מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטות לימפה - מעקבtch16/04/2009
שלום
לפני כ-4 חודשים ביצעתי בדיקת US צוואר שאליה הפנה אותי רופא אא"ג בשל תלונות על אינוחות בצוואר מתחת ללסת ימין.
תוצאות הסריקה היו:
ימין -
בלוטת לימפה מוגדלת 2ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה
בלוטת לימפה מוגדלת 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין קדמית לוריד ג'וגולרי
שמאל -
בלוטת לימפה מוגדלת 1.5 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה
היום לאחר כ-4 חודשים ביצעתי שוב בדיקת US לביקורת ואלו תוצאותיה:
ימין -
בלוטת לימפה מוגדלת 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין סמוך להתפצלות עורק הקרוטיס
מתחת ללסת תחתונה 2 בלוטות לימפה בגודל גבולי 1 ס"מ במראה סונוגרפי תקין
שמאל -
בלוטת לימפה מוגדלת בגודל 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין סמוך להתפצלות של עורק הקרוטיס
בלוטת לימפה מוגדלת בגודל 1.4 ס"מ, מראה סונוגרפי תקין מתחת ללסת תחתונה
לסיכום:
ממצאים כמתואר, שיפור חלקי בצד ימין בהשוואה לבדיקה קודמת, בצד שמאל אין שינוי משמעותי.
שאלותי:
* לאחר הבדיקה הראשונה אמרו לי שהממצאים לא בעיתיים ומחייבים מעקב בלבד - האם ההמלצה הזו תקפה גם לאחר תוצאות הבדיקה החדשה לאחר 4 חודשים ?
* האם לאור התוצאות של הבדיקה האחרונה יש מקום להתייעצות מיוחדת או נוספת עם רופא אא"ג או כירורג ?
* האם המימצאים בבדיקה האחרונה עדיין נדרש מעקב בלבד ?
* האם יש מקום לניקור הבלוטות לאור הבדיקה האחרונה או מאחר והמראה התקין שלהן גם עכשיו ועצם זה שלא גדלו (חלקן קטן) מחייב רק מעקב נוסף ?
* האם נדרש לבצע US נוסף בעתיד ותוך כמה זמן ?
תודה על הייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אם אין תסמינים מלווים, ואין התקדמות
ד''ר דני רוזין16/04/2009ואפילו נסיגה מסויימת, הרי שאיני רואה מקום לדאגה. להתייעץ עם רופא (א.א.ג או המטולוג), שיתרשם באופן אישי ויבדוק- זה תמיד מומלץ. איי רואה מקום לניקור כעת, הייתי עוקב עוד 3-4 חודשים שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ....
tch16/04/2009וכוונתך לתסמינים נוספים ??
הזעה לילית, ירידה במשקל ? מה עוד ?
אגב, מה יכול רופא אא"ג או המטולוג להרגיש במישוש שלא נראה ב-US ? ועד כמה בדיקת ה-US אמינה במצבים אלה ?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ....
tch16/04/2009וכוונתך לתסמינים נוספים ??
הזעה לילית, ירידה במשקל ? מה עוד ?
אגב, מה יכול רופא אא"ג או המטולוג להרגיש במישוש שלא נראה ב-US ? ועד כמה בדיקת ה-US אמינה במצבים אלה ?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, התסמינים האלה, ובנוסף חום,
ד''ר דני רוזין16/04/2009כאבים כלשהם, חולשה או סימני חולי אחרים.
למרות אמצעי ההדמיה המודרניים והניסיון לשמור על אובייקטיביות מדעית- עדיין יש חשיבות רבה להתרשמות הקלינית של רופא מנוסה, ולעתים לתחושת הבטן שלו לגבי הצורך בביופסיה. ה-US אמנם אמין (אם כי תלוי לא מעט בבודק ובמפענח)- אבל מדדים כמו נוקשות, או קיבוע לרקמות סביב, לעתים נמצאים במישוש בלבד. זו טעות לייחס לבדיקה כלשהי מהימנות של 100%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרת רדומהאילן12/04/2009
ד"ר שלום
לפני יומיים נפצעתי עם סכין מטבח בכף היד מתחת לזרת חתך 0.6 ס"מ מאז הזרת רדומה לי אין לי תחושה.האם זה נורמלי ולכמה זמן זה ימשך ומה עליי לעשות.
