מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעית יציאות ועצירות לאחרונהעטיה13/03/2018
שלום
יש לי מזה חצי שנה בעיה ביציאות, עצירות מוזרה כזאת וצואה דקה לפעמים. לפני זה היה איזה דימום יחד עם היציאות לתקופה של חודש. לקחתי נרות נגד טחורים לאחר המלצת רופא.
העצירות נהייתה קשה יותר, והיה צורך להתאמץ. עברתי קולונוסקופיה והתוצאות היו שיש טחורים גדושים.
המשכתי טיפול עם נרות, בנוסף הומלץ לי לעבור ניתוח. כמה הניתוח נחוץ, וכמה הוא יכול להחזיר את המצב לקדמותו.
חשוב לציין כי כעת אין דימום בכלל, ואני לא מרגיש כאבים.
אני בן 31, יושב מלא שעות מול מחשב בעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 31
ד``ר עופר פורים29/03/2018שלום אתה צריך לפנות לכירורג שמתמחה בבעיה זו ההתמחות נקראת פרוקטולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה של עלפון וכאבים עזים בזמן יציאותאנו10/03/2018
בת 29.כבר מספר שנים בכל פעם שיש לי שלשולים.אני מרגישה תחושה של עלפון נעשה לי חם מדי ואז קר וכאבי בטן עזים שקשה לסבול.לעיתים גם כפות הידיים נתפסות.זה ככה בכל פעם ספיציפית שיש לי יציאה רכה.בעת עצירות זה לא קורה.
מה זה יכול להיות? האם אולי מדובר בהתקף חרדה או משהו אחר גופני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד``ר נתן גלוק30/03/2018יכול להיות חרדה אך לעתים כשיש הרבה יציאות יש תגובה עצבית של ירידה בלחץ הדם וזרימת דם למח ותחושת עלפון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צד שמאל עליון כאביםאור09/03/2018
בוקר טוב
בת 42 ללא רקע של סרטן המעי.
סובלת 4 חודשים מכאב בטן עליונה צד שמאל מלווה לעיתים בדיקה טיפה מתחת לשד שמאל.
הכאב השמאלי לעיתים גם במותן שמאל.
יציאות רכות לפעמים צואה כהה.
אין תכיפות בשתן.
הכאב מעיר בלילה. מלווה בבחילות.
כצה ימים עם חולשה המוגלובין 12.2 שאר בדיקות דם תקינות.
עם חולשה בשרירים מזה 4 ימים לאחר קבלת וסת ודימומים כבדים לא נמצאה בעיה גניקולוגית.
חוזרת לבטן-צילום בטן נעשה תקין.
צילום איברים בכל איזור שמאל נעשה טחול תקין כליות תקינות כיס מרה טיפה מכווץ. רחם שרירני.
מתוסכלת מאד!!מרגישה שיש בעיה זקוקה נואשות לפיתרון. כואב לי היתכן שזה פסיכוסומטי?קשה לי להאמין.
אנא הפנה אותי לגורם הלוונטי לבדיקות שלדעתך עליי לעשות ואשמח לחוות דעת אם יש לך כל כיוון מה. הכאב מעיד?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 42
ד``ר עופר פורים29/03/2018שלום רב
לצערי אין הפורום יכו לתת מענה הוא מכוון ליעוץ כללי ולא פרטני אנא פני לרופא המשפחה שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפות באיתור גרורות מוקדםיוגב08/03/2018
שלום רב
בשיחה עם האונקולוגית שלי היא ציינה ש"אין משמעות לזמן שבין איתור גרורות ע"י אמצעים כגון CT לבין ביטוי קליני של הגרורות אצל הפציינט..." (כלומר אין צורך ביותר מדי בדיקות - אם יהיה משהו ארגיש...).
אציין כי אני בן 69 ולפני כ-8 שנים עברתי כריתה חלקית של המעי הגס+ הוצאת גרורה בכבד. עד כה אין לי תופעות המחשידות חזרת הגידול. אולם יש לי דרמטומיוזיטיס , שהיתה גם פרה-ניאופלסטית וגם עצמונית (MI2 חיובי}., והתפרצויות שלה גורמות לאי ודאות לגבי חזרת המחלה הגידולית. כמו כן הסמן CEA לא בלט גם בעת התפרצות הגידול
האם יש בכל זאת משמעות לאיתור מוקדם יותר? האם יש בדיקות מומלצות?
בתודה
יוגב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איתור גרורות
ד``ר עופר פורים29/03/2018שלום ישנן המלצות מפורטות לגבי מעקב לאחר חולה עם סרטן מעי גס במעקב ,בהתאם לשלב המחלה ומשך הזמן שחלף לאחר 8 שנים אין המלצה לבדיקת CT כרוטינה .אלא לבדיקות דם וקולונוסקופיה מדי מספר שנים
האונקולוגית שלך אמורה להכיר את ההמלצות למעקב ולנהוג לפיהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסוקופיה עם דום נשימהבני27/02/2018
שלום
אני אמור לעבור בדיקת קולונוסקופיה ואני סובל מדום נשימה וישן עם מכשיר סיפאפ בלילה.
נאמר לי שאני צריך לעבור את הבדיקה בהרדמה כללית.
מה הסיבה להרדמה כללית? האם אין אפשרות להסתפק בטשטוש?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום נשימה
ד``ר נתן גלוק30/03/2018זה לא הרדמה כללית אלא שיהיה נוכח מרדים במידה ויהיו סיבוכי נשימה. הבדיקה תיעשה בטשטוש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת פוליפ ססילי ממאירשרוליק10/02/2018
עברתי כריתת פוליפ ססילי בגובה 20 ס"מ (רקטוסגמה) שנכרת במלואו. תוצאות ההיסטולוגיה שלו: גודל 0.9X0.5X0.5 ס"מ. well differentiated Adenocarcinoma, invading to submucosa, involving resection margins. בבדיקת דם: CEA=1.3 ng/ml.
מה עלי לעשות?
תודה על התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ ממאיר
ד``ר נתן גלוק11/02/2018הכריתה אינה שלמה של פוליפ ממאיר. ככל הנראה יש צורך בניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ יחיד בגיל צעיראורן08/02/2018
שלום רב. אני בן 39, מוצא אשכנזי, גר בארה״ב, ללא היסטוריה משפחתית של סרטן. לקרובי משפחה מצאו פוליפים אחרי גיל 60.
ביצעתי השבועבדיקת קולונוסקופיה בעקבות כמה שבועות של שינוי בהרגלי היציאות ללא דימום.
בבדיקה נמצא פוליפ יחיד בגודל של 4 מ״מ באיזור הcecum, שהוצא כולו. בביופסיה מצאו מסוג האדנומה.
אני בלחץ רציני מאחר ולהבנתי פוליפים בגיל שלי נדירים מאוד, ובמיוחד באיזור הזה של המעי. קראתי קצת ספרות רפואית אבל לא הצלחתי למצוא מידע מפורט לגבי הגילאים האלה.
הרופא שביצע את הבדיקה לא ניתן לי פרטים רבים, ואת הרופא שלי לא ראה עד אפריל.
אשמח לקבל קצת פרטים מה זה אומר פרקטית מעבר לכך שכמובן אצטרך לעבור בדיקה בתזמון גבוה יותר בהתחשב בגיל שלי. יש בגלל סיכוי למנוע התפתחות של סרטן בסופו של דבר בהתחשב בגיל שלי ובכך שהסיכון לפוליפים עולה עם השנים?
האם יש טעם לייעוץ גנטי בהתחשב בכך שאין שום הסטוריה משפחתית של סרטן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ צעיר
ד``ר נתן גלוק11/02/2018צעיר אמנם.
אבל מעקב טוב ימנע סרטן באחוזים גבוהים של הצלחה.
דרוש בירור גנטי אף ללא סיפור משפחתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סוג של בירור גנטי
אורן12/02/2018תודה.
אני גר בארה״ב כך שהמנגנון של ההפניות כאן לא כל כך ברור - יש לי תור נוסף לגסטרו בעוד כמה חודשים. אי אפשר בדרך כלל לקבל הפניה ליעוץ גנטי כללי אלא רק לבדיקת דברים מסויימים.
לאיזה כיוון של בדיקה היית ממליץ?
בדיקה של סינדרום לינץ או של מוטציות אחרות? (כולל הגן שנמצא כביכול אצל יהודים אשכנזים)?
למיטב הבנתי בדיקות ללינץ מותנות בהסטוריה משפחתית מסויימת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובת מערכת העיכול לחוסר שינהסטודנט02/02/2018
הייתכן כי גוף מגיב לחוסר שינה בשלשול? שמתי לב שמדי פעם, כשאין ביכולתי לישון מספיק(עקב עבודה או לימודים), אני מרגיש דחף חזק ללכת לשירותים ולהתרוקן. בלי קשר למה שאכלתי יום לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
ד``ר נתן גלוק11/02/2018הקשר יותר לסטרס מאשר לעצם המיעוט בשינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חוזרת של קולונוסקופיהיפית29/01/2018
שלום
אני בת 50
לפני כחצי שנה אושפזתי בשל כאבי בטן ונמצא דיברטיקוליטיס. טופלתי באנטיביוטיקה חזקה ולאחר הטיפול בדיקות הדם היו תקינות
שנה לפני כן בדיוק ביצעתי בדיקת קולונוסקופיה שנמצאה תקינה לחלוטין
בבית החולים המליצו על בדיקה חוזרת לאחר ההחלמה. חזרתי לרופאה שביצעה את הקולונוסקופיה והיא סרבה לבצע בדיקה נוספת בטענה שהבדיקה מטרתה לאתר סרטן והיות והבדיקה שנה לפני כן הייתה תקינה אני יכולה לשקוט ולחכות עד תום חמש השנים לבדיקה נוספת שכן בבדיקה עצמה יש גם סיכון.
מאז האשפוז ולאחר ההחלמה אני מרגישה טוב ולוקחת פרוביוטיקה באופן קבוע ומקפידה על תזונה סיבית ולרוב בריאה.
לעתים רחוקות יש דימום קל בניגוב ייתכן ובשל בקע שאובחן כבר לפני שנים.
השאלה היא האם להתייעץ עם רופא נוסף? האם בדיקת קולונוסקופיה נוספת היא חשובה עכשיו או לחכות עם זה? אולי יש בדיקות הדמייה אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר נתן גלוק30/01/2018אם ההכנה בבדיקה לפני שנה היתה טובה, אפשר לסמוך על הרופאה. בגדול היא צודקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
יפית30/01/2018תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר נתן גלוק30/01/2018אציין רק שהתסמנות של גידול כדלקת סעיפים הינה נדירה. לרוב זה באמת דלקת סעיפים ולא גידול שנראה כדלקת סעיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה
יפית30/01/2018תודה
ובכל זאת ההמלצה של הרופאה מקובלת או שכדאי להקדים את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלידה ושלשול אחרי יוםסטודנט26/01/2018
שלום. אני חושד שיש לי רגישות מסוימת למוצרי חלב, וגם מעי רגיש. לפני יום וחצי אכלתי כמות נכבדת של גלידה. היום בבוקר תפס אותי "התקף" - היתי חייב ללכת לשירותים, ובמשך כמה דקות היתה התרוקנות. השלשול לא היה מימי. הרגשה כללית נורמלית, ללא כאבים, חולשה או אובדן תיאבון. האם הגיוני שהגלידה שלפני 30 שעות השפיעה רק עכשיו? ובאופן כללי, איך אפשר לדעת, האם מאכל זה או אחר הביא לתוצאות כאלה? אם עבר יום? כמה ימים, שבוע מהאכילה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלידה
ד``ר נתן גלוק30/01/2018לרבים מאיתנו חסר האנזים המפרק את הלקטוז בחלב, ולרבים אחרים מעי רגיש. מה שהיה קשור או לא קשור לגלידה- אין לדעת. לרוב אם יש חסר בלקטאז התופעות קרובות יותר לצריכת החלב, תלוי בכמות כמובן. לרוב מספר שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר אנשימים ומעי רגיש
סטודנט30/01/20181. האם אתה ממליץ על לקיחת אנזימים בכדורים? יכולות להיות לזה השלכות בריאותיות בעתיד? או שזה דומה לאינסולין בסכרתיים 1?
2. הייתכן כי העובדה שבאותם ימים אכלתי הרבה אורז, האטה את מה שהיה אמור לבוא - היציאה הרכה? ולכן לקח לזה לא כמה שעות, אלה יממה וחצי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות אחרי ניתוח פרולפסpoli22/01/2018
שלום עברתי ניתוח פרולפס רקטאלי עם שמיטת מעי סיגמואיד, מאז יש לי שנתיים סיבוכים שחלקם זה התרוקנות לא שלמה ואז אחרי כל שעה עוד עוד הרגשה שמשהו קצת יוצא , התחלתי להיעזר בחוקן שכן עוזר מאוד אבל אחרי שנתיים אני כבר לא יכולה להתרוקן ללא חוקן או כדור משלשל, בנוסף לכך עשיתי זריקת בוטוקס שלא שינתה דבר ואין ביכולתי אפילו להמשיך את החוקן כי בגלל שהשריר משותק המים מיד נוזלים החוצה של החוקן.. האם ידוע לך אם בניתוך של רקטופקסי כמו שלי חותכים גם חלק מהרקטום ? שאולי בגלל זה בהתחלה היה לי צורך תמידי להתרוקן ? אם אני מכניסה אצבע דרך פי הטבעת במצב ישיבה ( על מנת לעסות את המקום כדי לעזור לעצירות אני יכולה בקצה של האצבע להרגיש את התפרים שאיתם חיברו לי את המקום אחרי הניתוח.. זה אומר שאין לי רקטום או שזה הרטום עצמו באורך של אצבע? והאם יש דרך טיפול במידה והמעי לא פועל כמו שצריך אחרי שחיברו אותו.
תודה וסליחה על הרבה שאלות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרולפס
ד``ר נתן גלוק30/01/2018צריך הערכה מחודשת במרפאה המתמחה ברצפת אגן- אולטרסאונד רקטלי דינמי, מדידת לחצים וקרוב לודאי גם פרוקטוגרפיה. באחד ממכוני גסטרו בבתי החולים הגדולים במרכז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוטר צואה משתנה - יכול להיות סרטן?דני16/01/2018
היי..בן 41 עם מעי רגיז והיפוכונדר..לפניי 10 ימים שמתי לב פתאום שיצאה לי צואה צרה יותר ונלחצתי מאוד שזה לא סרטן..אני שם לב מאז שהצואה רכה ולפעמים צרה ולפעמים יותר עבה...אבל לא עבה מספיק ..עשיתי קולונסקופיה לפניי 7 שנים שיצאה תקינה ...אין לי דם או עצירות אפילו עליתי קצת במשקל..יכול להיות סרטן???
סליחה ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוטר
ד``ר נתן גלוק19/01/2018צואה משתנה בקוטרה לפי תדירות היציאה וכמות הנוזלים בתוכה, מעי רגיז הולך עם זה, לא נשמע שצריך להילחץ. גש וספר לרופא שיודא שהכל תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות של בדיקת MSImgs08/01/2018
שלום
בעלי לאחר ניתוח להוצאת גידול סרטני מהמעי הגס
הCEA לפני הניתוח היה 179 ולאחר הניתוח ירד עד 17 ולפתע החל לעלות בחודשיים האחרונים ל29.
בתחילת העלייה של המרקר נעשתה בדיקת פט סיטי שיצאה תקינה.
היום קיבלנו תוצאה של MSI ;MS STABLE
מה המשמעות לגבינו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MSI
ד``ר עופר פורים08/01/2018שלום רב
משמעות הבדיקה היא שבעלך משתייך לרב החולים עם סרטן מעי גס שהגדול לא נוצר ע"ר מוטציות בגן זה ולכן גם לא מועמד לטפולים אימונולגיים אם יצטרך ואין צורך לערוך בירור גנטי במשפחתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהcea בעלייה
mgs09/01/2018תודה על תשובתך .
מניסיונך האם יכול להיווצר מצב שיש גידול סרטני בגוף שמעלה את המרקרcea ,ובדיקת פט סיטי לא זיהת אותו?
כי המרקר עולה כבר 3 בדיקות דם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCEA
ד``ר עופר פורים15/01/2018הסמן יכו לעלות מסיבות שונות ולא רק מגידולים יש צורך במעקב צמוד ובירורים נוספים במידת הצורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PCR לגילוי חיידק במעי קולסטרודיוםSHERLOCK01/01/2018
שלום
מזה שנים סובל מדימום כבד ושלשול לאחר אכילה רגילה. רק תזונת ירק מאפשרת יציאות ללא דימום ושלשול. קולונסקופיה לא מצאה בעיה ברירית או נקבים. לפני כן זוהה חיידק קולסטרודיום שטופל באנטיביוטיקה ונעלם. האם יתכן שחדר ויצר רירית מדומה? בדיקת PCR לא העלתה דבר. האם יתכן שהחיידק קיים והבדיקה לא תגלה. יש בדיקות אחרות? האם השתלת צואה יכולה לעזור? האם קוליטיס יכול להתאים לסמפטומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרלוק
ד``ר נתן גלוק19/01/2018קולונסקופיה תקינה שולל קוליטיס
PCR תקין שולל קלוסטרדיום
ממילא אין מה לדבר על השתלת צואה
דימום שלך כנראה מבעיה באזור פי הטבעת כגון פיסורה או טחורים.
גש לרופא גסטרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום רקטאלי.האם יש צורך בקולונוסקופיה חוזרת?נחמן20/11/2017
שלום!לפני 10 חודשים עברתי קולונוסקופיה שהייתה תקינה.ידוע על טחורים שלב 2. בדיקת כירורג-בדיקה עם המכשיר -תקינה.בעבר היה דימום קל בניגוב.
לפני 3 חודשים התחילו כאבי בטן תחתונה ועצירויות קשות.בשבוע האחרון דימום בניגוב וגם יציאות דמיות.האם יש מקום לקולונוסקופיה חוזרת?האם יש מצב שבקולונוסקופיה פוספס משהו שעלול לדמם?האם תוך 10 חודשים עלול לגדול משהו ממאיר.
אשמח להמלצותכם.
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
נחמן20/11/2017לפני כחודשיים עשיתי סיטי בטן שהיה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)