מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהרמי05/10/2008
האם יש דיכאון לאחר ניתוח בניתוחי חזה אצל ילדים כמו אצל מבוגרים? מה ניתן לעשות לפני ואחרי כדי להקטין את הנזק. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK05/10/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=54 id=link]ניתוחי ילדים (כירורגית ילדים)[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפנדיקסיאיר29/09/2008
אני לאחר ניתוח אפנדיקס ויש לי טיסה לחו''ל בעוד 20 ימים האם אני כשיר לכל פעילות? סחיבת משקל? מסעות? לטיסה עצמה? אני יודע שכל מקרה לגופו אך בכל ז\את אשמח לשמוע המלצה כללית תודה רבה יאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר אחד.......בבקשה תענו
יאיר29/09/2008הבנתי שאסור להרים יותר מ5 קילו במשך 3 חודשים האם זה נכון? האם תיק כבד נחשב להרים משהו? או שהכוונה להרים כמו שמרימים תינוק? אני אוטוטו טס ואני צריך תשובות כדי לדעת האם לבטל את הכרטיס לטיול תודה לכל מי שעוזר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה אחרי ניתוח
ד''ר גדעון אלמוגי05/10/2008ההוראות שקיבלתה מקובלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיסה אחרי ניתוח
ד''ר גדעון אלמוגי05/10/2008כנראה קיים סיכון מוגבר לפקקת וורידים לאחר ניתוחים מסוימים. הסיכון במקרה שלך מאוד נמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני שבועיים עברתי ניתוח להסרתבני23/09/2008
התוספטן אפנדציטיס. ולפני5 ימים החלה נזילת נוזל שקוף אדום מקצה הניתוח ניגשתי למיון ושם רשם לי הרופא אנטיביוטיקה וחבש אותי, לאחר יומיים פסקה הנזילה כמעט לגמריי. הרופא אמר לי הכל בסדר תגמור את הכדורים (עוד כ 5 ימים ), היום התחילה הנזילה שוב לטפטף מה עליי לעשות לחזור לרופא? או שזה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מפצע הניתוח
ד''ר גדעון אלמוגי24/09/2008הפרשה מועטה וצלולה מפצע הניתוח לא צריכה להדאיג. במידה וההפרשה ממשיכה מעבר לחודש, כדאי לפנות לרופא מנתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן תחתונהיבגני21/09/2008
כבר כמה שנים אני סובל מכאבים לא חזקים לפעמיים בבטן חתונה בצד ימין אפילו אם אין לי כאבי בטן ומישהו יגיעה לי שם בצורה הכי קטנה שם אני מרגיש כאבים שם לפני כמה זמן היתגלה אצלי אבנים בכיס מרה כרגע אמרו לי שאין צורך לנתח אותי מיכבן שהם במצב טוב וגם לפני כמה זמן אמרו לי שכניראה יש לי IBS ! שאלה האם IBS הוא יכול לגרום לכאבי בטן באזור תחונה בצד ימין אבל כאבים הם באים לפעמיים לכמה שניות או לכמה דקות אבל לא תמיד ממש חזקים נגיד בסולם זה 4 הכי חזק זה הייה אצלי 8 אני בעבר עברתי קולנוסקופיה וגסטרוסקופיה ותוצאה היו תקינות ואני לא יכול להבין ממה היא יכולה להיות בעיה הזאות מיכבן בזמן אחרון היא נהיית יותר חמורה בערך לפני שנה אני היתחלתי לקבל ריטלין וכמו כתוב שם תופעות לוואי יכולים להיות שם זה כאבי בטן אבל בעיה אצלי היא החמירה רק לפני כמה חודשיים בלבד ! אזה אני הייתי רוצה לדעת מה אני יכול לעשות במצב הזה אני לא רוצה לפנות לרופא מומחה שהוא ישלח אותי לעוד בדיקות כי גם כך אני בן 24 + ואני נימצא הרבה אצל רפואים ! תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן ימנית
ד''ר גדעון אלמוגי22/09/2008התמונה הקלינית של כאבים הנובעים מאבני מרה היא לא תמיד טיפוסית. אמי ממליץ להתייעץ שוב עם כירורג לגביי כריתת כיס המרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרה לפעילות ספורט לאחר ניתוחענבל20/09/2008
ערב טוב, עברתי ניתוח בקע מפשעתי (עם חתך + השתלת רשת) לפני כחודשיים. קיימת עדין נפיחות מעל החתך. ישנם גם כאבים (נסבלים - אין צורך במשככי כאבים). נשאלת השאלה תוך כמה זמן ניתן לחזור לפילאטיס (קרקע - לא מכשירים) הכוללת עבודה על שרירי הבטן? ובאיזו תדירות ניתן להתאמן? לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות לאחר תיקון בקע
ד''ר גדעון אלמוגי22/09/2008אנחנו בד"כ ממליצים להמתין 8-12 שבועות לפני חזרה לפעילות לאחר תיקון בקע. בכל מקרה של ספק, כדאי להיבדק ע"י כירורג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת15/09/2008
שלום רב אצל בתי בת ה- 5 נצפתה הגדלה של פוליפ והרופאה המליצה על ניתוח. (הגענו לצילום בעקבות "משיכות" באף (שאגב, בינתיים נעלמו). שאלתי היא עד כמה דחוף לבצע את הניתוח, מה הסיכונים בניתוח שכזה ומה ההשלכות הרפואיות במידה ומחליטים לא לבצע את ההתערבות הכירורגית? אגב, האם יש סיכוי לפוליפ לחזור לגודלו המקורי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK22/09/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=261 id=link]אף אוזן גרון ילדים [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח - אפשרויותאחת10/09/2008
שלום אובחן אצלי בקע מפשעתי ואני צריכה לנתח אותו. אני רוצה לדעת האם כדאי לי לפנות לרפואה פרטית או לנתח דרך הקופת חולים מהבחינה של המקצועיות כמובן. הרופאת משפחה שלי אמרה שדווקא דרך הקופת חולים יש יותר נסיון לרופאים ולכן כדאי יותר ללכת לשם. הייתי שמחה לשמוע אם יש לכם עוד דברים להוסיף לזה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון בקע
ד''ר גדעון אלמוגי22/09/2008זה יהיה לא אתי מצידי להמליץ לך על רפואה פרטית. כירורג טוב עושה עבודה יותר טובה מכירורג פחות טוב, לא משנה היכן הם עובדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכבדע.07/09/2008
שלום. לפני זמן מה, כאשר בני היה בן חודש ושלושה שבועות,התגלה בבדיקת רנטגן "כבד בגודל תקין.בקדמת האונה הימנית,סובקפסולרי הודגם מבנה ציסטי אובלי 19/14/8 מ"מ גודלו,בעל גבולות סדירים חלקית. בבדיקת רנטגן נוספת שביצענו בתאריך 28 לדצמבר השנה ( כחודשיים אחרי ) כאשר בני הוא בן כ ארבעה חודשים,התגלה" כבד בגודל תקין.בקדמת הכבד במיקום סובקפסולרי מודגם תהליך ציסטי 19/13/18 מ"מ גודלו, הממצא צלול,גבולותיו סדירים חלקית". חשוב לציין כי לאחר הבדיקה הקודמת נבדקו תפקודי כבד ונמצאו תקינים. האם צריך לחשוש מגידול של 10 מ"מ של הציסטה בחודשיים? תודה מראש.
מערכת BeOK22/09/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנתח או לעקוב? תודה.חיים04/09/2008
הכירורגים חלוקים בהעדפתם לגבי ציסטת התריסריון, האחד בעד לנתח והאחר בעד לעקוב. שאלתי: לנתח (סיכון) או לעקוב (ריבוי CT כרוך בקרינה, EUS בוצע וחודרני , US לא מדויק)? להלן הממצאים: CTבטן ואגן אחרון (31.07.2008) בוצעה השוואה ל CT קודם מיום 12.07.2007. נגע ציסטי בגובה IVC והאאורטה בסמוך לדופן של החלק השלישי בתריסריון בקוטר 1.8 ס"מ ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת. קרוב לוודאי מדובר בציסטה מדופליקציה או תהליך ציסטי רטרופריטוניאלי אחר?. ללא שינוי. EUS אולטרה סאונד אנדוסקופי של דרכי עיכול עליונות (24.09.2007) תריסריון- בחלק ה-3 ממצא סיסטי בקוטר 26 מ"מ עם מחיצות לא שלמות. בוצעו מספר מעברים. לא נצפתה מחט בתוך הממצא בברור. לאחר הניקור הציסטה נעלמה (דלף?) לא נשאב נוזל. US בטן עליונה (6.09.2007) רטרופריטונאום – באיזור קו האמצע קדמית לאאורטה ואחורית לתריסריון מודגם ממצא ציסטי עם גבולות חדים ותוכן צלול כ- 1.7X2.5 ס"מ, אשר לא השתנה בגודלו לאחר שתיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EUS
