מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דם סמוי בצואה - תוצאה חיוביתענת14/04/2020
שלום, בת 61.
ערכתי בדיקה ביתית לגילוי דם סמוי בצואה ונראה שהתשובה יצאה חיובית.
לפני כחודשיים מצאו אצלי שתי פקקות ורידים (DVT) ברגל ימין ואני מטופלת מאז באליקוויס 10 mg ביום. בעקבות ממצאי ה- DVT הופניתי ל- US בטן ועוד כמה בדיקות, שעדיין לא עשיתי בגלל המצב (הקורונה..)
השאלות שלי הן -
האם תוצאות הבדיקה הביתית יכולות להיות מושפעות מהתרופה?
אני מבינה שלא כל נוכחות של דם סמוי בצואה מעידה בהכרח על גידול סרטני, אך האם נוכחות ה DVT מחזקת את הסיכוי שמדובר בגידול סרטני?
אני חוששת מאוד, תודה על תשובותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי
ד``ר נתן גלוק16/04/2020לא אמור להיות דם סמוי חיובי גם במי שלוקח אליקויס. אבל עם יש משהו במעי אז אליקויס מגביר את הסיכוי שיהיה דם סמוי
DVT יכול להיות ביטוי של גידול
אבל בשורה תחתונה הכל ספקולציות עד שלא עושים את בדיקת הבחירה- קולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה, ושאלה נוספת בקשר לבדיקה
ענת16/04/2020כדי לבצע את הקולונסקופיה נאמר לי שאני צריכה להפסיק את האליקוויס לכמה ימים לפני הבדיקה, אבל במצב הנוכחי אם אני שוכחת לקחת כדור (שכחתי פעמיים) הרגל ישר מתנפחת בצורה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאליקוויס
ד``ר נתן גלוק17/04/2020בעקרון צריך ייעוץ מומחה לקרישה המטולוג
לרוב אחרי 6 שבועות ומעלה מהטיפול הקריש אמור להינמס ומותר להפסיק את היומיים הדרושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, שבת שלום
ענת17/04/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג טישטוש לפני בדיקההילה27/01/2020
שלום, אני אמורה לעבור קולונוסקופיה, הרופא הציע לי 3 אפשרויות : ללא שום טישטוש, טישטוש עם TEMESTA או הרדמה כללית. האם מניסיונכם, התרופה טמסטה רק מרגיעה או שהיא תגרום לי לישון ? אני לא רוצה להיות ערה בזמן התהליך. ומצד שני הרדמה כללית נשמעת לי כמו אופציה ממש קיצונית. תודה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש
ד``ר נתן גלוק28/01/2020נשמע שאת לא בישראל לפי האופציות
בארץ מרדימים מצוין עם פרופופול דרך הוריד ומתעוררים מיד בסוף הפעולה
טמטסטה זה לוריבן. מרגיע וגורם לשכחה אך לא ממש שינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעשות בירור גנטי?סטודנט07/03/2019
שלום. במקרה וסבתא נפטרה מסרטן המעי בגיל 56, ולשני ילדיה התחילו להופיע פוליפים בודדים כל כמה שנים אחרי גיל 55(כולם מעל גיל 60 היום), האם כדאי לי לעבור בירור גנטי, קולונוסקופיה? בן 37, ללא תסמינים חדשים כלשהם. יש מקרי סרטן ערמונית במשפחה לקראת גיל 70, אבל לא מקרים נוספים של המעי הגס.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה
ד``ר נתן גלוק07/03/2019התיאור אינו דרמטי במיוחד, ולא מחייב בירור. יחד עם זאת הנגישות היום מאד גבוהה ואפשר לעשות בדיקות מצוינות בעלות סבירה מאד.
אם כבר עושים בירור ממליץ שההורה שלך יהיה המברר, כך ניתן לכסות אותך וגם את האחים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות גנטיות - איזה?
סטודנט07/03/2019תודה רבה, דוקטור, קצת הרגעת אותי. האם הכוונה לבדיקת פאנל?
והאם מומלץ להימנע מאכילת בשר אדום, או שיש כמות סבירה שלא מזיקה לבריאות מבחינת סרטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים במעי הגס לסבאשיר01/03/2019
לסבא סרטן מעי בגיל 54 וגם לאחיו בגיל 46
לילדים של סבא כולם עם 2 פולים שהוצאו בזמן מסוג אדנומה
לאחר יעוץ גנטי מוטציית של תסמונת לינץ של העדה יצא שלישי חושבים לעשות פאנל...
לסבא בן 83 עד כה הוצאו 15-20 פוליפים במסוג אדנומה.....רציתי לדעת מה הסיכוי לתסמונת לינץ חשוב לי להדגיש שההורים של סבא היו בריאים לחלוטין נפטרו בגיל 90 לפי מייטב ידיעתי שהתסמונת חייבת לעבור דרך ההורים וכאן לא היה להם כלום אשמח לתשובה מפורטת.......לאחד האחים כלומר הילדים של סבא הוצאו בגיל 19 2 פוליפים שפירים היתה כל החיים במעקב עד גיל 55 הופיע אדנומה בפעם הראשונה מאז 2 הפוליפים שהוצאו בגיל 19* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבהרה
ד``ר נתן גלוק01/03/2019קשה להבין את השאלות. נשמע שאתם במסגרת בירור גנטי מסודר. המשיכו איתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שרית01/03/2019השאלה האם יכל להיות שלסבא יהיה תסמונת לינץ ולאח שלו למרות שההורים היו בריאים עד גיל 90?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפים
שיר01/03/2019מה הסיכויים לתסמונת לינץ לאור הסיפור האם אתה ממליץ על בדיקת פאנל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלינץ
ד``ר נתן גלוק03/03/2019לינץ יכול לדלג על דור, הסיכון לסרטן הוא 70-80 אחוז לנשא, לכן זה לא שולל
פאנל יכול גם לגלות תסמונת נדירות יותר שאינן לינץ
לכן יכול לתת מידע נוסף בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שיר03/03/2019במידה וזה כן תסמונת לינץ זה קשור גם לסרטן עצמות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זמן מעבר במעיים20/02/2019
שלום, אני סובלת מזה 18 שנה מעצירות קשה. נכנסת לשירותים אחת לשלושה שבועות. נשלחתי לבדיקות מקיפות של דפקוגורפיה, מנומטריה אנאלית, קולונוסקופיה, גסטרו וזמן מעבר במעי. המנומטירה יצאה תקינה גם הגסטרו והקולו. הדפקוגרפיה לא קיבלתי תשובות ביד.ביום שבת לקחתי קפסולה לבדיקת זמן מעבר במעי ביום שלישי עשיתי צילום ונראו כל החלקיקים במעי היורד מפוזרים לכל הארוך. האם זה תקין שהם אחרי ארבעה ימים נמצאים שם כל החלקקים? בנוסף יש לי צילום ביום חמישי לראות שוב מה המצב. אודה לך באם תוכל לענות על שאלתי. תודה רבה. ים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד``ר נתן גלוק07/03/2019זה לא תקין ומראה על פעילות איטית של הצד השמאלי של המעי הגס שלך. המשיכי מעקב במרפאה שהפנתה אותך לבירור, כדי לקבל את הטיפול המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות קולונוסקופיה קוליטיס כיבית.שיר13/02/2019
אבי בן 81 . סובל עשרות שנים מקוליטיס כיבית. לאחרונה, לאחר הפוגה של שנים, חזרו לו השילשולים והכאבים. עבר בדיקת קולונוסקופיה (15 שנים לא היה במעקב) ואלו התוצאות: מעי הגס נבדק לכל אורכו. סעיפים לכל אורכו אך בעיקר במעי השמאלי. רירית מבריקה עם ציור כלי דם תקין. ללא עדות לדלקת פעילה או כרונית. ללא צלקות או רירית אטומה. הכנה בינונית. בצקום פוליפ ססלי גדול בקוטר 20-30 ממ, עם רושם למוקדים קטנים לא סדירים על פני השטח אך מתרומם ונייד. ניכרת בחתיכה אחת emr סגירה של אתר הכריתה עם 4 אנדו קליפים. תוצאה טובה. נלקחה ביופסיה אחת ממוקד חשוד כשארית בודד וקטן בשולי הכריתה. מסקנות: ללא עדות לקוליטיס כיבית פעילה או ישנה. פוליפ ססלי חשוד גדול בצקום.
פעולות: ביופסיה ממוקד בודד בשולי הכריתה - שארית?
אודה בבקשה להסבר על תוצאות הבדיקה והאם ישנו חשד גדול שאותו פוליפ גדול בצקום הינו ממאיר? ומה הם אותם מוקדים לא סדירים? מדוע הפוליפ לא נכרת בשלמותו? את הפוליפ עצמו שנכרת לא בודקים? תודה רבה לך על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתה
ד``ר נתן גלוק14/02/2019שלום שיר,
אמורים לשלוח את הפוליפ לבדיקה- בהחלט. אלא אם קרתה תקלה והפוליפ אבד, אבל זהו יוצא הדופן
לגבי ממאירות, לא פשוט לנבא זאת מהמראה. פוליפ מתרומם ונייד זה סימן טוב בסך הכל לכך שלא ממאיר, אך יש להמתין לתוצאות הפתולוגיות.
לגבי שלמות הכריתה- יש לשאול את הרופא המבצע. לא לגמרי ברור מהדוח ששלחת. אני מבין בעקיפין שהרופא כן ניסה לפחות לבצע כריתה שלימה, ואפילו בחתיכה אחת שזה מצויין, אך אולי התקשה להסיר מוקד קטן ולא היה בטוח האם מדובר בחלק מהפוליפ או לא.
לרוב מתכננים בדיקת מעקב תוך מספר חודשים להסתכלות חוזרת על אזור הכריתה (אלא אם נכרת בשלמות בחתיכה אחת והשוליים נקיים בפתולוגיה שאז אין צורך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה בבקשה
שיר14/02/2019תודה רבה לך על תשובתך. אבקש הבהרה בבקשה, אם הפוליפ הססלי הינו מתרומם ונייד אזי זה מצביע על כך שאינו ממאיר? ושאלה נוספת , אם. נניח שהפוליפ הוא שפיר, ייתכן כי הקרקע בו נמצא חלק קטן חשוד שלא הצליחו לכרות ושלא ברור אם הוא שארית שממנו לקחו ביופסיה הוא סרטני? זאת אומרת זה לא בא "ביחד"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת מבברין בשימוש קבועמתן03/02/2019
היי,
למרות שהתסמינים שלי לא היו דומים ל-IBS , לאחר שניסיתי מספר תרופות להרגיע את הכאבים בבטן העליונה שאני סובל מהם בשנתיים האחרונות (ללא שלשול, עצירות או התכווצויות), מבברין הכי עזר בפער מהאחרים ואני לוקח אותו כשבועיים כבר.
רציתי לשאול אם ניתן לקחת מבברין באופן קבוע (למשל 3 פעמים ביום במשך שנים) ואם כן, האם הדבר עלול לגרום לתופעות לוואי כמו השמנה או מחסור בויטמינים מסוימים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד``ר נתן גלוק03/02/2019אין עם זה בעיה. סך הכל מרפה שרירים בדופן המעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צריך לעשות קולונוסקופיה?גילי14/01/2019
שלום אני בן 42 ואני רוצה לדעת האם העובדה שלאבא שלי היה סרטן ערמונית (בגיל 57) מחייבת אותי לעשות קולונוסקופיה לפני גיל 50? או שאין קשר בין שני הסוגים האלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערמונית
ד``ר נתן גלוק15/01/2019לא קשר ישיר ידוע בדרך כלל. 50 זה סביר בסך הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סרטן מעי גס וערמוניתמתעניין17/11/2018
שלום, כמה שאלות:
1. האם כדאי לי לעבור בירור גנטי לפני גיל 45 לגבי תורשה של סרטן המעי הגס, שהיה אצל סבתי שנפטרה בגיל 56? בת שלה - אימי - כל כמה שנים אחרי גיל 50 עוברת קולונוסקופיה עם פוליפ שלמזלנו עד היום היה שפיר.
2. האם לא כדאי לעשות קולונוסקופיה וירטואלית, אם הבדיקה הגנטית תראה שהכל תקין?
3. אם אני שם את הלפטופ על הברכיים למשך שעה ביום, האם זה יכול להוות בעיה ולגרום לסרטן הערמונית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר נתן גלוק18/11/2018אפשר לעשות בירור גנטי, אם כי הסיפור המשפחתי אינו קיצוני.
אם הכל תקין אין צורך להילחץ, אפשר לעשות דם סמוי ואם תקין בגיל 50 לעשות קולונוסקופיה.
לגבי מחשב וערמונית- לא ממש התחום שלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח סאב טוטל קולקטומיעבד אלולי באסם09/11/2018
שלום דר
אשתי בת 29 עם עצירות קשה כרונית לשעבר ניתוח הסרת ebendimoma בעמוד שדרה הרואפים המליצו על ניתוח סאב טוטל קולקטומי אבל אני מעוניין בהתיעצות והמשך טיפול אשמח לתשובה העניין דחוף ואשתי מאוד סובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד``ר נתן גלוק11/11/2018חוות דעת שניה יכול לעשות אצל פרופ יוסף ליסי בשערי צדק ירושלים או פרופ מארק בר-גבל באזור המרכז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת תרופת טרבמין נגד הקאהאבי בן יאיר25/10/2018
בוקר טוב
אני לוקח כל בוקר תרופת אומפרדקס 20 מ"ג
נוסע לטיול מאורגן בחול ולוקח כדורים נגד הקאה באוטובוס
טרבמין לפי הצורך
האם יש מניעה לקחת את 2 הכדורים ???
האם יש סתירה ביניהם ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר נתן גלוק26/10/2018אין מניעה
זכור שאומרפדקס לוקחים 30-45 לפני אוכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן תחתונה חזקים לא חולפיםעידן18/10/2018
שלום יש לי כאבי בטן תחתונה חזקים כול יום יציאות רכות עברתי כול הבירור שיקוף קיבנ אחרון הראה מעי גס מורחוב ובחלקו צר מדי מימה יכול ליגרם דבר כזה הכאבים שלי רק במעים עשיתי קולמסקפיכ לםני שנה היה תקין סיטי בטן טרגאט בבטן שמלאית עליונה וזהו ...תודנ בן 27
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בטן
ד``ר נתן גלוק25/10/2018אם הבירור המלא תקין, הכאבים עשוים להיות ביטוי של מעי רגיז.
קיימות מרפאות המתמחות במעי רגיז בכל בתי החולים הגדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע על שלשולים וירידה במשקל לפני 17 שנה היה ניתוח פאוץיהודית02/10/2018
מה התרופה שלוקחים אחרי 17 שנה מניתוח פאוץ יש הרבה שלשולים וירידה במשקל ברקעקוליטיס כיבית הרבה שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח פאוץ
ד``ר נתן גלוק25/10/2018יש תרופות שונות כגון פרוביוטיקה ואפילו תרופות מדכאות חיסון. גשי למרפאת פאוצים במכון גסטרו בבית חולים גדול (קיים באיכילוב ובבילינסון).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמוי בצואה, קולונוסקופיהראמי03/09/2018
שלום רב,
בדיקת דם סמוי בצואה לאמא שלי יצאה חיובית, בשל כך עברה קולונוסקופיה שהדגימה פוליפ שהוצא תוך כדי הפעולה.
כעת היא אמורה לעבור קולונוסקופיה כל כ 3 שנים למעקב.
האם יש טעם להמשיך ולבצע בדיקת דם סמוי בצואה?
והאם כדאי לה לעבוק קולונוסקופיה וירטואלית שכרוכה בפחות סיכונים ורק אם יידרש היא תעבור קולונוסקופיה רגילה?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר נתן גלוק14/10/2018רק קולונוסקופיה. אם בפעם הבאה תקין, תוכלו להמתין 5 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולונוסקופיה לאישה בת 86שרה ריניס20/08/2018
רופאת המשפחה של אמא שלי רוצה לשלח אותה לבדיקת קולונוסקופיה, היא משלשלת ויש לה עצירות לסרוגין
הרופאה לא יודעת אם ניתן לשלוח אותה לבדיקה כי היא בת 86
אשמח לתשובתך
תודה שרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 86
ד``ר נתן גלוק31/08/2018אפשרי אך רק בבית החולים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)