תודה מראש וחג שמח.
אילן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השאלה היא לא אורך החתך אלא עומקו,
ד''ר דני רוזין12/04/2009והאם יש פגיעה בעצב. אני מניח לפי שאלתך שאין פגיעה בתפקוד (כיפוף וישור), כך שגם אם יש פגיעה היא חלקית בלבד, ולבן יש לה סיכוי להתאושש. האם אין תחושה כלל (כאב, חום-קור), או רק תחושת הרדמות? ככל שהפגיעה חלקית יותר סיכויי ההתאוששות טובים יותר, אך זה לוקח זמן (מס' שבועות לפחות). בכל מקרה, בפגיעה יחסית קטנה כזו אין מקום להתערבות- אך אם אתה לא שקט כדי להתייעץ עם אורטופד- עדיף מומחה בכף יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרת רדומה
אילן12/04/2009החתך לא עמוק יחסית ואני מכופף את היד ללא מגבלה ואין לי רגישות לקור או חום במקום הרדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרת רדומה
אילן12/04/2009בחלק שרדום אין תחושה לא לכאב ולא לקור וחום.
תודה מראש
אילן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אכן נשמע כמו פגיעה בסעיף
ד''ר דני רוזין12/04/2009תחושתי של העצב. אין הרבה מה להוסיף מעבר למה שכתבתי, אין ממש טיפול לזה פרט להמתנה- אך מומלץ להתייעץ עם מומחה כף יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילן
אילן13/04/2009תודה רבה דוקטור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור?אבי06/04/2009
שלום רב דר
אחרי כאבים חזקים מעל המותניים עשיתי בדיקת c.t .
ותשבה בסיכום היא.
חסירים פרטים אנמנסטיים ושאלה לרדיולוג.
איזור בכבד היכול להתאים לכבד שומני אך יש לשקול השלמת בירור ע"י
בדיקת איזוטופים או c.t עם הזרקת חומר ניגוד.
-טחול מוגדל.
-אבן בכליה ימנית , ללא הידרונפרוזיס.
יש לציין שאני מטופל ע"י החדרת קטטרזס עצמי כ5 פעמים ביום להתרקנות של השתן , וזה נגרם לי אחרי נפילה מ3 מטר על הגב והופיעו דיסקים בגב תחתון.
והאם יש קשר לשני הדברים האלה לבעיות הגב והשתן שלי.
ומודה על כול עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האבן בכליה בהחלט יכולה להיות
ד''ר דני רוזין06/04/2009קשורה לכאבי המתניים. הממצא בכבד נראה לא קשור, אך קשה להתחייב בלי לעבור על הצילומים- לגבי השלמת בירור הכבד זו החלטת הרופא שלך. בכל מקרה הייתי ממליץ כרגע להתרכז בבעיה, ולפנות לאורולוג לגבי האבן.
הפרעות בהתרוקנות יכולות עקרונית להיות קשורות לבעיות בכליה- אבל אבנים הן יחסית שכיחות גם ללא בעיות נילוות. תוכל לשאול את האורולוג לדעתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח משולבמירי03/04/2009
1.אני אמורה לעבור ניתוח משולב של המעי הגס+גרורות בכבד.
האם חשוב להתחיל את הניתוח דווקא במעי או דווקא בכבד או שאין משמעות לאיבר שאיתו מתחילים?
2. מה זמן המקסימום שיכול לעבור בין סיום הכימוטרפיה לניתוח?