ד''ר גדעון אלמוגי22/09/2008ה-EUS מראה שהציסטה נעלמה. בשלב זה כדאי לבצע מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר, ראה תאריכים, הציסטה הופיעה שוב
חיים22/09/2008הציסטה הופיעה שוב ב- CT החוזר אחרי שנה. מה דעתך שעלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיבים עמודים לטיפול , האם לנתח ?!!!ארי02/09/2008
צוהריים טובים , אני בת 25 , בריאה בד"כ , לא נוטלת תרופות אפילו לכאבים לא לוקחת ... כשמונה חודשים סובלת מכאבים חזקים ברום הבטן עם בחילות קשות ולפעמים הקאות וגם כן כמה פעמים הקאות דמיות ... כמובן אושפזת בבה"ח כמה פעמיים לאותן תלונות .... וחוץ מזה בחצי השנה האחרונה סובלת מאנימיה קשה ( HB= 7.5-10.3 ) , בתקופה הזאות לקחתי שש מנות דם ( לא בבת אחת ) ... עברתי יותר מעשרה גסטרוסקופיות בתקופה הזאת , וכולן הדגימו כיבים מרובים ודלקת כרונית בקיבה ולפעמים בתריסריון , המצב לא כל כך משתפר , למרות הטיפול שלוקחת - לוסק 40 מ"ג פעמיים ביום וגסטרו 40 מ"ג פעם ביום . הגסטרוסקופיה האחרונה הייתה היום בבוקר , והתשובה היא כך : מס' כיבים עד 8 ממ' באנטרום וצלקות גדולות . בפילורוס ארוזיה , אנגלולתיה חדה במעבר לחלק שני של אנטרום . בקיצור כיבים בקיבה עמידים לטיפול , HP שלילי , רמת גסטרין תקינה , ביופסות מראות דלקת חמורה , מציעים טיפול כירורגי ולכן נציג אותה לישיבת כירורגית . האם נראה לך , ממשכתבתי שצריך ניתוח , ואם כן , מה עושים בניתוח ? ( משהבנתי מהגסטרואנטרוג שיכרתו חצי מהקיבה ) האם זה נכון ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך...
ארי02/09/2008לצערי עברתי מרבית הבדיקות האפשריות - 2CT בטן , EUS , צילומי ושט קיבה ותריסריון כולל מעי דק תחת שיקוף (פעם עם שתיית טלפרקס ופעם אחרת עם באריום ) , US בטן עליונה ותחתונה , קולונוסקופיה , קפסולה אינדוסקופית ... חוץ מבדיקות דם ושתן שונים ... רמת גסטרין תקינה לגמרי (75-110) . רוב הבדיקות הראו כיבים בקיבה ולפעמים בתריסריון עם דלקת חמורה וכרונית , ולפעמים יש מין חסימה חלקית במוצה הקיבה ... משהבנתי מרופאי גסטרו שהדימום יכול לחזור ולסכן את חיי ( פעם אחרונה של הקאות דמיות היה לפני כשבועיים וההימוגלובין ירד ל- 7.5 ) וגם כן הם פוחדים שאם הכיבים לא ירפו אז עלולים להפוך לסרטני , האם זה נכון ?!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבה בושט לאחר ניתוח טבעתירין31/08/2008
לפני כשמונה חודשים עברתי ניתוח טבעת. בשל הקאות וכאבים נשלחתי לצילום רנטגו - ושט קיבה ותרסריון. התוצאות של הבדיקה - הודגם מעבר קלוש של חומר ניגודי מוושט לקיבה עם רחבה משמעותית של הושט בשל חסימה תת שלמה ע"י הטבעת. הכירורג שניתח אותי יוכל לקבל אותי רק בעוד שבוע ואני מאוד מודאגת. מה משמעות התוצאות? האם פתיחת הטבעת תעזור להחזרת הושט לצורתה המקורית או שמא אני זקוקה לניתוח נוסף? אודה לתשובה מהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח טבעת
ד''ר גדעון אלמוגי01/09/2008הרחבת הוושט נובעת מהצרות הנגרמת ע"י הטבעת. מצב זה אינו דחוף כפי הנראה. אם את מסוגלת לבלוע, את יכולה להמתין שבוע עד לביקורת. רוב הסיכויים שפתיחת הטבעת תחזיר המצב לקדמותו, אך אז את עלולה להשמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המנגיומות כבדיותרונית28/08/2008
האם יש צורך במעקב כאשר נמצאו המנגיומות כבדיות בבדיקת סיטי?
מערכת BeOK28/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=159 id=link]מחלות כבד, גסטרואנטרולוגיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר ניתוח בקעקובי25/08/2008
הנני עומד לטוס כחודש לאחר ניתוח בקע לפרסקופי , האם קיימת סכנה לתקלות או לבעיות לאחר פרק זמן כזה , האם הטיסה תשפיע והלחץ האויר בה ישפיעו על הבקע ,האם ניתן יהיה לתפקד ללא בעיות בטיול , ובמידה ויהיו בעיות לאחר הניתוח בחו"ל מה יש לעשות במדינה שהנני מטייל בה , והאם באמת עדיף לדחות את הטיול למועד מאוחר יותר בתודה קובי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לאחר ניתוחים
ד''ר גדעון אלמוגי25/08/20081. יש נתונים בספרות המראים שיש סיכון מוגבר להתפתחות ארועים תרומבוטיים (DVT ו-PE) סביב ניתוחים וסביב טיסות. טווח הזמן בו החולה נמצא בסיכון לא ידוע בוודאות, כנראה בין 10 ימים ל-6 שבועות.
2. לגביי הבקע, אין בעיה לטוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומניל.22/08/2008
אני בן 25, משקלי 93 וגובהי 1.88 לאחרונה אובחן אצלי טחול מוגדל, רמת נחושת גבוהה וכבד שומני. (אני צריך לעבור בדיקת עניים כדי לשלול מחלת וילסון.. מה הסיכויים לכך?) מה עליי לעשות- מבחינת תזונה? האם יש משהו נוסף שעליי לעשות? תודה מראש
מערכת BeOK22/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=262 id=link]מחלות כבד, השתלות כבד, סרטן כבד [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסטולהשגיא19/08/2008
נוצרה בגופי פיסטולה כתוצאה מהדבקות של קטע מעי, כ-25 ס"מ מהרקטום, אל החלק התחתון של צלקת ניתוחית. הפיסטולה מאד קטנה, אבל מפרישה מוגלה, גזים, ולעיתים טיפה צואה. מדי פעם היא נסגרת, לפחות חיצונית, אבל נפתחת שוב כעבור יומיים שלושה. הפיסטולה היא ישנה, אבל לא נתגלתה מאחר והיא נסגרה בשעה שהמקום בו היא נמצאת היה מושבת, כי הצואה לא עברה שם. אבללאחר ניתוח לסגירת קולוסטומי, שעבר ב"ה לשלום, המקום נפתח ביציאת צואה נרחבת, שהיווה חשש לדליפה מההשקה. ממצא זה הופרך בבדיקת קולונסקופיה שהראתה בבירור פיסטולה במקום אחר ממהשקה. כמובן שגם מקום ההשקה סגור היטב. מספר שאלות לי: הראשונה - האם קיימת דרך לסגירת הפיסטולה מלבד דרך ניתוחית? שאלה שניה - האם קיימת היסטוריה רפואית של סגירת פיסטולה באופן עצמוני, מתישהו, אפילו לאחר זמן רב (חודשים)? ושלישית: האם ניתן לחיות עם פיסטולה כזאת לאורך זמן מבלי שמצב בריאות החולה יפגע בשלב זה או אחר? ורביעית - מה עדיף? להשאר עם פיסטולה או להכנס, שוב, לצלקת ניתוחית קשה, שנסגרה לבד לאחר שזוהמה קשות, שכנראה יש בה הדבקויות לאין ספור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בפיסטולה של המעי
ד''ר גדעון אלמוגי19/08/20081. ייתכן וטיפול שמרני בכלכלה דלת שארית יביא לסגירת הפיסטולה.
2. בד"כ פיסטולות הקיימות מעבר ל-6 שבועות לא נסגרות מעצמן.
3. מבחינה בריאותית ניתן לחיות עם פיסטולה, אך רוב האנשים מעדיפים שלא להפריש צואה מדופן הבטן...
4. במידה והפיסטולה לא נסגרת, ניתן לתקן זאת בניתוח. זה ניתוח לא פשוט, אך בידיים מהימנות ניתן לבצעו בהצלחה גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)