פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ליהי
    30/11/2008

סבתי נפטרה מסרטן השד , אמי נבדקה ולא נושאת את הגן . אני בת 37 ומקפידה בכל חצי שנה לבצע מעקב אצל כירורג . לפני כחודשיים ביצעתי אולטרסאונד של השד וממוגרפיה באופן פרטי - יצא תקין . היום בבדיקה שגרתית אצל הרופא מישש גוש , הגוש ניראה גם בממוגרפיה . הרופא ביקש לחזור ולהיבדק אצלו בעוד 3 חודשים . מדוע אין דחיפוות לביצוע ביופסיה / הוצאת הגידול ? האם 3 חודשים נוספים אינם עלולים ל"בזבז" זמן יקר במקום לטפל מיידית ? האם במצבים כאלה הסיכוי שמדובר בגידול ממאיר גובר על האפשרות כי מדובר בריקמת שד ? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש בשד

ד''ר גדעון אלמוגי
    30/11/2008

בכל מקרה של גוש בשד, אני ממליץ בדיקה חוזרת וייתכן ניקור מחט FNA

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פזית
    26/11/2008

חמי חולה בסרטן שיניוני בכבד. לפני כ- 5 שנים עבר ניתוח להוצאת גידול במעי הגס, ולפני כשנתיים גילו גרורות מאותו סוג בכבד. לאחר טיפול באווסטין, אוקסליפלטין, ו - 5fu הוא עבר ניתוח להסרת הגידול בכבד. הניתוח עבר בהצלחה אולם חודשיים לאחר מכן ראו בסיטי כתמים בכבד, ובהנחה שזהו גידול חזרו לתת לו טיפול כימוטרפי. מאז לאחר הניתוח, כל כמה שבועות (בדר"כ כשבוע וחצי לאחר הטיפול הכימוטרפי) עולה לו החום למשך כמה שעות. לפעמים החום מגיע ל -41 מעלות. בכל פעם אנחנו רצים לבי"ח ושם מחפשים דלקת ממקור כלשהוא אולם התרביות שליליות. רציתי לשאול: האם ידוע על תופעה כזאת כתוצאה מגידול בכבד או מכימוטרפיה? האם יתכן שהכתמים שרואים על הכבד הם בעצם דלקת והיא הגורמת לחום לעלות? תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    26/11/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=67 id=link]סרטן (אונקולוגיה) [/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שירה
    23/11/2008

לאימי יש אבן גדולה בכיס המרה אשר רוצים להוציאה. אימי בת 67 ,עברה אירוע של נמק במעי ואחרי כריתה מאוד גדולה של המעי הדק היא נשארה היום עם 1.10 מאורכו . לאורך תקופה של שנתיים היא הייתה עם סטומה ומחוברת ל t.p.n ,מצבה עדיין לא השתפר מאוד ולאחרונה התווספו כאבים בגלל האבן בכיס המרה. היא מיועדת לניתוח. הרופאים דנו בטיפול שלה,ומצאו שדיי נדיר מה שיש לה ושלנתח אותה זה דיי מסוכן במצבה. הציעו לנו כפרון במקום לנתח פשוט להחדיר איזשהו חומר שהם שמעו עליו מאיזה תחקיר שנעשה בבית חולים בחו'ל,אשר מחדירים אותו דרך נקז כלשהו במחובר לגוף והוא מעין מועך מרסק את האבן הזו. פשוט מחדירים ושואבים כמה פעמים עד שהאבן נעלמת לה. אשמח לדעת את דעתך בנושא ואם בכלל אפשר לדעתך לנתח במצב כזה של חוסר במעי הדק בגוף,למיטב ידיעתי המעי בכלל לא מחובר לכיס המרה אז מה הבעיה פה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כיס מרה

ד''ר גדעון אלמוגי
    23/11/2008

זה מקרה לא פשוט. ממליץ התייעצות ישירה עם כירורג מומחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רוית
    16/11/2008

כבר כמה חודשים שאני עושה צרכים בשרותים כואב לי בפי הטבעת (כאילו החור צר) וזה ממש מוזר וכואב, רוב הזמן יוצא לי דם כשאני עושה צואה מה זה? מה עושים נגד זה? זה מסוכן? יעבור? לידע כללי- אני בת 23, בתולה, בלי מחלות ב"ה, בתת משקל (שוקלת 39 קילו) תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבים בפי הטבעת

ד''ר גדעון אלמוגי
    16/11/2008

ייתכן ומדובר בפיסורה או בטחורים. אני ממליץ בדיקה ע"י כירורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי ניתוח טבעת
    נורית
    13/11/2008

לפני כ 3.5 שנים עשיתי ניתוח קיצור קיבה (טבעת) הורדתי 35 קילו כרגע אני סגורה מאוד אבל לא יורדת במשקל כבר למעלה מחצי שנה. ובמיוחד שאני לא מצליחה לאכול כלום ובקושי שותה. כרגע יש לי כאבים מאוד באזור הניתוח האם זה דבר תקין? ומה עלי לעשות בכדי שאני ימשיך לרדת במשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    אחרי ניתוח טבעת

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    16/11/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=73 id=link]ניתוחי קיצור קיבה-השמנה חולנית[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבנים בכיס המרה
    עדי
    10/11/2008

לאימי יש אבן גדולה בכיס המרה אשר רוצים להוציאה. אימי בת 67 ,עברה אירוע של נמק במעי ואחרי כריתה מאוד גדולה של המעי הדק היא נשארה היום עם 1.10 מאורכו . לאורך תקופה של שנתיים היא הייתה עם סטומה ומחוברת ל t.p.n ,מצבה עדיין לא השתפר מאוד ולאחרונה התווספו כאבים בגלל האבן בכיס המרה. היא מיועדת לניתוח. הרופאים דנו בטיפול שלה,ומצאו שדיי נדיר מה שיש לה ושלנתח אותה זה דיי מסוכן במצבה. הציעו לנו כפרון במקום לנתח פשוט להחדיר איזשהו חומר שהם שמעו עליו מאיזה תחקיר שנעשה בבית חולים בחו'ל,אשר מחדירים אותו דרך נקז כלשהו במחובר לגוף והוא מעין מועך מרסק את האבן הזו. פשוט מחדירים ושואבים כמה פעמים עד שהאבן נעלמת לה. אשמח לדעת את דעתך בנושא ואם בכלל אפשר לדעתך לנתח במצב כזה של חוסר במעי הדק בגוף,למיטב ידיעתי המעי בכלל לא מחובר לכיס המרה אז מה הבעיה פה?

לקביעת תור
    סגירה
    אבנים בכיס המרה

הוספת תגובה

• אבן בכיס המרה

ד''ר גדעון אלמוגי
    16/11/2008

הפתרון האידיאלי הינו כריתת כיס מרה. צריך להעריך באופן יסודי את הסיכון הניתוחי שלה ובהתאם לקחת החלטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בכיס המרה
    מירי
    02/11/2008

שלום רב! אני בת 22 וסובלת נוראות מאבנים בכיס המרה (משהו כמו 5-6 התקפי כאבים בשבוע) הוזמנתי לניתוח אלקטיבי בתאריך 3/11/08 בליל יום חמישי ה- 30/10/08 התחילו לי כאבים מאוד חזקים עד כדי שהחלטתי ללכת לבית החולים. בבדיקות דם התגלה שיש לי דלקת (17,000 ליקוציטים) וכן בבדיקת אולטרא סאונד שעשיתי. הוחלט לשחרר אותי עם מרשם לאוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום למשך שבוע והמלצה לקבוע תור חדש לניתוח לאחר שישה שבועות. האם באמת יש צורך לחכות שישה שבועות שלמים עד לניתוח? אני חושבת שאני לא אחזיק מעמד עם כמות כזו של התקפים בשבוע! כמה זמן צריך לחכות לאחר שמסיימים עם האנטיביוטיקה לעבור את הכריתה של הכיס?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בכיס המרה

הוספת תגובה

• ניתוח לכריתת כיס מרה

ד''ר גדעון אלמוגי
    16/11/2008

צריך להפעיל שיקול דעת. במידה והדלקת לא הייתה קשה מבחינה קלינית, אני הייתי ממליץ ניתוח בהקדם האפשרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• pruritus gravidarum
    אירית
    01/11/2008

שלום שמי אירית בת 34 בערב ראש השנה לאחר 38 שבועות ילדתי בצער רב עובר מת. לאורך ההריון הרגשתי מצויין והייתי מאושרת מההריון ומהרעיון כי בקרוב אקים עם בעלי משפ'. כ שמונה שבועות לפני הלידה התחלתי לסבול מגירודים בכל הגוף. הגרודים החמירו עם הזמן וגרמו לי לא לישון בלילות. הלכתי לגניקולוגית שלי, לרופאה הפרטית שלי , רופא עור ואפילו למדקר סיני.כולם אמרו לי שזהו סימפטום ידוע של הריון ושאין לי מה לדאוג. בבדיקות דם שעשיתי נמצא אי תפקוד קל של הכבד ובבדיקת האולטראסאונד נמצא הכל תקין. אך עדיין העובר מת. היום סיפר לי גניקולוג שפגשתי על כך שהסימפטום שסבלתי ממנו מכונה :pruritus gravidarum וכי יכולתי למנוע את מוות התינוק הראשון שלי עם הייתי הולכת לרופא טוב. האם אכן מיצי המרה שהפריש גופי הרגו את העובר? אילו בדיקות עלי לעשות כדי להבין אם זאת הבעייה. זו הייתה לידה ראשונה , חשוב לי מאוד להכנס שוב להריון בקרוב וללדת תינוק בריא ושלם.אנא עזור לי במידע על אילו בדיקות ללכת. לצערי קופת החולים שלי אנמיים ולא כל כך משתפים פעולה. תודה מראש אירית

לקביעת תור
    סגירה
    pruritus gravidarum

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    16/11/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציסטה שפירה - המנגיומה כלי לימפה
    יעקב
    31/10/2008

שלום, גילי 62 ובריאותי תקינה. החודש נותחתי לפרוטומיה ובסיכום נכתב: " בניתוח נמצא גוש ציסטי בקוטר 4 סמ בשולי התריסריון השלישי וקידמי לווריד החלול התחתון. חתך קפוא של הנגע- ללא גידול. בוצעה כריתה שלמה של ציסטה". נאמר לי שהניתוח עבר בהצלחה, ושתוצאת הביופסיה שפירה – המנגיומה כלי לימפה. * מה משמעות ממצאי הביופסיה? * האם הציסטה מולדת או צמחה ספונטנית וכתוצאה ממה? * מה הסיכון כעת? * האם הציסטה עלולה לחזור לאחר כריתתה (בזמנו לאחר שנוקרה ב- EUS, חזרה לגודלה המקורי)? * מה הסיכון ומה עושים אם אומנם חוזרת? * מתי ובאיזו תדירות ואיך (US/CT/MRI) לעקוב? תודה.

הוספת תגובה

• ציסטה

ד''ר גדעון אלמוגי
    16/11/2008

ממליץ להתייעץ עם הרופא המנתח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח לכריתת כיס מרה
    מירי
    26/10/2008

מאחר ויש לי הרבה אבנים בכיס המרה שגורמות לי לכאבי תופת איומים, אני עומדת לעבור ניתוח לכריתת כיס המרה בעוד עשרה ימים. שאלותי הן: האם בימים שאחר הניתוח צריך להזהר מלאכול מאכלים מסויימים? אילו? האם באופן כללי אצטרך להשמר כל החיים ממאכלים מסויימים? אילו?

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לכריתת כיס מרה

הוספת תגובה

• ניתוח כיס מרה

ד''ר גדעון אלמוגי
    26/10/2008

לאחר כריתת כיס מרה אין בד"כ הגבלה לגבי מזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיס מרה

מירי
    27/10/2008

תודה על התגובה המהירה. יש לי עוד שאלה: מה אני יכולה לעשות לפני הניתוח כדי שלא יקרו לי התקפים כל כך חזקים של כאבים? מה אני יכולה לקחת כאשר יש לי התקפה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי אותו דבר

ליאת
    13/11/2008

מנסיון של אחת שעברה את הניתוח לפני כמה ימים. כל פעם שיש התקף לקחת פפברין מיד, לא לחכות (תבקשי מרופא משפחה מרשם) או וולטרן עדיף בפתילות. (יותר מהר). דיאטה: (אני הקפדתי ולא היו לי התקפים עד לניתוח): כן לאכול: ירקות חופשי, פירות חופשי, לחם בכמות מוגבלת ועדיף מחיטה מלאה. ירך עוף או חזה עוף ללא שמן בטפלון או בתנור, או מוקפץ עם סויה בווק, דג סול בתנור עם פירורי לחם ללא שמן, גבינות עד 3% שומן, חלב 1% שומן, מעדני חלב 0% שומן, פסטה/פתיתים/אורז במים ללא שמן, טונה במים, ביצה קשה - רק החלק הלבן. לשתות רק מים ועדיף פושרים. אפשר סוכר אך לא בכמות מופרזת. (למשל פירות יבשים כמו משמש, שזיף, צימוקים). לא לאכול בכלל: בקר מעל 5% שומן, סטייקים, מטוגנים למיניהם, בורקסים, באגטים, חלה, דגים שמנים כמו אמנון, סלמון, קרפיון, גבינה צהובה, גבינות אחרות שמנות מעל 5% שומן, שמן בכל צורה שהיא, אפילו לא כפית שמן בסלט!, אבוקדו, אגוזים, שקדים, מרגרינות וחמאות, עוגיות ועוגות , חלב 3%, הצהוב של הביצה (גרוע ביותר), קטניות (שעועית, עדשים, חומוס, ...), מצליבים (כרוב, כרובית, ברוקולי). לשתות הרבה מים. בהצלחה בניתוח ומקווה שעצותיי יעזרו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסונים לכריתת טחול
    רמי
    21/10/2008

עברתי ניתוח כריתת טחול לפני 20 שנה . כל כמה זמן אני אמור לקבל חיסון פנומווקס ? האם החיסון כרוך בתשלום ?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסונים לכריתת טחול

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    21/10/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=169 id=link]רפואת משפחה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לירון
    19/10/2008

שלום רב, יש לי אי ספיקת ורידים בשתי הרגליים וצריך ניתוח שאלתי היא האם בעיה זאת יכולה להיות הסיבה ללחצים שניגרמים לי בראש כשאני עושה ספורט (מנוי במכון כושר) כי כל פעם שאני מתחיל אימונים יש לי לחצים חזקים מאד בראש האימוניםהם מעט ארובי ומעט מישקולות סיבולת לב ריאה (שכיבות שמיכות)ובאופן כללי כל פעם שאני מוריד את הראש למטה ומחזיר אני מרגיש שכל הדם מגיע לראש הראש מתפוצץ ויש לי סחרחורת וחושך בעניים. האם זה קשור? ברקע בריא בד"כ בדיקות דם ולחץ דם תקינים. שאלה שניה היא האם להמשיך עם גרבי הלחץ שהומלץ מהרופא למרות הסימנים הכחולים שזה עושה לי ברגליים? סימני שטפי דם ברגל התחתונה. לתשובתך מודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    19/10/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=59 id=link]כירורגית כלי דם וורידים[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אפרת
    15/10/2008

יש לי כאבים בבטן התחתונה בצד שמאול . הכאבים האלו נימשכים יומיים בישיבה הכאב מפחית ואפילו נפסק.. ולפעמים כשאני הולכת הכאב גדל[מידי פעם אני לא סובלת מכאבי בטן ומכאב ככלי בכלל] . [עברתי ניתוח טבעת לפני 6 חודשים או 5חודשים ולא התעוררו בעיות] .. אז מה לדעתך הבעיה ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר גדעון אלמוגי
    16/10/2008

יש לגשת לרופא, עדיף לכירורג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ראובן
    12/10/2008

בני בן שלושה חודשים ובהנקה מלאה ויש לו המון המון גזים וכשמונים אחוז מהיום שלו הוא פשוט בוכה וצורח בנוסף יש לו גם צואה נוזלית . האם הדבר יכול לנבוע מכך שיום יום בוקר וערב אני נוטלת פגלקס וזאת מכיוון שלאחר הלידה הופיעה לי פיסורה ולכן השתמשתי ואנוכי משתמשת בפגלקס. האם זה בעייתי לתינוק? אולי הסוכר שבזה גורם לבעיות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    13/10/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=171 id=link]הנקה, הנקה נכונה[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש-ציסטה?
    טלי
    06/10/2008

שלום דר אני לא ממש יודעת אם כאן זה המקום לשאלה ,תכוון אותי אם לא לפני כמה חודשים שמתי לב לגוש קטן (בין המפשעה לרגל) בהתחלה זה בכלל לא הפריע לי ובימים האחרונים אני מרגישה כאבים בגוש , אם אני יושבת בצורה שלוחצת עליו או עוסקת בספורט. לא ממש נעים לי לגשת עם זה לבדיקה אצל רופא לכן הייתי רוצה לדעת מה זה יכול להיות אולי יש דרך לבדוק בעצמי אם זה משהו מסוכן או לא? תודה מראש טלי

לקביעת תור
    סגירה
    גוש-ציסטה?

הוספת תגובה

• גוש במפשעה

ד''ר גדעון אלמוגי
    07/10/2008

התיאור שלך יכול להתאים גם לבקע במפשעה. אני ממליץ בדיקת כירורג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה