מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהלארי29/04/2008
שלום רב,
אני מתעתד לעבור בקרוב ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בקופת חולים.
נאמר לי שאני יכול לבחור בין הרדמה מלאה או מקומית. מה עדיף?
האם יתכן ששעתיים אחרי הניתוח כבר אשוחרר הביתה? לא צריך השגחה של יומיים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אריה אריש29/04/2008יש בחירה בין הרדמה כללית להרדמה אזורית או הרדמה מקומית. לאחר הרדמה מקומית אפשר להשתחרר לאחר מספר שעות, משך ההשגחה הינו מעט יותר ארוך בהרדמה אזורית וכללית.
דבר עם המרדים ותשמע ממנו על היתרונות והחסרונות של כל שיטה וביחד איתו תחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כאבים לאחר ניתוח תוספתןפיליבה בני26/04/2008
ב 29/03/08 עברתי ניתוח תוספתן כמעט ולא היו לי כאבים לאחר כשבועיים מהניתוח למרות שהרופא ועוד רופא שביקרתי אמרו לי שיש אפשרות למעט כאבים בבטן או בצד כי בכל זאת זה ניתוח
בתאריך 24/03/08 התחילו מעט כאבים זה לא כאבי בטן אבל זו הרגשה כאילו סכין חותכת אותי בצד ימיו של הבטן מקביל לטבור ומעט למטה זה לא כאבים מתמשכים אלא כשאני נוגע או מותח את הגוף או עושה מאמץ מיוחד האם זה טבעי ? האם עליי לגשת לרופא ? אוליי זה התקררות וזה לא שייך אין לי מושג.חום אין לי והתיאבון רגיל .אוליי יש לי דלקת באיזור הניתוח אוליי יש זיהום מה עליי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לשאלה
פיליבה בני26/04/2008הכאבים התחילו ב-24/04/08
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים לאחר ניתוח תוספתן
פרופ' אברהם צ'רניאק28/04/2008אני מבין שעברו בערך כשלושה שבועות מניתוח כריתת התוספתן
המידה ואין לך חום ת ואין כאבי בטן מתמידים ואין אודם או רגישות באזור
צלקת הניתוח אזי אני מניח שלא המדובר בדלקת.
כנראה שהכאבים קשורים לחתך בדופן הבטן
בכל מקרה אם הכאבים יחזרו הייתי מציע שתבדק על ידי כירורג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שומניחייקי24/04/2008
שלום,
נהיה לי גוש ביד ימין בכף היד. הגוש גדל וסביבתו כואבת לי.
הלכתי לאורטופד שאמר לי שזה גוש שומני ושהאופציה היא לתת מכה כואבת כדי שזה 'יתנפץ' ואו להרדים את המקום ואז לתת מכה.
שמעתי גם שקיימת אופציה להרדים את המקום ולשאוב את הגוש במחט. האם זה נכון?
האם רק כירורג יכול לטפל בי?מה עלי לעשות?
זו יד ימין שלי ואני ימנית ויש לי תינוק קטן.
אודה על תשובה דחופה
תודה
חייקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש שומני בכף היד.
פרופ' אברהם צ'רניאק01/05/2008גוש בכף היד שהופיע לאחרונה והוא כואב בהחלט מחייב התייחסות וטיפול.
> במידה והמדובר בתהליך של דלקת המצב מחייב התייחסות דחופה על ידי
> אורטופד או כירורג. במידה יהמדובר בגוש שומני שמפריע בתנועת ופעולת היד
> הרי שיש להוציאו בניתוח קטן שנעשה בדרך כלל בהרדמה מקומית על ידי
> אורטופד או כירורג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחשבות בתפריםאורלי23/04/2008
שלום, עלי לעבור ניתוח בהרדמה מלאה, אני חוששת מכך , אך במקביל גם מפחדת מצלקת שתישאר, האם כירורגים מתחשבים בצלקת ומשתדלים שהתפרים יהיהו עדינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחשבות בתפרים
ד''ר אריה אריש24/04/2008בהחלט, למעשה אופן ההצטלקות הוא מאוד אינדיבידואלי, אם יש לך צלקות ישנות תוכלי להעריך איך תהיה הצלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטהתומר21/04/2008
עקב כאבי בטן עליונה ימנית נשלחתי למספר בדיקות לגילוי המקור: גסטרו: תקין.
US: כבד בעל מרקם שומני קל- על פי הרופא לא אמור לגרום כלל לכאב.
אנזימי כבד: היו גבוהים מהנורמה, כעת גבוליים.
לבסוף נשלחתי לבדיקת CT בה התגלה שיש לי ציסטה בכבד. מה זה אומר בדיוק? האם זה יכול להסביר את הכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר אריה אריש22/04/2008מה גודל הציסטה ומה מיקומה?
קורה שציסטה גורמת לכאבים אך צריך לשלול סיבות אחרות לכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית16/04/2008
שלום רב,
אימי נפטרה לאחרונה מסרטן השד ששלח גרורות לכבד.
יש לי שאלה תיאורתית. ברצוני לדעת להיכן בדרך כלל שולח סרטן השד גרורות? כלומר, לאילו מקומות הכי נפוצים שולח סרטן השד גרורות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר אריה אריש17/04/2008סרטן השד שולח גרורות לריאות, לעצמות, לכבד ולמוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפצס בגרוןעינב13/04/2008
שלום, הסתבכה לי דלקת גרון ונהיה לי אפצס, איני יכולה לדבר ואני לוקחת אנטיביוטיקה. רציתי לשאול אם במידה ולא עוזרת האנטיסיוטיקה, האם בד"כ מנתחים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת גרון
ד''ר אריה אריש14/04/2008אם טיפול אנטיביוטי לא עוזר ונוצרת מורסה בשקדים הטיפול הוא פתיחה כירורגית.
להסברים נוספים פני לפורום אף אוזן וגרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפיםיפית08/04/2008
שלום רב,
אבא שלי עשה בדיקת קולונוסקופיה ובתשובה כתוב שיש 3 פוליפים אחד הוא מסוג ויליוס אדנומה (with focal high grade dissplasia complitly excised).מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים
ד''ר אריה אריש09/04/2008אם הפוליפ נכרת בשלמות ואין מוקדים של ממאירות יש להמשיך במעקב קולונוסקופי סדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח תוספתןפיליבה בני05/04/2008
האם לאחר ניתוח להסרת תוספתן יש התנהגות מיוחדת לגבי אכילה, האם מותרת שתיית אלכוהול ועישון סיגרים? האם יש/ להימנע ממאכלים מסוימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח תוספתן
ד''ר אריה אריש07/04/2008באופן עקרוני אם מדובר בניתוח פשוט ללא סיבוכים בגלל דלקת פשוטה של התוספתן, אין הגבלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח הצוואררויטל04/04/2008
שלום. רציתי לברר אם אני אוכל לנתח את צווארי כדי לייפות אותו. יש לי שני פסים בולטים וגולה בולטת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח הצוואר
ד''ר אריה אריש07/04/2008בנוגע לניתוחים אסטטיים בצואר פני לכירורג פלסטי. בנוגע לגוש בצואר עלייך להיבדק ע"י כירורג או אף אוזן וגרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוץ בכיס מרהיהודית04/04/2008
בבדיקת אולטראסאוונד נמצא בוץ בכיס מה מרה - מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוץ בכיס מרה
ד''ר אריה אריש07/04/2008בוץ בכיס מרה יכול לגרום לאותן תופעות של אבנים בכיס מרה כלומר התקפי כאב ודלקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בזנב הלבלביהודית04/04/2008
שלום רב
בבדיקת CT נמצא ממצא היפודנסי זעיר בזנב הלבלב - להערכת הבודק אולי ציסטה. מה המשמעות? ומה ניתן לעשות? - הוצעע קורלציה עם שיטות הדמייה נוספות - למה הכוונה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בזנב הלבלב
ד''ר אריה אריש07/04/2008קורלציה עם בדיקת הדמיה נוספת הכוונה היא לסונר בטן או סונר אנדוסקופי.
מה גילך? מדוע ביצעת CT בטן? האם הבדיקה הייתה מכוונת ללבלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בצווארמילי03/04/2008
שלום רב,
בת 24. לפני כחודשיים מיששתי גוש בצוואר, נאמר לי ע"י רופא משפחה שמדובר בבלוטת לימפה מוגדלת קצת (כ-0.5 ס"מ) והופנתי לבדיקת דם. בבדיקת דם ערכי ה-esr היו 28, כאשר הנורמה היא 0-25. האם מדובר בתהליך דלקתי או חס וחלילה ממאיר?
אודה לתשובתך
המשך יום נפלא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בצוואר
ד''ר אריה אריש07/04/2008האם יש לך בלוטות אחרות? האם עברת טיפולי שיניים ?
ממליץ לך להיבדק גם ע"י רופא א.א.ג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיקוח על הכבדליאת02/04/2008
שלום רב,
כיצד אפשר לבדוק את הכבד ולוודא שהוא לא שומני מדי וכו' - אילו בדיקות עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיקוח על הכבד
ד''ר אריה אריש07/04/2008תפקודי כבד וסונר של הכבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהבני30/03/2008
שלום רב,
בחצי שנה האחרונה התחלתי לשתות כל לילה שתי כוסות יין אדום. אני מאוד אוהב את זה ולא רוצה להפסיק.
רציתי לדעת עם המינון הזה עושה נזק לכבד. אם כן, האם זהו נזק מזערי או חמור?
ד''ר אריה אריש02/04/2008מומלץ כוס אחת ביום, שתי כוסות זה עדיין בגדר הסביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)