מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צילום סינוסים לבעית סינוסיטיסלללללל22/01/2008
האם יש צילום אחר מלבד CT ? הקרינה שלו חזקה לא?
יש משהו אחר?
מה יכולה לגרום הקרינה שלו? והאם כדאי להמנע מזה?
האם MRI יכול לתת תוצאות דומות? או צילום רנטגן?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום
ד''ר אביגיל ארד22/01/2008סינוסיטיס חריפה היא מחלה שבדרך כלל האיבחון שלה הוא לפי התסמינים. לא צריך בכלל צילום. צילום רנטגן יכול לתרום אם ממש יש הצטברות נוזלים בסינוס. לפעמים אנחנו שולחים, בעיקר אם לא בטוחים או שהטיפול לא עוזר. הקרינה מועטה. CT סינוסים עושים כשחושבים שיש צורך בניתוח של הסינוסים או אם יש בעיות שלא מגיבות לטיפולים הרגילים בסינוסיטיס. זוהי בדיקת הבחירה במקרים אלו ולא MRI. נכון, הקרינה לא מעטה, אבל לכן צריך לעשות CT רק אם יש סיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתרון לנוזלים באוזניים לאחר ניתוחשלומית22/01/2008
שלום רב
בתי בת 5 וחצי לאחר 2 ניתוחי צינוריות באוזניים בעקבות ליקוי שמיעה בינוני של 45 דציבלים עקב נוזלים (אציין שאינה סובלת מדלקות אוזניים). רופאה ממליץ על ניתוח חוזר, אך אנו חוששים. מהן השלכות הניתוח, והאם קיימות אופציות נוספות???
שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני ניתוח
ד''ר אביגיל ארד22/01/2008יתכן ויהיה עליה, אכן, לעבור ניתוח נוסף אולם ניתן לנסות עוד משהו לפני כן. קיים בשוק מכשיר שנקרא earpoper. נסי לגלוש http://www.tzomet-medical.co.il/?E
אין לי ניסיון רב איתו, אולם ילדה שניסתה אמרה שהרגישה משהו באזניים. היא לא אהבה את התחושה, אבל זה אומר שהמכשיר משפיע איכשהו. נאמר לי שאפשר לשכור את המכשיר לתקופה מסוימת. נראה לי שווה לנסות אם המחיר נסבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי סחרחורות - בגלל סינוסיטיס?דן22/01/2008
שלום
בשבועיים האחרונים אני מרגיש יותר ויותר סחרחורות באיזור המצח, ומרגיש שהעיינים שלי "נשאבות" פנימה.....זה מדאיג אותי מאוד מכייון שאני לפני גיוס לקרבי......אבא שלי לחץ לי עם האצבעות על אזורים מתחת לעיניים, והרגשתי כאב....האם יכול להיות שיש לי סינוסיטיס, האם יכול להיות שעקב כך יש לי גם את תחושת הסחרחורות?
בתודה מראש דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוסיטיס
ד''ר אביגיל ארד22/01/2008סינוסיטיס היא דלקת בסינוסים שמלווה בדרך כלל גם בנזלת או גודש באף וכאבים באזורים שציינת. סחרחורת אנחנו קוראים בעברית להרבה דברים, אבל סחרחורת אמיתית היא תחושה שהחדר או אתה ממש מסתובבים. אולי מה שיש לך זו תחושת לחץ במצח. גש לרופא להיבדק. יתן לך ודאי מורידי גודש ואם צריך גם אנטיביוטיקה - אם מדובר בסינוסיטיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף סתוםאורלי רובין21/01/2008
יש לי ילדה בת 8 בערך שלדעתי משהו אצלה ברדכי מערות הפנים סתום ואולי לא ?
כל פעם שהיא בוכה היא מוציאה נזלת חזקה
בלילה היא קצת נוחרת
היא משמיעה קולות שהימה של משהו סום
לא הלכתי לאף אוזן גרון מאז היותה בגיל שנתיים וגם אז אני לא זוכרת למה הלכתי
מה כדאי לבדוק , מה רצוי לאבחן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף סתום
ד''ר אביגיל ארד22/01/2008בגיל 8 האף יכול להיות סתום בגלל גודש של ריריות האף, כמו באלרגיה למשל, אבל גם בגלל הגדלה של האדנואידים (שקד שלישי, פוליפים). יש לפנות לא.א.ג. שיעשה צילום של האזור שמאחורי האף (לע אפי) לאיבחון אדנואידים. לפני הבעיה כך הפיתרון. הנשימה דרך האף חשובה מאד וכדאי לטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפלוקס וליתיוםאלמוני20/01/2008
שלום רב,
אובחן אצלי בקע סרעפתי 3 ס"מ ואני סובל מריפלוקס,שמתבטא בשיעול מתמשך, מטופל ב 40 מ"ג אמפרדוקס פעמיים ביום,יש רגיע אבל בימים האחרונים שוב חזרתי להשתעל,יתכן גם מהתקררות.
