מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ליפומה בשוק - האם כדאי לטפל ומה הסיכונים?שרון פרי01/10/2020
בת 46, בבדיקת אולטרסאונד בעקבות גוש בשוק שמאל:
בבדיקה של הזורה נמוש בשוק ימני פרוקסימאלי לטראלי הודגם
בתוך רקמת השומן התת עורי ממצא איזו-אקואי בגודל *2* 5.0 2.1 ס"מ
ללא עדות לוסקולאריות בתוכו או מסביבו, מתאים לליפומה.
האם כדאי לטפל? מה הסכנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין ממש סכנות. אם מפריע אפשר להסיר בניתוח קטן בהרדמה מרומית.
ד''ר דני רוזין01/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה נוספת
שרון01/10/2020תודה רבה על המענה המהיר!
רק שאלה נוספת- ליפומה שכזו עלולה להפוך לממאירה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ליפומה שפירה יציבה ופשוטה אינה הופכת לממאירה. לכן אפשר לעקוב. אם יש שינוי מוציאים
ד''ר דני רוזין01/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקציה צווארית לאחר כריתה של בלוטת התריסml01/10/2020
היי ד"ר
אני יותר משנה אחרי כריתה של בלוטת תריס ודיסקציה וכמעט שנה מניתוח נוסף בתחנה 6 בצוואר עקב גוש נוסף שהיה ולא ראו.
עשיתי בדיקה של מיתרי הקול שיצאה תקינה
אני סובלת מאד מלחץ בצוואר וקשיי נשימה במאמץ מהלחץ. וכאב בכתף שלא עובר מאז הניתוחים. כמו כן התחושה בחצי פנים עדיין לא חזרה. התחושה בחצי פנים צוואר כאילו מישהו שם חבל ומהדק אותו.
אני אדם מאד פעיל גופנית..מתאמנת על בסיס קבוע
האם יש מה לעשות עם זה? זה פשוט מייאש כי כל פעילות גופנית כרוכה בסבל ... כל מה שאומרים זה רק לחכות...כמה לחכות? האם אי פעם זה יעבור?
אשמח לעיצה כי אני מאד מיואשת מהעניין
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה נשמע כמו פגיעה עצבית, ושיקום של נזק עצבי, אם קורה, אורך שנה שנתיים
ד''ר דני רוזין01/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בטבור עם צבע שחור מה המשמעות?עידן28/09/2020
הטבור שלי ניהיה שחור ניסתי לנקות וזה עשה לי כאבים מפחידים.
שלום דוקטור כואב לי הבטן תחתונה צד שמאול וסיביב בטבור גם מקודם ניסתי לגעת בזה לנקות מה שיש לי בטבור ונהיה לי כאבי תופת שניסתי לנקות שם יש לע רגישות חזקה סביב הטבור גם מפחד שיש לי חסימה בזרימת דם באזור הטבור בנוסף ניהיה לי שם שחור מאוד ואני מרגיש גם לחץ באזור הטבור משו לוחץ וזה עליתי תמונה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופא עליתי תמונה מזה יכול להיות?
