מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גוש בשדספיר15/05/2012
שלום, אני בת 18 והרגשתי לפני כמה ימים גוש בשד לכן הלכתי לכירורג שד והוא שלח אותי לעשות אולטרסאונד והוא כתב בממצאים של הבדיקה: מירקם פיברוציסטי בולט (לפני מחזור) חיצוני עליון דו צדדי, יותר משמאל, גוש קטן נייד שד שמאל שעה 5 כ-2 ס"מ מתחת לפיטמה. אני ממש מודאגת מכך כי הוא אמר שהוא לא חושב שזה מסוכן אבל הוא בכל זאת שלח אותי לעשות אולטרסאונד וזה מדאיג אותי, ובהפניה של האולטרסאונד רשום BREAST LUMP האם זה מסוכן? ואין לי היסטוריה משפחתית של סרטן השד.
אשמח לתשובה ספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בשד - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד17/05/2012ספיר שלום רב,
הופעלה צפירת הרגעה.
בגילך הסיכוי שיהיה לך ממצא מדאיג בשד, הוא קטן ביותר.
לעניות דעתי מבלי לבדוק אותך, כנראה מדובר בגידול שפיר שנקרא פיברואדנומה.
המשך יום נעים ושמח
ואל דאגה
פרופ' א. ריבקינד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שומניאור15/05/2012
שלום רב לאמא שלי יש סרטן השד גרורתי העצמות היא קיבלה 3 שני כדורים שהן הורמונים שגרמו לה(לפימה שהרופא אומרת) לגוש שומני בפופיק שגורם לה לנוזלים בבטן.... כול תקופה קצרה היא עוברת ניקור הגוש לא סרטני לאחר ביופסיה השאלה שלי היא העם אפשר להוציא את הגוש? תודה אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש שומני - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד17/05/2012קשה להבין מה יש לאימך אך ברור שהגוש בטבור לא גורם למימת.נראה לי שלא רצוי לכרותו בברכת בריאות שלמה לאימך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה מראשב"ה15/05/2012
שלום
בנושא בקעים...באחד המקורות שקראתי כתוב שבספר הרפואה של בוקוס נאמר כי אחת הסיבות להווצרות בקע הינה טראומה ישירה או בלתי ישירה המעלה את הלחץ התוך בטני, בעיקר במאמץ חריף ופתאומי
מהי טראומה ישירה או בלתי ישירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה מראש - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד17/05/2012לא ברורה לי מה הכונה.לא הייתי מק.דיש להגדרות אלו מחשבה יתרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור בשאלה של בצקות ברלייםדינה14/05/2012
עברתי סדרת בדיקות לבירור בצקות ברגליים - שנמשכו מס' חודשים (והיום הם בשתי הרגליים באזור שורש כף הרגל).
הבדיקות כללו - דם לתפקודי כליות, בלוטת תירואיד, מיפוי בלטות לימפה, דופלר רגליים ו- US בטן כולל כליות.
כל הבדיקות יצאו תקינות.
האם יש היגיון בביצוע CT בטן ואגן? מה בדיקה זו יכולה להוסיף על בדיקת ה US בשאלה שבנדון?
תודה.
נ.ב.
בת 60.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת - בוצע גם אקו לב
דינה14/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בירור בשאלה של בצקות ברליים - תגובה
ד''ר דני רוזין14/05/2012הסיכוי ה-CT יראה משהו שהוחמץ בבדיקות האחרות נמוך, אך קיים- משהו שלוחץ ומפריע לזרימת הדם או הלימפה חזרה מהגפיים התחתונות. זה ההיגיון מאחורי הבדיקה, האם זה מוצדק בהתאם לחומרת הממצא זו כבר שאלה שהרופא שלך צריך להחליט. לעתים צריך בנקודה מסויימת להחליט שמסיימים את הבירור גם ללא פיתרון, במקום להיגרר לעוד ועוד בדיקות, ביחוד אם הסיכוי למצוא משהו שישפיע על הטיפול הוא קטן, וכאן נכנס השיקול של הרופא והניסיון שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים בכיס המרהענת14/05/2012
ברקע בת 27 אמא ל2 בריאה בד''כ
שלום ד''ר, לפני 7 חודשים עברתי בדיקת דם שיגרתית וכללית אצל רופא המשפחה , התוצאות של התפקודי כבד לא ''מצאו חן '' בעיניו ונשלחתי ל US בטן ונמצא פוליפ בכיס המרה בגודל 7 מ''מ , הומלץ על מעקב בלבד של US חוזר ואתמול ביצעתי אותו ונמצאו בנוסףלפוליפ המדובר עוד 2 פוליפים באותו גודל של 6 מ''מ , ומזה כמה שבועות אני סובלת מכאבי בטן חזקים בצד ימין ובחילות ( אין לי מושג אם זה סימן כלשהו ) , הבדיקת אצל הכירורג שלי תיהיה רק ב24 לחודש..
אשמח אם תוכל לתת לי עצה כדי להוריד לי את החששות,..
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוליפים בכיס המרה - תגובה
ד''ר דני רוזין14/05/2012פוליפים בגודל כזה אינם מסוכנים, אך השאלה העיקרית היא האם אלה אכן פוליפים או למעשה משקעי כולסטרול או אבנים הדבוקות לדופן. גם התופעות המתוארות וגם ההפרעה בתפקודי כבד תומכים בכך שמדובר באבני מרה (או משקעים, "חול", "בוץ") ויתכן והפיתרון יהיה בניתוח כיס המרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולה על חוט סייטוןגיני13/05/2012
שלום רב .יש לי כמה שאלות לאחר הוצאת פיסטולה עמוקה מקיר אחורי של התעלה האנאלית האם חוט סיטון יורד לבד או שהפרוטולוג מוריד אותו? ושנית אני מודאגת האם פיסטולה יכולה להיות ממאירה .יציאה בבוקר טובה ורכה עם חוט סיטון..האם התשובה הפתולגית זה בגלל התבוננות במעי או בגלל הפיסטולה.למרות שנאמר לי לא לדאוג כי אם היה משהו לא טוב היו אומרים לי באישפוז .אני עדיין חוששת שמא זה גידול .תודה שוב כיני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיסטולה על חוט סייטון - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד13/05/2012שלום רב,
חוט הסיטון יורד לבד.
כדי "לעזור לו" לרדת כשאת בשרותים או באמבטיה, משכי אותו בעדינות כלפי מטה.
אכן, זה קצת כואב.
עיקרון הריפוי הוא, כמו חוט ברזל שחותך קרח.
על פי רוב, כמעט תמיד הפיסטולה איננה ממאירה.
הרבה בריאות
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשי11/05/2012
שלום רב
ברצוני לשאול שאלה ,
אני לומד אח מוסמך באוני' . אנחנו יודעים שבכל ניתוח יש תקופה שנקראת פרימידקציה . מטרתה להוריד לחץ לתת תרופות ממשפחת בינזודיאזפינים להורדת לחץ הרפיית שרירים והרחבת כלי דם.
התרופה הכי יעיליה היא דיאזפאם .
-שאלתי היא איך בחורים כמות התרופה ? על פי מה ?? 10 מ"ג ? 5 מ"ג ??
- האם כל התרופות ממשפחת הבינזודיאזפינים עושים אותה פעולה?? אם זה ככה אז למה לא נותנים תרופה אחרת שהיא גם ממשפחת בינזודיאזפינים כמו מידאזולאם ? או למשאל בונדורמין ?
-תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה חשובה - תגובה
ד''ר דני רוזין13/05/2012יש הבדל בין ההשפעות של הבנזודיאזפינים השונים, מידאזולם היא חזקה מדי וממש מרדימה, בונדורמין יותר ספציפית מקדימה ופחות רלקסנטית, ואליום (דיאזפם) או ואבן (אוקסזפם) פועלות טוב יותר למטרה של הרגעה.
המינון צריך להיות בטווח תרפויטי ומותאם גם למשקל הגוף- ולכן יכול לנוע בין 5 ל-10 מ"ג (עבור ואליום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשאלה11/05/2012
מכובדי שלום,
תודה מראש על העזרה!
להלן השאלה:
אני בחור בן 27, ולפני יומייים היה לי צילום US בבית חולים בסורוקה בבית שחי ימין
(אני נמצא במעקב), והרופא שביצע את הבדיקה אמר לי שיש לי בלוטת לימפה עם ניוון שומני...
מזה בדיוק אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין11/05/2012למעשה לא אומר שום דבר חמור, אני גם לא בטוח שזה הניסוח המדוייק של התשובה, אך בכל מקרה לא סיבה לדאגה, הבלוטות ש"מעניינות" אותנו הן לרוב רק אלו החשודות כגידול, וזאת לא חשודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רציתי לדעתדליה10/05/2012
מה זה לבלב אטרופי ואם צריך איזה טיפול. הייתי רוצה לדעת איזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רציתי לדעת - תגובה
ד''ר דני רוזין10/05/2012אטרופי זה מנוון או מדולדל, ז״א שכמות הרקמה בו פחתה עם השנים. זו לא מחלה או בעיה (אלא אם יש ירידה בתיפקוד שלו), אלא תאור המבנה שלו, לרוב בבדיקת CT
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהליאור 5508/05/2012
שלום רב
מאז בחצות הלילה התעוררתי עם כאבים חזקים באצבע ברגל ימין האיזור ניראה נפוח בלילה אך בבוקר האיזור נהיה אדום וכאשר נוגעים באיזור יש לי כאב עז וגם בלילה היו כאבים עד שהרמתי את הרגל לא קיבלתי מכה ולא סימנים אחרים פרט לנפיחות וכאב עז
מה זה יכול להיות ?
בתודה רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין09/05/2012נשמע כמו דלקת, כדאי להיבדק כדי לראות צריך טיפול אנטיביוטי, יש גם דלקות מסיבות אחרות לא זיהומיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת...איתן05/05/2012
שלום,
גיליתי גוש קטן בבית שחי שמאל. האם ייתכן שזו בלוטה מוגדלת?
האם עלי להיבדק אצל כירורג?
אני די לחוצה מהענין...
תודה,
תמנע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת... - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד05/05/2012תמנע שבוע טוב ראשית לא לדאוג.יתכן ומדובר בבלוטת חלב מוגדלת ולא בבלוטת לימפה. למען השקט הנפשי גשי לכירוג שיבדוק אותך.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מודאגת...
איתן05/05/2012תשובה צפוייה (-:
כנראה שאין ברירה....
בכל אופן המון תודה
ושבוע טוב
תמנע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיחושים קבועים בקצה הפיןתמיר05/05/2012
שלום,
בן 26, סובל לזה למעלה מ-6 שנים מבקע בלתי ישיר בצד ימין, ובו שומן שעובר דרך תעלת המפשעה ובחלק ניכר מהזמן גולש עמוק לתוך שק האשכים.
האם ייתכן והבקע גורם לגירוי כלשהו של העצבים באזור? האם תוכנו יכול לגרות עצבים דורסליים של הפין?
אני שואל זאת מאחר ויש לי כל הזמן תחושת גירוי משונה בפין, בעיקר בקצהו, כאילו יש בו שתן או כאילו צריך להשתין שתן.
בנוסף יש לי תחושת לחץ או כאב עמום באופן ועוצמה משתנים באזור האגן/בטן תחתונה.
בבדיקות אורולוגיות עם השנים שכללו בדיקות דם ושתן, בדיקות US לדרכי שתן, בדיקות פרוסטטה ונוזל פרוסטטה, בדיקות פלומטריות ובדיקה ציסטוסקופית לא נמצא כל ממצא חריג (!!).
אני מרגיש אובד עצות. הסימפטומים האלה גורמים לי גם לנוקטוריה (הגירוי מעיר מהשינה לפחות כמה פעמים ומוביל לצורך לתת שתן), ומתלבט מתי לעשות ניתוח של הבקע - אם בכלל יביא לשיפור או להחמרה (חושש מסיבוך כתוצאה מפגיעה בעצבים באזור).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיחושים קבועים בקצה הפין - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד05/05/2012שבת שלום תמיר מאחר ונשללו כל הסיבות האורולוגיות לתלונותיך נראה לי שיתכן קשר לבקע המפשעתי אך מאוד לא שכיח .נראה לי שניתוח לתיקון הבקע עשוי אולי לעזור ביחוד שמדובר בניתוח לא נדול.בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע אצל כדורגלןיעקב04/05/2012
אני חיל וספורטאי פעיל-כדורגלן,בגיל 6 עברתי ניתוח שבר במפשעת ימנית ןבטבור.כלפני שבוע חשתי כאבים במפשעת שמאלית.בבדיקה של כירורג מצא בקע קטנטן ושלח אותי ל אוטראסאונד על מנת לבדוק באם אכן יש בקע והצורך לניתוח.אני מעוניין לעשות אולטראסאונד בדחיפות מכיוון שחשוב לי במידעת הצורך לקבוע תור לניתוח בהקדם על מנת להיות כשיר לעונה הקרובה של הכדורגל.כיצד ניתן לבצע אולטראסאונד באופן פרטי,ומה זמן ההחלמה מניתוח בקע עד שניתן לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה?תודה רבה על הסבלנות לקרוא כל השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע אצל כדורגלן - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד04/05/2012בקר טוב אנני רואה את הדחיפות לבצע u.s .בשפלה ישנם מספיק מכונים בהם ניתן לבצע את הבדיקה.אישית המלצתי לא לעסוק בספורט תחרותי למשך כחודשים.אך כמובן יש בית שמאי ובית הלל... . בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורסה פארינאלית ופיסטולהגיני03/05/2012
שלום רב לפני שבוע חשתי כאבים חזקים מאד והופניתי למיון עיי הרופאה.בת 50 בבדיקה נאמר לי שזה ABSESS הוחלט לנתח ונותחתי בלילה.בהתחלה התקבלה תמונה של מורסה פריאנלית ובניתוח נצפתה מורסה אסיכיורקטליתגדולה שנוקזה,בנוסף נמצאה פיסטולה מקיר אחורי של התעלה האנלית המוסילה לחלל מורסה,הושלמה פיסטולוטומיה עם הכנסת LOOSE SETON. לשמחתי אושפזתי יום אחד למתן אנטביוטיקה דרך הווריד וללא חום .בשחרור מורסה מנוקזת היטב פצע תקין ללא חום.שאלתי האם הפיסטולה מסוכנת חלילה כלומר מחלה סרטנית חלילה או שזה גוש בשר. הממצא נשלח לפתולוגיה ואני ממש מודאגת למרות שאני יודעת שכל דבר אחרי ניתוח נשלח לפתולוגיה. ברצוני לדעת מה הבדל בין מורסה פריאנלית למורסה אסיכיורקטלית
תודה רבה גיני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורסה פארינאלית ופיסטולה - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד03/05/2012שלום גיני חבל להכנס לסרטים מיותרים. זה לא לא סרטן.ההבדל הינו במיקום סביב פי הטבעת. כפי שאני נוהג לומר יש סכנה גדולה שתבראי. שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח שברגבי02/05/2012
שלום,
מבקש לקבל שם של רופא מומחה לניתוח הרניה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח שבר - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד02/05/2012כל כירוג כללי יודע לנתח בקע מפשעתי בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)