008
שלום,
אני בת 33 וחצי, סבלתי המון זמן מכאבי גרון, המון בדיקות משטחי גרון יצאו שליליות ושום דבר לא כל כך עזר.. בחודשים האחרונים שקד ימני שלי נפוח כואב, צורב, יש תחושה שכאילו יש לי פצע עליו, כל מה שאכלתי שרף והכאיב לי שם. לאחרונה הכאבים פסקו אבל עדיין נפוח. כואב כשאני מדברת, אבל לא תמיד. הכאבים והסביות לכאבים משתנים כל הזמן..
הייתי אצל רופא אאג מומחה שלקח לי בדיקות וירוסים שיצאה שלילית, שגילתה שהיתה לי מחלת נשיקה בעבר. ספירת דם יצאה תקינה חוץ מחוסר דם שיש לי ואנמיה, התחלתי לקחת ברזל.
הרופא שהלכתי אליו קצת הלחיץ אותי. לקח לי ביופסיה ע"י מחט מבחוץ מהשקד, ושניסיתי להבין ממנו מה זה יכול להיות הוא אמר במילים אלו :"זה יכול להיות דברים טובים או דברים רעים, אני לא יודע", מייד נלחצתי כמובן, ואמרתי לו שוב, מה זאת אומרת? אז הוא ענה: "את ילדה גדולה את יכולה להבין"..
לא הבנתי כלום ונכנסתי ללחץ... מייד חשבתי על הנורא מכל.. והאמת שאני לא יודעת איך אני יעבור את הימים הללו עד התשובה..
אני סובלת גם מלופוס בנסיגה אבל הרופא אומר שאין קשר.. אין לי חום, אני מנהלת אורח חיים מאוד פעיל מבחינה פיזית, קצת עייפה, אבל מי לא?
אם ספירת דם תקינה, כולל כדוריות לבנות בתחום הנורמה, מה זה יכול להיות? אין לי דלקת בשום מקום אחר בגוף, ואני ממש אובדת עצות, אני יודעת שאני צריכה לחכות לתוצאות, זה ברור, אבל מה אני עושה עד אז? זה באמת יכול להיות מסוכן??
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקד
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008נראה לי שהרופא שלך עשה את מה שצריך. שקד מוגדל שאין לו סיבה צריך לבדוק. ביופסית מחט אשר בוצעה יכולה לתת כוון. גם אפטה (פצע גדול לבן כזה שיש לפעמים בפה) על השקד או לידו יכולה לתת כאבים דומים. בשלב זה נראה לי שאין ברירה אלא לחכות מספר ימים עד התשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ENG ?מיואשת12/01/2008
המי בדיוק בדיקה זו? האם היא פולשנית? היכן ניתן לבצעה?האם אני יכולה לקבל הפנייה ממכבי לעשותה? אני מורה במקצועי לדעת האם העצב חי או מת הוא עיניין של אובדן כושר עבודה ויציאה לפנסיית נכות וכל המשתמע על כך לכן חשוב לי לדעת כבר עכשיו . כרגע אינני יכולה לעבוד!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ENG
איה13/01/2008אילה שלום,
בדיקת ה-ENG די פשוטה והפולשנות היחידה היא שמזריקים בלחץ מים קרים וחמים לאוזניים דבר שגורם לסחרחורת נוראית למספר שניות. בסה"כ יושבים על מיטה נוחה ומלבישים עלייך סוג של משקפיים גדולים שמכוונים לקרוא את תנודות העיניים והריצוד. בשלב הראשון עוקבים אחרי נקודת אור שרצה על הקיר במספר אופנים, לאחר מכן משנים תנוחות וצריך לספור מספרים באופנים שונים כשמכסים את המשקפיים במכסה שחור אך חייבים לשמור על עיניים פקוחות כל הזמן...
לאחר מכן עוברים לבדיקה הקלורית שהיא עניין הזרקת המים לשתי האזניים וזה הקטע הכי לא נעים בבדיקה אבל זה עובר לאחר כמה דקות.
אני עשיתי את הבדיקה בתל השומר לפני שבועיים לאחר שהופניתי ע"י רופאת א.א.ג של קופ"ח כללית. אני יודעת שיש כמה וכמה מקומות בארץ שעושים את הבדיקה אבל אני לא יודעת עם מי מכבי עובדת...
שיהיה בהצלחה והרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיה
מיואשת15/01/2008איה שלום,
תודה על תשובתך
אני מקווה שתהיה לכולנו רפואה שלמה והרבה בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ENG אלא EMG
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008עליה לעבור EMG שהיא בדיקה שונה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהENG
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת אינני יודעת מי מבצע כיום בדיקת ENG של מיתרי הקול. נסי לברר במרפאת א.א.ג בתל השומר אם הם מבצעים . מדובר בבדיקה פולשנית למדי. המחט חודרת לשריר בחלק קידמי של הצואר וכן דרך הצואר למיתר הקול. קצת לא נעים . צריך להתאפק לא לבלוע ולא להשתעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סתימות באוזנייםשלומית12/01/2008
לפני קצת יותר מחודש החלו להופיע אצלי סתימות באוזניים מידי פעם. רופא משפחה אמר שעליי לגשת לרופא א.א.ג לביצוע ניקוי אוזניים של השעווה שהצטברה. כבר כמה שבועות זה לא קרה לי. האם זה אומר שהבעיה נפתרה מעצמה? האם עליי לגשת לרופא א.א.ג בכל זאת או שכדאי לחכות למצב שבו התופעה תחזור? האם הניקוי שיבצע הרופא יכול להזיק איכשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעווה
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008אם אכן מדובר בשעווה האוזן אמורה לפלוט אותה במידה זו או אחרת בעצמה. חשוב לא לחטט עם מנקי אזניים כי אז דוחפים את השעווה פנימה. אם הכל בסדר - חכי. אם מתחיל שוב להיסתם, גשי לרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתוםאורטל11/01/2008
שלום שמי רוית ואני סובלת מבעיה של אף סתום.זה מתחיל איך שהחורףמתחיל עם הרבה נזלת והתעטשויות בהתחלה ואחכ(כרגע) האף רק סתום .אני יודעת שבסוף חודש מרץ( כמו בשנים האחרונות )אני אסבול מהרבה התעטשויות ונזלת.כרגע האף הסתום מחמיר בערב .בקיץ אגב הבעיה נעלמת.
בנוסף אני עובדת בקור בחודשים האחרונים.שאלתי היא ממה זה נגרם, איך לטפל ובמקרה שלא אטפל מה הנזק הצפוי? בתודה מראש על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזלת
ד''ר אביגיל ארד11/01/2008מה שאת מתארת בסתיו ובאביב נשמע כמו נזלת אלרגית ואפשר להקל על ידי כדורים ותרסיסים. מומלץ להימנע משימוש בטיפות אף רגילות שגורמות להגברת הגודש אחרי ההשפעה הראשונית של הורדת הגודש. גם עכשיו את יכולה שתהיה הקלה. גשי לרופא א.א.ג. לבדיקה וקבלת מרשם לתרופה מתאימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשדור11/01/2008
סובל במשך חודשיים מכאב גרון מגרד ומציק בעיקר בצד ימיו והרגשה של אוזן סתומה בצד ימין..
יש לציין שערכתי קורס צלילה מתקדם וכנראה מאז התחילו הכאבים,,,
הייתי אצל אאג והוא אמר שהגרון שלי אדמומי ואין לי כלום באוזן...
מה עוד ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות
ד''ר אביגיל ארד11/01/2008לגבי הרגשת אוזן סתומה - יש לבצע בדיקת שמיעה ובדיקת טימפנומטריה (לחצים). לגבי הגרוי בגרון - יש לבדוק לא רק את הלע אלא גם את אזור מיתרי הקול ופתח הושט. אולי יש לך אלרגיה או רפלוקס (החזר מיצי קיבה לגרון) ועוד. תיבדק שוב אצל מישהו אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנו אותו לרופא לסת
דור12/01/2008הייתי אצל הרופא המומחה לפה ולסת והוא המליץ לי לגשת לרופא של חייל הים בחיפה ...
הוא אמר שכנראה תעלה שמחברת בית באוזן לגרון שנראה לי נקראת חצוצרה נפגעה בצלילה...
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתימה
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008חצוצרת האוזן לא נפגעת בצלילה. המנגנון הוא בדיוק ההפך. כאשר חצוצרת האוזן לא פועלת היטב יש קושי בהשוואת לחצים בזמן צלילה ואז האוזן נפגעת. השאלה היא האם עשו לך בכלל בדיקת שמיעה מאז כל הסיפור, כולל בדיקת לחצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות כרוניות וחור בעור התוףניסים10/01/2008
שלום ד"ר אני רוצה לדעת אם ניתן לעשות את הניתוח כשיש דלקות חוזרות באוזן ? ואם אי אפשר לעשות ניתוח אז מה הכי כדי ומומלץ כדי לשמור על אוזן נקיה לפני ניתוח? דחוףףףףףף....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון נקב
ד''ר אביגיל ארד11/01/2008מקובל לא לנתח לסגירה של עור התוף עד שהאוזן יבשה ולא מודלקת במשך חצי שנה. כדי למנוע את הדלקות הכי חשוב שלא תיכנס אף טיפה מים במקלחת או בבריכה. שמור באדיקות אם אטמים מיוחדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבני יש נוזלים ותופיות משוכותדדי10/01/2008
לבני בן ה-שלוש וחצי לאחר בדיקה היתברר שיש נוזלים באוזניים ותופיות משוכות, אינו סובל כלל מדלקות אוזניים, והסיבה לבדיקה היתה נגיעות רבות שלו באוזניים שלו.
רציתי לדעת מה הפירוש של תופיות משוכות האם נדרש לדבר כזה טיפול ואם כן מהו
אציין שאנו לפני בדיקת שמיעה, שצריכה להיתבצע בקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים
ד''ר אביגיל ארד11/01/2008באוזן התיכונה אמור להיות אויר ולא נוזל. כשיש באוזן לחץ שלילי, למשל בנחיתה, התופית נמשכת מעט פנימה. אנחנו משווים לחצים על ידי פימפום והיא מתרוממת. אם הלחץ השלילי נמשך מצטברים נוזלים הבאים מהתאים באוזן התיכונה. ככל שהנוזל סמיך יותר, התופית לרב יותר משוכה פנימה. זה אומר שיהיה קשה לשפר זאת בלי הכנסת צינוריות אוורור. השמיעה ודאי לקויה במידה מסוימת אבל זה הפיך עם הטיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעש באוזניים ונפיחות מתחת ללשוןגל10/01/2008
שלום ד"ר,
אני בן 28 , בריא בד"כ , מעשן.בנוסף עובד תחת לחצים כבדים.
לפני כשבוע התחיל לי רעש מידי פעם לזמן קצר של מעין פכפוך מים באוזן שמאל.
הלכתי לרופא א.א.ג. , שהסתכל במיקרוסקופ על האוזן ולא ראה שום ממצא. הוא אמר לי להתעלם מהרעש ושיש סיכוי שזה מגיע מהלסתות כיוון שאני חורק שיניים כבר מס' שנים.
אתמול התנפחה לי מעיין ג'ולה מתחת ללשון , הנפיחות לא ממש כואבת , אך הפכה את הלשון לרגישה יחסית.
למי לדעתך אני צריך לפנות? מה יכול להיות מקור הגוש\נפיחות ? והאם לדעתך הממצאים קשורים אחד לשני?
תודה רבה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים
ד''ר אביגיל ארד11/01/2008לא נראה לי שהממצאים קשורים. מתחת ללשון יש בלוטת רוק שיתכן והיא מודלקת או סתומה. גש לא.א.ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק מיתר קול לאחר כריתת תיאורידמיואשת10/01/2008
5 שבועות לאחר כריתת אונה שמאל -שיתוק במיתר שמאל. האם אפשר לאבחן חיות העצב המניד את המיתר? האם שיתוק כזה הוא זמני או קבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק
ד''ר אביגיל ארד11/01/2008שיתוק מיתר הוא סיכון של ניתוח זה. השיתוק יכול להיות זמני אם העצב רק עבר טראומה קלה כגון לחץ עליו. אם הוא נחתך - השיתוק קבוע. אפשר לבדוק חיות על ידי בדיקת ENG . לא יודעת אם באיזה בית חולים בארץ עושים בדיקה זו באופן רוטיני. בכל מקרה, זה רק כדי לספק סקרנות בשלב זה ולא משהו שיוביל כרגע לטיפול. מומלץ לחכות שנה, אם יש קושי בדיבור אפשר להעזר בקלינאית תקשורת . המיתר השני יכול לפעמים לפצות בצורה כל כך טובה שלא תהיה הפרעה בדיבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיתוק מיתר עקב כריתת תיאוריד המשך
מיואשת12/01/2008ראשית תודה על התשובה העניינית. שנית האם ידוע לך על מוסד רפואי אפילו פרטי שמבצע את הבדיקה-ENG ? אני מוכנה לשלם בעבורה. אני מורה במקצועי וכרגע נבצר ממני מלעבוד עקב הניתוח. אני צריכה לדעת בוודאות אם אני יוצאת לפנסיית נכות או לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטיטיס חוזרתזהבה אלוני10/01/2008
שלום רב,
אני אמא לילד בן שנתיים וחצי הסובל מפרוטיטיס חוזרת בשתי הצדדים (3 פעמים בשנה האחרונה). בפעמיים הראשונות היינו מאושפזים בבי"ח מאיר עם חום גבוה ונפיחות בפעם הראשונה בימין ובפעם השניה בשמאל הוא קיבל אנטיביוטיקה דרך הווריד בפעמיים הראשונות בפעם השלישית קיבל אנטיביוטיקה דרך הפה ללא אישפוז. עשינו צילום אולטרסאונד אשר שלל אבנים בצינורות הרוק אבל רופאת א.א.ג המליצה לי לנסוע לבי"ח ברזילי להתייעצות עם פרופסור במחלקה פה ולסת. אתמול נסענו והמלצתו היתה לנתח .
רציתי לדעת מה קורה עם לא מנתחים ובכל פעם שזה חוזר לוקחים אנטיביוטיקה? האם נגרם נזק לבלוטות ואם כן מה הנזק? האם יש נזק ליטול אנטיביוטיקה בכל פעם שזה חוזר?
אשמח לקבל תשובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת רוק
ד''ר אביגיל ארד11/01/2008אני מניחה שאם הוא המליץ לנתח סימן שיש ממצא כלשהו בבדיקתו. למשל, סתימה של הצינורות בבלוטה, או משהו דומה. לא יכולה לענות מעבר לזה בלי לדעת מה הממצאים. אפשר לקחת אנטיביוטיקה כל פעם, אבל מדובר בזהומים די קשים שכמו ששמת לב הצריכו אישפוז. לא נראה לי כבילוי מתאים לילד. בכל דלקת הבלוטה מצטלקת קצת ויהיה יותר קשה לנתח. האם הוא התכוון לכרות את הבלוטה או להרחיב את צינור הבלוטה?? יש הבדל בניתוחים ובסיכונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטיטיס חוזרת
זהבה אלוני14/01/2008המלצתו היתה להרחיב את הצינורות בניתוח (לא לכרות). מלבד בדיקת אולטרסואונד של הבלוטות שעשינו דרך הקופה והבדיקה שללה אבנים או סתימה לא נעשתה שום בדיקה בנדון. בכל פעם הדלקת במקום אחר (פעם ימין ובפעם שמאל) כך שגם זה מסמן שאין סתימה . בפעם השלישית שחזרה הנפיחות בבלוטה קיבל אנטיביוטיקה דרך הפה ללא איפוזים מכיוון שתפסתי את זה בזמן. האם ללא בדיקות מקיפות שולחים לניתוח? אולי עדיף כל פעם לתת אנטיביוטיקה ? אני לא יודעת עוד כמה פעמים זה יחזור ואולי לא יחזור יותר בכלל? איך אפשר לבדוק את כל הנקודות לפני שמנתחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצנרת
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008פרוטיטיס חוזרת אצל ילדים נגרמת פעמים רבות עקב צינוריות מאספות בבלוטה שאינן פתוחות ואינן ישרות לחלוטין. אני מניחה שהוא מתכוון לניתוח בו מכניסים כעין צנטר לתוך צינור הבלוטה. הניתוח אינו קשה, אם בזה מדובר, ויכול לפתור הרבה בעיות לעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוטיטיס אצל מבוגרים
נידם מרים28/05/2010שלום,
אני בת 48 בשנה שעברה חליתי עפ"י אבחנת הרופאים בפרוטיטיס לאחר ששללו חזרת, בימים אלו אני מרגישה כמעט את אותן התופעות בראשיתן לחצים משני צידי האוזניים ומין נפיחות קלה.
שאלתי היא האם פרוטיטיס יכולה לחזור בקרב מבוגריםומה מומלץלעשות כדי שלא אגיע למצב אישפוז כמו בשנה שעברה.
מצפה בכליון עיניים לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדורי AGISERC אמורים לעזור?איה10/01/2008
שלום,
עקב סחרחורות חוזרות ונשנות הופניתי לבדיקת ENG ואלה תוצאותיה אשר הייתי שמחה לקבל הסבר והאם יש בעיה כלשהי:
לא מופיע נסטגמוס ספונטני.
בדיקת סקדות - תקין.
בדיקת מעקב - תקין.
בדיקה אופטוקינטית - תקין.
בבדיקה תנוחתית: גוף שמאלה - מופיע נסטגמוס תנוחתי 2°-/sec לימין.
הערה: לא מופיע נסטגמוס תנוחתי משמעותי.
בדיקה קלורית:
חולשת מבוך: 27% לשמאל הנורמה עד 20%.
העדפה כיוונית: 13% לימין הנורמה עד 27%.
הערה: היפורפלקסיה 27% לשמאל.
אשמח לדעת מה הנ"ל אומר והאם כדורי AGISERC אמורים לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד''ר אביגיל ארד11/01/2008להבנתי מדובר בחוסר איזון של מערכת שווי המשקל בצורה די קלה. זה קורה לעיתים לאחר דלקת של המבוך. המח לומד לאט לאט לאזן את זה. האגיסרק מועיל לעיתים. הזמן מועיל לרוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח פוליפים וכפתורים באזנייםאמירה09/01/2008
ביתי בת השנתיים אמורה לעבור ניתוח צכיוון שחלה ירידה בשמיעה. האם הניתוח מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפדפי
ד''ר אביגיל ארד11/01/2008דפדפי לשאלות קודמות. אני מסבירה שם את הניתוח. כעיקרון הסכנה העיקרית היא דמום, שגם הוא לא שכיח ולרב לא חזק, אבל צריך להיות מודע ולהשגיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת אוזנים ויראליתיובל09/01/2008
לפני כשבוע וחצי חזרתי מהכרמל למרכז ושעה לאחר מכן התחילו לי כאבים עזים באוזן, למחרת קמתי ומצאתי דם קרוש באוזן.
לאחר כשלושה ימים הגעתי לרופא אף/אוזן/גרון שאיבחן אצלי דלקת אוזן ויראלית ובעצם שלל הקשר להשפעת שינויי הלחצים שעברה אוזני עקב החזרה מהכרמל.
לאחר כשבוע וקצת חזרתי אל הרופא מכיוון שעדיין היו לי כאבים דוקרים באוזן (באים והולכים), כאב ראש בצד האוזן החולה וכן כאב שהקרין ללסת התחתונה, לאחר בדיקה מצידו, שלל אפשרות לדלקת חיידקית ואמר שהאוזן בשלבי החלמה וטען שהכאבים עקב פגיעה עיצבית ע"י הוירוס. הופנתי על ידיו לנוירולוג שאמר שנוירולוגית הכל תקין אצלי.
אני אמור לטוס לחופשת סקי עוד 11 ימים ומודאג שהעניין לא יסתדר עד אז - אשמח לייעוץ בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת
ד''ר אביגיל ארד11/01/2008נשמע כמו דלקת וראלית הנושאת את השם המופלא "מירינגיטיס בולוזה". מאופיינת בשלפוחיות, לעיתים דמיות, על עור התוף. כואב מאד. הטיפול הוא טיפות אזניים למשל מסוג דקס-אוטיק. לכאבים אפשר לקחת טיפות אוטידין. לפעמים אחרי זה יש זהום חיידקי וצריך אנטיביוטיקה אך הרופא שלך לא ראה את זה בבדיקה החוזרת. טוס בשלום לסקי. בטיסה כדאי להשתמש בטיפות אף כדי להקל על השוואת הלחצים. חצי שעה לפני המראה וחצי שעה לפני נחיתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסונד צוואר חצי שנה אחרי כריתתמיה08/01/2008
הנני חצי שנה אחרי כריתת בלוטת תריס+יוד בגין פפילרי קרנסיומה.
חצי שנה אחרי ניתוח ויוד ביצעתי אולטראסונד צוואר
להלן תוצאת אולטראסאונד צוואר:
בלוטת מגן:
מצב לאחר כריתה מלאה.
מיטת ניתוח ב.מ.פ
קנה מרכזי.
בלוטות רוק תת לסתיות:
מימין ומשמאל בגודל ומבנה תקינים.
בבסיס הצוואר מימין שתי בלוטות לימפה קטנות,עם הסתיידיות בודדות בתוכן,8 מ"מ ו- 9 מ"מ,
צביעה דלה בדופלר צבע.
בשרשרת הג'וגולארית השמאלית קשר לימפה מאורך,13 מ"מ.
קשרי לימפה דיגסטרים מראה תקין,ללא הגדלה.
לסיכום:מומלץ FNA הבלוטות המוזכרות מימין.
1מה פשר ממצאים?
2 המילה מאורך מפחיתה חשד לסרטן?או שאין כל קשר?
3האם אצטרך לעבור עוד יוד?ניתוח?מה יעשו לי?
4 היוד שקיבלתי ביולי סיים עבודתו?
תודה רבה מקרב לב על תשובה
מאיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצאים
ד''ר אביגיל ארד11/01/2008מה שזה אומר שישנם שני קשרי לימפה בצואר. אי אפשר לומר כלום על ממאירות עד שלא עושים ניקור של הקשרים תחת אולטרסאונד לצורך השלמת הבירור. היוד שקיבלת ביולי סיים עבודתו. אפשר לפעמים לתת שוב יוד אם צריך. תלוי בקליטה במיפוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות מהאוזן לאחר ניתוח צינוריותויקטור08/01/2008
בני בן השנתיים עבר לפני שבועיים ניתוח של החדרת הצינוריות ל- 2 האוזניים .מאז הניתוח לסירוגין מאוזן ימין יוצאת לו הפרשה שנראית מוגלתית.פנינו לרופא שניתח את הילד והוא המליץ לטפל במי חמצן פעמיים ביום.
שאלתי היא האם זהו תהליך טבעי של יציאת הנוזל לאחר הניתוח,והאם בשלב מסויים יציאת הנוזל תיפסק.ברצוני לציין כי לפני הניתוח בני לא סבל כלל מדלקות באוזניים .הניתו בוצע עקב ריבוי של נוזלים באוזניים.לפי הרופא שניתח אותו הילד לא שמע בכלל עקב הבעיה של הנוזלים.
לתשובתך אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צינוריות
ד''ר אביגיל ארד08/01/2008אחרי ניתוח צינוריות חשוב מאד, אבל מאד, להקפיד על אטימת האזניים בעת המקלחת. מים שיכנסו לאוזן יגרמו במקרים רבים לדלקת והפרשות. אם אחרי שבוע מי חמצן לא הועילו יש לטפטף טיפות אנטיביוטיות. הטיפות המתאימות כשיש צינוריות הן טיפות עיניים מסוג סילוקסן או לקרומיצין ויש להצטייד במרשם רופא עבורן. יש מקרים של הפרשה עקשנית אחרי צינוריות ובמקרים בודדים גם מגיעים לטיפול אנטיביוטי אחרי שלוקחים תרבית לודא באיזה חידק מדובר. זה לא מצב נורמלי שצריך להיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)