מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדדי דלקת אנטיביויטקה שאלה אחרונהתהילה07/01/2021
תודה רבה רבה על תשובתך המהירה דוקטור!!!!
אם אפשר עוד שאלה אחת-
ביצעתי גם בדיקות צואה ופרזיטים והכל יצא שלילי. ולמרות זאת נאמר לי לקחת ציפרודקס פעמיים ביום ל 5 ימים . מציינת שאני 4 ימים עם שלשולים שמקדים להם כאבי בטן חזקים מאד.
הייתי שמחה לשמוע מה לדעתך לגבי האנטיביויטקה. דלקת במעיים? או שלתת לזה צאנס לעבור לבד.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סבירות נמוכה שאנטייוטיקה תעזור
ד''ר דני רוזין07/01/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי דלקת וכאבי בטן ארבעה ימיםתהילה07/01/2021
שלום ד"ר
ביצעתי בדיקות דם עקב כאבי בטן התכווצויות חזקות ושלשולים במשך 4 ימים שעדיין לא עברו.
הבדיקות תקינות לחלוטין הכל בגדר בנורמה למעט crp שיצא מעט גבוה. יצא 2.4 שהגבול העליון הוא 0.5
האם זה משמעותי? על מה זה יכול להעיד?
רק מציינת שלפני שנה בדיוק ביצעתי גם את הבדיקה הזאת גם בשל שלשולים ( שנאמר לי שזה ויראלי) ושם יצא מדדי דלקת 1.6
זאת אומרת זה עלה. או שאין קשר.?
זה קשר לעובדה שהבדיקות נעשו במהלך מחלה ויראלית? או שמדדי דלקת זה לא ויראלי.
אשמח לחוות דעתך המקצועית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין קשר ישיר ישיר לשנה שעברה. זה ערך נמוך מאד שמראה על דלקת קלה,
ד''ר דני רוזין07/01/2021יכול להתאים לויראלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש מומחה- גידולים באגן ואי שליטה בסוגריםשלי07/01/2021
שלום ד"ר. ברקע יש NF2 . יש לי גידולים באגן ומס' גידולים מעורבים עצבים אגן סקרום ודוחקים את הרקטום. יש לי אי שליטה בסוגרים צואה. הנוירוכירורג גב המטפל בי אמר שהחלק האגני לא לתחומו. כירורג קולורקטלי מסרבים לנתח עקב סיכונים רבים. יש בארץ כירורג עצבים?
אשמח להמלצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נוירוכירורג הוא ״כירורג עצבים״. אפשר לנסות יעוץ כירורגי נוסף
ד''ר דני רוזין07/01/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיפוש מומחה
שלי07/01/2021שלום ד"ר, תודה על תשובתך. נוירוכירורג עמוד שדרה לא בתחומו גידולי אגן. איזה נוירוכירורג צריך? או שיש מומחי גב אחרים שכן תחומם גם באגן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס של כאבי בטן- התכווצויות חזקותרומי06/01/2021
שלום דןקטור
יומיים עם וירוס של כאבי בטן
מתחיל בהתכווצויות, עוויותיות חזקות ןלאחר מכן שלשןל ואז הקלה.
אתמול הייתי הרבה בשירותים. ואולי התאמצתי.
פי הטבעת ומסביבו התחיל מאד לשרוף ולהיות אדןם ואז שמתי לב שיוצא לי מעט דם אדום בניגוב.
לא מהצואה. הצואה למעט זה שהיא שלשולית או רכה מאד היא בסדר. אין בה דם.
ממה יתכן הדם? מניגוב יתר? מפציעה ? ואיך אפשר להקל
שאלה נוספת התכוויות חזקות בבטן שלאחריהם שלשןלים זאת תופעה נפוצה בוירוס? והבטן גם משמיעה הרבהה רעשים תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התופעות נפוצות. הדם מגירוי פי הטבעת. אפשר להעזר בוזלין או במשחה לטחורים.
ד''ר דני רוזין06/01/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטני איקס צואה שחורה- מה לעשות?גילת05/01/2021
תודה
שאלה אחרונה
כתבת שביסמוט (החומר בתרופה) יכול לשנות את צבע הצורה אבל צואה שחורה יכולה להיוץ גם סימן לדימום.
אז לא ככ הבנתי. ביסמוט יכול לשנות את הצבע לשחור?
לפני התרופה זה לא היה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבל לקחת את התרופה בגלל מחלת המעי... כך שעדיין זה יכול להיות משתי הסיבות. אם ירגע- אז לא משנה מה הסיבה. אם לא-
ד''ר דני רוזין05/01/2021כדאי לבדוק שאין דימום כי זה הבעייתי יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי מאכל ששמעתי שהרופאים אומרים לא לתת לילדיםיקיר05/01/2021
שלום האם זה נכון שהרופאים אומרים שמאכל נקניקיות זה לא בריא מאוד אוהב מה חושב על זה בבקשה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא מתייחס לבריאות כי זו שאלה מאד מורכבת. רק לזכור שלילדים קטנים יש סכנה של חנק וצריך לחתוך אותן לאורך
ד''ר דני רוזין05/01/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד אוהב את זה אבל היה על זה כתבה פעם
יקיר06/01/2021ומבוגרים אפשר לאכול את זה כי שמעתי איך שמכינים את זה זה לא טוב ומסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שמועות לא מבוססות. כמובן שיש הרבה דיעות לגבי מזון תעשייתי אבל לקרוא לזה מסוכן זו הגזמה
ד''ר דני רוזין06/01/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויית מעיים וביטני איקסגילת05/01/2021
שלום בת 28
בשל כאבי בטן ושלשולים ) ככל הנראה וירוס
אתמול בלילה לקחתי ביטני איקס תרחיף 30 מ"ל
עד הבוקר הצואה הייתה בצבע חום
עכשו פתאום הפכה לשחןר.
האם זה כתוצאה מהביטני איקס שלקחתי אתמול בלילה? מתי אמור לחזור לעצמו? תודה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביסמוט (החומר בתרופה) יכול לשנות את צבע הצורה אבל צואה שחורה
ד''ר דני רוזין05/01/2021יכולה להיות גם סימן לדימום, אם ממשיך כדאי לפנות לרופא לבדיקות דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גרון חזקים בעת בליעה ואודםאופיר03/01/2021
שלום היתי אצל רופא משפחה צבגגל כאבים חזקים הגרון במרפאה הוא לא רוצה לשלוח אותי לרופא כי פחד שידביק אנשיפ שלחתי תמונה של הגרון עפ תוכל תגיד לי בבקשה עפ יש אדום בגרון או סימני דלקת שבולע מרגיש כאב חזק תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא רואים מספיק ברור אבל אם רופא משפחה בדק מניח שראה... לא צריך רופא אחר בשביל זה.
ד''ר דני רוזין03/01/2021לפי התיאור זו דלקת גרון אבל כמובן שבימינו מצריך גם בדיקת קורונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד בטן עליונה- בן 37דניאל30/12/2020
שלום דוקטור, בן 37 שוקל 90 ק"ג גובה 181 סמ , לא מעשן מזה שנתיים וחצי, עוסק בפעילות גופנית של איגרוף קלאסי פעם ובשבוע
נשלחתי לאולטרסאונד בטן עליונה עקב חבלה בצלעות, וכאבים באזור הצלעות ימין ובטן ,,, להלן התשובות שקיבלתי
הכבד לא מוגדל ומרקמו אחיד
כיס המרה בגודל תקין דפנות לא מעובים, לא הודגמו אבנים.
דרכי המרה תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות.
לבלב ללא ממצא גס.
הטחול לא מוגדל, מרקם אחיד.
רטרופריטונאום חופשי.
כליה ימנית כ- 11 ס"מ, בגודל תקין, פרנכימה שמורה בעוביה אין עדות לאבנים.
הידרונפרוזיס: אין עדות.
כליה שמאלית כ- 12 ס"מ, בגודל תקין, פרנכימה שמורה בעוביה.
אין עדות לאבנים
הידרונפרוזיס: אין עדות.
לסיכום:
אבנים בכליה שמאלית.
כמה שאלות :
מה זה אומר לבלב ללא ממצא גס? כי לפני כמה שנים שעשיתי אולטראסאונד לא היה רשום ככה, , , היה רשום "לבלב: הודג על כל מרכיביו במימדי ואקוגניות תקיני"
האם יש הבדל בתוצאה או רק הכתיבה והמשמעות זהה בשני המקרים?
שאלה שנייה , רשום כליה ימנית 11 ס"מ ולפני ארבע שנים היה 10.6 ס"מ , האם זה תקין שזה גדל, ועדיין רשום תקין
ושאלה אחרונה, על כליה שמאלית רשום 12 ס"מ והכל תקין ואז בסיכום רשום אבנים בכליה שמאלית.
אז אני לא כל כך מבין זו טעות בסיכום או טעות שהכל תקין בכליה ימנית לפי מה שרשום בשורה של כליה ימנית, ואם כן יש אבנים לא היו צריכים לרשום גודל של האבנים או משהו בסגנון? פשוט אף פעם לא ניתקלתי בזה
סליחה על החפירה ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
השורה התחתונה היא שהכל בסדר
ד''ר דני רוזין30/12/2020לבלב לא תמיד קל לראות האולטרסאונד ולכן מסייגים את זה... ״אין משהו גס״ זה בסדר רק מדגיש את מוגבלות הבדיקה. אבל ממילא הבדיקה לא מיועדת לזה, אז אפשר להתעלם, לא צריך בדיקות נוספות.
גודל הכליות תקין, זה עניין של מדידה שונה מעט בין בדיקות שונות. לא גדל שום דבר...
לגבי האבנים- ככל הנראה טעות הקלדה/קופי פייסט... תבקש תשובה מתוקנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות בהקלדה
דניאל30/12/2020קודם כל המון תודה לך על המענה המהיר . טעות בהקלדה אתה חושב לכיוון שאין אבנים או שיש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה לכליה שמאלית, כי רשמתי בהתחלה על הימנית נאמר בסיכום שיש אבנים, הכוונה בשמאל
דניאל30/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חושב שאין... אבל כדאי לוודא
ד''ר דני רוזין30/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפשלות במעיים כל חצי שעה- כאביםיקיר29/12/2020
שלום האם התפשלות מעי יכולה לבוא כול שעה שעתים סטןרמת שהמעי מתפשל כול חצי שעה ואז מסתדר ועוד פעם וזה עושה כאבים במעיים? תודה לך
לא סביר
ד''ר דני רוזין29/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בורידים- חולה אונקולוגית מטופלתחגית28/12/2020
שלום,
אני חולה אונקולוגית, ומקבלת טיפולים. מצב הורידים שלי אינו טוב, בגלל החדרת אינפוזיות רבות ותכופות, ויש לי שאלה אליך בעניין זה:
לאחרונה שמתי לב שכאשר מחדירים לי את האינפוזיה ביד אחת, תוך כמה זמן (ימים), מתחילים לי כאבים ביד הנגדית, ואף סימנים כחולים ביד הנגדית.
יש איזשהו הסבר לתופעה?
אני צריכה לעבור בעוד מס' ימים בדיקת פט סי טי, ואני תוהה, אם לאחר הזרקת החומר הרדיואקטבי, וכן הזרקת היוד, יכול להיות מצב שהחומרים האלו יגיעו ויפגעו ביד הנגדית, ואם דבר זה מסוכן עבורי?
תודה רבה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין לי הסבר, אבל לא נשמע מסוכן. כשיש בעיה כרונית בורידים
ד''ר דני רוזין29/12/2020כדאי לשקול עירוי מרכזי קבוע כמו פיקליין או היקמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצע לי לעשות פורט
חגית29/12/2020אבל מכיוון שיש לי גם קרישיות יתר חמורה, הובע חשש כי האלמנט המוחדר יגרום לי לקרישי דם סביבו, ואני ממש לא יודעת מה לעשות במצב הזה. האם אכן דבר כזה עלול לקרות ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפעמים נותנים משלחי דם במינון נמוך למנוע קרישה
ד''ר דני רוזין29/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממילא מקבלת קלקסן 60 מל בכל יום, בכל אופן -
חגית29/12/2020בגלל הקרישיות שקיימת .
בכל אופן- תודה רבה -אין כמוך בהתייחסות וברצינות.
מודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה כל חצי שנה- וחיסון קורונהרות28/12/2020
כבר חצי שנה בערך יש לי בלוטות לימפה נפוחות אני במעקב מותר לי להתחסן לקורונה
אם זה רק מעקב ללא אבחנה יכול להתחסן
ד''ר דני רוזין28/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועם היתה אבחנה אז אסור להתחסן
רות28/12/2020ועם היתה אבחנה אז אסור להתחסן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה: לא... תלוי כמובן באבחנה. אבל אם אין אבחנה זה אומר שאין משהו שמסכן אותך ומחייב טיפול ולכן אין בעיה להתחסן
ד''ר דני רוזין28/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפומה בראש - האם ניתן להסרה בזמן הריוןנטע ע28/12/2020
שלום רב
האם ניתן להסיר ליפומה/גוש שומן מהראש בזמן הריון?
תודה רבה
צירפתי תמונה
ניתן אבל ככלל מה שניתן לדחות עדיף לא בהריון, ביחוד ציסטה קטנה בקרקפת שהיא לא מסוכנת
ד''ר דני רוזין28/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי מאכלים שיש קרוהן אן מחלה דלקתיותאבנר28/12/2020
שלום האם מותר לחולי קרוהן או מחלה דלקתיות בכללי לאכול דברי חלב כמו פיצות גבינות ? תודה
כעיקרון מותר. מעשית תלוי במצב ופעילות המחלה, וכדאי להעזר בדיאטנית.
ד''ר דני רוזין28/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בטחול כ9 ס"מ- בת 33שני27/12/2020
היי ,
בת 33 בריאה לחלוטין התגלתה ציסטה בטחול בגודל 9 ס"מ באופן אקראי לפני מס חודשים. נאמר לי שלפי ההסתיידות היא נמצאת אצלי בגוף כבר שנים , המלצה רפואית לנתח בגלל הגודל בלבד או מעקב כל חצי שנה.
חושבת על היריון נוסף האם יש סיכון עם כניסה להיריון?חשוב לציין שאני אחרי 3 לידות קיסריות . שככל הנראה עברו עם הציסטה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסיכון, ביחוד אם מסויידת, קטן. לא חושב שהייתי שולח לניתוח, אבל מניח שיש גישות שונות
ד''ר דני רוזין27/12/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)