מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינוי בתפקוד המעיים אחרי ניתוחאירית30/06/2017
לפני 28 שנה עברתי ניתוח הוצאת גידול ממיר במעי הגס בחלק התחתון.
מאז אני נמצאת במעכב וכל הבדיקות קולונוסקופיה ודם סמוי היו תקינות .
לאחרונה כחודש וחצי חל שינוי בתפקוד המעיים. אני לא אגיד שאלו שלשולים אבל קיים לחץ במעי ויציאות רכות עד שלשול . בהתחלה זה היה מדי פעם , עכשיו תדירות עולה . עשיתי בדיקות בקופת חולים . כל הבדיקות תקינות , פרט לפרמטר אחד שמראה על תהליך דלקתי קל. קולונוסקופיה אחרונה לפני שנתיים וחצי - תקינה.
האם כדבר ראשון לעשות שוב קולוניסקופיה או שיש טיפול תרופתי שאפשר להרגיע את המצב המעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי
ד``ר נתן גלוק30/06/2017נראה מוצדק לחזור על קולונוסקופיה
להרגיע אפשר עם אימודיום/סטופיט אם יש יציאות רבות אבל זה לא במקום בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בבטן תחתונה בצד שמאלדוד29/06/2017
כואב כאשר לוחצים עם האצבע בבטן התחתונה בצד שמאל, יש לי גם עצירות , הכאב התחיל לפני יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד``ר נתן גלוק30/06/2017קח משהו לעצירות וגש לרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות ביופסיה (קולונסקופיה דרכי עיכול תחתונות)רותם27/06/2017
שלום רב
אשמח בפיענוח הביופסיה:
מקור דגימה - sigmoid colon
תאור: קטעי רירית מעי גס במבנה היסטולוגי תקין. הקריפטות רגולריות. בלמינה פרופריה נראים זקיקים למפטיים.
מקור דגימה - Rectum
תאור: קטעי רירית מעי גס במבנה היסטולוגי תקין. הקריפטות רגלוריות. בלמינה פרופריה נראים ריבוי תאים מונונוקליארים, זקיקים למפטיים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
ד``ר נתן גלוק27/06/2017דגימה ראשונה ממעי גס למעשה תקינה
דגימה שניה מהרקטום יש תסנין דלקתי מסוים בלי פגיעה במבנה הכללי של הרקמה. בסך הכל נראה שלא מתאים למחלה פעילה.
גשו עם זה לרופא הגסטרו שיתאים זאת לממצאים הקליניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח
ד``ר נתן גלוק27/06/2017דגימה ראשונה ממעי גס למעשה תקינה
דגימה שניה מהרקטום יש תסנין דלקתי מסוים בלי פגיעה במבנה הכללי של הרקמה. בסך הכל נראה שלא מתאים למחלה פעילה.
גשו עם זה לרופא הגסטרו שיתאים זאת לממצאים הקליניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיות במעבדות בחו"לאוהד22/06/2017
שלום ,
מבקש לדעת האם בדיקות גנטיות להתאמה אישית של טיפולים לחולי סרטן הינה בדיקה אמינה , מקובלת והאם הרופאים המטפלים בבתי החולים אכן מקבלים את ההמלצה לטיפול ?
כמו כן אבקש לדעת האם טיפול היפרתרמיה בארץ מספק מענה טוב לגידולים סרטניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיות
ד``ר נתן גלוק31/08/2017זו שאלה לאונקולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטן (דקירות)באזור הכיבהנוי19/06/2017
אני בת 21 , התחילו לי כאבי בטן מין דקירות באיזור הכיבה , שנחלשות ומתחזקות , תחושה לא נעימה
יש לציין שכמה ימים לפני שתיתי אלכוהול , התחילו לי בחילות והקאתי ולמחרת לא אכלתי כלום , רק בערב ושם התחילו הדקירות
יכול להיות קשר לאלכוהול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות
ד``ר נתן גלוק27/06/2017בהחלט קשור לאלכוהול הגורם לדלקת בקיבה- פוגע ברירית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול מוזר במעי ללא תופעות לוואיאנה11/06/2017
שלום.
יש לי שאלה בשם אבא שלי - הוא בן 69.
הוא נשלח לבדיקת קולונוסקופיה בגלל דם סמוי בצואה (יש לציין שהוא לוקח מדללי דם).
בבדיקה נמצא גוש שלא ניתן היה להסירו בגלל פיתול במעי הגס.
נלקחה ביופסיה מהגוש - התוצאה חזרה שלילית(שפיר) אבל לפי הרופא צריך לחזור על הקולונוסקופיה ולקחת ביופסיה חוזרת כי היה מאוד קשה להגיע לגוש והוא חושש שהביופסיה נלקחה לא קרוי.
לבנתיים הוא עשה בדיקת סיטי והתוצאות מצורפות.
יש להדגיש כי אין לו תופעות נוספות כמו ירידה במשקל או בעיות עיקול.
גם בדיקות דם יצאו תקינות(עשו לו בדיקת חלבון מיוחדת לגילוי סרטן).
מה דעתך על הסיטי - האם אפשר להגיע לאיזשהם מסקנות לפני שעושים קולונוסקופיה וביופסיה חוזרת?
הרופא אמר שהוא זקוק לניתוח על מנת להפתר מהגוש אבל עד שאין תוצאות סיטי וביופסיה - לא ניתן להחליט על סוג הניתוח..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול
ד``ר נתן גלוק12/06/2017נראה בסיטי כגידול לא שפיר. רצוי (אך לא הכרחי אם סומכים על הCT והמראה החשוד גם בבדיקה הראשונה) להגיע לאבחנה פתולוגית לפני ניתוח במידת האפשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה ועוד שאלה
אנה12/06/2017היום עשו לו קולונוסקופיה חוזרת ונלקחו דגימות לביופסיה.
מה דעתך - התוצאה של ביופסיה (ממאיר או שפיר)יכולה להשפיע על סוג הטיפול העתידי ?
תודה על תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול
ד``ר נתן גלוק12/06/2017אם שפיר ניתוח מצומצם וזהו
אם ממאיר ניתוח רחב יותר ולעיתים טיפול משלים תלוי במידת ההתפשטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה לקולונוסקפיה - ציטראפליט במקום פיקולסגיורא03/06/2017
בבית מרקחת נתנו לי ציטראפליט במקום פיקולס האם זנ מעחליף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה
ד``ר נתן גלוק04/06/2017מכיל אותו חומר פעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי לסרטן המעי הגסגלעד29/05/2017
שלום.
בן 47. תמיד הייתי רזה ובמשקל יציב.
מזה כשנה קצת חולשה. בדיקות דם היו תקינות אמרו שבריא.
מזה כחצי שנה ירידת משקל לא מוסברת למרות שאוכל כמות רגילה ואין פחות תיאבון.
ירדתי 5 קילו מ 58 ל 53 קילו.
כמעט קילו בחודש וקצב הירידה קצת הואץ באחרונה.
אציין שאין שלשולים ויש קצת עצירות.
אני חי בדיוק את אותו אורח חיים ואוכל בדיוק את אותו אוכל
ולמרות זאת מאבד משקל.
בחישוב עם דיאטנית יצא שבממוצע הגוף שלי מוציא ביום
כ 300 קלוריות יותר מאשר בעבר כך שעל אותה כמות קלוריות
אני מאבד משקל.
במשפחה אין הסטוריה של סרטן מעי.
בדיקות הדם תקינות כולל ספירת דם עם המוגלובין דומה לעבר כ 14, כימיה תקין , CRP תקין , שקיעת דם 7, TSH תקין
קורטיזול תקין בגבוה 720 ( נשלל אדיסון ),
CEA לפני חודש נמוך כ 1.8, CA19.9 תקין,
סיגמואידוסקופיה לפני 3 שנים בגלל עצירות היה תקין נבדק לעומק 50 סנטימטר.
CT בטן ללא חומרי ניגוד לפני שנה תקין ( נבדק בגלל החולשה ), US בטן לפני חודש תקין, דם סמוי לפני שנה תקין.
רופא המשפחה אמר שלא רואה שום בעיה ושאין שום סיכוי לסרטן מעי עם המוגלובין יפה כמו שלי.
גסטרו אמר שתיאורטית עלול להיות סרטן המעי הגס.
אני לא יכול לעשות קולונוסקופיה או ניפוח הבטן בגלל בקע
שכבר כמה פעמים כמעט נכלא.
ברצוני לשאול
1. האם סרטן המעי הגס מעלה את ההוצאה הקלורית של הגוף? זה סביר שיעלה בכ 300 ביום? והאם סרטן המעי הגס מוריד במשקל גם בלי ירידה בתיאבון וללא טיפולים לסרטן?
2. האם סרטן שכבר מוריד במשקל כמה חודשים זה בד"כ
סרטן שכבר התפשט ורוב הסיכוי עבר למקומות נוספים?
3. אני יודע שאין וודאות מלאה אבל לאור הנתונים האם הסבירות לסרטן מעי באמת מאוד מאוד נמוכה אחוזים בודדים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי גס
ד``ר עופר פורים30/05/2017שלום רב
סרטן ידוע להוריד במשקל לפעמים ללא ירידת תאבון ,שאר שאלותיך הם במישור הספקולטיבי
אם אכן ירדת במשקל כדבריך יש לברר ע"י רופא משפחה בירור ירידה במשקל עם CT כל גופי עם חומר ניגוד ואם ישנו חשד כגון דימום אן שינוי בהרגלי יציאה צרעך לבצע קולונוסקופיה ויש להתתייעץ עם מומחה בנושא עד כמה באמת הבקע מגביל אותך.
אתה מתקרב לגיל 50 שבו ישנה המלצה לבצע קולונוסקופיה כבדיקת סקר לכלל האוכולסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן מעי
גלעד30/05/2017תודה על התשובה.
התייעצתי עם כירורג אמר שלא מומלץ לנפח לי את הבטן בגלל הבקע הבעייתי ולכן אפחד מדי לעשות קולונוסקופיה ולא אעשה.
אם כך, אשאל רק שאלה אחת אעריך את תשובתך.
בהנחה שיש סרטן מעי, שגורם לי כבר כמה חודשים לירידה במשקל ( אבל אין שינוי בבדיקת דם )
האם יראו אותו בבדיקת CT בטן?
כך אוכל לעשות CT ולפחות לשלול את קיומו של הסרטן.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן מעי גס
ד``ר עופר פורים31/05/2017אם הוא בשלב מתקדם כן אבל אם הוא עדיין בדופן המעי לפעמים CT מתקשה להדגימו ולכן חשובה הקולונוסקופיה
הייתי מתייעץ עם עוד רופא כירורג אינו גסטרואנטרולוג והוא גם לא האדם שמבצע את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמוי וקולו'. התלבטותשולמית28/05/2017
קצת דומה לשאלתו של אדי.
בת 73. ביצעתי קולונסקופיה לפני כשנה. נכרתו מס' אדנומות קטנות. (3 שנים בערך קודם גם נכרתו פוליפים).
כעת ביצעתי בדיקת דם סמוי ויצאה חיבית ( אני יודעת בדיעבד שאסור היה לבצע). אך כעת השאלה אם לחזור על קולו' בגלל התוצאה החיובית? לחזור על בדיקת הדם סמוי? אציין שסובלת מדלקת בושט כנראה פעילה שהודגמה לפני שנה בגסטרוסקופיה והטיפול בשנה הזו בדלקת לא הושלם במלואו על ידי. שאלתי האם יכול להיות שהדם סמוי הוא בכלל מהושט? שבתי ליטול טיפול תרופתי לושט. האם לחזור על הגסטרוסקופיה? ולחזור על הקולונסקופיה? תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד``ר עופר פורים28/05/2017אכן לאור אדנומות ודם סמוי היתי חוזר על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול כימותרטפי כדורים או טפטוףחברה21/05/2017
האם עדיף בטיפול הכימותראפי לקבל T.Capecitabine 500mg בכדורים שניים ביום למשך שבועיים או בטפטוף דרך פתח ליד הכתף לארבעים ושמונה שעות? האם בטפטוף יש פחות סיכון לבחילות? תודה על תשובה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים
ד``ר עופר פורים21/05/2017שני התרופות דומות ביעולתן מבחינת בחילות לשתיהן סיכוי נמול ליצירת בחילות מבכיון שבעיקרון זהו אותו חומר רק בצורות שונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לסרטן המעי הגס עזרה בבקשהמיקה16/05/2017
בת 39, אחרי לידה רביעית. אחרי סיפור של התקן תוך רחמי שגרם לדימומים נוראיים הוצא ההתקן. בבדיקות דם ברזל:35. פריטין: 7.8 והמוגלובין: 11. הרופאה טוענת כי האנמיה מקורה בדימום שהיה. בנוסף סובלת מטחור שיוצא לפעמים ובעקבות יציאות מידי פעם נראה פס של דם אדום טרי בניגוב ללא סימנים של דם בצואה. לוקחת תוסף ברזל מסוג פריפול כמעט שבועיים. הצואה אחרהילה של התוסף יכולה להת ירוקה ונמרחת ולפעמים אפילו באותו היום רלה צהובה- חרדלית. במשך החודשיים האחרונים אני סובלת מבטן נפוחה וגזים מרובים מאד לאורך כל היממה. בימים האחרונים צרבת (סובלת לפעמים מריפלוקס) אין כאבי בטן והמשקל נשאר יציב ללא עליות / ירידות חדות. ישנה עייפות בתקופה האחרונה. אני מאד חוששת כי מדובר בסרטן המ הגס. האם יש בסיס לחשש שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת: שקיעת דם יצא 16 ומלפני שבועיים היתה 11
מיקה16/05/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשש
ד``ר עופר פורים16/05/2017הטיפול הנכון בבעיה הינו יעוץ מסודר עם גסטרואנטרולוג אשר ישקול גם בירור אנדוסקופי עם קולונוסקופיה אך ישנם כאן סימפטומים אשר משמעותם היא לאו דווקא סרטן ולכן הבירור המסודר מול גסטרואנטרולוג הינו בעל חשיבות רבה מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לבעיה לא ידועהלין14/05/2017
שלום, קיוויתי שאולי יוכלו לעזור לי בפורום הזה אז בחרתי להתייעץ כאן. כבר הרבה זמן שיש לי בחילות אחרי שאני אוכלת, בערך כבר שנתיים או שלוש, בהתחלה התעלמתי מזה אך רק השנה ייחסתי לזה חשיבות ושמתי לב שהצרבות והבחילות קורות לאחר שאני אוכלת בעיקר דברי גלוטן. אז החלטתי להפסיק עם אכילת גלוטן ואני כבר מקפידה על זה כמה חודשים-אני לא בטוחה אם זה צליאק אבל יש חשד. אבל עכשיו צצה בעיה מוזרה וחמורה יותר..שאין לי אליה הסבר, היצאות שלי הפכו למוזרות, כרוניות בכל יום (לרוב)- בחלקם לרוב יש דם על הצואה בצבע אדום או בורדו ממש ולעיתים בכמויות גדולות שדבוקות עליה ואפילו יוצא קצת או הרבה בניגוב על הנייר, תופעה מוזרה של הפרשות ריריות על הצואה, וצבע הצואה גם לאחרונה בימים אלה השתנה מחום-חום כהה לצהוב/לבן/ירוק, בעיקר ירקרק כהה חיוור עם אותם תופעות דם והפרשה רירית ובנוסף- הבחילות חזרו ולא נעלמו, רק מתונות יותר אך ממשיכות מפריעות וכואבות. קראתי על זה באינטרנט דברים שהדאיגו אותי ושאני לא רוצה להיות סמוכה להחליט ולאבחן בעצמי..
ואשמח אם יתנו לי תשובה או לפחות פיתרון מה עלי לעשות ומה זה אומר והאם זה חמור- איני רוצה לקחת סיכון יותר ולהזניח..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד``ר עופר פורים14/05/2017עליך לפנות בהקדם לרופא גסטרואנטרולוג ולעבור בירור של מעי הגס וכן של הקיבה על מנת להבין דימום יכול לנבוע מסיבות רבות וכן שאר הסימפטומים שתארת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונסקופיה ודם סמוי בצואהTAL06/05/2017
בס"ד
שלום ד"ר
אני כבת 65 לאחרונה בצעתי בדיקת דם סמוי חיובי בצואה ויצא חיובי הופנתי לקולונוסקופיה
להלן התוצאות אשמח אם תפענח לי ותם
טחורים פנימיים , מעי ארוך ומפותל , צקום זוהה ונראה תקין , היפוך ברקטום תקין ,השסתום האלאוצקלי ופתח אפינדקס נצפו, צקום נבדק רירית מעי דק תקינה רירית המעי בעלת ברק , ציור כלי הדם וקפלים תקינים
בבסיס הצקום ממצא סוב מוקוזלי צהבהב כ 6 ממ
כניסה קצרה בלבד לאלאום טרמינלי תקינה .
נכרתו 2 פוליפים במראה שפיר באופן מלא עי ביופסיה חמה במתח נמוך בקולון יורד כ 45 סמ בגודל 3 ממ וברקטום דיסטלי כ 5 ממ הפעולה נסבלה היטה ללא סיבוכים
למעשה מה שהבנתי שנכרתו לי 2 פוליפים וקיים ממצא יכול להיות בלוטת שומן משהו מהבהב כפי שמתואר למעלה
האם כבודו יודע מה פשר הדבר ? ממצא צקאלי זה מסוכן ?
יש סיבה לדאגה ? מה אופן הטיפול ?
בכל מקרה הרופא הפנה אותי גם לגסרוסקופיה וסיטי בטן ואגן בפרוטוקול לבלב להערכת הממצא הצקאלי
מה הכוונה פרוטוקול לבלב ?
אשמח לעזרתך האדיבה
רפואה שלימה לכולם ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד``ר עופר פורים07/05/2017עליך לברר עם הגסטרואנטרולוג מה לדעתו ממצא זה ? האם ליפומה שהיא ממצא שפיר
לגבי ה CT פרוטקול לבלב זהו CT שמדגים את מיקום הלבלב ביחס לכלי הדם והאם ישנם בו גושים או ממצאים אחרים
לא ברור מדוע הפנה ל CT בפרוטקול זה ומהי מחשבתו עליך לברר עם הרופא מה הם חשדותיו ומדוע שלח אותך לCT זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך בירור
טל07/05/2017תודה על המענה דר
לדעת הרופא זה כנראה בלוטת שומן
ממצא סוב מוזוקלי בבסיס הצקום. מה אומר המושג הזה
הוא הפנה לסיטי בטן ואגן בפרוטוקול לבלב
זא אפשר לעשות סיטי בטן ואגן בפרוטוקול אחר?
האם יש חשש למשהו בלבלב מהממצא או מהפוליפים הקטנים שנכרתו ?
רב תודות רפואה שלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCT
ד``ר עופר פורים14/05/2017לגבי ה CT מדובר ב CT שמדגים בצורה טובה את הלבלב הכבד ואת העורקים והורידים בבטן עליך לשאול את הרופא מדוע דווקא CT זה ממצא סוב מוקוזלי אומר ממצא מתחת לרירית המעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ברור
טל17/05/2017תודה דר
מה אומר ממצא סוב מוקוזלי ? זה מסוכן ? מורידים אותו איך שהוא
הרופא אמר הרופאים יודעים מה לעשות
לא ברור לי למה הוא בקש סיטי בטן אגן בפרוטוקול לבלב כחלק מברור
הממצא נסוב מוקוזלי שנמצא בצקום ,
מה בדכ עושים שיש ממצא כזה אילו בדיקות ומה החשש. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממצא
ד``ר עופר פורים17/05/2017אם הממצא נראה לגסטרואנטרולוג כשפיר רק עוקבים אני מניח שביקש את ה CT על מנת לעמוד יותר באמצעי אחר שקיים לרפואה על טיבו של אותו ממצא שיוכל להיות בטוח יותר בטיב הממצא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתוח של פוליפ סרטני במעי במהלך קולונוסקופיה גורמת לתאים סרטניים להתפשט בגוףJOS05/05/2017
האם ניתוח של פוליפ סרטני במעי במהלך קולונוסקופיה גורמת לתאים סרטניים להתפשט בגוף במהירות רבה יותר אילולי לא היה נכרת. כלומר האם עצם הכריתה של פוליפ סרטני לא מאיצה את התפשטות הסרטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד``ר עופר פורים05/05/2017כריתת פוליפ סרטני או כל פוליפ נדרשת להגיע לאבחנה ואלולא כריתתו או דגימתו לא היינו יכולים לאבחן ולטפל
אין מגיע שדגימה של פוליפ מאיצה תהליכים סרטניים אלא להיפך גילוי מוקדם מעלה שעורי ריפוי מסרטן מעי גס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מעי הגס גרורות בכבד ובכליותלידור 4505/05/2017
שלום, אישה בת 72 גילו סרטן במעי הגס לפני שנה וחצי. עברה ניתוח להוצאת חלק מהמעי. יש פיזור . נכון לעכשיו גרורה בכבד גדולה 12 סמ ועוד 2 קטנות . + 1 באיזור הכלייה. אווסטין , וויקטיביס לא עזרו. כימו אין שיתוף פעולה. אודה להמלצה לשלב הבא מבחינה טיפולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גדול במעי הגס
ד``ר עופר פורים05/05/2017שלום רב
ישנן מספר אפשרויות טיפוליות בין טיפולים ביולוגיים והן כמותרפיה,אך תשובה מקיפה יכולה להנתן יכולה להנתן לאחר עיון בפרטים של המחלה ופרטי הטיפולים ובדיקת החולה ולא במסגרת הפורום שבא לענות על שאלות לצבור הרחב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)