פורום אף אוזן גרון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צרידות
    סמדר
    03/02/2008

שלום, בני בן 10החל להצטרד לפני חודש כשסבל משפעת, מאז הוא לא מקבל את הקול הרגיל שלו בחזרה, רופא המשפחה לא מצא כל ממצא בנושא. האם יתכן כי הוא מאבד את קולו?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צרידות

הוספת תגובה

• דלקת במיתרי הקול

ד''ר אביגיל ארד
    05/02/2008

לעיתים שפעת מלווה בדלקת במיתרי הקול ואז הם מתנפחים ומופיעה צרידות. כשרגל מתנפחת אנחנו נחים ולא משתמשים בה. אותו הדבר נכון גם לגבי מיתרי הקול. חשוב מאד בזמן כזה לנוח ולשתוק. אני מניחה שילד בן 10 לא ממש שתק ולכן הצרידות נמשכת והנפיחות במיתרים לא חלפה.חשוב להסביר לו ולהדגיש שעליו ממש ממש לשתוק וגם לשתות הרבה מים בימים כאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות שיש פתרון אמיתי לנחירות?
    שירה
    01/02/2008

חברים, קודם כל שבת שלום. למען הסר ספק ולתת אפשרות למנהל האתר להחליט האם המודעה הזו הנה מסחרית או לא - אני אתחיל ואומר שהמודעה הזו הנה קיום הבטחה שלי לחברה מסחרית בגלל שהם החזירו לנו את הזוגיות במלוא מובן המילה.
    רק מי שבאמת סובל מנחירות של בן זוגו יוכל באמת להאריך הבמה המדובר!
    חבר של בעלי עבר בחודש יוני 2007 ניתוח בגרון כדי להפסיק את הנחירות. הוא גר בראש העין ואשתו מאז ומעולם התלוננה על נחירות שהפריעו לה. לאחר כחמישה חודשים הנחירות חזרו וכאילו לא קרה כלום עפו להם 7000 שקלים לפח. הוא מצא במקרה חברה אשר מיצרת מערכת לטיפול בנחירות. לא מבינה בזה אז אל תשאלו אותי. לאחר שהוא בדק את זה על עצמו, הוא סיפר לבעלי וגם אנו השתמשנו במערכת. החברה יושבת ביבנה מול אורבוטק ומי שרוצה עוד פרטים מוזמן לשלוח לי מייל ואני אשמח לעדכן אתכם.
    [email protected]
    שיהיה לכולכם לילות שקטים ותחזירו לעצמכם את הזוגיות

אוהבים אותכם

שירה ומאיר (שכבר לא נוחר) טימור

הוספת תגובה

• ספרי לנו על איזה עיקרון עובד המכשיר

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2008

חשוב שניידע אם יש איזו טכנולוגיה ולאו דווקא את שם החברה. האם מדובר במסיכת CPAP??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר עוד פרטים?

ליאור (מחו"ל)
    03/02/2008

מנוחר כרוני שרוצה להביא ל"שלום בית"...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזורי הסינוסים
    ענבר
    01/02/2008

שלום,
    כבר יותר משנה מופיעים לי מדי פעם (בין כמה פעמים ביום לכמה פעמים בשבוע) כאבים באזורי הסינוסים (מעל הגבות ומתחת לעיניים), לפעמים עם גודש באף ולפעמים בלי, בלי קשר למזג האויר.
    בחודשים הראשונים טופלתי על ידי רופא המשפחה בעזרת אנטיביוטיקה, יצא שהייתי בערך שבועיים עם אנטיביוטיקה, שבועיים בלי.
    אחרי כמה חודשים רופא המשפחה הפנה אותי לרופאת אף אוזן גרון, היא הייתה בטוחה שזה סינוסיטיס כרוניי ושלחה אותי לעשות צילום רנטגן, הצילום יצא תקין אז הלכתי לעשות CT, כשהבאתי לה את התוצאות היא אמרה שזה לא סינוסיטיס כרוני אבל הקונכיות שלי מורחבות והמחיצה שלי בצד ימין עקומה. היא אמרה לי ללכת לנוירולוג שיבדוק למה אני סובלת מכאבים ואולי גם לעשות ניתוח להקטנת הקונכיות אם הכאבים לא יפתרו.
    מה כדאי לעשות במצב הזה- האם נוירולוג יכול לעזור? האם ניתוח באמת הכרחי אם הכאבים ממשיכים?

מצטערת על אורך השאלה, ותודה מראש,
    ענבר.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזורי הסינוסים

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר אביגיל ארד
    02/02/2008

אם ה CT תקין כנראה לא מדובר בכאבים ממקור הסינוסים. סינוסיטיס לא כואב כמה פעמים ביום או כמה פעמים בשבוע. זוהי מחלה, לרב התקפית, מלווה בנזלת וגודש באף. האם בדקת את העיניים???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על קונכות אף
    יאיר
    30/01/2008

שלום.האם שימוש בתרסיס סטרונאז ובכדורי אריוס יעיל כנגד קונכיות אף תחתונות נפוחות?
    האם תכשירים הנ"ל יעילים בכיווץ הקונכיות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על קונכות אף

הוספת תגובה

• קונכיות

ד''ר אביגיל ארד
    31/01/2008

אריוס הוא תרופה אנטיהיסטמינית, כלומר, עובדת על מנגנון האלרגיה, אולם יש לה גם השפעה מכווצת מסוימת ומורידת גודש. כנ"ל גם הסטרונייז. אם הנפיחות של הקונכיות כתוצאה מאלרגיה, אז זה ודאי יפעל. אבל גם אם לא - תהיה השפעה כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת FNA
    מירה
    30/01/2008

הובחן אצלי בבדיקת בבלוטת התריס קשר בצד הימני.
    עלי לבצע בדיקת FNA.
    מהי הבדיקה ואיך היא מבוצעת.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת FNA

הוספת תגובה

• ניקור

ד''ר אביגיל ארד
    30/01/2008

בבדיקה שואבים באמצעות מזר ק ומחט, לעיתים בהנחיית אולטרסאונד, חומר מהבלוטה. הדקירה היא באזור בלוטת התריס כמובן. לא עושים הרדמה. קצת לא נעים אבל סה"כ בדיקה קצרה. שואבים חומר מהקישרית ובודקים את התאים בתוכו.תשובה לרב כעבור כשבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ג'ולה בצוואר
    ויקי
    29/01/2008

אני כבר חודש חולה בשפעת הייתי אצל רופא לפני שבועיים אפילו יותר נתן לי אנטיביוטיקה אחרי שסיימתי אותה זה לא כל כך עזר, כשאני מדברת על שפעת אני מתכוונת לכאבי גרון נוראים שהיו לי לא יכולתי לבלוע בכלל לא לאכול לא לפהק לא לשתות כלום כנראה איזה וירוס היום בגרון פחות כואב וזה עבר לצינון יש לי כרגע צינון רציני, עכשיו אתמול גיליתי ג'ולה קטנה בצוואר שאם נוגעים בה אז מרגישים אותה והיא כואבת והיא אולי אפילו קצת בולטת אם להתמקד בה טוב עכשיו אני נורא מפחדת , ורציתי לשאול אם הג'ולה הזאת נבעה עקב השפעת והצינון והכאבי גרון או דלקות גרון שיש לי, ושאין לי ממה לפחד ושזה יעבור , כי עדיין אני מצוננת וקצת משתעלת, אגב עשיתי ניתוח שקדים הסרתי אותם לפני משהו כמו 5 שנים היום אני בת 25 יש סיבה לדאוג או ללכת לרופא או פשוט לחכות שזה יעבור יחד עם השפעת?

