מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סמיכות אסמטרית בשדלילך22/11/2020
שלום רב,
בת 42 ללא ילדים וללא סיפור משפחתי של סרטן השד או השחלות.
נוטלת גלולות למניעת היריון כבר למעלה מ 10 שנים ומבצעת בדיקות מעקב לשד באופן קבוע (כירוג שד פעם בחצי שנה וus וממוגרפיה כל שנה). באוגוסט השנה מיששתי את שד ימין וחשתי במין ״גולה״ קטנה. ניגשתי לכרירוג מומחה בשד בדק וציין שהבדיקה תקינה ולגבי ה״גולה״ הרגיש אותה אף הוא וכתב: ״בשד ימין בכיוון השעה 8, 3 ס״מ מהעטרה נמוש גוש עגול כואב מתאים קלינית מישושית לציסטה ללא ממצא חשוד אחר.
הכירוג לא ראה צורך לבדוק זאת אבל אני ביקשתי בכל זאת לעשות us וממוגרפיה ולהלן התוצאות:
ממוגרפיה: מבנה השדיים רקמה פיברוגנדולרית פזורה (צפיפות birad - b). שד ימין - חיצוני עליון סמיכות אסמטרית פוקלית ללא גוש מוגדר, ללא שינוי מהותי קרוב לוודאי פרניכמלית. במנח קרניו קאודלי בחלק הפנימי ושליש אמצעי קשרית אובלית, מוגדרת בגודל 0.7 סמ פחות בולטת מבדיקה קודמת. אין עדות להסתיידויות חשודות.
שד שמאל - אין עדות לגושים. אין עדות להסתדויות חשודות. בוצע גם us.
בסיכום נכתב: מימין סמיכות אסימטרית ללא ממצא פוקלי חשוד תואם בסונר, בסונר קשריות ללא שינוי, ללא ממצא פוקלי חשוד במיקום חיצוני תחתון. שד שמאל ללא ממצא פוקלי חשוד, birad 3.
ההמלצה של הרדיולגית: לאור ממצא מישושי בשד ללא ממצא פוקלי חשוד בממוגרפיה וסונר, מומלץ מעקב mri שדיים בעוד 6 חודשים. זאת למרות שאמרה לי שהבדיקות ממוגרפיה ו us תקינות.
האם תוכל בבקשה להסביר לי מה משמעות הממצא של ״סמיכות אסמטרית פוקלית ללא גוש מוגדר וללא שינוי מהותי קרוב לודאי פרנכימלית״ ממצא זה לא הופיע בסיכום הבדיקה ממוגרפיה מלפני שנה. על אף שהרדיולוגית לא ייחסה לכך חשיבות ואמרה שלא מצאה משהו חשוד בבדיקות. אני מאוד היסטרית. מדוע מעקב mri ??
אני ממש בלחץ ואודה לתשובתך.
סליחה על אורך השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רקמת השד יכולה להשתנות ולהיות צפופה יותר או פחות- ולכן אם אין התאמה בין הצדדים-
ד''ר דני רוזין22/11/2020זו ״סמיכות אסימטרית״.
לאוב זה ממצא תקין, אך לעתים סימן עדין של שינוי גידולי. בסה״ב מקדם החשד נמוך מאד, ביחוד לאור אולטרסאונד תקים, אבל ל-mri יותר רגישות ולכן הוא הבדיקה הבאה אם צריך. הרדיולוגית לא מודאגת ולכן המליצה על בדיקה עוד חצי שנה, שזה סביר, אבל אפשר גם להקדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלציין שהייתי לפני וסת בעת בדיקת הממוגרפיה וה us. וכן לציין שה us היה בין היתר מכוון. כיוונתי אותה בדיוק למקום
לילך22/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לכן זה פחות מדאיג- כי באולטרסאונד אין ממצא
ד''ר דני רוזין22/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד״ר רוזין.
לילך22/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- stitch granulomaאברהם18/11/2020
שלום ד״ר,
אפשר בבקשה לקבל פרטים לגבי הניתוח: stitch granuloma
1. מה עושים בניתוח?
2. הניתוח נעשה בהרדמה כללית או אחרת?
אשמח לקבל פרטים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי בפרטים המדוייקים אבל לרוב בהרדמה מקומית, להוצאת תפר ישן שגרם לתגובה דלקתית סביבו
ד''ר דני רוזין18/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן שמאלית תחתונה קושי לנשום וחולשהעידן18/11/2020
שלום דוקטור אני לא מפסיק לסבול מכאבים בבטן תחתונה בצד שמאול אני מרגיש משו לוחץ וזז לי בבטן וכאב חזק בצד שמאול תחתון בסיטי פיענוח התפשלות הייתה בבטן שמאלית בדיוק איפה שיש כאבים זה מסביר את הכאבים אחרי הצשפלות עשו לי עוד 3 סיטי וגם mriבטן לא ראו את הצשפלות אני מפחיד שזה בא והולך הצשפלות אולי יש גוש בבטן שגורם הצשפלות הזו ? אני מפחד שזה יתפתח לנמק במעי מה לעשות אני מרגיש שאני הולך להסתבך עם המצב סה הולך ונהיה גרוע יותר האם נגיד יש התפשלות אצלי שבא והולכת האם קודם מופיע חסימת מעיים ואז נמק או שיכול לבוא ישר נמק התפשלות הזו ? אני חייב עזרה אני מרגיש חולשה חזקה הלכתי סורוקה שוב משחררים אותי התפשלות היתה במעי הדק סיטי חוזר לפני חודשים עפ חומר ניגוד תקין אני לט יכול יותר אין מי שיעזור לי אני כול היום עם כאבי תופת מפחד שיתפתח לי נמק בגגל מה שהיה רשום בסיטי התפשלות בצד שמאול וכואב בצד שמאול גם יש אפשרות לגיע עליך לבירור אני לא יכול גם שנוגעים לי בבטן אני גמור למה לא מכניסים אותי ללפרוסקפיה של שעה ומסימים לסיפור הזה איתי כבר כול סורוקה מכירים אותי חייב עזרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לאור כל ההיסטוריה לא נראה שניתן לעזור לך דרך האינטרנט. אם בסורוקה אין מענה לתלונותיך תנסה להגיע לבי״ח אחר
ד''ר דני רוזין18/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהסטומה ומסביב לסטומה מה עושים?יאיר13/11/2020
דר נכבד דימום מהסטומה מסביב לסטומה .ומהסטומה עצמה מה ניתן לעשות האם יש צורך בהתערבות כרובית ניתוחית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תלוי מאד במה מדובר ומה הסיבה, אם הדימום אכן חיצוני לרוב מטפלים מקומית,
ד''ר דני רוזין13/11/2020ולא (צריבה, משחות להגנה על העור סביב, שינוי לבסיס אחר וכו), לעתים נדירות צריך שינוי של מבנה הסטומה. כדאי להתייעץ עם אחות סטומה מנוסה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן חמורים בצד שמאל בבטן התחתונה לא עוברעידן07/11/2020
שלום כואב לי הבטן התחתונה בצד שמאול כול יום ככה חזק בלי הפסקה עשו לי קולנסקופיה קצרה לפני 7 חודש והיה תקין רציתי לדעת עם זה בודק את כול המעי השמאלי אן חלק ממנו אני מחכה לכירוג עוד כמה ימים הוא אמר לי ללכת לארולוג ואורטפוד ואז לחזור אליו לגבי השאלה שלי תודה לך
בודק עד 50, אצל רוב האנשים זה רוב המעי השמאלי
ד''ר דני רוזין07/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בבלוטה בצוואר בעקבות מאמץ פיזימרים05/11/2020
אני מרימה כל יום לפחות 4פעמיים ביום כל יום דלי עם מים מרוקנת ושוב ממלאה בגלל בעיה בנצרת הבית שמתי לב שמאז התנפחה לי בעצם בצואר הבולטה באותו צד שאני עושה את הפעולה האם יתכן שבגלל שבכל יום אני עושה את זה באותה יד מרוקנת את המים וממלאה שיהיה דבר כזה
לא ברור לי מה בדיוק בולט שם, אבל אם זו אכן בלוטת לימפה זה לא קשור כנראה
ד''ר דני רוזין05/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים עזים מתחת לצלעות בצד שמאלאורנית04/11/2020
שלום ד"ר, בתי בת 18 וחצי, חיילת, מספר ימים סובלת מאד מכאבים עזים (מתארת כדקירות) מתחת לצלעות שמאל, כואב גם בתנועה, בנשימה עמוקה ובשכיבה על צד שמאל. אין אירוע של חבלה או מחלת דרכי הנשימה או כל דבר חריג שקדם להופעת הכאבים. הרופאה שבדקה אבחנה דלקת סחוס הצלע ונתנה משככי כאבים. לא נעשתה הדמיה ולא נעשו בדיקות דם, בדיקה גופנית בלבד. האם דלקת כזו מתאימה לגיל של הבת, ולכך שלא קדם להופעתה כל דבר חריג? האם כדאי לבקש בדיקות נוספות? לחפש גורם למצב הזה?
כן מתאים, וכדאי לחכו. ים משככי כאבים שבוע שבועיים, סיכוי טוב שירגע וחבל להיכנס לבדיקות מיותרות
ד''ר דני רוזין04/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה בסרעפת האם יש קשר לאנדומטריוזיס?אורן03/11/2020
ברקע אנדומטריוזיס (לאחר הוצאת נגעים באגן בניתוח)
לאחרונה בעיות בסערפת
בביופסיה היה רשום
the lamina propria has a minor mixed inflammatory cell infiltrate
האם יכול להיות קשר לאנדומטריוזיס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביופסיה ממה? מניח שקיבה, לא נשמע קשור בכלל
ד''ר דני רוזין03/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה - כירוגי
אורן04/11/2020אכן מהקיבה /סרעפת
מניחה שזה חסר משמעות
אך אשמח לדעת מה אומר הממצא בביופסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
קצת גירוי דלקתי. דלקת קלה בקיבה- לרוב מטופלת בנוגדי חומצה
ד''ר דני רוזין04/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אורן04/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה קטנה בשד שנתיים לאחר לידהשירז03/11/2020
שלום, בת 31 שנתיים אחרי לידה.
כשאני לוחצת על שד ימין יוצאת לי הפרשה חלבית קטנה.. לפני שנה עשיתי בדיקה בעקבות כאבים בשד כולל אולטרסאונד והכל היה תקין.
האם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממש לא. הפיתרון- לא ללחוץ... כל גירוי מעודד עוד הפרשה
ד''ר דני רוזין03/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 52 פרה מנופאוזה סוגים של כאבאישה02/11/2020
שלום , בת 52 פרה מנפאוזה, עדיין מקבלת מחזור אך בלתי סדיר. בדיקות דם תומכות בפרה מנפאוזה. משך שנים, כשבוע לפני מחזור היתה לי רגישות בשדיים וכאב במגע. בדרך כלל חלפו לאחר המחזור. בחודשים האחרונים אני חשה לעיתים גם לאחר הווסת, כאבים קלים בשדיים לעיתים בשד שמאל יותר מימין, ולעיתים גם כאב עמום נקודתי מתחת לעצם הבריח. הכאבים יכולים להיות גם ביום מבויים ואז יכולים לחלוף שבועות עד שזה כואב שוב. האם יש,קשר בין הכאב בצידי השדיים לבין הכאב מתחת לעצם הבריח בצד שמאל? האם הכאב העמום מתחת לעצם הבריח קשור בהכרח לשד או שיכול להיות שאין קשר בין 2 התופעות. האם יש סיבה לדאגה זה מסכן חיים?
אם הזה לסירוגין גז מתאים להיות הורמונלי (וקשור לשד) ולכן גם לא מסוכן
ד''ר דני רוזין02/11/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילונידל סינוס בעצם הזנב והופעת כאב ראשA.E.29/10/2020
ערב טוב
לפני כ25 שנה עברתי ניתוח פילונידל סינוס.לפני כמה ימים הופיע הכאב ויש אי נוחות .האם יתכן שחזר?זה באותו מקום.אין אדום או נפיחות .מה אפשר לעשות.
אודה לתשובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש לסינוס פילונידלי נטיה לחזור, אם כי לרוב לא בטווח זמן כסה רחוק.
ד''ר דני רוזין30/10/2020אם אין סימנים מקומיים אפשר לעקוב עוד קצת, אולי זה כאב ממקור אחר שיחלוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפילונידל סינוס בעצם הזנב
A.E.30/10/2020תודה על התשובה..השאלה שלי אם יש מישחה או האם משכח כאבים יעזור.שמתי פולידין.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פולידין לא צפוי לעזור אם אין פצע פתוח. משככי כאבים יכולים לעזור בלי קשר לסיבת הכאב.
ד''ר דני רוזין30/10/2020אם יש שם אכן תהליך דלקתי יתכן ומישחה אנטיביוטית תעזור אך היעילות לא גבוהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע ניתוחי וסטומה האם הפרשה חומה תקינה?Yair29/10/2020
דר נכבד לפני חודש עברתי ניתוח הרטמו שמו לי סטומה הבעיה שהפצע הניתוחי גם אחרי חודש מפריש הפרשה סירוטית מה שמקשה עליי ומצריך החלפת ציוד הסטומה בתדירות גבוהה מה שמותיר אותי אם חוסר ציו' עקב העניין שההפרשה מפריעה. לבסיס להדבק שאלה האם הפרשה סירוטית מפצע ניתוחי אחרי חודש האם זה תקין ההפרשה בצבע חום שקוף
לא ״תקין״ אבל לא נדיר, הפצע אמור להחלים תוך 6-8 שבועות
ד''ר דני רוזין29/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן בינה- תפרים נספגים או לא נספגים?רונן28/10/2020
שלום, במקרה של עקירת שן בינה עדיף תפרים נספגים או לא נספגים?
האם התפרים הנספגים הם חומר שעלול להזיק לגוף בספיגתם?
אני שואל את השאלה גם אותך, כרופא כירורג, כי עקירת שן בינה היא עקירת כירורגית.
ממש לא משנה, העדפה אישית של הרופא. אין שום סכנה בתפרים נספגים,
ד''ר דני רוזין28/10/2020הם חוסכים את ההוצאה אבל לא עושים עבודה טובה יוצר או פחות במקרה של עקירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר ניתוח בקע טבורי מה הגורם?רינה22/10/2020
ד"ר שלום וברכה!
בתאריך 08.01.20 עברתי ניתוח לפרוסקופיה לתיקון בקע טבורי והתפרדות שרירי הבטן שנוצר כתוצאה מניתוח לפרוסקופיה של אנדומטריוזיס שבוצע שנה ושלושה חודשים לפני הניתוח הנוכחי.
יש לציין שאני עדיין חווה כאבים חזקים באיזור הניתוח לא משנה באיזו תנוחה אני נמצאת הן בישיבה, הן בעמידה, הן בהליכה והן בשכעבב.
לאור זאת בתאריך 26.04.20 ביצעתי בדיקת אולטרסאונד דופן הבטן להלן הממצאים :
לא נצפה בקע טבורי.
הודגם דיאסטזיס של שרירי הרקטום מעל הטבור בגודל של עד כ 4.1 ס"מ.
שאלותיי הם :
1. האם ממצא של דיאסטזיס בגודל זה הינו הגורם לכאבים?
2. האם דיאסטזיס בגודל זה דורש התערבות ניתוחית?
בברכה מרובה,
רינה
היפרדות (דיאסטזיס) עקרונית אינה כואבת, אינה מסוכנת ולא מחייבת התערבות.
ד''ר דני רוזין22/10/2020אבל- פה מדובר על מצב לאחר ניתוח, יתכן וההיפרדות גורמת לנתח על השרירים לאור התיקון שנעשה והרשת שמחוברת אליהם. כדאי להיבדק אצל כירורג שמתמחה בדופן הבטן כדי לראות אם יש פיתרון לכאב המתמשך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבר עם מוטציה brca צריך לעבור מעקב?רועי19/10/2020
שלום,
האם גבר הנושא מוטאציה בגן brca1 צריך לעבור איזשהו מעקב לסרטן השד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כן, הסיכון מוגבר גם בגבר. ויש עוד סיכונים מוגברים- ערמונית, לבלב
ד''ר דני רוזין19/10/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבר עם מוטאציה brca
רועי19/10/2020תודה על המענה. ערמונית ידוע לי, לגבי לבלב הבנתי שהסיכון הוא ב brca 2 ?
מה ההמלצה לבדיקת שד אצל גברים נשאים? אולטרסאונד אחד לשנה או משהו כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה נכון, התייחסתי בכללי אבל יש הבדל בין הגנים.
ד''ר דני רוזין19/10/2020העניין הוא שלעומת נשים וסרטן שד/שחלה הנתונים בגברים פחות מובהקים, וגם ההמלצות הרבה פחות מבוססות וסטנדרטיות.
הגיוני אחת לשנה לעבור בדיקה גופנית ואולטרסאונד, אבל לא חושב שיש המלצות גורפות ומוסכמות על כולם. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגבר עם מוטאציה brca
רןעי19/10/2020תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)