פורום כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• כאב ברום הבטן
    יונית
    05/03/2009

בת 38 סובלת תקופה ארוכה מכאב ברום הבטן מין תחושה של לחץ על הכיבה הכאב מתבטא לפני ארוחה או אחריה ולפעמים תוך כידי אני מרגישה כאב חד שאפילו מקרין לגב ולכתף לא ברור לי איך. רופא משפחה נתן לי אמפרדוקס 2 ביום למשך חודשיים אני אחרי חודש ללא שינוי. במגע יד עם הכיבה אני מרגישה כאב מה עלי לעשות? מה זה יכול להיות? האם להמתין עד לסיום האמפרדוקס תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב ברום הבטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי הבדיקות שהייתי ממליץ להשלים,

ד''ר דני רוזין
    05/03/2009

שיאבחנו את הגורמים המשמעותיים לכאבים מסוג כזה, הן אנדוסקופיה (גסטרוסקופיה) לשלול כיב או דלקת בקיבה ונוכחות חידק הליקובקטר, ואולטרסאונד לשלול אבנים בכיס מרה.
    ניתן להשלים הבירור על ידי גסטרואנטרולוג אם את לא מתקדמת עם רופא המשפחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גולה בצוואר
    ..
    01/03/2009

מה זה גולה בצוואר מאחורה ליד קו השער?

לקביעת תור
    סגירה
    גולה בצוואר

הוספת תגובה

• קשה לדעת בלי לבדוק,

ד''ר דני רוזין
    01/03/2009

יכול להיות קשר לימפה, או בלוטת חלב שהתנפחה- ממליץ להיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופסיה
    מיכל
    28/02/2009

שלום.עברתי השבוע ניתוחון קטן בנרתיק אחרי שהיו לי שם תפרים מהלידה שהכאיבו לי בקיום יחסי מין. בבוקר הניתוח ראיתי שהרופא גם ביקש ביופסיה. למה לקחו ביופסיה, הוא לא אמר שייקחו? תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה

הוספת תגובה

• כל רקמה שמוציאים מהגוף

ד''ר דני רוזין
    28/02/2009

שולחים לבדיקה, זה דבר שיגרתי (אני חושב שאפילו החוק מחייב את זה), וזה לא סימן שיש איזשהו חשד לגידול או משהו כזה. הבדיקה הפתולוגית מאפשרת לדעת בדיוק מה היתה הבעיה, גם אם זה משהו בנאלי כמו תגובה לתפר. זה חלק אינטגרלי מהניתוח, ולא דורש הסכמה בנפרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימפה
    אליהו
    27/02/2009

שלום לפני כחודשיים נמצאו אצלי בלסת תחתונה שתי בלוטות גדולות יחסית (אחת מימין בגודל 1.5 ואחת משמאל בגודל 2.1) כאשר רופא אא"ג אמר שהן מורגשות בסדר דבר שהוכח גם ב-US. לפני כשבועיים היה נראה לי שהבלוטה בצד שמאל קטנה , אך היום הרגשתי במישוש שנראה כי היא אכן קטנה במקצת אבל השניה נראה לי גדלה קצת יותר. יש לציין שהייתי חולה בשבוע האחרון (התחיל בכאבי גרון, אח"כ הצטרף מידי פעם שיעול די חזק ותחושת חולי כללית אך ללא חום בכלל), ביום אני נמצא לפי הסימנים בסיומה של המחלה. אני מוטרד מהבלוטות, האם העובדה כי אחת נראה לי שקטנה והשניה גדלה מהווה אינדיקציה שהן תקינות ורק ראקטיביות ? האם יתכן כי הבלוטה הימנית גדלה בעקבות המחלה, גם אם היא לא היתה מלווה בחום בכלל וגם אם זה קרה לקראות סוף המחלה לאחר שבוע ולא בשיאה ? האם יש בכלל טעם ללכת לבדוק את גודלן שוב כרגע או שבגלל המחלה שמסתיימת הנ"ל יכול להטעות ולהיות לא אמין ולכן מומלץ להמתין עוד כמה זמן עד בדיקה חדשה ? כמה זמן ? לציין כי ראיתי מהתשובות כאן שבלוטות בעייתיות מאפיינות גם בירידה במשקל והזעות לילה - וזה אין לי. תודה רבה על עזרתך

לקביעת תור
    סגירה
    לימפה

הוספת תגובה

• אין הרבה סיבה לדאגה

ד''ר דני רוזין
    27/02/2009

אם המראה באולטרסאונד תקין, ובלוטה אחת קטנה, ויש מחלה דלקתית, ואין תופעות נילוות, והרופא שבדק לא מוטרד- מקדם החשד לגידול בבלוטות הוא מאד נמוך.
    הייתי מתרחק מהמאורע הדלקתי הנוכחי, לוקח זמן לבלוטות לסגת, ולעתים הן נשארות גדולות. הייתי מחכה עוד מספר שבועות (3-4) לפני US חוזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי בטן חריפים ללא ממצא
    דנה
    26/02/2009

אני בהריון בשבוע 15. לפני שבוע הופניתי למיון עקב כאבי בטן קשים ביותר באזור הטבור, ומעט ימינה משם. לא נמצא שום ממצא גינקולוגי. במיון כירורגי נערך אולטרסאונד בטן ששלל אפנדציט מוגדל. הממצא היחיד היה גרגר בכיס מרה והומלץ המשך בירור בצום מלא. הכירורג במיון אמר שלא בטוח אם הכאב קשור, היות שהכיס מרה גבוה יותר ולא באזור הכאב. הגינקולוג טען שאין קשר. מאז עוד שני התקפים של כאבים קשים (עד כדי קושי בהליכה) שנמשכו כשעתיים, עד שהתאפשר לי לשכב ואז הכאב חלף (בשני המקרים). לא פניתי שוב לרופאף היות שהכאב חלף. הם יש בירור נוסף שכדאי לי לעשות? האם יתכן בכל זאת שיש קשר לכיס המרה? האם לפנות לכירורג בנושא או לרופא מומחה בתחום אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן חריפים ללא ממצא

הוספת תגובה

• אגב, לא המשכתי בבירור בצום כי

דנה
    26/02/2009

הכירורג במיון אמר שממילא לא יעשו כלום בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בטבור יכול לנבוע מהטבור עצמו,

ד''ר דני רוזין
    26/02/2009

או מוקרן לשם (כאב במרכז הבטן).
    לפי התיאור נשמע לי שהכאב אכן ממוקם שם- (תלוי גם האם בבדיקה היתה רגישות ממוקדת).
    אם אכן זה המצב- הוא אינו נדיר, לעתים יש בקע קטנטן בטבור שלתוכו נכנסת פיסת שומן ונלחצת שם, ביחוד עקב לחץ ההריון. זה לא מסוכן אך די כואב. לא נהוג לנתח את זה בזמן ההריון, אפשר לאמת גם על ידי בדיקת אולטרסאונד מכוונת לטבור.
    לגבי כיס המרה- אמנם נכון שנוטים לא לנתח בהריון, אך זה לא חד משמעי, אם יש התקפים חוזרים או סיבוכים אחרים כן מנתחים, ועדיף בשליש השני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז כדאי לעבור בירור מקיף יותר כבר

דנה
    26/02/2009

עכשיו? מי מבצע את האולטרסאונד לטבור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נשמע שמקור הכאבים בכיס המרה,

ד''ר דני רוזין
    26/02/2009

אבל אין שום בעיה להשלים את הבדיקה בצום. באותו מעמד אפשר גם לבדוק את איזור הטבור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגבלות לאחר ניתוח הוצאת כיס מרה
    רעיה
    25/02/2009

שלום רב. לפני כ10 ימים עבר בעלי ניתוח להוצאת כיס מרה שעבר בהצלחה. אתמול נבדק ע"י כירורג שקבע שהכל תקין. למרות זאת אשמח לברר מספר דברים- האם קיימות מגבלות בכל הנוגע לתזונה? האם יש להמנע ממזונות מסויימים? אם כן, לכמה זמן? אנו מתכננים לטוס בעוד כשבועיים. האם הטיסה מהווה בעיה? האם נכון שלאחר הוצאת כיס מרה קיימת נטייה מוגברת להשמנה? תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובות:

ד''ר דני רוזין
    25/02/2009

1. אין ממש מגבלות רפואיות. לעתים יש מידה מסויימת של אי סבילות למזון כבד-שומני, לרוב זה חולף.
    2. טיסה נעימה.
    3. לא ידוע לי, אולי פשוט אוכלים יותר כי כבר לא כואב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

רעיה
    26/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בלבלב ואבנים בכיס מרה
    ענבל
    23/02/2009

אני בת 32 בהריון בשבוע 22 חולת קרוהן מטופלת ברפסל לפניי כשבוע קיבלתי כאבים באיזור הבטן העליונה הופנתי לבית החולים ולאחר בדיקות נאמר לי שייש לי אבנים בכיס המרה ודלקת בלבלב מטופלת מאז באוגמנטין לקראת סוף הטיפול נתקפתי שוב בכאבים שלאחר כחצי שעה עברו שאלתי היא האם יש דרך טיפול נוספת או שונה מהאנטיביוטיקה שאני לוקחת במצבי הנוכחי ומה האפשרויות העומדות בפניי אודה על תשובתכם המהירה

הוספת תגובה

• יש סיבה שלא התייחסת לתשובה שניתנה?

ד''ר דני רוזין
    24/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בלבלב וכיס מרה
    ענבל
    21/02/2009

אני בת 32 בהריון בשבוע 22 חולת קרוהן מטופלת ברפסל לפניי כשבוע קיבלתי כאבים באיזור הבטן העליונה הופנתי לבית החולים ולאחר בדיקות נאמר לי שייש לי אבנים בכיס המרה ודלקת בלבלב מטופלת מאז באוגמנטין לקראת סוף הטיפול נתקפתי שוב בכאבים שלאחר כחצי שעה עברו שאלתי היא האם יש דרך טיפול נוספת או שונה מהאנטיביוטיקה שאני לוקחת במצבי הנוכחי ומה האפשרויות העומדות בפניי אודה על תשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בלבלב וכיס מרה

הוספת תגובה

• למעשה גם האנטיביוטיקה אינה טיפול

ד''ר דני רוזין
    21/02/2009

בדלקת לבלב, שבעיקרה אינה זיהומית אלא "כימית". הטיפול האנטיביוטי ניתן אם מתפתח זיהום נילווה, או לעתים כמניעה (תלוי בגישת הרופא המטפל), אך אינו משנה את מהלך המחלה. אין טיפול ספציפי בדלקת עצמה והיא חולפת בעצמה לאחר מספר ימים, אחרי שהאבן שמקורה בכיס המרה נפלה למעיים.
    הכאבים החוזרים יכולים להיות מהתקף נוסף (עוד אבן עברה), או פשוט מכיס המרה עצמו (יותר סביר אם חלפו אחרי חצי שעה).
    הטיפול הוא בכריתת כיס המרה למנוע התקפים חוזרים. בהריון משתדלים לדחות ולמשוך עד אחרי הלידה, אך לעתים, בהתקפים קשים וביחוד חוזרים, מנתחים בעת ההריון. רצוי להשלים זאת במהלך השליש השני, לפני שהרחם גדול מדי ולפני שעולה הסיכון ללידה מוקדמת, כך שאצלך רצוי לקבל החלטה בשבועיים-שלושה הקרובים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברואדנומה בשד-המלצה על אופן ניתוח
    שרית
    20/02/2009

בשד שמאל גוש פיברואדנומה מזה 20 שנים. כיום, ( בת 37) גודלו של הגוש 2.8 ס"מ. הומלץ על הוצאתו. נפרסו בפני 2 אופציות: ניתוח בהרדמה חלקית בצד השד סמוך לגוש או הוצאת הגוש בניתוח בהרדמה מלאה דרך הפיטמה. אשמח להמלצותיכם.

הוספת תגובה

• התוצאה הקוסמטית טובה יותר בחתך סמוך

ד''ר דני רוזין
    20/02/2009

לפיטמה.
    אין כל מניעה מהרדמה כללית באנשים צעירים ובריאים- נהפוך הוא, הפרוצדורה קלה יותר למנתח ולמנותח כאחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קישריות לימפה
    אליהו
    19/02/2009

בוקר טוב לפני כחודשיים וחצי פניתי לרופא אא"ג בגלל אי נוחות בצד ימין של הצוואר (מתחת ללסת) הוא מישש ומצא מספר קישריות לימפה שנראו לו תקינות (מירקם ותנועה) אך ליתר בטחון שלח אותי ל-US. ב-US נמצאו 2 קשריות בגודל 1.5 ו-2 ס"מ מצד ימין ואחת בגודל 1.5 ס"מ מצד שמאל כאשר נרשם שהמראה הסונוגרפי שלהן תקין. רופא אא"ג אמר שזה לא נראה לו בעייתי אך אמר לחזור על הבדיקה בעוד כ-3 חודשים (תחילת חודש הבא), בתקופה זו אי הנוחות באה והלכה ולא נמשכה תמיד ולא לאורך כל היום ואפילו שינתה מיקום מידי פעם. אני לא סובל מהזעות בלילה ולא מירידה במשקל, אך המימצאים של ה-US גרמו לי להתעסק ולהתעמק בבלוטות מידי יום כולל מישוש האזורים כדי לוודא מה גודלן. רציתי לדעת: * האם לאחר חודשיים וחצי כבר היתה צריכה להיות נסיגה משמעותית בגודל הבלוטות ? (אומנם לא נראה לי לפי שיפוטי כי היה שינוי בגודל, אולי טיפה קטנו, אך יחד עם זאת ממישוש לא נראה לי שהמידות שנרשמו ב-US היו אכן נכונות, 1.5-2 ס"מ זה די גדול למישוש). * האם המראה הסונוגרפי התקין לפני חודשיים וחצי יכול לשלול בעיות מסוכנות ? * האם קישריות באזורים אלה תמיד ניתן למשש גם במצב תקין או שבמצב רגיל לא צריכים בכלל להרגיש אותם במישוש. (מרגישים אותם רק מתחת ללסת ורק במצב בו אני מוריד את הראש מטה והן נדחקות לכיוון עצם הלסת התחתונה). * היתכן כי גודל זה נשאר/ישאר לתמיד בגלל מחלה ויראלית סוערת שהיתה לי לפני כ-5 שנים שערבה בלוטות, כבד וחום ? וכן פוליקוליטיס ממנה אני סובל מידי פעם בעיקר ברגליים אך גם מידי פעם ליד האף, רקות, ראש, וסנטר ? * מבקש יעוץ מאחר ואני מאוד מודאג לגבי הנושא הנ"ל תודה רבה מקרב לב *

לקביעת תור
    סגירה
    קישריות לימפה

הוספת תגובה

• תשובות:

ד''ר דני רוזין
    19/02/2009

1. יכולה להיות נסיגה אחרי תקופה כזו, אבל לפעמים הבלוטות התגובתיות נשארות מוגדלות לזמן ממושך. כדאי להשוות למדידה נוספת ב-US, זה יותר מדויק ממישוש, ואם זה קטן אפילו בקצת זה מגיע.
    2.מראה סונוגרפי תקין מאד מרגיע, אבל לא שולל גידול במאה אחוז
    3. יש בלוטות שנמושות רק בתנוחה מסויימת, תלוי במיקום ובעומק
    4. כן, ראה 1.

נראה שמקדם החשד לגידול הוא נמוך, אבל כדאי לעקוב כפי שהומלץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה
    אלה
    16/02/2009

שלום לכם, לפני שלוש שנים התחלתי להרגיש שרפות וכאב בבטן העליונה , היתי אצל גסטרו – ביצעתי גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר וגסטריטיס קל , טופלתי בלנטון כמה חודשים והכאבים עברו. לפני שנתיים ועד היום מרגישה כאב גרון והרגשה של חנק וגוש בגרון , מתעוררת בבוקר עם כאב בגרון חזק , ואחרי זה כל היום מרגישה כאלו שמשהו תקוע בגרון והרגשת חנק . בשנת 2007 עשיתי בדיקות הבאות : בדיקת א.א.ג עם סיב אופטי – הבדיקה תקינה , אודם קל בלוע גסטרוסקופיה ואנדוסקופיה – בקע בסרעפת קצר. CT גרון וחזה עליון – הבדיקה תקינה רנטגן עם בליעת בריאום לשלילת ריפלוקס – הבדיקה תקינה אולטרסאונד צוואר וגרון – הבדיקה תקינה חוץ מזה שבלוטת הטריס קצת מוגדלת . צילום ריאות ותיפקוד – הבדיקה תקינה . בדיקות דם אחרונות באוגוסט 2008 – תקינות , חוץ מבלוטת הטריס שהיא קצת מוגדלת. א.ק.ג. – תקין לחץ דם - תקין הרופא גסטרו העלה אפשרות שזה נובע מלחצים, פניתי לפסיכיאטר , קיבלתי אלפרליד בהתחלה 0.25 מ"ג פעמים ביום , זה קצת עזר לי אבל אחרי חודש זה הפסיק להשפיע , הגדלתי מינון לאלפרליד 0.5 פעמים ביום , בהתחלה זה עזר ואחרי כמה חודשים הפסיק להשפיע... הפסיכיאטר הציעה לנסות ציפרלקס 20 מ"ג , שהוא בכלל לא עזר . חזרתי לרופא גסטרו , והוא הציעה לעשות בדיקת מנומטריה- ניתור חומציות PH כי הוא חושב שזה נובע אולי מחומציות בקבע . בנתים רשם לי אומרפדקס40 מ"ג X2 שאני לוקחת כבר חודש ללא שום שיפור, אז הוא היציע LOSEC שאני לוקחת אותו כבר חודשיים ללא שיפור. עשיתי הפסקה מאלפרליד 0.5 מ"ג כחודש , אבל לא יכולתי לסבול את ההרגשה וחזרתי לקחת את הכדורים , האלפרליד קצת עוזר לי , לפחות לחצי יום , אבל אחרי צהרים ההרגשה הזאת שוב חוזרת . השאלה היא- לאיזה כיוון ללכת ? רציתי לציין שאני מאוד רגועה ואין לי לחצים ... תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• כפי שנראה עברת בירור מאד מקיף,

ד''ר דני רוזין
    17/02/2009

שלא העלה גורם פיזי לבעיה. אפשרות אחת זה להכיר בכך שאין הסבר טוב, ואין גם במה לטפל- ולחיות עם המצב כפי שהוא, מתוך ידיעה שאין משהו מסוכן. אפשרות אחרת זה ללכת בכיוון של רפואה אלטרנטיבית, שאולי תצליח איפה שהרפואה הרגילה לא הוכיחה יעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה??????
    ????
    14/02/2009

לפני מספר ימים ביצעתי אולטרה סאונד בכף היד לגבי גוש בבדיקה נקרשם הבדיקה מכוונת לממצא קליני בחלקו גבי של מסרק 5 . הודגם גוש היפואקוגני הטרוגני עם גבולות חדים 1.7*0.5*0.5ס"מ מכיל מספר הסתיידוריות זעירות. ללא הפרמיה בדופלר צבע. נמצא קידמית לגיד המיישר, לא חודר לתוכו. מהות הממצא אינו ברור ייתכן פיברומה. נא המשך ברירור לפי שיקול קליני. רציתי לדעת מה זה אומר בנוסף רציתי לומר שיש לי מספר גושים נוספים בזרוע השניה אך הם לא בולטים כמו זה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה??????

הוספת תגובה

• פיברומה זה גוש שפיר.

ד''ר דני רוזין
    14/02/2009

ישנו מיגוון ריב של גושים שפירים שיכולים להופיע באיזורים שונים בגוף, ןלעתים יש נטיית יתר לייצר אותם. אם הם לוחצים, בולטים או מפריעים בצורה אחרת ניתן להסיר אותם די בקלות.
    ממליץ להתייעץ עם אורטופד כף יד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב באזור הטבור
    לולי
    12/02/2009

שלום לך, אני עברתי בחודש מאי 2008 ניתוח להוצאת כיס המרה . הניתוח וההחלמה עברו בהצלחה. כיום אני בהיריון בשבוע ה-34 ושלשום התחילו לי כאבים באזור הצד השמאלי הקרוב לטבור. הלכתי לרופא נשים אשר הפנה אותי למיון יולדות (לא בגלל הכאבים אלא בשל פעילות רחמית) ושם כאשר עשו לי אולטראסאונד לא ראו דבר. לטענת הרופא שבדק אותי אין קשר בין הכאב להיריון. חשוב לי לציין כי הכאב הוא מאוד נקודתי, לא כאב בלתי נסבל אך בהחלט מציק ומדאיג. האם זה קשור לכריתת כיס המרה? הרופא מישש גם את אזור הבטן ולא זיהה בקע. מה זה יכול להיות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב באזור הטבור

הוספת תגובה

• לא יודע אם זה הריון ראשון שלך, אבל

ד''ר דני רוזין
    12/02/2009

ודאי ברור לך שהגוף עובר שינויים רבים בהריון, כולל עליית לחץ בתוך הבטן והרפיה של רקמות דופן הבטן. לא נדיר שכחלק מהשינויים האלו מופיע כאב באזור הטבור, או בלט שלו, ולפעמים הופעת בקע.
    לעתים בקע קטן כואב ומציק אבל קשה לאיבחון ורק באולטרהסאונד (מכוון למקום, לא כללי של הבטן) ניתן לראות זאת. בכל מקרה אין משהו שצריך לעשות בינתיים, חוץ אולי ממנוחה והפחתת פעילות פיזית, ובמקרים רבים הכאב פשוט עובר (כמו הרבה מיחושים אחרים של הריון)- אם במהלכו או לפחות אחרי הלידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT בטן
    בת 25
    08/02/2009

עברתי בדיקת CT בטן בגלל כאבי בטן וקאות ... הנה תשובת CT , אשמח לקבל הסבר על התוצאה , ולמה צריך לקבוע תור לרופא כיר' ? ... ותודה , הבדיקה נעשתה לאחר הזרקת חומר ניגודULTRAVIST 110 סמ"ק לוריד ולאחר מתן TELEBRIX GASTRO מדולל בשתיה . מצב לאחר כריתה חלקית של הקיבה . סיכות מתכתיות באיזור הניתוח . - אזור מעבר חזה / בטן - בקע סרעפתי קטן . - הכבד הודגם בממדים ומרקם תקינים . - דרכי המרה התוך כבדיות אינן מורחבות . - הלבלב במדדים ומרקם תקינים . - אדרנלים בגודל ומרקם תקינים . - הכליות בגודל וצורה תקינים . הפרשה תקינה משני הצדדים ואין עדות לחסימה אורומכנית . - אין עדות להגדלת בלוטות לימפה רטרופריטונאליות . - בלוטות לימפה קטנות ב- RLQ . - שלפוחית שתן תקינה . - מבנים ציסטים בטפולה מימין . - הודגם INTUSSUSCEOTION אילאואילאלי בבטן שמאלית אמצעית . ללא סימני חסימת מעיים . בסיכום: מצב לאחר כריתת קיבה תת - שלמה . ILEO-ILEAL INTUSSUSCEOTION בבטן שמאלי תחתונה .

לקביעת תור
    סגירה
    CT בטן

הוספת תגובה

• איני יודע מדוע עברת כריתת קיבה,

ד''ר דני רוזין
    08/02/2009

מתי, והאם כאבי הבטן וההקאות קשורים לכך, זה דורש מידע נוסף (גסטרוסקופיה?)
    בכל מקרה הממצא הנוסף ב-CT הוא התפשלות המעי- קטע מעי נכנס לתוך קטע מעי אחר, כמו בשרוול. הדבר הזה יכול להיגרם ממשהו בתוך המעי, כמו פוליפ, ש"מושך" אחריו את המעי קדימה, אך לעתים זה קורה ספונטנית. ההתפשלות לעתים גורמת לחסימה- אך לא תמיד. הממצא הזה לא כל כך נדיר בבדיקות CT, והוא כנראה מקרי וחסר משמעות במקרים רבים, ואינו גורם לחסימה או לכאבים. אם יש גורם לעניין- זה לרוב מצריך ניתוח.
    בכל מקרה רצוי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג או עם כירורג, ולהחליט האם יש מקום לבירור נוסף, והאם יש הסבר לכאבי הבטן או שצריך להמשיך לבדוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהליך ציסטי
    בני
    04/02/2009

שלום רב לפני שנתיים וחצי שלחו אותי לסי טי בטן כסבלתי מכאב בטן עד עכשיו.הינה תוצאה של בדיקה: טומוגרפיה ממוחשבת בטן ללא הזרקת חומר ניגוד בשל אי ספיקת כליות.מצב לאחר כריתת כחיה ימנית.הופנה לבירור בשל כאבים בבטן עליונה.באיזור מעבר חזה בטן ציור ראתי תקין.ללא עדות לממצא מוקדי.בבטן-בהיסתיגות שלא הוזרק חומר ניגוד קיבה בדיסטנציה עם תהליך רקמתי אקזופיטי ללומן שנמצא על התרסריון בקוטר 2.3 סמ.התהליך לקיר הלטרלי של בצל התרסריון סמיכותו נוזלית מודד 10HU. התהליך נמצא בסמוך לסיכות ניתוחיות לאחר כריתת כיס מרא טיבו לא ברור מבדיקה זו.האם מדובר בתהליך בדופן התרסריון או בתהליך שקשור באיזה שהיא צורה לדרכי מרא?אין עדות להרחבת דרכי מרה תוך כבדיות ואין עדות להרחבת צינור לבלב.מצב לאחר כריתת כליה ימנית.אדרנלים תקינים.כליה שמאלית תקינה.ללא עדות ללימפודנופתיה רטרופריטוניאלית.פזור חומר ניגוד באותם חלקים של המעי אשר מלאים בחומר ניגוד ללא ממצא חריג.עיבוי דופן הסיגמואיד קולון.עיבוי דופן הרקטום לקורלציה קלינית. סיכום:תהליך ציסטי בסמוך לסיכות הניתוחיות של כריתת כיס המרה הלוחץ על בצל התרסריון טיבו לא ברור.ממצא זה דורש קולרציה עם EUS.בספק עיבוי דופן הרקטום לקורלציה רקטוסקופית. ובMRA של בטןמשנת2008:בתחתית הכבד מודגמת מעין ציסטה שטוחה באורך 15 מ"מ וברוחב 4 מ"מ. בEUS מ2008לא מצאו כלום אז שאלה כזו מה מדובר בסיטי ומה מדובר ב אנגיו ,זה אוטו תהליך ציסטי?או אחר?בגסטרוסקופיה לא רואים כלום.מה לה עשות?הכאבים בלתי נסבלים.למי לפנות??מי מומחה או פרופסור בגסטרואנטרולוגיה או אנדוסקופית?או לפנות לכירורגים?איזה מומחה עובד בגסטרו בשרותי בריות כללית?תעזרו לי אני בו 32

לקביעת תור
    סגירה
    תהליך ציסטי

הוספת תגובה

• מכיוון שעברת ניתוח באיזור,

ד''ר דני רוזין
    04/02/2009

לכריתת כיס מרה, יתכן והממצא הנוזלי קשור לכך. בכלל לא ברור אם זה הגורם לכאב- ומדובר כבר על זמן יחסית ממושך בלי התפתחות משמעותית , אז יכול להיות שזה ממצא מקרי חסר משמעות. בכל מקרה כדאי לרכז את הבירור אצל רופא אחד שיעשה סדר בדברים, יחליט אם יש צורך לחזור על בדיקות עדכניות או להוסיף משהו שלא בוצע.
    קשה לי להמליץ לך על רופא ספציפי שעובד עם הכללית, אבל בשלב זה נראה לי שגסטרואנטרולוג הוא הכתובת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה