פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוע סואן
    אלירן
    08/02/2008

לפני כשבועיים הלכתי לראות את הרופאה של אף אוזן גרון היא אמרה לי שיש לי כוויה בלוע שזה באיזור של הכניסה לוושט ושכניראה יש לי ריפלוקס, לפני יומיים עשיתי את הבדיקה של הקיבה עם הנוזל בריום הזה והממצאים האפילו עליי חומציות יתר מהקיבה , וזה לא חדש לי כי רק לפני שנה בערך היה לי כיב בתרסריון " אקוטי" מה שנקרא, עכשיו אני לוקח לנטון כבר יומיים 30 מ"ג ואני מרגיש עדיין צריבות חזקה בגרון כמו שהייתי מרגיש לפני, אני מרגיש שכשאני מדבר יש איזשהו גירוי בגרון ואז נוצר מין נוזל כזה שהוא פשוט תקוע בגרון יש לו טעם של "snot" מה שיוצא מהאף, וכל פעם אני צריך לבלוע אותו והוא מגיע בפרקי זמן מסויימים, וזה ביחד עם כאבי גרון , צריבה, ונוזלים בגרון שקיימים כל הזמן ואין מעבר חופשי תמיד זה כאילו יש משהו בגרון תקוע, וחוזר ונשנה פעם אחר פעם והבעיה לא נפתרת לי, מעוניין בהמלצה והערכת מצב..בתודה אליאס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לוע סואן

הוספת תגובה

• רפלוקס

ד''ר אביגיל ארד
    08/02/2008

אכן נשמע כמו סימני רפלוקס. ה"כויה" תתרפא לא תוך יום אחד או יומיים. קח את הלנטון במינון שקיבלת. שתה הרבה מים. תמעיט בקפאין, פרי הדר, לימון, חומץ , אלכוהול, מנטה, אוכל חריף או מטוגן, עגבניות, חצילים ועישון. לאט לעט תחוש בשיפור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך דוקטור מזל שאת פה

אלירן
    08/02/2008

כי בינתיים אין לי גישה לרופא עד יום שלישי, רציתי להתייעץ איתך לגבי עוד משהו, יש איזשהו משקה שנקרא משקה אלוורה ושתיתי ממנו פעמיים נראה לי שהוא הקל טיפה על הכויה, אבל אז פתאום בפעם השנייה ששתיתי הרגשתי איברים אחרים מעורבים עם הנוזל הזה מין רגישות בצד הימני בבטן, עכשיו אני לא יודע מספר דברים:
    1)האם כדאי לי להשתמש בזה או לתת לכויה להתרפא לבד?
    2) האם אני יכול להפסיק את זה אחרי שלקחתי פעמיים בלי חשש שתהיה החמרה בעת הפסקה?
    3) האם זה מומלץ השימוש באלוורה הזאת למרות שאני מקבל לנטון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלוורה

ד''ר אביגיל ארד
    09/02/2008

אין לי ניסיון עם משקה האלוורה. לא יודעת אם הוא גורם לחומציות יתר או פחות ומה הוא עושה. אם הוא גרם לך הרגשה רעה - תפסיק.המשך את הלנטון ושמור על הדיאטה שכתבתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התברר לי שאין חומציות, אבל סובל מהג

אלירן
    15/02/2008

בסוף התברר שהממצאים של הקיבה תקינים, בזכות המסקנות שהסקתי בעצמי וגם בעזרת הרופא אבל עדיין סובל מהגרון.
    מסקנות: 1) כל פעם שאני שותה מים אני מרגיש מין נוזל תקוע לי בגרון בלי שום קשר ללנטון, יש לי הרגשה לא נוחה בגרון כל הזמן.
    2)אני מרגיש שהנוזל הזה לא מגיע מלמטה כמו שחשבתי בהתחלה שזה ריפלוקס, הוא בא מהכיוון ההפוך, אני מרגיש שהוא מטפטף מהאיזור של האף. וככה מצטבר לי נוזל בגרון,ואי נוחות , ויש לי גם לחצים באוזניים מידי פעם.
    3) אני כבר שבוע לוקח לנטון תחת כל ההנחיות וההמלצות הראויות ביותר מהרופא וגם מהאינטרנט, על מרווח של שלוש שעות בין ארוחה אחרונה ובין השינה, נהיה לי גם כאבים בבטן בעקבות זה שלקחתי לנטון כאשר אני לא צריך, ולמרות כל הכדורים וכל ההיענויות להנחיות שניתנו לי ההרגשה הזאת בגרון מתמשכת, בייחוד כאשר אני שותה מים, מצטבר לי נוזל.
    4) ראוי לציין שעד לפני שבועיים בערך הייתי שותה נוזלים ממש בכמויות. בעיקר מים.

עכשיו אני ממש לא יודע מה לעשות בינתיים כנראה שאני אפסיק לקחת לנטון כי הוא לא עוזר, והתוצאות של הבדיקה לא העידו על ריפלוקס, היה רשום שם : התעבות קלה של הרירית והפרשות בצום מה שלא מצביע על ריפלוקס, לפי טענת הרופא גסטרו והרופא משפחה.

עכשיו אני ממש לא יודע מה לעשות ומה לקחת כדי להקל על התופעה הזאת, כי עד שאני אראה את הרופאת אף אוזן גרון שלי זה יהיה רק ביום שני, אם בכלל כי אני אצטרך עוד פעם להיכנס בלי תור, ומקווה שהיא תקבל אותי, כמו פעם שעברה שהייתה, והייתי רוצה לקבל המלצה מה לעשות בינתיים והשערה של מה שיש לי לפי מה שאני מרגיש. בתודה מראש בנימין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

ד''ר אביגיל ארד
    15/02/2008

איבחון של רפלוקס לגרון לא נעשה בגסטרוסקופיה , גסטרוסקופיה תקינה אינה שוללת רפלוקס . אני דווקא ממליצה לא להפסיק את הלנטון ואם הוא עושה לך לא טוב בבטן להחליף אותו באומפרדקס. שבוע אינו זמן מספיק כדי לדעת אם בזה מדובר. קצת נזלת שיורדת לגרון מהאף לא תתן את התחושות עליהן דיווחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאגנוזיה מוטעית.

אלירן
    16/02/2008

מה שעשיתי זה היה בריום, והריפלוקס נשלל, וכנראה שיש לי ליחה בגרון וזה מגיע מהאף, דהיינו מדרכי הנשימה, וושט נשלל אם אני לא טועה , וריאות לא מתקבל, כי אני לא סובל מהריאות והרגשה אישית כזו אין לי, לכן צימצמתי את הכל האפשרויות עם ידע רב מהאינטרנט, והגעתי למסקנה שיש לי ליחה בגרון, והיום הגעתי לרופאת א.א.ג שלי והיא הייתה בהליך ממושך והיא לא יכלה לקבל אותי היום אז אני אלך אליה ביום שני שהיא תהיה, בכל אופן קיבלתי היום מוקוליט שזה ממש עזר לי, ותודה לך בכל אופן , רק חבל שהרופאה שלי לא הזכירה לי את המילה ליחה, ולא בדקה לי את הסינוסים באף לפני שלושה שבועות שהייתי אצלה, היא אמרה לי כנראה זה מהקיבה ובגללה סבלתי עד היום מהסלייבה המעצבן הזה בגרון, ונאלצתי לקחת לנטון במשך 8 ימים סתם, לא משנה העיקר שעכשיו אני מחלים ואני חוזר לעצמי. והעיקר הבריאות ! !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיה בריא

ד''ר אביגיל ארד
    16/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשון לבנה
    איציק
    07/02/2008

כבר קרוב לשנה יש לי לשון עם שכבה לבנה.
    בכל פעם אני שוטף ומנקה את הלשון, אך השכבה חוזרת.
    מה עלי לעשות? והאם מדובר בזיהום כלשהו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    לשון לבנה

הוספת תגובה

• לשון

ד''ר אביגיל ארד
    07/02/2008

יתכן ואתה סובל מפטריה על הלשון. יש לכך טיפול. גש לרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל פעם שני מקבלת עיסוי יש לי נזלת
    מיטל
    07/02/2008

כל פעם שאני מקבלת עיסוי יש לי נזלת רק בזמן העיסוי

למה זה קורה ? והאם אפשר לפתור את הבעיה ?

הוספת תגובה

• עיסוי ונזלת

ד''ר אביגיל ארד
    07/02/2008

עיסוי באזור הפנים גורם לעיתים לגרוי של קונכיות האף ולנזלת. לא יודעת מה הקשר במקרים של עיסוי בגוף אולי רגישות כלשהי לשמן בו משתמשים לעיסוי או לריח שלו. השאלה אם זה מפריע לעיסוי בכלל??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כפתורים ???
    מיכאל
    07/02/2008

לצוות הפורום שלום, קוראים לי מיכאל ואני בן 32
    לאחר היסטוריה של מקרים חוזרים של הצטברויות נוזלים באוזן התיכונה וטיפולים תרופתיים שלא ממש עזרו לי לאורך זמן רופא הא.א.ג שאליו פניתי המליץ לי לבצע ניתוח כפתורים.

הבנתי ממנו שבגדול המדובר בהחדרה של מעין צינוריות "אוורור" דרך עור התוף לחלל האוזן התיכונה ושאחרי הניתוח צריך להמנע מכניסת מים לאוזן אבל עדיין חסר לי הרבה מידע בשביל להחליט אם לעבור את הניתוח הזה או לא והייתי שמח אם היים יכולים לענות לי ולהבהיר מס' נקודות:

א. האם יש בניתוח הזה סכנה לגרימת נזק בלתי הפיך לשמיעה (אני עוסק בתחום המוסיקה וזה מאוד חשוב לי).

ב.האם הצינרות האלה מורגשים/מפריעים/מגרדים באוזן אחרי הניתוח ?

ב. הבנתי שאחרי כמה זמן (כמה מקובל?) מוציאים את הצינוריות האלה. מה קורה אח"כ? נשאר חור בעור התוף? זה נסגר בעצמו?
    האם גם אחרי שמוציאים אותן הבעיה לא חוזרת?

ג. מקריאה בפורום ראיתי שזה ניתוח שמקובל יותר כפתרון לאותה בעיה בילדים קטנים, האם הניתוח הזה מקובל ויעיל באותה מידה גם אצל מבוגר?

ד. האם בנוסף להחדרה של הצינוריות האלה מתבצעת גם שאיבה של הנוזלים מחלל האוזן התיכונה או לא? הרופא תמיד אמר לי שהבעיה שלי היא שהנוזלים אצלי הם תמיד מאוד "סמיכים" ולכן לא מתנקזים טוב האם אפשר יהיה "לנצל ההזדמנות" ולשאוב אותם ?

ה.מה אחוזי ההצלחה של הניתוח הזה? האם הוא נחשב מסובך או מסוכן ?

ו. האם הניתוח הזה פותר את הבעיה אחת ולתמיד או שעדיין יש סיכוי שהאזניים ימשיכו להסתם כתוצאה מנוזלים?

תודה,
    מיכאל

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח כפתורים ???

הוספת תגובה

• צינוריות

ד''ר אביגיל ארד
    07/02/2008

בניתוח יוצרים נקב בעור התוף וקודם כל שואבים את הנוזלים שכבר קיימים. הצינורית דואגת לאוורור של האוזן התיכונה. השמיעה חוזרת לנורמה ולא להפך. כשהצינורית יוצאת או מוצאת החור לרב נסגר. באחוזים נמוכים הנקב לא נסגר ויש לסגור אותו בניתוח. לא שכיח. הצינוריות לא מורגשות. חשוב לאטום את האזנייים ממים כל עוד הצינוריות במקום. באחוזים מסוימים הבעיה חוזרת כשהצינוריות יוצאות. הטיפול יעיל גם אצל מבוגר. ההצלחה מלאה כל עוד הכפתור במקום ואם הוא לא נסתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אטמי אוזניים במועדון
    יואב
    06/02/2008

שלום.
    אני מחפש המלצה לאטמי אוזניים שאני ישתמש בהם במועדון.
    אטמי אוזניים אטרקטיבים מבחינה חיצונית או שקופים. במחיר לא מופרז (אני חייל)

איפה ניתן לקנות אטמים כאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    אטמי אוזניים במועדון

הוספת תגובה

• אטמים

ד''ר אביגיל ארד
    07/02/2008

אני מניחה שניתן לרכוש אטמים כאלה ואפילו בהתאמה אישית במקומות בהם מוכרים מכשירי שמיעה. בדפי זהב תוכל למצוא, להתקשר, ולברר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב אוזניים פתאומי מתמשך
    מכבית
    06/02/2008

שלום, לאחר שהתור הכי מוקדם שהצלחתי לקבוע במרפאה הוא ביום ראשון בבוקר (היום רביעי בערב), החלטתי לנסות לפנות לתמיכה באתר;

באופן פתאומי החל כאב אוזן שהוא מתמשך, אני חשה רגישות לקול רם (בשיחה או מוסיקה או טלוויזיה) ולרוח. והקלה מורגשת רק בהצמדת משהו חם לאזור.חשוב לציין כי בילדותי סבלתי מדלקות אוזניים, שלא חזרו בעשור האחרון- ולכן ההפתעה.אני חוששת להחמרת הכאב/ התסמינים וכו' במהלך השבת בה לא אוכל לקבל טיפול.

האם למרות התור הקרוב ביום ראשון, כדאי לי לפנות לבית מרקחת לנטילת טיפות אוזניים ללא מרשם, ולו על מנת להקל על הכאבים?

האם הייתם ממליצים על טיפול אחר אפשרי לבינתיים?
    (שהרי לא ידוע לי מצב תוף האוזן, רק רגישות של המקום והקלה רק בהצמדת משהו חם לאזור האוזן)

אשמח להמלצתכם באפשרות להתמודדות עם הטיפול, בעודי ממתינה לטיפול הרפואי,
    ורצה להקל על הכאבים באוזניים. (אקמול למשל אינו רלוונטי)

המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב אוזניים פתאומי מתמשך

הוספת תגובה

• כאב אוזן

ד''ר אביגיל ארד
    07/02/2008

כאב אוזן יכול לנבוע מדלקת באוזן, ואז לרוב גם יש תחושת אטימות. כ"כ יכול לנבוע מכאבים במפרק הלסת, ואז זה אכן מגיב יפה לחימום חיצוני מקומי, אוכל רך (לא ללעוס מסטיק) ותרופה מהמשפחה של נוגדי דלקת כגון אדויל\נורופן ודומיהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

מכבית
    07/02/2008

מאד מעריכה את התשובה, תרגישי טוב.

בינתיים הכאב 'פעיל' פחות, אך ברור כי הוא בנקודה כלשהי בתוך האוזן עצמה.
    מנסה להקל את הכאב, ומקווה כי עד הבדיקה הרשמית לא יחמיר המצב, שהכאב, הוא בטח רק תסמין שלו.

בינתיים טפטפתי פעמיים אוטידין להקלה. אך מנסה לשמור על המקום לא רטוב מדי. אז שומרת את הטיפות רק לשעת חירום אם הכאב יהיה בלתי נסבל לחלוטין.

היש הצעות נוספות להקלת הכאב?
    (מצאתי, בנט עצות של שמן וזית וכו' במקורות לא מהימנים, חוששת להכין 'מתכון' לא מדויק)

תודה,
    ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב

ד''ר אביגיל ארד
    08/02/2008

קחי משכך כאבים כגון אקמול או נורופן. אוטידין מרדים את האוזן וזה מועיל אם הבעיה היא באוזן. לא מזיק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליעת רוק
    תמר
    06/02/2008

שלום רב, בתקופה האחרונה ישלי בעיה לבלוע את הרוק, אין לי כאבי גרון והשקדים לא נפוחים, אבל בתהליך ההיווצרות של הרוק בגרון והירידה שלו לגרון, גורמת לי לחנק ואני משתנקת ומתחילה להשתעל, ואז אחרי מספר רגעים זה נרגע. זה קורה מספר פעמים ביום ובתקופה האחרונה קורה בתדירות גבוהה יותר, השאלה שלי, למה זה קורה והאם זו בעיה מוכרת.

לקביעת תור
    סגירה
    בליעת רוק

הוספת תגובה

• רוק

ד''ר אביגיל ארד
    07/02/2008

חשוב לבדוק אותך. יכול להיות שמדובר בנפיחות כלשהי בפתח הושט, לרוב על רקע רפלוקס, שזה חזרה של מיצי עיכול לגרון הגורמים שם לנפיחות. זה מה ששכיח. לעיתים זה ביטוי לבעיה נוירולוגית, אם כי יותר נדיר. לא כתבת בת כמה את.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסיטיס - ש. שלא נענתה
    לימונית
    06/02/2008

ד"ר שלום רב,
    ברצוני לדעת האם סינוסיטיס הוא מדבק?

אציין שאמנם אני סובלת מנזלת אלרגית ואטופיק דרמטיטיס, ובעבר עברתי ניתוח של הריריות ויישור מחיצה עקב כך, אך כעת נראה שהסינוסיטיס נוצר עקב מחלת חורף (ברונכיטיס).
    כביכול אני אחרי המחלה, אך זה עדיין נשאר, עם כאבים חזקים, ולפעמים מופיע גם חום.
    את הנזלת האלרגית אני מצליחה מדי פעם להוציא, אבל את הצהובה, שחלק ממנה הצלחתי להוציא, כעת את מה שנשאר קשה לי להוציא, ועדיין יש לחץ חזק בפנים.
    בצילום סינוסים נראית הצללה של הסינוס המקסילארי השמאלי.
    לכן, חשוב לי לדעת:
    1) האם זה מדבק? (בעיקר בעת עיטוש או שיעול?).
    2) מה עושים במידה והאנטיביוטיקה (צפוראקס) שאני לוקחת לא ממש תפתור את הבעיה?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס - ש. שלא נענתה

הוספת תגובה

• לא וכן

ד''ר אביגיל ארד
    07/02/2008

סינוסיטיס לא מדבק כסינוסיטיס אלא ההצטננות מדבקת. מי שידבק יחטוף קודם כל הצטננות. לפעמים זה מסתבך לסינוסיטיס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוסיטיס
    לימונית
    06/02/2008

שלום רב,
    ברצוני לדעת האם סינוסיטיס הוא מדבק?

אציין שאמנם אני סובלת מנזלת אלרגית ואטופיק דרמטיטיס, ובעבר עברתי ניתוח של הריריות ויישור מחיצה עקב כך, אך כעת נראה שהסינוסיטיס נוצר עקב מחלת חורף (ברונכיטיס).
    כביכול אני אחרי המחלה, אך זה עדיין נשאר, עם כאבים חזקים, ולפעמים מופיע גם חום.
    את הנזלת האלרגית אני מצליחה מדי פעם להוציא, אבל את הצהובה, שחלק ממנה הצלחתי להוציא, כעת את מה שנשאר קשה לי להוציא, ועדיין יש לחץ חזק בפנים.
    בצילום סינוסים נראית הצללה של הסינוס המקסילארי השמאלי.
    לכן, חשוב לי לדעת:
    1) האם זה מדבק? (בעיקר בעת עיטוש או שיעול?).
    2) מה עושים במידה והאנטיביוטיקה (צפוראקס) שאני לוקחת לא ממש תפתור את הבעיה?

בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סינוסיטיס

הוספת תגובה

• טיפול בסינוסיטיס

ד''ר אביגיל ארד
    07/02/2008

כולל אנטיביוטיקה ,שכבר התחלת , וכן מורידי גודש כגון תרסיס לאף ו\או סינופד ודומיו. אם לא יהיה שיפור אחרי סיום האנטיביוטיקה, אני, אישית, מעדיפה אוגמנטין. אם הנזלת מלבינה והכאבים פוחתים, את בדרך הטובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעם מתכתי בפה
    אוריין
    05/02/2008

שלום, אני סובלת מזה מספר חודשים מטעם מתכתי בפה ועקצוץ בלשון ובאף - בעיקר אחרי שתיית מים. האם יש לך הסבר לתופעה?

לקביעת תור
    סגירה
    טעם מתכתי בפה

הוספת תגובה

• טעם

ד''ר אביגיל ארד
    05/02/2008

עלייך להיבדק. לעיתים טעם מתכתי נגרם על ידי פטריה בפה ובלשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חורים באזניים
    גילה
    05/02/2008

שלום. לפני שבוע וחצי עשיתי חורים באזניים בפעם הראשונה (אני בת 27...) באמצעות אקדח ועגילים רפואיים. אני מורחת סינטומיצין 3% סביב העגיל ומסובבת אותם, ומנקה עם אלכוהול פעמיים ביום. לפני שלושה-ארבעה ימים החל לגרד לי מאחורי האוזן באיזור העגיל והפך לפריחה קלה. יש לציין כי החורים עצמם לא מגרדים או כואבים וגם לא מודלקים. מה לעשות עם זה? האם להפסיק עם הסינטומיצין?

לקביעת תור
    סגירה
    חורים באזניים

הוספת תגובה

• פריחה

ד''ר אביגיל ארד
    05/02/2008

אולי את אלרגית למישחת הסינטומיצין. העגילים עצמם אמורים להיות היפואלרגיים. בקשי מהרופא משחה על בסיס אחר, אם את בכלל עוד זקוקה למשחה אנטיביוטית , שמעורבת בקצת משחה סטרואידלית, ואני בטוחה שזה ישתפר. מתי את מחליפה לעגילים מזהב??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

גילה
    06/02/2008

אני כבר כמעט שבועיים עם העגילים הרפואיים, אני יכולה כבר להחליף אותם? שימוש אחר בסינטומיצין מעולם לא גרם לי לפריחה, אבל כרגע כל האזור מגרד לי נורא, כדאי בכלל להחליף עגילים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי

ד''ר אביגיל ארד
    07/02/2008

כדאי להחליף משחה ועגילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדום באף ומגרד,כמו פיצעון מה זה?
    דנה
    05/02/2008

שלום
    אתמול כשהתעוררתי ראיתי סימן אדום על האף כמו פריחה כזאת, היה נראה כאילו ישנתי על האף או מחצתי אותו בדרך כלשהי בשנתי,אבל לא נראה לי שזה בגלל זה
    זה ממש מציק לי,ממש אדום ,מן גירוי כזה כמו פיצעון כאילו השתשפשתי בקיר או משהו כזה
    זה צמוד לנחיריים כלומר באף התחתון יותר,וכשאני נוגעת בזה זה קצת מחוספס,יכול להיות שזה פיצעון או משהו אחר אין לי מושג,זה רק אדום מאד ומציק מאד
    מה אפשר לעשות?
    אני חייבת שזה יעבור מהר,יש לי מבחן בעוד כמה ימים (אני סטודנטית) לא נעים ללכת ככה :(
    נ.ב
    יכול להיות שזה נובע מלחץ,בגלל המבחן שיש לי?(פצעי חרדה/מתח/לחץ)
    תודה רבה על העזרה ד"ר
    ממני
    דנה

הוספת תגובה

• זהום

ד''ר אביגיל ארד
    05/02/2008

נשמע שמדובר בזיהום בעור האף. לרב נובע מזקיקי השערות שמזדמים והזהום מתפשט. במיוחד אם מצוננים ומקנחים הרבה או אם מחטטים באף. את צריכה משחת סינטומיצין 3% ולמרוח בתוך הנחיריים וסביבם שלוש פעמים ביום. אם אין שיפור והאף אדום ונפוח צריך לעיתים אפילו אנטיביוטיקה דרך הפה. לא לקלף את הפצע באף. לגשת לרופא שיבדוק ויתן מרשם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה אני מקווה שזה יעזור לי :)