אודה לתשובתך המהירה.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובות:
ד''ר דני רוזין03/04/20091. לא בטוח שיש תשובה חד משמעית- זה תלוי גם בממצאים ובתנאים, וגם לעתים בהעדפת המנתח. יש כמה שיקולים שמשפיעים, והם סותרים. למשל:
א. ניתוח המעי הוא "מלוכלך" בעוד שניתוח הכבד הוא "נקי" (ללא חיידקים), ולכן עדיף להתחיל בכבד.
ב. ניתוח הכבד עלול להיות מסובך ולדמם, וניתוח המעי פשוט יותר- ולכן יש נטיה להתחיל קודם בפשוט- כדי שלא יהיה מצב של סיבוך או דימום שיחייבו הפסקת הניתוח לפני כריתת המעי.
הנטיה שלי היא להתחיל במעי, אבל מציע לשוחח עם המנתח, לשמוע את דעתו ושיקוליו.
2. בד"כ ממתינים מספר שבועות בין סיום הטיפול לניתוח, בין 3 ל-6, זה תלוי גם בסוג הטיפול- למשל אווסטין מפריע לאיחוי וריפוי ודורש יותר זמן. קשה להגדיר זמן מקסימום, לעתים יש גורמים אחרים שמובילים לדחייה, משתדלים לא לעבור 2-3 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונהמיכל02/04/2009
שלום,
כבר כמה שבועות אני סובלת מכאבים הממוקמים בעיקר בצד שמאל של הבטן התחתונה. רוב הזמן יש כאב עמום או תחושת אי נוחות, לעתים יש כאב חד או דקירות. הייתי אצל רופא משפחה וגניקולוג, שלא מצאו כלום.
שאלתי- מה יכול לגרום לכאב? ולאיזה רופא אני צריכה לפנות עכשיו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכאב יכול לנבוע ממערכת העיכול, למשל
ד''ר דני רוזין02/04/2009המעי הגס. לא ציינת את גילך- זה משפיע על טווח הגורמים האפשריים.
אפשר לפנות לגסטרואנטרולוג להמשך בירור. צריך להעריך עד כמה הכאב חריג ועד כמה הוא מפריע- ןמכאן עד כמה להעמיק את הבירור- קולונוסקופיה? CT? וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מהרדמה בלסת תחתונה.היימליך ג'ודי26/03/2009
שלום,אני צריכה לעבור דחוף ביותר עקירה כירורגית,הפחד שלי שנאמר לי שצריך להרדים את כל הלסת התחתונה,וקראתי באינטרנט שמרגישים שגם כל הלשון נרדמת ,אני מפחדת בגגל חוסר התחושה להרגיש חנק ,לקחתי כדור הרגעה לפני הטיפול ולא הייתי מסוגלת לעבור זאת מפחד תחושת התוצאה של ההרדמה,האם הלשון נרדמת באמת?יש לציין שאני חרדתית ולא מוכנה לא להרמה כללית,גז צחוק,וכמובן טישטוש?האם אפשר להזיז את הלשון תוך כדי הרדמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדרך כלל מדובר על חלק מהלשון, באותו
ד''ר דני רוזין27/03/2009צד, לא כןלה. אבל חשוב יותר- ההרדמה היא תחושתית, לא תנועתית- ולכן היא מונעת כאב אך לא תזוזה, ואין כל סכנת חנק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר רוזיןעינבר22/03/2009
שלום רב לפני בערך כשנה נותחתי על ידך בשיבא עקב פיברואדנומה בשד ימין איזור השד מגרד לעיתים ומציק לי אנני יודעת לממשש האם יש לי גושים לא טובה בזה ? הביקורת אצילך היא באפריל 2009 מה דעתך ?
לא נשמע בעייתי-
ד''ר דני רוזין22/03/2009נראה כשתגיעי לביקורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עינבר22/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שט"ד (?) לאחר ניתוח להוצאת כיס מרהמל22/03/2009
שלום רב, לפני 6 ימים עברתי ניתוח לפרוסקופי להוצאת כיס מרה. היום הבחנתי שהעור סביב הטבור (שם אחד מפתחי הניתוח) הצהיב. האם מדובר בשטף דם פנימי והאם זהו מצב תקין? אציין שבמקלחת, יום אחרי הניתוח הפצע מעט דימם. תודה מראש.
זה לא שטף דם "פנימי",
ד''ר דני רוזין22/03/2009אלא שט"ד קטן תת עורי שהוא מאד שכיח, חסר משמעות, ונספג לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בברךלילך22/03/2009
לפני מס' חודשים עברתי בדיקת אולטרסאונד עקב כאבים מאחורי הברך. (בגלל היותי בהריון לא נעשה רנטגן). נתגלה ממצא אנאקואי מאורך בגודל 0.5X2.5 ס"מ ללא זרימת דם בתוכו המתאים לציסטה פופליטאלית ע"ש בקר. לדברי האורתופד לא ניתן לנתח באיזור זה מחשש לזיהום, אי אפשר לתת אינטיביוטיקה בגלל ההריון והומלץ על טיפולי פיזיותרפיה. בינתיים עברתי הפסקת הריון, סיימתי את טיפולי הפיזיו ויש לי מוגבלות בתנועה בברך, אני לא מצליחה ליישר אותה לגמרי, בנוסף לכאבים חולפים. האם באמת בשום פנים ואופן לא ניתן לנתח באיזור זה?? על מה אתה ממליץ כהמשך טיפול? יכול להיות שהציסטה ממשיכה לגדול? תודה.
כדאי לחזור על US לראות מה המצב
ד''ר דני רוזין22/03/2009כעת, ואם זה מסביר את התופעות, ולפנות לחוו"ד נוספת של אורטופד- יש אפשרות לניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קישריות לימפהאבי20/03/2009
ראיתי כמה שאלות כאן בנושא - אבל רציתי לדעת ספציפית. האם בלוטות שנשארות בגודלן כ-3.5 חודשים מעיד על בעיה מסוכנת בבלוטות ? כמה זמן יכול לקחת עד שבלוטות יקטנו בצורה משמעותית הניתנת להבחנה במישוש ? האם עצם מראה תקין ב-US לפני 3.5 חודשים מנחם ומעיד על בלוטות ריאקטיביות בכל מקרה ? מדובר בבלוטות תת ליסתיות כ-3-4 במספר בגודל שבין 1.4 ו- 2 ס"מ. תודה רבה על ההתייחסות הרצינית
לא רק הגודל משפיע- למרות שהוא חלק
ד''ר דני רוזין20/03/2009מהשיקולים לגבי מידת החשד שיש בעיה, ובטח לא ניתן להתעלם מבלוטות של 4-5 ס"מ. אבל בלוטות קטנות יותר, עד שני ס"מ, בהחלט יכולות להיות תגובתיות ולהישאר מוגדלות לפרק זמן ארןך, וה-US בהחלט עוזר לסינון. גם העדר דינמיקה במשך כמה חודשים (הן לא גדלו) מרמז לטובה.
בכל מקרה, ממליץ להישאר במעקב, רצוי של המטולוג, ולתת לו להחליט עד כמה הוא שקט לגבי מעקב בלבד ומתי בכל זאת לגשת לביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו בבקשה ...
אבי21/03/2009רציתי לדעת אם אפשר לגבי עוד כמה סממנים בבלוטות שיכולים להעלות חשד, למשל: * האם במחלת בלוטות מופיעות בהכרח גם בלוטות ביתר האיזורים ובאילו ? * האם אפשרות להזיז בלוטה משפיעה על החשד בה ? * האם צורת הבלוטה במימוש משפיע על החשד ? (מוארכת כשעועית או עגולה כאפון). * האם כאב עם נגיעה או ללא נגיעה מחשיד את הבלוטות ? * האם מספרן של בלוטות קובע ? האם ריבוי בלוטות בהכרח מחשיד ומעיד על בעיה חמורה ? * האם אמור להתלוות חום למחלת בלוטות ? * מה הגודל "הנורמלי" שלא מעורר חשד של בלוטה בכל איזור ואיזור ? * האם יש עוד סממנים למחלת בלוטות המחשידות והאם בהכרח הופעתן או לא משנה את החשד ? תודה על השירות, אני מאמין שתשובותיך יעזרו לרבים כאן מאחר וראיתי די הרבה שאלות בנושא..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין תשובות מוחלטות, ישנם רמזים,
ד''ר דני רוזין21/03/2009והרופא צריך לשלב בין הממצאים לבין סיפור הרקע, יתר הבדיקה ובדיקות עזר (דם, US), כדי להחליט על מידת החשד והצורך בביופסיה, ולפעמים גם מידת החרדה משפיעה. כל פרמטר בנפרד אינו מספיק (אלא אם הוא קיצוני). בכל זאת אנסה לענות [אני מניח שב"מחלת בלוטות" הכוונה לסרטן בבלוטות- זה יכול להיות ראשוני (לימפומה) או משני (גרורה מסרטן אחר)]:
האם במחלת בלוטות מופיעות בהכרח גם בלוטות ביתר האיזורים ובאילו ?
לא בהכרח, לימפומה יכולה להופיע בבלוטה אחת, או איזור אחד, ויכולה להיות מפושטת. בלוטות תגובתיות יכולות להיות באיזור אחד (דלקת מקומית) או מפושטות (מחלה דלקתית סיסטמית).
האם אפשרות להזיז בלוטה משפיעה על החשד בה ?
בלוטות מקובעות הן בד"כ חשודות (אך שוב- גם דלקת קשה עם בלוטה מוגלתית יכולה לגרום לזה). בלוטה מובילית עדיין יכולה להיות גידולית- תלוי במידת ההצטלקות שהיא גורמת מסביבה.
האם צורת הבלוטה במימוש משפיע על החשד ? (מוארכת כשעועית או עגולה כאפון).
לא בהכרח, אם כי יש נטיה להניח שגידול יצור מסה עגולה יותר ובלוטה ש"מתנפחת" תשמור על צורתה המקורית הסגלגלה.
האם כאב עם נגיעה או ללא נגיעה מחשיד את הבלוטות ?
ככלל, כאב הוא יותר סימן דלקתי מאשר גידולי- אבל לעתים עצם הגדילה ואפקט המסה גורמים לרגישות במקום.
האם מספרן של בלוטות קובע ? האם ריבוי בלוטות בהכרח מחשיד ומעיד על בעיה חמורה ?
ראה התשובה לשאלה הראשונה- המספר אינו מדד כשלעצמו. אבל- אם למשל עושים לֹ ורואים בלוטות מרובות באיזורים שונים- קשה מאד להתעלם מזה ובד"כ חייבים להגיע לאבחנה על ידי ביופסיה.
האם אמור להתלוות חום למחלת בלוטות ?
אחד הסימנים הקלאסיים של לימפומה הוא חום. אבל- כמובן שגם דלקת פעילה גורמת לחום. שוב- זה מדד חשוב, אך לא בלעדי ולא ספציפי.
מה הגודל "הנורמלי" שלא מעורר חשד של בלוטה בכל איזור ואיזור ?
בלוטות נורמליות הן בגודל מס' מ"מ.
האם יש עוד סממנים למחלת בלוטות המחשידות והאם בהכרח הופעתן או לא משנה את החשד?
לאור הנ"ל, אני לא בטוח אם יש טעם לענות על זה: ההחלטה צריכה להיות אינטגרטיבית, על ידי רופא מומחה ששואל את השאלות הנכונות, בודק גופנית ונעזר בבדיקות העזר הנכונות. "מדריך אינטרנט" עלול רק להלחיץ, או לגרום לפיספוס. אם משהו לא ברור- צריך לפנות למי שמבין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה על הסבלנות ....
