מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלשולים ושקיעת דם גבוההאפי24/10/2007
לבני בן 20 יש כבר זמן ממושך בעיות של שלשולים וקיבה רכה.כל הזמן חשבנו שמדובר בהקשר נפשי (אמו נפטרה לפני שנתיים) . לאחרונה שקיעת דם גבוהה של 60 . שאר בדיקות הדם תקינות. מה לשעות ומה אפשרויות ההבחנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים ושקיעת דם מוחשת
ד''ר שמואל אביטל25/10/2007כדאי להיוועץ בגסטרואנטרולוג. זה יכול להיות זיהום כרוני כל שהוא, מחלה דלקתית של המעי ודברים נוספים.
כדאי לבצע בירור ע"י רופא גסטרו.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה זינטענת24/10/2007
האם אנטיביוטיקה זינט מתאימה לטיפול בזיהומים במעי כולל דלקות סעיף לא קלות? על ההתוויה של התרופה לא מוזכר שמתאימה לדלקות במערכת העיכול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זינט
ד''ר שמואל אביטל25/10/2007אני בד"כ ממליץ על אוגמנטין שהינה אנטיביוטיקה עם טווח קצת יותר רחב.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגסרונית24/10/2007
גילו אצל אימי סרטן במעי הגס, והיות שיש לה מחלת מעיים כרונית, ההמלצה האופטימלית של הגסטרואנתרולוג היא באם היא יכולה לעמוד בניתוח כזה, להוציא את כל המעי הגס (לחבר את המעי הדק לפי הטבעת). ראשית, מה ההבדל בין ניתוח שבו מוציאים רק את חלק הגידול ובין ניתוח להוצאת כל המעי מבחינת הסיכונים בניתוח? האם יש סיכוי שבעת הניתוח עצמו יגלו שלא ניתן לחבר את המעי הדק לפי הטבעת ואז ילכו על הפיתרון של שקית?
אשמח לתשובה מהירה, שכן היום היא מתאשפזת לבדיקות מקדימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי הגס
ד''ר שמואל אביטל24/10/2007אני מניח לפי השאלה שמדובר באולצרטיב קוליטיס. באופן אופטימלי כאשר הגידול איננו ברקטום הניתוח המומלץ הוא באמת כריתה של כל המעי הגס וחיבור המעי הדק לפי הטבעת ע"י יצירת מעין כיס של מעי דק (פאוץ') . אולם לא כל חולה מתאים לניתוח כזה וזה תלוי בגילה של אימך ובתיפקוד הסוגרים אצלה. לכן הצוות המנתח צריך להעריך את הבעיות העלולות להתעורר מניתוח כזה אצלה ולהחליט מה הניתוח האופטימלי עבורה.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת המעי הגס
רונית29/10/2007הרופא המליץ על כריתה מלאה של המעי הגס בשל מחלת המעיים (קוליטיס). האם ניתוח לכריתה מלאה מסוכן יותר מניתוח כריתה חלקית? נאמר לנו כי לאחר הניתוח תהיה שקית זמנית ל-6 שבועות ולאחר מכן יוציאו אותה. כיצד מבצעים הליך זה- לאן מחברים את השקית? האם הסרת השקית מחייבת ניתוח נוסף? האם קיים סיכוי שלא ניתן יהיה להוריד את השקית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת המעי הגס
ד''ר שמואל אביטל30/10/2007כריתה מלאה היא כמובן ניתוח מעט מורכב יותר מאשר כריתה חלקית. השקית מחוברת לדופן הבטן ותוכן המעי יוצא אליה ולא דרך פי הטבעת. הסרת השקית כרוכה בניתוח נוסף אבל קטן הרבה יותר בהיקפו מהניתוח הראשון. בסבירות גבוהה ביותר ניתן לסגור את השקית לאחר מיכן.
בהצלחה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום CTענת23/10/2007
האם צילוםCT של המעי אמור תמיד להראות קרעים , מורסות ודלקות או הגם יתכן שהצילום לא יאתר תמיד בעיות אלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום CT
ד''ר שמואל אביטל23/10/2007על פי רוב ה CT אמור להראות או לרמז על הממצאים שציינת.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלח דםענת22/10/2007
ברצוני לשאול האם יתכן מצב בו אדם יסבול כשבוע מאלח דם מהחיידק אי קולי כתוצאה מסיבוך של דיברטיקוליטיס ורק אחרי שבוע יכנס להלם ספטי כלומר האם אלח הדם כתוצאה מאי קולי יכול להיות כ"כ ממושך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלח דם
ד''ר שמואל אביטל23/10/2007בהחלט כן. יתכן ויש דליפה מתמשכת של חדקים לדם מהאזור החולה במעי.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ במעיאיציק21/10/2007
יש לי פוליפ במעי, האם אני חייב להוציא אותו ומסתכן שהוא יהפוך לסרטני אם לא, או שאפשר להשאיר אותו כמו שהוא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ במעי
ד''ר שמואל אביטל23/10/2007אני מניח שאתה מתכוון למעי הגס. והתשובה היא כן. צריך להוציא. יש עדויות שפוליפים יכולים להפוך לסרטן.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסימפטומים שיש לידותן חודדאטוב19/10/2007
שלום,
קוראים לי דותן ואני בן18 וחצי ויש לי עצירות כל הזמן כל יום במשך חמישה חודשים בערך יש לי כאבי בטן חזקים כל יום כמה פעמים ביום כשאני הולך לשירותים אני מרגיש טיפה טוב יותר אבל לרוב אני לא מצליח להוציא כלום וכשיוצא יש לי שלשול יחד עם דם מהצואה בערך מאז שאני זוכר את עצמי.
בנוסף יש לי חולשות כאבי ראש סחרחורות חום(רק בערבים משום מה) וכל הסימפטומים של אנמיה ואכן עשיתי בדיקת דם וכעת אני מקבל כדורי ברזל (במשך שמונה ימים) אבל עדיין הכל ממשיך לי אני מפחד מאד ואשמח אם תעזרו לי הרופא המשפחתי שלח אותי לבדיקות דם וצואה וכל מה שקיבלתי זה כדורי ברזל שלא עוזרים לי כלל והאמירה שאני אסיים אותם לחכות שבוע ואז לעשות שוב בדיקת דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמפטומים
ד''ר שמואל אביטל21/10/2007העניין אצלך הוא קודם כל להגיע לאבחנה. כדאי להתייעץ עם גסורואנטרולוג ולעבור מספר בדיקות על מנת לאבחן את הסיבה לעצירות , שלשולים ואנמיה.
רק לאחר הליך אבחנתי אוכל לתת הצעות לגבי טיפול.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרסקופיה המעי הגס
אודרה01/11/2007לפני שבוע עבר בעלי ניתוח לפרסקופיה המעי הגס ועתה לאחר 9 ימים הכאבים חזקים המעיים
מתהפכות בפנים, הגזים מתרבים ואין הרבה יציאות. לא קבלנו הדרכה בקשר לתזונה המומלצת
אם אפשר לקבל מידע בקשר איך אפשר לשכך כאבים מבלי לקחת כדורים?
מה רצוי לאכול בתקופה זו?
מה בענין הגזים?
איך אפשר להתגבר על כל המצב הקשה שלאחר הניתוח.
תודה מראש על ההצעות והטיפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר?גיל18/10/2007
שלום. אני ממתין לקולונסקופיה-כאב בטן ימנית- במקביל ישנו כאב באשך ימין, בוצע us רצ"ב התשובות:
שני האשכים הודגמו בגודל ובמרקם תקין.
מנח וציר האשכים תקינים.
לציין הסתיידות קטנה באלבוגינאה מימין-"scrotal pearl.
מימין הודגם וורוקולה בדרגה 1-2.
משמאל - ווריקוצלה בדרגה 1. נסיון ע"ש וולסלווה-חיובי.
לא הודגם נוזל מסביב לאשכים או בתעלה המפשעתית.
האם יתכן קשר? מה יכולות להיות הסיבות ומה גורם למה- האשכים לבטן או להיפך?
האם לפנות לאורולוג או לגסטרו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר ?
ד''ר שמואל אביטל21/10/2007אני לא סבור שיש קשר בין הממצאים לכאבים. בכל מקרה כדאי לבצע את הקולונוסקופיה וללא קשר לגשת לאורולוג לבדיקה.
בהצלחה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב לא ברורלי17/10/2007
אני סובלת מזה כחודשיים ממצב מטריד ולא ברור,לא מסוגלת לעבוד ולא מתפקדת באופן כללי.
כאבים חזקים בבטן ימנית עליונה, בחילות,סחרחורות,שלשולים לסירוגין, חום עד 38 מעלות לסירוגין, עייפות ותשישות גדולים.
הכאבים בבטן מחמירים לעיתים, בעיקר בלילה. הימים והלילות התהפכו לי ואני מסוגלת לנוח כמו שצריך רק ביום, וערה רוב הלילה.
עשו לי מגוון בדיקות- בדיקות דם, שתן, אולטרסאונד בטן, בדיקה גיניקולוגית- הכל תקין.
CT בטן היה תקין למעט ריבוי של בלוטות לימפה לא מוגדלות מסביב למזנטריום. הגסטרו אנטרולוג שמטפל בי דיבר על דיברטיקוליטיס, ואחרי שראה את ה CT בהתייעצות עם מומחים נוספים זיהו כנראה דלקת במעי. הוא שלח אותי לעשות קולונוסקופיה בחשד לקרוהן. הקולונוסקופיה יצאה תקינה לחלוטין כולל המעי הדק הסופי.
רציתי לשאול : מה יכולה להיות הבעיה לנוכח הסימפטומים הנ"ל?
האם יכול להיות שיש לי קרוהן למרות שכל הבדיקות תקינות?
מדוע לקחו ביופסיה אם תוצאות הקולונוסקופיה תקינות?
האם יש בדיקות נוספות שכדאי לי לעשות?
תודה מראש
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצב לא ברור
ד''ר שמואל אביטל18/10/2007המקרה הוא כמובן לא ברור וצריך לעבור על כל החומר על מנת להחליט על הצעד הבא. יתכן ולפרוסקופיה אבחנתית בשילוב עם דגימה של הבלוטות היא נחוצה.
אשמח לעמוד לרשותך בעניין זה
דר אביטל
03-6411931* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים מהמותן לכל אורך הבטןסוזנ ה17/10/2007
שלום. אני סובלת מכאב שמתחיל במותן השמאלית, נמשך כלפי מטה בצד השמאלי קיצוני של הבטן,
ובתחתית הבטן פונה ימינה עד האמצע. במקביל אני חשה דקירות חזקות בשכם השמאלית, בכתף ובזרוע יד שמאל, מלווה בכאב לאורך צד שמאל של הצוואר. הדקירות מקרינות גם לגב בצד שמאל.
לעתים אני מרגישה כאילו אויר דחוס עולה מהבטן אל הפה ובו זמנית הדקירות מתגברות.
ברצוני לציין שלפני שלושה חודשים עברתי ניתוח הוצאת כיס המרה בעקבות דלקת לבלב, ובו בזמן
הורחקה - על פי בקשתי - מערכת של גסטריק בנד שגרמה לי בעבר לצרות צרורות ולניתוחים חוזרים.
בדיקות הדם נורמליות לחלוטין, כך גם תפקודי הלבלב והכבד.
ממה יכולות להיגרם התופעות שהזכרתי למעלה?
אודה לך על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במותן
ד''ר שמואל אביטל18/10/2007כל כאב בצד שמאל עליון של הגוף מחייב בדיקה לשלילת בעיה לבבית קודם כל. מעבר לכך כדאי להיבדק אצל אורולוג ולשלול אבנים בכליות.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסקאזולגיל16/10/2007
האם לקיחת אסקאזול עלולה לגרום נזק אם ההבחנה מוטעת ואין טפיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לקחת כשבועיים
גיל16/10/2007לפני בדיקת קולונסקופיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקולונוסקופיה
ד''ר שמואל אביטל18/10/2007אני לא רואה עם זה בעיה.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריפוי של קרוהןדודו14/10/2007
האם קיימים כרגע מחקרים שנועדו למצוא ריפוי מלא של קרוהן?
האם ידועה לך שיטת תזונה שמרפאת את המחלה לגמרי בלי שיהיו התפרצויות חוזרות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריפוי של קרון
ד''ר שמואל אביטל15/10/2007אין כיום תרופה או שיטת תזונה המרפאה לחלוטין את מחלת קרון.
יש טיפול מניעתי מסוג רפסל ופוינטול וכמובן טיפול תרופתי להתפרצויות (כגון סטרואידים) ואפשריות ניתוח במקרים ספציפים.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים?גיל11/10/2007
שלום.
לפני כחודשיים סבלתי מבחילות וכאב נק' בבטן תחתונה ימנית ,חום נמוך חוסר תיאבון, ירידה במשקל והרגשה כללית רעה. נשלחתי למיון ושם שללו אפנדציט. בוצע גם אולטרה סאונד בטן עליונה וסיטי, בדיקות דם כלליות-הכל היה תקין למעט מס' ממצאים קטנים מדי לאפיון בכבד.
לאחר כשלשה שבועות השתפרה מאוד ההרגשה הכללית וחזר התיאבון אך החום עדיין נשאר והכאב הפך מנקודתי בבטן התחתונה בלבד לאזור נוסף בצד ימין מתחת לצלעות-כאילו התפשט- נקבעה לי קולונסקופיה לעוד חודש וחצי ואני חושש שאולי נגרם לי נזק כי הכאבים התרחבו ואולי יש צורך לבצע בירורים ולא להמתין...
חשוב לי לציין שבזמן שבוצעו כל הבדיקות לא סבלתי מהכאבים שאני חש היום אלה רק בכאב בבטן הימנית התחתונה.
רופא הגסט' שלי נמצא בחופשה ואני זקוק לעצתכם.
על מה עשויי להצביע כאב בצד ימין של הבטן מתחת לצלעות לכיוון מפתח הלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים
ד''ר שמואל אביטל14/10/2007ראשית עברת בירור הדמיתי נרחב שלא העלה ממצא גס.
להערכתי ניתן לחכות עד לקולונוסקופיה. במידה ואתה חושש כדאי להיבדק ע"י רופא המשפחה לשלול משהוא דחוף.
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה מותרליאל10/10/2007
יש לי מעי רגיז ורציתי לדעת אם יש סוג של מאכלים שאסור לי לאכול ,ובכל אופן השאל האם מותר לי לאכול כמות גדולה של פופקורן כל יום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מותר
ד''ר שמואל אביטל11/10/2007בתסמונת המעי הרגיז אצל כל חולה התגובה היא שונה. במידה ופופקורן לא גורם לכאבי בטן או התנפחות הבטן אין בעיה להמשיך לאכול פופקורן.
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סעיפים במיעיםבלה10/10/2007
דוקטור שלום
אובחנו אצלי סעיפים במיעיים והרופא אמר לי שאין לי מה לדאוג מזה, אבל כשקראתי קצת הבנתי שהם יכולים להתפוצץ ולהיות כמו אפנדיציט.
תוכל בבקשה להסביר קצת יותר על הסיכונים במחלה הזאת ומה עלי לעשות?
תודה רבה,
בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סעיפים במעי
ד''ר שמואל אביטל11/10/2007רוב הסיכויים שהסעיפים לא יגרמו לכלום. באחוז קטן של החולים הם עלולים לגרום לדלקת הדומה לאפנדציטיס אולם ממוקמת בצד שמאל. במקרים כאלו זה מחייב אשפז ובמקרים מסוימים אף ניתוח. כרגע אין לך מה לדאוג ומומלץ לאכול דיאטה עשירה בסיבים (פירות וירקות).
בברכה
דר אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)