מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת C.Tניצה14/08/2011
רציתי לשאול מה הפירוש ולמה הכוונה בתשובות בדיקת C.T
קשריות מזנטריאליות קטנות בודדות
מב זה בכלל קשריות ומה אומרת התשובה הזו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת C.T - תגובה
ד''ר אליזה טיומני16/08/2011מדובר בקשרי לימפה קטנות שהם בגדר הנורמה ובמיוחד אם בודדות וקטנות
ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילשולים כרוניים במשך כשנתיים ו....בן14/08/2011
אני סובל משילשולים כשנתיים, עשיתי קולונוסקופיה מפי הטבעת והיה תקין , עשיתי בדיקות צואה ומתן איסוף שתן-הכל תקין, כל הבדיקות דם האפשריות והכל תקין!
לא עשיתי PSA האם יכול להיות קשר לערמונית?
אני חי על כדורים כגון אימודיום ולמניעת כאבים. אני מיואש!
בנוסף אני סובל מבעיות במתן שתן . יש לי כל הזמן לחצים והשתן יוצא בזרם מאד דק.
מה עוד אני יכול לעשות? הייתי אצל מומחים , רופא משפחה ומה לא...
יש לכם כיוון בשבילי? מה לעשות?
האם יכול להיות קשר בין שלשולים ושתן?
אודה לכם מאוד על מתן תשובה, מהר.
תודה וים טוב .
בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון טעות במייל
בן14/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילשולים כרוניים במשך כשנתיים ו.... - תגובה
ד''ר אליזה טיומני16/08/2011שלום בן
כמובן חסרים פרטים רבין -גיל למשל
אני מניחה שביקרתה אצל גסטרו ונשללו מחלות אורגניות ואז למעשה האבחנהה המתאימה היא תסמונת מעי הרגיש אשר יכולה לערב מערכות מחוץ למערכת העיכול לדוגמה -דרכי השתן
אני מציעה שתפנה למכון גסטרו איפה יש יחידות המתמחות בנושא זה כמו איכילוב ותקבל מגוון טיפולים הקיימים לתסמונת זו
בברכה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי זמן התרוקנותשיר12/08/2011
אני סובלת ממעי רגיש ולרוב אני מבחינה כי בצואה ישנם שאריות של אוכל שאכלתי מלפני שש שעות,האם זה נורמלי?
אשמח לתשובה מפורטת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי זמן התרוקנות - תגובה
ד''ר אליזה טיומני14/08/2011לפעמים יש שאריות אוכל במיוחד תאית ושלהאנעקלת היטב ובמידה ויש שילשול זה יכול להגיע מהר לצואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד השאלה
שיר14/08/2011ונגיד שאכלתי מזון מועשר בתאית או סיבים ולאחר 6 שעות אני רואה את אותו מזון בצואה ללא שלשול,האם המצב נורמלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי בעת טיפול קרינתי + כימפציו לילי12/08/2011
לאמי (בת 76) גילו סרטן ברקטום ועתה היא עוברת סדרה של 25 הקרנות + כימו (בפורט).
אמי נמצאת לקראת סוף הטיפול ונותרו לה עוד 8 טיפולים.
לאחרונה היא סובלת מהתקשות העור בכף הרגל וכן משלפוחיות אשר גורמות לה אי נוחות
וקושי בהליכה.
