מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהאריק27/02/2012
שלום רב אני בן 29 בחור בריא בדרך כלל
לפני חודש החלו לי כאבים חזקים בבטן תחתונה וכולל כל המפשעה בעיקר עליונה.
נגשתי לרופא משפחה שאמר לי בהתחלה שזה מהקיבה או פעולות המעיים.אם הזמן רק החמיר לי הכאב ובהתכופפות או במתן שתן קיימים כאבים,נשלחתי לביצוע תרבית שתן ובדיקת שתן שתייהם יצאו תקינות.נשלחתי לרופא כירוג שאבחן על ידי מישוש שיש לי בקע והפנה אותי לאולטרסאונד.שם אמרו לי שאין בקע ושיש לי 2 בלוטות לימפה מוגדלות ב2 ס"מ .חזרתי לרופא כירוג אם התוצאות והוא אמר לי לא להתייחס לבלוטות והוא מישש שוב ושוב אמר לי שיש לי בקע והפנה אותי למרפאות חוץ.
אני לא יודע מה לעשות כעת חוץ מללכת למרפאות חוץ לרופא שם שיבדוק.
האולטרסאונד שם רואים שאין בקע ובמישוש הוא אבחן בקע.האם יכול להיות שהוא צודק? לפי התסמינים כמו מה זה נשמע?
בתודה
דוריאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין27/02/2012האולטרהסאונד רגיש- אבל לא מדוייק במאה אחוז, זה גם תלוי בבודק.
אם הרופא היה משוכנע- ממליץ להמשיך ולהיבדק במרפאות כפי שהומלץ לקבל חוות דעת נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דזואידלימור26/02/2012
שלום רב,
לפני כשנה הרגשתי גוש בבטן שהסתבר שהוא גוש שומני בבדיקת אולטרסאונד. לפני כשבוע בבדיקה נוספת ראו שהגוש גדל מאוד. התייעצתי עם כירורג שאמר שכדאי להסיר את הגידול ושכנראה שהוא שומני . התברר שהגוש הזה גדול מאוד ונמצא גם בדופן הבטן וגם בתחתית הבטן..
ברצוני לשאול- האם חייבים להוציא אותו? קיימות אפשרויות נוספות?
מה הסיבה שהגוף מייצר גידול שכזה מלכתחילה ? אני איני מאוזנת מבחינת לחץ דם וגם תפקודי הבלוטה לא משהו. מה ביכולתי לעשות כדי למנוע היווצרות גושים כאלו בעתיד?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דזואיד - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד26/02/2012ערב טוב לימור את כנראה מתכונת לדזמואיד שהינו גידול שפיר.לעניות דעתי רצוי לכרות את הגוש.האם הוא גדל באזור צלקת קודמת ? לפעמים זו הסיבה. יש לפנות למרפאת טרום הרדמה לאיזון יתר לחץ דם ותיקודי בלוטת התריס. בהצלחה ולא לדאוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגעזרה...26/02/2012
שלום ד"ר רוזין!
אני אציג את עצמי בקצרה...
שמי משה, אני בן 27 מבאר שבע....
לפני חודש עשיתי אולטרה סאונד בבית שחי ימין....בגלל כאבים לסירוגין שהציקו לי וזה התוצאות :
"בבת שחי ימין מצד ימין הודגמו מספר בלוטות בודדות עד באורך כ 2 ס"מ עם מרקם שומני ווסקולריזציה מרכזית.
פרט לכך, אין עדות לתהליכים דלקתייים או קולקציות באזור הנ"ל."
הלכתי לרופא המשפחה שלי והוא בפירוש אמר שאומנם זה טיפה נפוח אך התוצאות בגדול בסדר ואין סיבה לחשוש....
יש לצייין שאחרי הצילום לא היו כאבים ונפיחות בכלל אלא שהכאבים לסירוגין חזרו לפני ימים אחדים...אני פשוט מת מפחד...תוכל לומר לי בבקשה בשפה פשוטה יותר מה התוצאות אומרות..?? ומה אפשר לעשות בנידון?
מודה לך על העזרה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודאג - תגובה
ד''ר דני רוזין26/02/2012מדובר במספר קשרי לימפה בבית השחי שהם מעט מוגדלים, אך המבנה הפנימי שלהם על פי המראה באולטרה סאונד הוא תקין.
לרוב מדובר בבלוטות "תגובתיות", כאלו שלמעשה ממלאות את התפקיד שלהם במערכת החיסון בגוף, וגדלות קצת בתגובה לתהליך דלקתי- זה גם מה שגורם לתחושת הכאב. מקדם החשד שמדובר בגידול הוא נמוך מאד, ולכן במצבים כאלה לרוב עוקבים לראות מה קורה עם הגודל (והכאבים) לאורך מספר שבועות או חודשים ספורים. בטווח של 2-3 חודשים אפשר לחזור על אולטרה סאונד אם לא היתה נסיגה של הנפיחות בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
עזרה27/02/2012תודה רבה ד"ר...
אתה לא מבין כמה עזרת לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר רוזין
עזרה...31/03/2012ד"ר רוזין שלום!
בהמשך לשאלתי הראשונה דאז ששאלתי אותך, אני ברשותך חייב לשאול שאלה נוספת...
קודם כל אני שוב מודה לך על התשובה, מאוד עזרת לי.
דבר שני, הייתי אצל הכירורג לפני כ4 שבועות לערך עם התשובה של הבדיקת US
(התשובה אותה כתבתי לך אותה אז בשאלה ששאלתי אותך )
הוא אמר לי כנראה הייתה לי דלקת בבית שחי שמאל מה שגרם לנפיחות של בלוטות הלימפה ושסך הכל הבדיקות הם בסדר.
עכשיו , מה שקורה זה שיש שבועות שלמים שאין כאבים ואין נפיחות ויש ימים שיש נפיחות וכאבים מציקים כאלו...
יכול להיות שזו דלקת באה והולכת?
אני מודה לך מאוד על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת לד"ר רוזין - תגובה
ד''ר דני רוזין31/03/2012בהחלט יכול להיות, עצם העובדה שזה מחזורי ונסוג כל פעם תומך בגרוי כלשהו של הבלוטות, ולא בתהליך גידולי אם זה חוזר פעם פעמיים זה סביר, אך אם מלווה לתקופה ארוכה יותר כדאי אולי לבדוק- לא אצל כירורג אלא דוקא אצל רופא פנימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עזרה...31/03/2012תודה רבה על הענות המהירה ד"ר...!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביהור לגבי הענייין
עזרה...01/04/2012ד"ר, ברשותך אני רוצה רגע לחדד את הענייין....ואני מתנצל על ההצקות..
בהמשך לדבריי, לצורך הענייין שבוע שעבר, כל השבוע לא חוויתי כאב אך אתמול הכאב והנפיחות חזרה...זה עדיין תומך במה שאמרת ? כלומר, בעניין של הדלקת??
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביהור לגבי הענייין - תגובה
ד''ר דני רוזין02/04/2012כן. תמשיך לעקוב בינתיים ותראה מה מתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עזרה...02/04/2012המון תודה ד"ר!!
עזרת לי מאוד!
המשך ערב נעים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
עזרה...05/04/2012ד"ר רוזין שלום,
ברשותך אני מאוד רוצה להודות לך באופן אישי על תשובותיך לשאלות שלי כאן בפורום עד כה, זה עוזר לי המון....
בהמשך לשאלות ששאלתי אותך עד כה, יש לי שאלה נוספת ...
השאלות שלי עד כה ששאלתי אותך , התרכזו בעניין שאמרת לי שיש דלקת בבית שחי ימין לכן הבלוטות מתנפחות וכואבות וזה חוזר ונסוג כל הזמן...
השאלה שלי היא כזאת:
באמצע דצמבר לערך, הלכתי לעשות 2 בדיקות US בהפרש של חודש אחד מהשני בבית שחי שמאל בעקבות כאבים ונפיחות. תוצאות הבדיקה היו כך:
בבדיקה הראשונה: "הודגמה בלוטת לימפה קטנה כ7 מ"מ בבית השחי, פרט לכך, לא הודגם ממצא סונרי פתולוגי".
בבדיקה השנייה (בבית חולים סורוקה): "פרט לבלוטת לימפה תקינה בגודל של 0.7 ס"מ אין מה לציין".
תקופה ארוכה לא הייתה נפיחות וכאבים בבית שחי שמאל ולפעמים כמו במקרה של בית שחי ימין, הכאב הולך ובא....
כלומר שכואב בבית שחי ימין, לא כואב בבית שחי ימין....כמו משחק כזה בא והולך...
יכול להיות שיש דלקת בשני בתי השחי במקביל שגורם לכאב ולנפיחות ללכת ולחזור כל פעם?!
סליחה על האורך והמון תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מודאג - תגובה
ד''ר דני רוזין05/04/2012בלוטה של 7 מ"מ היא תקינה. אם זו תוצאת האולטרה סאונד בזמן כאבים ונפיחות הרי שלא מדובר בהגדלת קשרי לימפה, יתכן והנפיחות היא שטחית ברמת העור או תת עור (זקיקי שיער, בלוטות חלב או בלוטות זיעה). על זה כדאי להתייעץ עם רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
עזרה...05/04/2012תודה על התשובה ד"ר...
אם הבנתי אותך נכון, למרות שהאולטרה סאונד האחרון נעשה באמצע דצמבר (אני כרגע מדבר רק על בית שחי שמאל).ואנחנו כרגע בתחילת חודש אפריל..יכול להיות שהסיבה לכך שהנפיחות והכאב שמדי פעם קורה זה בגלל כל מיני בעיות בבלוטת החלב או בלוטת הזיעה ולא דווקא איזו דלקת שגורמת לבלוטת לימפה להתנפח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מודאג - תגובה
ד''ר דני רוזין05/04/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
שאלה09/04/2012היי ד"ר, מועדים לשמחה.
בהמשך לתשובות שקיבלתי ממך לשאלות שלי כאן בפורום , אני רוצה ברשותך לשאלה שעלתה לי בראש:
שדיברתי איתך על העובדהה שכנראה שיש דלקת בבית שחי ימין שבתגובה לכך בלוטות לימפה התגובתיות קצת מתנפחות וכואבות..רשמת לי על פי התשובה של הUS שזה לא תומך בתהליך גידולי ושמקדם החשד לגידול הוא מאוד נמוך.....
ואני שואל..מה כן תומך בתהליך גידולי?..
תודה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עזרה - תגובה
ד''ר דני רוזין10/04/2012האולטרהסאונד יכול להבחין במבנה הפנימי של הבלוטה, ולראות אם הוא תקין או שיש בתוכה הסננה של רקמה לא תקינה. זה כמובן לא אמין ןמדוייק כמו בדיקה פתולוגית, אבל בהחלט יכול לכוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
שאלה10/04/2012אוקייי....תודה ד"ר..!!
.ואגב, שהמלצת לי ללכת לרופא פנימי ולא לכירורג עקב כאב הולך ובא בבית שחי בצד ימין (עקב דלקת שגורמת לבלוטות לימפה להתנפח ולכאוב)......לאיזה רופא פנימי אמורים לפנות במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר רוזין
שאלה16/04/2012היי ד"ר,
בהמשך לשאלתי...תוכל בבקשה להגיד לי לאיזה רופא פנימי אני אמור לפנות?
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לד"ר רוזין - תגובה
ד''ר דני רוזין17/04/2012רופא פנימי הוא רופא מומחה למחלות פנימיות, זה מה שאתה צריך, אבל איני מפנה פה אישית לרופא כזה או אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה באצבעלילך23/02/2012
שלום
לפני יומיים קיבלתי מכה ביד (היד נתקל בארון). היום הרגשתי שאחד המפרקים באצבע קצת התנפח, נהיה טיפה אדום וכואב לעתים. עלי להתיצב אצל כירורג? או לחכות כמה ימים עד שזה יעבור?
(קצת פרטים עלי: אני בת 30, בלי בעיות כרוניות במפרקים)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מכה באצבע - תגובה
ד''ר דני רוזין23/02/2012אם אין הגבלה בתנועה והכאב קל ניתן להמתין, אולי לקחת משכך כאבים אם צריך. אם לא יעבור/יחמיר תוך מספר ימים הכתובת היא אורטופד, לא כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיבה לדאגהעדידו'ש17/02/2012
שלום ד'ר
אבא שלי עשה מיפוי בלוטת התריס מפני שב US היה ממצא של הגדלה אונה ימנית
תוצאות המיפוי - אונה ימנית מוגדלת הבלוטה במיקום תקין
נראה תת קליטה גדול התופס את חלקו הלטרלי של האונה הימנית
לסיכום- קישרית קרה גדולה באונה ימנית
תוצאות בדיקות דם תקינות
האם יש סיבה לדאגה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יש סיבה לדאגה - תגובה
ד''ר דני רוזין18/02/2012קשרית קרה היא מוקד שעלול לרמז על גידול, ומחייב המשך בירור על ידי אולטרה סאונד וכנראה דגימה במחט עדינה (FNA).
גם אם זה גידול- חשוב לזכור שגידולי התירואיד הם לרוב לא אלימים וניתנים לריפוי מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקעתוהה16/02/2012
מה הסיכונים בניתוח בקע מפשעתי ומה הסיכויים שהבקע יחזור אחר כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין18/02/2012השאלה מאד רחבה.
בקצרה, הסיכונים ה"רגילים" של ניתוח כמו דימום או זיהום מקומיים, שלרוב הם קלים וניתנים לטיפול, וסיכונים יחודיים לניתוח, כגון פגיעה בצינור הזרע או האשך.
אבל ככלל- זה נחשב ניתוח יחסית קל ופשוט ולא מסוכן.
סיכוני החזרה כיום, כאשר יש שימוש כמעט שיגרתי ברשת לחיזוק האיזור המתוקן, הם נמוכים ונמדדים באחוזים ספורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות בסמוך לצקוםאור08/02/2012
לד"ר שלום!
אני בת 53, מעשנת, נשלחתי לבצע ct מאחר והיו לי כאבי בטן חדים לעיתים. בct נמצא בבטן ימנית בסמוך לצקום מודגמת אדנופתיה מזנטריאלית קלה עם בלוטות בגודל עד 9 מ"מ, בסונר כליות הדגים aml בגודל 6 מ"מ בכיליה שמאלית. כמו כן ביצעתי גם ct חזה ונמצא בlll נגע קוויטרי בלתי סדיר בגודל 14 מ"מ. אני מודאגת מכל הממצאים ומבקשת לדעת איזה בדיקות אני צריכה עוד לעשות? והאם אפשר להסביר לי בצורה פשוטה מה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בלוטות בסמוך לצקום - תגובה
ד''ר דני רוזין09/02/2012אף אחד מהממצאים אינו נשמע מדאיג.
קשרי לימפה מעט מוגדלים סמוך למעי יכולים לנבוע ממיגוון סיבות, רובן חסרות חשיבות, אך כדי להיות בטוחים ניתן לעקוב ולראות אם אין גדילה נוספת (למשל אולטרה סאונד עוד מס' שבועות).
אנגיומיוליפומה קטנה בכליה היא שפירה וחסרת משמעות.
נגע קוויטרי מעלה אינטואיטיבית אבחנה של שחפת אבל הסיכוי לכך נמוך מאד, ממליץ להתייעץ עם רופא ריאות.
הממצאים אינם מסבירים את כאבי הבטן, ויש אולי צורך להמשיך בירור (קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה- להחלטת הרופא המטפל או גסטרואנטרולוג)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מתן07/02/2012שאלה אחרונה- שמתי לב שכאשר אני לוחצת על הצלקת יש מעין בליטה.... מה זה אומר?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת כיס מרה ופרופילמתן06/02/2012
שלום,
עברתי ניתוח לכריתת כיס המרה לפני כחודש ורציתי לשאול - בהנחה שהניתוח עבר בהצלחה, האם יורידו לי פרופיל צבאי?
שאלה נוספת היא מה ניתן לעשות על מנת להעלים/ לטשטש את הצלקות? הן בצבע כהה ומעט בולטות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח כריתת כיס מרה ופרופיל - תגובה
ד''ר דני רוזין06/02/2012למיטב ידיעתי- לאחר ניתוחים שההחלמה מהם מלאה הורדת הפרופיל היא זמנית.
הצלרות עדיין "צעירות"- הגוון והבליטה לרוב משתפרים לאורך השנה לאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה- שאלה נוספת
מתן06/02/2012בשבוע האחרון התחיל לי מעין כאב באזור הצלקת שבטבור, בעיקר בתנועות מסוימות, הכאב מזכיר תחושה של שריר תפוס. האם להתיחס לזה? יכול להיות שזה בקע?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על התשובה המהירה- שאלה נוספת - תגובה
ד''ר דני רוזין07/02/2012כאב בצלקת יכול להיות כמה שבועות ואף יותר אחרי הניתוח, ממליץ להמתין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב עמום בבית שחיTTYY02/02/2012
שלום,
אני בת 37, בריאה , ללא לידות עדיין. בשלושת החודשים האחרונים החלפתי גלולות ומאז יש לי כאב עמום (פעם זה שורף ופעם כואב כאילו זה כאב של דלקת) בבית שחי. זה לא כואב כל הזמן ולא כל יום אלא מידי פעם .
בעיקר בזמן הביוץ וכשלושה ימים לפני המחזור בערך. לפעמים פתאום עוד איזה יום
במישוש באמבטיה אין גושים גם לא בשד וזה כואב בעיקר כשלוחצים על האזור או שהחולצה נוגעת.
התחושה היא כמו של כאב של דלקת בגיד או משהו כזה.
אני מתה מפחד. האם יש לזה בכלל קשר להחלפת הגלולות?
אני רוצה לעשות מעקב עוד איזה חודש לראות שזה באמת בזמנים הללו.
האם בגלל שזה לא תמיד כואב החשש שזה יכול להיות סרטן נמוך יותר?
(זה לפעמים כאב בצד אחד ולפעמים בצד שני אבל זה בעיקר בצד אחד כל הזמן.)
בכל מקרה אשנח לחוו"ד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאב עמום בבית שחי - תגובה
ד''ר דני רוזין03/02/2012זה ממש לא נשמע כמו משהו המחשיד לסרטן, ואין סיבה להילחץ, אם אכן יש קשר למחזור/ביוץ אז זה יכול להיות כאב שקשור לרקמת השד, לעתים יש רקמת שד "מחוץ למקומה"ת באיזור בית השחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת.....אריאלה02/02/2012
אני נשוי עם שבר בטבור ושני שברים משני צידי המפשעה האם מותר לקיים יחסי מין כי אחריי הניתוח אני בטוח לא אוכל לפחות לא בשלבי ההחלמה ?9606
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה נוספת..... - תגובה
ד''ר דני רוזין02/02/2012מותר (עם אשתך)
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יתכן ש.....אריאלה02/02/2012
שלום רב,
האם יש מצב שאונננות גורמת לשברים (בקע)
אני בן 43 וסובל משבר בטבור ושני שברים משני צידי המפשעה .
או שמע עליי לעשות בדיקת אוסטופורוזיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יתכן ש..... - תגובה
ד''ר דני רוזין02/02/2012לא קשור לא לזה ולא לזה. זו חולשה של הרקמות באיזורי תורפה כמו המפשעות או הטבור, לעתים קשורה לעליית לחץ בבטן (השמנה, עצירות, שיעול), ואין לה שום קשר לעצמות או בריחת סידן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר לא מבינהאריאלה01/02/2012
שלום רב,
ותודה על הפורום הנפלא
בעלי בן 44 התלונן על כאב באזור הטבור והבטן וכאב במפשעה עם צריבה הלך למוקד והרופא אמר כי אינו רואה הרניה נשלח לעשות אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה ומפשעות ולא ראו כלום ואמרו כי אין בקע בממצאים.
בביקור אצל כירוג הרופא ראה שבר בטבור ושני בקעים משני צידי המפשעות ואמר כי הוא זקוק לניתוח האם יתכן הדבר שלא ראו כלום באולטרסאונד ובבדיקה ידנית הרופא ראה?
אשמח לשמוע את חוות דעתכם בנושא תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כבר לא מבינה - תגובה
ד''ר דני רוזין01/02/2012בדיקת בקע, אם הוא קטן ולא מאד בולט, לפעמים אינה פשוטה למי שאינו מיומן אז לא מפתיע שהכירורג מצא מה שרופא המשפחה לא. גם אולטרה סאונד, שנחשב רגיש לגילוי בקעים, יכול להחמיץ- זה גם תלוי בבודק ובטכניקת הבדיקה, והאם הרופא רק קורא את בדיקת הטכנאי או בודק בעצמו או לפחות נוכח בעת הבדיקה.
מצד שני צריך גם לזכור שלא כל הכירורגים באותה רמת מיומנות- גם כשמדברים על כושר איבחון. לעתים שווה לקבל חוו"ד נוספת מכירורג אחר, אולי מה שנראה בבדיקה כבקע הוא משהו אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקעהבת של אבא31/01/2012
שלום רב, אבא שלי עברניתוח בקע בבטן התחתונה ,בעוד הצוות מתכונן בחדר ניתוח נאמר לו שלפי בדיקת דם שהם עשו יש לו בעיה בבלוטת התריס ולכן יבצעו את הניתוח בהרדמה חלקית ויבדקו מה ניתן לעשות במהלך הניתוח.
לבסוף בוצע ניתוח רק בצד אחד (החמור יותר).
מה הקשר בין הבלוטה לבקע?
הבת של אבא
:)
ניתוח בקע - תגובה
ד''ר דני רוזין01/02/2012חוסר איזון בתיפקוד בלוטת התריס עלול להעלות את הסיכון בהרדמה, אבל לרוב לא במידה משמעותית אלא אם ההפרעה עצמה משמעותית, בהעדר נתונים מספריים קשה לענות אבל אני מניח שזה היה השיקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח אצל מושתל קוצבנורית28/01/2012
שלום רב,
מה הן האופציות הניתוחיות הפתוחות לפני מושתל קוצב מוח, שאסור לו השימוש בדיאתרמיה במשך ניתוח?
מה עלול לקרות אם הוא מובל לניתוח חירום הוא לטיפול חירום ומבצעים בו MRI ומשתמשים בדיאתרמיה כי הצוות לא יודע שיש לו קוצב, או מפני שבזמן חירום אין זמן לברר?
זה מטריד אותי מאוד כמושתלת DBS לטיפול בפרקינסון. האלקטרוודת של המערכת מושתלות עמוק בתוך המוח ופגיעה ברקמת המוח אפשריתעם השימשו בדיאתרמיה או בגלים אלקטרו מגנטיים ואפילו בגלי רדיו.
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח אצל מושתל קוצב - תגובה
ד''ר דני רוזין29/01/2012יש אמצעים אחרים לעצירת דימומים, כולל גלי קול (רטט) במכשיר הנקרא הרמוניק סקלפל, וכן בדיאתרמיה בה החשמל עובר רק בין הזרועות של הפינצטה ולא דרך הגוף (בי-פולארית).
ניתן ללכת עם אמצעי זיהוי על הצואר שמתאר את נוכחות הקוצב.
קשה להעריך את הפגיעה האפשרית, אני מניח שזה מאד תלוי באנרגיה שמועברת, אפשר להתייעץ עם הנוירוכירורג שהשתיל את ההתקן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפהמיכל24/01/2012
שלום רב
לבן זוגי נמצאה בלוטת לימפה מוגדלת. בעקבות טיפול אנטיביוטי שניתן לו, היא הצטמצמה ,
ועדיין יש לו מדי פעם כאבים.
שאלותי כאלה:
א. האם יש הכרח בהוצאת הבלוטה לביצוע ביופסיה ?
ב. מה הסיכונים בהליך כזה? (הבנתי כי קיים סיכון של בצקת)
ג. אם הבלוטה קטנה בעקב הטיפול האנטיביוטי, האין זה אומר שמדובר בזיהום, מה שבעצם מייתר את הבדיקה?
בתודה רבה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת לימפה - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד24/01/2012מיכל שלום רב,
אין צורך לכרות את בלוטת הלימפה.ולאור זאת אין מה להרחיב על הסיכונים.
קרוב לוודאי שמדובר במחלה ויראלית/בקטריאלית שאכן מגיבה לטיפול אינטוביוטי.
איחולי בריאות
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטת לימפה - תגובה - תגובה
פרופ' אבי ריבקינד24/01/2012מיכל שלום רב,
אין צורך לכרות את בלוטת הלימפה.ולאור זאת אין מה להרחיב על הסיכונים.
קרוב לוודאי שמדובר במחלה ויראלית/בקטריאלית שאכן מגיבה לטיפול אנטיביוטי.
איחולי בריאות
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך
מיכל24/01/2012מדוע לדעתך הוא נשלח בכל זאת לבצע כריתה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)