פורום מחלות המעי הגס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות לאיתור סרטן המעי הגס
    רותי
    24/03/2008

בס"ד
    שלום לך
    אני בת 42 ואם לארבעה בנים.
    לאבי התגלה לפני כחמישה חודשים סרטן המעי הגס, התגלה לו קרצינומה, בשלב 1 לכן לא היה זקוק לכימותרפיה אך מכיוון שהגידולים היו ענקיים, נאלצו לכרות חלק מהמעי הגס השמאלי.
    גם לאמו היה סרטן המעי הגס, אך היא נפטרה בעקבות סיבוכים של הניתוח, אבל זה היה מזמן לפני כ-30 שנה.
    בעקבות סיפור משפחתי הוחלט כי עליי ועל אחותי לבצע קולונוסקופיה.
    קיבלתי תור לביצוע קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה, מכיוון שיש לי בעיות של צרבות כל הזמן, וכאבי בטן תמידיים, שלא עוזר שום סותר חומצה, לקחתי לנטון, ואומפרדקס, ולוסק, ושום דבר לא עוזר, הצרבות בשלהם כל הז מן, מהבוקר שאני מתעוררת, ואפילו באמצע הלילה, זה גורם לשיעולים נוראיים.
    עשיתי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה לפני כחמש שנים, ולא נרדמתי בבדיקה, על כן אני פוחדת פחד זוועתי מהבדיקה, ואת האמת גם אם יהיו מימצאיםח, שזה בכלל מפחיד אימים.
    הרופא הבטיח לי שלא ארגיש כלום במהלך הבדיקה שאצטרך לעשות, אבל זה מה שהבטיח לי גם הרופא בפעם הראשונה, ולא השפיע עליי הטשטוש שהשפיע על כולם חוץ ממני. זה רק גרם לי להקאות.
    האם באמת יש היום טישטוש אחר שלא יגרום לי להקאות ובאמת אירדם ולא אחוש כלום. כי מלבד זה אני מודעת שאני חייבת לעבור את הבדיקות, אני לא ילדה קטנה, אבל הפחד שזכור לי מהגסטרוסקופיה (מהבדיקה היו לי דימומים בבטן), הוא גדול מאוד.
    איך תוכל להרגיע אותי מעט.
    והאם תוכל לומר לי בדיוק מה לא לאכול לפני הבדיקה, אני אלרגית לדברי חלב, כך שזה גם ככה לא בא בחשבון, הרופא אמר לי לא לאכול לחם, גם לא לחם לבן??
    תודה
    רותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות לאיתור סרטן המעי הגס

ד''ר אליעד קרין
    25/03/2008

לרותי שלום רב

מקריאת מכתבך מסתמן הסבל הרב הנגרם כתוצאה מהצרבות ולמעשה את מציגה חומרה גבוה ביותר שלהן.
    מצב זה יתכן כתוצאה מאי ספיקה של סוגר הושט התחתון או בקע סרעפתי.
    גסטרוסקופיה מחוייבת במצב זה לאור השינויים הדלקתיים שעשויים להתפתח ברירית הושט, כמו גם לשם אבחנת הגורם המדוייק.
    מאחר וטיפול תרופתי לא עוזר לך אני ממליץ לבצע גם צילום מעבר ושט קיבה לאחר הגסטרוסקופיה, ולבצע בדיקת PH מטריה.
    לגבי הקולונוסקופיה אף היא מאד חשובה עבוריך.
    צייני בפני הרופא המבצע את הארוע שהיה בבדיקה הקודמת ומתפקידו למנוע זאת.
    אני בטוח שהבדיקות תעבורנה בצורה חלקה וללא סבל מצידך.
    אשמח לעמוד לרשותך בנושא המשך הבירור וטיפול בצרבת.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עידו
    22/03/2008

שלום רב,
    קיבלתי תוצאות של בדיקת גסטרופיה שעשיתי הבנתי שיש לי דלקת בקיבה דלקת בתריסיון ובקע בגודל 1 ס"מ .בנוסף לחיידק ההילובקטר.
    האם טיפול משולש זה הטיפול בזה?? אני סובל מכאבים בבטן תחתונה באזור הטבור עם התכווצויות
    זה יכול להיות ממה שיש לי או שזה שייך למשהו אחר.בתודה ע.

