מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אדנוקרצינומה של המעי בירור גוש ותוצאת בדיקת דםעדי10/05/2016
שלום רב, אבי בן 71 עשה קולונסקופיה בה התגלה גוש מכוייב חוסם בקולון עולה מסוג אדנוקרצינומה. יש לציין שלא הרגיש שום תופעות לוואי ושום בעיה ביציאות.
ערך בדיקת CEA הוא 33
1. מה זאת אומרת גוש חוסם? הרי אם חוסם הייתה חסימה ביציאות.
2. מהו גוש מכויב?
3.האם רמת ה CEA משמשת אינדיקציה לקיום גרורות בערכים מסוימים? האם ערך כזה מסמל רק את הימצאות הסרטן או גם את רמת הממאירות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנוקרצינומה של המעי בירור גוש ותוצאת בדיקת דם - תגובה
ד``ר נתן גלוק10/05/2016גוש חוסם- הכוונה שלא ניתן להעביר את המכשיר, שקוטרו כ12 ממ. כלומר, הגוש כמעט חוסם לגמרי, ולכן ניתוח צריך להעשות מוקדם ככל האפשר כדי שזה לא יקרה.
מכויב- כלומר לא חלק. רבים מהגושים הם כאלה.
רמת CEA- משמש בעיקר למעקב אחרי החולים, ירידתו מצביעה על תגובה טובה לטיפול ועליתו מחשידה להישנות. עם זאת יש חשיבות מסוימת, אם כי לא עיקרית, לרמתו. אך הבדיקות העיקריות לקביעת הממאירות הן הדמיה ובדיקת קשרי לימפה בניתוח עצמו.
בהצלחה
נתן גלוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדנוקרצינומה של המעי בירור גוש ותוצאת בדיקת דם - תגובה - תגובה
ד``ר עופר פורים18/05/2016בהמשך לתשובתו של ד"ר גלוק CEA ברמה גבוהה יכול להחשיד לפזור של המחלה ולכן יש לבצע לפני הניתוח בדיקה של CT על מנת לשלול אפשרות זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אווסטין בלבד - שלום וברכה אשמח לתשובהליאורה7008/05/2016
האם אווסטין לבד בעירוי אחת לחודש / שלושה שבועות יכול למנוע את התקדמות הגידולים ?(ידוע לי שחובה ליווי של טיפול כימי) אודה מאוד לתשובה מעבר לפרוטוקולים הרגילים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אווסטין בלבד - שלום וברכה אשמח לתשובה - תגובה
ד``ר עופר פורים09/05/2016העובדה שכתבת נכונה אין עדות ברורה לטיפול עם התרופה ללא כמותרפיה לפעילות שלה בסרטן מעי גס ולכן לא נהוג לתת אותה לבד בסרטן מעי גס!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרומוגרניןשי01/05/2016
שלום
לפני שנה קרוב משפחתי עבר ניתוח במעי הגס - כריתה חלק ימני בעקבות גידול, במהלך השנה הבדיקות תקינות.
לפני מס' ימים עבר בדיקות דם ורמת הכרומוגרנין 142, האם יש מקום לדאגה? מה המלצתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כרומוגרנין - תגובה
ד``ר עופר פורים02/05/2016בדיקת כרומוגרנין היא בדיקה לזיהוי גדול נוירויאנדוקריניים. לא ברור האם קרוב המשפחה עבר ניתוח לגדול זה התוצאה היא חריגה מהנורמה ולכן יש לפנות בהקדם לרופא ששלח את הבדיקה על מנת שיתייחס לתוצאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שי02/05/2016שלום ותודה על המענה
ציינתי שקרוב משפחתי עברה לפני שנה ניתוח כריתה חלק ימין של המעי הגס, האם זה קשור לתוצאה? והאם יש הנחיות מיוחדות לביצוע הבדיקה כמו צום למשל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד``ר עופר פורים04/05/2016כתבתי כי הבדיקה קשורה לגדול מסוג מסוים שנקרא גדול נוירואנדוקריני והמלצתי שיחזור לרופא ששלח את הבדיקה יש לבצע את הבדיקה ללא טיפול של נוגדי חומצה בקיבה במשך מספר שבועות
שוב ממליץ לקרוב המשפחה לחזור לרופא ששלח את הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לסרטן מעי הגס בעקבות פוליפ בילדותאלי12/04/2016
שלום,
בגיל 8.5 נמצא אצלי פוליפ אדנומאתוטי מודלק ומכויב בודד (כך כתוב בדוח הפאתולוג) שהוצא באמצעות קולונוסקופיה.
