מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש קשר בין שני המקרים ... ?ארי01/02/2009
צוהריים טוב , עברתי קריתה חלקית של הקיבה (SP PARTIAL DISTAL GASTRECTOMY + VACOTOMY ) לפני שלושה חודשים , בגלל כיבים רבים בקיבה ולפעמים בתריסרן שעמידים לטיפול מקסימאלי לתרופות ... אחרי הניתוח אושפזתי בבה"ח שלושה פעמים בגלל דלקת בלבלב (PANCREATITIS ) , האם יש קשר בין שני המקרים ?!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לא פשוטה. אנו מנסים לרוב למצוא
ד''ר דני רוזין01/02/2009גורם מאחד שיסביר לנו את ההופעה של מצבים שונים באותו פרק זמן- ופחות "אוהבים" שתי מחלות שונות בו זמנית. אבל כשמדובר על מצבים נדירים זה לא תמיד פשוט וברור לעין. עצם הניתוח שעברת הוא חריג- כמעט ולא מבצעים היום ניתוחים כאלה עקב היעילות של התרופות- ואני תוהה מה הוביל אצלך לניתוח, ומה היה הבירור שעברת לפני כן. למשל- יש גידולים בלבלב (לא בהכרח סרטניים) שגורמים ליצירת כיבים. ויש מצבים של כיבים שחודרים ללבלב וגורמים לדלקת שלו. צריך גם לנסות להבין מה הגורם לדלקת הלבלב- האם זה אבני מרה? (ואגוטומיה יכולה להשפיע על תיפקוד כיס המרה).
בקיצור- כדאי לשבת עם הכירורג המטפל, או אם אין ממש מענה ממנו- אולי עם יועץ נוסף, כדי לרדת לעומק הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום!אוריין01/02/2009
שמי אוריין ואני בת 21. השבוע שמתי דורדורנט והרגשתי גוש כואב בבית השחי בצד ימין ויש לי אותו כבר יומיים, אני לא משתמשת בשעווה רק בסכין תמיד. אשמח אם תענה לי בהקדם האפשרי כי אני מאוד לחוצה תודה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה ככל הנראה גוש דלקתי, שקשור אולי
ד''ר דני רוזין01/02/2009לבלוטות הזיעה. אך בכל מקרה אם זה לא מסתדר בימים הקרובים כדאי להיבדק על ידי רופא- לא ניתן להעריך במדוייק רק על סמך התיאור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת לימפה מוגדלת בצוואראוריה30/01/2009
שלום אני בת 25 כבר לפני 5 שנים בערך גיליתי שיש לי בלוטת לימפה מוגדלת בצוואר לפני שנה היא גדלה בפתאומיות לגודל גדול מאוד, לאחר הרבה בדיקות התגלה שיש לי עוד בלוטות רבות מאוד וקטנות בכול הצוואר והביופסיה יצאה לא ברורה אך כביכול תקינה.. הייתי מספר פעמים בבדיקות לאחר מכן ולא הצליחו לאבחן מה הדבר.. האם אני צריכה להמשיך לדאוג? אולי לחזור להיבדק? אשמח לתשובה תודה רבה אוריה
בלוטות צואריות הן יחסית שכיחות,
ד''ר דני רוזין30/01/2009ורובן המכריע אינו מהווה בעיה, אלו בלוטות תגובתיות לתהליכים דלקתיים שונים, שלפעמים מתנפחות ונשארות מעט מוגדלות. משך הזמן שעבר מוציא מחשבון בודאות די רבה תהליך גידולי (סרטן הבלוטות).
אם כבר נעשו בדיקות כולל ביופסיה הרי שאני לא רואה ממש סיבה לדאגה, אך אם יש עדיין חוסר שקט, או תופעות נילוות, תמיד טוב להיבדק שוב- ניתן לפנות להמטולוג, או לרופא פנימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפסולה- אבצס פולנידאלינופר27/01/2009
שלום רב, אני בחורה פעילה מאוד בתחום הספורט, לצערי בשבוע הבא אני אעבור ניתוח להוצאת הקפסולה של האבצס הפולנידאלי (לאחר שנותחתי פעמיים על מנת להוציא את הזיהום), ברצוני לשאול אם כ4 ימים לאחר הניתוח של הוצאת הקפסולה אוכל להיתאמן במכון כושר, לעשות אירובי או כל פעילות ספורטיבית אחרת'?.... אשמח לקבל תשובה תודה מראש ושבוע טוב, נופר.
סביר להניח שלא.
ד''ר דני רוזין28/01/2009ההחלמה מניתוח של סינוס פילונידלי עלולה להיות לא קלה, זה תלוי בכמה גורמים כמו כמה התהליך נרחב, מה מידת הדלקת, מהי הטכניקה הניתוחית, האם הפצע נסגר או מושאר פתוח והאם יש סיבוך כמו זיהום של אזור הניתוח. תהליך ההחלמה עלול לארוך מספר שבועות, וכרוך בכאבים או לפחות אי נוחות- כך שפעילות ספורט נמרצת עלולה להיות קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל20/01/2009
שלום רב, האם יש מקרים בהם מתחילים ניתוח לפרוסקופי ובאמצע עוברים לניתוח פתוח? אם כן, מדוע עושים זאת, ובאילו ניתוחים מעבר זה יותר נפוץ? תודה רבה
בודאי.
ד''ר דני רוזין20/01/2009הסיבה העיקרית היא בעייתיות טכנית בהשלמת הניתוח בלפרוסקופיה. לעתים זה עקב סיבוך כמו דימום שקשה להשתלט עליו, לעתים אנטומיה לא מספיק ברורה. כל ניתוח לפרוסקופי עלול להוביל לפתיחה- אך יש כאלה שהסיכוי גבוה יותר- אם הניתוח מורכב יותר, כמו למשל כריתת מעי.
בניתוח השכיח ביותר- כריתת כיס מרה- הסיכוי נמוך, אולי יותר בעת או לאחר דלקת. זה כמובן גם תלוי במיומנות ובניסיון של המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לא מובנים באוזר FEM TRIANGLEד'14/01/2009
מזה כמספר שבועות אני סובל מכאבים עמומים באזור הירך. הכאבים תחילה היו כמעט ולא מורגשים, והופיעו בעיקר במאמץ, ובמנוחה בכלל לא. כיום הם כבר מורגשים יותר בזמן מאמץ ולפעמים גם כשאני לא בפעילות. הכאבים הם ממש מתחת ל-INGUINAL LIGAMENT, בצד מדיאלי. כלומר באזור בערך של שריר PECTINEUS ו ADDUCTOR LONGUS. הכאבים מופיעים בעיקר בזמן תרגילים לשריר הבטן, הרמת משקל תו"כ התכופפות, ביצוע EXTENSION בגב תו"כ בעיטה בכדור. אני עוסק בפעילות ספורטיבית- מתאמן בהרמת משקלים פעמיים בשבוע ורץ 3-4 פעמים בשבוע כ-8 קילומטר. תחילה חשבתי שהבעיה היא בקע ופניתי לכירורג כללי. לפני כן ביצעתי U.S באזור ונאמר לי שהכל תקין. הכירורג בדק אותי ידנית ואמר שאכן אין בקע. השאלה שלי: מה יכולה להיות הבעיה? אין לי מושג מה לעשות, ואני מפחד מהחמרה נוספת במצב....(אינני רוצה להפסיק להתאמן! לפחות לא לפני שאדע בדיוק במה מדובר). כמובן שבנתיים הורדתי בעצימות האימונים. אשמח לייעוץ(בנתיים אני קובע תור לאורתופד ספורט, שיפנה אותי לMRI- בתקווה שזה יעזור). תודה!!
מה שעשית עד כה נכון.
ד''ר דני רוזין14/01/2009היות ובקע נשלל די בודאות סביר להניח שמדובר באחת מפגיעות הספורט באזור, אחד השכיחים זה אדוקטור טנדיניטיס, והתייעצות עם אורטופד ספורט היא הצעד הבא. הורדת פעילות היא הצעד הנכון בינתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דן כהן16/01/2009תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה שריר זה אדוקטור טנדיניטיס??
נועה24/04/2009ממה שלמדנו יש לונגוס, ברביס ומגנוס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה לא שריר, זה מצב:
ד''ר דני רוזין26/04/2009טנדון זה גיד, וטנדיניטיס זה דלקת בגיד. ולכן- מה שכתבת מתייחס לדלקת בגיד של שרירי האדוקטורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נועה27/04/2009הדלקת יכולה להיות גם בinsertion בצד המדיאלי של הברך?
פשוט כבר כמה חודשים כואב לי שם והאורטופד אמר לי לפני חצי שנה שזאת דלקת בגיד אבל עדיין לא עובר... יכול להיות שזה נמשך כל כך הרבה זמן? או שזה משהו אחר?
כואב לי שאני מכופפת את הברך הרבה זמן- זה מרגיש כמו התיאור של movie goer syndrom
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה יכול להימשך-
ד''ר דני רוזין27/04/2009אבל מציע להתייעץ שוב עם אורטופד, זה לא תחום ההתמחות שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותטלי12/01/2009
אמי בת 75 ועברה לפני שבוע ניתוח בעורק התרדמה (קרוטיס). היום כשבוע לאחר הניתוח הדיבור שלה אינו תקין. לאחר שיחה עם הרופא המנתח ובדיקה ויזואלית הלשון שלה פונה לכיוון הצד המנותח (ימין) ומכאן הדיבור המעוות. לדברי הרופא המנתח עקב "עבודה קשה" דרך חלל הפה לניקוי עורק התרדמה, ייתכן כי העצב נתפס והוא אמור להשתחרר עם הזמן. השאלות שלי הן: 1. האם באמת ישנה אפשרות שזה רק עצב שנתפס וישתחרר מעצמו עם הזמן, ואם כן כמה זמן צריך להמתין?? 2. באם העצב נתפס האם ישנה אפשרות לזירוז השחרור שלו ע"י פעולה כלשהי? 3. האם יכול להיווצר מצב שהעצב נפגע והדיבור המעוות יישאר כך לתמיד? בתודה מראש
עצב הגולגולת ה-12, הנקרא
ד''ר דני רוזין12/01/2009העצב ההיפוגלוסלי ("תת לשוני" בתרגום חופשי), אכן עובר בצואר בסמוך לעורקי התרדמה, באיזור הניתוח. בד"כ מזהים ומשמרים אותו, כדי למנוע חיתוך שלו או פגיעה בו, אך לעתים ההתעסקות סביבו אכן גורמת להפרעה זמנית בתיפקודו. סביר להניח שהעצב לא ממש "ניתפס" אלא פעילותו מופרעת עקב בצקת באיזור או חבלה מסויימת שלו שאמורה להחלים.
לעתים אכן הנזק נשאר קבוע, אך ברוב הפגיעות העצביות שאנו מכירים, כאשר לא בוצע ממש חיתוך של העצב, ישנה התאוששות הדרגתית.
כמובן כשיש דיבור מעוות לאחר ניתוח קרוטיס יש להוציא מחשבון נזק מוחי, אך סטיית הלשון מעידה באמת יותר לכיוון נזק פריפרי (מקומי).
יתכן ויהיה מקום להתייעצות עם קלינאית תקשורת אם הפרעת הדיבור תתמשך מעבר לשבועות הקרובים, לצורך שיקום הדיבור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן07/01/2009
יש לי בקע מיפשעתי סקרוטלי שגדל עם השנים מבחינת תיקון הבקע מה ההבדל בניתוח בן בקע מפשעתי סקרוטלי לבן רק בקע מפשעתי רגיל , מורכבות הניתוח , החלמה ארוכה יותר ( לא ניראה לי שהמנתח יתרגש כל כך למרות שזה גדול בתוך השק ), זה שהבקע נימצא בתוך שק האשכים יכול לגרום לנזק פוריות אחרי הניתוח עקב כך שבתהליך הניתוח לוחצים במקום .
יש הבדל מסויים במורכבות הניתוח, וגם
ד''ר דני רוזין07/01/2009ההחלמה עלולה להיות קשה יותר. זה די תלוי בגודל- בקע סקרוטלי יכול להיות ענק ויכול להיות די קטן. אם הוא גדול הסיכויים לנפיחות, בצקת ודימומים באזור אחרי הניתוח יותר גדולים.
עצם הנוכחות של בקע בשק האשכים לא משפיעה על פוריות. המנתח רק צריך לזהות היטב את צינור הזרע ולשמור אותו- זה לפעמים קצת יותר קשה בבקעים גדולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוני04/01/2009
האם יש אלטרנטיבה לניתוח לב פתוח לצורך תיקון מסתם מיטראלי (כגון לפרוסקפיה ) ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK04/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=191 id=link]ניתוחי לב, השתלות לב, ניתוח מעקפים, התקף לב[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית31/12/2008
שלום, בתי בת 2.2 סובלת מחזה סנדלרים. עמוק בערך 2-3 ס"מ. האם עומק זה הוא חמור? האם עדיין בגיל ההתבגרות יכולה להיות הטבה? האם שדיים מכסים על העיוות הזה? הבנתי שכנראה בגיל 8-10 היא תצטרך לעבור ניתוח להרמת בית החזה. האם יש באופק שיטות יותר חדישות? מה הסיכונים שבניתוח? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK05/01/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=149 id=link]כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכיס מרה ועישוןמישל19/12/2008
שלום ד"ר אלמוגי, לאחרונה נתגלו אצלי אבנים בכיס מרה ואני אמורה לעבור בקרוב ניתוח להסרה. כרגע הרמות של תפקודי הכבד שלי גבוהים ומחכים עד שיהיו תקינים על מנת לקיים את הניתוח. אני יודעת שעישון אינו מומלץ, נקודה. מעבר לכך שהוא אינו מומלץ, האם יש מניעה למעשן בזמן שיש אבנים בכיס מרה ואחרי שמוציאים אותה? האם לעישון יש השפעה על הרמות של תפקודי הכבד? תודה רבה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה בתיפקודי כבד
ד''ר גדעון אלמוגי20/12/2008לפני כריתת כיס המרה אני מציע שתברר מדוע תיפקודי הכבד מופרעים. אין קשר לעישון אך ייתכן ואתה סובל גם מאבנים בדרכי המרה ואת זה צריך לברר לפני הניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
מישל20/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאבי07/12/2008
שלום רב, אולי תדעו לענות לי במקרה: אמא שלי בת 68 ,חלתה לפני שנתיים בסרטן השד ועברה כריתה.מטופלת בכדור הורמונלי.לפני כשלושה שבועות ,נתגלה סרטן במעי הגס ,בעקבות תופעות של שילשולים.בבדיקת סי טי שאת תוצאותיה קיבלנו לפני כיומיים ,נתגלו גרורות בעצמות: עצם הכסל ,חוליות גביות נמוכות ומותניות ,שבריפ פתולוגיים במספר צלעות תחתונות ונגעים באיסכיום.ברצוני להעלות מספר שאלות : מה המקור של גרורות בעצמות - שד או מעי גס? מהו נגע אוסטיוליטי? מהו איסכיום? מהי דרך הטיפול? תודה רבה מראש
מערכת BeOK10/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=124 id=link]סרטן השד[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכיס מרה בזמן הריוןמור03/12/2008
אתמול קיבלתי את ההתקף הראשון נסענו לאיכילוב ואחרי בדיקת אולטרסאונד קצרה אמרו לי שיש לי אבן בכיס מרה. אני בשבוע 16 להריון והרופא באיכילוב אמר שהוא מעדיף לא לנתח בהריון - אנא הסבירו לי מה כדאי לי לעשות - הרי מה שחשוב לי זה החיים שלי ולא נראה לי שאני מוכנה לוותר על הכל בגלל העובר יש לי ילדה בת 4 וחיים נפלאים לא רוצה לסכן את עצמי ולא לעבור את הכריתה רק בגלל החשש להריון - מה גם שאני לא אהיה מסוגלת להתמודד עם מצב שאהיה בהריון יותר מתקדם - ואאלץ לעבוד ניתוח ואז יקרה משהו לעובר שכבר בוגר....אם כבר אז כדאי עכשיו כשהוא קטן. בקיצור מה דעתכם ? מודה מראש על התייחסותכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבן בכיס מרה בתקופת ההריון
ד''ר גדעון אלמוגי03/12/2008כמו תמיד, יש שיקולים לכאן ולכאן. מצד אחד עדיף להימנע מניתוח בזמן ההריון מחשש לעובר. ניתן לנתח בביטחה יחסית בטרימסטסר השני. מצד שני, לא לנתח משמעו לסכן אותך בהתקפים נוספים ודלקות בכיס המרה. ממליץ להתייעץ עם כירורג מנוסה ושקול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי את הניתוח בהריון
מירי07/01/2009גם אני עברתי את הניתוח בהריון, בשבוע 15, אצל רופא מנתח מאוד מאוד טוב, ועשו לי אולטרא סאונד לפני ואחרי כן, והכל היה בסדר עם העובר ברוך ה', הייתי במצב שלא יכולתי כבר לחכות כי הייתי במצב של שני התקפים בשבוע. בקיצור, אם את דואגת לרופא מומחה שינתח אותך, וכן לבדיקת אולטרא סאונד לפני ואחרי הניתוח, אין שום סיבה שלא תוכלי לעבור אותו- עדיף בהקדם האפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהכרמית03/12/2008
שלום רב, לחמי התגלה לפני כמה חודשים סרטן בכיס המרה ששלח גרורה גדולה לכבד, ולפי הביופסיה של הבלוטות שהוסרו, יש כבר פיזור מרוחק. הוא מטופל כרגע בכימו'. אני יודעת שהפרגונוזה מוגדרת כ"קטסטרופאלית" ומצאתי כי אחוזי ההישרדות הם 1% ב-5 שנים. מה תוכלו להוסיף על כך? האם זה נכון? האם יש טיפולים נוספים על הכימו'? אם תהיה חזרה, תוך כמה זמן היא צפוייה תחת כימו'? אשמח ואודה לכם על כל מידע, תודה רבה, מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול של כיס המרה
ד''ר גדעון אלמוגי03/12/2008על פניו נשמע כמו מקרה שבו תוחלת החיים נמוכה. אין ממש טיפול נוסף. לא ניתן להעריך את משך החיים הצפוי, אך בד"כ מספר חודשים מועט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב ד"רעדי30/11/2008
שאלה ברשותך- אני בת 21. בחורה בריאה בדר"כ. שאלתי היא, שמתי לב שזה הרבה זמן,בדר"כ כאשר אני מרגישה שיש לי יציאה אני מרגישה בצד שמאל של הבטן התחתונה את המעי (זה מרגיש כמעין משהו ארוך וקשה...) חשוב לי לציין שלאחר יציאה אני לא מרגישה את זה. ושאין לי כאבים או משהו כזה באזור. האם זה נורמלי שכאשר המעי "מלא" להרגיש אותו ? אל תאמר לי בבקשה לגשת לבדיקה, פשוט תענה לי האם זה נשמע לך אפשרי..מה גם שאני בחורה רזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר גדעון אלמוגי30/11/2008אני ממליץ לגשת לרופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר לא התייחסת לשאלתי..בבקשה
עדי30/11/2008האם יתכן שזה נורמלי?< ברור שאגש, אבל אני רוצה לדעת האם אפשרי לחוש במעי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)