אבי21/03/2009והתשובה המפורטת כל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאדמיה17/03/2009
האם במקרים של בקע טבורי יש סמפטומים של הפרשות מהטבור? מה זה urachal sinus? הרופא ביקש שאעשה US וביקש לבדוק את הדבר הזה כמו גם לבדוק אפשרות לבקע. האם ההפרשות יכולות להצביע על גידול? תודה
בבקע לא אמורות להיות הפרשות.
ד''ר דני רוזין17/03/2009urachal sinus הוא מצב שבו הפתח הפנימי של הטבור שהיה בזמן החיים העובריים לא נסגר לגמרי, ונשארה מין תעלה קטנה שמובילה מהטבור פנימה, לעתים מעט (בצורה של ציסטה) ולעתים רחוקות הרבה- אפילו עד שךפוחית השתן לעתים נדירות.
אם מאבחנים את זה ויש הפרשות ניתן לנתח.
ודרך אגב- זה ממש לא דחוף, חבל להשתמש בכותרות מטעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר רוזין תודה. לגבי הכותרת..
מיה17/03/2009קראתי במקום כלשהו ברשת שההפרשות יכולות להעיד על גידול. מכאן הדחיפות בשאלתי. האם זה ייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא. ברפואה הכל יתכן אמנם, אבל
ד''ר דני רוזין17/03/2009זה ממש לא סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך, לאחר בירור
מיה23/03/2009עשיתי US שבו אובחן בקע כלוא בגודל 0.5סמ הלכתי ל 2nd opinion והמנתח עשה בדיקה ידנית וקבע כי יש לי ציסטה בעומק הטבור וכי יש להוציא את הטבור כולו כך שתישאר לי בטן חלקה לגמרי. השאלה היא- האם זו גישה מקובלת לטיפול בציסטה/בקע? האם יש אפשרות לעשות ניתוח ללא הוצאת הטבור? והאם הציסטה קשורה לבקע? תודה מיה
לא, כריתת הטבור אינה מקובלת.
ד''ר דני רוזין23/03/2009היא נעשית במצבים שאין ברירה, לעתים בבקעים גדולים, אך לטבור יש משמעות קוסמטית, ואפשר לתקן את הבקע או לכרות את הציסטה (תלוי מה באמת יש שם) ללא כריתתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון המון תודה. תשובתך מאד מרגיעה.
מיה23/03/2009רק לא הבנתי האם בקע וציסטה זה שני דברים שונים כשזה נוגע לטבור- האם ייתכן שיש לי גם וגם. כי הכירורג הראשון דיבר על בקע (לפי ה US) והשני דיבר על ציסטה. שוב תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בלבלברוז16/03/2009
הדודה שלי בת 58 בבדיקת C.T. נראה גוש בגוף זנב הלבלב בגודל 56*36 מ"מ נאמר לה כיס מרה תקין אדרנלין תקין חזה תקין וכתוב בלועזית את המשפט הבא היפודיצי איקספנסילי הממצא חשוד ותופס מקום. אבקש לדעת אם הממצא מעיד על גידול ממאיר ואם כן איך ממשיכים הלאה כי הדודה שלי לקחה את הממצא מאוד קשה בברכה וסליחה על ההטרדה רוז
חשד מאד גבוה לגידול ממאיר.
ד''ר דני רוזין16/03/2009מומלץ להתייעץ עם מומחה לניתוחי לבלב, לקראת כריתת הגוש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
רוז18/03/2009לכבוד ד"ר דני רוזין לדודתי נקבע תור לניתוח ב-19.04.09 האם זה לא מאוחר מידי ואם להיום אין גרורות הייתכן שיתפתחו גרורות במהלך החודש תודה רוז
קשה לענות על זה.
ד''ר דני רוזין18/03/2009אנחנו לא יודעים במדויק את קצב התפתחות הגידול. בד"כ המתנה של מס' שבועות לא עושה הבדל משמעותי, אבל לרוב משתדלים לא לדחות יותר מדי, חודש זה אולי מעט גבולי אבל לא קריטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשה קצת מוזרהאלון15/03/2009
יש אח בשם מוחמד אני ומשפחתי הינו רוצים להודות לו הוא עבד ב: כירורגיה כללית ב' אשמח לקבל את השם משפחה שלו וטוב יותר לקבל את המס' פאלפון שלו, תודה זה חשוב מאוד תודה לכל העוזרים.
מתי זה היה? לא זוכר שם כזה-
ד''ר דני רוזין15/03/2009אולי היה תלמיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ניתוח תוספתן? דחוףשושי15/03/2009
שלום בעלי בן 34 עבר 26/2חודש שעבר ניתוח להוצאת התוספן האבחנה של דלקת חריפה ממצאים תוספתן נוקשה ללא מוגלה או עדות להתנקבות בוחרר במצב טוב הוציא תפרים אחרי 10 ימים יומים אחרי שהוציאו לו את התפרים אחד התפרים נפתח לו והתחיל לנזול נוזל מהפתח ניקש למיון ושם ממש לא התרגשו אמר לו שזה נוזל טוב חבשו לו בגזה אמרו לו שתוך יומים שלושה יעבור הוא מחליף כל מקלחת גזה וכלום לא עובר היום זה יום 6 ועוד נוזל משם נוזלים. מה זה התופעה הזאת? מה לעשות? למה זה קורה .? תודה מראש
בהרבה מצבים מצטברים נוזלים
ד''ר דני רוזין15/03/2009באיזור חתך ניתוחי, זה נקרא סרומה, וזה תהליך שכיח ודי נורמלי. וכל עוד אין זיהום/מוגלה אין צורך לחשוש, בסופו של דבר זה מפסיק והפתח נסגר, גם אם לעתים זה לוקח שבוע או שבועיים. אם יש מוגלה, או תוכן שנראה צואתי, זה כמובן מחייב בירור וטיפול, אך הטיפול בנוזל צלול הוא מקומי בלבד- שטיפה וחבישה יבשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בטבור שומניזיוה מלקוקיאן14/03/2009
שלום הייתי בבית חולים קפלן עקב בקע בתבןר שןמני הרופא לא המליץ לי על ניתןח בגלל שהוא אומר שהבקע קטן מה אתה ממליץ האם אפשר לעשות כפיפות בטן או שאסור מה לעשןת דייאטה אוו שיש תרגילים שאפשר לרפאות את הבקע מה לעשות כדי להמנע מהחרפת המצב אמרו לי שאחרי ניתוח יכול להיות שהבקע חוזר ואפילו יש דלקת בניתןח יש לציין שאני אחרי חמישה ניתןחי קיסריים.בתודה זיוה .
בקע קטן בטבור שמכיל שומן בלבד
ד''ר דני רוזין14/03/2009ואין בו מעי אינו מסוכן ואינו צריך להגביל אותך בפעילות- אלא אם הוא גורם לכאב. אין כל סכנה בפעילות גופנית. מצד שני זה גם לא דבר שנסגר או "מתרפא", וגם לא נעלם בדיאטה כי זה שלא שומן עודף- זה שומן ששייך לתוכן הבטן שפשוט מבצבץ החוצה דרך הפתח.
זה עלול לגדול עם הזמן, או להתחיל להפריע- ואז כן יש מקום לניתוח. לכן כדאי לעקוב, ולהיבדק תקופתית (אחת לכמה חודשים). אחרי ניתוח תמיד יש סכנה שזה יפתח שוב, הסכנה קטנה יותר אם משתמשים ברשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)