מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאב בטן מסביב לקורקבן ובקע מפשעתיערן03/03/2021
אני סובל כבר ארבעה חודשים מכאבי בטן מסביב לקורקבן.
לחיצה על נקודות ספציפיות מסביבו מחזקת את הכאב והנקודות האלה די ברורות.
בבירור גסטרו שעשיתי לא נמצא דבר, פרט לבקע מפשעתי לא גדול בצד ימין.
האם הוא יכול להיות הסיבה לכאבים האלה?
אם לא, מה עוד יכול לגרום לזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא סביר שהבקע המפשעתי הוא הגורם, אם אין בקע טבורי אז יתכן שהכאב נובע משרירי הבטן ואין הרבה
ד''ר דני רוזין03/03/2021מה לבדוק הלאה או לטפל אם לא מאד חמור, ואם אין בעיות מעי. השאלה מה כלל בירור הגסטרו, והאם נעשתה הדמיה כמו סיטי בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בטן ובקע מפשעתי
ערן03/03/2021תודה על התשובה המאד מהירה.
הכאבים חזקים מאד וממש פוגעים באיכות החיים.
עשיתי את כל הבדיקות, כולל גסטרוסקופיה ו ct בטן.
אם אלה כאבי שרירים, למי פונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כדאי להיבדק על ידי כירורג. לעתים כאבים מבקע בכל זאת מקרינים מעלה
ד''ר דני רוזין03/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ערן03/03/2021תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב בטן ובקע מפשעתי
ערן03/03/2021תודה על התשובה המאד מהירה.
הכאבים חזקים מאד וממש פוגעים באיכות החיים.
עשיתי את כל הבדיקות, כולל גסטרוסקופיה ו ct בטן.
אם אלה כאבי שרירים, למי פונים? איך מטפלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת מעיים- שלשולים או עצירותאופיר03/03/2021
שלום לגבי חסימת מעים בבקשה רציתי לדעת עם יש חסימה אז אין יציאות בככלל או שיש שלשולים כרגע יש לי שלשולים כבר שבוע בערך וכואב לי בבטן תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בחסימה מלאה אין יציאות בכלל. חסימות חלקיות לעתים מתבטאות בשילשול
ד''ר דני רוזין03/03/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תו אות בדיקת MRI עקב כאבים לאחר ניתוי בקע טבורירינה02/03/2021
ד"ר שחטם וברכה!
לפני שנתיים וארבעה חודשים עברתי ניתוי לפרסקופיה לאנדומטריוזיס, וכתוצאה מכך נוצר בקע טבורי.
לפני שנה וחודשים עברתי ניתוח לפרסקופיה לתיקון בקע טבורי והפרדות שרירי הבטן.
יש לציין שאני כבר שנתיים וחצי סובלת מכאבים חזקים ונשנים באיזור המנותח . זה קורה לעיתים קרובות ולא משנה באיזה תנוחה אני נמצאת.
לפני שבוע וחצי ביצעתי בדיקת MRI להלן הממצאים:
איזור קטן של שינויי סיגנל קלושים, לא הומוגניים, נראה תת עורי בדופן הבטן האמצעית, בגובה הטבור כ- 5 ס"מ משמאל לקו האמצע, אולי שינויים פוסט חבלתיים.
שאלותיי הם:
1. מה המשמכות של הממצא הנ"ל?
2. האן ממצא זה דורש התערבות ניתוחית?
3. לאיזה רופא עליי לפנות להמשך טיפול?
בברכה מרובה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למעשה אין פה ממצא ברור חוץ ממה שנראה כמו שינויי הצטלקות לאחר ניתוח
ד''ר דני רוזין02/03/2021אם אין ממצא ברור בבדיקה (גוש רגיש למשל) אז אין מה לנתח, אפשר להעזר במרפאת כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתו אות בדיקת MRI עקב כאבים לאחר ניתוי בקע טבורי
רינה02/03/2021ד"ר שלום וברכה!
ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה.
שנית, אני לפני חצי שנה ביצעתי סונר של דופן הבטן התגלה ממצא של היפרדות שרירי הבטן בגובה מעל הטבור באורך 4.1 ס"מ.
כמו כן לפני חודשיים הייתי במרפאת כאב וביצעתי זריקה של סדרואידים באיזור הטבור אך לא עזרה כלל.
שאלותיי הם:
1. האם הממצא שאינו ברור יכול להתאים להפרדות שרירי הבטן?
2. אם כן , האם הפרדות שרירי הבטן הינו מקור הכאב???
3. האם ההיפרדות הנ"ל דורשת התערבות ניתוחית???
בברכה מרובה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפרדות אמורים לראות ב-MRI האם זה הוזכר?
ד''ר דני רוזין02/03/2021ככלל היפרדות לרוב אינה כרוכה בכאב ואינה מחייבת ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש קבוע באבקת נורמלקס לאחר ניתוחגלי28/02/2021
שלום,
נותחתי לפני כשעתיים, ומאז אני משתמשת באופן קבוע האבקת נורמלקס 17 מ"ל, בכל יום.
אני גם מקבלת טיפולים כימותרפיים, ולפני כל טיפול מקבלת אקינזאו, ולכן אני חייבת להשתמש בנורמלקס, כי תרופה זאת גורמת לעצירות.
האם השימוש הזה מוגזם ?
אפשר לקחת ממש כל יום ולתקופה כל כך ממושכת?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפשר. אם עם הזמן תמצאי תחליף תזונתי עתיר סיבים- עדיף, אבל זה לא גורם לנזק, רק סוג של תלות
ד''ר דני רוזין28/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ליד הרקה בת 22ראם28/02/2021
שלום, בת 22
נפיחות לא נראת אך מורגשת בכלי דם שליד הרקה השמאלית עם דופק מורגש (מעל סוף הגבה עד קו השער) רגישה למגע ומעט כואבת בעת תנועת גבות חדה וכו'. המצב כך כבר כשבוע. אשמח להתייחסות ממה הדבר נובע והאם צריך לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא נשמע מדאיג, אפשר לחכות כשבוע ולראות מה קורה, אם ממשיך/מתגבר או יש חום כדאי לפנות לבדיקה
ד''ר דני רוזין28/02/2021לראות שאין דלקת בעורק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי שנה אחרי כריתת כיס מרהנילי23/02/2021
חצי שנה אחרי כריתת כיס מרה בטן עליונה נפוחה לוחצת על הצלעות.ויציאות עם הרבה מיץ מרה. אין שלשולים ולא עצירות.
למה הציאות מלוות בהפרשה צהובה? ומה עושים עם הלחץ על הצלעות שמתחזק אחרי ארוחה קטנה.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא ברור אם אכן קשור לניתוח, כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו ולבדוק את מערכת העיכול לסיבות אחרות
ד''ר דני רוזין23/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת כיס מרה
נילי23/02/2021הפנתה אותי לגסטרושכחתי לכתוב שבגסטרוסקופיה מצאו בקע סרעפתי 5 סמ גולש.והופנתי לכירורג.כשאין כיס מרה .היציאות אמורות להיות מלוות בצבע צהוב?וכאבים בבטן עליונה,שמתגברים אחרי ארוחה קטנה,בלי טיגון שומן וחמיצות.
לאן מתנקז מיץ המרה אחרי כריתת כיס מרה?
ולמה כל אכילה קטנה מאד מכבידה על הקיבה
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות שהדברים קשורים לבקע. המרה ממשיכה לזרום למעי כמו קודם, רק בלי המאגר של כיס המרה-
ד``ר דני רוזין23/02/2021הוא רק מווסת בדרך…
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיציאותרגילות עם מיץ מר
נילי23/02/2021תודה על התשובות.שאלה אחרונה,למה היציאות עם הפרשות בצבע צהוב? וירידה במשקל.
מודה לך מאד על הטירחה .אני בת 80 וזה מדאיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליקים באיזור בית החזה -צלעות עקב פגיעהנחי22/02/2021
נפגעתי על ידי אופניים חשמליות בתאונה בה הרוכב נסע נגד כיוון התנועה ונכנס בי בצלעות. אובחן לי סדק.עברו שבועיים ויש עוד כאבים.קשה לנשום.מה אפשר לעשות?בנוסף כל פעם שאני מרים את היד באיזור הפגוע ,זה עושה לי קליקים.מה זה אומר?כניסת אויר?הצטברות מים?צריך לדאוג?אנא ,ענה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין מה לעשות- פרט למשככי כאבים לפי הצורך וזמן. זה אורך לא מעט שבועות…
ד''ר דני רוזין22/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צבע עור ורוד- בת 74ענבר21/02/2021
בהייתי לפני שבוע בבדיקת שד מכיון ששמתי לב שהשנה וחצי האחרונים אולי היה תמיד הוא ורוד מין חריצים יותר בשמואל מאשר ימין למרות שבימין אותו הדבר אני בת 74 בדקו אותי ועשיתי ממגרפיה לפני 11חודש והרופא אמר שהכל בסדר למרות שאני לא רגוכה רציתי את דעתך אני הנקתי כל ילד מחמשת ילד קרוב ל3שנים אז יכול להיות שצורת העור משתנה ואני לבנה מטבעי אז כל דבר רואים עם משתנה יכול ה להיות רגועה לדעתך אולי משתנים כשמזזקניים העור כבר לא מה שהיה תודה
קשה לומר בלי לבדוק או לפחות לראות תמונה אבל אם נבדקת ואין ממצא
ד''ר דני רוזין21/02/2021אז בהחלט יכול להיות שאלו שינויי גיל חסרי משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש 3 שנים בבית השחי ואבחוןעדי20/02/2021
מזה 3 שנים יש לי גוש בבית השחי. ב2017 מיששתי אותו לראשונה והיה ממש קטן..בגודל של חצי אפונה..באותו בזמן הייתי בהריון וגם התגלה גוש בשד. באולטרסרונד נאצר לי כי הגוש בשד שפיר( נלקחה ממנו ביופסיה) ושהגוש בבית השחי כעל הנראה רקמת שד( לא נלקחה ביופסיה) ..במהלך 3 השנים הגוש בבית השחי גדל היום הוא כבר ממש מורגש וקצת מציק לעיתים..בכודל של אפונה או שתיים. באולטרסאונד שד הגוש בבית השחי לא ככ נראה..ובביקור אצל 2 רופאי שד נאמר עי רופא 1 שזה אולי רקמת שד ואילו ע"י רופא אחר שזה גוש חסר ערך שגדל בגלל הורמונים ושינויים בגוף ולא רקמת שד. אני עדיין בחששות שחלילה זה משהו רציני. לא בטוחה מה עלי לעשות ולצי לפנות. אשמח להכוונה. תודה רבה
גוש שקיים מספר שנים הוא בסבירות גבוהה מאד שפיר- ומתאים לרקמת שד
ד''ר דני רוזין20/02/2021שנמצאת בבית החי מחוץ לגבולות הרגילים של השד. האולטרסאונד התקין תומך בכך. אפשר להעזר גם בממוגרפיה להערכה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עדי20/02/2021תודה רבה על המענה מהיר. חא ראו את הגוש בממגורפיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטות לגבי ניתוח בקע בלינאה אלבהיעלה20/02/2021
שלום
גילי 63. מאחורי שורה ארוכה של ניתוחי בטן: הוצאת כיס מרה, פעמים ניתוח בקע הטבור עם רשת כריתת שחלה וכריתת רחם עם חצוצרות בעקבות סרטן רירית הרחם והקרנות לנרתיק.
הניתוח האחרון היה כריתת רחם לפני 4 חודשים.
במשך כחצי שנה אני סובלת מכאבי בטן תחתונה שבאים בגלים. הכאבים לפעמים עמומים ולפעמים חזקים ולפעמים אין כאבים כלל.
צילום סי טי תקין.
צילום mri תקין למען בקע בגודל 2-3 סמ במרכז הבטן.
הכירורג היציע ניתוח לתיקון הבטן רשת חדשה והפרדת מעיים עקב הידבקויות.
רופאת גסטרו טענה שאין לעשות כרגע קולונסקופיה עקב ההקרנות שעברתי.
אין לי כוחות נפשיים ופיסיים לעבור ניתוח נוסף... מצד שני אני חוששת להסתכן אם לא אעבור את הניתוח.
אודה לדעתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דרגת הסיכון בבקעים לרוב קטנה יותר ממה שמציגים, ולא כל בקע חייבים לתקן.
ד''ר דני רוזין20/02/2021מה עוד- שלא ברור אם אכן הבקע הוא הגורם לכאב, ואם ניתוח יעזור לו. אם אין כאב בבקע עצמו ואין תופעות של חסימת מעיים כדאי לשקול אם לא להמתין ולעקוב, לאור ההיסטוריה המורכבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חודשיים לאחר כריתת כיס מרהפרח19/02/2021
דר שלום,
לפני חודשיים עברתי ניתוח כריתת כיס מרה שעבר בהצלחה. די מהתחלה הרגשתי מיחושים/דקירות באזור כיס המרה לשאלתי המנתח אמר לי שהכאב הוא עצבי. עם הזמן זה די פחת.
מזה כמה ימים אני מרגישה את הדקירות הללו מתגברות טיפה. ללא כאב במגע, ללא חום, לדעתי גם לא קשור לאוכל זה או אחר. האם יתכן שעדיין יש כאב עצבי ? פניתי לרופא משפחה הוא הוא בדק את הבטח ושלח אותי ל אולטרסאונד אך אמר שלדעתו הכל בסדר.
האם הגיוני לסבול גם לאחר חודשיים מכאבים שהם לאחר הניתוח? אם כן כמה זמן הגיוני שארשיג את האזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן יש לפעמים מיחושים שנמשכים יותר. לגבי הגורם-
ד''ר דני רוזין19/02/2021כל כאב הוא ״עצבי”… אבל לא סביר שיש גרוי ישיר של עצב, לרוב הסיבה היא תהליכים של החלמה באיזור הניתוח, כמו ספיגת שטפי דם קטנים או תהליכי הצטלקות. זה לעתים נמשך- אבל בסוף חולף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
פרח19/02/2021תודה רבה דוקטור על תשובתך המהירה והברור ,
כמה זמן לדעתך סביר שיימשך תהליך החלמה מן הסוג שתיארת (בהנחה כמובן שהכל אישי(?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מניח שבטווח החודש הקרוב זה ירגע. אם לא אפשר להמשיך בירור- לא הייתי רץ עם זה
ד''ר דני רוזין19/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו קטן בבקשה
פרח19/02/2021דר רוזין, שוב תודה.
משהו אחרון בבקשה. בעבר, בתקופה שהמתנתי לניתוח במצבים של כאבים חזקים בכיס המרה השתמשתי בתרופה בשם בוסקופן ( לא יודעת האם נמכרת בארץ כיוון שקניתי אותה בחול). למען האמת היא הקלה עלי מאוד.
האם אתה מכיר את התרופה? האם נגד כאבי דקירות שאני חווה עכשיו(שלי הם מאוד מזכירים את מה שהיה) אפשר להשתמש בה, כיוון שאקמול לא משנה יותר מידי את האי נוחות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זו תרופה שמרגיעה כאב שנובע מהתכווצויות- של מעיים, של כיס המרה וכו׳.
ד''ר דני רוזין19/02/2021אם הכאב דומה יכולה לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת כיס מרה לאחר התקף בודד של biliary colicליאור דקל19/02/2021
שלום ד"ר,
בן זוגי לאחר התקף ראשון של biliary colic. ברקע כאבי בטן אפיגסטריים חוזרים, לא דומים לכאבים הקוליקיים שהרגיש, אומנם מפריעים לו.
ב-US נמצאו מספר מוקדים היפראקואיים בכיס המרה המתאימים לאבנים בגודל ממוצא 0.7 ס"מ ומשקע. הכיס לא תפוח, דופן סדיר, ללא הרחבה של דרכי מרה.
האם קיימת אינדיקציה לניתוח לאחר התקף בודד עם הרקע הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קיימת, מספיק התקף אחד להצדיק ניתוח, אם כי יש כאלה שיעדיפו לחוות עוד מאורע.. הרוב לא, זה די לא נעים
ד''ר דני רוזין19/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חסימת מעיים חלקיתתת של המעי הדק או הגסיקיר17/02/2021
שלום יש לי שאלה עם חסימת מעיים חלקית מאובחנת בבדיקות הדמיה או שלפעמים רק בניתוח ועם בדיקת סיטי יכולה לפספס חסימה חלקית של המעיים הרבה תודה
לרוב מאבחנים בהדמיה וסיטי הוא די מדוייק לצורך זה
ד''ר דני רוזין17/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעין גוש בישבן שגורם לנמלולמאיר17/02/2021
שלום דוקטור מזה תקופה שיש לי מעין גוש לא מורגש פיזית בישבן שמאל שאני לוחץ על האזור אני מרגיש טיפה כאב וזה לוחץ לי על העצב וכתוצאה מכך אזור הישבן והירך האחורי נרדמים לי ויש תחושת נמלול ושריפה, אני מציין לא מרגישים את הגוש פיזית הוא לא בולט אבל שאני נוגע שם או שאני יושב מתחילים התסמינים של הנמלול, מה זה יכול להיות ואיך מאבחנים דבר כזה?? תודה
אפשר להתחיל באולטרסאונד של האיזור לראות אם יש איזשהו ממצא שמסביר את הלחץ על העצב
ד''ר דני רוזין17/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גולה בצוואר - לאחר חיסון קורונהאלמוג בני15/02/2021
שלום.
לאחר חיסון קורונה שהתבצע ביד שמאל, התעוררתי בבוקר שלמחרת וגיליתי שצד שמאל בצוואר התחתון תפוס ואיתו הגיעה גולה.
הגולה היא קטנה, לא נראית לעין, יחסית רכה וניתן להזיז אותה באותו איזור.
הכאב מהמקום מגיע בעיקר בתנועות עם הצוואר, בליעת רוק, שתיית מים וכו׳.
רציתי בבקשה לדעת האם יש איבחון של הבעיה? האם זו תופעת לווי מהחיסון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זו אפילו לא ״תופעת לואי״- זו תגובה נורמלית לחיסון, ועדות לכך שיש הפעלה של מערכת החיסון ולכן יש נפיחות של בלוטת לימפה. נורמלי ושכיח.
ד''ר דני רוזין16/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
אלמוג בני16/02/2021תודה רבה על התשובה המקצועית והמהירה! אכן ירדו חששות והשאלה היחידה שנותרה זה מתי זה יעלם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לרוב מס׳ שבועות
ד''ר דני רוזין16/02/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)