כיום אני בן 34. ברצוני לדעת האם ממצא זה שם אותי בקבוצת סיכון מוגבר לסרטן המעי הגס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לסרטן מעי הגס בעקבות פוליפ בילדות - תגובה
ד``ר נתן גלוק12/04/2016אדנומה בגיל כל כך צעיר זה נדיר, אם אכן זה כך זה מחשיד לתסמונת פוליפוזיס, שזו תסמונת ריבוי פוליפים המתחילה בילדות ומסכנת לסרטן מעי גס ועוד סוגי סרטן, הייתי מתחיל בקולונוסקופיה לקבל תמונת מצב עדכנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
אלי12/04/2016גם אם מדובר על פוליפ בודד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - תגובה
ד``ר נתן גלוק12/04/2016בגיל 8 הוא היה בודד אבל אולי זה היה הראשון וכעת יש הרבה? לכן צריך לבדוק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר
אלי12/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צואה נדבקת,קושי בניגוב הצואה וכאבים התקפיים חזקים באזור פי הטבעתדוד29/03/2016
שלום רב
יש לי כאבים התקפיים חזקים מאוד אחת לשבוע (בערך) באזור פי הטבעת עברתי בדיקת רקטסקופיה ולא התגלה שום פיסורה או טחורים.
אני לא ישן ולא מצליח לישון מרוב הכאב.
לעניות דעתי הכאב נובע מהקושי שלי לנגב את הצואה ושתמיד היא לא מתנגבת עד הסוף
אני מדי פעם לא מצליח לנגב את הצואה אפילו לא במקלחת עד הסוף
ונכנס אחת לרבע שעה להמשך ניגוב
אני כבר אובד עצות אשמח לעזרה כלשהי!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צואה נדבקת,קושי בניגוב הצואה וכאבים התקפיים חזקים באזור פי הטבעת - תגובה
ד``ר נתן גלוק29/03/2016הכאבים שאתה מתאר אופיניים יותר לספאזם של שרירי הסוגרים בפי הטבעת.
שאריות צואה גורמים יותר לגירוי ושריפה.
הספאזם הזה אופיני למצב של לחץ, לרוב אין צורך בטיפול ספציפי, ניתן למרוח גל מאלחש. במקרים קשים נותנים כדורים להרפית שרירים, התיעץ עם רופא הגסטרו שלך
בהצלחה
ד"ר גלוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח mri לחולת קרוהן.........דנה21/03/2016
שלום! בת 23 חולת קרוהן מזה 4 שנים של מעי דק אילאום סופי ומעי גס בעיקר מימין. הופנתי לבדיקת mri בכדי לדעת מה מצב ההיצרות ואורכה לשם המשך טיפול בעקבות קושי להתרוקן. כיום, מטופלת ביומירה 40 מ"ג פעם בשבוע. ממצאים: באילאום הטרמינלי מודגם עיבוי קצר באזור השסתום האילאו-צקאלי עם הרחבה פרוקסימלית של לולאות המעי הדק עד 3 ס"מ עם פקאליזציה של לולאות אלו. מודגמת לולאה פרוקסימלית יותר, מעובה לאורך של כ-7 ס"מ. יש הרחבה פרוקסימלית גם ללולאה זו. לאחר הזרקת חומר ניגודי נצפית האדרה של הסגמנטים המעורבים. אין עדות למורסות, פיסטולות או סימני חסימה. אין מיימת. כבד – בגודל ומרקם תקין. כיס המרה , הטחול , הלבלב , האדרנלים ללא ממצא. אין לזהות גושים בבטן העליונה. הכליות בגודל ומבנה שמורים. אברי האגן המודגמים שמורים. סיכום : מחלת קרוהן לסירוגין באיליום הטרמינלי עם אלמנט חסימתי הבולט יותר בבדיקה הנוכחית. רציתי לדעת מה פירוש הממצאים, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח mri לחולת קרוהן......... - תגובה
ד``ר נתן גלוק23/03/2016נראה כי ישנם שני אזורים של מעי דק חסומים באופן כרוני, ועל כן מעליהם המעי מורחב בשל עלית הלחץ בחלל כנגד החסימה. כל זאת למרות טיפול בהומירה. או שהדלקת אינה נשלטת וגורמת לחסימות או, מה שיותר סביר, שיש אזורים מצולקים וחוסמים שלהם טיפול תרופתי יעזור פחות. יתכן ותזדקקי לטיפול אחר כגון ניתוח. כמובן בדיון עם הרופא הגסטרו המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר גלוק - עזרה בפענוח ביופסיהאחת19/03/2016
רציתי לדעת כאשר קולונסקופיה תקינה לחלוטין ונלקחו ביופסיות אקראיות ובביופסיה של הרקטום ניתנה תשובה של hyperplastic colonic mucosa.
האם מדובר בממצא שפיר או בפוליפ שפיר?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד"ר גלוק - עזרה בפענוח ביופסיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק20/03/2016זהו ממצא שפיר, ואינו חושף לסיכון לסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ובהמשך לתשובתך
אחת20/03/2016האם עלי להיות במעקב לגבי אותו ממצא שפיר? ואם תוכל להסביר לי מהו אותו ממצא ומה הסיבות להתרחשותו זה יעזור לי מאוד .
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ובהמשך לתשובתך - תגובה
ד``ר נתן גלוק23/03/2016זה ממצא שפיר שאינו מחייב מעקב. קצת גדילת יתר של הרירית. נורמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סמנים מטבוליים האם תקינים ומה המדדים הנכוניםיוסף14/03/2016
שלום רב,
אני כשנה אחרי כריתת וושט בעקבות סרטן בוושט ללא טיפולים משלימים
עושה בדיקות לסמנים. יש עליה בסמנים אומנם מתונה אבל עדיין לאורך זמן יש עליה.
האם הבדיקות תקינות? תודה
מצורף קובץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמנים מטבוליים האם תקינים ומה המדדים הנכונים - תגובה
ד``ר עופר פורים14/03/2016שלום יוסף עלייה אכן מתונה ובתחום הנורמה אך זהו רק אחד הפרמטרים למעקב עליך לדיין זאת עם האונקולוג המטפל שלך שיחליט האם יש מקום לבדיקתו נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך פעולת מעיים כתואה מהקרנהעמי קלנר13/03/2016
אימי עברה ניתוח להסרת גידול בכיפת הנרתיק וכתוצאה מכך יצאה עם 2 סטומות.
לפני חודשים היא עברה הקרנה לעצירת דימום מהנרתיק. מאז ההקרנה היא מרגישה חולשה בחילות וגודש ומליאות.
מיום ליום המצב מחמיר. האם ישנה אפשרות שכתוצאה מההקרנה התהפכה פעולת המעיים. מה ניתן לעשות?
תודה
עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך פעולת מעיים כתואה מהקרנה - תגובה
ד``ר עופר פורים14/03/2016יש לפנות למחלקה המנתחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מובן לי תשובת הביופסיה, אשמח להסבראחת29/02/2016
רציתי לדעת כאשר הקולונסקופיה תקינה לחלוטין והביופסיה ברקטום נתנה תשובה של hyperplastic colonic mucosa.
האם מדובר בממצא שפיר או בפוליפ שפיר?
במידה ומדובר בפוליפ כיצד הדבר התפספס בבדיקה?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מובן לי תשובת הביופסיה, אשמח להסבר - תגובה
ד``ר עופר פורים01/03/2016זהו ממצא שפיר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת ביופסיה הסבר שלהאחת26/02/2016
עברתי לפני כ3 שבועות בדיקת קולונסקופיה אשר יצאה תקינה לחלוטין(רמת ההכנה הייתה טובה מאוד לפי הדו"ח ). כמו כן כדבר שבשגרה נלקחו ממני 3 ביופסיות מהאליום מהמעי הגס ומהרקטום. 2 הביופסיות של האליום והמעי היו תקינות.
בביופסיה השלישית ברקטום נרשם המלל : hyperplastic colonic mucosa .
רציתי הסבר לתוצאה הנ"ל..... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקת ביופסיה הסבר שלה - תגובה
ד``ר עופר פורים28/02/2016מדובר בממצא שפיר אין מקום לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אחת29/02/2016רציתי לדעת מהו אותו ממצא שפיר? האם מדובר בפוליפ שפיר? אם לא מהו אותו ממצא ומה הסיבות להופעתו
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנה של סרטן ברקטום Adenoca of distal rectumנועם26/02/2016
שלום,
אמא שלי עברה בדיקת קולונסקופיה והתשובה שקיבלה היתה שיש לה גידול סרטני. "ראות טובה לאורך המעי, כמעט טובה ב 30 ס"מ הדיסטלית (בשל הדמם מן השאת ש"עלה" קריבנית). ברקטום החל מעומק כ 2ס"מ ועד עומק 9ס"מ - שאת נוקשה מכוייבת ופריכה המערבת שני שליש של ההיקף-ביופסיות. סביב עומק 35ס"מ שני פוליפים 2-3מ"מ שנכרתו בביופסיה קרה."
אשמח לקבל הסבר על האבחנה הזו, והאם האבחון מצביע על סרטן בשלב מתקדם.
תודה,
נועם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה של סרטן ברקטום Adenoca of distal rectum - תגובה
ד``ר עופר פורים28/02/2016שלום רב
יש צורך לקבל תשובת הביופסיה מעבר לכך יש לבצע מספר בדיקות שגסטרואנטרולוג ישלח אתכם כגון בדיקות הדמיה כ CT ואז ניתן יהיה לקבל אינפורמציה לגבי מצב הגדול אני מניח שהוא יפנה אתכם לאונקולוגיה להמשך טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה ההבדל בין סופודקס ופיקולוקס?נעמה15/02/2016
מה ההבדל בין סופודקס ופיקולוקס מה עדיף לפני בדיקת קולונוסקופיה??
חשד לגידול עקב דימום רקטלי יש לציין לאבא היה סרטן מעי הגס בגיל 84
אין לי יותר מה לשאול אני מצטערת אם זה קצר מידי
מדוע ההודעה צריכה לעבור רק אם היא ארוכה??
יש גם שאלות קצרות נראה אם יעבור
אין לי עוד מידע אין לי עוד מידה בבקשה תענו לי חשוב
ללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל
מחכה בכליון עינים לתשובה גם אם היא קצרה
מה לעשות אם הנושא קצר מידי מה לכתוב סיפור זה מה שיש לי לשאול
סליחה אבל הנושא קצר מידי סליחה אבל הנושא קצר מידי
לללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל
מה לעשות אחרת השאלה לא עוברת עמכם הסליחה
לללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל
לללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל
ללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללללל
איזה באסה מה אם זה קצר מידי אז אין תשובה מצחיק
תשובות הולכות לפי גודל השאלה
איזה מין פורם זה מה צריך מגילת אסתר בשביל לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל בין סופודקס ופיקולוקס? - תגובה
ד``ר נתן גלוק29/02/2016שניהם משלשלים בנפח די קטן. סופודקס יעיל מאד אך הפסיקו להשתמש בו כמעט בשל תופעות לוואי נדירות של הפרעות מלחים. פיקוסלקס זו אבקה המומסת במים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כאבים בצד שמאל , באזור המפשעהיעל15/02/2016
שלום רב. בת 52
מבקשת לשאול: לפני 4 שנים ביצעתי קולונקופיה והתוצאה היתה ללא ממצאים ולכן עלי לחזור על הקולונסקופיה בעוד שנה..שלוש שנים קודם לכן נכרת פוליפ שהיה שפיר.
כעת מזה כמה ימים מרגישה כאבים בעת יציאות באזור המפשעה בצד שמאל.
האם יכולים להתפתח דיברקוליטים על המעי למרות שלא ניצפו לפני 4 שנים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה על כאבים בצד שמאל , באזור המפשעה - תגובה
ד``ר נתן גלוק29/02/2016אין קשר בין הפוליפים לבין התלונות.
סעיפים יכולים להתפתח אך אינם גורמים לכאבים במפשעה. למעשה אינם גרומים כאבים בכלל למעט אם יש בהם דלקת ואז בדרך כלל הכאב בבטן השמאלית התחתונה.
גשי להיבדק לראות אם אין לך בקע מפשעתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיית פוליפ בקולונוסקופיה במעי הגסלבנה.י.07/02/2016
שלום רב
מבקשת לדעת מה פרוש תוצאות בדיקה של פוליפ,
תאור מיקרוסקופי COLONIC MUCOSA WITH CRYPTAL HYPERPLASIA
אבחנה 962597
M72000
בתודה
לבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיית פוליפ בקולונוסקופיה במעי הגס - תגובה
ד``ר עופר פורים07/02/2016ממצא שפיר למעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)