עידן28/09/2020
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
נראה כמו פיגמנטציה טבעית
ד''ר דני רוזין28/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמזה אומר
עידן28/09/2020מזה פיגמנצניה טבעית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צבע טבעי של העור. יכול להיות יותר כהה באיזורים מסויימים
ד''ר דני רוזין28/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום ניתוח בריאטרי עם בקע מפשעתיאלי23/09/2020
בעל עודף משקל עם בקע מפשעתי. לדברי הכירורג אינו מצריך כרגע ניתוח לתיקון הבקע. האם קיומו של הבקע עשוי להפריע לביצוע ניתוח בריאטרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא
ד''ר דני רוזין23/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים למרות בדיקות תקינות ופירוט סי טיעידן22/09/2020
שלום. עשיתי סי טי בטן חוזר עם חומר ניגוד ושתיה. יצא תקין מוזר שיש כאבים חזקים והוא תקין כנראה המקרה שלי כמו הבחורה שניתחתם אותה שהכול היה טוב בבדיקות שלה אבל בניתוח מצאתם לה דלקת בתוכנית ששודרה בטלוויזיה. מוזר השיקוף שזה כמו סרט, ראו משו בסי טי לא ממש מוזר רציתי לדעת למה בפירוט של הסיטי לא התייחסו למעי הגס והמעי הדק ורק לשלפוחית השתן? תודה עידן
לא יודע למה לא מצויין, כככל הנראה כי אין ממצא חריג במעי. אתה יכול לבקש פיענוח חוזר
ד''ר דני רוזין22/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האניה אקסלנס בעקבות ניתוח בקע טבורירינה21/09/2020
ד"ר שלום וברכה!
מהי האניה אקסלנס?
מה הדרכי טיפול בה?
בברכת גמר חתימה טובה!
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני מניח שיש חוסר דיוק במונח בו את משתמשת. תבדקי שוב, או תשלחי צילום של מה שכתוב
ד''ר דני רוזין21/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופת בבטן שמאלית ותוצאות בסי טי בטןעידן21/09/2020
שלום. יש לי כאבי תופת בבטן שמאלית נראה לי פיתחתי איסכמיה או משו כאב מפחיד ביותר רציתי לדעת עפ עשו לי סיטי בטן לפני 5 יום ואני הולך עם דיסק לבית החולים הכירורגים יוכלו להסתכל על הדיסק? גמור....
יוכלו
ד''ר דני רוזין21/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בלבלב בעקבות ercp - כאבים למרות בדיקות תקינותנילי18/09/2020
דלקת בלבלב לפני חודש. בשל בדיקות תקינות שוחררתי מאשפוז. כאבי הבטן העליונה לא מרפים והבדיקות תקינות. מה עושים?
א. משככי כאבים.
ד''ר דני רוזין18/09/2020ב. מה היתה הסיבה לבדיקה? יש עוד כיס מרה עם אבנים? אולי זה מקור הכאב?
ג. גם בנוכחות בדיקות תקינות לעתים צריך לחזור על הדמיה- אולטרסאונד או סיטי אם התופעות ממשיכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיטי אנגיו בטן - פענוח תוצאותמיכל17/09/2020
ביצעתי סיטי אנגיו בטן על הטחול
פסאודואנוריזם עם הסתיידות
ותרומבוס מורלי בהיקפה בעורק הטחול בקוטר 5 ממ
בתודה לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשוב לדעת פרטים- למה בוצעה הבדיקה, מה הסיפור. עקרונית מפרצת של עורק הטחול דורשת טיפול, לעתים ניתן בצינתור
ד''ר דני רוזין17/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים שלא חולפים בבטן שמאלית תחתונהעידן17/09/2020
שלום, יש לי כאבים חזקים בבטן שמאלית תחתונה ,כבר שנתיים וחצי זה כל יום ככה וכאבים חזקים שרק מחמירים מיום ליום, מה לעשות? אני לא יודע לאן לפנות כבר ואני עומד להתעלף מהכאבים. עשיתי כבר פעמים סי.טי בראשון היה רשום במעי הדק התפשלות טרנזטןרית ללא סימני חסימה, בבטן שמאלית עליונה הודגם מבנה בצורת טרגרט צקוםםם בעמדה נמוכה אחר כך סיטי חוזר בגגל התפשלות היה רשום רק נוזל בכמות קטנה באגן כירוג החליט לעשות שיקוף שם אמר לי שהמעי הגס שלי בחלקו רחב ובחלקו צר מדי, והוא רואה משו לא סימטרי בצילום וגם אמר שמימין זה יוצר בטן ריקה של מעי גס השמאלי הוא אושפז אותי כירוגיה א סורוקה האישפוז לא עשו לי כלום והחליטו שאני ימשיך בירור
דרך קופת חולים, ואני עדין מתפטלל הכאבים בצד שמאל זה הרוב עיוותים קשים ביותר לאן לפנות יש רמזים לבעיה ואפחדדד לא עוזר לי מה לעשות בן 29 תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחזור לרופא גסטרו
ד''ר דני רוזין17/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזוזה בבדיקת סיטי - מה ההשלכות?יניבבב14/09/2020
סליחה על חפירה הרופא בסיטי אמרה לי שזזתי בבדיקה ביקשתי שוב לעשות לא רוצה אמרה מה לעשות? האם לא יראו טוב את הבטן שלי? סובל מכאבים חזקים, תודה לך.
מניח שלא מאד יפריע. חכה לפיענוח.
ד''ר דני רוזין14/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית חומר בסי טי בטן האם מספיק לאיכות הבדיקה?יניב13/09/2020
חומר קצת מגעיל זה מספיק מה שתיתי? תודה.
שלום דוקטור, אם שתיתי את החומר ככה עליתי תמונה, האם זה מספיק מרגיש שזה הולך לעשות לי שלשולים זה מספיק לאיכות הבדיקה שתצא טובה?
עדיף לסיים
ד''ר דני רוזין13/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שתיית חומר טרם ביצוע סי טי בטןיניב13/09/2020
שלום החומר שמביאים לשתות בסיטי בטן עושה כאבים מפחד מזה
לא. רק לעתים קצת משלשל
ד''ר דני רוזין13/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום לפני בדיקת סיטי בטן עם חומר ניגודיניב12/09/2020
שלום, יש לי מחר סיטי 13 ל-9 בשעה 2 עם חומר ניגוד. האם ידוע לך כמה זמן לפני צריך להיות בצום? שחכתי מה שאמרו לי. תודה.
6 שעות
ד''ר דני רוזין12/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוויות biohazard לפי ניתוח בלוטת התריסמישהי11/09/2020
שלום,
בעבר החלמתי מהפטטיס סי - בבדיקת דם not detected.
לאחרונה במסגרת הכנה טרום ניתוחית שאלו על שחפת/ הפטטיס ואמרתי שהחלמתי מהפטיטיס סי שהבדיקה שלי שלילית.
הראתי לאח את הבדיקה אבל הוא רשם שאני biohazard בגלל הפטיטיס סי סימן בטוש זוהר, אמר שמכינים חדר ניתוח בצורה שונה וכו' כך שזוהי ההערה הכי בולטת בתיק (כמעט יותר משם הניתוח שאני אמורה לעבור). אני חוששת שזה עלול להשפיע על הרופא המנתח לגביי.
למה אני biohazard בהיות הבדיקה שלי שלילית?
מה הבדל בהתייחסות למטופל "רגיל" לעומת מטופל "biohazard"?
ומה קורה עם אנשים שלא יודעים על מצבם או פשוט לא אומרים?
(חשבתי לתומי שכללי הסטריליות בחדרי ניתוח ובכלל בבתי חולים תמיד נשמרים עם כולם וששומרים הן על כל המטופלים והן על אנשי צוות באותה קפדנות)
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום השפעה על המנתח. אנחנו רגילים לעבוד בתנאי זהירות יתר.
ד''ר דני רוזין11/09/2020ועקרונית זה נכון שלאחר טיפול ניתן להגדיר הבראה.
קצת קשה למערכת להוריד כותרות- ולו גם בגלל אפס קצהו של ספק, ולכן נוקטים זהירות יתר במצבים כאלה.
נכון שכללי השיגרה אמורים לכסות את כל המצבים, אבל כולנו בני אדם ולעתים יש התרופפות... (מסכה מתחת לאף בטח ראית..), ולכן האזהרה חשובה, כתזכורת להקפיד על הכללים. זה לא משפיע על הגישה או על הפעולה עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)