האם ליתיום יכול גם לגרום לרפיון השסתום בקיבה ועליית מיץ קיבה?
אשמח לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע
ד''ר אביגיל ארד22/01/2008בקע סרעפתי ורפלוקס מאד שכיחים ולא צריך לחפש קשר דווקא לליתיום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעש באוזן שמאליתמרינה19/01/2008
אני בהריון שבוע 39.בזמן אחרון סובלת מרעש פועם כמו דפיקות לב באוזן שמאלית.לחץ דם בתחום הנורמה.מה הן סיבות לתופאה?מה הוא הטיפול?האם זה יעבור לאחר הלידה?תודה מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן21/01/2008זוהיא תופעה מוכרת שאמורה לחלוף בתום ההריון. אם לא יחלוף יש לגשת לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי שאלה דחופה!שלי17/01/2008
שלום יש לי שעווה רבה באוזניים הלכתי לרופא והוא אמר לי שיש לי שעווה בגודל של פקק מה לעשות כדי להוציא את הפקק ללא שיבה באוזניים השמח אם תענה לי... בברכה: שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקק
ד''ר אביגיל ארד21/01/2008שעוה באוזן אפשר להוציא במספר דרכים, אולם קודם כל כדאי לרכך על ידי שמן פרפין או שמנים שונים המיועדים לכך ונמכרים בבתי המרקחת. לאחר מכן אפשר לשאוב, לשטוף או לנקות עם "כפית". לאלו שממש ממש לא נותנים שיגעו להם באזניים- ישנם "נירות הופי", כעין גליל מנייר שעווה שמניחים בפתח האוזן ומבעירים. רצוי שיעשה זאת מישהו שיודע איך לעשות. זה טיפול קל. לעיתים צריך לחזור עליו מספר פעמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בשפה ונפיחות שקדיםחן17/01/2008
שלום, יש לי בעיה, אחת לחצי שנה מופיע לי גוש כואב בשפה התחתונה ויחד איתו מתנפחים לי השקדים בצד שמאל. לפני 3 שנים היה לי יובש נוראי ופצע מוגלתי בשפה בטיול בחו"ל, מאז זה לא חזר אך מה שחוזר זו הנפיחות הזו. האם יש סיבה לחשושו מכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתשובה
ד''ר דן גוטמן17/01/2008קשה לי לדעת מה זה אולי בעיה או דלקת באחת מבלוטות הרוק הזעירות בחלל הרירית הפה. שזה קורה כדאי לגשת לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש015/01/2008
גוש מאחורי האוזן בגודל של גולה-כחלחלה.ללא כאב.מזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008לא יודעת. את צריכה להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים באוזןאורית15/01/2008
שלום.
מזה שבוע שאני מטופלת בסינופד ואוטריווין בשל נוזלים באוזן ועדיין אין הקלה ואני חשה אי שקט. האוזן סתומה וכשאני משחקת עם הנשימה דרך האף זה נפתח למספר שניות ושוב נסתם. אינני שומעת טוב וגם לא מרגישה שהגודש משתחרר. חזרתי לרופא והוא המליץ על שבוע נוסף של סינופד ואוטריווין. האם אני לא אמורה לחוש הקלה כבר לאחר יומיים של שימוש בסינופד? לא כדאי היה לקחת אנטיביוקה במצב כזה? האם שמיעתי יכולה להיפגע עקב כך?
האם יש אפשרות להדבקה? והאם שימוש ממושך בסינופד בתקופה בה אני מניקה עלול לסכן את בתי הקטנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזלים
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008הנוזלים אינם מדבקים. ההצטננות שגרמה להם עלולה להדביק. הסינופד ניתן גם לילדים. תלוי במינון ובגיל הילדה. אם את רואה שהיא ערנית מדי סימן שהשפיע יותר מדי. לגבי האוזן- סבלנות. המשיכי את הטיפול . אפשר לנסות תרסיס על בסיס סטרואידים. זה שמדי פעם את מצליחה לדחוף אויר לאוזן סימן שלא הכל מלא נוזל . הבצקת והנוזל יעלמו. יכול לקחת עד חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום מערות האףאריק14/01/2008
אמי בת 85 וסובלת מאוד מגודש באף. בצילום נאמר
תפיחות רירית ניכרת בסינוסים הפרונטליים ותפיחות רירית קלה בסינוס המקסילרי השמאלי.