לקביעת תור
    סגירה
    ג'ולה בצוואר

הוספת תגובה

• כאב

ד''ר אביגיל ארד
    29/01/2008

כשיש זיהום כלשהו בחלל הלע והגרון טיבעי שמתנפחות בלוטול לימפה והן לרב רגישות. חכי קצת בסבלנות. קחי משככי כאבים. סירופ נגד שעול והרבה סבלנות. שימרי על חום הגוף ושתי הרבה.
    לפעמים אחרי כריתת שקדים יכול להיות זהום בשקד הלשוני, בבסיס הלשון, ואז צריך באמת אנטיביוטיקה.
    רפואה שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה בסינוס מקסלריס
    ענבר
    28/01/2008

מה הכוונה ב"חשד לציסטה בסינוס מקסלריס מימין"? ומהן דרכי הטיפול?
    מדובר בילדה מוגבלת, האם יש לכך רלוונטיות לעניין דרכי הטיפול?

תודה רבה,
    ענבר.

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בסינוס מקסלריס

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    28/01/2008

בדרך כלל זהוא ממצא מיקרי בסינוס שאינו דורש טיפול. אולם יש לברר מהם הסימנים בילדה האם קיימים כאבי ראש? האם קיימת הפרשת מוגלה מהאף? אם אין סימנים אין צורך בטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה על התשובה

ענבר
    29/01/2008

שנית, לאחרונה הילדה מצביעה כל הזמן על המצח ונראה שאכן כואב לה האזור. מאידך אין מוגלה וגם לא נזלת. במידה וכן נדרש טיפול, הדרך היא ע"י ניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר אביגיל ארד
    30/01/2008

הסינוס המקסילרי נמצא בלחי מעל השיניים ולא במצח. יתכן שאין קשר עם הכאב במצח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזן...או מוצקים?
    ליאור
    28/01/2008

לד"ר ארד שלום (שוב),
    אני מקווה ששאלותי אינן הופכות למטרד...
    בעקבות כל ה"דיון" שערכנו כאן על הבעיה שלי עם האזניים הפקוקות ועיון בתשובות קודמות שלך ושל ד"ר גוטמן מן העבר לקוראי הפורום התעוררה אצלי השאלה הבאה:
    ממה שהצלחתי להבין מטרתו של הטיפול התרופתי במקרה של הצטברות נוזלים באוזן התיכונה, (במקרה שלי סטאורידים בדמות DELTACORTENE ותרסיס לאף NASONEX ) הינה זרוז הייבוש/הספיגה של הנוזלים הללו שתוביל לכך שחלל האוזן התיכונה יתמלא מחדש באויר שיתפוס את מקומם של הנוזלים שהוא גם המצב הנורמלי.
    עד כאן הכל טוב ויפה אבל מה קורה אם הנוזלים הללו (עקב הצטננות) הם יותר ליחה צמיגה מאשר נוזל? האם הייבוש/ספיגה לא יביאו בדיוק לתוצאה ההפוכה מזו הרצויה? כלומר, יתרחש ייבוש/ספיגה של החלק הנוזלי של הליחה ואילו החלק הצמיגי יתמצק ויהפוך למעין "גוש בטון" שיישאר במקומו וימשיך לסתום טוטאלית את החלל.
    האם יש בכיוון המחשבה (המדאיג) הזה משהו ? ואם כן, איך כן ניתן להוציא את הנוזלים האלו משם (האם לא ניתן פשוט "לשאוב" אותם דרך האף במקום לחורר את עור התוף בפתרון דראסטי כמו ניתוח כפתורים ?)
    תודה ושוב סליחה על הנדנוד

לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים באוזן...או מוצקים?

הוספת תגובה

• נוזלים

ד''ר אביגיל ארד
    29/01/2008

תאורטית אפשר להגיע לאוזן התיכונה דרך האף, הלע האפי ולטפס במעלה חצוצרת האוזן. זה רק תיאורטי. לא מעשי. כדי לנקז נוזלים מהאוזן צריך לעשות חור בעור התוף. לרב לא עושים זאת אלא לצורך הכנסת צינורית אוורור, שזה ניתוח קטן. אתה עדיין לא במצב כרוני. הסטרואידים לא "מייבשים". הם מורידים את הבצקת שגרמה למערכת להיסתם ולא לנקז היטב. נוזלים ממושכים מאד, למשל מה שרואים בילדים, לעיתים הולכים ונהיים סמיכים. אתה בשלב ה"חריף" בינתיים ולכן המטרה היא הורדת נפיחות וגודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ליאור
    29/01/2008

תשובותיך הענייניות תמיד מצליחות להרגיע אותי.
    למרות שזה ממש לא קל, אשתדל להמשיך ולהתאזר בסבלנות עד שהמצב יחזור לקדמותו (שמיעה...ריח...טעם...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת אוזניים
    אתי
    28/01/2008

הבת שלי בת שנה חודש סבלה בדלקת אוזניים היינו אצל א.א.ג והוא החליט לבצע ניקור כי היתה לה דלקת קשה + טיפול באוגמנטין וטיפות אוזניים. האם אפשר אח"כ שמים יגעו באוזניים כמו בעת מקלחת?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת אוזניים

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    28/01/2008

הנקב בתופית הנגרם מניקור נסגר לאחר יומיים שלושה ולכן אין מניעה מהרטבת האוזניים לאחר מספר ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר ארד...שוב, נוזלים באזניים
    ליאור
    27/01/2008

ד"ר ארד שלום, ראשית תודה על תשובותיך לשאלותי הקודמות מלפני מס' ימים.
    צר לי אם אני נשמע לחוץ/היסטרי בקשר לבעיה שאולי לך או ליתר קוראי הפורום עלולה להראות כ"כ בנאלית אך העובדה שמעולם לא סבלתי מבעיה דומה גורמת לי לדאגה רבה.
    בקצרה, המדובר בנוזלים באזניים בעקבות הצטננות שכבר כשבועיים מטופלים ב-NASONEX ובחמשת הימים האחרונים גם בכדור DELTACORTENE פעמיים ביום.
    כפי שרשמתי בהודעה קודמת, אוזן אחת "נפתחה" בעקבות טיפול "אדים" אך האוזן השניה (ימין) ממאנת להפתח אפילו במקצת.
    נכון לכרגע אני סובל מ-3 התופעות הבאות:
    1. אוזן ימין סתומה לחלוטין
    (כבר למעלה משבועיים)
    2. צפצוף מתמשך בטון גבוה באוזן ימין + מדי פעם אני שומע "דופק"
    3. אבדן כמעט מוחלט של חוש הטעם/ריח ביומיים האחרונים (בעקבותיו הפסקתי עם ה-VICKS מתוך חשש שהוא הגורם לזה)
    מה קורה לי? האם כל התופעות הללו קשורות זו לזו והן עדיין בגדר הנורמלי ?
    אני אמנם סבלני אך לא מצליח שלא להיות מוטרד מהחשש שהמצב לא יחזור לקדמותו. נא עזרתך...
    ליאור

הוספת תגובה

• קשור

ד''ר אביגיל ארד
    28/01/2008

הכל קשור , כנראה, לאותה הצטננות שבגללה איבדת את חוש הטעם והריח והגודש גרם לנוזלים באזניים. עד 4 שבועות נוזלים אחרי הצטננות זה סביר. אם תוך הזמן הזה אין שיפור, כדאי לחזור לרופא א.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מורן
    27/01/2008

בזמן האחרון יש לי תופעה מוזרה. כל פעם כשאני מתעטשת האוזניים נסתמות לי. ממה זה נובע ואיך אפשר להפסיק את זה
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בתשובה

ד''ר דן גוטמן
    27/01/2008

יתכן ומדובר בגודש באוזניים ז"א בנוזלים באוזניים לאחר צינון. ניתן להקל ע"י תרסיס אף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באוזן?
    ערן
    24/01/2008

שלום רב!

אם אני חושש שיש לי הצטברות נוזלים באוזן שבצורה כלשהי גורמים לי לשמוע חלש יותר, מה ניתן לעשות בכדי לטפל בזה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים באוזן?

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אביגיל ארד
    26/01/2008

קודם כל עליך להיבדק כדי לודא אם מדובר בנוזלים באוזן או בעיה אחרת. בנוזלים ניתן לטפל בדרך תרופתית או ניתוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה שמיעה
    ערדית
    24/01/2008

יש לי ילדה בת 3 עשתה בדיקת שמיעה לאחר מכן אמרו לי יש ירידה בשמיעה הלכתית בשני אוזנים למה הכוונה???????? זה קשור לאוזן תחונה ,לא לעצב אשמח לדעת איזה טיפול יש??????????

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה שמיעה

הוספת תגובה

• ירידה בשמיעה

ד''ר אביגיל ארד
    24/01/2008

ירידה הולכתית נגרמת כאשר משהו מפריע למעבר גל הקול. למשל- פקק בתעלת האוזן, בעיה בעצמות השמע, חור בעור התוף או, מה שהכי שכיח בילדים, נוזלים באוזן תיכונה. הכוונה היא שאין בעיה בעצב השמיעה אלא בהולכת גל הקול אליו. הטיפולים - לפעמים זה קשור בגודש ונזלת ואז רק צריך לחכות ולטפל בנזלת, לפעמים נותנים טיפול אנטיביוטי, לפעמים מחליטים על ניתוח החדרת צינוריות אוורור וכד'. הכל לפי משך הזמן וחומרת הבעיה. רופא א.א.ג. שלך ימליץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזניים פקוקות - HELP
    ליאור
    23/01/2008

שלום, לפני שאפרוש בפניכם את הבעיה שלי, אציין שאני חי בחו"ל ולכן שמות התרופות שיבואו בהמשך עלולים להיות לא מוכרים לכם אני מקווה שיש ביכולתכם לבדוק ולדעת מהן בדיוק או מה המקבילה הישראלית ע"פ המרכיב הפעיל.
    לפני כשבועיים התחלתי להרגיש שאוזן ימין "נסתמת" לי. בעבר היה לי מקרה של פטריה (MICOSI) באוזן וחשבתי ששוב המדובר באותה הבעיה ולכן השתמשתי בתמיסת -AZOLMEN שהיא מקבילה לאגיספור הישראלי אך ללא הועיל. מאחר שבעבר השימוש בתמיסה עזר לי באופן מיידי הנחתי שהמדובר בבעיה אחרת ומאחר שהרגשתי שכם אוזן שמאל מתחילה להיסתם פניתי לרופא א.א.ג.
    האבחנה היתה כי המדובר בסתימה בתעלות שבין האף לאזניים עקב התקררות וקיבלתי את התרופות שלהלן למשך 10 ימים:
    NASONEX ספריי (1 "שפריץ" לכל נחיר פעמיים ביום)
    ERDOTIN בכמוסות (1 בוקר + 1 ערב)
    PRONTINAL ע"י AEROSOL פעמיים ביום.
    לאחר 6 ימים המצב רק החמיר וכרגע אני עם שתי האזניים פקוקות לחלוטין + צפצוף בטון גבוה (מעין איייייייייייי כזה) שמלווה אותי כל היום. מיותר לציין שהשמיעה ירודה מאוד.
    עקב כך פניתי היום לביה"ח וביצעו לי מס' בדיקות שמיעה שמסקנתן היתה שאין על נזק לאזניים אלא המדובר בירידה זמנית ברמת השמע עקב האזניים הפקוקות. להלן המינוח המקצועי לתוצאות הבדיקה וסליחה על התרגום החפשי:
    IPOACUSIA DI TIPO TRASMISSIVO BILATERALE
    SIMMETRICO

TIMPANOGRAMMA שטוחה וללא רפלקס STAPEDIALE .

מקור הבעיה לדבריהם ב-
    OTITE SIERO MUCOSA
    כנראה בעקבות שפעת.
    התרופות שנרשמו לי הן:
    NASONEX ספריי (1 "שפריץ" לכל נחיר פעמיים ביום) למשך 20 יום.
    DELTACORTEN (אני מניח שהמדובר בסטרואיד כ"ש על בסיס קורטיזון) - 2 כמוסות ליום, בוקר וערב למשך 5 ימים.
    בנוסף נאמר לי שהתופעה שי נפוצה ושעלי להאזר בהרבה סבלנות עד שזה חיזור לקדמותו.
    יש לי ביקורת בעוד 10 ימים שבה, במידה ולא יהיה שיפור אקבל איזשהוא טיפול "מכאני" דרך האף (נשמע די מפחיד...)
    מה אתם אומרים ? מעולם לא סבלתי משום דבר ש'שור לאזניים ואני ממש "מתחרפן" מההרגשה הפקוקה הזו, שלא לדבר על אי הנוחות בעבודה ובבית בכל מה שמצריך תקשורת עם אנשים אחרים. האם באמת אין לי ממה לדאוג? האם נראה לכם שהטיפול שקיבלתי מתאים ?
    תודה רבה וסליחה על אי הנוחות שבשמות ובמונחים הזרים שבגוף השאלה.
    H-E-L-P

לקביעת תור
    סגירה
    אזניים פקוקות - HELP

הוספת תגובה

• נוזלים

ד''ר אביגיל ארד
    23/01/2008

אתה סובל מנוזלים באוזן תיכונה על רקע ההצטננות. הטיפול שקיבלת מצויין. הטיפול המכני הוא בשיטת פוליצר על ידי בלון המכניס אויר בלחץ לאף או על ידי מכשיר מודרני המחקה זאת. סטרואידים מזרזים את הספיגה. הספיגה עשויה לארוך עד חודש. סבלנות. זה לא נעים אבל הסבלנות משתלמת. אל תמהר לפרוצדורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ארד תודה רבה ושאלה

ליאור
    23/01/2008

ראשית כל תודה על התגובה הסופר מהירה ושנית על תוכן התגובה שהרגיע אותי מאוד.
    אציין רק שבנוסף לנ"ל, חברה לעבודה המליצה לי היום מנסיונה על "תרופת סבתא" - אדים (כלומר קערת מים חמים עם או בלי חומר כ"ש בפנים, למשל VICS VAPORUB וכדומה) שעוזרת לנקות את התעלות.
    אני לא יודע האם את ממליצה על זה אך מאחר שזה משהו כ"כ טבעי שמערב בסופו של דבר רק מים חמים ניסיתי זאת הערב והפלא ופלא אוזן שמאל נפתחה אחרי יומיים שלא שמעתי בה כלום.
    אני לא יודע כמה זמן זה יחזיק אבל זו נשמעת לי בסך הכל עצה טובה. מה דעתך ?
    כמובן שבכל מקרה זה אינו תחליף לטיפול התרופתי שאני אמשיך לנטול בהתאם להנחיות שקיבלתי ושאת מאשרת שהן בהחלט משקפות טיפול טוב.
    שוב 1000 תודות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויקס

ד''ר אביגיל ארד
    24/01/2008

ויקס היא תרופת סבתא ידועה שכולנו גדלנו עליה. אם זה נעים לך באף וגורם לך להרגיש טוב, אז אתה יכול להמשיך לשאוף אדים גם בימים הבאים. סבלנות. האזניים יפתחו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי נכות
    סימין
    23/01/2008

הייתי רוצה לדעת כמה אחוזי נכות שמיעה מגיע נכות לבן אדם?

אני צריכה תשובה דחופה................

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי נכות

הוספת תגובה

• תלוי

ד''ר אביגיל ארד
    23/01/2008

תלוי בבדיקת שמיעה. אני אינני מתמצאת באחוזי נכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה