פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקות אוזניים לתינוק בן 4 חודשים
    ענת
    09/03/2008

יש לי תינוק בן 4 חודשים מאז שהוא נולד הוא מקורר ומחרחר כל הזמן הוא טופל בגיל חודשיים בגלל דלקת אוזניים בטיפות אנטיביוטיות לפני כשבוע שוב הרופא הבחין בדלקת אוזניים והטיפול שניתן הוא מוקסיויט פורטה 250 הילד הגיב לאנטיביוטיקה לא טוב וזה התבטא בכאבי בטן חזקים ובגרד מאחורי האוזניים אחרי שהגעתי למסקנה שהאנטיביוטיקה לא מתאימה לו (כעבור 4 ימים)הגעתי לרופא ואמרתי שמשהו לא תקין הוא הבחין בפטריה מאחורי האוזן וקיבלתי משחה בשם קומגיס אז חשבתי שהבעיה היא מהפטריה לבסוף הפסקתי עם האנטיביוטיקה והכל חלף גם הגרד וגם הכאבי בטן החזקים אחרי יומיים הילד שוב בשעות הערב נתקף בכי היסטי של כאב שמתי טיפות אוטידין ונראה לי ששוב זוהי בעיית האוזניים אנא ממכם עיזרו לי ותייעצו לי מה לעשות ולמי כדאי לפנות

מיואשת!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    16/03/2008

צריך לפנות לכל רופא א.א.ג מומחה.
    אנחנו נשמח לעזזור לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יובש פה
    דנה
    09/03/2008

יש לי יובש בפה בלילה וזה מפריע לי מה הסיבה לך?

לקביעת תור
    סגירה
    יובש פה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    16/03/2008

קיימות סיבות רבות ליובש פה בחלקת מחלות שונות, תופעות לואי של תרופות ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בבליעה
    אביב
    09/03/2008

שלום רב,

מזה שבועיים אני חש בכאב עדין בצד ימין של הגרון כאשר אני בולע רוק. הכאב בא והולך, לעיתים מתגבר, לעיתים נחלש. אינו מופיע כשאני בולע אוכל או מים. אינני מצונן (ולא הייתי בחודש האחרון) , ורופא אא"ג לא מצא ממצאים כלשהם בבדיקה. נשלחתי למשטח גרון, ואני מחכה לתוצאות.

אני מאוד מוטרד, אולי מפני שאני היפוכונדר. מה יכולה להיות הסיבה לכאב שנמשך זמן כזה? האם עליי להסתפק בקביעתו של הרופא כי לא מדובר בגידול כלשהו?

תודה,

אביב (בן 31)

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בבליעה

הוספת תגובה

• כאב גרון

ד''ר דן גוטמן
    16/03/2008

כאב אוזן שלא חולף יגול להיות מוקרן מעמוד שידרה צווארי ויכול להיות מפרקי הלסת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן חוש הטעם -אי הצלחה לאבחן
    שלום
    09/03/2008

מזה כמה חודשים אני סובל מאובדן מוחלט של חוש הטעם.נבדקתי ע"י רופא אא"ג, ע"י ניורולוג ששלח אותי לבצע CT מוח ולא נמצאו כל ממצאים. הופנתי למרפאת פה ולסת במרפאות חוץ ברמב"ם והממצא היחידי היה בבדיקת דם שיש לי ערך נמוך של אבץ (59) .
    כולם בסיכומו של דבר לא הגיעו לאבחנה ולכן גם איני מקבל טיפול , להוציא גלולות אבץ לשיפור האיזון.

יש לציין שאני בן 66, בריא לחלוטין ,ספרטאי חובב פעיל, ולא שיניתי בתזונתי דבר משמעותי.

אודה על מלצה למי ולהיכן לפנות על מנת לקבל בשלב ראשון אבחנה.

בתודה

שלום

הוספת תגובה

• אובדן חוש טעם

ד''ר דן גוטמן
    16/03/2008

אבדן חוש טעם יכול להיות מפגיעה עיצבית בלשון.. אם CT תקין אז רק מעקב נדרש.
    אין דרך להחזיר את חוש הטעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח אף
    עידן
    09/03/2008

שלום רב, לפני כ4 ימים עברתי ניתוח יישור מחיצת האף לימין+קונכוטומי שמאלי+אדנואיד.

השאלה שלי היא האם זה נ ורמלי שגם לאחר 4 ימים מהניתוח ויומיים מאז הסרת הטמפונים באף עדיין יורד לי דף מהאף והן ביריקות שלי יוצא לי דם רב. יש לציין כי אני נוטל טיפות אף מאז שהסרתי את הטמפונים 4 פעמים ביום 2 טיפות כל נחיר לפי הוראת הרופא המנתח.

אם זה כן תקין מה אני יכול לעשות כדי להקל על מצבי ?

בנוסף הורה לי ליטול אנטיבוטיקה במשך 7 ימים. למה זה טוב ? והאם זה יקל על הסימפטומים ?

לקביעת תור
    סגירה
    לאחר ניתוח אף

הוספת תגובה

• מדובר במהלך שיגרתי שלאחר ניתוח אף

ד''ר דן גוטמן
    16/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת מנתח
    הדס
    09/03/2008

אני צריכה לעבור ניתוח תיקון מחיצות+קונכיות+הוצאת שקדים. על פי הביטוח הרפואי אני אמורה לבחור בעצמי את המנתח שלי מתוך רשימת מנתחים. הבעיה היא שהרופא שלי לא מוכן לתת לי המלצה למנתח ואין לי שום ידע או עזרה בנושא. שאלתי היא איך ניתן לקבל המלצות על מנתח? האם יש אתר כלשהו או גוף שיכול לייעץ לי? אני מאוש חוששת לבחור מנתח בצורה עיוורת
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת מנתח

הוספת תגובה

• בחיקרת מנתח

נמרוד
    05/06/2008

שלום,
    אי לא יןודע אם זה עדיין רלוונטי אבל אני עושה את שני הניתוחים האלה בדיוק אצל ד"ר אלישר בהדסה בירושלים
    הוא כבר טיפל בי כמה פעמים ואני מאוד מרוצה ממנו-מאוד מקצועי ונחמד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח מידיאליזציה
    מיואשת
    08/03/2008

לד"ר ארד שלום רב
    לפני 3 חוד' עברתי כריתת בלוטת התריס ומאז מיתר קול משותק. כעת הומלץ לי על ניתוח מידיאליזציה. מהו ניתוח מסוג זה ? האם מתבצע בהרדמה מקומית או כללית.
    לאחר הניתוח הופנתי לריפוי בדיבור וכמובן שהתורים משתרכים עד כדי שנתיים ברשימות ההמתנה ועוד לא התחלתי טיפול כזה . אני מורה במקצועי ועל כן איבדתי את כושר עבודתי ואך את בריאותי הנפשית.
    אינני מפסיקה לחשוב על כך ועל העובדה שלא אוכל לחזור לדבר ,ללמד,לקרוא לילדי סיפורים ועוד.
    אנ ממש מיואשת
    מה עלי לעשות אני פוחדת לאבד את המיתר הקיים היחיד שנשאר!
    בביקור אחרון א.א.ג אמר לי לשמיתר המשותק נמצא במנח מידאלי הכיצד מידע זה נח בכפיפה אחת עם ניתוח מידיאליזציה ? האין זהו המנח אותו מנסה להשיג הניתוח????!!!!!!!!!!!!!1
    אני אובדת עצות ואין לי כבר כח נפשי להתמודד עפ המצב.
    מה את ממליצה לי לעשות?
    האם ישנם טיפולים אחרים אפילו ניסיוניים למצבי? אני מוכנה להגיע באופן פרטי
    לתשובתך אודה
    המיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח מידיאליזציה

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    08/03/2008

מדיאליזציה היא ניתוח בו בשיטה זו או אחרת מביאים את המיתר המשותק לקו האמצע כך שהמיתר השני יוכל להגיע אליו ולסגור את הרווח בזמן דיבור. גם אם המשותק במצב מדיאלי כנראה שלא לגמרי או שלא בגובה של המיתר השני. לפני ניתוח אני ממליצה למצות עד הסוף את נושא הריפוי בדיבור כי לפעמים זה מסתדר בדרך זו. מדיאליזציה עדיף לעשות בהרדמה מקומית כך שאפשר יהיה למצוא את המקום המדויק והכי טוב עבור המיתר המשותק כך שאיכות הקול תהיה הטובה ביותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש ונזלת
    לימונית
    08/03/2008

ד"ר שלום רב,
    לפני כחודשיים (בתחילת ינואר) חליתי במחלת חורף שהתפתחה לברונכיט, ולוותה בכאבים עזים מאוד בפנים, במיוחד בסינוס המקסליארי השמאלי, שהשפיעה מאוד על אזור הלסת, השיניים, מרכז הפנים והעין.
    היתה נקודה מסויימת שכאבה באופן מיוחד, ממש באמצע הפנים. לאחר כחודש בערך עשיתי צילום רנטגן של הסינוסים, ונראתה צללית בסינויס המקסילארי השמאלי.
    בינתיים הלחץ בפנים גובר והתפשט גם לצד הימני ולאזור הרקות, שתי העיניים, ובשכיבה המצב גרוע יותר. הלחץ קשה ובלתי נסבל. כמו כן, עדיין אני סובלת מנזלת מאוד צמיגה.
    אציין שבאופן כללי אני סובלת מנזלת אלרגית, אבל מאז המחלה יש לי את הנזלת הצמיגית שלפעמים ירוקה ולפעמים צהובה.
    ב-93 עברתי ניתוח של הסינוסים ויישור מחיצה. מאז, יש לי גם הרבה פעמים דם, שיוצא תוך כדי הקינוח. הקינוח מצליח להתבצע אך ורק מהנחיר השמאלי, וכשהו סתום, הבעיה גדולה יותר.
    אני משתמשת בפליקסונייז על רקע קבוע.
    בשבועיים האחרונים, יש לי גם תחושה באוזן כאילו מישהו מושך לי בה. זה יותר בחלק החיצוני של התעלה.
    ברצוני לדעת האם בצילום C.T יכולים להתגלות ממצאים אחרים מצילום הרנגטן, והאם יכול להיות שמדובר בבעיה ניורולוגית?
    בתודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש ונזלת

הוספת תגובה

• בעיה

ד''ר אביגיל ארד
    08/03/2008

דווקא נשמע שמדובר בבעיה בסינוסים. CT הוא הצילום שיכול להדגים הכי טוב את הסינוסים . לא ציינת כלל איזה טיפול קיבלת. האם קיבלת טיפול אנטיביוטי? ומה שיותר חשוב - האם את מקבלת טיפול להורדת גודש? תרופות נגד אלרגיה? תרסיס לאף? בסינוסיטיס, ובודאי כשהרקע אלרגי, חשוב מאד להוריד את הגודש (נפיחות הריריות) באף. אחרת - לא יהיה אוורור תקין של הסינוסים והלחץ והדלקת ימשכו. הטיפול הוא טיפול משולב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תוספת פרטים

לימונית
    08/03/2008

ד"ר ארד שלום,
    ראשית, תודה על תשובתך.
    בקשר לטיפול שניתן עד כה - בתחילה, בגלל כאבי שיניים שלא נמצא להם מקור, קיבלתי מרופא השיניים 5 ימים מוקסיפן (נדמה לי פעמיים ביום).
    לאחר מכן קיבלתי מרופא המשפחה 'זינת' למשך 10 ימים, שגם זה לא עזר.
    בנוסף, כמו שתיארתי, אני משתמשת באופן קבוע ולאורך שנים בפליקסונייז. לא מצליחה להסתדר בלי זה.
    כמו כן, עשיתי טיפול עצמי באדים (ללא מכשירים), שלפעמים קצת עזר, אך לא מספיק.

האם הפרטים האלה משנים את המלצתך להמשך הטיפול?

בתודה מראש.
    לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת

ד''ר אביגיל ארד
    08/03/2008

אני הייתי מוסיפה לשבועיים כדור כגון קלרינייז המכיל חומר אנטיהיסטמיני+מוריד גודש. אם הוא גורם לך ליותר מדי יובש או חוסר שינה, אפשר לקחת רק אנטיהיסטמין כגון אריוס או לורטדין או טלפסט. בכל אופן, אם התופעות לא יחלפו יש לשקול CT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובותייך

לימונית
    09/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום
    דורון
    06/03/2008

בוקר טוב

יש לי תופעה שאני מודאג ממנה ורוצה לגביה יעוץ.

לפעמים אני מרגיש פתאום בפה טעם של דם, כשאני יורק את הרוק לנייר, אני רואה כי הרוק אדמדם.
    הרוק האדמדם יכול המשך עוד כפעם-פעמיים מיד לאחר הראשונה ולאחריו כבר אין סימנים לכלום.
    שלשום למשל הרגשתי שוב את הטעם הזה וביריקה הראשונה נראה מעט דם אך בגוש קטנטן, כאילו דם מעט קרוש, ביריקה השלישית כבר שוב לא היה סימן לכלום.

(אגב, כשאני אומר יריקה, אני מתכוון פליטה של הרוק שנמצא לי בפה, לא בכוח ולא בלחץ).

התופעה יכולה להופיע אחת למספר ימים או שבועות, השבוע למשל היא קרתה לי פעמיים (יום לאחר יום).

למען הגילוי הנאות, מצב החניכיים שלי לא טוב, ולרוב בצחצוח שיניים אני מדמם מהם.
    אך כשהתופעה מתרחשת אני לא רואה בחניכיים דם או על הלשון.

--- ממה יכולה לנבוע התופעה הנ"ל ?
    --- האם התופעה מסוכנת או דורשת התייחסות מיוחדת ?
    --- היתכן כי הנ"ל נובע מדימום בחניכיים שנעלם תוך כמה שניות ?
    --- האם יתכן כי הדימום מקורו למשל מהגרון ? אף ? ראש ?

אני מודה לכם אם תוכלו לענות על שאלותיי

לקביעת תור
    סגירה
    דימום

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר אביגיל ארד
    06/03/2008

נשמע כאילו הדימום אכן מחלל הפה והחניכיים, למרות זאת ממליצה לך ללכת להיבדק בדיקה מקיפה על ידי רופא א.א.ג שיבדוק את האף, הלע האפי, הלע האחורי והתחתון וכן הגרון ואיזור מיתרי הקול. מכל האזורים האלו יכול להגיע דם לפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• bera
    h
    05/03/2008

שלום ד"ר כהן,

ילדתי תאומים מקסימים בשבוע 31, השבו עברנו בדיקת BERA בבה"ח בגיל מתוקן 4 שבועות. הרופא הבודק אמר שהכל תקין ולכן הופתעתי לרעה שקיבלנו את המכתב הבא לגבי ביתי:

בתגובה לגירוי נקישה לאוזן שמאל וימין, לחוד, בעוצמ של 85 זוהו פוטנציאלי עצב השמיע בחביונות תקינים משני הצדדים. המענים מגזע המוח נרשמו בחביונות וזמני הולכה מרכזית מאורכים במידה קלה לגיל המתוקן משני הצדדים.

הסף לקבלת פוטנצאיל היה 20 DB לשני הצדדים, וכך גם בתדר יחודי של 1KHZ.

לסיכום: האטת הולכהקלה במסילת השמע בגזע המוח משני הצדדים מוסברת ככל הנראה באיחור הבשלתי. עדות לשמיעה תקניה לרוחב כל התדרים לשני הצדדים.

אבק מאוד את עזרתך בהבנת התוצאה. מה זה אומר????

הרופא אמר שהכל תקין ולפתע מקבלים כזה מכתב.

אנא, עזור לי להבין את המשמעות...

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    bera

הוספת תגובה

• bera

ד''ר אביגיל ארד
    06/03/2008

זה בדיוק מה שכתוב. הילדים שומעים היטב. 20 דציבל זה סף תקין לבדיקה מסוג זה. כפי שהם אומרים, זמן ההולכה בעצב מעט איטי יותר וזה מוסבר על ידי אחור בהבשלה של העצבים. בהחלט מצב שיתכן אצל פגים בפרט ותינוקות כל כך קטנים בכלל. במסגרת מעקב פגים הם יעברו בדיקות חוזרות למעקב שמיעה. הבדיקה -כבדיקה ראשונה - לא מעוררת מקום לחשש, לפי הבנתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

h
    07/03/2008

תודה על התשובה המהירה,
    אז האם עלי לבקש בדיקה נוספת? כיוון שבביה,ח אמרו לנו להגיע רק אם אנחנו מרגישים במשהו חשוד...או שאני פשוט יכולה להיות רגועה?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעקב

ד''ר אביגיל ארד
    08/03/2008

ממה שידוע לי מזמנים פגים למעקב לפחות עוד פעם. בכל מקרה, תני להם לגדול ולהתפתח. בגיל 6-9 חדשים יש גם בדיקות מעקב בטיפת חלב. מובן שגם אתם צריכים להיות ערים אם משהו לא נראה טוב. מזל טוב ותהנו מהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש לבן באזניים
    אורית
    05/03/2008

לפני חודשיים החלה לי תופעה של רעש באזניים. באותה תקופה היה לי וירוס שכלל חולשה כללית ובחילות. משהופיע הרעש מאוד נבהלתי פניתי לרופא א.א.ג ששלח אותי לבדיקת שמיעה ובדיקת נוזלים שנמצאו תקינות. הרופא אמר שאין יותר מה לעשות. הלכתי לרופא אחר ששלח אותי לברה ונמצא שהכל תקין. ישנם ימים שהרעש חלש ואני מתפקדת רגיל אך ישנם ימים שהרעש חזק ומוציא אותי מאיזון. האם יכול להיות שזה קשור להפסקת גלולות ולאי איזון הורמונלי בגוף שכולל בעיות במחזור חודשי? האם יכול להיות שזה קשור במתח? האם יכול להיות וזה יחלוף כמו שזה בא? מה אפשר עוד לעשות ולבדוק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רעש לבן באזניים

הוספת תגובה

• רעש

ד''ר אביגיל ארד
    06/03/2008

טינטון דו צדדי בנוכחות בדיקת שמיעה , בדיקת לחצים ובדיקת BERA תקינות - אינו מחייב כל מעקב נוסף. כדאי להמתין בסבלנות. אין לכך טיפול . יתכן שיחלוף כפי שבא. נסי להתעלם מהרעש ולא לתת לו להפריע לך בחיים. אם זה ימשך מעל עוד מספר חדשים פני שנית לבדיקה. נקווה שזה לא יהיה מצב קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש באוזניים-המשך

אורית
    08/03/2008

תודה על ההתיחסות ובנוסף רציתי לשאול האם לבעיות הורמונליות יכולות להיות קשר לעניין?
    מה לגביי בעיות בצוואר האם יש לכך קשר?
    האם יש טיפול אלטרנטיבי שיכול לסייע/להקל על הרעש באוזניים?
    מה גורם לכך שישנם ימים "שקטים" שהרעש פוחת ונדמה שהנה זה חולף ואז שוב הרעש הלבן חוזר?

ושוב תודה על ההתיחסות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעש

ד''ר אביגיל ארד
    08/03/2008

אינני בטוחה שבעיות הורמונליות גורמות לרעש . פגיעה בצואר עשויה לגרום לכך. בימים שאת מתוחה יותר תשמעי יותר את הרעש. נסי להתעלם. לדאוג שיהיו רעשי רקע, למשל, ללכת לישון עם מוסיקה קלה באוזניות, או לשים בחדר מפל מים קטן . כל רעש חיצוני ימסך את הפנימי ויפריע פחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלוטת לימפה צווארית מוגדלת
    לילך
    05/03/2008

בני בן ה- 4 מזה כחודשיים בלוטת הלימפה הצווארית שלו מוגדלת לפני שבוע היתה 2 ס"מ היום 2.5 ס"מ הוא ביצע בדיקות דם שך וירוסים שונים, חתולים, בדיקת מנטו - שחפת והכל יצא שלילי, הבלוטה נפוחה מאד לא כואבת הן במישוש והן בכלל, אין זיהום או דלקות, נעשה צילום חזה - תקין.
    מה זמ יכול להיות?????? או מה עליי לעשות???

הוספת תגובה

• בלוטות

ד''ר אביגיל ארד
    06/03/2008

עליו להיות במעקב. לפעמים מדובר בזיהומים בלתי טיפוסיים בבלוטות ואם אינן נסוגות יש צורך לעיתים להוציא את הבלוטה. בשלב זה לעקוב. האם נבדק על ידי א.א.ג.??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בטיפות אף בעת הריון
    מוריה
    05/03/2008

שמי מוריה ואני בהריון בשבוע ה-14. זה כבר כמה ימים שאני עם צינון קשה. האף סתום באופן שלא חשתי זמן רב. אתמול זה הגיע למצב שכבר התקשתי לנשום אף דרך הפה. מי מלח אינם משפיעים עלי, אדים עוזרים לי לכמה דקות בלבד.
    ברגע של חולשה נטלתי 2 טיפות אוטריוין שכמובן הושיעו אותי מיידית.
    אני יודעת שזו תרופה שהשימוש בה בעת הריון אינו מומלץ. האם משימוש חד פעמי ייתכן כי יצרתי נזק לעובר או לעצמי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בטיפות אף בעת הריון

הוספת תגובה

• גודש באף

ד''ר אביגיל ארד
    06/03/2008

בהריון עלול להיות גודש באף גם בלי קשר להצטננות עקב ההורמונים של ההריון. טיפות אף במינון קטן לא יזיקו לעובר, אולם עלולות לגרום, אם ממשיכים לזמן ארוך, לגרום להתמכרות ולתלות בטיפות. ממליצה לך לגשת לא.א.ג. שירשום לך טיפות על בסיס סטרואידים שאינן ממכרות, מורידות את הגודש, ואינן מזיקות לעובר. למשל - פליקסונייז, סטרונייז ודומיהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר חודש מניתוח כולסטאטומה
    ירקוני
    04/03/2008

מאת: ירקוני
    נושא: לאחר חודש מניתוח כולסטאטומהשלום רב ד"ר

אני כחודש לאחר ניתוח כולסטאטומה

שבועים לאחר הניתוח הפסיקו הנוזלים(מוגלה)

לפני 4ימים לאחר בדיקה וניקוי (get foum)

יש לי נוזלים מהאוזן

ומרגיש גם קצת לחץ בתוך האוזן

האם זה מצב טבעי לאחר ניתוח?

( אני לוקח טיפות סילוקסן)

בתודה רבה מראש

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח

ד''ר אביגיל ארד
    06/03/2008

כן, האוזן צריכה להחלים ולהתייבש. חשוב מאד לא להרטיב את האוזן כלל ולהשתמש בטיפות כפי שהוסבר לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת גרון- שאלה בקשר לתשובתך
    תמר
    01/03/2008

ראשית, תודה על המענה. רציתי לשאול האם חידק זה מסוכן? וכיצד ניתן לבדוק אם אני נשאית?

הוספת תגובה

• חידק

ד''ר אביגיל ארד
    06/03/2008

רצוי מאד לטפל בחידק באמצעות אנטיביוטיקה ולחסל אותו כי הוא יודע גם לפגוע בלב, כליות ופרקים אם לא מטופל מספיק. נשאות היא מצב כרוני המאובחן במשטחי גרון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה