מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גוש שומני בגבדנה27/10/2011
שלום,
יש לי גוש שומני בגב מזה שנה ( בגודל של 1X1 בערך). לפני כשבוע הוא התחיל לכאוב מעט כשנוגעים בו..האם זה מסוכן? האם חייבים להוציא את זה?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גוש שומני בגב - תגובה
ד''ר דני רוזין27/10/2011לא מסוכן כלל ולא חייבים להוציא, אם כואב או מזדהם אז ניתן להסיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בבית השחישירי26/10/2011
לפני כשבוע היה לי כאב קל מאוד בבית השחי כאשר נגעתי במקום הרגשתי מעין גולה. רופא משפחה שהדק אותי אמר שזו בלוטת חלב שהזדהמה ונתן לי משחה אנטיביוטית. במקביל הייתי גם אצל כירורג שד לבדיקה שיגרתית והוא חש בגוש ואמר גם הוא שזו בלוטת זיעה או חלב שהזדהמה אולי בגלל גילוח והמליץ גם הוא על משחה אנטיביוטית.
כבר כמה ימים שאני מורחת ולא נראה שהיא קטנה. חשוב לציין שאין לי כאבים מיוחדים, רק מעט כאב כאשר לוחצים במקום.
אני מאוד מודאגת, האם אכן בטוח שמדובר רק בבלוטת חלב ולא משהו מדאיג יותר. האם סביר שהיא עדיין לא נעלמת וכמה זמן זה אמור לקחת?
חשוב לציין שאני בהריון מתקדם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גולה בבית השחי - תגובה
ד''ר דני רוזין26/10/2011אם זה שטחי זה אכן שייך לעור, ולא מדאיג. גם אחרי שהדלקת נסוגה ואין כאב הדולה יכולה להישאר זמן רב, זה חסר משמעות. לעתים אם היא נשארת ניתן להוציאה בהרדמה מקומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שירי26/10/2011תודה על התגובה.
זה לא נמצא ממש מתחת לעור אלא מעט עמוק יותר. זה בולט בעיקר כאשר אני מרימה את היד.כיצד אדע האם זה אכן שייך לעור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לשאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין26/10/2011כנראה שתצטרכי לסמוך על שני הרופאים שבדקו אותך. אם אינך סומכת- ניתן להיעזר ב-US אבל לרוב התרשמות רופא מנוסה מספיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצורך בחוות דעת נוספת?
שירי08/11/2011כאמור, לפני כ20 יום חשתי בגוש רגיש בבית השחי אשר נבדק פעמיים ע"י כירורג שאמר שמדובר בבלוטת זיעה.היום עדיין קיימת גולה, מעט רגישה במגע.לדבריך הגולה יכולה להישאר זמן רב.בכמה זמן מדובר?האם יש צורך ללכת לחוות דעת שנייה במידה ואינה עוברת?כמה זמן ניתן להמתין עד שתרד ומתי לפנות שוב במידה ואינה יורדת?
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צורך בחוות דעת נוספת? - תגובה
ד''ר דני רוזין09/11/2011חכי 4-6 שבועות (אם אין החמרה), תפני אז לבדיקה חוזרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שירי09/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש בבית השחי-המשך
שירי05/12/2011בשבוע 35 להיריון.
בעקבות מעין גולה שנמצאת בבית השחי כחודש וחצי(נאמר שמדובר בבלוטת זיעה וטופלתי במשחה -ללא שינוי), ניגשתי לכירורגית נוספת שכתבה "בספק בלוטת לימפה שיטחית גודל 1 ס"מ"). ושלחה אותי לאולטרסאונד שד.
אולטרסאונד השד היה תקין -ללא ממצא פתולוגי.והרופאה שחזרתי אליה המליצה על מעקב בעוד 3 חודשים.
האם אכן יש צורך רק במעקב למרות שבבדיקה ידנית ניתן לחוש במעין בלוטה?
האם איני לוקחת סיכון מיותר בכך שלא מוציאים את הגוש הנימוש?
ממה יכול לנבוע הגוש וכיצד ייתכן שלא ניתן לראות אותו באולטרסאונד?
מה היית ממליץ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גוש בבית השחי-המשך - תגובה
ד''ר דני רוזין05/12/2011לא ברור לי אם האולטרה סאונד של השד כלל את איזור בית השחי, בכל מקרה אם הממצא יציב ולא גדל ממליץ לחכות עוד מספר שבועות ולהיבדק לאחר הלידה, לאור זאת שמקדם החשד אצל שלושה רופאים (או יותר?) שבדקו אותך היה נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
שירי05/12/2011האולטרסאונד כלל גם את אזור בית השחי ונכתב שבתי השחי תקינים כולל האיזור הנימוש.
האם ייתכן שקיים שם משהו חריג למרות שלא נצפה באולטרסאונד?האם ניתן להיות רגועים עם המתנה של מספר שבועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך לשאלה - תגובה
ד''ר דני רוזין05/12/2011כן, גוש יש תת עורי שהוא אולי בלוטת חלב יכול לא להיות מצויין באולטרה סאונד, כי הוא חסר משמעות. בלוטת לימפה היו מציינים. לא נראה שיש מה לדאוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמהלך הבדיקה
שירי05/12/2011הרופאה שעשתה את האולטרסאונד אמרה שהיא מסתכלת גם בעור ולא רואה משהו.בשלב מסויים אמרה שבאחת התנוחות רואה בלוטת לימפה שנראית גדולה יותר מהאחרות אבל נראית ממש בסדר ואם לא הייתי חשה גוש היא בכלל הייתה מתעלמת ממנה.לבסוף אפילו לא ציינה אותה בפיענוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוש נקודתי מתחת לבית השחי
דנית30/04/2016עשיתי בדיקה שגרתית של ממוגרפיה והכל תקין, לפני שבוע אני בודקת מתחת לבית השחי בעקבות לחיצה שרק גובר וכואב מאוד שמקרין לחזה לכתף ולמרפק, למי אני פונה בבקשה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גוש נקודתי מתחת לבית השחי - תגובה
ד''ר דני רוזין30/04/2016מרבית המיחושים והכאבים מסוג זה הם חסרי משמעות ולא מרמזים על שום דבר מסוכן, חלקם נובעים מבלוטות זעה וחלב תת עוריות, חלקם משרירים באיזור. אם זה ממשיך תפני לרופא משפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריאירית24/10/2011
שלום, אני אישה בת 43 - 3 לידות קיסריות - ניתוח בטן רוחבי - בשלושת הפעמים אותו חתך נפתח ונסגר. מאז הניתוח האחרון חלפו 8 שנים. הבוקר הבחנתי בנקודת דם (כאילו פצע שהתקלף) על החתך. לראשונה. האם ייתכן (סליחה על הבורות) קרע במקום הניתוח או שייתכן ומדובר באמת בפצע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח קיסרי - תגובה
ד''ר דני רוזין24/10/2011סביר להניח שזה פצע או שיפשוף באיזור הצלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן ממושכים ללא אבחנהענבל23/10/2011
שלום, הנני בחורה בת 24. במשך השלושה חודשים האחרונים סובלת מכאבי בטן חזקים מאוד וירידה משמעותית במשקל(7 קילו).
אושפזתי מס פעמים במהלך תקופה זו עקב הכאבים החזקים. עברתי בירור מקיף: קולנוסקופיה- מצאה מוקדי דלקת לא ספציפית
US- נמצאו נוזלים בכמות בינונית בין פתולי המעיים.
CT- הדגים כבד מעט מוגדל.
בנוסף סובלת רוב הזמן מעצירות, בטן נפוחה מאוד, ודימום מועט בזמן יציאה.
(עברתי אפילו בירור לשלילת FMF ופורפיריה)
שאלתי היא כזו:
הרופאים כרגע לא הגיעו לאבחנה... אני סובלת מאוד ולא מתפקדת בכלל כבר כמה חודשים. הבנתי שניתן לעשות ניתוח לפרוסקופי על מנת לאבחן מצבים כאלו.
בשלב זה אני מאוד רוצה לבצע זאת. למי עליי לפנות בנוגע לכך? האם אתה חושב שיש סיכוי שמישהו יסכים לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן ממושכים ללא אבחנה - תגובה
ד''ר דני רוזין23/10/2011לפרוסקופיה עשויה לעזור באבחנה, אך עלולה גם לא לקדם אותה כלל.
במצבים כאלה של תופעות מתמשכות ללא הסבר לפרוסקופיה היא אכן אופציה, ואם הרופא המטפל שלך (מיהו כרגע? גסטרואנטרולוג?) יפנה אותך אני סבור שכירורג עם מיומנות לפרוסקופית יסכים לבצע זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ללא הסבר- המשך
ענבל23/10/2011אכן. מטופלת אצל גסטרו. אולם הןא אינו סבור שעליי להגיע לקיצוניות ניתוחית.
יש אפשרות לפנות לכירוג במקרה זה באופן פרטי?
אם כן, אשמח להמלצות.
מה אפשר לזהות בניתוח שלא ניתן בבדיקות הדמייה?
אגב, תודה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאב ללא הסבר- המשך - תגובה
ד''ר דני רוזין23/10/2011אפשר כמובן לפנות לכירורג. ניתן עקרונית גם דרך הקופה (או פרטי).
אפשר לעתים למצוא סמני דלקת, הדבקויות, אפילו פיזור של גידול שלא נראה בהדמיה (לא שאני חושב שזו הבעיה) וניתן לקחת דגימות לבדיקה פתולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ברגלשמואל22/10/2011
שלום יש לי כחודש כאבים במפסעה שמאלית הייתי אצל כירורג ואורטופד וכן במיון נמצא אולטראסאונד בקע קטן אך כאבים ישנם נראה שרירים כאשר מרחתי ערק על רגל שמאל לכיוון המפסעה שרף מאד ואילו רגל ימין לא הרגשתי כלום שאלתי מה ניתן לעשות עד התור לרופא וכן למי אורטופד כירורג? תודה מראש שמואל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים ברגל - תגובה
ד''ר דני רוזין22/10/2011אם יש חשד לבקע כגורם לכאבים יש לפנות שוב לכיררג, ולשקול ניתוח אם הרופא יאמת את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חן מלידה שהשתנתהדניאלה21/10/2011
שלום ד"ר,
שאלה מאוד מביכה לי אלייך.
יש לי נקודת חן מלידה שהתמקמה מעל פי הטבעת כך שבעצם יש לי כמו עוד חור ישבן קטנטן ועליו נקודת חן גדולה.
לפני כשנה במהלך גילוח פשוט, חתכתי בטעות חתיכה מנקודת החן, ירד המון דם וכאב המון ימים.
בימים האחרונים האיזור מציק לי ובמישוש(וגם צילמתי בלולינות את עצמי) ראיתי כי במקום שבו נחתך העור צמחה חתיכת בשר פראית, צבע בהיר כמו עור ולא שחור כמו הנקודה.
נכנסתי ללחץ רציני מאוד מאוד.
קבעתי תור לרופא עור אבל אני מרוב לחץ לא מצליחה לישון בלילה ואני בהריון בחודש שישי ולחץ לא עושה לי טוב.
האם זה נשמע סרטני? האם החתיכה צמחה במקום החתיכה הקודמת?
אודה לסיוע שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נקודת חן מלידה שהשתנתה - תגובה
ד''ר דני רוזין22/10/2011לא נשמע בכלל סרטני, קורה שבחיתוך חלקי יש צמיחה חזרה, לא תמיד באותה צורה ולא תמיד עם פיגמנטציה.
יש מקום לבדיקת רופא עור- אבל בהחלט אין מקום ללחץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים-דחוףדגנית18/10/2011
לד"ר רוזין
להזכירך - כאבי בטן צד שמאל. התכתבנו המון, ואני מעריכה את היענותך ותשובותיך המהירות.
היום פניתי למיון, בגלל הכאבים. הרופא הכירורג התרשם שמדובר בהידבקויות ולא התייחס לממצאי ה- CT, וכן טען שהכאבים לא שייכים לתחום הכירורגי. קבלתי זריקת וולטרן ועירוי תוך-ורידי של פפברין, והייתה הקלה בכאבים. בדיקות מעבדה - ללא עדות ללויקוציטוזיס. כמו שכתבתי לך - MRI בטן לא הדגים את הממצאים מסביב למעי. ביקשתי MRI ספציפית למעי, אך הרופא אמר שאין צורך בבדיקה כזו, ודרך אגב, הבטן די נפוחה לעומת השבועיים האחרונים, והמשקל שלי לא השתנה (57 ק"ג). במשפחה שלי טוענים שהכאבים פסיכולוגיים ונובעים מלחץ/מתח. שלוש שנים לא סבלתי מכאבים לאחר כל הניתוחים והייתי פעילה מאד - עד סוף אוגוסט ש.ז. עדיין לא יצרו עמי קשר מבי"ח כרמל (הרופאה המפענחת של בדיקות הדימות בחופש עד יום ג' הבא).
שאלותיי :
1. האם אותם "גושים" הם בעצם הידבקויות ?
2. האם כדאי לפנות לייעוץ אצל רופא כירורג מבי"ח אחר ?
3. כאבי בטן בצד שמאל - על מה הם מעידים ?
4. האם מבצעים בדיקת MRI מעי ובאילו סיבות ?
אודה על תשובותיך בהקדם.
דגנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים-דחוף - תגובה
ד''ר דני רוזין18/10/20111. גושים אינם הידבקויות, לרוב לא רואים הידבקויות בהדמיה.
2. את לא מחכה ממילא לבדיקת רופאה מומחית? חבל להתחיל לרוץ בין רופאים אפילו עוד לפני שקיבלת את כל התשובות לבדיקות.
3. יש סיבות רבות, יכול להיות ממקור אגני, דרכי השתן, מעי.
4. מבצעים כשיש שאלה ספציפית שקשורה למעי, כגון במחלות דלקתיות של המעי, למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע לאחר ניתוחדני17/10/2011
שלום, מבקש את עזרתךם בהכוונה. בפברואר 2010 עבר חמי ניתוח אנוריזמקטומי.
לאחרונה, איזור הניתוח התנפח והוא הלך לבדיקה שבה קבעו כי יש לו "בקע בצלקת חלק אפיגסטרי". נאמר לו שישנן 2 אפשרויות : האחת לנתח והשנייה לחיות עם זה.
מבקש את עזרתך בהסבר במה המדובר ? האם זה מסוכן ? ואם כן באילו סיכונים מדובר ? כמו כן הייתי שמח לקבל את הכוונתך והמלצתך לפתרון הבעיה.
רצ"ב סיכום ייעוץ.
בתודה מראש.
בקע לאחר ניתוח - תגובה
ד''ר דני רוזין18/10/2011בקע בצלקת הוא מצב בו איזור סגירת הבטן אינו מתאחה כראוי, ונוצר בקע, פתח שדרכו יכולים שומן ומעיים לבלוט מתוך הבטן. לעתים זה עלול לגרום לכליאה- המעי נתפס ונלחץ מחוץ לפתח, עד כדי חסימה ואפילו נמק שלו, אבל ברוב המצבים המעבר הוא חופשי ואז עיקר ההפרעה היא הבלט ואי הנוחות המתלווה.
שימוש בחגורת בטן עשוי לעזור, להקל על התופעות ולמנוע גדילת הבקע. רק בניתוח ניתן לתקן זאת, אך הבחירה בניתוח אינה תמיד מחויבת המציאות, תלויה גם במצב המטופל ויכולתו (ורצונו) לעבור עוד ניתוח, ויש לדון עם כירורג שמטפל בבקעים לגבי האפשרויות ומה לבחור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר רוזין-כאבי בטן + נפיחות-דחוףדגנית15/10/2011
לד"ר רוזין,
תודה לך על המענה המהיר עד עתה לרוב שאלותיי. אני מקווה שאתה זוכר את המקרה שלי. (שלחתי לך הרבה הודעות).
מאתמול (יום ו') יש לי כאבים בצד השמאלי של הבטן, ומזה יומיים אין לי בכלל פעולת מעיים ואפילו לא תחושה. כמו כן שמתי לב לנפיחות לא רגילה של הבטן (כמו הריון). מאז האשפוז אני מקפידה על כלכלה רכה ולא "כבדה" מדי, שותה 8 כוסות מים ביום, לוקחת 2 כפות של פשתן טחון עם מוצרי חלב, וגם 6 כמוסות פסיליום 500 מ"ג כל יום. קשה לי לאכול הרבה, כי אז אני מרגישה מלאות. באחת ההודעות אף כתבתי לך ש- MRI לא הדגים כלל את המעי ואת הממצאים שהיו לידו/מסביבו, וזה מה שמדאיג אותי יותר.
כעת יש לי כאבים, כמו התכווצות/ציר, ומטרידה אותי העצירות. כמו כן, כל הבירור בענייני הועבר לרופאה מומחית, ויהיה לי קשר איתה רק אחרי החג. מקווה שתוכל לעזור לי.
שאלותיי :
1. מה לעשות בינתיים ? האם לפנות למיון / לרופאת המשפחה ?
2. מה יכולה להיות הסיבה לכאבי בטן רצופים ובטן נפוחה ?
3. חברה לעבודה אמרה לי שכאבי הבטן הם פסיכולגיים וזה הכל בדמיון, האם המקרה שלי הוא מעי רגיז ? מהם התסמינים של מעי רגיז ?
4. מדוע MRI לא הדגים בכלל את המעי ?
5. האם אפשרי לנסות להשתמש במשלשלים ?
אודה על תשובותיך בהקדם. וסליחה מראש על ההטרדה.
דגנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לד"ר רוזין-כאבי בטן + נפיחות-דחוף - תגובה
ד''ר דני רוזין15/10/2011זוכר...
1. לא נשמע שצריך לרוץ למיון, עצירות של יומיים זה לא מצב דחוף. חכי למומחית, אלא אם תהיה החמרה בימים הקרובים.
2. יש הרבה סיבות, זו בדיוק מהות הבירור שאת עוברת
3. יכול להיות- אבל ץריך בכל מקרה השלמת בירור לפני שמכריזים על כאבי בטן כמעי רגיז
4. MRI מדגים מעי רק אם מכוונים את הבדיקה בהתאם, על סמך הפניה ל-MRI מעיים. אם לא מבקשים במיוחד אז זה לא מבוצע.
5. כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיימת באזור ניתוח כיס המרהרונה09/10/2011
לפני 4 חודשים עברתי ניתוח שרוול, ולפני כחודש עברתי ניתוח להסרת כיס מרה, היום חודש לאחר הניתוח עדיין יש לי כאבים חזקים כמו דקירות חזקות במקום של הניתוח, במיוחד לאחר שאני אוכלת.. עברתי בדיקת סי.טי. שהראתה שיש מיימת באזור הניתוח ללא דלקת.. מה זה אומר? האם יש קשר בין הכאבים לבין המים??
מיימת באזור ניתוח כיס המרה - תגובה
ד''ר דני רוזין09/10/2011עקרונית לא צפויים נוזלים באיזור הניתוח לאחר חודש, אך לא ברור אם זה מקור הכאבים- או שזה תגובה לתהליך אחר בעקבות הניתוח.
צריך להשלים בדיקות דם אם אין עדיין, ולחזור לרופא המנתח עם כל התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצרפת בדיקות דם מהיום ,
רונה16/10/2011האם הבדיקות יכולות להעיד על משהו?? שים לב ל RBC הגבוה ול- MCH הנמוך..
כמו כן בשבוע שעבר עשו לי בדיקת גליום ובדיקת סיטי שעדיין לא קיבלתי תשובות לגביהם.
מה בדיקת גליום בודקת?
6.2 K/ul WBC
70.1 % NEUT%
4.4 K/ul NEUT.abs
22 % LYM%
1.4 K/ul LYMP.abs
0.9 % LUC%
4.8 % MONO%
0.30 K/ul MONO.abs
1.8 % EOS %
0.1 K/ul EOS.abs
0.7 % BASO %
0.1 K/ul BASO abs
5.41 M/ul RBC
13.3 g/dl HB
43.2 % HCT
79.8 fL MCV
24.6 pg MCH
30.9 g/dl MCHC
14.9 % RDW
0.1 MACRO%
4.0 MICRO %
9.4 HYPO %
299 K/ul PLT
8.9 fL MPV
0.06 K/ul LUC abs* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מצרפת בדיקות דם מהיום , - תגובה
ד''ר דני רוזין16/10/2011ספירת הדם היא בסדר ואינה מראה על דלקת, תתעלמי מהחריגות הקטנות שהן חסרות משמעות.
בדיקת גליום בודקת מוקדי דלקת בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטות בלבלבמשה06/10/2011
באולטראסאונד בטן עליונה + כליות נמצאו 2 ציסטות בלבלב מה זה אומר הציסטות יכולות להזיק מה עלי להמשיך לעשות או להשאיר ככה תודה על תשובתך
ציסטות בלבלב - תגובה
ד''ר דני רוזין06/10/2011זה מאד תלוי בהרבה גורמים, גודל, מראה, מיקום מדוייק, מצבים קודמים שעלולים להיות קשורים, גיל וכו׳.
זה יכול להיות דלקתי, גידולי, שפיר, טרום ממאיר ואף ממאיר- בלי כל הנתונים אין דרך לדעת, ולכן ממליץ לגשת למומחה (כירורג או גסטרואנטרולוג) שישקול האם זה משמעותי ואולי דורש בירור נוסף כגון CT.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
עדי09/10/2011היי משה רציתי לדעת עשית רק אולטרסאונד ?
גם לי יש ציסטה בלבלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה גנגליוניתאושרי06/10/2011
שלום רב
בן 36. הודגמה לי באולטרסאונד ציסטה גנגליונית 14*2*12 בשורש כך יד שמאל. אין טנדוניטוס או משהו אחר.
מה זה, איך זה נהיה ומה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ציסטה גנגליונית - תגובה
ד''ר דני רוזין06/10/2011זהו תהליך שפיר שצומח ממעטפת הגיד, לא מסוכן אך לעתים ומציק וניתן להסרה יחסית פשוטה בניתוח, על ידי אורטופד כף יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבצס בבית השחייעל05/10/2011
שלום דוקטור,
מדי כמה שבועות יש לי בבית השחי- לא בצד קבוע , בלוטה אחת או לפעמים שתיים ביחד.
זה כואב בעיקר בנגיעה. הן די קטנות בקוטר1 ס"מ +-
הן נעלמות אחרי מספר ימים.
האם זה באמת אבצס? יש צורך לטפל בזה או שאפשר לתת להן לעבור לבד ?
(עד הפעם הבאה..)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבצס בבית השחי - תגובה
ד''ר דני רוזין09/10/2011יתכן ואלו התלקחויות דלקתיות של בלוטות חלב בשורשי השערות, לעתים קשור לגילוח, אם זה נעלם לבד אין צורך בטיפול, מקסימום משחה אנטיביוטית לאיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי צבע הפיטמהכהן דליה03/10/2011
אני בת 52 ומזה חודשיים הרגשתי שצבע הפיטמה ומסביבתה התבהרה היה צבע חום כהה מאוד ועכשו חום בהיר האם יש סיבה לדאגה או שזו תופעה הורמונלית ידועה אודה לך על תשובה מהירה .......
שינוי צבע הפיטמה - תגובה
ד''ר דני רוזין05/10/2011הורמונלי ולא מדאיג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה- עשיתי אתמול ניתוח לציפונוי03/10/2011
לציפורן חודרנית.
הציפורן החודרנית שלי הייתה בבוהן ברגל והיא הייתה משני הצדדים של אותה בוהן. והיה 2 גושי בשר בצדדים.
עכשיו שהורדתי תתחבושת ראיתי שהרופא גזר לי את 2 צדדי הציפורן - הוא גזר את הצדדים של הציפורן אבל הוא לא חתך לי את הגושי בשר... הם עדיין שם.
אז השאלה זה : הוא שכח להוציא אותם????? או שהם אמורים לינשור לבד עכשיו שהם לא מחוברים לציפורן??
ומה הסיכויים שזה חוזר?? הוא לא שרף לי את שורש הציפורן ..... אני מתה מפחד שזה יחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה דחופה- עשיתי אתמול ניתוח לציפו - תגובה
ד''ר דני רוזין03/10/2011הרקמה שצומחת היא תגובתית לדלקת ותיסוג מעצמה, העיקר הניתוח הוא הסרת הציפורן שחזרה וגרמה לדלקת.
יש אכן לעתים חזרה של הבעיה, מצד שני לא תמיד הורסים את השורש כי לעתים רבות זה לא חוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)