מרוצה
    05/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול ממושך בשעות הלילה
    עדי
    04/02/2008

שלום לכם,
    לפני כ-3 חודשים היתה לי שפעת לא קשה במיוחד. מאז נותר רק השיעול.
    בדיקת שעלת - שלילית, צילום חזה - תקין, צילום מערות האף - ערפול קל בסינוסים הפרונטאלים.
    רופא אף אוזן גרון טוען שהכול תקין.
    השיעול מתחיל בעיקר לפני השינה (לא סובלת מצרבות) כתוצאה מגרד בצד שמאל של הגרון.
    לעיתים גם ביום, כאשר אני בשיחה ארוכה.
    אשמח לשמוע מה דעתכם, באיזה עוד כוונים לבדוק או יך לטפל בבעיה המטרידה הזו.
    תודה
    עדי

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול ממושך בשעות הלילה

הוספת תגובה

• שעול

ד''ר אביגיל ארד
    05/02/2008

שעול אחרי שפעת מגיב לפעמים מצויין למשאפים כמו אלו שנותנים לאסטמה. גם אם אין לך אסטמה. בנוסף כדאי גם להימנע ממזון חמוץ, חריף, או מטוגן שמגביר את העניין על ידי הגברת חומציות. כשמשתעלים ומעלים לחץ בבטן גם מי שאין לו רפלוקס, עלול להעלות חומצות לגרון ואלו גורמות ליותר שעול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באוזניים לאחר גילוי סינוסיטיס
    מירב בושרי
    04/02/2008

שלום רב,
    לפני כחודש בערך גילו לי דלקת חזקה מאוד בסינוסים.
    קיבלתי אוגמנטין במשך עשרה ימים.
    כיום אני כבר כמעט שלושה שבועות אחרי ועדיין יש לי כאבים באיזור הלסתות וביחוד באוזניים למרות שהוא בדק את האוזניים והאף ואמר כי הכל תקין.
    יש לציין כי לפני מספר ימים עברתי צילום נוסף שמעיד על התעבות מינימלית בשני סינוסים מקסילרים.
    רופא א.א.ג. אמר כי זה בדר"כ מופיע לאחר דלקת וזה לא מה שגורם לי לכאבים.
    הוא נתן לי לקחת אטופן אך ללא הועיל.
    אך אני עדיין בשלי עם כאבים שרוב הזמן מתמקדים באיזור האוזניים.
    נא תשובתך במהרה כי אני כבר חסרת אונים.

הוספת תגובה

• לסת

ד''ר אביגיל ארד
    05/02/2008

כאבים באזור הלסתות והאזניים עלולים לנבוע ממפרק הלסת. לא ללעוס מסטיק. לא לאכול מזון קשה במשך כשבועיים (בוטנים, אגוזים, שקדים, תפוח, גזר וכד'), לחמם את המקום למשל עם שקיות חימום , ולקחת את האטופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המצב משתפר אבל הצפצוף הזה...
    ליאור (מחו"ל)
    03/02/2008