הכנה תרופתית : פטידין :50 מ"ג דורמיקום : 5 מ"ג

הערות : החולה נוטר בעזרת אוקסימטר

נבדקו: וושט,קיבה,תריסריון,בוצע תרגיל היפוך.

ממצאי הבדיקה : וושט תקין,GEJ בגובה 41 ס"מ מהשיינים.

קייבה- בקע סרעפתי 1 ס"מ,רירית היפרמית באנטרום וגוף הקיבה.

קיבה - רירית היפרמית בכל הקיבה.

תריסריון- רירית היפרמית בבצל,חלק היורד - תקין.

אבחנות : ABDOMINAL PAIN

אבחנות הבדיקה : HIATUS HERIA

GASTRIRIS

DUODENITIS

מדידות לא

הערות לחזור אל רופא המפנה לברר CU TEST טיפול בהתאם ייעוץ חוזר לפי צורך קליני.

תבחין אוריאזה : נבדק

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לע.

ד''ר אליעד קרין
    22/03/2008

לע. שלום רב

באשר לטיפול - אכן טיפול משולש עשויי להוביל להחלמת הדלקת המתוארת בקיבה ובתרסריון.
    באשר לכאבים - ציקום הכאב אופייני יותר למצבים אחרים ומכוון יותר למעי הדק או הגס הימני, כמו כן יש להבדק לגבי בקע טבורי.
    ממליץ להתחיל בטיפול ולהמשיך בבירור, במידה וכאב הבטן יחלוף תוך מספר שבועות ותוצאות הבירור יהיו שליליות אזי יהיה ניתן להסיק על קשר ישיר בין הכאב למימצאים - עד אז לא נדע.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסימת מעיים
    שי
    22/03/2008

רציתי לדעת מהם הסיכונים בניתוח לפתיחת חסימת מעי דק.
    (הסיבה לאפשרות ניתוח: חסימות חוזרות ונשנות של המעי).
    האם דיאטה דלת שארית היתה מומלצת במצב של חסימות מעי דק ואם כן, לכמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    חסימת מעיים

הוספת תגובה

• חסימת מעיים

ד''ר אליעד קרין
    22/03/2008

לשי שלום רב

תלוי מהו הגורםלחסימה.
    רב החסימות נגרמות כתוצאה מהדבקויות על רקע ניתוחי בטן חוזרים.
    הטיפול בהן הוא שמרני עד לחלוף החסימה.
    לא ניתן להבטיח שחסימה לא תחזור ע"י המנעות ממוצרי מזון מסויימים.
    במידה ותדירות החסימות גבוה ומגבילה בקיום אורך חיים נורמלי, או כאשר החסימה היא מגורם אחר למשל מחל קרוהן ואינה משתפרת תחת טיול שמרני או כאשר מגורם אחר אזי קיימת הוראה להתערבות ניתוחית לפתיחת החסימה.
    הסיכונים בניתוח תלויים בגורם וכוללים -
    דמם, זיהום, אילאוס (חוסר פעילות מוטורית) ממושך, פגיעה במעי במהלך ההפרדה ולעיתים צורך בכריתת מקטע של המעי, בקע בצלקת ניתוחית, הידבקוית חוזרות וחסימות מעי חוזות.
    למרות מגוון הסיכונים אלא יחסית אינן שכיחים ורב המיקרים מחלימים בצורה טובה וחוזרים לאורך חיים תקין לאחר הניתוח.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

אני
    23/03/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובהה לבדיקת PET-CT
    מוטי
    21/03/2008

בת חמישים עם חשש לcronwn'n עברת את הבדיקה בנדון.
    להלן הסיכום:
    1) קליטה פתולוגית של FDG באפנדיקס יתכן תהליך דלקתי כרוני באפנדיקס.
    2) ממצ ב- CT בטרמינל איליום המתאימים לדלקת כרוני לא פעילה ע"י ה- PET.

נבקש להבין את המשמעויות של הנ"ל.\האם במקרים כאלה לא נדרש לכרות את האפנדיקס?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תשובהה לבדיקת PET-CT

הוספת תגובה

• תשובה לבדיקת ה PET

ד''ר אליעד קרין
    22/03/2008

למוטי שלום רב,

בדיקת PET CT אינה בדיקה שיגרתית לבירור חולי קרוהן.
    המימצאים מתאימים אכן למצב דלקתי כרוני במעי הדק הסופי ובתוספתן.
    יש צורך בהשלמת הבירור ע"י קולונוסקופיה כולל בדיקת המעי הדק הסופי במהלכה.
    במידה והאבחנה הסופית היא קרוהן אזי אין צורך לכרות את התוספתן, אלא אם כן זה מראה סימנים של הצטברות נוזל בתוכו והרחבה שלו במידה ניכרת.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה-צואה כמו קצף
    0
    21/03/2008

מזה יכול להיות,מופיע כל מספר ימים,האם יכול להעיד על סרטן??תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה-צואה כמו קצף

הוספת תגובה

• קצף

ד''ר אליעד קרין
    22/03/2008

לשישי שלום רב

ישנם מספר מצבים אשר עשויים להוביל לתופעה זו, סרטן המעי הגס אינו בינהם.
    יש לברר לגבי מצבי תת ספיגה למינהם.
    ממליץ לפנות לרופא המשפחה להתחלת בירור.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצף

ד''ר אליעד קרין
    22/03/2008

לשישי שלום רב

ישנם מספר מצבים אשר עשויים להוביל לתופעה זו, סרטן המעי הגס אינו בינהם.
    יש לברר לגבי מצבי תת ספיגה למינהם.
    ממליץ לפנות לרופא המשפחה להתחלת בירור.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקסין פורטה
    שירן
    18/03/2008

שלום אני נוטלת את הכדורים לקסין פורטה במשך חצי שנה רציתי לדעת עם יש עם זה בעיה הם ממש עוזרות לי ומונעות ממני כאבי בטן
    אשמח לתשובה שירן

לקביעת תור
    סגירה
    לקסין פורטה

הוספת תגובה

• לקסין פורטה

ד''ר אליעד קרין
    18/03/2008

לשירן שלום רב

כעקרון מומלץ להבדק ולהבין את הבעיה והאם היא ביטויי של אחד מהגורמים הידועים והחשובים הקיימים לעצירות וכאב בטן
    במידה ואין מימצא משמעותי הגורם לעצירו אזי ההמלצה היא לדיאטה עשירה בסיבים ופעילות ספורטיבית
    אם כבר עברת את כל הנ"ל וזאת התרופה היחידה שעוזרת לך - אז אין לך ברירה ולהמשיך לקחת אותה.

בברכה

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה
    אליעזר
    16/03/2008

ד.נ.
    כאשר רואים סימן של דימום (קל) על נייר הטואלט לאחר פעולת מעיים, ואם הוא חד-פעמי, ואם ידוע שיש לי טחורים (פנימיים), האם עשויה להידרש קולונוסקופיה? או האם נדרשת רקטוסקופיה? ואם עברתי קולונוסקופיה (עם תוצאות שליליות) לפני 3 שנים, האם ייתכן שאידרש לעבור אותה שוב?
    תודה. אליעזר

לקביעת תור
    סגירה
    קולונוסקופיה

הוספת תגובה

• קולונוסקופיה

ד''ר שמואל אביטל
    17/03/2008

דם ביציאה מחייב בדיקת כירורג. יש צורך לבדוק האם מדובר בבעיה מקומית. במידה ונמצאת סיבה לדמם (פיסורה או טחורים בעיקר) אני לא משוכנע שיש צורך כרגע לחזור על קולונוסקופיה. במידה ואין סיבה ברורה בבדיקה מומלץ לחזור על קולונוסקופיה למרות שנעשתה לפני 3 שנים.
    תודה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סופודקס

אלדד
    18/03/2008

ד.נ.
    מה ניתן לעשות כדי לאפשר הכנתי לקולונוסקופיה כאשר, עפ"י ניסיון קודם, ברור לי באופן מוחלט שאינני מסוגל לשתות את רוב תכולת בקבוקי הסופודקס הנורא, שלא לדבר על כולו? כמו כן, האם טרם הומצאה דרך פחות איומה להכנה כנ"ל? אנא השב לשתי שאלותיי. תודה. א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סופודקס

ד''ר שמואל אביטל
    19/03/2008

עדיין אין שיטה אחרת. במקום סופודקס אפשר לשתות 3 ליטר של מרוקן (לא בטוח שפחות בעיתי...)
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיברטיקוליטיס וניתוח
    נתי
    15/03/2008

אם עושים ניתוח לכריתת הסיגמה במקרה של דבירטיקוליטיס- איך לאחר הניתוח, אמור להיות תפקוד המעי המקוצר, כמו קודם או שיש שינוי ואם כן, איזה?
    תודה רבה
    נתי

לקביעת תור
    סגירה
    דיברטיקוליטיס וניתוח

הוספת תגובה

• דיברטיקוליטיס וניתוח

ד''ר אליעד קרין
    15/03/2008

לנתי שלום רב
    מאחר ורב ספיגת הנוזלים מרחשת במעי הדק הסופי, ואח"כ כמות נוספת נספגת לאורך המעי הגס אזי לאחר ניתוח לכריתת הסיגמה במקרה של דיברטיקוליטיס אין שינויי משמעותי בתפקוד המעי. לעיתים קרובות בזמן הקצר לאחר הניתוח יתכן ויהיו יציאות בעקבות כל ארוחה אך אלה אינן שלשוליות, ולרב המצב חוזר לקדמותו לאחר מספר חודשים.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקסעדין
    שירין
    15/03/2008

ד"ר, שלום רב !

שמי שירין בת 24, לפני מס' חודשים שתיתי תה טיבטי על מנת לזרז את הירידה במשקל. לא שתיתי כל יום וכן השתמשתי רק בקופסת תה אחת שיש בה כ- 90 שקיקים ולא שתיתי את כולם.
    לאחר שהפסקתי לשתות את התה, התקשיתי להיכנס לשירותים והיו לי עצירויות של שלושה ימים בערך וגם אז היציאות היו קשות מאוד. לאחר שפניתי לרופא משפחה הוא רשם לי את הכדורים המשלשלים- לקסעדין.
    ברצוני לדעת אם שימוש יומיומי בכדורים אלו יכול לגרום למעיים עצלים או נזק בעתיד ( אני לוקחת רק כדור אחד או שניים ביום). דבר נוסף, התחלתי להרגיש כאבים קלים בבטן בצד שמאל. האם יש קשר לכדור?

תודה מראש
    שירין

לקביעת תור
    סגירה
    לקסעדין

הוספת תגובה

• לקסעדין

ד''ר אליעד קרין
    15/03/2008

לשירין שלום רב

באופן עקרוני ממליץ להמנע ממשלשלים למינהם כולל תה ותרופות למינהן.
    ממליץ על דיאטה עשירה בסיבים תזונתיים - הרבה פירות וירקות טריים ומאודים, אורז מלא, קמח מלא, שמן זית וניתן להעזר במיץ שזיפים.
    חשוב מאד להוסיף פעילות גופנית ספורטיבית.
    רב הסיכויי שעם אלה תסתדרי טוב יותר וגם תשמרי על משקל גופך וגזרתך.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה
    נחום
    13/03/2008

שלום לדר'

אני חולה קוליטיס כבן 40
    בשנה האחרונה אני ברמיסיה מוחלטת
    נוטל בקביעות 3X2 אסקול ליום (2.4 גר')
    ופרוביוטיקה מוגברת.

לאחרונה, בבדיקות פרופיל שומנים בדם התגלה HDL נמוך מאוד (19)
    לטענת רופא המשפחה, יש קשר לנטילת תרופות באופן קבוע.

לאור הממצא הזה, האם כדאי/ ניתן להפחית את כמות האסקול ליום?
    האם אפשרי בכלל לשקול הפסקת האסקול והמשך טיפול פרוביוטי בלבד?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שלא נענתה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה

ד''ר אליעד קרין
    13/03/2008

לאיציק שלום רב

ממליץ כי תתיעץ עם הגסטרואנטרולוג שלך לגבי הצורך בהמשך הטיפול והאם ניתן לשנותו לאור העובדה כי הינך ברימיסיה ולאור תוצאת ה HDL הנמוך.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בלילה
    שירן
    13/03/2008

שלום שמי שירן.
    במשך כמה שנים כבר אני סובלת בלילות מגזים והתנפחות של הבטן הגזיפ גורמים לי להמון כאבים באמצע הלילה ובבוקר לאחר שאני עושה קיבה הכל עובר (אני נוטלת לקסין פורטה) אומנם גם לפני הנטילה של הכדורים הייתי סובלת המון בלילות לעולם לא עשיתי בדיקות אין לי מושג למה זה אשמח לתשובה...

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בלילה

הוספת תגובה

• כאבים בלילה

ד''ר אליעד קרין
    13/03/2008

לשירן שלום רב

משאלתך ניתן להבין כי קיימת הפרעה בפעילות המעי הגס או בהתרוקנות.
    הבעיה שאת מציגה דורשת התייחסות כוללת ולשם כך אמליץ כי תיפני להמשך בירור לרופא המשפחה.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן וגזים
    גל
    11/03/2008

אני בת 38 בשנה האחרונה העלתי 15 ק"ג במשקלי ובתקופה האחונה אני סובלת מגזים אשר גורמים לי לאי נעימות רבה. כמו כן שמתי לב שבחודש האחרון הצואה ממש מדיפה ריח רע,שונה וחריף מאוד(אין קשר למה שאני אוכלת) יש לי חשד לחיידק ההליקובקטר מכיוון שאני סובלת גם מהתקפים של כאבים בקיבה שמגיעים בדר"כ בלילה.טופלתי בלנטון ונשלחתי לבצע בדיקת נשיפה אך עדיין לא ביצעתי.שאלתי היא האם יש קשר בין כל הדברים שהזכרתי.המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן וגזים

הוספת תגובה

• כאבי בטן וגזים

ד''ר אליעד קרין
    12/03/2008

לגל שלום רב

ישנם מספר רב של מצבים העשוים לגרום לכאבי בטן וריבויי גזים.
    ממליץ להבדק בקשר לכאב הבטן אצל כירורג ולא להסתפק בבדיקת נשיפה להליקובקטר.

בברכה,

ד"ר קרין אליעד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילו אצלי קרוהן ויש לי כמה שאלות..
    שירן
    11/03/2008

קראתי קצת על המחלה.. וב"ה אני לא מרגישה כל מה שכותבים שם, ז"א כל הסימפטומים שמסבירים שיש כתוצאה מהמחלה אז אצלי זה מופיע מאוד בקטן..אני דיי חיה רגיל, זה מחמיר עם השנים או שפשוט המחלה אצלי עדינה?ומה הגורם להחמרה?
    תודה

הוספת תגובה

• קרון

ד''ר שמואל אביטל
    11/03/2008

המחלה יכולה להתנהג בצורה שונה אצל אנשים שונים. יש חולים "שקטים" ללא ביטוי משמעותי של המחלה לאורך שנים. יש חולים בהם המחלה פעילה לאורך זמן ויש חולים עם מחלה שקטה שמדי פעם מתפרצת. באופן כללי המחלה מתמתנת עם הגיל.
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה...

שירן
    12/03/2008

ומה קורה כשהמלה קצת לא ככ שקטה? מה אני אמורה לאכול ממה כדאי להימנע? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר שמואל אביטל
    14/03/2008

בזמן רגיעה יש לקחת את הטיפול המונע המומלץ ע"י הגסטרואנטרולוג. לגבי תזונה ההמלצה הכללית הרבה פעמים היא להימנע מפירות וירקות. עם זאת מנסיוני כל חולה מתאים לעצמו דיאטה שקלה יותר עבורו. כדאי להתייעץ עם דיאטנים בכל מקרה.
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד שמאל בטן עליונה
    דני
    10/03/2008

שלום,
    אני בן 34
    מזה כשלושה וחצי חודשים אני סובל מכאבים עזים בבטן עליונה בצד השמאלי , באיזור שמתחת לחזה.
    התופעה מתאפיינת גם ביציאות מרובות לאחר כל ארוחה , צרבות, גזים מרובים ולעתים אף תחושת עייפות.
    בשבוע שעבר ביצעתי US בטן עליונה+ כליות
    ונמסר לי שיש הרבה שומן סביב הכבד שלי.
    אני סובל מכולסטרול גבוה + סוכר גבוה ומטפל בכולסטרול בכדורים .
    מאחר שיש לי היסטוריה במשפחה של סכרת נעורים , סרטן מוח , מחלות עצבים ובעיות לב , אני די מודאג.
    השבוע אני אבצע גסטרוסקופיה ובדיקות דם.
    מה אבחנתכם ואיזה בדיקות נוספות אני צריך לבקש?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצד שמאל בטן עליונה

הוספת תגובה

• כאבים משמאל

ד''ר שמואל אביטל
    10/03/2008

גסטרוסקופיה היא בדיקת הבחירה
    אני מציע שנדבר אחרי הבדיקה
    דר אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשיתי גסטרוקופיה

דני
    12/03/2008

ד"ר אביטל שלום,
    אתמול עשיתי את הבדיקה והתגלה כי יש לי חיידק שגורם לדלקת
    קיבלתי מרשם תרופתי -
    טיפול של 7 ימים
    Karidex 250MG X 2 פעם בבוקר ופעם בערב לאחר הארוחה
    Amoxycillin 500mg X2 פעם בבוקר ופעם בערב לאחר ארוחה

Omervadex X1 פעם ביום לפני האוכל (אני בולע אחד בבוקר לפני הארוחה )הטיפולממשיך עד חודש.

נכון להיום עדיין יש לי כאבים, האם הם אמורים לעבור?

תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזה רופא כדי לפנות
    רמי
    05/03/2008

מזה תקופה עליתי במשקל בסביבות 20 ק"ג . במשך השנה האחרונה החלה תופעה של כנראה פצע בפי הטבעת אשר מדמם מדי פעם במשך יומיים שלושה ולאחר מכן מפסיק . בנוסף בשנה האחרונה מיד לאחר הארוחה צהרים או ערב אני מרגיש שאני צריך מיד לשרותים .האם מדובר בבעיה רפואית שמצריכה בדיקות או שהדבר נובע מהעליה הגדולה במשקל .

לקביעת תור
    סגירה
    לאיזה רופא כדי לפנות

הוספת תגובה

• לאיזה רופא כדאי לפנות

ד''ר אליעד קרין
    08/03/2008

לרמי שלום רב

ראשית עליך לשים לב ולשמור על מישקל גופך, עליה של 20 ק"ג היא משמעותית ודורשת התייחסות מבחינת שמירה על תזונה נכונה ופעילות ספורטיבית.
    לגבי הדימום מפי הטבעת - זה אינו קשור לעליה במישקל ועליך להיבדק ע"י כירורג תחילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה