מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רעידות חוזרות בבטן תחתונהלאון20/08/2018
בימים האחרונים התחילו תחושוה מוזרה כאילו הבטן התחתונה רועדת, חשוב לי לדגיש כי תקופה אני עושה ספורט בעיקר תרגילי כח ופלאקים על בטן תחתונה. האם יתכן כי נגרם נזק כלשהו? הבטן רועדת בעיקר אחרי אכילה אך אין בעיה של עיקול או גזים בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות
ד``ר נתן גלוק31/08/2018נשמע כמו משהו משרירי הבטן ולא נשמע מדאיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ביופסיה פוליפ במעי הגסמיה06/08/2018
היי, מצאו לי פוליפ 1 סמ״ על גבעול והתפרק בשאיבה, תוצאות הביופסיה:
Fragments of villotubular adenoma
כתבו בסיכום - פוליפ TVA
יש לי תור לרופא המטפל רק בעוד שבועיים, אשמח אם תוכל להסביר לי מעט על התוצאה.
לפי מה שהבנתי זה גידול סרטני, מה המשך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד``ר נתן גלוק31/08/2018זה פוליפ שפיר לא סרטני
דורש מעקב כנראה עוד 3 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של רקטוסקופיה וקולונוקטפיה בבדיקה אחתאחד העם06/08/2018
שלום אני צריך לעבור רקטוסקופיה וקולונוסקופיה (כל אחת מסיבות שונות )קולונקופיה מבחירה. שאלתי האם יש אפשרות לבצע את שתי הבדיקות יחד ?הבנתי שאחת עושה כירורג והשניה עושה גסטרולוג?
האם גסטרולוג יכול לבצע את שתיהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקטו וקולונו
ד``ר נתן גלוק31/08/2018רקטו כלול בבדיקת הקולונו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לאחר הנתוח סב טוטאל קולקטומי.אראלה05/08/2018
ב 24.7.18 עברתי בבית"ח רמבם ניתוח סב טוטאל קולקטומי.
היו שלשולים בתדירות גבוהה כצפוי. החל מאתמול (4.8 ) פסקו השילשולים ובמהלך כל היום הייתה יציאה אחת בלבד. האם זו תופעה רגילה או שיש סיבה לדאגה? התחושה לא נעימה המזכירה מצבי עצירות. האם ניתן להעזר בלורן מקומי קטן?
אוסיף רק שבנתוח הושאר בשלמותו צינור הרקטום ועוד 10 ס"מ שמהמעי הגס שנמצאו נקיים לחלוטין.
אשמח להתייעץ בתשובתכם ולו למען השקט הנפשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבטוטל
ד``ר נתן גלוק31/08/2018אין לדאוג משינויים כאלה הם צפויים
לא תמיד תבנית היציאות קוראת את הספר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בדיקת CT בלבד מספיקה?שני01/08/2018
שלום רב,
האבחנה של אבי הנה: גידול בקולון ימני מסוג אדנו קרצינומה((adenocarcinoma). בבדיקת c.t בוצעה והפענוח,: ללא עדות ברורה לפיזור משני.
1. האם הכרחי לפני ניתוח לכריתת קולון לבצע בדיקת pet-ct לגילוי/שלילת גרורות או שאפשר להסתפק בct בלבד?אם כן, באיזה חומר רדיואקטיבי משתמשים?
2. במידה ומתגלים גרורות האם מקובל לעשות ניתוח כריתה או שטיפולים אחרים לפני הניתוח? אודה מאד על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיטי
ד``ר נתן גלוק31/08/2018CT זה בסדר גמור
אם יש גרורות, סדר הטיפולים נקבע בדיון רב צוותי הכולל אונקולוגים וכירורגים. לעיתים ינתחו אם יש סכנה לחסימה, לעיתים יעדיפו טיפול אונקולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת שריפה בקיבה בקיץא01/08/2018
שלום רב
אני לאורך 10 שנים מאובחנת עם דלקת בקיבה. עברתי כמה פעמים בדיקת גסטרופקיה. ולא נמצא חיידק. תחושת שריפה בקיבה מופיעה אצלי בדרך כלל בחודשים יוני יולי. השנה גם כן זה הופיע אבל זה לא עובר הפסיק לשבוע וחזר עוד פעם. אני מטופלת על ידי כדורי לנטון. מה עלי לעשות ?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריפה
ד``ר נתן גלוק31/08/2018מדובר על תופעה מטרידה הנקראת דיספפסיה. זו תחושה תפקודית הנובעת מעודף רגישות ואינה ביטוי של מחלה.
אם לנטון עוזר אז מצוין
אם לא גשי למרפאה להפרעות תפקודיות של מערכת העיכול בבית חולים גדול במכון גסטרו להתאמת טיפול לסימפטום של שריפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאות רכות,כאבים בבטן העליונהארטיום10/04/2018
שלום,בן 26 בשנה האחרונה סובל מכאבים ברום הבטן,ויציאות רכות/שלשולים בתדירות משתנה,לפני מספר חודשים הייתה פנייה לרופא משפחה,ששלח אותי לבדיקות דם ותרבית צואה.בבדיקות לא נמצא דבר וניתן טיפול של:CIPRODEX KALBETEN FORTE CPL 524MG mg 500 למשך 10 ימי,לאחר הטיפול הפסיק הכאב והיציאות חזרו לסידרם,למשך זמן קצר מאד.
לאחר פנייה נוספת לרופא משפחה:נשלחתי לתבחין נשיפה מחשש להימצאות של החיידק אליקובקטר פלורי בכיבה.(הבדיקה רק עד כמה חודשים)
השאלה שלי היא:האם יש מה לעשות עם הכאב עד הבדיקה,או האם אליי לדרוש מהרופא משפחה הפנייה לרופא גסטרולוג להתייעצות נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד``ר נתן גלוק12/04/2018הטיפול בחיידק אם קיים עשוי לעזור. אם לא, בקש הפניה לרופא גסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-שלשול צואה שלטרהיעל06/04/2018
שלום
ביום רביעי בערב/לילה (לפני יומיים) הקאות ושלשולים. לחא סימפטומים נוספים. השלשול האחרון בחמישי לפנות בוקר היה בצבע שחור. אתמול לא היו יציאות בכלל. היום צואה רכה, לא שלשול אך עדיין בצבע שחור. אין הקאות . האם צריכה לדאוג / לנסוע לבית חולים בגלל צבע הצואה או להמתין עוד יום / יומיים לראות אם יש שינוי? מעבר לזה
מרגישה בסדר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול שחור
ד``ר נתן גלוק12/04/2018שלשול שחור לעתים מבטא דימום ממערכת העיכול. גשי לרופא להבדק ולבצע ספירת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטומה גדולה, האם יש שקיות גדולות לקוטר בסיס קטן יותר?טליה03/04/2018
שלום, אני כותבת בשם אמי שבעיקבות בדיקת קולונוסקופיה נוצר נקב ומיד עברה ניתוח להוצאת הסטומה במעי הגס העליון
הסטומה עצמה מאוד גדולה וכבדה
אנחנו עדיין מנסים להתרגל.. שאלתי היא: קוטר הבסיס של הסטומה הוא 70 אך השקית שלה עבור אמי קטנה... הגודל הבא הוא 100 וזה גדול מדי, בפורום ראיתי שמישהו כתב שיש שקיות לילה גדולות יותר בכדי שלא יצטרכו לרוץ לרוקן באמצע הלילה, אחיות סטומה לא מציעות זאת, האם יש דבר כזה?
שאלה שניה : למי פונים בכדי שיבדקו את הסטומה, לכירורג? או רופא לדרכי עיכול ?
תודה
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטומה
ד``ר נתן גלוק12/04/2018לא מכיר גודל שקיות. אחיות הסטומה הן המתמצאות.
בדיקת רופא- כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשלולים ללא סמפטומים נוספיםסטודנט31/03/2018
שלום, קראתי על מחלות קרוהן וקוליטיס כיבית, והבנתי שאחד התסמינים הוא שלשול. אכן, בשנים האחרונות(ביחוד 5 שנים, אך גם לפני זה היו לי תופעות דומות) אני רואה נטייה ליציאות רכות, אך מצאתי קשר בין שתיית קפה, אכילת בננות, ואולי מוצרים מתוקים בכמויות גדולות. מצד שני, אורז, במיוחד הסוג הלבן, מאד מקל עליי. אין לי ירידה במשקל, א כי גם קשה לי לעלות(מנסה לעלות מסת שריר, אבל תיאבון חזק אף פעם לא היה לי..). די נדיר שיש לי כאבי בטן, ואם כן, לרב זה קשור בגזים.
האם זה דומה לאחת מהמחלות, או אולי איזה פוליפ במעי(לסבתא שלי בגיל 50+ היה סרטן מעי, ולילדיה נמצאו פוליפים שפירים בודדים בגילאי 60+).
בן 36, ללא מחלות רקע. בדיקות דם תקינות, חוץ מבילירובין קצת גבוה מדי פעם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשול
ד``ר נתן גלוק12/04/2018דורש ביקור מרפאה מסודר אצל רופא גסטרו, למרות שעל פניו לא נשמע מחשיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מכאבי בטן איומיםפיונקלה29/03/2018
שלום רב.
מזה כשנה וחצי אני סובלת מהתקפים של כאבי בטן משתקים. זה נע בין כאבים דוקרים וחדים לכאבים עמומים.
לעיתים מלווה בשלשול, לעיתים בעצירות.
בכל מקרה- ישנו שינוי בצואה. היא הרבה יותר רירית והתחושה בבטן היא של מלאות תמידית ונפיחות.
עליתי הרבה מאוד במשקל השנה- כ- 10 ק"ג.
אני עייפה מאוד ומוצאת דחף רב לפחמימות.
לאחרונה ישנם כאבים בחגורת הגב התחתון.
אושפזתי פעמיים וביצעו לי בדיקות. הכל יצא תקין, כולל CT וגם MRI. כולל אולטרה סאונד בטן וכליות. ללא כל בעיות גניקולוגיות.
אני סובלת מאוד מכאבים בבטן.ואובדת עצות.
מה זה יכול להיות?
אילו בדיקות עלי לבצע?
לא מסוגלת להמשיך לחיות עם הכאבים הללו יותר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד``ר נתן גלוק30/03/2018נשמע כמו מקרה קשה של מעי רגיז- הפרעה תפקודית הגורמת לכאבים ושינויים ביציאות.
מציע לך לגשת למרפאת מעי רגיז במכון גסטרו של אחד מבתי החולים הגדולים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שרירים אנמיה וחוסר תאבוןניצן27/03/2018
אמי מתלוננת על חוסר תאבון, חולשה ותשישות עד כדי חוסר תפקוד וכאבי שרירים בכל הגוף. בבדיקת דם אכן נמצאו רמות נמוכות מאוד של המוגלובין אך נורמליות של fe. היא סובלת גם מסכרת סוג 2 ומטופלת בכדורים משני סוגים, בת 68. התחילה לקחת כדורי ברזל אך אני חוששת וחרדה שאיבוד הברזל הוא רק סימפטום אחד ולא הגורם (חוששת שאולי מחלה קשה יותר קיימת והיא שגורמת לכמה התסמינים). אלו בדיקות עליה לעשות כדי לאבחן יותר לעומק את מצבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שרירים
ד``ר עופר פורים29/03/2018אכן לדעתי ישי מקום לבירור מעמיק וביצוע של קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום רקטלי רקטוסקופיה עם הכנהשחר22/03/2018
יש לי תור לבדיקה(עקב אי נוחות ודימום לפעמים). קיבלתי הכנה עם איזי גו אנמה. בהוראות של התכשיר ראיתי שרשום שאין להשתמש בתכשיר במקרה של דימום רקטלי. האם תמיד אסור??
ועוד שאלה- בעוד חודש יש לי תור לקולונסקופיה. האם זה לא בדיקה כפולה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר נתן גלוק30/03/2018אפשר בעדינות לעשות חוקן
לא בדיוק בדיקה כפולה כי גם הפרוקטלוג צריך לראות את אזור הרקטום. הקולונוסקפיה זה לראות דברים עמוקים יותר אם ישנם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונה בצד שמאלשי17/03/2018
היי אני בת 25 בריאה. בימים האחרונים יש לי כאב בבטן התחתונה בצד שמאל שמתבטא בעיקר כשאני בשירותים וכשמופעל לחץ על האזור. יש יציאות אבל אני צריכה מאוד להתאמץ בשביל זה. האם זה גזים?
חשוב לציין לא כואב לי חוץ מכאשר מופעל לחץ וזה לא מפריע להתנהלות שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר נתן גלוק30/03/2018נסי לשתות הרבה ולעשות פעילות גופנית. לאכול מספיק סיבים על מנת למנוע עצירות. ככל הנראה זה גאזים וישתחרר עם ריכוך הצואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיקולקס בהכנה לבדיקת קולונוסקופיHAROSENET13/03/2018
שלום רב
דודתי בת 81 זומנה לבדיקת קולונוסקופי.
נאמר לה שאחרי גיל 80 אסור להשתמש בפיקולקס וניתן לה מרוקן.
אבקש לדעת מה הסיבה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקוסלקס
ד``ר נתן גלוק30/03/2018חשש מבעית כליה ועודף בפוספט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)