ברצוני לדעת האם זה חלק מתופעת לוואי, האם ניתן לטפל ולהקל עליה או שמא עליה לפנות
לרופא משפחה לטיפול בסוגיה שאולי אינה שייכת לסרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי בעת טיפול קרינתי + כימ - תגובה
ד''ר אליזה טיומני14/08/2011בהחלט כדי ליוועץ עם רופא משפחה לגבי תופעות עוריות -זה יכול להיות כל דבר כמו אצל בן אדם רגיל וכמובן תופעות זיהומיות למיניהם מישניות לטיפול כמו הרפס זוסטר שיכול לתת לשפוחיות
בברכה ד"ר אליזה טיומני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוסינוס אדנוקרצנומMALIMA10/08/2011
שלום רב,
במרץ האחרון התבשרנו כי אבא שלי חולה בסרטן גרורותי לאומנטום ופריטונאום ממקור אפנדיקס.הוא נמצא בשלב 4 וסוג הגידול הינו mucinous carcinoma.ב12/4 התחיל טיפול כימי פרוטוקול: metastatic line1 - 5folfiri-avastin)עד עתה קיבל 8 טיפולים כאשר ה2 הראשונים ללא אווסטין, ישנה הפסקה של 13 יום בין טיפול לטיפול.
בPET CT מתאריך:11/4 סיכום:
1.אין לראות קליטה פתלוגית של FDG החשודה לתהליך שאתי.
2. מיימת בכמות גדולה
3. הסננה רבה אומנטלית.
בבדיקת CT מתאריך: 30/6 סיכום:
1.הסננה של מוקדי רקמה באומנטום ברוחב נסוגה מעט אך קיים רושם שצפופה יותר, כמות הנוזל נסוגה בבטן ובאגן.(עובי רקמה מירבי 22מ"מ מימין)
2. בלוטות במזנטריום ללא שינוי, בלוטות באגן ומוקדי רקמה דבוק למעי דק אשר היו כנראה מוסתרות ע"י מיימת.(20 מ"מ)
3. קישרית בRUL ללא שינוי
מרקר אחרון:
CEA -8
CA-125 -97.2
CA-19-9 -278.8
בפגישה האחרונה, בהערכה - ללא שינוי, ניתוח ירד מהפרק לגמרי, ביקשה לבצע עוד 2 טיפולים ולאחר מכן סיטי והערכה חדשה.
להלן שאלותיי:
1. האם לדעתך יש צורך בהחלפת פרוטוקול?
2. מה דעתך עד כה? האם ניתן להחלים, הארכת חיים לכמה זמן?
3. האם ישנם מחקרים או טיפולים ניסוניים שאת מודע תלהם?
(בימים אלו אנו בקשר עם פרופ' אור ראובן מהדסה)
אשמח לשמוע את דעתך בהקדם היות ובביקור האחרון נאמר לאבי שאין לו סיכוי להחלים והוא "בדרך החוצה". (כנראה שנעבור מבי"ח זה)
תודה רבה על הזמן וההתייחסות שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסינוס אדנוקרצנומ - תגובה
ד''ר אליזה טיומני11/08/2011זה לא המקום לדיון מעמיק כל כך
רצוי שתפנה לאתר של אונקולוגים והכי טוב -לדבר עם אונקולוג מטפל שהוא מכיר את כל הפרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסלחי לי אבל זו ממש לא תגובה.
MALIMA14/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגס שלב 2 וCEA גבוהסילבי09/08/2011
אני בת 45, מעשנת שנים רבות. לאחרונה עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני מהמעי הגס. CT הראה שכל הגוף נקי, למעט הגידול במעי הגס. הגידול היה גדול, בקוטר כמה סנטימטרים מסוג אדנוקרצינומה. 30 קשרי לימפה נבדקו ונמצאו נקיים כולם, ונקבע כי הגידול היה בשלב 2. לפני הניתוח היה לי CEA של 10.8, מאד גבוה. CA היה 19. האם הערך הגבוה של ה-CEA מצביע על כך שתאי סרטן חדרו למחזור הדם ועקפו את קשרי הלימפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי הגס שלב 2 וCEA גבוה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני11/08/2011לא הגידול עצמו יכול להפריש את החלבון הזה
אחרי ניתוח זה עמור לרדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדני08/08/2011
לאשתי יש לעיתים קיבה קשה שגורמת לעצירויות קשות ולטחורים עד כדי כך ששמה אצבע על מנת שהצואה תצא גסטרולוג שלח אותה לעשות קלונסקופיה
הבעיה שהתור רק עוד חודשיים
שאלתי האם זה לא דחוף ? ומה זה יכול להיות? בעל מודאג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר אליזה טיומני11/08/2011תופעה זו קשורה בהפרעה בתפקוד רצפת האגן שאצל נשים לעיתים קשורה בלידות בעבר
מכוון שזה בעיה כרונית אין כל בעיה לחכות 1-2 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד גבוה לIBDערן04/08/2011
שלום.
