מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קולונסקופיהאבי23/12/2007
רציתי לדעת האם במצב של פיסורה או טחורים ניתן לבצע קולונסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר שמואל אביטל24/12/2007בהחלט אפשרי. במצבי פיסורה זה יכול קצת יותר לכאוב.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיה כן או לא לעשותאבי23/12/2007
שלום,
לפני כחודשיים חזרתי לעשות ספורט כדי להוריד כמה ק"ג לתחום הנורמה (אני רחוק רק 6 ק"ג מ BMI תקין).
תוך שבוע היתה לי צואה קשה וממנה קצרה הדרך לדימום רקטלי.
טופלתי אצל כירורג בתכשירים שונים ודיאטה מאחר שלטענתו מדובר בטחורים.
הוא גם ביצע קולונוסקופיה קצרה של 15 ס"מ ולא גילה דם טרי.
תוך שבוע וחצי התופעה נעלמה (כמו כן עכשיו אני גם שותה מים ואוכל ירקות כמו שצריך).
ואז צצה השאלה האם לבצע קולונוסקופיה מלאה (רגילה ולא וירטואלית אם כבר עושים)
הכירורג טען שלא צריך אלא רק בגיל 50.
רופא הגסטרו טען שצריך כי אני בן 40 (אמנם בדיקות הדם שאני עושה כל שנה תקינות ואני גם לא לוקח תרופות וגם אין לי היסטוריה משפחתית).
השאלה היא מה אתה אומר או מייעץ לי לעשות כדי לישון טוב בלילה ?
(אולי כבר עכשיו אני יכול לישון טוב?)
ואם כן מה הסכנה בהתנקבות המעי - מזה אני חושש מאוד.
המון תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר שמואל אביטל23/12/2007אין תשובה חד משמעית...לגבי מעל גיל 50 או אנשים עם סיפור משפחתי של סרטן המעי הגס אין ספק שצריך קולונוסקופיה.
הנטיה שלי היא כן להמליץ גם לאנשים בטווח גיל של בין 40 ל 50 עם דימום רקטלי לעבור קולונוסקופיה גם אם סביר שמדובר בטחורים.
הסיבוכים בקולונוסקופיה הם מאוד לא שכיחים.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולונוסקופיהאביבית22/12/2007
שלום
אני עומדת לעבור בדיקת קולונוסקופיה רציתי לדעת ומה התפריט שאוכלים לפני הבדיקה,והאם יש סיכוי למצוא משהו במעי לאחר שהמעי נבדק לפני שנתיים ללא ממצאים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולונוסקופיה
ד''ר שמואל אביטל23/12/2007כלכלה דלת שארית (ללא סיבים) + הכנת מעי. הסיכוי לממצא נוסף אחרי שנתיים הוא קטן.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותענת22/12/2007
לאחר טיפול קולוניקס והורדת מוצרי חלב וחיטה מהתפריט היומי בתחליפי חלב סויה ושיפוןמלבד זאת לא שיניתי דבר בתזונה התחלתי לסבול מבטן נפוחה וגזים שלא מרפים וזה מתחיל בסביבות אחר הצהריים מה אני צריכה לבדוק ואיזה טיפול ניתן לבצע כי זה מציק מאוד לתשובה אודה
תודה ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד''ר שמואל אביטל23/12/2007כדאי להיוועץ בדיאטנית
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןרחל20/12/2007
שלום ד"ר
אני בת 25 וסובלת מזה כשנה מכאבי בטן. בהתחלה כאבי הבטן היו בעיקר בשעות הבוקר, אך עם הזמן התחזקו ונהיו בתדירות גבוהה יותר, בעיקר לאחר ארוחות. הבטן שלי נפוחה מאוד ואני סובלת רוב היום מגזים, והיום גיליתי לראשונה דם בצואה. התייעצתי עם רופא פעמיים ועשיתי בדיוקת דם שיצאו תקינות (חוץ מ-B12 נמוך). מה יכולה להיות הבעיה? האם יש חשש מסרטן המעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר שמואל אביטל23/12/2007הסבירות לסרטן היא נמוכה ביותר. כדאי להיבדק ע"י רופא גסטרו ולשלול מחלה דלקתית של המעי או מחלת ספיגה או זיהום. במידה והבירור תקין ישנה אפשרות שמדובר בתסמונת מעי רגיז.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה רכהיוסי18/12/2007
שלום, אני חולה קוליטיס מעי שמאלי. לפני חודש החלפתי את טיפול הקורטיפואם בחוקן פנטסה, מאז מספר היציאות לא גדל אך הן נעשו רכות. לפני המעבר הן היו נורמליות ומינון הפרדינזון היה 5 מ"ג, שאותו הורדתי יחד עם ההחלפה של התרופה. האם זה בגלל נוזל החוקן, או שמינון הפרדינזון נמוך מידיי ( 4 מ"ג ) ביום ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה רכה
ד''ר שמואל אביטל23/12/2007אין לי תשובה חד משמעית אני נטה להעריך ששינויי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאה רכה
ד''ר שמואל אביטל23/12/2007אין לי תשובה חד משמעית אני נטה להעריך ששינויי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה??? התשובה לא ברורה ...
יוסי23/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן תחתונהאניי15/12/2007
שלום
מזה תקופה ממושכת אני סובל מכאבי בטן תחתונה ותכיפות ודחיפות במתן צואה.
עברתי בירורים שונים כגון לקטוז דם גסטרו וקולו'.
מתברר, שהיני סובל מאי סבילות ללקטוז MCV וMCH נמוכים עם המוגלובין תקין, בעל HP חיובי עם השפעה לגסטריטיס וduonitis.
כאמור, קיבלתי את הטיפול המשולש ואכן ישנה הטבה ברורה בכל הקשור לדרכי עיכול עליונות.
(עליי לציין שבדיקת הקולו' לא הלכה משהו ועליי לחזור עליה בעוד שבוע).
הבעיה העיקרית שפניתי לגססטרואנטרולוג(אני חייל ד"א) היא בגלל הבטן התחתונה.
יש לי ירידה משמעותית באיכות החיים. נשלחתי לבצע עוד שתי בדיקות-ASCA וCRP.
CRP=0.2 ועדיין אין תשובה לגבי הASCA.
הרופאה המטפלת שלי חושדת לקרוהן.
ייתכן הסבר אחר? ומה בינתיים עליי לעשות? אני מוגבל ביכולת שלי לצאת מהבית.
יש לי תחושת דחיפות ותכיפות מובהקת כשמדובר בלחצי יומיום. אני לא יכול להמשיך ככה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן תחתונה
ד''ר שמואל אביטל18/12/2007חשוב להגיע לאבחנה. אני סבור ש CT אנטרוגרפיה ( או מעבר מעי דק ) וקולונוסקופיה יתנו את המידע הרלבנטי לגבי אפשרות של מחלת קרון.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסתדר עם טיפול תרופתי-מדוע? המשךאייל14/12/2007
שלום דר'.
אני מודה לך על תשובתך. האם תוכל להביר את כוונתך בנוגע למשפט הרצ"ב:
"יתכן שמערכת העיכול שלך לא סובלת את התרופות מסיבה מסוימת (אולי בשל השינוי בחומציות או סיבה אחרת)."
בנוסף, ציינת את הפתרון הניתוחי. האם תוכל להתייחס גם לסטרטה? שמעתי שהניתוח , גם אם מצליח , ישנה סבירות גבוהה שהסימפטומים יחזרו כעבור זמן קצר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך תשובה
ד''ר שמואל אביטל18/12/2007אין הרבה שמסתתר מאחורי המשפט... כעיקרון יכולה להיות חוסר סבילות של מערכת העיכול לתרופות כאלו או אחרות שמתבטאת בתחושת חוסר נוחות בחלל הבטן.
לגבי סרטה - זה עדיין לא טיפול שגרתי שהוכיח את עצמו. לגבי ניתוח הנתונים הם שונים. שיעור ההצלחה במאמרים כירורגים הוא קרוב ל 85% . ישנו מאמר אחד שמדבר על שיעורי הצלחה נמוכים יותר (כ 50% מהחולים חזרו לטיפול תרופתי אחרי 5 שנים).
אנין סבור שניתוח היא אופציה טובה סבירה ביותר.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הופעת שלשולים לאחר 4 שנים של ניתוחסירנה5712/12/2007
אחרי 4 שנים של ניתוח של פתיחה וסגירת סטומה יש לי נטייה של שלשולים עם הכל מה שאני אוכלת.
לפני כמה חודשים עשיתי סיטי בטן והכל נורמלי. סתם תופעה חולפת או להתחיל לבדוק? הסטומה נעשתה עקב פרפורציה של מעי הגס ושיתוק זמני של רגליי, לא ידועה הסיבה. השלשולים כבר שבוע שני ורק נרגעים אחרי אימודיום.
בתודה
סירנה57* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים
ד''ר שמואל אביטל18/12/2007אני לא משוכנע שיש קשר בין השלשולים לבין עניין הסטומה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לחולה קרוהןדוד הרלינג12/12/2007
אני חולה קרוהן מטופל בפורינטול,
מבקש לדעת האם מותר לקבל חיסון נגד שפעת החורף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון לחולה קרון
ד''ר שמואל אביטל14/12/2007אני לא סבור שיש בעיה עם חיסון לשפעת
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מסתדר עם טיפול תרופתי-מדוע?אייל12/12/2007
שלום.
אני סובל מצרבות כשנתיים.לא נימצא בקע אך אובחן ריפלוקס.
ניסיתי את התרופות ממשפחת ppi החל מאומפרדקס דרך קונטרולוק ועד לנטון, בכולן לאחר מס' ימים הופיעו תופעות כדוג' בחילות קשות והרגשה כללית רעה מאוד. הגסטרו' החליט לנסות פמוטידין במקום.
כשלושה ימים לאחר השימוש החלו גם הפעם תופעות, הפעם אין בחילות אך אין יציאות וישנם כאבי בטן - אפילו התעוררתי בלילה מכאב- חזקים. לצערי הפסקתי שוב וכמובן שחזרו הצרבות אך גם היציאות הסתדרו.
אני ממש לא יודע מה לעשות... איך יתכן שמשפחה שלמה(ppi) של כדורים שנחשבים פתרון מצויין עושה לי כאלו בעיות(אין לי שום רגישויות לתרופות וכיו"ב) ואפילו הפמו לא מסתדר?
האם יתכן שלא אובחנתי נכון ולכן הטיפול התרופתי לא מסתדר?
מה ירגיש אדם ללא ריפלוקס שישמש בתרופות הנ"ל?
אנא נסו לעזור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תרופתי לרפלקס
ד''ר שמואל אביטל14/12/2007יתכן שמערכת העיכול שלך לא סובלת את התרופות מסיבה מסוימת (אולי בשל השינוי בחומציות או סיבה אחרת). בכל אופן אני מתמחה בניתוחים לפרוסקופים לרפלקס ואם אתה מעונין לשקול אופציה כזו שיכולה לשחרר אותך בכלל מהצרבות ומהצורך בטיפול תרופתי, אשמח לעמוד לרשותך.
דר אביטל
מומחה בכירורגיה לפרוסקופית
03-6411931* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוקטיטיסאיזבלה10/12/2007
שלום
אני בת 43, עברתי קולונוסקופי לפני חודשיים שבה נמצא שאני סובלת מטחורים פנימיים ומ-
mild proctitis . הרופא המטפל הודיע לי שעלי לקחת נרות לטיפול בפרוקטיטיס למשך כל חיי!!
חשוב לי לציין, שמלבד דימום ביציאות אינני סובלת משום סימפטום במאפיין חולי פרוקטיטיס.
שאלתי היא - האם חולי פרוקטיטיס אמורים לקבל טיפול בנרות למשך כל חייהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוקטיטיס
ד''ר שמואל אביטל12/12/2007הדבר תלוי בסוג ועוצמת הפרוקטיטיס.
אני מניח שמדובר באולצרטיב קוליטיס המערבת רק את הרקטום. כעיקרון אם זו הסיטואציה הטיפול המקומי הוא עוזר לדלקת. אני לא סבור שיש צורך בטיפול מקומי (נרות) כאשר אין דלקת פעילה.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
איזבלה18/12/2007אז איך אני יודעת אם הדלקת פעילה כאשר התופעה היחידה שאני רואה זה הדימום ביציאות? איך אני אמורה לאבחן אם הדימום זה מהטחורים הפנימיים, שמדממים לסירוגין כבר 10 שנים, או מהפרוקטיטיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר שמואל אביטל23/12/2007עבור רקטוסקופיה או סיגמואידוסקופיה על מנת להעריך את מצב הרירית (עם או בלי ביופסיות)
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים בבטן עליונהאילת09/12/2007
שלום רב,
אני בת 28 סובלת מזה כמה חודשים, מכאבים עזים,בצד ימים בטן עליונה, צמוד לצלע העליונה,
עשיתי צילומים רבים, בהם הכל נראה בסדר, לקחתי כדורים בהוראת הרופא, של כליות, מעי רגיז,(קולוטאל) אך הכאבים חוזרים, (בעיקר בצלע ומתחתיה) עייפות וחולשה , הפסקתי כל פעילות ספורטיבית שכאשר אני עושה אותה אחרי יום יומיים מרגישה לא טוב. איזה בדיקה עליי לעבור, והם MRI עוזר או שיש צורך בCT או בקלנוסקופיה שממנה אני מנסה להימנע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בטן עליונה
ד''ר שמואל אביטל10/12/2007אנני יודע אם עברת אולטראסאונד (למרות שאני מניח שכן), אבל חיבים לשלול שמדובר באבני מרה ע"י בדיקת אולטראסאונד.
אני לא סבור שיש צורך בקולונוסקופיה. לגבי CT , כדאי להיבדק ע"י כירורג ולהחליט אחר כך.
דר אביטל
מומחה לכירורגיה
03-6411931* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפמישהי05/12/2007
לפני כשבוע אבי אושפז עקב דימום רב בצואה. לאחר בדיקה דרך פי הטבעת גילו פוליפ בגודל של 10 ס"מ. כרגע אנו ממתינים להמלצות הרופאים באשר מה לעשות.
יש לי מספר שאלות:
האם זה יכול להיות גידול ממאיר גם אם מצבו התייצב והוא כבר לא מדמם?
האם מצב כזה יכול להצריך כריתה של המעי הגס חלקית או מלאה ומהן ההשלכות של זה?
האם בכל מקרה הוא צריך לעבור ניתוח להסרת הפוליפ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד''ר שמואל אביטל06/12/2007פוליפ בגודל 10 ס"מ הוא בסבירות גבוהה גידול ממאיר. מצב כזה מחייב בד"כ כריתה של מקטע מעי . לאחר החלמה מלאה ניתן לחזור לתפקוד רגיל.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפshalom04/12/2007
ד"ר נכבד
במהלך בדיקה של גיל 50 התגלה פוליפ שפיר בגודל 5 ס"מ במעי הגס בגובה 45 ס"מ
האם ישנם דרכים טבעיות להוציא או להקטינו ?המופטיה?
או תרופה CELECOXIB+rofecoxib?
http://www.beok.co.il/SelectedArticle.aspx?ArticleID=2850
אם ניתוח איזה?
בברכה
שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ
ד''ר שמואל אביטל06/12/2007שלום שלום,
הדרך היחידה והבטוחה להסיר את הפוליפ היא ניתוח. התרופות שהזכרת אינן טיפול מקובל. יתכן ולאורך זמן הו יוכלו מעט להקטין את הפוליפ וגם זה בספק..
חשוב לנתח ולהסיר את הפוליפ מאחר והוא יכול להפוך לתהליך ממאיר.
השיטה הניתוחית המועדפת במקרה זה היא לפרוסקופית. הסרה של המעי עם הפוליפ בניתוח לפרוסקופי מאפשר חתך מינימלי והחלמה מהירה יותר.
אנו מתמחים בניתוחים מסוג זה ואשמח לעמוד לרשותך במידה ותרצה.
בברכה
דר אביטל
הקבוצה לכירורגיה
03-6411931
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ
shalom07/12/2007ד"ר נכבד
תודה על התגובה
כנראה ואין ברירה אלא להסיר את הפוליפ בדרך של ניתוח
השאלה האם לפרוסקופיה מספקת ואין לאחר מכן צורך צורך בכל זאת לפתוח את הבטן?
האם לעבור את הניתוח בבית חולים ציבורי או פרטי?
בברכת חג שמח
שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)