שאלה אחת: מה זה אומר ושאלה נוספת איזה טיפול כדאי לעבור אם בכלל, אמי סיעודית.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008סליחה שלא עניתי למייל הישיר, הייתי בחו"ל בלי גישה למיילים שלי. בכל אופן- צילום כזה עשוי להתאים למצבים אלרגיים וכן גם הגודש באף. אפשר לנסות תרופות אנטיאלרגיות . יש כאלו שאינן מרדימות ואינן פוגעות בתפקודי הלב והכבד. כ"כ להוסיף גם תרסיס סטרואידלי לאף, הניתן במצבי אלרגיה, אם אין גלאוקומה או התווית נגד אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית - המשך
אריק16/01/2008תודה לך על התשובה המהירה. הענין הוא שהיא כבר טופלה באריוס ובתרסיס סטרואידי וזה לא עזר. יש דרכים נוספות ? מה בקשר לגלי רדיו או משהו אחר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר אביגיל ארד17/01/2008טיפול בקונכיות האף בגלי רדיו היא פעולה המתבצעת בהרדמה מקומית. בכל זאת זו מעין כירורגיה קטנה שנועדה לצמק את הקונכיות באף. האם אפשר לעשות זאת - תלוי במצב הכללי של אימך ואילו תרופות היא נוטלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול ממושך - דחוף!חן14/01/2008
דר' שלום ,
במשך חודשיים אני סובלת מהתקפי שיעול קשים המופיעים לי בלילה , בזמן השינה.
השיעול מאופיין כייבש, עמוק ( מגיע מהריאות) , התקפי וצבחני מאד ודורש ממני מאמץ שגורם לכאבים בבית החזה.
בנוסף לשיעול אני גם מנוזלת מעט אך אין לי כאב גרון.
צילום החזה יצא תקין ובדיקות תפקודי כבד שניתנו לי לעשות לבדוק שאין לי שעלת יצאו תקינות.
ממה לדעתך נובעת הבעיה, שנמשכת ומטרידה אותי כל לילה מחדש?
מה ניתן לעשות נגד זה ?
לתשובתך אודה
בברכה,
חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008השעול יכול להיות שעול אסטמתי שאולי יגיב למשאפים וכד' או שעול הנגרם מרפלוקס, חזרת מיץ קיבה בלילה מהקיבה לגרון, דבר המגרה את המיתרים וגורם שעול. לעיתים החומצה נכנסת לקנה העליון וגורמת שעול עד מחנק. הטיפול במקרה זה הוא על ידי תזונה נכונה ותרופות שמקטינות הפרשת חומצה בקיבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוזן שמאל מתחממת ומאדימהרפאל13/01/2008
מידי פעם האוזן מתחממת ונהיית אדומה רציתי לדעת מה גורם לתופעה ואיך אפשר לטפל בה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוזן
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008אוזן היא אבר קצה, כלומר כלי הדם שם מסתיימים וחשופים לקור ולחום. לפעמים יש התרחבות של כלי הדם באזור כתגובה לשינוי טמפרטורה או שינויים אחרים ויכולה להיגרם תופעה כמו שאתה מדווח. שמור על האוזן כשאתה נחשף לקור. הימנע משתיה מוגזמת של אלכוהול וכל דבר שעשוי להרחיב כלי דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולים בלחיים, עקצוצים בלשוןaviv13/01/2008
שלום,
מזה חודשיים סובל מנימולים בלחיים, עקצוצים בחלק אחורי של הלשון (עם שינוי טעמים למתוק).
נוירולוג טוען שלא מצא בי תסמינים נוירולוגים , אאג גם לא מצא תסמינים, כירורג פה ולסת גם שלל.
למעשה אני במבוך ללא מוצא.
האם לחזור לאאג ואיזו בדיקה לבקש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד פרט...
aviv13/01/2008אני סובל מבלטי דיסק ב C34 ו C45 אך רופא ע"ש טוען כי אין לכך קשר עם הסימפטומים שתיארתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
ד''ר אביגיל ארד22/01/2008האם עברת בדיקות דם כלליות כולל ויטמין B12 וחומצה פולית?? לפעמים חסר ויטמינים יכול לגרום לנ"ל. האם הנוירולוג המליץ ע MRI של המח??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת חום פנים אוזן ימיןחזקי13/01/2008
בשבוע שבועיים האחרונים אני חש מספר פעמים ביום ובפרט כשאני הולך לישון,
תחושה של חום עוברת בפנים האוזן ממש עמוק
אשמח ממש לדעת ממה זה נובע?
וכיצד עליי להתייחס לכך?
בתודה מראש
חזקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באוזן
ד''ר אביגיל ארד16/01/2008כאב או תחושת דקירה או זרם בעומק האוזן נגרמים לפעמים על ידי בעיה כלשהי במפרק הלסת המקרינה לאוזן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)