לאחר חודשיים שבהם היו לי התקפי כאבי בטן ושלשולים מימיים , הוחלט לבצע לי בדיקת קולונסקופיה שממצאיה היו שיש חשד גבוה לקרוהן או קוליטיס , הופניתי חזרה לרופא גסטרו ,התור שבוע הבא אם לא תהיה שביתה, האם זה אומר שבוודאות יש לי מחלת מעיים או שישנם בדיקות נוספות שאני אמור לעשות שיכולות לאשש סופית את קיום/אי קיום המחלה?
כמו כן בבדיקה הקולונסקופיה נאמר שיש כיב וממנו נלקחה ביופסיה.
מחכה לתשובה בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד גבוה לIBD - תגובה
ד``ר נתן גלוק04/08/2011צריך להמתין לתוצאות הביופסיות ולשקלל את כל הנתונים כולל הקליניים והמעבדתיים. להשאיר זאת לרופא הגסטרו שמכיר את התיק מקרוב. יתכן ותופנה לבדיקות דם נוספות לודא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד גבוה לIBD - תגובה
ד''ר אליזה טיומני11/08/2011אתה לא נותן פרטים מדוייקים ולכן קשה לי לענות חשוב גם לכחות לתובת ביופסיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קולנוסקופיה וגסטרוסקופיהרחל03/08/2011
אני בת 58, בתקופה האחרונה יש לי לעיתים קרובות כאבי בטן , שלשולים וצרבות. הופניתי לגסטרואנטרולוג והוא החליט לבצע שתי בדיקות באותו יום: גסטרוסקופיה וקולנוסקופיה. שאלתי: האם זה מקובל ורצוי לבצע שתי בדיקות אלה ביחד? מה הסיכונים בבדיקות אלה?
האם רצוי לבצע בדיקות אלה שלושה ימים לפני נסיעה לחו"ל?
תודה מראש עבור התייחסותכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה - תגובה
ד``ר נתן גלוק04/08/2011מקובל ורצוי לגמור בפעם אחת. סיכונים נדירים וכוללים התנקבות, זיהום, דימום וסיבוכי נשימה מחומרי הטשטוש. הכל כאמור נדיר. בהיעדר סיבוכים לא אמורה להיות בעיה לנסוע לחול 3 ימים מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תהליך צירקולרי נאופלסתי מדמם ?ficos02/08/2011
שלום
עברתי בדיקת קולונוסקופיה ונמצא בגובה 28 ס"מ
תהליך חצי צירקולרי נאופלסתי מדמם
נשלח לבדיקה
מה זה אומר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך צירקולרי נאופלסתי מדמם ? - תגובה
ד``ר נתן גלוק02/08/2011נאופלסטי=גידולי, התוצאה הפתולוגית תקבע אם מדובר בתהליך שפיר או ממאיר, בדרך כלל תוך כשבועיים מביצוע הבדיקה. מציע לך כבר לקבוע פגישה עם כירורג עם תור, לבוא אליו עם תוצאות הביופסיה (תור לעוד שבועיים בערך) ולפנות לרופא המשפחה לצורך הפניה לCT.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הוזמן תור לct
ficos02/08/2011האם יש סיבה שתוצאות הביופסה לוקחת הרבה זמן
מחר אני מבצע ct בטן ואגן בסוף הבדיקה מקבל
דיסק ללא פענוח בכתב .האם יש טעם לגשת כבר לכירורגי רק עם הדיסק
לפי הרופאה אשר ביצעה את הקולונוסקופיה יש להסיר ללא עיכוב
את הגידול . (יש ברשותי את תמונות הגידול)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה הוזמן תור לct - תגובה
ד``ר נתן גלוק02/08/2011אין בעיה לגשת לכירורג כבר. בכל מקרה הניתוח לא יהיה מיידי, אלא ייקבע תור בהקדם, תוך פרק זמן זה כבר יהיו תוצאות הביופסיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ficos02/08/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן מעי הגס גרורתי בריאותitzik01/08/2011
שלום,
לאימי גרורות בריאות בעקבות סרטן המעי הגס. טופלה עד כה באווסטין + CPT + קסלודה. בדיקת CT אחרונה הראתה הגדלת הגרורות, ולכן הרופא המטפל רוצה להחליף טיפול. בדיקת KRAS העלתה כי מדובר במוטציה, ולכן לכאורה טיפול בארביטוקס אינו יעיל. לפיכך הרופא מבקש לטפל כעת באוקסליפלטין.
הובא לידיעתי קיומו של מחקר, הטוען לניבוי יעילותו של הארביטוקס ללא קשר ל- KRAS. אימי עונה על הקריטריון המוצג במחקר, כלומר על-פי מחקר זה ארביטוקס תהיה דווקא יעילה בטיפול באימי. לאחר חיפוש באינטרנט מצאתי את הקישור שלהלן, והוא ככל הנראה המחקר המדובר.
אודה לתשובה כנה - לאור הנ"ל - מהו הטיפול המומלץ כעת לאימי - ארביטוקס או אוקסליפלטין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן מעי הגס גרורתי בריאות - תגובה
ד``ר נתן גלוק02/08/2011מחקר תמיד בודק שאלה, ותוצאותיו עשויות להיות חיוביות או שליליות. לכן ההחלטה להשתתף במחקר (ארביטוקס) אפשרית בדרך כלל לאחר מיצוי אופציות שכבר הוכחו (אוקסליפלטין). דבר על כך עם האונקולוג של אמא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הסמן עולתה, מה זה אומר?הדואגת01/08/2011
שלום לכם ותודה, רציתי לדעת מה יכולה להגיד עליה בבדיקת הסמן מ-2.8 ל-4.2, בחולה סרטן המעי הגס שעבר כריתה של כל המעי הגס והוא באמצע הסדרה של הטיפול הכימוטרפי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הסמן עולתה, מה זה אומר? - תגובה
ד``ר נתן גלוק01/08/2011צריך להתיעץ עם האונקולוג המטפל, נשמע כמו עליה קטנה למדי שצריך להסתכל עליה בהקשר הכולל של הטיפול והתגובה. זה רק כלי אחד במעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר נתן לחידוד השאלה
הדואגת01/08/2011גם לפני הניתוח הסמן שלו היה נמוך והגידול הוסר במלואו רק בגלל כמה בלוטות בודדות נגועות הוחלט על הטיפול הכימוטרפי , הייתכן שיש התפשטות נוספת במקום אחר למרות הכימו , בדיקת תפקודי הכבד האחרונה גם היא היתה נמוכה במעט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר נתן לחידוד השאלה - תגובה
ד``ר נתן גלוק02/08/2011תפקודי כבד נמוכים אינם בעיה. לפי התיאור הסיכוי שהגידול יצא משליטה אינו גבוה, האונקולוג יתיחס לכך בהתאם לשיקול דעתו- יתכן ויהיה צורך בבדיקת הדמיה נוספת וכו'- הכל לשיקול דעת האונקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת פוליפים ברמת היי גראד דיספלציהיהודית31/07/2011
בת 70 אחרי ניתוח לפני שנה בקולון להסרת פוליפ בגודל 4 ס"מ שפיר במרחק של 7 ס"מ מפי הטבעת
אחרי שנה נעשתה בדיקת קולונוסקופיה ונמצא עוד פוליפ שפיר במרחק 4 ס"מ מפי הטבעת שחדר למוסקול מוקוזה ועוד קבוצת פוליפים ססיליים שטוחים צמודים לפי הטבעת .
הוחלט על ניתוח שמורכב מ2 נייתוחים ראשון - להוצאות חלק תחתון של המעי והשארות עם סטומה למשך 3 חודשים ואחר כך שני - חיבור לפי הטבעת.
האם אני הולכת לקראת משהו לא בטוח
האם צפויים כאבים חזקים אחרי זה
מה מידת ההצלחה בניתוחים מסוג זה
האם יש סיבוכים בניתוחים כאלה
האם איכות החיים נפגעת בתום הניתוחים האלה
אני פוחדת מאד וזה פוגע כרגע באיכות חיי עד לקביעת תור לניתוח
האם יש כאבים בפי הטבעת וכיצד לא נפגעים השרירים אחרי שלא השתמשתי בהם 3 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת פוליפים ברמת היי גראד דיספלציה - תגובה
ד``ר נתן גלוק31/07/2011ראשית, זה דיון עם הרופא המנתח.
בכל ניתוח יש רמה מסוימת של סיכון. כיום, עם הטכניקות המשופרות והידע הכירורגי המודרני, שיעור הסיבוכים הגדולים פחת בהרבה.
לניתוחים באזור פי הטבעת תיתכן גם פגיעה באיכות החיים אם נפגע שריר הספינקטר (סוגר). לפי תיאור המקרה שלך לא נשמע שיש ברירה אחרת יש סיכון גבוה להתפתחות סרטן. אזכיר רק שיש חולים רבים שחיים עם סטומה בשלום ובשלוה ובאיכות חיים סבירה מאד. בעיקר אצלך שמדובר על שימור רוב המעי הגס.
ברור שיש צורך במחלקה כירורגית טובה עם מנתחים קולורקטלים בעלי נסיון.
בהצלחה
ד"ר גלוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת מעי גסליאור31/07/2011
כריתת מעי גס ושיחזור העי ע"י פאוץ' איך האיכות חיים אחרי?(בגלל קוליטיס)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת מעי גס - תגובה
ד``ר נתן גלוק31/07/2011נושא מורכב הדורש דיון עם רופא מטפל. בגדול, באופן נורמלי יש מספר יציאות רכות ביום (כ6), יש תקופת הסתגלות, ויתכנו גם דלקות כרוניות הדורשות טיפול אנטיביוטי או אחר. קשה לחזות מראש את איכות החיים. ברור כי כשיש מחלת קוליטיס קשה אין ברירה, במצבים אחרים לא רצים לפאוץ' אלא שוקלים היטב עם המטופל על מנת שידע לקראת מה הולכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאוץ' במעי הגס..
ליאור04/08/2011האם אין שליטה בסוגריים???מצב של בריחה של צואה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאוץ' במעי הגס.. - תגובה
ד``ר נתן גלוק04/08/2011לרוב אם זה מוצלח מדובר על מספר יציאות רכות ולא על חוסר שליטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בפי הטבעתמעיין28/07/2011
שלום, אני בת 30 לפני חודש וחצי ילדתי במשך כל ההריון וגם לפני סבלתי מטחורים, היום נכנסתי לשירותים ובזמן יצאת הצואה ירד לי דם גם הנייר וגם באסלה לא היו לי כאבים של הטחורים חשבתי לרגע שזה מחזור אך זה בא מפי הטבעת. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בפי הטבעת - תגובה
ד``ר נתן גלוק28/07/2011גשי לפרוקטולוג לבדיקה, הוא יקבע אם מקור הדמם מטחורים ואם יש צורך בבירור נוסף של המעי מעל לפי הטבעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)