מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- הפרעות דיבור, ליקוי דיבור, גמגום
- אלימות במשפחה
- תזונת ספורט
- שומנים בדם, מחלות לב
- סרטן ילדים, המטואונקולוגיה ילדים
- סרטן (אונקולוגיה)
- חרדה מהריון, פחד מלידה, טוקופוביה
- מחלות פרקים בילדים, כאבי פרקים
- חרדה חברתית
- טרשת נפוצה
- אורתופדיה
- הורים לתינוקות, הורים לפעוטות
- שימור פוריות
- תזונה טבעית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרךד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
מנהל הפורום

- שילוב של רקטוסקופיה וקולונוקטפיה בבדיקה אחתאחד העם06/08/2018
שלום אני צריך לעבור רקטוסקופיה וקולונוסקופיה (כל אחת מסיבות שונות )קולונקופיה מבחירה. שאלתי האם יש אפשרות לבצע את שתי הבדיקות יחד ?הבנתי שאחת עושה כירורג והשניה עושה גסטרולוג?
האם גסטרולוג יכול לבצע את שתיהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקטו וקולונו
ד''ר נתן גלוק31/08/2018רקטו כלול בבדיקת הקולונו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ביופסיה פוליפ במעי הגסמיה06/08/2018
היי, מצאו לי פוליפ 1 סמ״ על גבעול והתפרק בשאיבה, תוצאות הביופסיה:
Fragments of villotubular adenoma
כתבו בסיכום - פוליפ TVA
יש לי תור לרופא המטפל רק בעוד שבועיים, אשמח אם תוכל להסביר לי מעט על התוצאה.
לפי מה שהבנתי זה גידול סרטני, מה המשך טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד''ר נתן גלוק31/08/2018זה פוליפ שפיר לא סרטני
דורש מעקב כנראה עוד 3 שנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות חוזרות בבטן תחתונהלאון20/08/2018
בימים האחרונים התחילו תחושוה מוזרה כאילו הבטן התחתונה רועדת, חשוב לי לדגיש כי תקופה אני עושה ספורט בעיקר תרגילי כח ופלאקים על בטן תחתונה. האם יתכן כי נגרם נזק כלשהו? הבטן רועדת בעיקר אחרי אכילה אך אין בעיה של עיקול או גזים בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות
ד''ר נתן גלוק31/08/2018נשמע כמו משהו משרירי הבטן ולא נשמע מדאיג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86שרה ריניס20/08/2018
רופאת המשפחה של אמא שלי רוצה לשלח אותה לבדיקת קולונוסקופיה, היא משלשלת ויש לה עצירות לסרוגין
הרופאה לא יודעת אם ניתן לשלוח אותה לבדיקה כי היא בת 86
אשמח לתשובתך
תודה שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 86
ד''ר נתן גלוק31/08/2018אפשרי אך רק בבית החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "טיקים" ותחושת נימול בבטן העליונה בצד שמאלאורי22/07/2018
ד"ר שלום,
אני בן 28 מזה כשנתיים כאשר אני מבצע לחיצה של שירותים מופיע מן "טיק" בצד שמאל למעלה של הבטן.
התעלמתי מהטיק הזה כי לא חשתי שהוא מזיק. אך לאחרונה מורגש באותו אזור מן תחושת נימול פנימית.
מה יכול לגרום ל"טיק" הזה והאם יש קשר בן 2 הדברים?
איזו בדיקה יכולה לאפשר לדעת שהכל תקין.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תור קולונוסקפיה עקב תוצאה חיובית בבדיקה דם סמויMP11/07/2018
שלום,
גיליתי אתמול תשובה חיובית של בדיקה דם סמוי. היום קבעתי תור קולונוסקפיה לעוד 6 שבועות. עשיתי קולונוסקפיה ראשון לפני 5וחצי שנים. האם 6 שבועות יותר מדי זמן לחכות לבדיקה? האם דחוף לנסות למצוא /לקבל בדיקה מהר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - דם בצואה ובשתן לא סדירורד09/07/2018
שלום רב, אני בת 34, בריאה בדכ, לאחרונה אני שמה לב שיש לי דם ביציאות פעם זה נראה מהשתן שחשבתי שזה וסת ופעם מהצואה. אך לא באופן קבוע.
שקראתי עכשיו בד"ר גוגל ישר הגעתי לסרטן במעי הגס אך רשום שזה נפוץ לגילאים 50 ומעלה.
השאלה האם זה יכול להיוצ גם בגילי? כמובן שפיניתי לרופא משפחה אבל לצערי עד שיבצעו את כל הבדיקות וההפניות המתאימות יקח זמן. עפ התסמינים מה נראה הסיכון? חשוב לציין שאין כאבים ביציאות, יש לפעמים כאבים כמו דלקת בדרכי השתן אך זה חולף, יש כאבים בבטן התחתונה מדי פעם שהיו דומים לכאבי מחזור. אשמח לדעת מה דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הסבר על תוצאות ביופסיה בשל חשש לקרוהןד``ר נתן גלוק08/07/2018
שלום
אני בן 25 עברתי קולונסקופיה לאחר תלונה של שלשול/חתיכות ללא גבולות ברורים פעמיים ביום עד 5 פעמים. והיה חשש לקרוהן שיושב בין המאי הגס לדק.
תוצאות הביופסיה
תאור מאקרוסקופי
Ileum+valve opening ileum
3 פרורי רירית 1-3. הכל
Normal at 15mc-rectum
מספר פירורי רירית. 1-x. הכל.
רציתי לברר מה המשמעות של הביופיות? מה זה פרורי רירית? מה הערך הנורמאלי. כמה חמור המצב? האם זה יכול להעיד על עוד דברים מלבד קרוהן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ממצא של בדיקת קולונוסקופיהיעל07/07/2018
שלום,בעלי עבר קולונוסקופיה הוא בן 62 .
הממצא היה קולונוסקופיה עד לצקום בגובה 10-12 ס״מ,ממצא צירקולרי עם רירית לא סדירה.נלקחו ביופסיות,דיסטלי הוזרק דיו,פרט לכך רירית תקינה,הכנה טובה.
אבחנה polyp of colon 211.3
מה זה אומר ?האם זה מסוכן וצריך ניתוח?הוא סובל מכאבי בטן ולכן הגענו לבדיקה.מה הטיפול והדחיפות של הטיפול(במיוחד אם צריך ניתוח והאם כורתים חלק מהמעי?). תודה על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבי בטן כחודשיים ושינויים ביציאותחלי06/07/2018
שלום, בחודשיים האחרונים און אנד אוף אני סובלת מכאבי בטן ושלשולים ועצירות לסירוגין וגזים מרובים, ויש לי כאב בבטן בצד שמאל התחתון, הייתי אצל רופא שאמר לי שהמיקום של הכאב הוא מעי גס. נתן לי לעשות בדיקות דם וצואה אותם אעשה והיום הייתי אצל רופא גסטרו שהמליץ על קולנוסקופיה או סיטי, השאלה שלי היא במידה ובדיקות הדם והצואה יוצאות תקינות האם כדאי לעשות קולנסקופיה כי מדובר בבדיקה חודרנית,האם בסיטי גם רואים דלקת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - תרופה טריויד מה יעודודויד18/06/2018
שלום
האם התרופה טריויד בסל התרופות וכמו כן מה ההשפעות
אני לפני בדיקה במכון גסטרואנטרולגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - צואה צהובה תסמינים נוספיםדודי11/06/2018
שלום האם צואה צהובה שהייתה בשלשול מימי ועכשיו כשהפסיק השלשול יש צואה יציבה אבל עדיין צהובה. האם הגוף מתנקה הוירוס והצבע אמור לאט לאט לחזור ?
בן 28 לעיתים מתלונן על כאב בפי הטבעת שבא והולך נתנו משחות בעבר
מה זה יכול להיות האם כדאי להמתין או פשוט לבקש בדיקת צואה
כמו כן האם סחרחורות כמו ןרטיגו ופנים רדומות יכולות להיות תסמינים של סרטן מעי הגס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חיידק הליקובטר פלורי תוצאות של בדיקת קולונוסקופיהד``ר נתן גלוק06/06/2018
שלום,
הגיעו לי התוצאות לקיחת ביופסיה שעשיתי בנוסף לבדיקת אנדוסקופיה ששם יצא שיש לי את החיידק הליקובטר פלורי,
מה שכתבו לי לגבי הקולונסקופיה זה שיש לי ״לימפויד היפרפלאזיה בולטת להשלים קפסולה מעי הדק המשך מעקב רופא מטפל״
מה זה אומר ?
שאלה נוספת, מהתוצאות הנ״ל איני רגישה ללקטוז/גלוטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - קמפילובקטור חוסר תיאבון וצואה מיימיתשיר24/05/2018
שלום רב
אני סובלת מזה חודשיים וחצי משילשולים שהולכים וגברים בתדירות של 3,4 פעמים ביום. עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות בתפקודי כבד.. ותרבית צואה שגילתה קמפילובקטור. טופלתי 5 ימים באנטיביוטיקה שלא עזרה כלל. הופניתי לגסטרו ליעוץ שאמר שאין צורך כרגע בקולונסופיה ונתן לי מרשמים ל2 אנטיביוטיקות לקחת בו זמנית לשבוע. יש לציין שירדתי במשקל 4 קג בחודשיים ויש לי חוסר תיאבון וכאבי בטן שקשה לי להצביע בדיוק איפה..קרוב לאזור הקיבה. אשמח ליעןץ שלכם איזה בדיקות כדאי לבצע כדי להמשיך לטיפול יעיל. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - חשש מאיבוד נתרן ואשלגן בזמן הכנה לקולונסקופיהיהודה21/05/2018
שלום רב,
קראתי היום על מספר אנשים שהגיעו לאי ספיקת כליות בזמן הכנה לקולונסקופיה. (וזה בגין אובדן נתרן ואשלגן בשילוב עם שתיית מים)
מבקש לדעת איך אפשר לשמור על רמה תקינה של נתרן ואשלגן ובמקביל גם לעשות את ההכנה כמו שצריך ?
תודה רבה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?