מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים לאחר ניתוח בקע טבורי ובדיקת הדמיהרינה10/09/2020
ד"ר בוקר טוב ומבורך!
ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה.
שנית, איזה בדיקת הדמיה פרט ל-CT אני יכולה לבצע על מנת לוודא שהבקע לא חזר.
יש לציין שבתאריך 06.09.20 אני בצעתי סונר דופן הבטן ולא נצפה בקע חוזר.
האם ממצא של דיאסטזיס מעל גובה הטבור בגודל 4 ס"מ מצריך ניתוח דחוף עקב כאבים?
בברכה מרובה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיאסטזיס בלבד לא גורם לכאבים. לעתים נעזרים ב-mri
ד''ר דני רוזין10/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפשלות מעיים מה הסיבות אם לא מטפלים?אבנר08/09/2020
מה הסיבות של התפשלות מעיים אם לא מטופל? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לעתים גורם בתוך המעי כמו פוליפ, לעתים רבות אין גורם- נובע רק מפעילות יתר של המעי
ד''ר דני רוזין08/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח לפרוסקופיה לתיקון בקע טבורירינה08/09/2020
ד"ר שלום וברכה!
בתאריך 08.01.20 עברתי ניתוח לפרוסקופיה לתיקון בקע טבורי ודיאסטסיז עם הנחת רשת
הבקע נוצר בעקבות ביצוע ניתוח לפרוסקופיה לאנדומטריוזיס שבוצע בתאריך 23.10.19.
יש לציין שעד עכשיו אני חווה כאבים באיזור המנותח.
בעקבות הכאבים ביצעתי אתמור סונר דופן הבטן והתגלה ממצא של דיאסטסיז מעל גובה הטבור בגודל 4.1 ס"מ.
שאלותיי הם:
1. האם הממצא של דיאסטסיז הוא הגורם לכאבים.
2. האם יש צורך בניתוח נוסף.
יש לציים שהכאבים מקרינים לגב התחתון ולאגן עד כדי כך שמבקשים עליי הן בישיבה והן בהליכה.
בברכה מרובה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דיאסטזיס לרוב אינו גורם לכאבים. צריך לראות שאין בקע חוזר. כדאי להגיע לבדיקת כירורג
ד''ר דני רוזין08/09/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיטי אנגיו עם חומר ניגוד ורישום בהפניהיניב31/08/2020
שלום. בקשתי מרופא סי טי אנגיוגרפיה והיא שלחה אותי לסיטי אנגיו. האם זה אותו דבר ועם לא מה צריך לבקש ממנה כדי לבצע אנגיגרפיה? למרות שעברתי בעבר סיטי אנגיו עם חומר והיה תקין, אני מפחד שיש לי בעיה בכלי הדם של המעי כי יש רגישות חזקה בבטן וגם במישוש סביב הטבור וכול הבטן סיטי קודם לפני שנה וחצי עם חומר תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה אותו דבר פשוט קיצור של המילה. ואם כבר עשית אין ממש סיבה לחזור...
ד''ר דני רוזין31/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש באזור החזה מה יכולה להיות הסיבה?אילה30/08/2020
שלום. אני מבוגרת יש לי יובש ועור יבש, לא יודעת אם לומר מתקלף, אבל מאזור הצוואר וכל בית החזה כולל השדיים והפיטמות, העור גם מעט מחוספס במיוחד בבית החזה והצוואר. אשמח לדעת מה זה?
קשה לדעת בלי לבדוק, יכולים להיות הסברים רבים בין שינויי גיל לאלרגיה למחלות ער שונות.
ד''ר דני רוזין30/08/2020כדאי להיבדק אצל רופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים בבטן ורגישות גבוהה גם בנגיעה קלהשי29/08/2020
שלום, הייתי בבית החולים בגלל כאבים במעיים, הרופא בא לגעת לי בבטן ואמרתי לו לא לגעת בכלל בבטן כי יש רגישות חזקה בכל הבטן וכאבים חזקים גם במישוש בלי ללחוץ אפילו רק נגיעה קטנה הוא שיחרר אותי לבית כי סירבתי לבדיקה שלו, ואני מרגיש כאבים עדין זה היה כירורג שרצה לבדוק אותי. מה לעשות? מרגיש כאבים עדין.
הבדיקה הרפואי. היא חיונית לאבחנה. אם עדיין כואב מאד תצטרך לחזור
ד''ר דני רוזין29/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע קטן בקצה איבר המין בעקבות כוויה ממים חמיםרון29/08/2020
שלום,
בעקבות כוויה ממים חמים בזמן מקלחת ניהיה לי פצע קטן מעט פתוח בקצה הפין. איזור קצת בעייתי... עם איזו משחה כדאי לטפל והאם כיסוי הפצע עם פלסטר קטן יפריע לתהליך ההחלמה או מנגד יעזור להחלמה? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
משחה לעור כמו טבעקוטן יכולה לעזור. פלסטר לא יפריע, יכול להגן על המקום משיפשוף לא נעים
ד''ר דני רוזין29/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצע קטן בקצה איבר המין
רון29/08/2020תודה על המענה המהיר. יש לי בבית אפלומיצין, ניתן להשתמש בזה במקום? בנוסף יש לי משחה שנקראת דרמהגרן B שמשמשת בתור חבישת פצע הידרופילית. שוב, תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן אפלומיצין זה בסדר
ד''ר דני רוזין29/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורטה בטנית - סי טי בטן עם חומר ניגודיקיר25/08/2020
שלום, רציתי לדעת אם סיטי בטן עם חומר ניגוד רואה עם זה בעיה באורטה הבטנית אם היא מורחבת? תודה
בהחלט
ד''ר דני רוזין25/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה אצל רופא משפחה ונזק מלחיצה חזקה בבטןשמעון23/08/2020
שלום, הייתי אצל רופא משפחה כי כואב בטן תחתונה הרבה זמן. הוא לחץ לי על הבטן מאוד ומרגישים כאבים ממש חזקים יותר ממה שהיה לי. האם יכול להיות שנגרם נזק מלחיצה שלו בצדדים, בצד ימין שמאל? הוא לחץ חזק. תודה
לא. בדיקת רופא אינה גורמת נזק. לעתים זה מגרה איזור רגיש
ד''ר דני רוזין23/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק מכני וכאבים מביצוע בדיקת ממוגרפיהליאן16/08/2020
דר יקר שלום, תודה על סבלנותך וסובלנותך, בתאריך 1.8 שאלתי לגבי ממוגרפיה ואולטרסאונד וענית לי שאין נזק מכני שמתואר מממוגרפיה ויכול לכאוב כמה ימים אחרי אם הבדיקה לא היתה עדינה.
עברו כבר 20 יום ועדיין יש לי כאבים שבאים והולכים (אני על משככי כאבים די הרבה וזה לא נעים לי) גם באמצע הלילה קשה לי לישון על הבטן בחזה במיוחד שד שמאל היכן שהוציאו לי לפני 3 שנים גוש לא סרטני.
הלכתי לפני שבוע לכירורג דרך הקופה שאמר שאם הופעל לחץ אגרסיבי לא סביר (זה מה שהיה בעצם) יכול להיות שטף דם וקרישי דם שבמשך הזמן ייעלמו. השאלה שלי, האם זה סביר שכמעט 3 שבועות עדיין יש לי כאלה כאבים שמעולם לא סבלתי מכאבים באזורים האלה? האם בכל זאת יש חשש מרשלנות מהבדיקה שהלכתי בריאה לחלוטין ויצאתי עם כאבים? האם באמת לדעתך זה יעבור או שעליי ללכת לרופא אולי פרטי לבירור אם לא נגרם נזק או שבר בצלעות באזור או ברקמות פיצוץ פנימי של גושים/ בלוטות? משהו אחר? האם אני יכולה להיות רגועה לחלוטין שזה יעבור וייקח עוד זמן? אני ממש סובלת זה הזוי! סליחה על אורך השאלה ותודה רבה לך מקרב לב, ליאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יכולה להיות רגועה. המכשיר אינו יכול לגרום לשבר בצלעות...
ד''ר דני רוזין16/08/2020רקמת השד רגישה.
יכולה להמתין עוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחיצה על הבטן בקולונוסקופיה והשפעה על אזור ניתוח בקעאיציק14/08/2020
שלום ד"ר,
ב-2015 עברתי ניתוח לפרוסקופי לבקע מפשעתי, הושמו רשתות, כל חמש שנים אני עובר קולונוסקופיה בגלל המחלה שהיית אצל אחד ההורים.
לפני חודש וחצי עברתי בדיקה זו, מה שהיה שם שונה מפעם שעברה שהרופא שציין כי המעי מפותל וארוך ונעזר בשינוי תנוחה והפעלת לחץ על דופן הבטן.
שאלה שאני מנסה להבין, למה צריך בכלל ללחוץ על הבטן בקולונוסקופיה? האם זה בשום אופן לא ישפיע על איזור הניתוח? [או שכן]
הלחץ על הבטן, אליו אני מתייחס, לאור העובדה שיש שם רשתות והמקום עבר ניתוח, מהי המשמעות שעשויה להיות אולי, בלחיצות כאלה על הבטן? מבחינת כל עבודת הניתוח, הרשתות וכל מה שנעשה בניתוח, עשוי אולי להיות מושפע באופן כלשהו?
האמת כי אני די מרגיש איזו שהיא אי נוחות בבטן.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין שום בעיה בלחץ על הבטן. זה נעשה כדי ״לכוון״ את המעי ולעזור להתקדמות המכשיר
ד''ר דני רוזין14/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת סי טי - מה זה ברכאוסינוס?אבי11/08/2020
ד״ר שלום,
בתשובת בדיקת ct חזה ובטן מצויין:
״הודגם ברכאוסינוס״,
ברצוני לשאול בבקשה מה המשמעות של האבחנה הזאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מניח שהאיות לא נכון- או שלך או בהדפסה. אשמח לראות את הטקסט המלא להבין את ההקשר
ד''ר דני רוזין11/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך התגובה
אבי11/08/2020זה מה שכתוב בפענוח,
להלן הטקסט המלא:
״לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בחלל הצפק או אחור ציפקי.
ללא עדות ללימפאדנופתיה מזנטריאלית או רטרופריטוניאלית.
כיס השתן בעל גבולות סדירים.
הודגם ברכאוסינוס.
לא הודגם נוזל חופשי בבטן או באגן.״* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא יודע. נשמע כמו טעות הקלדה. מה היתה סיבת הבדיקה?
ד''ר דני רוזין11/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפשלות מעיים בסיטי בטן אבל רשום שאין חסימה?שי10/08/2020
מה הסיבות של התפשלות מעיים במבוגרים אם לא מטפלים?
לרוב אין סיבה פרט לפעילות מעט מוגברת של המעיים, זה הפיך וחסר משמעות.
ד''ר דני רוזין10/08/2020לעתים נדירות יש גורם כמו פוליפ- לרוב רואים את זה בסיטי, לעתים ב-mri. ברוב המצבים אם יש התפשלות ללא חסימה לא עושים כלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבן בכיס מרה אשמח לתובנותרונית02/08/2020
שלום, התגלה אצלי אבן בכיס מרה.
היו/ יש לי כאבי בטן מידי חודשיים/ שלושה /חצי שנה (זה משתנה). ללא הקאות. מאד אשמח לדעת מה גורם לכאבי בטן (הבלתי נסבלים) הללו. כי אם זה אוכל... אז למה הכאבים תוקפים רק פעם ב... ולא בכל פעם שאני אוכלת אוכל שומני? או שמא הכאבים קורים רק כשהאבן זזה?
אשמח לתובנות. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הכאב נובע מהתכווצות כיס המרה בתגובה לאוכל (אבל לא רק), כשהמוצא שלו נחסם על ידי האבן
ד''ר דני רוזין02/08/2020מכיוון שהאבנים ניידות ולא תמיד חוסמות אז הכאב לא תמיד קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אם אני מבינה נכון
רונית02/08/2020הכאב יקרה רק כשיש חסימה של האבן? והאם זה נכון שאם אשנה את התזונה השומנית ואשתה מים עם חומץ וכיוצ"ב האבן תוכל להתרכך ולצאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, הכאב נוסע מחסימה. ולא- לא ניתן להמיס את האבן...
ד''ר דני רוזין02/08/2020המנעות מאוכל שומני תפחית את הגרוע של הכיס להתכווצות ותפחית הסיכוי להתקף- אבל לא תטפל בשורש הבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
רונית02/08/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותך
רונית02/08/2020האם חייבים לנתח? או שאפשר לחיות עם זה ככה? תודה
לא חייבים אם אין תופעות, אבל עוצמת הכאבים לרוב משמעותית,
ד''ר דני רוזין02/08/2020התדירות בלתי צפויה, ויש גם סיכון של סיבוכים כמו דלקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לאבנים בכליות משתיית מים בלבדיקיר01/08/2020
שלום אני שותה רק מים כול הזמן שמעתי שזה יכול לעשות אבנים בכליות האם זה נכון ועם צריך לשתות שתיה אחרת גם
הסיבה ליצירת אבנים היא מטבולית (קשורה לחילוף חומרים),
ד''ר דני רוזין01/08/2020אין שום סכנה בשתיית מים בלבד
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)