לד"ר ארד שלום,
    בהמשך להודעות הקודמות עליהן ענית לי בסבלנות ובצורה הכי מקצועית שרק ניתן (דרך האינטרנט) הייתי מבקש את חוות דעתך על המשך הטיפול שניתן לי:
    המדובר היה ב-OTITE MUCOSA עם ירידה זמנית בשמיעה עקב הצטברות הנוזלים באוזן התיכונה שהחלה בערך באמצע ינואר (לפני כ-3 שבועות). בנוסף לנ"ל הופיעו תופעות לוואי כגון: איבוד חוש ריח וטעם, ריח מוזר (רקוב?) בעיקר בחלל האף וצפצוף בטון גבוה באוזניים/ראש.
    מאז ההודעה האחרונה סרתי לביקורת ובדיקה בביה"ח אצל מומחה אא"ג שהעלתה את הממצאים הבאים:
    האוזניים נפתחו פחות או יותר (גם עקב טיפולי "אדים" שביצעתי באופן עצמאי בבית) וסביר שהמצב רק ישתפר.
    בדיקה הסתכלותית (איני יודע מה השם המקצועי שלה) עם מן צנור גמיש לתוך הלע האפי גילה נפיחות ואדמומיות גדולות - כנראה שהמדובר בדלקת (בסינוסים?) שהיא גם המקור לריח הרע.
    לגבי הצפצוף המתמשך התשובה שקיבלתי היא ש"במקרה כזה, אם הצפצוף נמשך אצלך בסה"כ שבוע אז אתה בר מזל, זה יעבור"
    הטיפול שקיבלתי ל-10 הימים הבאים עבור סיום ה-OTITE והטיפול בדלקת הוא:
    NASONEX ספריי לאף (SUSPENSION) אני כבר לוקח את זה בערך שבועיים ואני מניח שזה עוזה את עבודתו כי בסופו של דבר האזניים נפתחות לאיטן.
    BENTELAN 1mg - כמוסות (1 ליום) מרכיב פעיל: Betametasone disodio fosfato
    LEVOXACIN 500mg - כמוסות (1 ליום) מרכיב פעיל: Levoflaxacina
    BACTROBAN - משחה לאף (פעם ביום) מרכיב פעיל: Mupirocina מלח סידן.
    בנוסף לנ"ל עלי לבצע CT של מערות הפנים ואני אמור לחזור לביקורת + בדיקת שמיעה וטימפנוגרמה בעוד כחודש.

בינתיים הרגשתי הכללית סבירה+, אני מרגיש שהריח-טעם חוזרים לאטם וכן שהאזניים נפתחות כל יום קצת יותר כך שאני מניח שאני בדרך להחלמה מלאה.

עם זאת,מה שכרגע מדאיג אותי הוא הצפצוף (טינטון?) הנורא הזה שלא עוזב אותי לשניה מזה כ-10 ימים. זה מן צליל מאוד גבוה שדומה לצליל של מכשיר חשמלי ב-STAND BY לעתים הוא ברמה נסבלת אך לעתים חזק עד כדי מחריש, בכל מקרה הוא תמיד שם 24/7
    מה דעתך ?

א. האם הטיפול שאני ממשיך לקבל נראה לך?
    ב. האם הצפצוף הזה הוא תופעה שכיחה במקרה של נוזלים באוזן התיכונה ואם כן האם הוא צפוי להעלם בקרוב? האם יש ממה להיות מודאג ?

כרגיל, סליחה על המגילות שאני כותב, לצערי זו הדרך היחידה שלי לתקשר בעברית עם ממוחה אא"ג, (זה לא שכאן הרופאים לא בסדר או משהו אבל בכ"ז, לשמוע חו"ד בשפת המקור זה משהו אחר ותמיד מרגיע יותר).
    תודה רבה
    ליאור
    ליאור

הוספת תגובה

• טיפול מצויין

ד''ר אביגיל ארד
    05/02/2008

הטיפול מצויין. הנזוקורט והבנטלן נועדו להוריד בצקת מאזור הלע האפי ולסייע בחזרה לפעילות של חצוצרת האוזן, האנטיביוטיקה - בכדורים ומשחה, היא נגד הזהום. לעיתים גם כשהרופא רואה שהנוזל נספג, יש עדיין בצקת כלשהי באוזן תיכונה והאוזן לא נפתחת לחלוטין. לכן צריך עוד קצת סבלנות. חשוב לבצע את בדיקת השמיעה כדי לשלול שבנוסף לנוזלים אין גם ירידה עיצבית. נכון שלא צריך לחשוד שיש גם כינים וגם פישפשים, אבל הרופא שלך בודק מכל הכוונים וזה מצויין. אגב, אם במקרה היה מדובר גם בירידה עיצבית - הטיפול הינו סטרואידים, שאתה מקבל. אם הטינטון ימשך מעבר לעוד מספר שבועות אני מניחה שהוא ישלח אותך גם לבדיקת BERA או לבדיקות נוספות. בינתיים - סבלנות . הסבלנות משתלמת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ארד תודה, אעדכן בהתפתחויות...

ליאור (מחו"ל)
    06/02/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה