פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסימת מעיים אחרי ניתוח מעי גס
    קובי
    16/02/2008

שלום,

אשתי עברה לפני כ-חצי שנה הסרה מלאה של המעי הגס בעקבות מחלת קוליטיס, 4 חודשים אחרי הניתוח היתה לה חסימה מעיים (כנראה בעקבות בננה ואגס שאכלה ביחד ומיד אחר כך הלכה לנוח) היא הגיעה למיון ואחרי כשעתיים במיון(נתנו לה רק נוזלים) זה ישתחרר.
    השבוע היא שוב נתקלה באותה הרגשה (כאבי בטן, אפילו הקיאה קצת).

השאלה איך אפשר למנוע חסימת מעיים? מאיזה מאכלים כדי להימנע? האם כדי לפנות לתזונאית? האם אתם יכולים להמליץ על תזונאית טובה?

ברגע שיש חשש לחסימה מה כדאי לעשות לפני שניגשים למיון? האם כדאי לשתות הרבה נוזלים?

בתודה מראש,

קובי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חסימת מעי דק לאחר ניתוח

ד''ר אליעד קרין
    17/02/2008

תתופעת חסימת המעי הדק שלאחר ניתוחי בטן קודמים שכיחה מאד ולרב היא מישנית להדבקויות או ריקמת צלקת פנימית הנוצרת לאחר הניתוח. לא ברור מה הוא התהליך המדוייק הגורם לכך שדווקא יום אחד מופיעה החסימה ואילו בימים אחרים החסימה לא קיימת למרות שההדבקויות נוצרו וקיימות כבר תקופה ממושכת. בחלק מהמיקרים יש מעין בקע פנימי או מעין תסביב הגורם לופעת החסימה.
    מלבד אפרסמונים אשר עבורם נימצא קשר ישיר לחסימות מעי דק לאחר ניתוחי קיבה קודמים אין סוגי מזון ספציפים אחרים הידועים כגורמים לחסימה ושיש צורך להמנע מלאכול אותם.
    כאשר מופיעה חסימה הביטויי הוא בד"כ של כאב תפיחות הבטן הקאות חוסר מעבר גזים ויציאות.
    אין מנוס מאשר לפנות לבדיקה במיון בהופעת התסמינים הנ"ל מאחר וחלק מהחסימות מסוכנות ודורשות התערבות מידית.
    במידה והחסימה חוזרת לעיתים קרובות מבוצע ניתוח שמטרתו פתיחת ההידבקות האחראית לחסימה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרון
    דבי.א.
    15/02/2008

גילו אצלי קרון לפני שנה מאז אני מטופלת בפנטסה 4 גרם ביום ואימורן 50 מג מאז אין לי בעיות מיוחדות השאלה שלי היא אם זה יחמיר עם השנים כיום אני בת 20

לקביעת תור
    סגירה
    קרון

הוספת תגובה

• קרוהן

ד''ר אליעד קרין
    16/02/2008

לדבי שלום רב,

מחלת קרוהן בתאפיינת בתקופות של החמרה ותקופות של שקט יחסי, חומרת המחלה משתנה מחולה לחולה ובהתאם לאופי המחלה כאשר רק חלק קטן מהמאפיינים הגנטיים האחראים להבדל זה ידועים וקשורים בתגובה חיסונית מוגברת ומחלה אלימה יותר.
    חלק מההתלקחויות קשורות בגורמים סטרסוגנים חיצונייים כגון תקופות לחץ של מבחנים, שינויי מקום עבודה, וארועים אישיים ומשפחתיים דרסטים, חלק מההחמרות מתרחש דווקא בתקופות מסויימות בשנה כגון עונות המעבר - בסתיו או באביב.
    לא ניתן לדעת מראש כיצד תתנהג המחלה אצלך אך ניתן לצפות כי יהיו התלקחויות עם השנים.
    כולי תקווה שהשקט היחסי ימשך וחלילה אם יהיו החמרות אלה יהיו קלות וקצרות בתדירות נמוכה ויגיבו הייטב לטיפול התרופתי.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון
    איזה אחד
    14/02/2008

דם בקקה*

לקביעת תור
    סגירה
    תיקון

הוספת תגובה

• לשמעון

ד''ר אליעד קרין
    14/02/2008

לשמעון שלום רב

דם ביצאה בגיל 17 לרב לא מדובר בסרטן, רב הסיבויי שמדובר בטחור פנימי או סדק.
    אנא פנה לבדיקת רופא המשפחה או כירורג במסגרת הקופה מחר בבוקר.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת המי הגס
    ילין מורוזוב
    12/02/2008

שלום רב,
    אני בת 29 אובחנתי לפני 3 שנים כחולה ULCERETIVE COLITIS לפי ביופסיה דרגת מחלה בינונית, מטופלת באופן קבוע באימוראן ופרדניזון. בבדיקת גסטרו שבוצעה ב2005 שללו מחלת קרוהן.
    מאפריל 2007 היתה רגיעה ראשונה מאז האיבחון, כאשר הטיפול התרופתי היה 175 מ”ג אימוראן ו-10 מ”ג פרדניזון, עד 2 יציאות רגילות ביום.

מנובמבר 2007 ניסיתי לשלב תרופה נוספת אחת ממשפחה של רפאסל, לאחר 3 שבועות המחלה חזרה, יציאות מרובות ודמיות, כאבי פרקים.
    העלת מינון פרדינון עד ל-30 מ”ג ואימוראן ל-200 מ”ג שיפר במעט את הדימום ומספר היציאות, אך טרם התייצב המצב.

מאז שפרצה המחלה ב-2005 ובגלל טיפול מתמיד בפרדניזון העלתי 30 ק”ג.
    לפי בדיקת קולונוסקופיה במרס 2007 הממצאים הם: המעי העולה נאה תקין, יתר המעי הראה אזורים עם אודם מודגם וביניהם רירית תקינה עם כלי דם תקינים, לא נראתה פעילות אקטיבית של המחלה, נלקחו מספר דגימות לביופסיה, נמצא כי במעי רוחבי, יורד ורקטום יש קוליטיס כרוני.
    לאבי היה קולטיס כרוני במשך 20 שנה, נפטר בגיל 57 מסרטן מעי הגס.

שאלתי היא:
    האם יש טעם להמשיך טיפול תרופתי שהוא כולל פרדניזון או לבצע הסרת מעי הגס? ולמנוע סיכוי לחלות בסרטן כמו אבי, חשוב לציין כי אני לו מצליחה להיפטר מפרדניזון מבלי שהמחלה תפרוץ שוב.

האם ניתן להסיר רק מעי הגס החולה ולהשאיר מעי גס העולה,
    מה שלבי הניתוח, סכנות , האם ניתן להגיע לשיגרת חיים נורמלית לאחר הניתוח, מהו מספר היציאות עם מעי הדק בלבד?

תודה מראש, ילין

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת המי הגס

הוספת תגובה

• קוליטיס כיבית

ד''ר אליעד קרין
    12/02/2008

לילין שלום רב

הינך מתארת מחלה בעלת חומרה קלינית בינונית למשך שלוש שנים המערבת את המעי הגס מהרקטום ועד לקולון הרוחבי.
    הבעיה העיקרית היא התלות שלך בסטרואידים למשך כל התקופה הזו ובאימוראן ולשימוש ממושך שכזה בסטרואידים ואימוראן יש מחיר כבד מבחינת תופעות לואי ופגיעה במצבך הבריאותי הכללי.
    גם העובדה שאביך שהיה חולה קוליטיס חלה בסרטן המעי הגס תורמת לשיקול אם כי אינה מהווה אינדיקציה בפני עצמה לניתוח.
    הניתוח המוצא לחולי קוליטיס הינו כריתת כל המעי הגס, אין מקום להשאיר קולון כלל מאחר ומחלה תתבטא בקולון שיושאר גם אם אינו חולה כעת.
    הניתוח המקובל במיקרים אלה הוא כריתת כל המעי הגס, כאשר משאירים חלק קטן של רקטום וגם בזה מבצעים מוקוזקטומיה לכריתת הרירית שלו מאחר והיא החולה במחלה.
    את המעי הדק שנותר מחברים בצורת פאוטץ' או כיס אל גדם הרקטום ופי הטבעת כך שהשליטה על היציאות נשמרת.
    רב המנתחים נוהגים להשאיר לתקופה הראשונה שלאחר הניתוח אילאוסטומיה - שהוא פתח של מעי אל דופן הבטן וזאת עד להחלמת ההשקה התחתונה של המעי הדק אל האנורקטום, וזאת ניסגרת בניתוח קטן נוסף כעבור כשלושה חודשים.
    לניתוח מספר סכנות וסיבוכים אך כאשר הוא מבוצע בידיים מיומנות שיעור הסיבוכים הוא קטן.
    אחת הבעיות השכיחות היא דלקת המתפתחת באותו כיס של מעי דק ונקראת פאוטצ'יטיס שמאופיינת ביציאות ריריות שלשוליות דמיות.
    לסיכום המלצתי היא לשקול יחד עם הגסטרואנטרולוג המטפל בך את נושא הניתוח בכובד ראש.

בכבוד רב

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחורים
    נועה
    12/02/2008

אני סובלת מטחורים כמה שנים ונמאס לי מזה, זה ממש ממרר לי את החיים. תוכל להציע לי פתרון שיפתור את זה אחת ולתמיד, לא אכפת לי אם אני אצטרך לעבור ניתוח בשביל זה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    טחורים

הוספת תגובה

• טחורים

ד''ר אליעד קרין
    12/02/2008

לנועה שלום רב

ראשית יש צורך לבדוק ולאבחן אם אכן מדובר בטחורים.
    והיה ומדובר בטחורים קיימות מספר אפשרויות טיפוליות החל מטיפול תזונתי עשיר בסיבים, חינוך להרגלי יציאה משופרים, והיה ואלה לא עזרו או שמדובר אכן בטחורים בדרגה גבוה - יהיה צורך בהתערבות ניתוחית.
    יש היום מספר תכניקות ניתוחיות חדשות לטיפול בבעית הטחורים.
    המלצתי להבדק להבין בדיוק את מהות הבעיה ואיזה טיפול מומלץ.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול סרטני ברקטום
    שגית
    10/02/2008

שלום רב,
    לסבתי יש גידול בפי הטבעת בכניסה למעי. כיצד יודעים האם השיטה הלפרוסקופית מתאימה?
    בקולנוסקופיה שללו פוליפים במעיים.
    הרופא אמר שיש לבצע אולטרסאונד וגם סי.טי
    האם רק לאחר בדיקות אלו ניתן לקבוע את שיטת הטיפול?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גידול סרטני ברקטום

הוספת תגובה

• גידול סרטני ברקטום

ד''ר אליעד קרין
    11/02/2008

לשגית שלום רב,

מספר גורמים חשובים עוזרים לנו בבחירת הטיפול המתאים ביותר לסבתך.
    בראש ובראשונה יש להתייחס למצבה הבריאותי הכללי של סבתך והיכולת שלה להתמודד עם מגוון הטיפולים הקיימים.
    סוג הגידול, מיקומו המדוייק אין דינו של גידול בפי הטבעת כדין גידול ברקטום, הגובה המדוייק והאם בכלל קיים מרחק מהסוגרים המאפשר בחירת טיפול ניתוחי משמר סוגרים.
    האינפורמציה מתקבלת מתשאול החולה, בדיקתה ותשובת הביופסיה לגבי אופיו וסוגו של הגידול, מידע המגיע מהסונר (אולטראסאונד) טרנס רקטאלי המעיד על מידת חדירת הגידול לדופן המעי, קולונוסקופיה לגבי בדיקת קיומם של גידולים או פוליפים נוספים, ו CT בטן וחזה או עדיף PET-CT לגבי קבלת מידע לגרורות מרוחקות נותנים לנו את הכלים לתכנון הטיפול.
    השיטה הלאפרוסקופית מאפשרת ביצוע של ניתוחים לגידולי הרקטום ופי הטבעת ועשויה להתאים לחלק מהחולים לעיתים בשילוב עם גישה פתוחה מכיוון פי הטבעת.
    בחלק מהחולים הגידול מאובחן בשלב מוקדם יחסית וניתן לבצע כריתה מקומית דרך פי הטבעת.

בברכה.

ד"ר אליעד קרין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעי דק
    אביבית
    10/02/2008

שלום רב
    הברצוני לקבל הסבר על צילום מעי הדק מהי בכלל הבדיקה,והאם ניתן לבצעה בקופת חולים והאם היא כואבת תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעי דק

הוספת תגובה

• צילום מעי דק

ד''ר אליעד קרין
    10/02/2008

ליפית שלום רב
    צילום מעי דק או מעבר מעי דק הינה בדיקה להדמיית המעי הדק תוך שימוש בחומר ניגוד בד"כ בריום הניתן בשתיה ואח"כ מבוצעם מספר צילומים רנטגנים של הבטן על מנת לעקוב אחר התקדמות החומר. במהלך הבדיקה מתקבלות מספר תמונות עד להדמיית המעי הדק כולו.
    הבדיקה מאפשרת זיהויי נגעים שונים לאורך המעי הדק.
    הבדיקה אינה כואבת אינה מפחידה ואינה קשה.
    הבדיקה מבוצעת ע"י קופות החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר של פרופ' אורי ניר
    מרינה תל אביב
    10/02/2008

האים מישהו עוקב אחרי המחקר של פרו' אורי ניר? האים כשהוא כותב "פותחה תשתית לתרופה לסרטן מעי גס " יש בזה פריצת דרך? האים אונקולוגים שמעו על כך ומחכים למחקר בבני אדם ? אונקולוג ששמע ומתעניין אנא שלח את דעתך על כך תודה מראש מ.

לקביעת תור
    סגירה
    מחקר של פרופ' אורי ניר

הוספת תגובה

• אורי ניר - מחקר

ד''ר שמואל אביטל
    10/02/2008

לצערי אנני מכיר את המחקר.
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקר אורי ניר

מרינה תל אביב
    17/02/2008

לד"ר שלום רב , פרופסור אורי ניר פרסם את פריצת הדרך רק להכניס את שמו ב"גוגל " מופיעה הכתבה וגם בעיתון של בר אילן אם מקלידים ב"גוגל את שמו באנגלית uri nir , לשאלתי מדוע הוא לא מפרסם זאת בקרב אונקולוגים של התחום?איך יתכן שאונקולוגים לא יודעים על כך , היה כנס בצפת ושם הוא דיווח על כך , כמו כן אודה לך אם תקרא על המחקר ותיתן את תגובתך בתודה מ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שניה על פרופ אורי ניר

מרינה תל אביב
    17/02/2008

ד"ר שלום רב אנא נסה לקרא החומר על אורי ניר פשוט לרשום אורי ניר בגוגל
    נא תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה להסרת גידול במעי
    מלי
    09/02/2008

שלום , אבי עובר בקרוב ניתוח להסרת גידול ממאיר במעי. ברצוננו לדעת מהן התופעות לואי הצפויות לאחר הניתוח? כיצד ניתן להקבל עליהן ואיזה מזון (אם בכלל) ושתיה מותר לו לאחר הניתוח. תודה!

הוספת תגובה

• הסרת גידול במעי

ד''ר שמואל אביטל
    11/02/2008

בד"כ ניתן להתחיל לאכול ולשתות מספר ימים לאחר ניתוח להסרת מעי . מספר שבועות לאחר הניתוח ניתן ברוב המוחלט של המקרים לחזור לדיאטה רגילה ולא צריכים להיות איסורים מיוחדים.

בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת אספירין
    אביבית
    08/02/2008

שלום רב
    ברצוני לדעת האם ניתן לקחת אספירין לטיפול בקרישיות יתר כשיש רגישיות בקיבה כלומר דלקת קלה במעיים והאם לקיחת אספרין יכולה לגרום לדימומים פנימיים במערכת העיכול

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת אספירין

הוספת תגובה

• לקיחת אספירין

ד''ר שמואל אביטל
    11/02/2008

אספירין בהחלט מהווה גורם סיכון לדימומים מהקיבה אך זה תלוי גם במינון וגם בחולה הספציפי (חולים עם כיב ידוע למשל).
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה
    דנה
    07/02/2008

שלום ד"ר אביטל, עשיתי בדיקת US לקיבה היות ובבדיקת CT וקולנסקופיה (דרך הפה) חשדו במיומה או פוליפ.

לאחר בדיקת הUS ובדיקת ה CT כי זו ציסטה של 2 ס"מ והכל תקין. האם מרקם של ציסטה יכול להשתנות לגידול ממאיר , האם כדאי לנתח ולהוציא את הממצא.(יש במשפחה היסטוריה של סרטן המעי הגס)

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר שמואל אביטל
    08/02/2008

דנה שלום,
    על מנת לענות אני חייב לדעת היכן ממוקמת הציסטה (באיזה איבר) והאם הפיענוח מדבר על ציסטה פשוטה
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית מעיים
    מיכל
    05/02/2008

שלום ד'ר.
    לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח כריתת צקום מכיוון שהיה גידול מי שפיר.מאז הניתוח אני סובלת מכאבי בטן חריפים באיזור בטבור.אני מטופלת בגסטרו ולא עולים על הבעיה. עשיתי צילומים וסיטי ויצא תקין, עשו לי קולונוסקופיה ולקחו ביופסיה מתוך השלוש ביופסיות אחת לא היתה תקינה מצאו דלקת במעי הדק.כעט ככל שהזמן עובר מתבספים כל מיני סימפטומים כאבים במפרקים בבריכיים בעיקר שבדקו וקבעו כי זה קרינה של הבטן. והיום מידי פעם התחלתי להקיא ברצף מלווה שכאבי בטן עזים כמו חסימות. ככול שעובר הזמן זה רק מחמיר ולא קובעים מה זה.
    אשמח לקבל דעתך בנושא בתודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    בעית מעיים

הוספת תגובה

• בעית מעיים

ד''ר שמואל אביטל
    05/02/2008

קשה לי לדעת מה הבעיה מאחר ועברת את כל הבדיקות האפשריות ללא אבחנה חד-משמעית.
    כדאי אולי לעשות רביזיה של הפתולוגיה מהניתוח. האם יכול להיות שהיה מדובר במחלת קרון ?
    אם יש סימנים של חסימה לסרוגין כדאי לבצע CT אנטרוגרפיה.
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיזוק שרירי הסוגרים
    איגור
    04/02/2008

אבא שלי מחקה לסגירת סטומה לאחר ניתוח הוצאת גידול ב rectum . בנוסף הוא צפוי לקבל הקרנות. האם קיימת טכניקה לחיזוק שרירי הסוגרים (ספורט או משהו אחר)?

לקביעת תור
    סגירה
    חיזוק שרירי הסוגרים

הוספת תגובה

• חיזוק שרירי הסוגרים.

ד''ר שמואל אביטל
    05/02/2008

במידה ויש לו בעיה בסוגרים כדאי לעשות מספר בדיקות לסוגרים כגון מדידת לחץ בסוגרים ואולטראסאונד. אם הוא לא סבל מבעית סוגרים לפני הניתוח אולי כדאי לחכות לסגירת הסטומה ולראות אם הכל יעבוד כראוי. בד"כ איננו מבצעים הערכה של הסוגרים לפני ניתוח סטומה במידה ותפקודם היה תקין קודם לכן.
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT אנטרוגרפיה -איזו תסמונת היא מגלה
    איילת
    02/02/2008

שלום אני בת 22 אני סובלת כבר כמעט חצי שנה משלשולים וכאבים בצד שמאל של הבטן (לפי הרופאים איזור המעיים) וחולשה (עד מצב שאין אפשרות לתפקוד)עשיתי עבר המון בדיקות שללו רגשיות לקמח ולפרוקטוז ,גילו אצלי רגישות ללקטוז אך למרות המנעות אחרית כל פעם שאני אוכלת אחרי כרבע שעה חצי שעה (תלוי מה) שלשול המלווה בכאב בצד שמאל ולעיתים חולשה -חלק מהימים רוב היום אני בסדר וחלק מהימים רו היום אני עם כאבים בלתי נסבלים ,עשיתי קלונסקופיה ולא מצאו כלום והפנו אותי לCT אנטרוגרפיה ,השאלה איזה מחלות אפשר לגלות בבדיקה זו ?למה היא מיועדת?

הוספת תגובה

• CT אנטרוגרפיה

ד''ר שמואל אביטל
    05/02/2008

הכוונה למחלות של המעי הדק ובעיקר למחלת קרון .
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן מעי הגס
    יוסי
    01/02/2008

שלום רב
    אובחני כחולה סרטן מעי הגס שלב 4 ואני בשלב טיפול כימוטרפי
    פעיל, שאלתי היא בקשר למריחואנה רפואית הניתנת לאנשים במצבי
    כהקלה על תופעות הלוואי , רציתי לדעת כיצד ניתן להגיש את הבקשה ??
    האונקולוגית שלי אינה יודעת דבר על כך
    למי להתקשר?? איזה טפסים אני זקוק??
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן מעי הגס

הוספת תגובה

• סרטן מעי גס

ד''ר שמואל אביטל
    05/02/2008

לצערע אנני בקיא בכך.
    בברכה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה